Dodaj do ulubionych

Wycięto drzewa "blokujące" budowę scieżki na KK

22.01.08, 13:01
Wycięto drzewa które rzekomo miały być przyczyną niewybudowania ścieżki w ul. Kelles-Krauza w ich miejsce posadzono nowe…

www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070801/POWIAT0206/70731114
„…Katarzyna Piechota tłumaczy też, dlaczego trasy rowerowej nie ma przy ulicy Kelles - Krauza. Okazuje się, że na przeszkodzie stanęły drzewa. - Po pomiarach okazało się, że trzeba by je wszystkie wyciąć - informuje rzecznik…”

www.radiorekord.pl/index.php?page=news&typ=&rok=2007&miesiac=8&numer=2980
„…To, że nie pojawiły się przy ulicy Kelles-Krauza, było wynikiem ochrony drzewostanu…”

www.7dni.radom.pl/index.php?go=numer&id=112&t=15
„…Gdybyśmy ją wybudowali teraz, musielibyśmy wyciąć wszystkie rosnące tam drzewa, a i tak prowadziłaby donikąd - dodaje dyrektor MZDiK…”
Obserwuj wątek
    • isoxazolidine Re: Wycięto drzewa "blokujące" budowę scieżki na 22.01.08, 13:31
      czyli ścieżka teraz szybko powstanie.
      bo w przeciwnym razie całkiem spora grupa urzędników wyszła by na
      kompletnych idiotów.
      • Gość: du Re: I tak wyszli ulegając..... IP: *.radom.pilicka.pl 22.01.08, 15:04
        "rowerowym terorystom". nie wstyd wam
        • Gość: Benio Re: I tak wyszli ulegając..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.08, 15:10
          gowno prawda zasadzili nowe drzewka, sciezki nie bedzie
          • isoxazolidine Re: I tak wyszli ulegając..... 22.01.08, 15:12
            nie można było dokonać nasadzeń tak by nie przeszkadzały?
            ręce opadają :-((
            • pitagor Re: I tak wyszli ulegając..... 22.01.08, 18:25
              > nie można było dokonać nasadzeń tak by nie przeszkadzały?

Problem nie leży w nasadzeniach, lecz w latarniach oraz hydrantach które zostały
              tak postawione, że wbrew temu co mówił dyrektor MZDiK nie da się wybudować drogi
              rowerowej w tej ulicy.

Wiem, że o przesunięcie tych urządzeń walczyli pracownicy MPU (min. Pan Król),
              niestety nikt ich nie słuchał.

• Gość: Gość Re: I tak wyszli ulegając..... IP: 82.139.52.* 22.01.08, 19:35
          AAAAA, święta wojnaaaaaaaaa!
          Róbta ścieżki, bo przy pierwszej okazji wjadę rozpędzony moim fullem, co to
          trylionpińcet kilo waży w zgromadzony na żeromie tłum, z okrzykiem
          "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
          ŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚSSĆIEEEEEEEEEEEEEEŻKKOOOOOOOOOOOOOWWWWWWWWWWWWWWWWWWYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
          DZIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAADDDDDDDDDDD"

Myśl ludek, to nie boli. Terroryści jego mać, porównanie mocno nieadekwatne...
    • Gość: jerome Na KK ścieżka rowerowa nie jest potrzebna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 18:30
      nikomu, poza BR, żeby mogło zaliczyć kolejny sukces w realizacji
      swoich głupawych pomysłów. Prawie nikt KK nie jeździ na rowerze, bo
      i nie ma do tego powodu w postaci jakichkolwiek znaczących celów
      podróży, których nie dałoby się osiągnąć inną drogą, ale kogo to
      obchodzi? Ścieżek nie ma w Radomiu w miejscach o wiele bardziej po
      temu właściwych, ale na KK można by lepiej pokazać ludziom, że to
      rowerzyści bractwa są w tym mieście najważniejsi, a wszyscy inni
      mają się stąd wynosić.
      • pitagor Re: Na KK ścieżka rowerowa nie jest potrzebna 22.01.08, 19:02
        Nie ma ale będzie np. CS. Mówimy o KK bo ją remontowano, poza tym to był pomysł
        MPU, a nie nasz żeby tam powstała droga dla rowerów.

Tak na marginesie to każdy cel podroży można osiągnąć inną droga np. do takiej
        Warszawy można jeździć np. przez Szczecin LOL
        • Gość: jerome Re: Na KK ścieżka rowerowa nie jest potrzebna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 19:16
          > Tak na marginesie to każdy cel podroży można osiągnąć inną droga
          np. do takiej
          > Warszawy można jeździć np. przez Szczecin LOL

Jakiś ty bystry! Nic dziwnego, że wymyślasz dopuszczenie ruchu
          rowerowego na jezdni nowo przekształconej w parking części
          Żeromskiego pod prąd jednokierunkowego wyjazdu z tego parkingu.
          A co do twojego lotnego dowcipu, to zależy skąd się jedzie do tej
          Warszawy, bo jeśli z Kopenhagi, to pewnie lepiej przez Szczecin, niż
          przez Ustronie LOL
          • Gość: ja19 Re: Na KK ścieżka rowerowa nie jest potrzebna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 19:35
            Ja jeżdżę rowerem przez KK. A Czyża odwołać za wprowadzanie ludzi w
            błąd.
          • pitagor Re: Na KK ścieżka rowerowa nie jest potrzebna 22.01.08, 19:42
            > Jakiś ty bystry! Nic dziwnego, że wymyślasz dopuszczenie ruchu

Wiesz nie tak dawno pewna specjalistka - nie tylko z nazwy, ale również z
            wykształcenia i funkcji - nie wyobrażała sobie ułożenia masy bitumicznej o
            szerokości 2 metrów na nasypie. Na szczęście już niedługo jej nie będzie.

Jeśli będę wybierał się do Kopenhagi to zapewne polecę samolotem więc zahaczę i
            o Ustronie (może nawet Glince ROTFL) i o Warszawę. Choć może tylko o Glince
            wszak Sadków ma ruszyć na dniach.

Pozdrawiam najserdeczniej :))

• Gość: jerome Re: Na KK ścieżka rowerowa nie jest potrzebna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 20:14
              > nie tak dawno pewna specjalistka - nie tylko z nazwy, ale również z
              wykształcenia i funkcji - nie wyobrażała sobie ułożenia masy
              bitumicznej o szerokości 2 metrów na nasypie.

No widzisz, a ja sobie wyobrażam jak działałaby taka ścieżka pod
              prąd jednokierunkowej części Żeromskiego, na której cofają samochody
              wyjeżdżające z miejsc parkingowych. Właśnie dlatego jestem w stanie
              osądzić jaki to idiotyczny pomysł. Ale ja nie jestem kierowcą
              niedzielnym, jak Ty.

> Jeśli będę wybierał się do Kopenhagi to zapewne polecę samolotem
              więc zahaczę i o Ustronie

Jak zahaczysz samolotem o cokolwiek, to polecisz do Św. Piotra, a
              nie do Kopenhagi, czego oczywiście nie życzę. Ani Św, ani Tobie LOL
              • pitagor Re: Na KK ścieżka rowerowa nie jest potrzebna 22.01.08, 20:32
                A kto Tobie powiedział, że nie proponowaliśmy likwidacji tamtego parkingu ;)

Tylko nie niedzielnym ostatni raz prowadziłem samochód dziś rano czyli we wtorek
                ;) poprzednio w poniedziałek, sobotę...

Co innego Ty wakacyjny rowerzysto, masz pełne prawo wypowiadać się w imieniu
                wszystkich "pedalarzy" JONCL

Poza tym EOT, bo staje się mało przyjemna.
              • Gość: du Re: Do jerome IP: *.radom.pilicka.pl 22.01.08, 21:50
                Istniał (?) kiedyś taki zespół "Pancerne Rowery". Dobra rada,
                posłuchaj ich dla relaksu, bo dyskusja z radomskimi dętkami prowadzi
                do nikąd, jak plany ścieżki na KK. Pozdrawiam

• Gość: jerome Re: Do jerome IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 23:02
                  > posłuchaj ich dla relaksu,

Thanks, relax zawsze wskazany, a ta "dyskusja" niczym innym nie
                  jest. Bo przecież nie spodziewam się cokolwiek zdziałać poprzez
                  dyskusje z kimś, kto nie ma nic do gadania w sprawie projektowania i
                  realizacji ścieżek rowerowych, a może się tylko wymądrzać na forum
                  albo nosić drwa do lasu czyli słać makulaturę do urzędów:)

> bo dyskusja z radomskimi dętkami prowadzi do nikąd, jak plany
                  ścieżki na KK.do nikąd, jak plany ścieżki na KK.

Otóż to. Ale mimo wszystko może być zabawna, gdy jeden z drugim chcą
                  się popisać swoją inteligencją i kompetencjami.
                  Też pozdrawiam:)
                  • Gość: remek Re: Do jerome IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.08, 07:39
                    gdyby nie to noszenie drwa do lasu to w tym grajdole zadne sciezki by nie
                    powstaly i wszyscy to wiemy. jakie bylo i jest podejscie urzedasow do tego temtu
                    wszyscy wiemy
                    • Gość: jerome Re: Do jerome IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 13:26
                      > gdyby nie to noszenie drwa do lasu to w tym grajdole zadne sciezki
                      by nie powstaly i wszyscy to wiemy. jakie bylo i jest podejscie
                      urzedasow do tego temtu wszyscy wiemy

Czy powstała ścieżka na KK dzięki słaniu makulatury do urzędu?
                      Wszyscy to wiemy. Właściwie nigdzie nie powstała dzięki temu żadna
                      ścieżka. Tego jednak nie wszyscy wiedzą, bo nie wszyscy mają pojęcie
                      o świecie wykraczające poza poziom podstawówki.
                      Jeśli jakiś sensowny system ścieżek w tym mieście powstanie, to
                      dlatego, że władze nakażą podległym urzędnikom jego realizację i
                      przeznaczą na to odpowiednie środki, a nie dlatego, że pitagor olśni
                      urzędników swoją wiedzą i postraszy poparciem na forum.
                  • Gość: anti_yoda Re: Do jerome IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 09:35
                    No i po co Yodo/Labdronie ukrywasz się znów pod innym nickiem? Żeby
                    Cię ktoś nie rozpoznał i nie przypomniał wcześniejszych głupot?
                    Twoje zbaczanie (czy to przypadek?) z tematu jest już klasyczne.
                    Mowa o jednym temacie (KK), a skaczemy na zupełnie inny
                    (Żeromskiego). Goebbels by był dumny. W takich wypadkach pisze się
                    chyba ZONK albo nie karmić trola lub coś podobnego. Zatem ZONK!
                    • Gość: anti anti Re: Do jerome IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 12:49
                      Za kogokolwiek byś mnie nie wziął, nie jesteś w stanie wykazać, że
                      nie mam racji. A z tematu KK zboczył pitagor, bo też nie miał nic
                      merytorycznego na obronę swoich "racji". A że za każdym razem gdy
                      zboczył, wyszedł na ..., to teraz udaje anti.
        • Gość: jerome Re: Na KK ścieżka rowerowa nie jest potrzebna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 12:37
          A tak na marginesie różnych dróg do tego samego celu, to z czym
          chcecie łączyć SC ta ścieżką przez KK? Może z parkiem Leśniczówka,
          najgęściej zamieszkałym osiedlem dla szpaków? Jeśli tak, to o wiele
          przyjemniej byłoby dojechać z parku do CS ścieżką wzdłuż potoku.
          Oczywiście tylko wtedy, gdy ktoś uzna, że warto ją budować. Bo do
          tej pory promuje się tu głównie idiotyzmy.
          • pitagor Re: Na KK ścieżka rowerowa nie jest potrzebna 23.01.08, 18:38
            > Jeśli tak, to o wiele przyjemniej byłoby dojechać z parku do CS ścieżką wzdłuż potoku.

Cieszę się, że już nie promujesz budowy drogi rowerowej z Osiedla nad Potokiem do CS przez ul. Żeromskiego. Cieszę się, że zauważyłeś możliwość wytyczenia jej przez Park Leśniczówka. Zauważyliśmy to i my, jednak przed nami było MPU, jest to w ich koncepcji. Podobno wkrótce rusza rewitalizacja parku, warto będzie to przypomnieć. Dlatego „upomnieliśmy” się o nią gdy został przedstawiony plan zagospodarowani CS.

> do tej pory promuje się tu głównie idiotyzmy.

Pomysł drogi rowerowej w KK wypłynął nie od nas lecz z MPU, i byłbym wdzięczny gdybyś w końcu raczył sobie zakodować

> może się tylko wymądrzać na forum albo nosić drwa do lasu czyli
            > słać makulaturę

Wydaje Ci się i mało wiesz :) ale ja nie mam zamiaru Cię uświadamiać :)

> relax zawsze wskazany, a ta "dyskusja" niczym innym nie jest.

Dziwne jest Twoje zacietrzewienie w tych sprawach, muszą Ci strasznie leżeć na wątrobie skoro z takim zapałem podbijasz ten (jak na razie 7/24) i jemu podobne wątki. LMAO

> wyszedł na ...

Wiesz mam nieodparte wrażenie tylko w druga stronę, poza tym nie pękaj FITB

> Czy powstała ścieżka na KK dzięki słaniu makulatury do urzędu?
            > Wszyscy to wiemy.
            > Właściwie nigdzie nie powstała dzięki temu żadna ścieżka.

Tak, tak, oczywiście, zapomniałem, że to Ty chodziłeś z nami na rozmowy do MPU, UM, MZDiK, no i co zrozumiałe byłeś również gdy rozmawialiśmy z przedstawicielami CS, projektantami z kilku biur projektowych, wiesz co, kiedy i gdzie powstanie. Powiem krótko przestań pieprzyć i udawać mądrzejszego niż jesteś bo się ośmieszasz i… mało wiesz.

• Gość: jerome Re: Na KK ścieżka rowerowa nie jest potrzebna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 21:53
              > Cieszę się, że już nie promujesz budowy drogi rowerowej z Osiedla
              nad Potokiem do CS przez ul. Żeromskiego.

Nigdy nie przeszło by mi to nawet przez myśl :)))
              Za to ścieżka do CS przez Żeromskiego (a w drugą stronę w kierunku
              lotniska, z którego masz nadzieję korzystać), z obu stron
              przyległości ul. Lubelskiej i Żeromskiego, zapewne nie byłaby od
              rzeczy. W każdym razie lepsza taka, wyodrębniona ścieżka, niż ruch
              rowerów pod prąd jednokierunkowej części Żeromskiego bez wydzielania
              z jej jezdni pasa dopuszczonego dla ruchu tych rowerów. A ścieżka
              przez KK w ogóle nijak ma się do obsługi większości z tych obszarów.
              Co do tego nie mam wątpliwości i zdania nie zmieniam.

> Pomysł drogi rowerowej w KK wypłynął nie od nas lecz z MPU, i
              byłbym wdzięczny gdybyś w końcu raczył sobie zakodować.

Jednak to nie MPU go promuje, choć ma wszelkie po temu narzędzia, a
              TY. I trudno sobie tego nie zakodować, czytając kolejny zakładany
              przez CIEBIE wątek o skandalicznym zlekceważeniu interwencji BR w
              sprawie nieistniejącej i całkowicie zbędnej ścieżki na KK.

> Wydaje Ci się i mało wiesz :)

Nie Tobie to oceniać :)

>ale ja nie mam zamiaru Cię uświadamiać :)

Nie masz po temu żadny predyspozycji :)

> Dziwne jest Twoje zacietrzewienie w tych sprawach, muszą Ci
              strasznie leżeć na wątrobie skoro z takim zapałem podbijasz ten (jak
              na razie 7/24) i jemu podobne wątki.

Moja wątroba ma się doskonale, a wątki sam zakładasz, co w
              przedmiotowej sprawie nie jest niczym innym niż zwykłe trollowanie,
              skoro ścieżki na KK nie ma i nie będzie z przyczyn, które sam
              objaśniłeś.

> Tak, tak, oczywiście, zapomniałem, że to Ty chodziłeś z nami na
              rozmowy do MPU, UM, MZDiK, no i co zrozumiałe byłeś również gdy
              rozmawialiśmy z przedstawicielami CS, projektantami z kilku biur
              projektowych, wiesz co, kiedy i gdzie powstanie. Powiem krótko
              przestań pieprzyć i udawać mądrzejszego niż jesteś bo się ośmieszasz
              i... mało wiesz.

I kto się tu nadyma i zacietrzewia? A merytorycznej argumentacji za
              grosz... Jak zwykle w przypadku tych, którzy mało wiedzą i mało
              potrafią :)
              • sono_andrzej Re: Na KK ścieżka rowerowa nie jest potrzebna 24.01.08, 17:00
                To co uprawia pan Czyż to najlepsze wydanie hipokryzji. Tylko nie
                wiem o co tu chodzi. Może o prztyczki, chęć pokazania kto tu rządzi?
                Tylko kto tak naprawdę na tym traci. Zastanówmy się nad tym. Bo mnie
                się wydaje, że najwięcej na tych prztyczkach tracą zwykli mieszkańcy
                miasta.

Dla mnie to normalne, że droga rowerowa powinna biec ul. Kelles
                Krauza. To najlepsze połączenie Os. Nad Potokiem przez Leśniczówkę z
                centrum miasta.

Skoro ścieżka nie powstała na Kelles Krauza to zatem gdzie
                powstanie? Jak pan Czyż chce włączyć wschodnie dzielnice miasta w
                sieć dróg rowerowych?

Mnie się wydaje, że pan Czyż po prostu nie chce dróg rowerowych w
                Radomiu i tyle. A ja w takim razie nie chcę w Radomiu pana Czyża.
              • rolnik_sam_w_dolinie_2006 Re: Na KK ścieżka rowerowa nie jest potrzebna 24.01.08, 22:44
                Gość portalu: jerome napisał(a):

> > Cieszę się, że już nie promujesz budowy drogi rowerowej z
                Osiedla
                > nad Potokiem do CS przez ul. Żeromskiego.
                >
                > Nigdy nie przeszło by mi to nawet przez myśl :)))
                > Za to ścieżka do CS przez Żeromskiego (a w drugą stronę w kierunku
                > lotniska, z którego masz nadzieję korzystać), z obu stron
                > przyległości ul. Lubelskiej i Żeromskiego, zapewne nie byłaby od
                > rzeczy. W każdym razie lepsza taka, wyodrębniona ścieżka, niż ruch
                > rowerów pod prąd jednokierunkowej części Żeromskiego bez
                wydzielania
                > z jej jezdni pasa dopuszczonego dla ruchu tych rowerów. A ścieżka
                > przez KK w ogóle nijak ma się do obsługi większości z tych
                obszarów.
                > Co do tego nie mam wątpliwości i zdania nie zmieniam.
                >
                > > Pomysł drogi rowerowej w KK wypłynął nie od nas lecz z MPU, i
                > byłbym wdzięczny gdybyś w końcu raczył sobie zakodować.
                >
                > Jednak to nie MPU go promuje, choć ma wszelkie po temu narzędzia,
                a
                > TY. I trudno sobie tego nie zakodować, czytając kolejny zakładany
                > przez CIEBIE wątek o skandalicznym zlekceważeniu interwencji BR w
                > sprawie nieistniejącej i całkowicie zbędnej ścieżki na KK.
                >
                > > Wydaje Ci się i mało wiesz :)
                >
                > Nie Tobie to oceniać :)
                >
                > >ale ja nie mam zamiaru Cię uświadamiać :)
                >
                > Nie masz po temu żadny predyspozycji :)
                >
                > > Dziwne jest Twoje zacietrzewienie w tych sprawach, muszą Ci
                > strasznie leżeć na wątrobie skoro z takim zapałem podbijasz ten
                (jak
                > na razie 7/24) i jemu podobne wątki.
                >
                > Moja wątroba ma się doskonale, a wątki sam zakładasz, co w
                > przedmiotowej sprawie nie jest niczym innym niż zwykłe
                trollowanie,
                > skoro ścieżki na KK nie ma i nie będzie z przyczyn, które sam
                > objaśniłeś.
                >
                > > Tak, tak, oczywiście, zapomniałem, że to Ty chodziłeś z nami na
                > rozmowy do MPU, UM, MZDiK, no i co zrozumiałe byłeś również gdy
                > rozmawialiśmy z przedstawicielami CS, projektantami z kilku biur
                > projektowych, wiesz co, kiedy i gdzie powstanie. Powiem krótko
                > przestań pieprzyć i udawać mądrzejszego niż jesteś bo się
                ośmieszasz
                > i... mało wiesz.
                >
                > I kto się tu nadyma i zacietrzewia? A merytorycznej argumentacji
                za
                > grosz... Jak zwykle w przypadku tych, którzy mało wiedzą i mało
                > potrafią :)

skwarek śmierdzielu wyciąłeś jesiona i jeszcze pyskujesz w obronie
                niszczycieli zieleni na keleskrauza?
                won popaprańcu!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka