malcoolm 23.04.04, 14:35 www.wprost.pl/ar/?O=59081&C=57 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gre Re: Marian Lepper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 14:46 dobrze ze pisza w ogolnopolskim tygodniku opinii o naszym marianie niech sie swiat dowie moze gdzie indziej ludzie beda madrzejsi Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Marian Lepper 23.04.04, 14:50 Gość portalu: gre napisał(a): moze gdzie indziej ludzie beda madrzejsi ''''''''''''' Ta' w szczecinie Panie to same glupki mieszkaja... Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Marian Lepper 23.04.04, 16:17 Zastanawiajace w tym tekscie pani Ornackiej jest to, ze w roli pozytywnego bohatera wystepuje tylko radna Lubinska. Az mnie jezyk swedzi, ale nic nie powiem, bo nie mam zadnych dowodow, by postawic teze o ... Gryze sie w jezyk. Powesze i moze cos wyniucham. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Marian Lepper 23.04.04, 17:00 artykuł jest druzgoczący dla jurczyka i dobrze że się ukazał w prasie ogólnoposkiej i jako któryś juz z kolei nawiązuje do podobieństw i powiązań jurczyka z lepperem ,ten ostatni jednak w pytaniach dotyczacych jurczyka nie chce udzielić mu jednoznacznego poparcia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Re: Marian Lepper IP: 80.51.242.* 23.04.04, 19:34 Nic ciekawego w tym tekście nie znalazłem. Wszystko jest "przejechane po łebkach". Jak ktoś się nie orientuje, to mu podsyciła autorka zainteresowanie. Jak ktoś wie, o co chodzi, to wzrusza ramionami. Mam tylko cztery krótkie refleksje: 1. Znów ukazał się w ogólnopolskiej prasie tekst, który pokazuje jacy to Szczecinianie idioci, bo mają prezydenta Leppera. 2. Tekst napisała dziennikarka, z którą kojarzy się sprawy mafii, bo dobrze zna ciemne sprawki półświatka. Na tym zrobiła karierę - w Szczecinie i potem w Stolycy. To wcale nie jest zabawne dla Szczecina. Od lat walczymy z wizerunkiem miasta mafii. Teraz tylko połączmy ten wizerunek z czysto ambicjonalno- polityczną sprawą Jurczyka i będzie całkiem fajnie. 3. Autorka napisała tekst, w którym najsilniejszym akcentem jest tytuł. (Strasznie się ten "Wprost" zepsuł, ale tytuły ma dobre - wystarczy wspomnieć tylko genialny "Eutanazizm"!). Przepraszam, ale tak się właśnie zarabia na wierszówkę. Z całego materiału za dobre i odkrywcze uznaję tylko określenie "ekonomia patriotyczna". Świetne! 4. Faktycznie, Lubińskiej zrobiono w tekście za dobrze. W materiale, gdzie bohaterem jest Jurczyk, ostatnie słowo powinien mieć Jurczyk. W materiale o sytuacji w mieście za rządów Jurczyka, ostatnie słowo powinien mieć zwyczajny mieszkaniec miasta. Tak, jak w życiu. W referendum. pismak_logowany@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
malcoolm Re: Marian Lepper 23.04.04, 21:08 >ɭ. Znów ukazał się w ogólnopolskiej prasie tekst, który pokazuje jacy to >>Szczecinianie idioci, bo mają prezydenta Leppera. mam nadzieje, ze juz niedlugo... do referendum marsz... Odpowiedz Link Zgłoś