Gość: IGA Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 14:44 Tak niedawno czytałam na tym forum listy gratulacyjne dla pezydenta Fałka, a teraz dla Kuratora oświaty - Semika - pożyjemy to zobaczymy dla kogo jeszcze trochę wazeliny a na koniec wiadro pomyj ..to takie radomskie??!! Tylko zdrowy rozsądek trzyma nas przy życiu w tym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melagenia2 Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 09:59 Tyle wazeliny pod adresem faceta,który 16 lat pływał na powierzchni telentów swoich uczniów,wyniosły ,zarozumiały,śmieszny z tym swoim patosem-nie łudżcie się,że zrobi coś dobrego dla oświaty,zresztą to dobrze,że jest w Warszawie-nie zrobi już nic kompromitującego dla renomowanej szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
vater1958 Drogie Igo i Melagenio 10.03.08, 14:36 Wasze wpisy znalazły się bezpośrednio pod moim, więc rozumiem, że zarzut wazeliniarstwa również mnie dotyczy? Oświadczam więc, że z p. Karolem Semikiem nie łączą mnie żadne towarzyskie ani służbowe powiązania, więc Wasze oskarżenia uważam za chybione. "Wodza" pamiętam z wykładów chyba z obróbki plastycznej, potem zadawałem sobie pytanie - czego on szuka w VILO? Później, z racji pewnych społecznych obowiązków miałem kontakt z dyrektorami niektórych szkół - i uwierzcie mi - to był właściwy człowiek na właściwym stanowisku! I do tego z klasą. Nowemu dyrektorowi życzę (i to dopiero może zostać uznane za wazeliniarstwo - wszak moje dzieci do tej szkoły chodzą) tyle sukcesów i lat pracy, co miał poprzedni. A przy decyzjach, jakie podejmuje - nie będzie mu łatwo - ot choćby sprawa języków: za Semika dzieciaki mogły uczyć się oprócz angielskiego czy niemieckiego również np. rosyjskiego, włoskiego, francuskiego i łaciny, od nowego roku szkolnego kandydaci do liceum nie będą mieli takiego wyboru, o ile wiem zostaje angielski i niemiecki, pozostałe mają być wygaszane. I nie jest to chyba wina finansów, przecież nauczyciel francuskiego zarabia chyba tyle, co nauczyciel niemieckiego? Czy nowy dyrektor nie poradził sobie z problemem logistycznym? Fakt - większość uczniów wybiera "podstawowe" języki obce, ale przecież olimpijczycy, którymi szczyci się ta szkoła - to też ułamek z całości - mam nadzieję że dyrektor Lis nie zlikwiduje z tego powodu kół zainteresowań! Iga - masz rację - o takie "radomskie": sprawdzonego fachowca wyrzucamy na śmietnik, ktoś dużo wyżej doceni jego kompetencje i zaoferuje stanowisko, przy którym dyrektor liceum to pikuś, a my go jeszcze oplujemy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
vater1958 Re: Drogie Igo i Melagenio 10.03.08, 14:42 przepraszam - miało być: "to takie radomskie" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j Re: 10.03.08, 23:23 Pamiętaj, że talenty i tak kiedyś "wypłyną"... Ważne, by ich nie blokować, nie zniechęcać, dodawać otuchy. Semikowi to się chyba udawało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: 195.93.162.* 10.03.08, 21:37 Mowienie o kompetencjach mnie smieszy. Nie dostaje sie w tym kraju urzedów dlatego bo ktos jest dobry tylko dlatego że sa pewne ukłądy, ktore akurat pomieraja taka czy inna osobę. Tego Pana nie znam i malo mnie interesuje jego przeszłość, patrząc jednak na to co sie dzieje z ludzi piastującymi rozne urzędy w Warszawie bardzo watpie, że zrobi cos dla tego biednego miasta. Pozdsrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwer Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.ptim.net.pl 10.03.08, 21:53 Wypowiedzi rzecznika wojewody w sprawie odwołania kuratoratora Tyszki są obłudne.Sugerują,że to kurator ogłaszał i organizował "szybkie konkursy" co jest nieprawdą. Sprawa konkursów, zgodnie z prawem nalezy do władz samorządowych a nie kuratora.Nie można odwoływać kuratora z powodu podejrzeń nie popartych dowodami.Odwołanie poprzedniego kuratora miało wyraźnie polityczny kontekst spowodowany sytuacją w środowisku radomskim. Radomscy działacze PO przy okazji konfliktu z wiceprezydentem Radomia "załatwili" kuratora a teraz mają na tym stanowisku swojego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 17:04 Andrzeja Nowaka zwolnił z wice dyrektora kuratorium. Wójcikowej nie ruszył Czy czasem Po nie boi się zemsty Wójcika na członkach PO zatrudnionych w mieście? Podobno za głowę wójcikowej ma spaśc kilka główek z PO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BE Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: 195.93.162.* 11.03.08, 17:31 A ponoć jest taki szkachetny! I jeszcze jedno zobaczcie kto został na miejsce Andrzeja N. Pani dorota "bardzo dobra koleznaka Jerzego.J." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abc... g; gh; ja; a teraz BE ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 17:51 Frustrat nadal zmienia swe "imiona" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: g; gh; ja; a teraz BE ! IP: *.internet.radom.pl 11.03.08, 18:57 zarabiste kadry ma po emeryta na kuratora hle hle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant Re: g; gh; ja; a teraz BE ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 20:38 Prawo do emerytury nikogo nie dyskwalifikuje. Ograniczanie prawa do pracy ze względu na staż pracy jest przestępstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO abc Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: 195.93.162.* 11.03.08, 21:31 WIDZĘ , ŻE BARDZO JESATES ZDETERMINOWANA - A TAK SWOJA DROGA TO ZNAM TEN JEZYK -puszczają ci nerwy - popij melisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomskinauczyciel Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.45.udn.pl 11.03.08, 21:57 To dobrze świadczy to o panu Karolu, że czystki polityczne zaczął od swojego miasta. Brawo panie Karolu, cóż za lokalny patriotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melagenia2 Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 11:54 Drodzy forumowicze!Dajcie wreszcie spokój tej idiotycznej dyskusji o kimś,kto nawet funta kłaków nie jest wart,aby nim zajmować się.Do szkoły,którą do niedawna kierował ten pan ,uczęszczał mój syn,a teraz chodzi córka.I teraz to jest normalność,widać działania i autentyczną pracę dyrektora,o poprzednim chętnie zapomniano,głównie za jego arogancję i brak umiejętności komunikowania się w jasny prosty sposób.Proszę mi wierzyć większość poczuła ulgę po jego odejściu.Myślę,że należy wspierać nowego dyrektora-w pełni na to zasługuje,pracuje bowiem głównie na rzecz wizerunku szkoły,a nie uprawia prywaty-zawsze miły,otwarty na rozmowę,ciepły,przy tym inteligentny i zdystansowany a stosunku do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
vater1958 Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty 12.03.08, 16:58 Melagenia napisała: >Do szkoły,którą do niedawna kierował "ten pan " - toż to kaczorowa retoryka :-))) I moje dzieci chodzą do tej szkoły już ładnych parę lat - aż musiałem się ich zapytać - ani one, ani żadne z ich znajomych nie miało nic przeciwko Semikowi i jego odejście przyjęli z żalem. Twierdzą również, że największym sukcesem obecnego dyrektora było przyjęcie nowej nauczycielki fizyki :-))) co za ulga :-))) Zgadzam się z Tobą Melagenio tylko w jednym - Lisa trzeba wspierać (przecież to dyrektor szkoły naszych dzieci)- czy na to zasługuje? Nie wiem. U mnie ma na razie kredyt zaufania. I nie pytam się z jaką partią sympatyzuje, ani do którego chodzi kościoła. Nie przeszkadza mi to jednak szanować Karola Semika! Bo z moich kontaktów z nim (a spotykaliśmy się przynajmniej raz w miesiącu) wyciągnąłem zupełnie inne wnioski niż Ty Melagenio - po prostu piszesz bzdury! I przyznam Ci rację jeszcze raz - skończmy tę idiotyczną dyskusję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxyz Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: 195.93.162.* 12.03.08, 16:13 Potwierdzam, poprzedni dyrektor był arogancki i uprawiał w szkole prywate Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 16:36 Należy powrócić do sprawy o której było głośno kilka lat temu. Przyjmowania do szkóły uczniów za łapówki? Czy sprawa została wyjaśniona?, bo z tego co wiem to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
vater1958 Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty 12.03.08, 17:10 Dyrektor jednego z najbardziej renomowanych liceów w kraju w szponach korupcji!!! I w czasach ogólnopolskiego polowania na czarownice (zwłaszcza z innych opcji politycznych) jedyni prawi i sprawiedliwi nie wykorzystali tak smakowitego kąska? To byłby dopiero news w dzienniku - agenci z długą bronią, Semik rzucony na glebę :-) A potem konferencja prasowa... Naprawdę w to wierzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 19:57 Czy to prawda że został odwołany Nowak a Wójcikowa została ? - tak jak to ktoś napisał wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abc... g; gh; ja; BE a teraz xxxyz ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 20:17 195.93.162 - masz poważne kłopoty z sobą ! Odpowiedz Link Zgłoś
vater1958 Re: g; gh; ja; BE a teraz xxxyz ! 12.03.08, 21:35 daj spokój - on nie ma pojęcia o czym piszesz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FBI Re: g; gh; ja; BE a teraz xxxyz ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 23:09 Jeśli to prawda to znczy, że nadal królują wstrętne układy i miernoty górą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja do abc IP: 80.249.4.* 13.03.08, 08:07 Po pierwsze jak byś miała trochę pojęcia to byś wiedziała, że numer IP to jest numer serwera operatora anie komputera, ale cóż wiedza ciężko do głowy przychodzi, co widać po treści Twoich wypowiedzi. Po drugie zapewniam cię, że wypowiedzi tych nie psiała jedna i ta osoba, a po trzecie ten pan Semik tyle mnie obchodzi co zeszłoroczna zima, a to co zaczął już robić wystawia mu świadectwo o sobie. A ana koniec powiem ci że, wyglądasz jak byś wolała krzykiem rozpaczy tylko kto Cię chce słuchać.Pozdrawiam i jak cos napiszesz to dwa razy pomyśl biedna istoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: g; gh; ja; BE a teraz xxxyz ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.08, 08:11 O co chodzi? semik boi się zwolnić wójcik? czyżby coś miała na niego? czy boją się w PO że wójcik pogoni urzędasów zatrudnionych w mieści z nadania PO? to wszystko jest zastanawiające Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.tkdami.net 13.03.08, 08:45 co mnie to obchodzi!!, kiedy w tym ieście coś ruszy się z pracą??? ludzie konczą uczelnie i pracują w handlu, za marne grosze, bo nic innego tu nie ma, tylko handel i banki!! , kiedy powstaną jakieś zakłady, fabryki????kiedy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWa Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: 82.139.41.* 14.03.08, 14:11 Jacy ludzie kończą uczelnie. Miernoty poniżej przeciętnej kończą teraz studia i domagają się Bóg wie czego. I to studia za pieniądze. Ażeby uczelnia się utrzymała musi mieć absolwentów. Więc przyjmują nawet tych najmniej zdolnych i tacy kończą studia. Za moich czasów było to nie do pomyślenia. Nawet, jeśli miernota się dostała to już po pierwszym roku odpadała. A studia kończyli zdolni, inteligenti ludzie z szeroką wiedzą. I do takich należy obecny Kurator Oświaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abc... Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 15:28 Cieszę się Ewo, że zauważasz bardzo istotny aspekt siły nowego Kuratora. Po pierwsze jest naszym rodakiem z Radomia, a po drugie ma wykształcenie, z którym nie może porównać się wice Fałek, nie mówiąc o naczelnym Kosztowniaku. Stawiajmy na Najlepszych ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolatorek Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.eranet.pl 14.03.08, 22:08 Panie Kuratorze, czy prawda jest,ze III LO jest zagrozone brakiem naboru w tym roku szkolnym gdyz Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego zglasza zastrzezenia do uzytkowania budynku przy ulicy Traugutta, wymaga on generalnego remontu. PINB grozi wylaczeniem z uzytkowania. Spadnie radykalnie liczba dzieci w szkole. Co z nauczycielami bedzie? prosze o zainteresowanie i odpowiedz, jestem zaniepokojony gdyz planuje tam poslac dziecko od nowego roku szkolnego, wszak to dobra szkola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 07:05 słyszałem w magistracie że w tym roku wstrzymany będzie nabór do klas I w III LO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 12:09 To straszne chcemy od przyszłego roku posłac tam córkę! Czy to potwierdzona informacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FBI Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 18:36 Ale przecież szkolę zawsze można przenieść na czas remontu do innego budynku. Ludzie, dobrze się czujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 18:50 niedaleko czachowaskiego jest LO Traugutta lub LO Kopernika moż tam dać dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: 195.93.162.* 16.03.08, 21:30 Az sie niedobrze robi jak patrze na wazeliniarstwo Abc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abc... Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 22:09 Naprawdę masz problem, Twoja wazelina, jest powodem depresji, osobowościowej - przykro mi, myślę, ze na Okulickiego mogą Tobie pomóc - ja; g; gh; BE; etc....... Ha, Ha Ha :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abc... Ale Jarząbek ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 22:14 195.93.162 - normalny Ku.as ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: 80.249.4.* 17.03.08, 07:22 Jak czytam te wszystkie wypowiedzi to ty abc masz problem i sam jesteś wielkim problemem. szuj......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nunek Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.45.udn.pl 17.03.08, 11:17 Przestańcie zawracać głowę panu kuratorowi jakimś tam III LO, on ma na głowie teraz inne problemy natury kadrowej, jest przecież w trakcie czystek, a to jest teraz najważniejsze. A swoją drogą jak szybko można z czołowego dyrektora czołowej szkoły stać sie czołowym działaczem czołowej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert nauczyciel Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 19:11 Rozmienił Kochanowskiego na drobne. Proszę przeczytać co na stronie www.krzysztofsonta.pl w artykule "Polityki dwa oblicza" napisał Krzysztof Sońta o Panu Semiku. (druga część artykułu) Panie Sońta, Nie jest Pan człowiekiem z mojej bajki, ale w artykule trafnie opisuje Pan postać Semika. Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszej drodze politycznej, choć przyznam że ja jestem zwolennikiem SLD, ale myślę że Pana partia też jest potrzebna na scenie politycznej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ezaw Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 23:06 Nie wydaje mi się, aby KSońta był wiarygodny w tej sprawie.Na razie Semik czyści kuratorium aż miło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.08, 08:34 Semik jest prowadzony na pasku politycznym PO. wykona rozkaz wydany przez aparat polityczny PO. Miałem dobre zdanie o semiku, ale jak dał zrobić z siebie kukiełkę zmieniłem o nim zdanie. Jeżeli powiedział że będzie przekazywał zadania do samorządów to świadczy tylko o jego poziomie wiedzy na temat zakresu jego obowiązków. Panie Semik, wstydu pan oszczędź i przestań się pan kompromitować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proton Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.08, 08:51 a co z zaprzanicem Katjonem?! Odpowiedz Link Zgłoś
miki.easy Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty 04.04.08, 08:52 Podobno w Kuratorium zmienia się szefostwo, takie zmiany zawsze są jak zmienia się ekipa rządzących.A BYŁEJ SZEFOWEJ ŻYCZYĆ SZEROKIEJ DROGI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: 80.249.4.* 04.04.08, 13:54 PRZYJDZIE CZAS NA SZEROKA DROGĘ TEZ DLA INNYCH - TKZ. SPRAWIEDLIWYCH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kura terytorium Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.tkdami.net 04.04.08, 15:08 Bardzo dobrze, bo pousadzali swoje żony, swoich mężów i znajomych. Czas na kompetentnych z doświadczeniem a nie cwaniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abc... Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 15:26 A co zrobiła Edytka dla radomskiej oświaty, oprócz tego, że jest żoną szefa partii. Semik do boju, uczniowie i rodzice czekają ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 17:56 do rozważenia przez pana Semika Drugim tematem którym chciałbym Państwa zająć, jest kwestia łączenia polityki z edukacją. Nie tak dawno miasto obiegła wieść, że mazowieckim kuratorem oświaty został Karol Semik, emerytowany wieloletni dyrektor VI LO im. J. Kochanowskiego w Radomiu. Początkowo się ucieszyłem; zawsze się cieszę, kiedy ważne funkcje w Państwie obejmują ludzie związani z Radomiem. W jednym z pierwszych swoich publicznych wypowiedzi kurator stwierdził, że "będzie przekazywał kompetencje samorządom". To uprawnienie nawet nie rządu, a parlamentu. Czyżby kurator Semik tego nie wiedział?. W ostatnich dniach przeczytałem, że kurator Semik nie widzi możliwości współpracy z dyrektorem radomskiej delegatury Mazowieckiego Kuratorium Oświaty Edytą Wójcik. A to ze względu na niedociągnięcia delegatury, które dostrzegał jeszcze jako dyrektor "Kochanowszczaka". Rodzi się pytanie, czemu kurator nie grzmiał na ten temat, kiedy był dyrektorem? Albo czemu - jeśli wtedy zabrakło mu odwagi - nie podnosił larum, kiedy przestał być dyrektorem? Przypomniał sobie dopiero, jak został kuratorem; zaledwie po kilku tygodniach sprawowania urzędu. Wygląda to na wyrok polityczny na dyrektora delegatury, szanowanej przez środowisko nauczycielskie, "Solidarność" i Związek Nauczycielstwa Polskiego. Nie łatwiej, Panie Kuratorze, powiedzieć wprost, że trzeba zrobić miejsce dla swojego z Platformy Obywatelskiej? Czy warto tracić swój zawodowy dorobek - bardzo cenny dla Pana i dla Radomia - dla tak mizernej korzyści politycznej? Wszak na zawodowej nauczycielskiej emeryturze można zrobić wiele dobrego. Ale można też rozmienić się na drobne, w tym przypadku na polityczne drobne... Bardzo dobry tekst Panie Pośle Artykuł z tygodnika 7 dni napisany przez Posła Krzysztofa Sońtę Odpowiedz Link Zgłoś
miki.easy Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty 04.04.08, 20:19 No tak emocje biorą górę,odnośnie pani Edyty to dobrze się ustawiła w danej chwili tylko czas jej dany niespodziewanie się skrócił.Na pewno umiała konsultować wszstkie decyzje z ,,przyjaciółmi" ze swojego kręgu i chyba decyzyjność miała mierną jako dyr.KO, jednak polityka radomska za bardzo ją wciągneła.Ale krzywdy nie dadzą jej zrobić,jak na razie cieplutko wyląduje.Kto wychodzi i krzyczy że szefo jest paskudny kiedy jest się zależnym, belfer pomyślunku trochę alboś samobójca, związkowcy naprawdę dażyli sympatją p.Edyte - kpina czy żart z niej.Polityczne drobne to zostały na małej scenie radomskiej ale czas robi swoje. Powodzenia p.Kuratorze ma Pan swoich zwolenników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abc... Pisze Soń.. o Soń... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 22:17 Dobre, lecz prymitywnie, komunistycznie, proste. Nie stać na inne pomysły "belfra" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: media Re: Pisze Soń.. o Soń... IP: *.tkdami.net 04.04.08, 23:18 Niczego o pani Edycie nie mogę powiedzieć bo nigdy jej wypowiedzi nie słyszałem. Zawsze do mediów wychodził z-ca pan Nowak. Czyżby nie miała nic do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Pisze Soń.. o Soń... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 09:46 Pani Edyta zostanie dyr w ps, poczekajcie a zobaczycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lusia semik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 11:25 Semik nic nowego nie wniesie do radomskiej oświaty . Kazda miotła na poczatku wymiata , wymiata,wymiata, później ja wymiotą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadzio Re: semik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 11:28 Nowy kurator -bufon, intrygant, niekompetentny -bo i po czym? metalurgii? na AGH Do kopalni panie S Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QQQ Re: Pisze Soń.. o Soń... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.08, 14:30 Widocznie z-ca miał, jak to dziś się mówi, parcie na szkło. Odpowiedz Link Zgłoś
big_brader jaki Kram taki Pan 05.04.08, 12:33 Jak na Radom Pan Semik jest Kimś, ale nie znacie go jednak za dobrze, ma taką zalete, w przeciwieństwie do innych prostaków, że potrafi załatwić wszystko w rękawiczkach, perfekcyjnie opanował udawanie kogoś kim nie jest, dobry manipulator - to w dzisiejszej rzeczywistości w zupełnosci wystarcza na robienie kariery, nawet w warszawie, nie tylko w radomniu. Odpowiedz Link Zgłoś
miki.easy Re: jaki Kram taki Pan 05.04.08, 21:38 A jak manipulowała p. Edyta z resztą swego towarzystwa wystarczy przypomnieć niedawne konkursy za co poleciał były kurator.Podobno z szefem powinni odejść inni a nie czekać do końca i na co jeszcze liczyć.Wypowiadać się niezbyt lubiła za to lubiła bywać na imprezkach w okolicy i uśmiechać ładnie się potrawiła, miała przecież p.Andrzejka za co dostał nagrodzony i teraz ma facet spoko póki co.Zresztą czy zostanie gdzieś dyr.zobaczymy na pewno gdzieś ją zagospodarują. Manipulacja i intrygowanie to takie naprawdę oświatowe, szczególnie w radom, prowadzących w tym znamy.Kurator potrawi zapanować nad tym towarzystwem poczekajmy trochę. Jak widać w KO potrzeba kogoś z ikrą aby dał radę w starciu z wydziałem edukacji podległym wice prezydentowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: 88.156.160.* 05.04.08, 13:19 zeulandia.myminicity.com/com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judasz Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 21:15 a co słychać u viceku..tora katjona, który się sprzedał nowemu panu za miske soczewicy?! Odpowiedz Link Zgłoś
miki.easy Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty 05.04.08, 21:57 Judaszu cierpisz chyba na depresję maniakalną,a ty nie sprzedawałeś się każdy chce dopracować i zarobić,inny jesteś dziwisz się widzę po oczach odpuść J.J. bo z nim nie wygrasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator oświaty Gwoli podsumowania IP: *.45.udn.pl 07.04.08, 10:30 Pomijając wszelkie wypociny polityczne i również te prymitywne, mające komuś tam ubliżyć, które tu zostały napisane należy stwierdzić jednoznacznie, że po pierwszych wypowiedziach pana kuratora wygląda na to, że może on tylko robić dobre wrażenie. Mówi dużo ale niestety z tych wypowiedzi wynika, że nie tylko nie ma żadnej koncepcji działania, ale najgorsze, że nie ma pojęcia co może jako kurator . Patrząc jednak z perspektywy jego dyrektorowania w VI L0 nie należało się chyba zbyt dużo spodziewać oprócz spełniania funkcji reprezentowania przy różnych okazjach, oczywiście z obowiązkowym,zabraniem głosu (zazwyczaj także dużo przydługim). Jednak szczególnie niebezpiecznym i przykrym jest to, że kurator okazuje się typowym aparatczykiem partyjnym, co mu mimo wszystko dodatkowego splendoru nie przynosi. Reasumując, wybór mało trafny, rozumienie problemu mierne a do poprzedniego kuratora przepaść ogromna. Odpowiedz Link Zgłoś
only-biedrona Re: Gwoli podsumowania 19.04.08, 18:56 Jakaś dziwna cisza w temacie, coś się jednak dzieje w rzeczywistości. Podobno nadchodzi zmiana szefa kuratorium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bryndza Re: Gwoli podsumowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 17:00 Jak to nic się nie dzieje W kuratorium rządzi dobra ,,przyjaciółka " J.Jona Słodka jędzusia pani D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edmxd Re: Gwoli podsumowania IP: 82.139.48.* 21.04.08, 21:16 A co żonką przewodniczącego? Odpowiedz Link Zgłoś
only-biedrona Re: Gwoli podsumowania 22.04.08, 17:21 Co do "jędzy" to niezgadzam się, jest ok.i napewno znalazła się właściwie.Spraw priv nie powinno się poruszać każdy ma przyjaciół lub niprzyjaciół i z czyjegoś poparcia każdy w jakiś sposób korzysta.Pani E.W. grzeje ławę na liście rezerwowych gdzieś ją muszą ulokować przykro jej rozstawać ze stołkiem, tak cieplutko miał być,jej jej jej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melagenia2 Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 21:09 nie można oczekiwać mądrych decyzji po panu Semiku,kto miał okazję poznać bliżej tego faceta,wie,że brak mu klasy ,że dla własnych korzyści zawrze pakt nawet z diabłem-wśród zapraszanych gości na szkolne uroczystości byli zawsze przedstawiciele wszystkich opcji politycznych z SLD włącznie,człowiek bez twarzy,wszystkiego można się po nim spodziewać,na pewno zrobi tak,jak mu każą,musi przecież utrzymać się na stołku-niekoniecznie z powodu kompetencji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki.easy Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: 82.139.57.* 24.04.08, 21:59 Ok.jeżeli chodzi o klasę to poprzednia pasowała jak wół do karety,i chyba nie tak skoro stracili władzę w drodze wyborów wystarczy przypomnieć prezia jak był pewien i co wyszło trzeba umieć zrezygnować z honorem.Sztuka komunikacji polega na umiejętności rozmowy ze wszystkimi a nie uznawanie poglądów tylko jednej opcji ten styl przejadł się kilka lat wstecz a jeszcze jest powielany w radomskim. Gdzie ci ludzików mają twarz.Kompetencje nie wszyscy maja co stołki mają /bez nazwisk/ ale mają znających się na rzeczy ludzików.Ktoś musi zrobić wreszcie porządek w radomskiej oświacie, nawet dobry będzie bez twarzy do tego, byle mu sie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryś-miś Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.08, 15:51 K.Semik wyrażnie się niektórym nie podoba.A jesli na niezależnego audytora zostanie powołany przez CKE w Wa-wie dr T.B. to dopiero się zmarszczycie, co?A ci panowie świetnie się znają i chyba lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wieszcz Po co te plany? IP: *.45.udn.pl 29.04.08, 15:50 Po co snuć tak wielkie plany. Jak PO tak dalej porządzi, to nie wykluczone, że wybory będą za rok lub półtora i pan kurator wróci na zasłużoną emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rex Re: Po co te plany? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 11:46 To nie są dalekie plany.Kuratorium jest przeładowanym administracyjnie tworem.Ograniczenie, a nawt likwidacja obecnego statusu wizytatorów oraz ich samych poprawi pracę szkól i ograniczy wydatki związane z ich zatrudnieniem. Niezależni audytorzy mogą pracować na umowę zlecenie lub jako firmy akredytowane przez MEN.I ty się będą liczyć specjaliści a nie przynależność partyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audytor Re: Po co te plany? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 20:26 Semik, może być bardzo fachowym, audytorem nadzozoru. Tym bardziej, że zawsze miał swoje własne, niezależne zdanie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryś-miś Re: Po co te plany? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 09:32 Nie tylko on.Ten drugi też i za to ich nie lubili,zarówno ci z kuratorium jak i ci z edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flaszka Stawiajmy na mających własne zdanie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 13:12 Taka opcja daje realną szansę na poprawę oświatowej przyszłości ! Odpowiedz Link Zgłoś
miki.easy Re: Stawiajmy na mających własne zdanie ! 14.05.08, 20:30 To kuratorium ma od dziś nową szefową, nic tylko życzyć powodzenia i wytrwałosci w tarciach oświatowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: 82.139.55.* 02.07.08, 19:31 „ Gratuluję awansu panu Dyrektorowi, nie jestem jednak tego samego zdania co Gość: piotr w poście z dnia 12.03.08, 16:36. Ja nie spotkałem się z faktem aby Dyrektor brał łapówki. Wiem, że to kryształowy człowiek, mogę śmiało powiedzieć że to „ANIOŁ” !!! Brzydzi się wszelką korupcją i nigdy nie wziął ani złotówki. Jest czysty jak łza, a jeśli jakaś sprawa była, to na pewno były jakieś pomówienia spowodowane zazdrością i zawiścią. Bo jeśli to miałaby być prawda to gdzie są dowody?” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozeznana wtemacie Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 19:35 Serdeczne gratulacje Panie Semik ! Na szczescie jest mnostwo osob, które maja niezmiennie wlasne i dobre zdanie o Panu, myśle, że tak jak ja nie zmienią go pod wpływem coniektórych powyzszych komentarzy, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrektor Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 10:48 Proszę jaki kryształowy człowiek ten S.... Kuratorium bedzie mialo 2 wicedyrektorów!!!! To są te oszczedności i to nowe.... co wprowadza Semik! To kpina, nie liczcie na zmiany zaczęło się obsadzanie stołków PO, PSL i to nie w bialych rękawiczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 10:52 Komu gratulujecie! wstdze sie za Pana , Panie dyrektorze sprzedał sie pan jak zwykła ś..... Jechal pan na ,,naszych''laureatach i olimpijczykach i do czego? do zeszmacenia się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o karol Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 23:40 o karol, siaba daba da ale manjana siaba daba da Ja jestem maczo, mnie kobiety nie wybaczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: 82.139.48.* 18.07.08, 08:44 Proszę sie nie przejmować pętakami, bo gdy wieje wiatr historii trzęsą im się portki(również kobietonom. Życzę siły i konsekwencji w porządkowaniu oświaty mazowieckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer2 Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 08:51 I czego ty uczysz te dzieci nauczyciołku po 4 klasach i kursie tańca. Tak to możesz nazywać swojego tatusia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Członek Kurator od prac zleconych IP: *.45.udn.pl 19.07.08, 17:33 Pan kurator może tyle co nic i tak decyzje personalne nie są podejmowane przez niego. On jest zwykłym partyjnym aparatczykiem od wykonywania prac zleconych przez swoich partyjnych kolegów na bardziej eksponowanych partyjnych stanowiskach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popmusic Re: Kurator od prac zleconych IP: 82.139.48.* 20.07.08, 19:26 A ty członkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Kurator od prac zleconych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 20:42 semik jest tylko marionetka w rękach POiPSL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiz Re: Kurator od prac zleconych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 21:34 Pan Jon odszedł na emeryturkę, ale jeszcze mu mało i złożył podanie o przyjęcie do pracy na wizytatora w Radomiu. Pan semik oczywiści go zatrudni bo tak nakazała władza z PO Chłopcy się nieźle bawią, a my musimy na to bagno płacić podatki semik - emeryt jon - emeryt niezłe kadry posiada PO Panie semik pokazał pan jaki jest samodzielny i ile ma pan do powiedzenia W SPRAWACH KADROWYCH ROZMIENIŁ PAN KOCHANOWSKIEGO NA DROBNE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bela Re: Kurator od prac zleconych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 20:23 co jest grane??? Jon to PIS a nie PO! Chyba że przchrzta? Odpowiedz Link Zgłoś
olo1935 Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty 19.08.08, 22:09 Bardzo dobrze!Odpowiedni człowiek na właściwym stanowisku tylko troszeczkę za póżno.Moje serdeczne gratulacje z okazji awansu.Szanowałem,szanuję i będę szanował pana jako pedagoga oświaty radomskiej.Powodzenia i sukcesów na nowym stanowisku trudnej pedagogicznej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.45.udn.pl 20.08.08, 18:00 olo1935, sadząc po składni i gramatyce to ani chybi jakiś polonista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 12:35 Jak to sie ma do bezrobocia???? Panowie Semik i Jon wstydu nie macie! Bawić wnuki i kochanki a nie zabierac prace młodym bezrobotnym nauczycielom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: Karol Semik nowym kuratorem oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 21:48 A kto zwraca uwagę na to, że młodzi nauczyciele nie maja pracy? Odpowiedz Link Zgłoś