Dodaj do ulubionych

Co dalej z Centrum Słonecznym?

25.07.08, 21:35
Obiecałem Internautom zainteresowanie przebiegiem inwestycji Centrum
Słonecznego. Otrzymałem już stosowną odpowiedź z Urzędu Miejskiego.
Jej treść w całości na blogu. Zapraszam!
Obserwuj wątek
    • Gość: kol Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? IP: 82.139.48.* 25.07.08, 22:17
      panie Bohdanie to są stare unformacje. Nas interesuje dlaczego
      prawie rok od otrzymanie pozwolenia na budowe i dwa lata od momentu
      wygrania przetargu budowa nie wyszła z ziemi
      • Gość: KY Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? IP: 82.139.34.* 25.07.08, 22:31
        Ponieważ nie ma przebudowanych wszystkich podziemnych instalacji kolidujących z
        budynkami. Czytać nie umiesz, czy radny Karaś niewyraźnie to napisał?
      • Gość: Rysiek Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? IP: *.radom.vectranet.pl 26.07.08, 09:05
        Powód jest jeden. Mało kto chce budować w czasie dekoniunktury na rynku
        nieruchomości. Developer poczeka aż trend się odwróci.
        • Gość: Remik koniec marzeń czas na radomskie realia ! IP: 82.139.36.* 28.07.08, 10:12
          A plac zarasta trawą , wraz z nim zaraataja nasze marzenia
          cywilizowanym kawałku tego pechowego miasta .Widocznie w Radomu
          wszystko tak się musi dołująco kończyć .
    • Gość: B. Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? IP: 83.14.207.* 25.07.08, 22:38
      "W odpowiedzi na interpelację w sprawie nieruchomości położonej w Radomiu przy ul. Chrobrego, uprzejmie informuję, że zgodnie z notarialną umową oddania gruntu w uzytkowanie wieczyste Spółka Poland Business Park XI Sp. z o.o. zobowiązała się m.in. do rozpoczęcia zabudowy w okresie jednego roku od daty zawarcia umowy, tj. do dnia 17 października 2007 r. i zakończenia zabudowy w ciągu czterech lat, tj. do dnia 17 października 2010 r. Realizacja inwestycji została podzielona na kolejne etapy określone w harmonogramie realizacji inwestycji stanowiącym załącznik do ww. umowy.

Celem zabezpieczenia realizacji przedmiotowej inwestycji Spółka Poland Business Park XI Sp z o.o. złożyła Gminie Miasta Radomia gwarancję bankową do kowty 20.000.000 zł, w oparciu o którą Gmina Miasta Radomia będzie mogła zażądać wypłaty powyższej kwoty, w przypadku niezrealizowania inwestycji zgodnie ze złożoną ofertą lub sprzedaży prawa użytkowania wieczystego przez Spółkę, przed zakończeniem inwestycji bez zgody Gminy Miasta Radomia.

Informuję również, że Spółka Poland Business Park XI Sp. z o.o. uzyskała decyzję nr 987/2007 z dnia 12 października 2007 r. zatwierdzającą projekt budowlany i udzielającą pozwolenia na budowę Centrum handlowego Wielofunkcyjnego (Galeria "SŁONECZNA") z infrastrukturą towarzyszącą, decyzję nr 988/2007 z dnia 12 paźdzerinika 2007 r. udzielającą pozwolenia na budowę AQUA PARKU wraz z infrastrukturą towarzyszącą oraz decyzję nr 1160/2007 z dnia 10 grudnia 2007 r. udzielającą pozwolenia na budowę zespołu budynków mieszkalnych wielorodzinnych (i etap).

Obecnie trwają uzgodnienia dokumentacji związanej z wydawaniem pozwolen na przebudowę sieci kolidującej z projektowanymi obiektami kubaturowymi oraz budową nowej infrastruktury technicznej".
      • casimirvs Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? 30.07.08, 07:35

> Obecnie trwają uzgodnienia dokumentacji związanej z wydawaniem
        pozwolen na prze
        > budowę sieci kolidującej z projektowanymi obiektami kubaturowymi
        oraz budową no
        > wej infrastruktury technicznej".

A jakaż tam jest "sieć" kolidująca???
        Kilka słupów oświetleniowych było, ale je razem z ziemią chyba
        wywieźli.
        Bocianek z wodą kiedyś był na starcie, w tym miejscu co ciecie budkę
        mają teraz, no ale on nie koliduje.
        Trafo też nie, bo przebudowane.
        Więc co?
    • szop-en34 Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? 29.07.08, 22:38
      Słuchajcie poprostu nie ma się co czarować z inwestycji nici
      ponieważ nie ma chętnych na wynajm lokali za zbyt wysoką cenę z
      metra2
      • Gość: M.K to koniec marzeń... ? IP: 82.139.36.* 30.07.08, 07:16
        Szkoda że tak późno firma zorientowała się że wdępnęła po prostu w
        radomskie g.... .Od początku mało realna wydawała mi się taka
        inwestycja w naszym powiatowym grajdole.Kolejny raz uświadomiono nam
        że to koniec marzeń o jakimkolwiek ucywilizowaniu Radomia .Zatem nie
        dziwmy się że młodzi ludzie którzy cokolwiek sobą reprezentują
        opuszczają nasze zaplute miasteczko bez żalu .
    • Gość: vc Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? IP: *.radom.vectranet.pl 30.07.08, 07:09
      z dobrych źródeł wiem że inwestycja nie ruszy, inwestor juz zdecydował się nie
      rozpoczynać budowy,także kosztel może wody napuszczać i robić zalew dla
      mieszkańców patologicznego miasta.
      • isoxazolidine Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? 30.07.08, 07:48
        Będzie staw, żeby Nita miał gdzie budować molo ;-)
        • Gość: lotniskowiec Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 16:51
          A do mola będzie przycumowany cywilny lotniskowiec "Sadków".
    • Gość: benek Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? IP: *.radom.pilickanet.pl 30.07.08, 08:34
      bez względu na to jak potoczy się ta inwestycja, medialnie od samego
      poczatku klimat wokół niej jest co najmniej dziwny. Bo jak można
      powaznie traktować inwestora, który pisze, że "nie będzie zaśmiecał
      własnej strony nieważnymi informacjami". Efekt jest taki, że ludzie
      powtarzają, powielają plotki i wszytko zmierza właśnie w takim
      kierunku j. w.
      Więc zespole prasowy "CS", to co prezentujecie nie jest ok wobec
      mieszkańców Radomia. Nie dziwcie się, że co pewinen czas rodzą się
      takie hity jak dzisiejszy. W końcu ludzie widzą, że nic się nie
      dzieje na budowie, a argumenty przez was podawane są bardzo
      lakoniczne i śmieszne.
      Mam jedynie nadzieje, że i tym razem to my, internauci w sprawie
      wstrzymania inwestycji znów nie mamy racji.
      • Gość: Kwizz Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 10:26
        a ja ze swoich źródeł wiem ze inwestycja na 100% ruszy.
        • Gość: Andrzejj KA Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 10:34
          A ja wiem, że zmienili plany i postawią na tym placu 1285 budek drewnianych jak
          przy dworcu pkp i nazwą to Galeria Eko-beko.
          A basen to już przecież jest, trzeba czekać tylko na ulewę aby uzupełnić stan wody.
          • Gość: Planty 2 z Centrum Słonecznym jest źle IP: 82.139.36.* 30.07.08, 10:56
            Kto mi odpowie co z tym Radomiem jest nie tak że traktowany jest jak
            jakaś Uganda albo Darfur .Człowiek siedzi tutaj i wydaje mu się że w
            calej Polsce taki sam syf jak tutaj.Wystarczy jednak wyjazd kilkaset
            kilometrów na zachód czy nawet na poludnie Polski aby stwierdzić że
            wcale tak nie jest .Widać masę pozytywnych zmian na lepsze .I niech
            nikt nie opowiada że w Radomiu tez się dzieje tylko nie chcemy tego
            zauważyć .Więc to co się dzieje to jest tylko namaistka tego czego
            powinnismy doświadczać w mieście tej wielkości .Kaźdy powrót do
            Radomia to powod do kompleksu i przykrego stwierdzenia że jest
            niefartem mieszkanie tutaj .Niestety nie każdy moze się spakowac i
            spadać stąd z wielu względów.
        • casimirvs Na 100% ruszy??? 30.07.08, 10:51
          Gość portalu: Kwizz napisał(a):

> a ja ze swoich źródeł wiem ze inwestycja na 100% ruszy.

Może i ruszy, ale na 100% to nie wyrobią się w deklarowanych
          terminach. Nie ma fizycznej możliwości aby zgodnie z umową zakończyć
          całą inwestycję do października 2010 roku. Zostało dwa latka, w tym
          nie wiadomo jakie dwie zimy.
          Czyli 20.000.000pln wpłynie do miejskiej kasy. No chyba że
          rozgorzeje walka przedwyborcza i odpuści ten co dostanie więcej na
          kampanię....
          • Gość: r Re: Na 100% ruszy??? IP: *.31.radom.pilicka.pl 30.07.08, 12:33
            wrzesień 2008 początek robót .Aktualnie trwaja procedury przetargowe.
            Wiadomość zaczerpnięta u źródła.-pewna na 100 %
            • Gość: kwizz Re: Na 100% ruszy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 16:16
              na www.nowecentrum.pl pojawil sie nowy news ^^
      • centrumsloneczne_radom Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? 30.07.08, 16:23
        Szanowny Panie,

prosimy o czytanie ze zrozumieniem oraz, jeśli cytuje Pan nasze informacje - o
        zamieszczenie dokładnych cytatów. Napisał Pan "inwestora, który pisze, że nie
        będzie zaśmiecał strony nieważnymi informacjami". Dokładny cytat powinien
        brzmieć: "Do tego czasu nie będziemy "zaśmiecać" strony wpisami stricte
        technicznymi." zwracamy uwagę na użyty przez nas cudzysłów oraz sformułowanie
        "stricte technicznymi", a nie "nieważnymi". Sądzimy bowiem, iż zamieszczanie na
        stronie (Forum) informacji w stylu "układany jest gazociąg niskokoprężny o
        średnicy ... i długości ...", "dokonywane są przekładki instalacji energetycznej
        oraz mufowanie kabli średniego napięcia", itd., itp. - nie jest tym, na co
        internauci oczekują.
        Co do lakoniczności informacji: w tym samym poście, na który Pan się powołuje
        napisaliśmy wyraźnie, iż po pierwsze - nie wycofujemy się z inwestycji w Radomiu
        (nigdy nie mieliśmy takiego zamiaru), po drugie - że ukończymy ją w zaplanowanym
        terminie. Czy potrzeba więcej deklaracji z naszej strony ? Czy zamieszczenie
        takiej informacji jest "nie w porządku wobec mieszkańców Radomia" ?
        Rozumiemy Państwa obawy. Zdajemy sobie sprawę z tego, iż Radomianie czekają na
        tę inwestycję, a w/w komentarze wynikają z życzliwości, a nie złośliwości. Tym
        bardziej jesteśmy zobligowani do tego, aby nie zawieść Państwa zaufania.

Zespół Informacji Słonecznego Centrum Radomia.
        • casimirvs A ja i inni chcemy żebyście pisali!!!!!!!!! 31.07.08, 09:47
          Chcemy czytać o gazociągach, liniach energetycznych, mufowanich,
          przekładkach!!!
          Chcemy bo wiele osób ma tu wykształcenie techniczne i wie na czym
          prace takie polegają, więc nie da sobie mydlić oczu w stylu
          słynnego "kończymy zabijanie ścianki Larsena"... 99% społeczeństwa
          nie wie co to jest i z czym to się je więc będzie myśleć że to
          prawie tak trudne jak lot w kosmos.

Piszcie, chcemy czytać co robicie!
          PS. Nie ukrywam, że zwrot "układany jest gazociąg niskopręzny" robi
          wrażenie, ale biorąc pod uwagę łatwy teren takie operacja może trwać
          max 4-5 dni.
          Jeżdżę na działkę do Kosowa i wzdłuż ul. Starokrakowskiej od ul.
          Szydłowieckiej do szpitala w Krychnowicach w 6 dni ułożono 1400m
          gazociągu w trudnym terenie - przewierty, chodniki, skrzyżowania,
          trasy kablowe.

A Centrum Słoneczne w szczerym polu już miesiąc kładzie, ale mydło
          na oczy niezorientowanych!
      • centrumsloneczne_radom Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? 30.07.08, 16:25
        Gość portalu: benek napisał(a):

> bez względu na to jak potoczy się ta inwestycja, medialnie od samego
        > poczatku klimat wokół niej jest co najmniej dziwny. Bo jak można
        > powaznie traktować inwestora, który pisze, że "nie będzie zaśmiecał
        > własnej strony nieważnymi informacjami". Efekt jest taki, że ludzie
        > powtarzają, powielają plotki i wszytko zmierza właśnie w takim
        > kierunku j. w.
        > Więc zespole prasowy "CS", to co prezentujecie nie jest ok wobec
        > mieszkańców Radomia. Nie dziwcie się, że co pewinen czas rodzą się
        > takie hity jak dzisiejszy. W końcu ludzie widzą, że nic się nie
        > dzieje na budowie, a argumenty przez was podawane są bardzo
        > lakoniczne i śmieszne.
        > Mam jedynie nadzieje, że i tym razem to my, internauci w sprawie
        > wstrzymania inwestycji znów nie mamy racji.

Szanowny Panie,

prosimy o czytanie ze zrozumieniem oraz, jeśli cytuje Pan nasze informacje - o
        zamieszczenie dokładnych cytatów. Napisał Pan "inwestora, który pisze, że nie
        będzie zaśmiecał strony nieważnymi informacjami". Dokładny cytat powinien
        brzmieć: "Do tego czasu nie będziemy "zaśmiecać" strony wpisami stricte
        technicznymi." zwracamy uwagę na użyty przez nas cudzysłów oraz sformułowanie
        "stricte technicznymi", a nie "nieważnymi". Sądzimy bowiem, iż zamieszczanie na
        stronie (Forum) informacji w stylu "układany jest gazociąg niskokoprężny o
        średnicy ... i długości ...", "dokonywane są przekładki instalacji energetycznej
        oraz mufowanie kabli średniego napięcia", itd., itp. - nie jest tym, na co
        internauci oczekują.
        Co do lakoniczności informacji: w tym samym poście, na który Pan się powołuje
        napisaliśmy wyraźnie, iż po pierwsze - nie wycofujemy się z inwestycji w Radomiu
        (nigdy nie mieliśmy takiego zamiaru), po drugie - że ukończymy ją w zaplanowanym
        terminie. Czy potrzeba więcej deklaracji z naszej strony ? Czy zamieszczenie
        takiej informacji jest "nie w porządku wobec mieszkańców Radomia" ?
        Rozumiemy Państwa obawy. Zdajemy sobie sprawę z tego, iż Radomianie czekają na
        tę inwestycję, a w/w komentarze wynikają z życzliwości, a nie złośliwości. Tym
        bardziej jesteśmy zobligowani do tego, aby nie zawieść Państwa zaufania.

• Gość: Kwizz Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 17:53
          ja powiem tyle ze nie ma co sie przejmować wpisami osób pokroju benka :) do nich
          informacje nie docierają, myślą, że taka inwestycja to jest maly "pikuś", nie
          maja pojęcia o masie rzeczy nie widocznych dla mieszkańców.
        • Gość: vc Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? IP: *.radom.vectranet.pl 31.07.08, 10:22
          lepiej nie kłam i nie pisz bzdur, mam doskonały widok z okna na to co robicie,
          roboty stoją i nic się nie dzieje z żadnymi kablami itp, w dołach wyrastają
          coraz większe krzaki, na budowie panuje cisza jak makiem zasiał , więć nie
          chrzań głupot i nie oszukuj ludzi.
        • carnivore69 Wydzial PR CS do wymiany 31.07.08, 12:23
          Zenujace jest to, ze prowadzac szczatkowa polityke informacyjna pouczaja panstwo
          forumowiczow w jaki sposob maja odbierac Wasze pytyjskie komunikaty ("prosimy o
          czytanie ze zrozumieniem"). Jak powiadal Irek Dudek - "Oj nie tak panowie, nie
          tak!".

Pzdr.
          • casimirvs CS i jego PR 31.07.08, 12:56
            A czego się można spodziewać po kimś kto w DAMI nie zagrzał
            miejsca...
            Dajcie Osieja na jego miejsce;) - zobaczycie jaki może być PR!!!
            • Gość: york Re: CS i jego PR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 13:26
              Jeśli mówimy o tym samym człowieku, to chyba pracował w Dami jakieś
              15 lat ... i szkoda, że nie pracuje dalej.
            • Gość: bzdura Re: CS i jego PR IP: *.ee 31.07.08, 14:00
              Trudno mowic "nie zagrzal miejsca" o kims, kto tworzyl te telewizje od podstaw i
              ODSZEDL z firmy po wielu latach, bo mial dosc tego calego bur..lu z Vectra.
              Popatrz, co sie teraz w Dami dzieje. I troche szacunku dla ludzi, od ktorych
              moglbys sie wiele nauczyc.
            • Gość: Robert Staniszewsk Re: CS i jego PR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 14:46
              po raz któryś forumowy kundel casimirvs obraza ludzi, jak masz odwagę to
              przedstaw się
              • casimirvs Robek, Robek... 31.07.08, 15:07
                Ja obrażam ludzi? A ty nazywając mnie kundlem też nieelegancko się
                zachowałeś, i co; przygania kocioł garnkowi...?
                A poza tym to co nagle w tym wątku taki skomasowany ruch obrony
                rzecznika?
                Cicho sza, a tu nagle spośród wszystkich niezadowolonych aż trzy
                osoby bronią pana rzecznika! Oj, oj!
                Widzi mi się że to jedna osoba, tylko że obskakuje wszystkie kompy i
                laptopy w biurze, żeby tylko coś skrobnąć...
                Szacun dla rzecznika za te 15 lat jeśli tam faktycznie tyle
                pracował, ale idąc już po linii jego kompetencji i przygotowania
                merytorycznego, to skoro od podstaw tworzył telewizję, był jej opoką
                i filarem, to czy stanowiski na które wystarczy wziąć stażystkę po
                polonistyce nie jest nieco zbyt niskie jak na takie kwalifikacje?
                • Gość: Robert Staniszews Re: Robek, Robek... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 15:17
                  ale przynajmniej się przedstawiłem, ty za to rzucasz za parkanu dwuznaczności.
                  Nie mów, że tak nie jest wystarczy skorzystać z wyszukiwarki postów. No więc
                  przedstawisz się? Czy będziesz dalej ujadał? A co do zmiany kompów to jeszcze za
                  każdym razem zmienia dostawce neta? Weź się zastanów nad sobą.
                  • casimirvs Re: Robek, Robek... 31.07.08, 15:26
                    york&robek- ten sam dostawca, stacjonarny czyli dla niezbyt kumatych
                    taki na kabelek, drugi w kolejności post- dostawca już inny, być
                    może niestacjonarny, czyli powiedzmy jakaś mobilna usługa...
                    Czyli w biurze jest jeden stacjonarny i laptop? Normalka.

Zza parkanu? No zza parkanu to widać tyle że nic się tam nie dzieje!

Dwuznaczności? Jak się czegoś nie jest pewnym do końca to nie można
                    mówic jednoznacznie, dlatego jest forum i na nim można nawiązać
                    dyskusję i swoje wątpliwości rozwiać. Jak na przykład rozwiały się
                    te wątpliwości, czy słynna ścianka Larsena jest wykonywana czy nie!
                    I okazało się że jest z nią jak z Turbinką Kowalskiego, każdy o niej
                    wie, ale nikt nie widział!
                • Gość: maracuja Re: Robek, Robek... IP: *.xmission.com 31.07.08, 15:59
                  A mnie się wydaje, że to nie chodzi o ruch obrony kogokolwiek, tylko ruch
                  przeciw chamstwu i obrażaniu ludzi na Forum. Dziwisz się reakcji ? Dla mnie nie
                  jest to dziwne. Samego szlag mnie trafił, dlatego piszę te słowa. Niżej ktoś
                  słusznie zauważył, że jeżeli masz komuś "dowalić" personalnie, to się pod tym
                  podpisz imieniem i nazwiskiem. W przeciwnym razie zamilcz.
                  • casimirvs Re: Robek, Robek... 31.07.08, 16:03
                    Czyli wychodzi na to że mi dobrze życzysz!
                    A że "Milczenie jest złotem"...
                    • Gość: Bogu dzięki Re: Robek, Robek... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 16:10
                      Naprawdę się zamkniesz ? Idę dać na Mszę Św. dziękczynną w intencji Twojego
                      permanentnego wylogowania z Forum. Dzięki, chłopie !!!
                      • Gość: Bogu dzięki P.S. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 16:17
                        Właśnie wyobraziłem sobie tych ludzi biegających po biurze, aby odpowiadać na
                        Twoje posty ... Sądzę, że jest to specjalna grupa Chińczyków zatrudnionych
                        wyłącznie w tym celu. W tym celu również jakaś firma postanowiła zamówić
                        Internet u kilkunastu dostawców. Wiesz co ? Punkt leczenia manii prześladowczej
                        oraz "przerośniętego ego" znajduje sie przy ul. Okulickiego koło ronda.
                        • Gość: Olek Re: P.S. IP: 83.14.207.* 31.07.08, 21:14
                          przecież to jest troll sieciowy, takiego trzeba po prostu olać, zgodnie z
                          przypuszczeniami nie przedstawił się
                          • casimirvs ?? 01.08.08, 07:47
                            Olek, nie przedstawiłem się?
                            Ja w odróżnieniu od Ciebie i innych szczekających tutaj loguję się a
                            nie wymyślam jakieś imiona, nazwiska, ksywki i podaję się za kilka
                            osób.

Takie "niezalogowane" posty są dla mnie tyle warte co poranne
                            fekalia które popłynęły sobie rurami gdzieś tam do Lesiowa.
                        • Gość: stonka Re: P.S. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 23:14
                          Gość portalu: Bogu dzięki napisał(a):

> Właśnie wyobraziłem sobie tych ludzi biegających po biurze, aby
                          odpowiadać na
                          > Twoje posty ... Sądzę, że jest to specjalna grupa Chińczyków
                          zatrudnionych
                          > wyłącznie w tym celu. W tym celu również jakaś firma postanowiła
                          zamówić
                          > Internet u kilkunastu dostawców. Wiesz co ? Punkt leczenia manii
                          prześladowczej
                          > oraz "przerośniętego ego" znajduje sie przy ul. Okulickiego koło
                          ronda.

Usluga podszywania sie pod obcy IP (np. z Rumunii czy Dubaju) jest
                          standardem znanym chyba przedszkolakom. Popatrz, jak urazony
                          rzecznik nawala z .ee, .com, .de itp.
                          • Gość: mondry pyton Re: P.S. IP: *.internet.radom.pl 31.07.08, 23:23
                            Rzecznik D. zawsze był ambitny.Dziś jego kolo z tiwi Dami jest
                            wicemarszałkiem a inny dyr, muzeum a to CS cos powoli nam się buduje
                            więc trzeba ludziom trochę z roznych IP potłumaczyć.
                            • rafaldziewiecki przede wszystkim do admina 01.08.08, 11:16
                              Gość portalu: mondry pyton napisał(a):

> Rzecznik D. zawsze był ambitny.Dziś jego kolo z tiwi Dami jest
                              > wicemarszałkiem a inny dyr, muzeum a to CS cos powoli nam się buduje
                              > więc trzeba ludziom trochę z roznych IP potłumaczyć.

Szanowni Forumowicze,

mam taką zasadę, że nie zabieram PRYWATNIE głosu w dyskusjach dotyczących spraw
                              zawodowych.
                              Tym razem zrobię jednak wyjątek. Po raz pierwszy i ostatni.
                              O ile ze spokojem zniosę osobiste wycieczki pod moim adresem (przyzwyczaiłem
                              się), nie mam zamiaru spokojnie się przyglądać, jak w dyskusji dotyczącej
                              Centrum Słonecznego zaczynają pojawiać się nawiązania do innych osób w rozmaitym
                              kontekście (patrz powyżej - marszałek, dyrektor itp).
                              Mam nadzieję, iż admin tego Forum poważnie potraktuje sprawę, ponieważ zaczyna
                              być ono miejscem, gdzie pojawiają się wpisy świadczące o podstawowym braku
                              kultury osobistej.

Podkreślam - jeśli piszę cokolwiek na Forum, to nie anonimowo. Współczuję
                              ludziom, którzy wstydzą się własnego nazwiska lub są zmuszeni je ukrywać.

Jeśli ktoś z Forumowiczów ma jakieś prywatne sprawy do mnie - proszę je kierować
                              pod adres e-mailowy: rafal@dziewiecki.pl. Jak widać - równie anonimowy jak mój
                              nick na Forum. Wątek dotyczący CS nie jest miejscem na wyładowywanie własnych
                              frustracji czy też kompleksów i zawiści.

Pozdrawiam.

• Gość: mondry pyton Re: przede wszystkim do admina IP: *.internet.radom.pl 01.08.08, 22:42
                                Oj Panie Rafale po co zaraz te nerwy?Wcale nie oceniam Pana niżej od
                                pana marszałka czy pana dyrektora a nawet przeciwnie.To że zawsze
                                był Pan ambitny to chyba też nie wada?A że troszkę ściemki jest z
                                tym centrum to widać po wpisach internautów.Troszkę dystansu do
                                siebie i będzie ockay!A że ludzie z tiwi Dami robią kariery to chyba
                                nie jest źle choć chyba pani Kasia trochę jednak zbłądziła?
          • Gość: karniworek Re: Wydzial PR CS do wymiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 13:33
            Nie pouczają forumowiczów, tylko radnego Karasia, który na swoim
            blogu interpretuje informacje podane mu przez CS, zamiast je
            zacytować.
            Sam też powinieneś nauczyć się czytać ze zrozumieniem.
            Poza tym, developer CS to nie jest instytucja publiczna i nie ma
            żadnego obowiązku spełniać zachcianki zaiteresowanej gawiedzi. Jeśli
            to robi, to tylko jego dobra wola.
            • bohdankaras Re: Wydzial PR CS do wymiany 31.07.08, 17:29
              Akurat nie pouczają radnego Karasia tylko Forumowicza, gdyż radny
              Karaś zacytował odpowiedź na interpelację otrzymaną od Prezydenta
              Miasta i nic "dowolnie nie interpretował". Zresztą do zadania tej
              interpelacji skłoniły mnie opinie wielu Radomian, ale także i
              Forumowiczów, opinie, które jako radny Rady Miejskiej Radomia bardzo
              sobie cenię! Do Pana Karniworka: z przykrością muszę stwierdzić, że
              to Pan ma ogromne problemy z czytaniem ze zrozumieniem, czego dowody
              dał Pan pisząc o moich interpretacjach, których przecież na blogu
              nie ma. Pozdrawiam!
              • Gość: karniworek Re: Wydzial PR CS do wymiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 09:26
                Fakt, kolejność postów mi się trochę zmiksowała, a do tego nie
                spodziewałem się, że CS będzie chciało w tak oficjalnym tonie
                wchodzić w jakieś poważne polemiki z forumowiczami.
                Sorki, Panie Karaś.
              • Gość: ds Re: Wydzial PR CS do wymiany IP: *.radom.vectranet.pl 01.08.08, 09:32
                panie Karaś , kiedy pan zrzuci ten śmietnik?
                • bohdankaras Re: Wydzial PR CS do wymiany 01.08.08, 22:16
                  Do "karniworka": no rzadkość na tym Forum przyzać się do błędu ;-)
                  Do "ds": Przepraszam bardzo a co on Panu/Pani przeszkadza? Czy w ten
                  sposób leczy Pan/Pani własne kompleksy? Jeśli tak to rozumiem
                  pytanie..., ale mimo to proponuję psychologa...
                  • Gość: ds Re: Wydzial PR CS do wymiany IP: *.radom.vectranet.pl 02.08.08, 07:25
                    a ja proponuje panu gastrologa, ile jeszcze pan będzie siedział w tej radzie?
                    może już czas dać spokój bo jak narazie to ten Radom stoi w miejscu od x lat,
                    tylko ludzi kantujecie przed wyborami a potem cyrk,potraficie tylko zadbać o
                    własne interesy i robić dobrze sobie i swojej rodzinie i znajomkom, NIC WIĘCEJ.
                    • bohdankaras Re: Wydzial PR CS do wymiany 02.08.08, 07:49
                      > a ja proponuje panu gastrologa, ile jeszcze pan będzie siedział w
                      tej radzie?
                      > może już czas dać spokój bo jak narazie to ten Radom stoi w
                      miejscu od x lat,
                      > tylko ludzi kantujecie przed wyborami a potem cyrk,potraficie
                      tylko zadbać o
                      > własne interesy i robić dobrze sobie i swojej rodzinie i
                      znajomkom, NIC WIĘCEJ.
                      Coś się chyba panu znajomemu pomyliło. To nie moja opcja robi
                      ten "cyrk". Proszę tez podać te "własne interesy", które robię, bo
                      to poważne oskarżenie, które ociera się już o droge prawną. Co do
                      gastrologa nie skorzystam, mam zdrowy żołądek, ale panu polecam
                      dobrego psychologa. No i więcej odwagi, proszę się nie bać podać
                      nazwiska to nie takie trudne domyślec się kim pan jest (z IP na
                      blogu i różnych postów tu na Forum). Pozdrawiam...
          • centrumsloneczne_radom Re: Wydzial PR CS do wymiany 31.07.08, 14:11
            carnivore69 napisał:

> Zenujace jest to, ze prowadzac szczatkowa polityke informacyjna
            pouczaja panstw
            > o
            > forumowiczow w jaki sposob maja odbierac Wasze pytyjskie
            komunikaty ("prosimy o
            > czytanie ze zrozumieniem"). Jak powiadal Irek Dudek - "Oj nie tak
            panowie, nie
            > tak!".
            >
            > Pzdr.

Serdecznie dziękujemy za powyższe uwagi. Pragniemy dodać, iż nie
            pouczamy, jedynie PROSIMY o to, aby cytując nasze informacje
            stosować cytaty, a nie dowolne interpretacje tekstu. Odnosząc się
            do "pytyjskich komunikatów" chcielibyśmy zauważyć, iż Pytia (zgodnie
            z powszechnie przyjętą definicją) udzielała odpowiedzi niejasnych i
            niezrozumiałych. Trudno nam zgodzić się z tezą, iż informacja "nie
            rezygnujemy z inwestycji i zakończymy ją w terminie" jest
            odpowiedzią, którą trudno zrozumieć.

Pozostajemy z szacunkiem,

• carnivore69 Re: Wydzial PR CS do wymiany 31.07.08, 15:49
              > z powszechnie przyjętą definicją) udzielała odpowiedzi niejasnych i >
              niezrozumiałych. Trudno nam zgodzić się z tezą, iż informacja "nie
              > rezygnujemy z inwestycji i zakończymy ją w terminie" jest
              > odpowiedzią, którą trudno zrozumieć.

Chodzilo mi raczej o sposob wyjasniania przyczyn braku widocznego zaawansowania
              prac. (Przynajmniej dla mnie - srednio przekonywujacy.) Niemniej dziekuje za
              reakcje i zycze powodzenia.

Pzdr.
            • Gość: RAdomekkk Re: Wydzial PR CS do wymiany IP: 78.88.16.* 03.08.08, 11:40
              zgadzam sie w zupełności. NIE rozumiem tej całej nagonki i łapania za każde
              słowo. Ludzie opanujcie się!
          • Gość: sam się wymień Re: Wydzial PR CS do wymiany IP: *.privacyfoundation.de 31.07.08, 14:39
            Głowę sobie wymień, skoro nie rozumiesz, co do ciebie mówią i piszą. Nie przynoś
            wstydu Radomiowi, bo jeszcze sobie pomyślą na świecie, że w tym mieście jakieś
            niedouki mieszkają.
            • Gość: Kwizz Re: Wydzial PR CS do wymiany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.08, 12:48
              w przyszłym tygodniu rusza strona Galerii Słonecznej a generalny wykonawca
              zostanie wyłoniony najpóźniej na początku września.
              • tomus2221 Re: Wydzial PR CS do wymiany 04.08.08, 22:58
                A tymczasem w niewielkiej Rumii k/Gdyni budowa nowej galerii wre.
                Czy doczekamy się takiego widoku w Radomiu.Zdjęcie przedstawia
                budowę galerii Bałtyckiej w Gdańsku.
                pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Baltic_Gallery_parts_A_%26_B_work_progress_%28ubt%29.JPG
                • Gość: Miro Re: Wydzial PR CS do wymiany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.08, 23:04
                  Człowieku do takiego etapu budowy jeszcze daleko. "Co nagle to po diable",
                  wszystko idzie zgodnie z planem, później byś marudził że zpartolili robotę, bo
                  za szybko robili. Ehh, co za ludzie, jakby nie robili to źle.
    • Gość: mała Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? IP: *.internet.radom.pl 04.08.08, 23:05
      tomus galeria baltycka jest juz na ukonczeniu... masz jakies stare
      zdjatka
      • tomus2221 Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? 04.08.08, 23:47
        Galeria już jest dawno otwarta.Poprostu wstawiłem fotkę z
        budowy,pisząc czy doczekamy się kiedyś u nas takiego widoku.
        • Gość: SGaet Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? IP: 82.139.48.* 05.08.08, 09:20
          Nie doczekamy się, bo miasto jest przeklęte.
          • Gość: zen Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? IP: *.radom.pl 05.08.08, 10:18
            Gość portalu: SGaet napisał(a):

> Nie doczekamy się, bo miasto jest przeklęte.
            A ten zaczyna od nowa pie....ć!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka