akcja.radom 24.06.08, 21:44 To jest koniec pewnej epoki. Lech. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radomski.vis Dawny Hotel Europejski na sprzedaż 24.06.08, 21:52 Życzę powodzenia właścicielom byłego "Hotelu Europejskiego" przy sprzedaży budynku. Szkoda takiego pięknego zabytku, wszakże mało ich w naszym Radomiu. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczor89 Re: Dawny Hotel Europejski na sprzedaż 24.06.08, 23:06 Sprawa wydaje się pozornie prosta - trzeba wysiedlić bezprawnych lokatorów i po problemie. Niestety nasze polskie prawo bierze pod ochronę wszelkiego typu dziadostwo i nie pozwala na sprawne zarządzanie nieruchomościami, co wielce komplikuje administrowanie budynkami czy gospodarkę lokalową. Wreszcie pojawiła się szansa na stworzenie porządnego hotelu w ścisłym cetrum miasta. Teraz tylko od wymiaru sprawiedliwości i władz miasta będzie zależało, czy ją wykorzystamy i jak szybko będziemy mogli przyjąć porządnych gości na Placu Konstytucji 3 Maja. Prezydent Miasta i UM powinno ją uznać za sprawę priorytetową. Odpowiedz Link Zgłoś
janek_48 Dawny Hotel Europejski na sprzedaż 24.06.08, 23:38 Chciałem tylko skromnie zauważyć ze wielu lokatorów"na dziko i bezprawnie" zajmujący lokale jednak komus ten czynsz płaci w dobrej wierze, ktos im te lokale przyznał i wypisywanie że nalezy ich szybko wyrzucić świadczy tylko źle o tych wypisywaczach z jakis tajnych bractw rowerowych ktorzy czekają na "porządnych" gosci. A któz to jest gosc porzadny a nieporządny? Na rowerze to porządny?W dodatku członek.... bractwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie członek Re: Dawny Hotel Europejski na sprzedaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 23:44 Sam jesteś członek, a do tego żałosny. Ta polityka tak Cię zaślepiła, że tracisz zdrowy rozsądek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GEO Re: Dawny Hotel Europejski na sprzedaż IP: *.radom.vectranet.pl 25.06.08, 02:10 Panie NIECZŁONEK - burak jesteś i buc. A co do budynku po Europie - stawiam na bank, zresztą banków u nas jakoś mało, więc może to i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vim Dawny Hotel Europejski na sprzedaż IP: *.202.udn.pl 25.06.08, 08:06 Co to za bzdury? Jacy bezprawnie zakwaterowani? Dostali te mieszkania od miasta i już. Mieli iść w np. 1969 r. do pana Bałabana i prosić go o łaskawą zgodę? pan Bałaban zgodnie z ówczesnym prawem nie był właścicielem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walczyk balowałem tam jeszcze do końca komuny i hiotel był IP: *.202.udn.pl 25.06.08, 08:08 cacy. To potem go zniszczono, po 1989, więc proszę nie zwalać wszelkiej winy na czerwonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: balowałem tam jeszcze do końca komuny i hiote IP: *.radom.pilicka.pl 25.06.08, 09:37 Nie jestem właścicielem żednego przedwojennego budynku, więc nie wiem jakbym sie zachowała gdybym była, ale chamstwo tego człowieka, jednego z właścicieli jest zdumiewajace. Przecież ci ludzie nie zasiedlili tych lokali bezprawnie, dostali je od państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romala Re: balowałem tam jeszcze do końca komuny i hiote IP: *.tktelekom.pl 25.06.08, 09:51 A Państwo sobie wzięło jak swoje od... właściciela??? I niewyzywaj ludzi od chamów. Bo kiedyś ich pokrzywdzono a teraz nie ma winnych. Nie dość ze zniszczono czyjś dorobek i oddaje się ruinę to jeszcze zostawia ludzi z problemem do którego nikt nie chce się przyznać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsagvdfb Re: balowałem tam jeszcze do końca komuny i hiote IP: 82.139.48.* 25.06.08, 09:57 Miasto powinno ten historyczny budynek wykupić i przeznaczyć np na bibliotekę czy inne kulturalne cele.Z funduszy europejskich. Tylko kto napisze projekt i wniosek? Nie ma takiego mądrego w UM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gluś Re: balowałem tam jeszcze do końca komuny i hiote IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 15:31 mieszkanie prawem nie towarem precz z burżuazją wszyscy ludzie są równi Odpowiedz Link Zgłoś
dkt1984 Re: balowałem tam jeszcze do końca komuny i hiote 25.06.08, 16:13 Gość portalu: gluś napisał(a): > mieszkanie prawem nie towarem > precz z burżuazją > wszyscy ludzie są równi Hahaha...'Wolność, równość, braterstwo' dobre hasło...dwa wieki temu :) Zapamiętaj sobie dobrze...Nigdy wszyscy ludzie nie będą sobie równi! Tak było w epoce kamienia łupanego, w średniowieczu, nawet w czasach rewolucji francuskiej. Nie ma tej równości dziś i jutro /prawdopodobnie/ też jej nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dkt1984 Re: balowałem tam jeszcze do końca komuny i hiote 25.06.08, 16:23 Gość portalu: nika napisał(a): > Nie jestem właścicielem żednego przedwojennego budynku, więc nie > wiem jakbym sie zachowała gdybym była, ale chamstwo tego człowieka, > jednego z właścicieli jest zdumiewajace. Przecież ci ludzie nie > zasiedlili tych lokali bezprawnie, dostali je od państwa. Hehe dobre. To teraz wyobraź sobię sytuację że państwo zabiera Ci dwa pokoje i umieszcza w nich nowych lokatorów...Jesteś pewnie z tego powodu zadowolona! Wręcz dumna że możesz pomóc! <joke> W cywilizowanych krajach własność to rzecz święta, niestety spuścizna po czerwonym okupancie i kretyńskie prawo sprawia że mamy takie sytuacje. Sprawa powinna wyglądać tak: powiedzmy do 30 września nakaz opuszczenia lokali. Kropka. 1 października wchodzi ekipa i 'pomaga się pakować' tym którzy nie zdążyli. 2 października lokal jest pusty i właściciel może z nim zrobić co chce A skoro płacili jakieś czynsze to niech jednostka która te opłaty pobierała da lokale zastępcze, właściciela to nie powinno interesować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KY Re: balowałem tam jeszcze do końca komuny i hiote IP: 82.139.34.* 25.06.08, 17:30 > A skoro płacili jakieś czynsze to niech jednostka która te opłaty pobierała da > lokale zastępcze, właściciela to nie powinno interesować. Otóż to. Wiadomo, ze nie wolno tych ludzi wyrzucić na bruk, bo to byłoby dla nich krzywdzące, a tak się składa, że akurat oni nie są w żaden sposób patologiczni, ale niech ten kto pobiera czynsz za nie swoje mieszkanie się o to zatroszczy. To nie jest problem właściciela, tylko zarządcy tego burd... znaczy się budynku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluska5 Re: balowałem tam jeszcze do końca komuny i hiote IP: *.radom.vectranet.pl 05.07.08, 21:34 to nie chamstwo , to po prostu prawo wlasnosci .A gdyby to bylo pani? Odpowiedz Link Zgłoś
akcja.radom Dawny Hotel Europejski na sprzedaż 25.06.08, 22:49 Jako młody chłopak byłem tam kiedyś przez chwilę. To był inny świat. Do dziś moim zdaniem nic w Radomiu mu nie dorównuje. Lech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reprywatyzacja. Dawny Hotel Europejski na sprzedaż IP: 91.80.217.* 30.06.08, 23:26 Jak jest do zrobienia interes, to Kosztowniak swym znajomym oprózni kamienicę w miesiąc. Przykładem jest Rynek 3, czy Rywańska. Remont będzie kosztował 10 000 zł za 1 m2, wykwaterowanie lokatorow 3 mln , kamienica 3,5 mln.czy znajdzie się frajer? Raczej trzeba czekać aż się budynki zawalą i wtedy sprzedac grunt.Problem w tym, że te budynki budowano solidnie pod okiem Właściciela. A właściciel to nie spadkobierca, który tylko liczy na kasę. Dla tych nowych właścicieli nawisko Karsch kojarzy się ze spadkobraniem, a nie ze szlachetnością zacnego rodu. Odpowiedz Link Zgłoś
widmo82 Radom dla Radomian 01.07.08, 08:55 Pan Marek ma czym sie pochwalic, przeniesiony Eurosoft z Zeromskiego to teraz Komputronik. Kawiarnia Parkowa tez dzieki niemu odzyla. Szkoda ze przejmie ten budynek najprawdopodobniej ktos z poza Radomia. Jesli sie nie myle to kiedys spora czesc nalezala do krewnych pana Marka. Byloby dobrze gdyby rownie odpowiednia osoba ( z Radomia ) przejela hotel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Dawny Hotel Europejski na sprzedaż IP: 82.139.32.* 07.07.08, 22:32 Niech to sprzedadza jak najszybciej i prywatny inwestor zrobi porzadek z ta wiocha i zuleria z bram w centrum duzego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś