bohdankaras 25.07.08, 21:35 Obiecałem Internautom zainteresowanie przebiegiem inwestycji Centrum Słonecznego. Otrzymałem już stosowną odpowiedź z Urzędu Miejskiego. Jej treść w całości na blogu. Zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kol Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? IP: 82.139.48.* 25.07.08, 22:17 panie Bohdanie to są stare unformacje. Nas interesuje dlaczego prawie rok od otrzymanie pozwolenia na budowe i dwa lata od momentu wygrania przetargu budowa nie wyszła z ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KY Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? IP: 82.139.34.* 25.07.08, 22:31 Ponieważ nie ma przebudowanych wszystkich podziemnych instalacji kolidujących z budynkami. Czytać nie umiesz, czy radny Karaś niewyraźnie to napisał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? IP: *.radom.vectranet.pl 26.07.08, 09:05 Powód jest jeden. Mało kto chce budować w czasie dekoniunktury na rynku nieruchomości. Developer poczeka aż trend się odwróci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remik koniec marzeń czas na radomskie realia ! IP: 82.139.36.* 28.07.08, 10:12 A plac zarasta trawą , wraz z nim zaraataja nasze marzenia cywilizowanym kawałku tego pechowego miasta .Widocznie w Radomu wszystko tak się musi dołująco kończyć . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? IP: 83.14.207.* 25.07.08, 22:38 "W odpowiedzi na interpelację w sprawie nieruchomości położonej w Radomiu przy ul. Chrobrego, uprzejmie informuję, że zgodnie z notarialną umową oddania gruntu w uzytkowanie wieczyste Spółka Poland Business Park XI Sp. z o.o. zobowiązała się m.in. do rozpoczęcia zabudowy w okresie jednego roku od daty zawarcia umowy, tj. do dnia 17 października 2007 r. i zakończenia zabudowy w ciągu czterech lat, tj. do dnia 17 października 2010 r. Realizacja inwestycji została podzielona na kolejne etapy określone w harmonogramie realizacji inwestycji stanowiącym załącznik do ww. umowy. Celem zabezpieczenia realizacji przedmiotowej inwestycji Spółka Poland Business Park XI Sp z o.o. złożyła Gminie Miasta Radomia gwarancję bankową do kowty 20.000.000 zł, w oparciu o którą Gmina Miasta Radomia będzie mogła zażądać wypłaty powyższej kwoty, w przypadku niezrealizowania inwestycji zgodnie ze złożoną ofertą lub sprzedaży prawa użytkowania wieczystego przez Spółkę, przed zakończeniem inwestycji bez zgody Gminy Miasta Radomia. Informuję również, że Spółka Poland Business Park XI Sp. z o.o. uzyskała decyzję nr 987/2007 z dnia 12 października 2007 r. zatwierdzającą projekt budowlany i udzielającą pozwolenia na budowę Centrum handlowego Wielofunkcyjnego (Galeria "SŁONECZNA") z infrastrukturą towarzyszącą, decyzję nr 988/2007 z dnia 12 paźdzerinika 2007 r. udzielającą pozwolenia na budowę AQUA PARKU wraz z infrastrukturą towarzyszącą oraz decyzję nr 1160/2007 z dnia 10 grudnia 2007 r. udzielającą pozwolenia na budowę zespołu budynków mieszkalnych wielorodzinnych (i etap). Obecnie trwają uzgodnienia dokumentacji związanej z wydawaniem pozwolen na przebudowę sieci kolidującej z projektowanymi obiektami kubaturowymi oraz budową nowej infrastruktury technicznej". Odpowiedz Link Zgłoś
casimirvs Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? 30.07.08, 07:35 > Obecnie trwają uzgodnienia dokumentacji związanej z wydawaniem pozwolen na prze > budowę sieci kolidującej z projektowanymi obiektami kubaturowymi oraz budową no > wej infrastruktury technicznej". A jakaż tam jest "sieć" kolidująca??? Kilka słupów oświetleniowych było, ale je razem z ziemią chyba wywieźli. Bocianek z wodą kiedyś był na starcie, w tym miejscu co ciecie budkę mają teraz, no ale on nie koliduje. Trafo też nie, bo przebudowane. Więc co? Odpowiedz Link Zgłoś
szop-en34 Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? 29.07.08, 22:38 Słuchajcie poprostu nie ma się co czarować z inwestycji nici ponieważ nie ma chętnych na wynajm lokali za zbyt wysoką cenę z metra2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.K to koniec marzeń... ? IP: 82.139.36.* 30.07.08, 07:16 Szkoda że tak późno firma zorientowała się że wdępnęła po prostu w radomskie g.... .Od początku mało realna wydawała mi się taka inwestycja w naszym powiatowym grajdole.Kolejny raz uświadomiono nam że to koniec marzeń o jakimkolwiek ucywilizowaniu Radomia .Zatem nie dziwmy się że młodzi ludzie którzy cokolwiek sobą reprezentują opuszczają nasze zaplute miasteczko bez żalu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vc Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? IP: *.radom.vectranet.pl 30.07.08, 07:09 z dobrych źródeł wiem że inwestycja nie ruszy, inwestor juz zdecydował się nie rozpoczynać budowy,także kosztel może wody napuszczać i robić zalew dla mieszkańców patologicznego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? 30.07.08, 07:48 Będzie staw, żeby Nita miał gdzie budować molo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotniskowiec Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 16:51 A do mola będzie przycumowany cywilny lotniskowiec "Sadków". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? IP: *.radom.pilickanet.pl 30.07.08, 08:34 bez względu na to jak potoczy się ta inwestycja, medialnie od samego poczatku klimat wokół niej jest co najmniej dziwny. Bo jak można powaznie traktować inwestora, który pisze, że "nie będzie zaśmiecał własnej strony nieważnymi informacjami". Efekt jest taki, że ludzie powtarzają, powielają plotki i wszytko zmierza właśnie w takim kierunku j. w. Więc zespole prasowy "CS", to co prezentujecie nie jest ok wobec mieszkańców Radomia. Nie dziwcie się, że co pewinen czas rodzą się takie hity jak dzisiejszy. W końcu ludzie widzą, że nic się nie dzieje na budowie, a argumenty przez was podawane są bardzo lakoniczne i śmieszne. Mam jedynie nadzieje, że i tym razem to my, internauci w sprawie wstrzymania inwestycji znów nie mamy racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwizz Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 10:26 a ja ze swoich źródeł wiem ze inwestycja na 100% ruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzejj KA Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 10:34 A ja wiem, że zmienili plany i postawią na tym placu 1285 budek drewnianych jak przy dworcu pkp i nazwą to Galeria Eko-beko. A basen to już przecież jest, trzeba czekać tylko na ulewę aby uzupełnić stan wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Planty 2 z Centrum Słonecznym jest źle IP: 82.139.36.* 30.07.08, 10:56 Kto mi odpowie co z tym Radomiem jest nie tak że traktowany jest jak jakaś Uganda albo Darfur .Człowiek siedzi tutaj i wydaje mu się że w calej Polsce taki sam syf jak tutaj.Wystarczy jednak wyjazd kilkaset kilometrów na zachód czy nawet na poludnie Polski aby stwierdzić że wcale tak nie jest .Widać masę pozytywnych zmian na lepsze .I niech nikt nie opowiada że w Radomiu tez się dzieje tylko nie chcemy tego zauważyć .Więc to co się dzieje to jest tylko namaistka tego czego powinnismy doświadczać w mieście tej wielkości .Kaźdy powrót do Radomia to powod do kompleksu i przykrego stwierdzenia że jest niefartem mieszkanie tutaj .Niestety nie każdy moze się spakowac i spadać stąd z wielu względów. Odpowiedz Link Zgłoś
casimirvs Na 100% ruszy??? 30.07.08, 10:51 Gość portalu: Kwizz napisał(a): > a ja ze swoich źródeł wiem ze inwestycja na 100% ruszy. Może i ruszy, ale na 100% to nie wyrobią się w deklarowanych terminach. Nie ma fizycznej możliwości aby zgodnie z umową zakończyć całą inwestycję do października 2010 roku. Zostało dwa latka, w tym nie wiadomo jakie dwie zimy. Czyli 20.000.000pln wpłynie do miejskiej kasy. No chyba że rozgorzeje walka przedwyborcza i odpuści ten co dostanie więcej na kampanię.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Na 100% ruszy??? IP: *.31.radom.pilicka.pl 30.07.08, 12:33 wrzesień 2008 początek robót .Aktualnie trwaja procedury przetargowe. Wiadomość zaczerpnięta u źródła.-pewna na 100 % Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwizz Re: Na 100% ruszy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 16:16 na www.nowecentrum.pl pojawil sie nowy news ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
centrumsloneczne_radom Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? 30.07.08, 16:23 Szanowny Panie, prosimy o czytanie ze zrozumieniem oraz, jeśli cytuje Pan nasze informacje - o zamieszczenie dokładnych cytatów. Napisał Pan "inwestora, który pisze, że nie będzie zaśmiecał strony nieważnymi informacjami". Dokładny cytat powinien brzmieć: "Do tego czasu nie będziemy "zaśmiecać" strony wpisami stricte technicznymi." zwracamy uwagę na użyty przez nas cudzysłów oraz sformułowanie "stricte technicznymi", a nie "nieważnymi". Sądzimy bowiem, iż zamieszczanie na stronie (Forum) informacji w stylu "układany jest gazociąg niskokoprężny o średnicy ... i długości ...", "dokonywane są przekładki instalacji energetycznej oraz mufowanie kabli średniego napięcia", itd., itp. - nie jest tym, na co internauci oczekują. Co do lakoniczności informacji: w tym samym poście, na który Pan się powołuje napisaliśmy wyraźnie, iż po pierwsze - nie wycofujemy się z inwestycji w Radomiu (nigdy nie mieliśmy takiego zamiaru), po drugie - że ukończymy ją w zaplanowanym terminie. Czy potrzeba więcej deklaracji z naszej strony ? Czy zamieszczenie takiej informacji jest "nie w porządku wobec mieszkańców Radomia" ? Rozumiemy Państwa obawy. Zdajemy sobie sprawę z tego, iż Radomianie czekają na tę inwestycję, a w/w komentarze wynikają z życzliwości, a nie złośliwości. Tym bardziej jesteśmy zobligowani do tego, aby nie zawieść Państwa zaufania. Zespół Informacji Słonecznego Centrum Radomia. Odpowiedz Link Zgłoś
casimirvs A ja i inni chcemy żebyście pisali!!!!!!!!! 31.07.08, 09:47 Chcemy czytać o gazociągach, liniach energetycznych, mufowanich, przekładkach!!! Chcemy bo wiele osób ma tu wykształcenie techniczne i wie na czym prace takie polegają, więc nie da sobie mydlić oczu w stylu słynnego "kończymy zabijanie ścianki Larsena"... 99% społeczeństwa nie wie co to jest i z czym to się je więc będzie myśleć że to prawie tak trudne jak lot w kosmos. Piszcie, chcemy czytać co robicie! PS. Nie ukrywam, że zwrot "układany jest gazociąg niskopręzny" robi wrażenie, ale biorąc pod uwagę łatwy teren takie operacja może trwać max 4-5 dni. Jeżdżę na działkę do Kosowa i wzdłuż ul. Starokrakowskiej od ul. Szydłowieckiej do szpitala w Krychnowicach w 6 dni ułożono 1400m gazociągu w trudnym terenie - przewierty, chodniki, skrzyżowania, trasy kablowe. A Centrum Słoneczne w szczerym polu już miesiąc kładzie, ale mydło na oczy niezorientowanych! Odpowiedz Link Zgłoś
centrumsloneczne_radom Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? 30.07.08, 16:25 Gość portalu: benek napisał(a): > bez względu na to jak potoczy się ta inwestycja, medialnie od samego > poczatku klimat wokół niej jest co najmniej dziwny. Bo jak można > powaznie traktować inwestora, który pisze, że "nie będzie zaśmiecał > własnej strony nieważnymi informacjami". Efekt jest taki, że ludzie > powtarzają, powielają plotki i wszytko zmierza właśnie w takim > kierunku j. w. > Więc zespole prasowy "CS", to co prezentujecie nie jest ok wobec > mieszkańców Radomia. Nie dziwcie się, że co pewinen czas rodzą się > takie hity jak dzisiejszy. W końcu ludzie widzą, że nic się nie > dzieje na budowie, a argumenty przez was podawane są bardzo > lakoniczne i śmieszne. > Mam jedynie nadzieje, że i tym razem to my, internauci w sprawie > wstrzymania inwestycji znów nie mamy racji. Szanowny Panie, prosimy o czytanie ze zrozumieniem oraz, jeśli cytuje Pan nasze informacje - o zamieszczenie dokładnych cytatów. Napisał Pan "inwestora, który pisze, że nie będzie zaśmiecał strony nieważnymi informacjami". Dokładny cytat powinien brzmieć: "Do tego czasu nie będziemy "zaśmiecać" strony wpisami stricte technicznymi." zwracamy uwagę na użyty przez nas cudzysłów oraz sformułowanie "stricte technicznymi", a nie "nieważnymi". Sądzimy bowiem, iż zamieszczanie na stronie (Forum) informacji w stylu "układany jest gazociąg niskokoprężny o średnicy ... i długości ...", "dokonywane są przekładki instalacji energetycznej oraz mufowanie kabli średniego napięcia", itd., itp. - nie jest tym, na co internauci oczekują. Co do lakoniczności informacji: w tym samym poście, na który Pan się powołuje napisaliśmy wyraźnie, iż po pierwsze - nie wycofujemy się z inwestycji w Radomiu (nigdy nie mieliśmy takiego zamiaru), po drugie - że ukończymy ją w zaplanowanym terminie. Czy potrzeba więcej deklaracji z naszej strony ? Czy zamieszczenie takiej informacji jest "nie w porządku wobec mieszkańców Radomia" ? Rozumiemy Państwa obawy. Zdajemy sobie sprawę z tego, iż Radomianie czekają na tę inwestycję, a w/w komentarze wynikają z życzliwości, a nie złośliwości. Tym bardziej jesteśmy zobligowani do tego, aby nie zawieść Państwa zaufania. Zespół Informacji Słonecznego Centrum Radomia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwizz Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 17:53 ja powiem tyle ze nie ma co sie przejmować wpisami osób pokroju benka :) do nich informacje nie docierają, myślą, że taka inwestycja to jest maly "pikuś", nie maja pojęcia o masie rzeczy nie widocznych dla mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vc Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? IP: *.radom.vectranet.pl 31.07.08, 10:22 lepiej nie kłam i nie pisz bzdur, mam doskonały widok z okna na to co robicie, roboty stoją i nic się nie dzieje z żadnymi kablami itp, w dołach wyrastają coraz większe krzaki, na budowie panuje cisza jak makiem zasiał , więć nie chrzań głupot i nie oszukuj ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69 Wydzial PR CS do wymiany 31.07.08, 12:23 Zenujace jest to, ze prowadzac szczatkowa polityke informacyjna pouczaja panstwo forumowiczow w jaki sposob maja odbierac Wasze pytyjskie komunikaty ("prosimy o czytanie ze zrozumieniem"). Jak powiadal Irek Dudek - "Oj nie tak panowie, nie tak!". Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
casimirvs CS i jego PR 31.07.08, 12:56 A czego się można spodziewać po kimś kto w DAMI nie zagrzał miejsca... Dajcie Osieja na jego miejsce;) - zobaczycie jaki może być PR!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: york Re: CS i jego PR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 13:26 Jeśli mówimy o tym samym człowieku, to chyba pracował w Dami jakieś 15 lat ... i szkoda, że nie pracuje dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdura Re: CS i jego PR IP: *.ee 31.07.08, 14:00 Trudno mowic "nie zagrzal miejsca" o kims, kto tworzyl te telewizje od podstaw i ODSZEDL z firmy po wielu latach, bo mial dosc tego calego bur..lu z Vectra. Popatrz, co sie teraz w Dami dzieje. I troche szacunku dla ludzi, od ktorych moglbys sie wiele nauczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Staniszewsk Re: CS i jego PR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 14:46 po raz któryś forumowy kundel casimirvs obraza ludzi, jak masz odwagę to przedstaw się Odpowiedz Link Zgłoś
casimirvs Robek, Robek... 31.07.08, 15:07 Ja obrażam ludzi? A ty nazywając mnie kundlem też nieelegancko się zachowałeś, i co; przygania kocioł garnkowi...? A poza tym to co nagle w tym wątku taki skomasowany ruch obrony rzecznika? Cicho sza, a tu nagle spośród wszystkich niezadowolonych aż trzy osoby bronią pana rzecznika! Oj, oj! Widzi mi się że to jedna osoba, tylko że obskakuje wszystkie kompy i laptopy w biurze, żeby tylko coś skrobnąć... Szacun dla rzecznika za te 15 lat jeśli tam faktycznie tyle pracował, ale idąc już po linii jego kompetencji i przygotowania merytorycznego, to skoro od podstaw tworzył telewizję, był jej opoką i filarem, to czy stanowiski na które wystarczy wziąć stażystkę po polonistyce nie jest nieco zbyt niskie jak na takie kwalifikacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Staniszews Re: Robek, Robek... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 15:17 ale przynajmniej się przedstawiłem, ty za to rzucasz za parkanu dwuznaczności. Nie mów, że tak nie jest wystarczy skorzystać z wyszukiwarki postów. No więc przedstawisz się? Czy będziesz dalej ujadał? A co do zmiany kompów to jeszcze za każdym razem zmienia dostawce neta? Weź się zastanów nad sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
casimirvs Re: Robek, Robek... 31.07.08, 15:26 york&robek- ten sam dostawca, stacjonarny czyli dla niezbyt kumatych taki na kabelek, drugi w kolejności post- dostawca już inny, być może niestacjonarny, czyli powiedzmy jakaś mobilna usługa... Czyli w biurze jest jeden stacjonarny i laptop? Normalka. Zza parkanu? No zza parkanu to widać tyle że nic się tam nie dzieje! Dwuznaczności? Jak się czegoś nie jest pewnym do końca to nie można mówic jednoznacznie, dlatego jest forum i na nim można nawiązać dyskusję i swoje wątpliwości rozwiać. Jak na przykład rozwiały się te wątpliwości, czy słynna ścianka Larsena jest wykonywana czy nie! I okazało się że jest z nią jak z Turbinką Kowalskiego, każdy o niej wie, ale nikt nie widział! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maracuja Re: Robek, Robek... IP: *.xmission.com 31.07.08, 15:59 A mnie się wydaje, że to nie chodzi o ruch obrony kogokolwiek, tylko ruch przeciw chamstwu i obrażaniu ludzi na Forum. Dziwisz się reakcji ? Dla mnie nie jest to dziwne. Samego szlag mnie trafił, dlatego piszę te słowa. Niżej ktoś słusznie zauważył, że jeżeli masz komuś "dowalić" personalnie, to się pod tym podpisz imieniem i nazwiskiem. W przeciwnym razie zamilcz. Odpowiedz Link Zgłoś
casimirvs Re: Robek, Robek... 31.07.08, 16:03 Czyli wychodzi na to że mi dobrze życzysz! A że "Milczenie jest złotem"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogu dzięki Re: Robek, Robek... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 16:10 Naprawdę się zamkniesz ? Idę dać na Mszę Św. dziękczynną w intencji Twojego permanentnego wylogowania z Forum. Dzięki, chłopie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogu dzięki P.S. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 16:17 Właśnie wyobraziłem sobie tych ludzi biegających po biurze, aby odpowiadać na Twoje posty ... Sądzę, że jest to specjalna grupa Chińczyków zatrudnionych wyłącznie w tym celu. W tym celu również jakaś firma postanowiła zamówić Internet u kilkunastu dostawców. Wiesz co ? Punkt leczenia manii prześladowczej oraz "przerośniętego ego" znajduje sie przy ul. Okulickiego koło ronda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: P.S. IP: 83.14.207.* 31.07.08, 21:14 przecież to jest troll sieciowy, takiego trzeba po prostu olać, zgodnie z przypuszczeniami nie przedstawił się Odpowiedz Link Zgłoś
casimirvs ?? 01.08.08, 07:47 Olek, nie przedstawiłem się? Ja w odróżnieniu od Ciebie i innych szczekających tutaj loguję się a nie wymyślam jakieś imiona, nazwiska, ksywki i podaję się za kilka osób. Takie "niezalogowane" posty są dla mnie tyle warte co poranne fekalia które popłynęły sobie rurami gdzieś tam do Lesiowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stonka Re: P.S. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 23:14 Gość portalu: Bogu dzięki napisał(a): > Właśnie wyobraziłem sobie tych ludzi biegających po biurze, aby odpowiadać na > Twoje posty ... Sądzę, że jest to specjalna grupa Chińczyków zatrudnionych > wyłącznie w tym celu. W tym celu również jakaś firma postanowiła zamówić > Internet u kilkunastu dostawców. Wiesz co ? Punkt leczenia manii prześladowczej > oraz "przerośniętego ego" znajduje sie przy ul. Okulickiego koło ronda. Usluga podszywania sie pod obcy IP (np. z Rumunii czy Dubaju) jest standardem znanym chyba przedszkolakom. Popatrz, jak urazony rzecznik nawala z .ee, .com, .de itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mondry pyton Re: P.S. IP: *.internet.radom.pl 31.07.08, 23:23 Rzecznik D. zawsze był ambitny.Dziś jego kolo z tiwi Dami jest wicemarszałkiem a inny dyr, muzeum a to CS cos powoli nam się buduje więc trzeba ludziom trochę z roznych IP potłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
rafaldziewiecki przede wszystkim do admina 01.08.08, 11:16 Gość portalu: mondry pyton napisał(a): > Rzecznik D. zawsze był ambitny.Dziś jego kolo z tiwi Dami jest > wicemarszałkiem a inny dyr, muzeum a to CS cos powoli nam się buduje > więc trzeba ludziom trochę z roznych IP potłumaczyć. Szanowni Forumowicze, mam taką zasadę, że nie zabieram PRYWATNIE głosu w dyskusjach dotyczących spraw zawodowych. Tym razem zrobię jednak wyjątek. Po raz pierwszy i ostatni. O ile ze spokojem zniosę osobiste wycieczki pod moim adresem (przyzwyczaiłem się), nie mam zamiaru spokojnie się przyglądać, jak w dyskusji dotyczącej Centrum Słonecznego zaczynają pojawiać się nawiązania do innych osób w rozmaitym kontekście (patrz powyżej - marszałek, dyrektor itp). Mam nadzieję, iż admin tego Forum poważnie potraktuje sprawę, ponieważ zaczyna być ono miejscem, gdzie pojawiają się wpisy świadczące o podstawowym braku kultury osobistej. Podkreślam - jeśli piszę cokolwiek na Forum, to nie anonimowo. Współczuję ludziom, którzy wstydzą się własnego nazwiska lub są zmuszeni je ukrywać. Jeśli ktoś z Forumowiczów ma jakieś prywatne sprawy do mnie - proszę je kierować pod adres e-mailowy: rafal@dziewiecki.pl. Jak widać - równie anonimowy jak mój nick na Forum. Wątek dotyczący CS nie jest miejscem na wyładowywanie własnych frustracji czy też kompleksów i zawiści. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mondry pyton Re: przede wszystkim do admina IP: *.internet.radom.pl 01.08.08, 22:42 Oj Panie Rafale po co zaraz te nerwy?Wcale nie oceniam Pana niżej od pana marszałka czy pana dyrektora a nawet przeciwnie.To że zawsze był Pan ambitny to chyba też nie wada?A że troszkę ściemki jest z tym centrum to widać po wpisach internautów.Troszkę dystansu do siebie i będzie ockay!A że ludzie z tiwi Dami robią kariery to chyba nie jest źle choć chyba pani Kasia trochę jednak zbłądziła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karniworek Re: Wydzial PR CS do wymiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 13:33 Nie pouczają forumowiczów, tylko radnego Karasia, który na swoim blogu interpretuje informacje podane mu przez CS, zamiast je zacytować. Sam też powinieneś nauczyć się czytać ze zrozumieniem. Poza tym, developer CS to nie jest instytucja publiczna i nie ma żadnego obowiązku spełniać zachcianki zaiteresowanej gawiedzi. Jeśli to robi, to tylko jego dobra wola. Odpowiedz Link Zgłoś
bohdankaras Re: Wydzial PR CS do wymiany 31.07.08, 17:29 Akurat nie pouczają radnego Karasia tylko Forumowicza, gdyż radny Karaś zacytował odpowiedź na interpelację otrzymaną od Prezydenta Miasta i nic "dowolnie nie interpretował". Zresztą do zadania tej interpelacji skłoniły mnie opinie wielu Radomian, ale także i Forumowiczów, opinie, które jako radny Rady Miejskiej Radomia bardzo sobie cenię! Do Pana Karniworka: z przykrością muszę stwierdzić, że to Pan ma ogromne problemy z czytaniem ze zrozumieniem, czego dowody dał Pan pisząc o moich interpretacjach, których przecież na blogu nie ma. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karniworek Re: Wydzial PR CS do wymiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 09:26 Fakt, kolejność postów mi się trochę zmiksowała, a do tego nie spodziewałem się, że CS będzie chciało w tak oficjalnym tonie wchodzić w jakieś poważne polemiki z forumowiczami. Sorki, Panie Karaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Wydzial PR CS do wymiany IP: *.radom.vectranet.pl 01.08.08, 09:32 panie Karaś , kiedy pan zrzuci ten śmietnik? Odpowiedz Link Zgłoś
bohdankaras Re: Wydzial PR CS do wymiany 01.08.08, 22:16 Do "karniworka": no rzadkość na tym Forum przyzać się do błędu ;-) Do "ds": Przepraszam bardzo a co on Panu/Pani przeszkadza? Czy w ten sposób leczy Pan/Pani własne kompleksy? Jeśli tak to rozumiem pytanie..., ale mimo to proponuję psychologa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Wydzial PR CS do wymiany IP: *.radom.vectranet.pl 02.08.08, 07:25 a ja proponuje panu gastrologa, ile jeszcze pan będzie siedział w tej radzie? może już czas dać spokój bo jak narazie to ten Radom stoi w miejscu od x lat, tylko ludzi kantujecie przed wyborami a potem cyrk,potraficie tylko zadbać o własne interesy i robić dobrze sobie i swojej rodzinie i znajomkom, NIC WIĘCEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
bohdankaras Re: Wydzial PR CS do wymiany 02.08.08, 07:49 > a ja proponuje panu gastrologa, ile jeszcze pan będzie siedział w tej radzie? > może już czas dać spokój bo jak narazie to ten Radom stoi w miejscu od x lat, > tylko ludzi kantujecie przed wyborami a potem cyrk,potraficie tylko zadbać o > własne interesy i robić dobrze sobie i swojej rodzinie i znajomkom, NIC WIĘCEJ. Coś się chyba panu znajomemu pomyliło. To nie moja opcja robi ten "cyrk". Proszę tez podać te "własne interesy", które robię, bo to poważne oskarżenie, które ociera się już o droge prawną. Co do gastrologa nie skorzystam, mam zdrowy żołądek, ale panu polecam dobrego psychologa. No i więcej odwagi, proszę się nie bać podać nazwiska to nie takie trudne domyślec się kim pan jest (z IP na blogu i różnych postów tu na Forum). Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
centrumsloneczne_radom Re: Wydzial PR CS do wymiany 31.07.08, 14:11 carnivore69 napisał: > Zenujace jest to, ze prowadzac szczatkowa polityke informacyjna pouczaja panstw > o > forumowiczow w jaki sposob maja odbierac Wasze pytyjskie komunikaty ("prosimy o > czytanie ze zrozumieniem"). Jak powiadal Irek Dudek - "Oj nie tak panowie, nie > tak!". > > Pzdr. Serdecznie dziękujemy za powyższe uwagi. Pragniemy dodać, iż nie pouczamy, jedynie PROSIMY o to, aby cytując nasze informacje stosować cytaty, a nie dowolne interpretacje tekstu. Odnosząc się do "pytyjskich komunikatów" chcielibyśmy zauważyć, iż Pytia (zgodnie z powszechnie przyjętą definicją) udzielała odpowiedzi niejasnych i niezrozumiałych. Trudno nam zgodzić się z tezą, iż informacja "nie rezygnujemy z inwestycji i zakończymy ją w terminie" jest odpowiedzią, którą trudno zrozumieć. Pozostajemy z szacunkiem, Zespół Informacji Słonecznego Centrum Radomia. Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69 Re: Wydzial PR CS do wymiany 31.07.08, 15:49 > z powszechnie przyjętą definicją) udzielała odpowiedzi niejasnych i > niezrozumiałych. Trudno nam zgodzić się z tezą, iż informacja "nie > rezygnujemy z inwestycji i zakończymy ją w terminie" jest > odpowiedzią, którą trudno zrozumieć. Chodzilo mi raczej o sposob wyjasniania przyczyn braku widocznego zaawansowania prac. (Przynajmniej dla mnie - srednio przekonywujacy.) Niemniej dziekuje za reakcje i zycze powodzenia. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAdomekkk Re: Wydzial PR CS do wymiany IP: 78.88.16.* 03.08.08, 11:40 zgadzam sie w zupełności. NIE rozumiem tej całej nagonki i łapania za każde słowo. Ludzie opanujcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam się wymień Re: Wydzial PR CS do wymiany IP: *.privacyfoundation.de 31.07.08, 14:39 Głowę sobie wymień, skoro nie rozumiesz, co do ciebie mówią i piszą. Nie przynoś wstydu Radomiowi, bo jeszcze sobie pomyślą na świecie, że w tym mieście jakieś niedouki mieszkają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwizz Re: Wydzial PR CS do wymiany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.08, 12:48 w przyszłym tygodniu rusza strona Galerii Słonecznej a generalny wykonawca zostanie wyłoniony najpóźniej na początku września. Odpowiedz Link Zgłoś
tomus2221 Re: Wydzial PR CS do wymiany 04.08.08, 22:58 A tymczasem w niewielkiej Rumii k/Gdyni budowa nowej galerii wre. Czy doczekamy się takiego widoku w Radomiu.Zdjęcie przedstawia budowę galerii Bałtyckiej w Gdańsku. pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Baltic_Gallery_parts_A_%26_B_work_progress_%28ubt%29.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miro Re: Wydzial PR CS do wymiany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.08, 23:04 Człowieku do takiego etapu budowy jeszcze daleko. "Co nagle to po diable", wszystko idzie zgodnie z planem, później byś marudził że zpartolili robotę, bo za szybko robili. Ehh, co za ludzie, jakby nie robili to źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? IP: *.internet.radom.pl 04.08.08, 23:05 tomus galeria baltycka jest juz na ukonczeniu... masz jakies stare zdjatka Odpowiedz Link Zgłoś
tomus2221 Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? 04.08.08, 23:47 Galeria już jest dawno otwarta.Poprostu wstawiłem fotkę z budowy,pisząc czy doczekamy się kiedyś u nas takiego widoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SGaet Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? IP: 82.139.48.* 05.08.08, 09:20 Nie doczekamy się, bo miasto jest przeklęte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: Co dalej z Centrum Słonecznym? IP: *.radom.pl 05.08.08, 10:18 Gość portalu: SGaet napisał(a): > Nie doczekamy się, bo miasto jest przeklęte. A ten zaczyna od nowa pie....ć! Odpowiedz Link Zgłoś