elomoto_ras19 11.08.08, 19:49 Monitoring w Chałubińskim jest zbędny. Te kamery będą tylko dla picu. Jest to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Są ważniejsze wydatki m.in. remont parkietu na sali gimnastycznej oraz postawienie stojaków na rowery. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wieczor89 Re: Monitoring w kolejnych szkołach 11.08.08, 22:46 No tu się zgodzę z Tobą po części. Jeśli chcesz zrobić stojaki przed szkołą, dobrze byłoby jakby teren był monitorowany. Bardziej monitoring jest potrzebny wokół IV LO, bo kręci się masa ludzi z Plant z psami pomimo zakazu. Również nie można było zrobić żadnej infrastruktury sportowej, bo Planty to jednak Planty... Nie wiem o co chodzi z monitoringiem w PG 12. W tej szkole jest już zamontowany monitoring. Pamiętam, że jak chodziłem do tej szkoły z wielką pompą był on uruchamiany, a łożyli nie niego z własnej kieszeni m.in. moi rodzice. Monitoring powinien raczej dalej działać od tamtego czasu... Nie lepiej byłoby przeznaczyć tych pieniędzy na zamontowanie go w innej szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
elomoto_ras19 Re: Monitoring w kolejnych szkołach 12.08.08, 12:37 Miałem na myśli monitoring na korytarzach i salach lekcyjnych. Wejścia do szkoły jak i cały jej teren jak najbardziej powinien być monitorowany. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody419 Czy to coś daje? 12.08.08, 11:40 Czy to coś daje? Zazwyczaj monitoring jest, a w ekran i tak się nikt nie gapi. Jeśli szkoła na przerwach jest dewastowana to powinni nauczyciele dyżurować. Chyba w czasie lekcji jest porządek. W wielu szkołach są na korytarzach, po co? Nikt nie wie. Przed szkołą to co innego. Ale przecież całego terenu nie obejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
j.an Monitoring w kolejnych szkołach 12.08.08, 21:38 Zapanowała ostatnio moda na monitoring wewnątrz szkół,zamiast przeznaczyć pieniądze na zajęcie pozalekcyjne i kółka zainteresowań to szkoła funduje sobie taką zabawkę,dawnej wystarczyła woźna ze ścierą.Dyrektor myśli tak, zainstaluję monitoring i mam sumienie czyste,a może tak by tych krnąbrnych uczniaków na rozmowy z rodzicami ale wygodniej jest z nową techniką bo wychowanie dziecka to bardzo trudna sprawa.Doczekaliśmy takich czasów ,że rodzice uważają,że dziecko wychowa im szkoła i tu się bardzo mylą bo oni sami powinni się bardziej przyłożyć do swoich pociech. Odpowiedz Link Zgłoś