Dodaj do ulubionych

Budowa kościoła

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.03, 08:29
Właśnie dowiedziałem się, że na terenie boiska wybudowanego i wyposażonego
przez mieszkańców Halinowa, tuż przy ul. Nobla rozpocznie się budowa
kościoła. Zastąpi on kaplicę, która funkcjonuje tam pod pozorem tzw. małej
architektury sakralnej ( czyli przydrożnej kapliczki ). Miasto bowiem
zamieniło się na grunty i ten atrakcyjny teren stał się własnością kościoła.
Z moich obserwacji wynika, że kaplica ta w zupełności wystarczy wiernym. Nie
bez znaczenia jest też to, że komponuje się ona z niską zabudową domków
szeregowych. Biorąc pod uwagę, że kościół będzie znajdował się w odległości
kilkudziesięciu metrów od wejścia do mojego domku jestem pewien, że żywcem
pójdę do nieba, o ile mnie wcześniej diabli nie wezmą. Tak to wzrasta
prestige i image Kościoła na chwałe Pana.
Obserwuj wątek
    • Gość: poker Re: Budowa kościoła IP: *.kentinstitute.nsw.edu.au / *.nexnet.net.au 16.10.03, 08:44
      Proponuje zrobic boisko w kosciele. Bo pewnie bedzie wielki i ogromy na chwale
      pana. Tylko, ktorego pana...Po komunizmie mamy sredniowiecze. Chyba mnie znowu
      spala na stosie jak kilkaset lat temu...Zapomnialem, ze teraz sie niszczy zycie
      ludziom mowiac o nich na ambonie w niedziele...
      • Gość: Halinowiec Re: Budowa kościoła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.03, 08:53
        Pomysł przedni. Obawiam się jednak, że Ks. Proboszcz by na to nie poszedł,
        aczkolwiek kocha młodzież i okazuje to organizując akcje pt. cukierki dla
        naszych Bambo. Ale za to młodzież zamiast ganiać za piłką, będzie mogła zając
        się ćpaniem i piciem, co niechybnie doprowadzi do fali zgonów i pogrzebów,
        które zasilą kasę parafii. Niestety, Biskup J. Chrapek już nie żyje. On nie
        pozwalał na nowe budowy, uważając, że pieniądze przydadzą się na inne cele,
        np. charytatywne. Może to akcja pt. kościół na każdym boisku ? Bo o ile wiem
        na terenie boiska szkoły nr 29 w Radomiu również powstaje świątynia ?
        • Gość: lord Re: Budowa kościoła IP: 158.66.132.* 16.10.03, 15:44
          Stasiu, wyluzuj !
          • Gość: kojot Re: Budowa kościoła IP: *.tkdami.net / 172.16.3.* 16.10.03, 20:46
            Stalinowiec, pardon Halinowiec uczcil 25 rocznice pontyfikatu Jana Pawla II.
            • Gość: Halinowiec Re: Budowa kościoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 21:55
              A jest jakiś związek ?
              • Gość: kojot Re: Budowa kościoła IP: *.tkdami.net / 172.16.3.* 16.10.03, 22:08
                Nie, nie ma juz zwiazku socjalistycznych republik radzieckich. Ale pamietam ze
                ktos kiedys na Halinowie scial krzyz w nocy. Wtedy byl zwiazek.
                • Gość: Halinowiec Re: Budowa kościoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 22:34
                  Jakaż wiedza historyczna ! Są za to inne związki, miedzy innymi związek
                  pomiedzy brakiem rzeczowych argumentów a używnaiem epitetów typu stalinowiec
                  wobec rozmówcy. Typowa dla Kojotów w tym kraju.
          • Gość: Halinowiec Re: Budowa kościoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 22:35
            Andrzej, sam się wyluzuj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka