niuunuia715 04.05.08, 18:38 Czy polecacie te szkole??? interesuje mnie profil humanistyczny. Prosze o wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: flaszka Re: liceum baczyński.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 19:38 Masakra ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacuś Re: liceum baczyński.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 21:43 Zaraz po konarskim jedno ze słabyszych liceów w Radomiu. Patrz-wyniki matur sprzed kilku lat. Polecac Słowackiego lub Konopnicką-super atmosfera i dobre szkoły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: liceum baczyński.... IP: *.rad.vectranet.pl 05.05.08, 00:17 jest okej ;) polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: liceum baczyński.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 12:37 j.polski u Pani Dobrowolańskiej jest dobry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jbqejhn,m Re: liceum baczyński.... IP: 82.139.48.* 05.05.08, 12:58 Super liceum, super atmosfera a matura wszedzie jednakowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: liceum baczyński.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 17:50 Dlaczego sprzed kilku lat? A LO Slowackiego..hmm Odpowiedz Link Zgłoś
mloda_radomianka Re: liceum baczyński.... 05.05.08, 15:51 Ja polecam Konopnicką. Klasy humanistyczne (zwłaszcza społ.- prawna) prezentuja bardzo wysoki poziom. Profesor Żytnicki dopieszcza wszystkich swoich uczniów:) Atomsfera też fantastyczna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o,O Re: liceum baczyński.... IP: *.rad.vectranet.pl 08.05.08, 17:38 Tez chcę tam iść wiesz może od ilu pkt. przyjmują? Odp pozdro ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: liceum baczyński.... IP: *.11.radom.pilicka.pl 09.05.08, 10:25 Teoretycznie w konopnickiej przyjmują na tym profilu od 120 punktów, Sama byłam w tej klasie i u Nas wszyscy mieli ponad 130 punktów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: liceum baczyński.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.08, 00:07 Baczyński? Hmmm ... Coraz mniej dobrych nauczycieli [głośne zwolnienia rok temu], coraz więcej układów i kombinowania. Da się zdać nic się nie ucząc, liczy się natomiast, czy twoi rodzice pracują w szkole i kiedy o tym powiesz nauczycielce. Trzy lata temu była to dobra szkoła - start od 100 (przyjmowani mieli średnio 110-115), dobrzy nauczyciele od większości przedmiotów (zawsze ktoś lekcje dodatkowe potrafił poprowadzić), a teraz tylko: polski (zależy jak trafisz, ale zazwyczaj na plus), angielski, niemiecki (w tym roku chyba odejdzie), historia, geografia, biologia (też zależy) i po. Niczego innego się w tej szkole nie nauczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: liceum baczyński.... IP: *.internet.radom.pl 12.05.08, 16:15 przechodzisz 3 lata nic się nie ucząc i zdasz z klasy do klasy ,ale matura to - łud szczęscia. Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Re: liceum baczyński.... 12.05.08, 19:22 Jestem absolwentem tego liceum. Oczywiście było to już spory czas temu, ale powiem tak. Wszędzie trzeba się uczyć. Problemem tej szkoły było to, że przyjmowano osoby, które zdały egzamin na dwie mierne, czyli ledwo, ledwo. Nie wiem jak jest teraz bo egzaminy wstępne do LO już odpadły. Z moich czasów pamiętam tyle, że już w pierwszej klasie była niezła selekcja i liczba uczniów w klasie malała np. z 36 do 25- 28. Młodzież nie miała taryfy ulgowej. Nie umiałeś, nie zdawałeś to było zasadą. Jak jest teraz nie wiem. Wiem natomiast, że dzięki tej szkole zdobyłem dużą wiedzę i przygotowanie do studiowania dobrego kierunku na dobrej uczelni. Ja wyboru Baczyńskiego nigdy nie żałowałem i żałować nie będę. Zatem ze względu na doświadczenia gorąco polecam tą szkołę. Odpowiedz Link Zgłoś