Dodaj do ulubionych

ustronie.. ustronie...

05.07.08, 20:00
na ustroniu smutek, wlazł pan prezes za piec, sparzył se półdupek
(parafrazując znaną weselną przyśpiewkę), ostatnio wymyślili zlikwidować
trawnik i piaskownicę i zorganizować parking przed blokiem PCK 9/11.
wariactwo! kiedy władze z wyboru zaczną zdawać sobie sprawę/domyślą się że
powinny nam, lokatorom i właścicielom mieszkań służyć, a nie odwrotnie? co to
za system? dyktatura? wstyd dla tej sp-ni. żaden z bonzów sp-ni też nie
mieszka w tym bloku, bo nie mają ochoty go ocieplić.
Obserwuj wątek
    • Gość: gratis Re: ustronie.. ustronie... IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.08, 22:08
      > żaden z bonzów sp-ni też nie
      > mieszka w tym bloku, bo nie mają ochoty go ocieplić.

słyszałem że za to w klatce prezesa założyli za darmo domofony
      • Gość: somebody Re: ustronie.. ustronie... IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.08, 19:40
        :)) "gdyby głupota umiała fruwać to bylibyście gołębiami" :))
    • Gość: maikel Re: ustronie.. ustronie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.08, 07:43
      teraz mieszkańcy sami muszą finansować remonty swoich bloków a nie
      ze wspólnego wora to co to za łaska dla bonzów
      • Gość: Somebody Re: ustronie.. ustronie... IP: 82.139.36.* 08.07.08, 07:54
        I bardzo dobrze!!! Czasy komuny juz dawno się skończyły, a
        spółdzielnie muszą iść w kierunku firm zarządzających. Spółdzielnia
        to nie twór państwowy. Tworzą go czlonkowie i członkowie sami na
        siebie zarabiają. Trzeba to wreszcie pojąć a nie ciągle tylko
        narzekać a od siebie nie dawac nic!!
        • Gość: rubik Re: ustronie.. ustronie... IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.08, 20:48
          jak to nie dajemy nic od siebie, a te zawyżone czynsze to jest nic?
          wam pracownikom spółdzielni wiecznie jest mało! chcecie zarabiać krocie za samo
          podpisanie listy obecności
          • Gość: Somebody Re: ustronie.. ustronie... IP: 82.139.36.* 10.07.08, 13:20
            Bo jak się pracuje z takimi oszołomami to i pensja musi być godziwa
            a SM to nie spółdzielnia działalności społecznej!! A czynsze trzeba
            płacić bo nic nie ma za darmo! Nade mną się nikt nie lituje i nie
            narzekam bo każdy jest kowalem własnego losu. Trzeba było się uczyć
            17 lat tak jak ja to może by pan dzisiaj tak nie szczekał!!!!!!!!
            • Gość: Moro Re: ustronie.. ustronie... IP: 82.139.36.* 10.07.08, 13:35
              Zgadza się że praca zwiazana z obsługą ludności do
              najprzyjemniejszych nie należy .Wymaga twardego charakteru i
              anielskiej cierpliwości, wielu się przekonało że nie dla nich takie
              klocki i zwiało jak najdalej od tego osiedla .W koncu to nie praca
              charytatywna i jakas zapłata za nią się należy .
              • Gość: Somebody Re: ustronie.. ustronie... IP: 82.139.36.* 10.07.08, 13:40
                Właśnie, zresztą akurat w tej Spółdzielni płaca do najwyższych nie
                należy.
                • Gość: Puchatka Re: ustronie.. ustronie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 17:20
                  Pogięło was?
                  Za karę tu pracujecie? To można sobie pracę zmienić! wolna droga.
                  Mieszkam właśnie w tym bloku już 37 lat i tyle lat płacę fundusz remontowy. A
                  blok nadal nieocieplony i teraz mamy go ocieplać za własne pieniądze? To na co
                  ja płaciłam przez tyle lat? A ta piaskownica przed blokiem!! Zepsutą karuzelę co
                  roku malowali farbą zamiast ją zlikwidować. Tak - tylko parkingu nam tu brakuje.
                  Jest po drugiej stronie ulicy - pusty, bo za daleko od domu co niektórych - 50
                  metrów.
                  • Gość: Somebody Re: ustronie.. ustronie... IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.08, 19:58
                    Nie za własne!! Fundusz remontowy jest wspólny dla wszystkich
                    mieszkańców. To taki wspólny worek. Dzisiaj Pani zafundowała komuś
                    ocielplenie jutro inni zafundują Pani. Na takiej zasadzie to działa,
                    ale o kryteria wyboru musiałaby Pani zapytać RN, przypuszczam że w
                    większości przypadków decyduje o tym wielkość bloku. To nigdy nie
                    jest tak że ktoś sobie coś wybiera bo mu tak jest wygodnie.
                    A tak poza tym ciekawe co by Pani zrobiła gdyby ktoś Pani kazał
                    zmieniać pracę?? Mnie chodzi tylko o zwykłą kulturę i poszanowanie
                    drugiego człowieka. Ciężkie mamy czasy, więc i spółdzielcom żyje się
                    ciężko bo mamy gospodarkę rynkową i spółdzielnie powoli muszą się do
                    tego dostosować. Ale do tego trzeba zmienić mentalność i pozwolić
                    ludziom działać. Czy to tak ciężko zrozumieć??
                    • Gość: Somebody Re: ustronie.. ustronie... IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.08, 20:00
                      A co do parkingów, to ludzie sami są sobie winni. Niby tacy biedni a
                      co drugi zmotoryzowany. Ja tam nie mam samochodu i jakoś żyje :)))
                    • Gość: blok Re: ustronie.. ustronie... IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.08, 20:46
                      Nie mam zamiaru nikomu nic fundować wbrew swojej woli i nie potrzebuję, żeby mi
                      ktoś ze spółdzielni coś fundował. Macie obowiązek dać nam to za co płacimy bez
                      żadnej łaski i grzecznie nas obsługiwać, bo jesteście do tego wynajęci przez nas
                      mieszkańców.
                      A jak nie podoba się nowym władzom z Naszego Osiedla i ich kumplom praca na
                      Ustroniu to droga wolna. Nikt was nie zapraszał tutaj. Sami się wepchnęliście
                      wyrzucając doświadczonych pracowników a teraz narzekacie. Może was przyjmą w
                      innych spółdzielniach na kierownicze stanowiska i będą trzymać póki się na was
                      nie poznają. RSM się dzieli to będą potrzebni fachowcy do nowych sm-ów, idźcie
                      "fachowcy" tam robić swoje kariery.
                      • Gość: Somebody Re: ustronie.. ustronie... IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.08, 20:54
                        Skoro tak wam wszyscy przeszkadzają to ciekawi mnie kto wam będzie
                        tak "służył". Odcieli was od koryta to się teraz odgrywacie :))
                        miłej gry. A Nasz Dom nic mnie nie obchodzi, bo ja tam ani nie
                        mieszkam ani nie pracuję. Ale mieszkańcy dobrze robią niech walczą o
                        swoje tylko niech się nowy zarząd nie zdziwi jak się na nim będzie
                        odgrywać stara ekipa jak ma to miejsce na Ustroniu i na tymże
                        forum :))))))))))))))) :P
                        • Gość: ??????? Re: ustronie.. ustronie... IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.08, 08:07
                          Nikt z nas nie został odsunięty od koryta jak kłamliwie piszesz, bo nikt nie był
                          przy władzy. To właśnie jest twój problem bo przyszedłeś z zewnątrz z
                          namaszczenia partii i miałeś zrobić REWOLUCJĘ dla dobra ludzi. Okazało się, że
                          to była tylko OBŁUDA.
                          A tu spółdzielcy zaczęli orientować i patrzeć na czym polega wasza służba:
                          - na napełnianiu swoich portfeli naszymi pieniędzmi,
                          - na okłamywaniu i oszukani spółdzielców przez cwaniaków,
                          - na utrzymaniu się przy władzy nawet z bezczelnym łamaniem prawa itd.
                          • Gość: Somebody Re: ustronie.. ustronie... IP: 82.139.36.* 11.07.08, 11:17
                            No niestety a może stety nie należę do żadnej partii :)))) i nie
                            jestem z zewnątrz :)))))))) jestem mieszkańcem Ustronia. Mam prawo
                            mieć takie zdanie jakie mam, ustronie za czasów Pani Radomskiej było
                            w stanie opłakanym, teraz Spółdzielnia nie ma żadnego długu, więc
                            ciekawe kto kłamie :)))))))))))))))))))
                            • Gość: +/- Re: ustronie.. ustronie... IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.08, 11:49
                              Gość portalu: Somebody napisał(a):

> ustronie za czasów Pani Radomskiej było
                              > w stanie opłakanym, teraz Spółdzielnia nie ma żadnego długu, więc
                              > ciekawe kto kłamie :)))))))))))))))))))

Ciekawe skąd masz takie wieści skoro rzekomo nie należysz do układu z ustronia?
                              Czyżby władcy ustronia ogromny skarb odkryli i mają taką kasę? Zawsze się
                              słyszało,że kasę tylko wyprowadzali pod różnymi tytułami np dla swojego
                              dyrektora, na komórkę dla każdego swojego, na zakup samochodów, na ubezpieczenia
                              zarządu i rady, na wysokie pensje dla kolesi itd.
                              Ciekawe kto kłamie ????????????
                              • Gość: Somebody Re: ustronie.. ustronie... IP: 82.139.36.* 11.07.08, 14:14
                                Nie jestem żadnym dyrektorem ani kierownikiem ani niczyim kolesiem.
                                A słyszeć to sobie można różne rzeczy, trzeba było przyjść na WZ
                                albo po prostu zainteresować sprawami spółdzielni to by Pan wiedział
                                to co ja wiem.
                                • Gość: +/- Re: ustronie.. ustronie... IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.08, 16:52
                                  > A słyszeć to sobie można różne rzeczy, trzeba było przyjść na WZ

Mówisz żeby przyjść na Walne Zgromadzenie i posłuchać co przedstawia zarząd.
                                  A słyszałeś żeby któryś zarząd mówił O SOBIE, że źle rządzi?
                                  Zawsze na zebraniach jest świetnie, chociaż spółdzielnia jest w tarapatach.
                                  • Gość: Somebody Re: ustronie.. ustronie... IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.08, 21:14
                                    Właśnie że mówią prawdę, o wszystkim. Jakie jest zadłużenie na
                                    blokach a jest, jaka jest strata na wodzie a jest, jaka jest
                                    płynność finansowa a jest - wreszcie, relizacja planu remontów,
                                    realizacja wniosków z grup itd. itp.
                                    Tylko jedno powiem. Nie jest idealnie, ale wreszcie zaczyna się coś
                                    dziać. Może idzie to powoli, kulawo, ale jakoś idzie. A też nie
                                    można oczekiwać że zarząd sprawi cud i sypnie mannę z nieba. Przed
                                    moim blokiem zrobili zatoczkę ale nie dlatego że tak sobie zarząd
                                    wymyślił tylko na wniosek lokatorki, która przyszła wówczas jeszcze
                                    na grupę członkowką. Jedna jedyna przyszła, przegłosowano jej
                                    wniosek a reszta teraz narzeka że mają samochody pod nosem tylko nie
                                    chciało im się przyjść na zebranie.
                                    I ja np. teraz cieszę się że ustawa się zmieniła i takie rzeczy
                                    muszi poprzeć co najmniej 10 lokatorów i składa się bezpośrednio do
                                    spółdzielni. No ale pewnie jest to tylko mój głos, niestety.
                                    • Gość: młodzianów Re: ustronie.. ustronie... IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.08, 09:57
                                      Jaki dobry zarząd się teraz pojawił?
                                      Dla jednej jedynej lokatorki zrobił zatoczkę, chociaż jest to niekorzystne dla
                                      innych lokatorów. Wcale nie musiał tego robić, bo taki wniosek nawet
                                      przegłosowany, nie zobowiązuje zarządu.
                                      To dlaczego tak zrobił?
                                      Czy ta lokatorka należy do stowarzyszenia Nasze Osiedle?
                                      A może jest członkiem lub sympatykiem PiS?
                                      Jeśli tak to wszystko jasne!!!
                                      Bo inne wnioski nawet wiele razy przegłosowywane w ostatnich latach, nie są
                                      realizowane.
                                      No ale one zgłaszane były przez ludzi z lewicy (np. z Młodzianowa).

Somebody, głosisz propagandę sukcesu na wzór PRL-owskiej.
                                      A po PRL-u została nam już tylko czkawka.
                                      • Gość: Somebody Re: ustronie.. ustronie... IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.08, 14:17
                                        Powtarzam że nie należe do żadnego układu ani do żadnej partii a
                                        lokatorki osobiście nie znam, mówimy sobie dzień dobry i wątpie
                                        żeby bawiła się w takie głupoty!! Lokatorzy mogli wtedy przyjść, nie
                                        przyszli więc to ich problem czy im się to podoba czy też nie. A
                                        wniosek zrealizowano bo go potem poparło Zebranie Przedstawicieli.
                                        Nie głoszę żadnej propagandy! Przecież napisałam że jest zadłużenie
                                        na blokach, a notabene najwięcej na Młodzianowie!!! Poza tym mam
                                        nieocieplony blok i mój wniosek też nie zyskał realizacji, pewnie
                                        taniej było zrobić zatoczkę... Też mi się wiele rzeczy nie podoba,
                                        ale nie będę szła za głosem szaleńca czy szaleńców jak ta owca na
                                        rzeź!! Mam swoje zdanie i mam prawo takie mieć nawet gdybyście mieli
                                        mnie zabić, bo uważam że narzekanie nic nie pomaga a tylko
                                        przeszkadza. Jak macie jakiś pomysł to idźcie z nim do zarządu,
                                        myślę że to jest lepsze niż niż tylko suche opowieści o tym jak to
                                        kiedyś było żle!! Teraz to nie kiedyś, kiedyś był inny zarząd teraz
                                        jest inny!! I to wcale nieparawda że zarząd nie słucha ludzi, nie
                                        słucha tylko niekulturalnych maniaków, na realne propozycje zawsze
                                        jest otwarty!! To jest podstawa prawdziwego dialogu, no ale
                                        oczywiście znowu jestem w mniejszości. Z resztą wolę być w tej
                                        mniejszości niż żeby się ktoś miał posłużyć mną jako ślepym
                                        narzędziem :) miłego zniewolenia wam rzyczę :) obyście krótko żyli w
                                        tej nieświadomości, a moje i tak będzie na wierzchu :))
            • Gość: Czesław Re: ustronie.. ustronie...ym IP: 82.139.49.* 11.08.08, 15:56
              Somebody! jakie szkoły kończyłeś przez te 17 lat. Oj, człowieku
              dobrym uczniem nie byłeś, ale nie przeczę 17 lat nauki
              nobilituje.Gratuluję tak gruntownej edukacji, ale Twojej wiedzy nie
              życzę naszm potomnym.
              • Gość: Somebody Re: ustronie.. ustronie...ym IP: 82.139.36.* 11.08.08, 16:15
                i vice versa :)
    • Gość: Somebody Re: ustronie.. ustronie... IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.08, 20:57
      Panu Zielińskiemu i kolegom mówimy NIEEE :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka