gladimir 29.05.08, 20:34 Na ch*j dym robi? Już nie się ten rynek remontuje nawet po kosztach. Trudno, za późno już na jakieś sądzenia się. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kocham wrogów PIS Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.internet.radom.pl 29.05.08, 20:43 Robi dym bo jest o co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiej Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 20:47 Robi dym bo jego kolega niestety nie kupił kamienicy i teraz chlopcy nie mogą sobie wydarować! Odpowiedz Link Zgłoś
teta1985 Rynek 7 do prokuratury 29.05.08, 20:47 Panie Kluziński, czy nie obawia się Pan, że ta osiemnastowieczna kamienica nie dotrwa do czasu zakończenia procesu? Wie Pan w jakim ona jest stanie? Pokazałem zdjęcia na stronie Radomskich Inwestycji. Wiem, że wszelkie przekręty trzeba piętnować, i dobrze, ale czy w tym przypadku gra jest warta świeczki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1@ in red Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.internet.radom.pl 29.05.08, 21:08 bo chodzi o: ulice wasze, kamienice nasze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwizz Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 21:38 polityk czegos takiego nie zrozumie. Dla niego liczy sie rozglos i to ze "cos robi" dla miasta mimo ze to tylko szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdet Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.sdl.vectranet.pl 29.05.08, 21:43 bzdury opowiadasz. Chodzi o zasady - jeśli teraz przymknie się oko, za jakiś czas ktoś inny orżnie nas na miliony - a wtedy ty będziesz pierwszy darł sie na forum wytykając stare błędy. Nie jest tak? Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Re: Rynek 7 do prokuratury 29.05.08, 21:56 Bardzo się cieszę, że sprawa trafiła do prokuratury. Uważam, że sprawa uległaby wyciszeniu w komisji rewizyjnej, a tak mamy obiektywny organ który sprawdzi działania prezesa Mroza. Jakub Kluziński jako jedyny z całej Rady złożył zawiadomienie w prokuraturze. To świadczy, że interes miasta jest mu bardzo bliski. Zaszło uzasadnione podejrzenie popełnienia przestępstwa. Najgorsze w działaniu Rewitalizacji jest to, że sprzedaje kamienice za psie pieniądze, a jednocześnie prosi Radę Miejską o dofinansowanie. Dlaczego my podatnicy mamy finansować niegospodarność spółki? Zainteresowanym chcę powiedzieć że postępowanie prokuratorskie nie wstrzymuje procesu inwestycyjnego. Własność została już przeniesiona. Postępowanie toczy się przeciwko prezesowi Mrozowi, a nie przeciwko inwestorowi, który nabył kamienicę. Odpowiedz Link Zgłoś
gladimir Re: Rynek 7 do prokuratury 29.05.08, 23:47 sono_andrzej napisał: > > Zainteresowanym chcę powiedzieć że postępowanie prokuratorskie nie > wstrzymuje procesu inwestycyjnego. Własność została już > przeniesiona. Postępowanie toczy się przeciwko prezesowi Mrozowi, a > nie przeciwko inwestorowi, który nabył kamienicę. > W takim razie jestem pełen poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Re: Rynek 7 do prokuratury 30.05.08, 00:37 teta1985 napisał: > Panie Kluziński, czy nie obawia się Pan, że ta osiemnastowieczna > kamienica nie dotrwa do czasu zakończenia procesu? Wie Pan w jakim > ona jest stanie? Pokazałem zdjęcia na stronie Radomskich Inwestycji. > Wiem, że wszelkie przekręty trzeba piętnować, i dobrze, ale czy w > tym przypadku gra jest warta świeczki... Witam! W tym przypadku nie sadze, aby byly podstawy do uniewaznienia transakcji. Zakladam, ze nabywca dzialal w dobrej wierze. Zatem watpliwosci dotycza jedynie zachowania sprzedajacego, a wlasciwie watpliwosci co do uzyskania najlepszej ceny dla miasta. W zadnym razie nie jestem przeciwnikiem renowacji Miasta Kazimierzowskiego. Wprost przeciwnie! Nie mam tez nic przeciwko radomskim biznesmenom - konkretnym lub w ogolnosci. Wprost przeciwnie! Wydaje sie jednak oczywistym, ze spolka miejska, jaka jest Rewitalizacja, powinna troszczyc sie o uzyskanie jak najwyzszej ceny sprzedazy. A do zatroskanych tempem rewitalizacji Miasta Kazimierzowskiego i utyskujacych, ze cale to zamieszanie moze spowolnic remont tej kamienicy, nalezy zadac sobie pytanie: dlaczego spolka trzymala tak dlugo te kamienice i nie decydowala sie na jej sprzedaz, skoro - jak sam prezes przyznaje - byly co najmniej dwie oferty jej kupna od dwoch roznych zainteresowanych stron? A gdy juz zdecydowala sie sprzedac, to za cene nizsza niz porownywalne transakcje - w sytuacji boomu i duzego zainteresowania inwestorow kamienicami na Miescie Kazimierzowskim? Odpowiedz Link Zgłoś
teta1985 Re: Rynek 7 do prokuratury 30.05.08, 16:23 No więc jeśli nie przeszkodzi to w remoncie kamienicy panu Kęsikowi to OK. Niech zbadają. A jeszcze spytam - rzeczywiście pan Mróz zarabia 10'000PLN??? I dlaczego strona oficjalna Rewitalizacji nie zawiera kompletnie żadnej informacji o aktualnej działalności, żadnej wizualizacji, planów etc? Potem znowu dojdzie do sytuacji, że w ostatniej chwili ludzie się dowiedzą, jak będzie wyglądała dana kamienica po remoncie (właśnie trwającym) lecz na zmiany będzie już za późno (patrz kamieniczka Rwańska 7). I jeszcze jedno - nie uważam by pozyskanie jak największej kwoty za sprzedaż nieruchomości powinno być jedynym kryterium. Jeśli nie ma obostrzeń, co do funkcji jaką będzie pełnić kamienica po remoncie a zapewne nie ma, to trzeba oferty kupna poddać selekcji. W zamyśle spółka Rewitalizacja miała pobudzić do życia Miasto Kazimierzowskie. Wiadomym jest, że tylko część kamienic w tym rejonie należy do spółki. Trzeba więc tak nimi zarządzać by wygenerowały one nowy trend w tej części miasta. Gdy wszystkie kamienice spółki ożyją zjawisko to rozpłynie się na prywatne kamienice, których właściciele wiadomo w jakiej są sytuacji. Powstanie kancelarii czy biura w Rynku wątpię czy wpłynie na tę okolicę tak jak restauracja, pub i hotel. Mam też nadzieję, że sporządzono odpowiednie umowy co do przeznaczenia docelowego kamienicy na Rynku… Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
janek_48 Czy nie chodzi tu o to zeby istniec w mediach? 29.05.08, 22:29 Jesli Panu Kluzinskiemu chodzi o dobro kasy miejskiej to chwala mu za to,ale jesli robi dym tylko po to zeby ciagle istniec w mediach celem promowania swojej osoby jako potencjalny kandydat na prezydenta Radomia w nastepnych wyborach to jest jak Kazio Marcinkiewicz... yes,yes,yes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pingwin Re: Czy nie chodzi tu o to zeby istniec w mediach IP: *.internet.radom.pl 29.05.08, 22:44 Ja tam bym zamroził tę transakcję.A co na to uczciwy posel Sońta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Re: Czy nie chodzi tu o to zeby istniec w mediach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 23:19 Yes! Yes! Yes! Tyle że Kluzińskiego od Marcinkiewicza różni jedna zasadnicza kwestia: nigdy nie miał nic wspólnego z partią polityczną o mylnie brzmiącej nazwie "prawo" i "sprawiedliwość". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek [...] IP: 82.139.33.* 29.05.08, 22:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dida Rynek 7 do prokuratury IP: *.rad.vectranet.pl 29.05.08, 23:01 Co na to radni, którzy głosowali za dofinansowaniem spółki? Z jednej strony lekką ręką dają 2,8 miliona rewitalizacji, a z drugiej prezes lekko rezygnuje z ok. 200 tysięcy, które mógłby zarobić na sprzedaży kamienicy. Mam nadzieję, że Mróz za to odpowie i za inne rzeczy które ma na sumieniu też. Swoją drogą, czy ktoś nie powinien skierować wniosku do UOKiK? Przecież dołożenie kasy rewitalizacji stawia ją w uprzywilejowanej pozycji w stosunku do innych deweloperów działaljących w mieście. Dzisiaj w wiadomościach poruszany był temat stoczni gdyńskiej, która według Komisji europejskiej ma zwrócić rządowi 5 miliardów złotych które otrzymała w chwili największego kryzysu. Rewitalizacja to mniejszy kaliber, ale zasada działania taka sama. Do przemyślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Rynek 7 do prokuratury IP: 82.139.33.* 29.05.08, 23:04 cd Błędem było że nikt z Rady nie doniósł na Kluzińskiego kiedy ten oficjalnie przyznał że w tajnym głosowaniu patrzył jak kto głosuje.Teraz już przynajmniej wiem jakimi metodami kończyłeś te swoje kursiki niby w Oxford. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdun Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 23:06 Sebek jesteś głupek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cambridge Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 23:19 Chyba nie Oxford, tylko Cambridge matole. Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Re: Rynek 7 do prokuratury 29.05.08, 23:28 Dajcie spokój radnemu Kluzińskiemu. Sprawa dotyczy niedbalstwa ze strony prezesa Mroza. 1. Pan Mróz nie dostaje pensji z jakichś tam pieniędzy, tylko z naszych podatników. 2. Spółka którą kieruje zarządza majątkiem, który jest własnością gminy czyli mówiąc krótko naszą własnością - wspólnoty samorządowej jaką jest gmina. Trzeba wreszcie powiedzieć dość ludziom, którzy zajmują poważne publiczne stanowiska. Ile jeszcze kamienic "opyli" prezes Mróz za półdarmo? Ile jeszcze razy prezes Mróz pójdzie do radnych po prośbie? Nie zamierzam finansować ze swoich podatków czyjejś nieudolności. Coś czuję, że prokurator częściej będzie zaglądać na Kilińskiego 30. Sprawa zakładu spalarni na Wincentowie również kwalifikuje się do prokuratury, za czyjeś niedbalstwo gminie grożą wielomilionowe kary. Niech urzędnicy zaczną wreszcie ponosić odpowiedzialność karną na swoje pochopne decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 23:32 A o ilu sprawach jeszcze nie wiemy i się nie dowiemy? Ta z kamienicą "wyszła" przecież trochę przypadkiem. Gdzie my żyjemy?? To ma być prawo i sprawiedliwość? Chyba bezprawie i niesprawiedliwość! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 23:45 Myślę, że prokuratura weźmie się za tę sprawę na poważnie i zamknie Kluzińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdun Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 23:50 I to była prawdziwe PRAWO i SPRAWIEDLIWOŚĆ ! Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Re: Rynek 7 do prokuratury 29.05.08, 23:54 Jesteśmy zbyt biednym miastem by było nas stać na fundowanie komuś kamienic za półdarmo. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk.pis Re: Rynek 7 do prokuratury 30.05.08, 00:21 Miałem nie zabierać głosu w tej typowo POlitycznej rozgrywce, ale zmusił mnie do tego strasznie waleczny ostatnio i nadaktywny przedstawiciel mniejszości narodowej. Kluziński zadam ci pytanie a raczej kilka pytań: 1.Gdzie byłeś kiedy Marcinkowski, z którym teraz siedzisz ręka w rękę (pewnie i metod uczysz się takich samych) razem z Banasiewiczem sprzedali kamienicę Rynek6 za... 50.000zł? Tylko nie tłumacz się, że zgłębiałeś tajemnice talmudu w Oxford? 2.Jak się ma sprzedanie kamienicy przez w/w za 50.tys do sprzedaży kamienicy przez prezesa Mroza za 350.tys? 3.Gdzie był wówczas twój rodzimy organ propagandowy PO i kochających inaczej - największy szkodnik Radomia? Razem z tobą na wycieczce PObieraliście lekcję tory? 4.Czy sprawdzałeś zapisy w aktach notarialnych zarówno jednej jak i drugiej sprzedaży? Wiesz jakie są zabezpieczenia inwestycji i obostrzenia? Co w przypadku niewykonania na czas założonej inwestycji? Rynek 6 nic się nie dzieje. Niech nikogo nie zmylą te POzory robione na POkaz bo to nic innego jak mydlenie oczu prezydentowi, żeby nie odebrał kamienicy (a POwinien odebrać!). 5.Nie wiesz jaka jest w pierwszej kolejności procedura w Radzie? Otóż w pierwszej kolejności sprawę bada Komisja Rewizyjna. Jeżeli nie zgadzałbyś się z jej wynikiem to wówczas mógłbyś zrobić sobie rozgłos POprzez nagłośnienie sprawy (z tym nie masz problemów bo zawsze w sukurs przyjdą ci rodacy z zaprzyjaźnionego medium). 6.Co ze sprawą zaglądania sąsiadowi do kart POdczas tajnego głosowania? PS.sono nie POdniecaj się tak bo widzę PO niektórych, że im gorzej (dla Radomia) tym dla was lepiej. Charakteryzuje to jedną bardzo zachłanną nację: PO trupach do celu, PO kasę, dla naszych rodaków!!! BY ŻYŁO SIĘ LEPIEJ!!!! _________________________________________________________________________ RADOM - CUDZE CHWALICIE, SWEGO NIE ZNACIE!!! PRZYWRÓĆMY WARTOŚĆ TRZEM SŁOWOM PRAWDZIWEGO POLAKA: BÓG, HONOR i OJCZYZNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Re: Rynek 7 do prokuratury 30.05.08, 01:07 Panie Posle, Panie Senatorze, Panie (byly?) Przewodniczacy, Sympatyku partii politycznej Prawo i Sprawiedliwosc, Pinki, Sebku, Alicjo, Hrabio i co tam jeszcze. Mialem nie zabierac glosu i nie znizac sie do dyskusji z Toba, ale zmusiles mnie. sympatyk.pis napisał: > Miałem nie zabierać głosu w tej typowo POlitycznej rozgrywce, Na czym polega politycznosc tej "rozgrywki"? Czy na tym, ze istnieja uzasadnione podejrzenia sprzedania miejskiego majatku za zanizona cene?? ale zmusił mnie do > tego strasznie waleczny ostatnio i nadaktywny przedstawiciel mniejszości narodowej. Ktoz to taki! Kto Cie tak zmusza? No powiedz! > Kluziński zadam ci pytanie a raczej kilka pytań: Mimo iz nie poznawalismy sie chyba osobiscie (?), to odpowiem mimo dosc niekulturalnej formy > 1.Gdzie byłeś kiedy Marcinkowski, z którym teraz siedzisz ręka w rękę (pewnie i metod uczysz się takich samych) razem z Banasiewiczem sprzedali kamienicę Rynek 6 za... 50.000zł? Tylko nie tłumacz się, że zgłębiałeś tajemnice talmudu w Oxford? W Cambridge (nie w Oksfordzie) bylem w latach 1999-2000, a sprzedaz tej kamienicy (podobnie zreszta jak jeszcze kilku na Rynku Miasta Kazimierzowskiego), miala zdaje sie miejsce pozniej. O ile pamietam, byl to program uchwalony przez Rade Miejska sprzedazy kamienic za 1% ich wartosci. Pamietam oferty, jakie byly publikowane m.in. na oficjalnej stronie miasta. Pamietam, ze niewielu bylo wowczas chetnych, a i sytuacja na rynku nieruchomosci radomskich (co dotyczy zreszta i calego kraju) byla diametralnie inna niz dzisiaj. W Cambridge studiowalem ekonomie - podyplomowe roczne studia Diploma in Economics. > 2.Jak się ma sprzedanie kamienicy przez w/w za 50.tys do sprzedaży kamienicy przez prezesa Mroza za 350.tys? Mysle ze tak, ze co do sprzedazy tamtej kamienicy (Rynek 6) watpliwosci nie bylo, zas co do Rynek 7 sprzedanej wlasnie cichcem przez miejska spolke Rewitalizacja - sa. I to na tyle uzasadnione, ze zdecydowalem sie skierowac wniosek do prokuratury. Powody zawarlem w uzasadnieniu wniosku. Sa one rowniez dosc dobrze zrelacjonowane w powyzszym artykule Gazety i na portalu Moj Radom. Przypomne rowniez, ze prezes Mroz bierze za zarzadzanie miejska spolka - i dbanie o jej interes oraz interes miasta - sowite wynagrodzenie w wysokosci 10.000 zlotych miesiecznie. Jak na Radom, to chyba duza kwota. Za taka kwote, jako mieszkaniec Radomia, wymagam od tego Pana najwyzszej starannosci i najwyszych kompetencji. Ani jednego, ani drugiego niestety nie widze. > 3.Gdzie był wówczas twój rodzimy organ propagandowy PO i kochających inaczej - > największy szkodnik Radomia? Razem z tobą na wycieczce PObieraliście lekcję tory? Przykro mi, ale nie rozumie Twojego belkotu, wiec nie odpowiem na to pytanie. Mozesz zadac je jeszcze raz, po polsku, powoli i wyraznie? > 4.Czy sprawdzałeś zapisy w aktach notarialnych zarówno jednej jak i drugiej sprzedaży? Nie sprawdzalem, gdyz nie mam wgladu ani do jednego, ani do drugiego aktu notarialnego, a mojemu pelnomocnikowi odmowiono ich udostepnienia. Rozumiem, ze Ty masz. Bede wdzieczny za przedstawienie kopii. Poprosze w interpelacji Prezydenta Radomia o ich udostepnienie, choc zakladam, ze moga byc uzasadnione powody, dla ktorych nie zostana upublicznione. Choc moze p. Prezydent, wychodzac na przeciw potrzebie przejrzystosci i jawnosci, zeby rozwiaz wszelkie watpliwosci zdecyduje sie je upublicznic w czyms na ksztalt "bialej ksiegi"? Wiesz jakie są zabezpieczenia inwestycji i obostrzenia? Co w > przypadku niewykonania na czas założonej inwestycji? Rynek 6 nic się nie dzieje. Ja slyszalem, ze miasto probuje odebrac te kamienice z uwagi na niewywiazywanie sie nabywcy z warunkow zakupu. Ale moze mamy rozne zrodla informacji? > Niech nikogo nie zmylą te POzory robione na POkaz bo to nic innego jak mydlenie oczu prezydentowi, żeby nie odebrał kamienicy (a POwinien odebrać!). jw. > 5.Nie wiesz jaka jest w pierwszej kolejności procedura w Radzie? Otóż w pierwszej kolejności sprawę bada Komisja Rewizyjna. Pierwsze slysze o takich ograniczeniach. Najwyrazniej mamy rozna wiedze na temat procedur Rady - a Ty zapewne masz wieksza ode mnie. Nie widze przeciwskazan, aby sprawe badala rownolegle prokuratura jak i Komisja Rewizyjna. Co wiecej! Zdradze Ci pewien sekret: byc moze te sama sprawe beda badaly - rownolegle! - rowniez inne instytucje publiczne. Jeżeli nie zgadzałbyś się z > jej wynikiem to wówczas mógłbyś zrobić sobie rozgłos POprzez nagłośnienie sprawy (z tym nie masz problemów bo zawsze w sukurs przyjdą ci rodacy z zaprzyjaźnionego medium). Pozwolisz, ze sam bede decydowal o sposobach swojego dzialania. Uwazam, ze sprawa wymagala naglosnienia, aby mieszkancy byli poinformowani, co takiego dzieje sie z ich majatkiem, ale przede wszystkim skierowania do sprawdzenia tych watpliwosci do wlasciwych organow publicznych. > 6.Co ze sprawą zaglądania sąsiadowi do kart POdczas tajnego głosowania? No wlasnie! Z checia bym tez sie dowiedzial! Rozumiem, ze namawiasz mnie do skierowania do prokuratury rowniez kwestii podejrzen co do prawidlowosci glosowania nad wyborem Przewodniczacego Rady Miejskiej? Byc moze rozwaze taki krok. Jednak uwazam, ze spelnilem swoj obowiazek informujac o tym Przewodniczacego Rady Miejskiej oficjalnym pismem. Niepodjecie przez niego dalszych krokow jest moim zdaniem kwestia obciazajaca ewentualnie jego samego. > PS.sono nie POdniecaj się tak bo widzę PO niektórych, że im gorzej (dla Radomia) tym dla was lepiej. Charakteryzuje to jedną bardzo zachłanną nację: PO trupach > do celu, PO kasę, dla naszych rodaków!!! BY ŻYŁO SIĘ LEPIEJ!!!! To "lepiej" dla Radomia to Twoim zdaniem sprzedawanie kamienicy w sposob taki jak Rynek 7 - z podejrzeniem zanizenia ceny i z naruszeniem procedur (jawnosci, konkurencyjnosci)? No to znow - chyba inaczej rozumiemy interes miasta. Przy okazji: czy Twoje wypowiedzi sa oficjalnym stanowiskiem Twojej partii PIS, rzadzacej naszym miastem, czy tez sa to Twoje prywatne przemyslenia? > > PRZYWRÓĆMY WARTOŚĆ TRZEM SŁOWOM PRAWDZIWEGO POLAKA: BÓG, HONOR i OJCZYZNA!!! Jesli moge Ci cos doradzic, wydaje mi sie, ze naduzywasz wymienionych wyzej slow. Albo nie do konca rozumiesz ich znaczenie. Popatrz do lustra i pomysl troche, jesli nie jest za pozno. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Re: Rynek 7 do prokuratury 30.05.08, 01:11 Przepraszam za bledy w mojej powyzszej wypowiedzi, ale wynikaja z poznej pory i szybkiego pisania (choc to nie powinno sie zdazac). A wiec: - "Rozumiem" a nie "Rozumie" - "naprzeciw" a nie "na przeciw" - oraz "w lustro" a nie "do lustra" Raz jeszcze przepraszam :) Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Re: Rynek 7 do prokuratury 30.05.08, 00:42 Gość portalu: Sebek napisał(a): > cd Błędem było że nikt z Rady nie doniósł na Kluzińskiego kiedy ten oficjalnie przyznał że w tajnym głosowaniu patrzył jak kto głosuje. Jako swoj blad uznaje, ze nie skierowalem wowczas sam sprawy glosowania w radzie do prokuratury. Jednak uwazam, ze spelnilem swoj obowiazek informujac o tym Przewodniczacego Rady Miejskiej oficjalnym pismem. Niepodjecie przez niego dalszych krokow jest moim zdaniem kwestia obciazajaca ewentualnie jego samego. Teraz już przynajmniej > wiem jakimi metodami kończyłeś te swoje kursiki niby w Oxford. Nie Oxford, tylko Cambridge, a to jest roznica, jak Warszawa czy Krakow albo Radom czy Kielce. Moja krotka relacja z niedawnego pobytu po latach: kluzinski.blox.pl/2008/05/Majowka-w-Cambridge-czyli-wizyta-po-10-latach.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traper Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.08, 09:03 Jakub tak trzymać decyzja o skierowaniu sprawy do prokuratury była słuszna, a przy okazji kamienicy wyjdą i inne związane z tym sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huhu projektant IP: *.internet.radom.pl 30.05.08, 09:35 A ja juz dokładnie obejrzałem tą kamienicę. I pomierzyłem. I jak jeszcze trochę postoi to się elegancko zawali. spękane mury w środku, grzyb z piwnic dotarł ścianami do belek stropowych 2 piętra (!) Do wymiany wszystkie stropy, wszystkie instalacje (tych właściwie nie ma), klatka schodowa, ściany do odgrzybienia. A kamienica zabytek, wyburzyć nie można (a zdrowy rozsądek mówi coś dokładnie odwrotnego) Wszyscy którzy porównują tą sytuację z kamienicą na Rwańskiej nie mają pojęcia o czym piszą- na Rwańskiej było pozwolenie na rozbiórkę - co znacznie podwyższało wartość nieruchomości - taki strup jak Rynek 7 wartość obniża - bonie dość że nie można rozebrać to jeszcze trzeba restaurować - a każdy kto styka się z budownictwem wie że to podroży inwestycję 2-krotnie. Że działka? bez możliwości własnego parkingu, strefa płatna parkowania, sąsiedzi (polecam wizyty wieczorem) i mała po prostu... Kamienica, kamienica - w sumie 6 pokoi od rynku z oknami reszta na syfiastej oficynie. Czy WY mądrale od inwestycji wogóle wiecie o czym piszecie?! Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Re: projektant 30.05.08, 09:42 A prezes Mróz zapomniał, że skoro Rewitalziacja prowadzi BIP to w BIPie powinien zamieszczać ogłoszenia o zbyciu majątku. Sympatyku pewnie jeszcze nie raz wyjdą na jaw fakty, które pokażą, że Wasza partia z prawem i sprwiedliwością mają niewiele wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiak Re: projektant IP: *.internet.radom.pl 30.05.08, 09:55 Prawi i Sprawiedliwość? hehehehehehehhehehe smieszna nazwa hehhehehhehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A....... K...... Re: projektant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 13:32 Może ktoś wie za ile kupił Kamienicę Rynek 8 (sidziba PIS)doradzca prezesa Rewitalizacji, może też za grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
bandycki.uklad.po.wrocil Rynek 7 do prokuratury 30.05.08, 10:17 Zobaczycie już niedługo jak pewni chłopcy, którzy teraz dorwali się do żłoba BU ŻYŁO SIĘ IM LEPIEJ będą chcieli obchnąć PKS.Za grosze!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomianin Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 11:18 W spółce Rewitalizacja sa wieksze niegospodarnosci niz te marne 50.000 zł, NIech wejdzie tam prokurator, NIK, Urząd Skarbowy. Naprawdę warto:) Odbiegając od temu to strasznie boli radomskich pisiakow utrata pks radom, spolki ktora jest na plusie. Dziwny zbieg okolicznosci. Pewnie juz nie wyjdzie fuzja pks z mpka w radomiu, no i całe szczescie dla pksu radom:) Wydaje mi sie ze hasło przyszlych wyborow, powinno byc takie: idz na wybory zmien Radom :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybka Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 11:26 Albo: Weź odpowiedzialność za Radom - idź na wybory! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al34c Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 11:31 No i po co ten cały atak na p. Kluzińskiego? Jeżeli wszystko odbyło się zgodnie z prawem to p. Mróz, sympatyk.pis i cały PIS powinni się cieszyć, że sprawa trafiła do prokuratury. Prokurator oczyści z zarzutłów zarząd Rewitalizacji. No, chyba że jednak jest się czego obawiać, to rozumiem sympatyka i jego wielką złość. Sympatyku, w aptekach są środki uspokajające, możesz nabyć bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Rynek 7 do prokuratury IP: 82.139.33.* 30.05.08, 11:47 A skąd jest na plusie?Ruszczyk działacz PO dopiero co tam wszedł.Więc od razu tak na starcie uzyskał dodatni bilans ćwoku?Takie bajki to możesz puszczać na waszym partyjnym szkoleniu nieudaczników z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porki Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 11:50 Nie bójcie sie nie ma czego, przecież prokuratura was uniewinni - czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 11:53 strach zaglada w oczy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixol 0 6.03 rano zapuka do drzwi pan z blachą w ręku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 13:06 I dopiero strach w oczy zajrzy! Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk.pis Re: Rynek 7 do prokuratury 30.05.08, 13:36 A więc ostatnie pytanie panie Kluziński: jeżeli prokuratura bądź sąd (o ile do tego etapu dojdzie) uniewinni prezesa Mroza od wszelkich zarzutów czy publicznie przeprosi go pan i przy okazji tych przeprosin zrobi pan takie show? Czy przeprosi pan również prezydenta swojego miasta (swojego?). _______________________________________________________________________ RADOM - CUDZE CHWALICIE, SWEGO NIE ZNACIE!!! PRZYWRÓĆMY WARTOŚĆ TRZEM SŁOWOM PRAWDZIWEGO POLAKA: BÓG, HONOR i OJCZYZNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traper Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.08, 13:57 Prokuratura może i umorzy ale wśród wyborców smród pozostanie aż do wyborów.Nie wiem jak byś się zmienił w dobrym słowa znaczeniu to dla mnie oszołomem na zawsze zostaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzeźwy Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 14:31 > Prokuratura może i umorzy ale wśród wyborców smród pozostanie aż do wyborów. A czy celem działania Kluzińskiego jest robienie "smrodu wśród wyborców"? I nie ma przy tym znaczenia, czy zarzuty zostaną potwierdzone, czy może okażą się pezpodstawne? Jeśli tak, to by znaczyło, że cały ten donos do prokuratury rzeczywiście ma podłoże czysto polityczne i polityczny cel. Jednak sam radny temu zaprzecza. Twoim zdaniem kłamie? > Nie wiem jak byś się zmienił w dobrym słowa znaczeniu to dla > mnie oszołomem na zawsze zostaniesz. To mówi tylko o Twoich intencjach i obiektywizmie. Chcesz się różnić od pinkiego, a stajesz się nim. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_i_sprawiedliwy_radom Re: Rynek 7 do prokuratury 13.06.08, 21:12 To jak kluzo przepraszasz czy mamy się spotkać na plantach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowadrrrr Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.08, 14:30 Jeżeli prokurator umorzy to jeszcze nie znaczy, że osoba jest niewinna. To znaczy tylko tyle, że nie ma wystarczających dowodów na jej winę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzeźwy Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 14:36 > Jeżeli prokurator umorzy to jeszcze nie znaczy, że osoba jest niewinna. To znaczy tylko tyle, że nie ma wystarczających dowodów na jej winę. Na takim rozumowaniu opiera się cała pisowska strategia bezpodstawnego zniesławiania przeciwników politycznych: rzucaj g..em, a coś na pewno się przyklei. Uważasz, że wszyscy inni też powinni ją stosować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 15:05 W przeciwieństwie do Pana Kluzińskiego tchórzu jesteś anonimowy, przedstaw się czy się boisz, wstydzisz się swojego nazwiska, podłe jakieś czy parszywe ? (a "Pan" z szacunku do radnego Pana Kluzińskiego pisz z dużej litery, i pamiętaj o tym, na tym polega dobre wychowanie, zresztą czytając twoje wypowiedzi jest ci to obce, cóż takie twoje komusze wychowanie ) Odpowiedz Link Zgłoś
afro87 Re: Rynek 7 do prokuratury 30.05.08, 15:22 kocham radom ? trzeba byc totalnym frajrem zeby tak nazwac swoja partie. radom to dno kanał komuny, a kluzinski to totalny frajer jak reszta politykow radomskich. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.08, 15:25 Anno nie obrażaj ludzi z komuszym wychowaniem bo uważam, ze ludzie Ci maja lepsze wychowanie niż ci po prawicy a ponadtto uważam, że Pan Kluziński ma większe poparcie wśród lewicy niż po prawicy.A ty "trzeżwy"wytrzeżwiej bo po pijanemu tylko tak można rozumieć pewne wypowiedzi innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzeźwy Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 15:46 Masz rację. Zapomniełem, że oszczerczego zniesławiania przeciwników, jako metody walki politycznej, nie wymyślił pis. Komuniści, choc i oni jej nie wymyślili, obok innych ubeckich metod i fizycznej przemocy, stosowali ją znacznie wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RadomskiEmigrant Re: Rynek 7 do prokuratury IP: 82.139.172.* 30.05.08, 15:59 Bardzo dobrze ze sprawa zajeła sie Prokuratura Rejonowa Miasta Radom.Ta kwestie trzeba wyjasnic jak najszybciej.Ja tylko mam nadzieje ze prokuratura rzetelnie sie tym zajmie i podejmie odpowiednie decyzje.Jakie by one nie były ja je uszanuję.Szkoda ze nie zgłaszano innych podobnych spraw w latach 2002-2006 gdy miastem rzadzili Radomianie Razem ale cóź do tego sie juz nie wróci.A PiS niech sie zajmie w Radomiu wrescie rzadzeniem i poprawa sytuacji miasta a nie tylko sprawami które nas Radomian mało obchodza.I dosyc juz organizowania tak marnych Dni Radomia jak w tym roku 2008r.Mam nadzieje ze to ostatnia taka klapa z imprezami miejskimi w tym roku.Mam nadzieje ze na pozegnanie lata 31 sierpnia bedzie duzo lepsza impreza na zeromce niz sobotni koncert Kayah w amfiteatrze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.ats.pl 30.05.08, 17:46 Ej ty KR przecież ty jesteś wyborca PIS co rura ci zmiękła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 08:02 Pan prezes Rewitalizacji ( kto go tam wsadził, chyba nie PO, bo Sympatyk tak bardzo ujada ? ) złamał prawo. Obowiązuje Ustawa o zamówieniach publicznych i oferent winien być wyłoniony w drodze przetargu. Mam nadzieję, że p. Mróz beknie za to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.32.radom.pilicka.pl 04.06.08, 09:34 na szacunek to sobie tzreaba zasłużyc, tytuły szacunku nie dają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomianin Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 17:07 Kris ty jestes ćwokiem!!! Nie porafisz czytac ze zrozumieniem! No ale taki jest wlasnie elektorat Pis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Rynek 7 do prokuratury IP: 82.139.33.* 30.05.08, 23:14 Ty to jesteś zdolny.Piszesz jedną ręką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAZIK Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 15:20 Bardzo zbulwersowała mnie wypowiedż Pana Prezydenta(na którego głosowałem)który nie widzi różnicy w kupowaniu samochodu(używanego) i chleba.Ja nie jestem jeszcze tak bogaty żebym nie widział różnicy. Mydlenie oczu przerzucanie odpowiedzialności i bagatelizowanie spraw które mogą świadzyć o nieczystości intencji to wstyd dla nas wszystkich ,którzy chciliśmy zmian, a tu jest coraz gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
leszczynski4 - Znam pana Kęskę 01.06.08, 19:12 - Znam pana Kęskę i rzeczywiście kupiłem u niego samochód, kupiła tam też auto moja siostra. I na dodatek dorzucił jeszcze siostrę, która też tam samochód kupiła. A wiadomo siostra prezydenta jak żona Cezara powinna być poza wszelkimi podejrzeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Interpelacja w sprawie sytuacji w spolkach 03.06.08, 01:01 Poniewaz nie wszystkie informacje sa zdaje sie znane, zlozylem w dniu dzisiejszym interpelacje w sprawie sytuacji w spolkach Rewitalizacja i Administrator, a dotyczace m.in. niejasnosci przy sprzedazy kamienic Rynek 7 i Szpitalna 4. Pelna tresc interpelacji: kluzinski.blox.pl/2008/06/Interpelacja-w-sprawie-sytuacji-w-spolkach.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Rynek 7 do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 08:48 To nie prezydent wybiera osoby z którymi podróżował do Paryża , Kęskę i Napiórkowskiego - osoby współpracującymi z krajami frankofońskimi jako Przedstawicieli Izby Przemysłowo Handlowej oddelegował jej Prezes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 09:12 Oczywiście :-)) Jeszcze jakieś zgrabne argumenty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buhaha! Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.gprs.plus.pl 04.06.08, 12:29 Argument wprost powala! To tak samo, jak Jolanta K., żona byłego Prezydenta Aleksandra, nie wiedziała, kto się z nią fotografuje albo wpłaca na jej fundację, albo 'Olin' z kim się spotyka. A czy dziennikarze nie mogliby pociągnąć tego wątku? Zapytać, z kim i po co był prezio we Francji? Można zapytać Kalotkę, czy faktycznie tak było jak pisze gość. A może też sprawdzić, kto na przykład finansował kampanię prezydenta Kosztowniaka? Przecież dane o wpłacających są gdzieś dostępne. Może być ciekawa lektura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 17:39 Cichooooooooooooooooooooooooooooo! niech przyschnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onigi Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 11:29 oglaszal sie na Tablicy Ogloszen!!!! Skandal!!! kiedy ten nieudacznik zostanie odwolany?? - Informacja o sprzedaży kamienicy Rynek 7 na tablicy ogłoszeń spółki była wystarczająca - uważa Mariusz Mróz, prezes Rewitalizacji. Na dwie oferty kupna nieruchomości nie zareagował, bo... dopiero przejmował obowiązki szefa spółki. www.7dni.radom.pl/index.php?go=numer&id=140&t=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Rynek 7 do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 21:10 Kto mógł przeczytać to ogłoszenie jak wejście do sółki jest zamknięte na klucz ,a jedynie są wpuszczane osoby które przedstawią się Prezesowi przez domofon. Odpowiedz Link Zgłoś