Dodaj do ulubionych

DLACZEGO CIĄGLE SZKOŁY.....

IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 18:00
... a nie np Centrum Rozrywki? Ciągle buje się jedne szkoły, zamyka inne a
nowych inwestycji dla Miasta i Mieszkańców nie ma! Nie ma MOSiRu z
prawdziwego zdarzenia z trybunami, zadaszeniem, kawiarnią itp. Nie ma agwa
parku ze zjeżdzalniami. Nie Centrum Rekreacji i Rozrywki. Nic. Plaża.
Dlaczego inni mogą, potrafią, chcą, a tylko my ... szkoda gadać.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jola Re: DLACZEGO CIĄGLE SZKOŁY..... IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 17.07.03, 11:52
      Ale będziesz miał za to kolejną nową szkołe i to muzyczną. Dla elity. Cieszysz
      się?
      • rodzic_1 Re: DLACZEGO CIĄGLE SZKOŁY..... 17.07.03, 14:28
        Gość portalu: Jola napisał(a):

> Ale będziesz miał za to kolejną nową szkołe i to muzyczną. Dla elity.
        Cieszysz
        > się?

Nie "zamiast". Jeżeli remontuje się jakąś ulicę, np. Wyścigową, to nie robi się
        tego "zamiast" budowy aquaparku. Szkoły także nie buduje się "zamiast". W
        Radomiu potrzebne jest i jedno, i drugie i trzecie.

Nie dla "elity", tylko dla dzieci. Od 6 roku życia. Chodziłaś do szkoły, Jolu?
        Uczyłaś się w szkole, czy w zaadaptowanej hali fabrycznej, albo w przerobionym
        garażu? . Nie odmawiaj dzieciakom prawa do nauki w normalnych warunkach tylko
        dla tego, że są dodatkowo uzdolnione muzycznie.
        No i dlatego, że chcesz się wykąpać.

Problem dla miasta z aquaparkiem polega na tym, że inwestycja jest droga w
        budowie, droga w utrzymaniu i wbrew temu, co się Wam wydaje, prawdopodobnie
        będzie deficytowa.

Aquapark jest w planach miasta. Chcecie mieć go prędzej? No to podwijajcie
        rękawy i do dzieła. Budujcie lobbing wokół sprawy. Co stoi na przeszkodzie?

• Gość: G...ustaw Re: DLACZEGO CIĄGLE SZKOŁY..... IP: *.tkdami.net 17.07.03, 15:44
          Stare przyzwyczajenia. Tylko ja chce to, a ja to.
          • Gość: fox.ca@gazeta.pl Re: DLACZEGO CIĄGLE SZKOŁY..... IP: *.sympatico.ca 18.07.03, 03:19
            Gość portalu: G...ustaw napisał(a):

> Stare przyzwyczajenia. Tylko ja chce to, a ja to.

Mnie sie wydaje, ze to i z przyzwyczajenia, i z wrodzonego lenistwa, bo nam sie
            wszystko nalezy, bez pytania: kto za to zaplaci.

Ten rodzic_1 to ma racje - nic samo nie przyjdzie. Latwiej jest napuszyc sie i
            powiedziec po co same szkoly i nie zauwazyc, ze bez szkol to o aqua parku mowy
            byc nie moze, bo kto za to zaplaci i z czego. Ludzie z olejem w glowie sa
            motorem postepu a nie wyplawki z aquaparku, choc jedno nie wyklucza drugiego.

Malo ludzi wie o tym, ze taki biedny kraj jak Indie za czasow Neru (ca 40 lat
            temu), zainwestowal w szkolnictwo i teraz dostarcza okolo 2 tysiace rocznie
            wysoko kwalifikowanych specjalistow w dziedzinie telekomunikacji, ktorzy sie
            sami eksportuja do USA i sa bardzo poszukiwani i wysoko platni. Zyski z exportu
            wiedzy sa wieksze niz z exportu przemyslowego. Polska taka okazje przegapila,
            bo wiecej bylo takich co to marzyli o rozrywkach a nie o twardej i ciezkiej
            nauce, ktora jest motorem rozwoju i poprawy warunkow zycia mieszkancow danego
            terenu.
    • przeciszczykiewicz Re: DLACZEGO CIĄGLE SZKOŁY..... 28.07.03, 11:20
      SZKOŁY SĄ NAJWAŻNIESZE,BO TRZEBA WIELU NAUCZYĆ ROZUMU
    • Gość: miriam Re: DLACZEGO CIĄGLE SZKOŁY..... IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 28.07.03, 12:09
      No oczywiście. Czy Wy zrozumieliście wątek? Nie chodzi mi o "likwidację,
      zamykanie szkół"! Chodzi o to czy nie można tego porozkładać w czasie? Gmina
      jest już tak zadłużona za sprawą rządów SLD, że budowanie kolejnych placówek
      oświatowych może doprowadzić do bankructwa a przynajmniej do paraliżu
      inwestycyjnego Miasta. I co? Będziemy się szczycić, że kształcimy młodzież, z
      której i tak nie będzie pożytku? Która wyjedzie stąd najszybciej jak tylko
      będzie można bo brakuje jej parków rozrywki z prawdziwego zdarzenia, ośrodków
      rekreacyjno-sportowych, miejsc spotkań towarzyskich i kultury!!! Bedziemy
      kształcić "dla kogoś"? Widać to tym bardziej po dzisiejszej relacji z "ogródka"
      piwnego z Placu Jagielońskiego. Czy "ogródki piwne" mają być antidotum na
      całkowity brak takich obiektów i miejsc w Radomiu? Chodzi o to, aby przy okazji
      budowy jakiejś szkoły (szkół) stawiać właśnie takie ośrodki jakie mają inni a
      może i lepsze. Abym nie musiała wyjeżdzać do Nowin czy Kozienic.
    • Gość: pestka Re: DLACZEGO CIĄGLE SZKOŁY..... IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.03, 11:51
      Witam!
      Ja również nie mogę zrozumieć po co miasto głównie inwestuje w szkoły
      podstawowe i gimnazja. Socjologowie alarmują o ogromnym niżu demograficznym!
      Kto będzie do tych szkół chodził? Ja rozumiem, że rada miejska do lobby
      nauczycielskie, ale żeby budować aż tyle? Zwłaszcza, że zupełnie dobre placówki
      się likwiduje. Co innego szkoła muzyczna - ta jest na pewno potrzebna. Panowie
      i panie rajcy patrzcie dalej niż na własne podwórko!
      • przeciszczykiewicz Re: DLACZEGO CIĄGLE SZKOŁY..... 03.08.03, 23:59
        Wybudowano równiez ostatnio eleganckie wiezienie i sad bedzie budowany...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka