Dodaj do ulubionych

Chrześcijański komunista

IP: *.udn.pl 17.10.03, 21:16
Zaskoczyła, a wręcz zszokowała mnie wiadomość z Echa Dnia z 17.10., z której
dowiedziałem się, że senator Gołąbek na uroczystościach religijnych
występuje "nie jako senator Sojuszu Lewicy Demokratycznej, tylko
przedstawiciel Stowarzyszenia Rodzin Katolickich". No w takiej sytuacji to
chyba ojciec Lenin w grobie się przewraca. A kto wie czy nasz senator nie
zamiesza też w przyszłym konklawe.
Obserwuj wątek
    • Gość: magik Re: Chrześcijański komunista IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.03, 22:29
      To skutek weryfikacji
      • Gość: myslacy Re: Chrześcijański komunista IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 18:00
        Nareszcie ktos madrze i obiektywnie mysli, posluguje sie jezykiem dialogu a nie
        wojny - tolerancji, a nie pogardy i nienawisci. Mimo wszystko wspolnie
        wierzymy,ze nasze forum bedzie na czele dobra i spelni swoja role edukacyjna
        bez wzgledu na wyznawana ideologie.
    • Gość: Jurek Re: Chrześcijański komunista IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.03, 22:37
      To są tacy ludzie. Jak potrzeba to ludzi będa zamykać w więzieniach a
      następnym razem jak potrzeba to będą biskupa w Boże Ciało prowadzić pod rękę.
      Mnie nie dziwi,że ten senator tak postępuje. Przecież on to robi tylko dla
      kasy. On jest nie normalny. Dlatego potrzeba do sejmu i senatu wybrać ludzi
      normalnych według zmienionej większościowej ordynacji wyborczej w
      Jednomandatowych Okręgach Wyborczych. I wtedy takich ludzi nie będzie jak ten
      senator. Nie zajmujcie się takimi senatorami bo to strata czasu dla Polski
      tylko walczcie o zmianę ordynacji wyborczej w najbliższych wyborach do
      parlamentu. Tylko JOW szansą dla Polski i dla nas.
      • Gość: myslacy Re: Chrześcijański komunista IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 17:50
        Nareszcie ktos madrze i obiektywnie mysli, jezykiem dialogu, a nie wojny-
        tolerancji, a nie pogardy i nienawisci.Mimo wszytko wydaje mi sie,ze wspolnie
        wierzymy w nasze forum iz bedzie na czele dobra i spelni swoja role w dobrze
        pojetym interesie publicznym. Kosciol jest ponadczasowy i otwarty dla ludzi
        nawet bladzacych, cieszy sie z nawroconych. Przebacza,ale i oczekuje...
    • Gość: STHIL Re: Chrześcijański komunista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.03, 00:55
      Jesli umiesz czytac to przeczytaj gdzie to jest napisane. ( Kronika towarzyska )
      :-))) Pisza tam rozne nie stworzone rzeczy, a ty jestes tak naiwny i bez
      poczucia humoru. A swoja droga kosciol nie jest tylko dla prawicy czy lewicy,
      tylko dla ludzi wychowanych w tej wierze.
      • Gość: jk Re: Chrześcijański komunista IP: *.tkdami.net / 172.16.3.* 18.10.03, 09:37
        Pan Golabek nie jest czlonkiem Stowarzyszenia Rodzin Katolickich. Ktos tu
        sklamal, albo pokrecil cos Zbigniew Bak z Echa, albo sam senator sie
        przejezyczyl. Z pewnoscia czlonkiem SRK nie jest.
        • Gość: STIHL Re: Chrześcijański komunista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.03, 22:31
          Wobec tego najlepiej będzie by zainteresowani się w tej sprawie wypowiedzieli,
          to może być wiarygodne.
    • syfon13 Re: Chrześcijański komunista 20.10.03, 12:18
      Gość portalu: Zszokowany napisał(a):

> Zaskoczyła, a wręcz zszokowała mnie wiadomość z Echa Dnia z 17.10., z której
      > dowiedziałem się, że senator Gołąbek na uroczystościach religijnych
      > występuje "nie jako senator Sojuszu Lewicy Demokratycznej, tylko
      > przedstawiciel Stowarzyszenia Rodzin Katolickich".

A od kiedy to parlamentarzystom LSD nie wolno należeć do Stowarzyszenia Rodzin
      Katolickich? Kto im tego broni? Papież? Konstytucja? LSD to partia, która ma
      160 tysięcy członków. Należą do niej również katolicy, w tym członkowie
      katolickich stowarzyszeń i organizacji. Niektórzy z nich są senatorami, inni
      posłami, a niewykluczone nawet, ze znalazłby się i jakiś minister albo
      przynajmniej sekretarz stanu. Idąc tropem twojego rozumowania można by w ogóle
      zabronić tzw. postkomunistom wstępu do kościołów. W rewańżu zaś należałoby
      oczekiwać od rządzącego LSD wydania aktu prawnego zabraniającego członkom
      organizacji katolickich wstępu do wszelkiego rodzaju urzędów. Ale byłoby
      fajnie, co?

No w takiej sytuacji to
      > chyba ojciec Lenin w grobie się przewraca.

mnie osobiście wywracają się wszystkie flaki, kiedy czytam opinie przesycone
      taką dozą nienawiści. niewżne nawet, czy "ED" pisze o takich sprawach poważnie,
      czy jak to bywa w rubrykach towarzyskich, robi sobie jaja. konstytucja RP w
      równym stopniu zapewnia wolność zrzeszania się i stowarzyszania wszystkim bez
      wyjątku w każdej organizacji, która działa zgodnie z obowiązującym prawem.
      Jeśli zaś w jakiejś organizacji katolickiej działają ludzie uwikłani
      politycznie nie tam, gdzie wypada, tudzież podejrzewani o kolizje z prawem, to
      raczej problem takiej organizacji. Nikomu nie wolno personalnie zabraniać
      chcieć należeć tam, gdzie mu się tylko podoba.

Trochę tolerancji! Wtedy będzie cię szokować to, co rzeczywiście szokujące, a
      nie takie duperele jak pozapartyjna przynależność parlamentarzystów LSD.

P.S. Mnie właściwie nie podoba się demonstrowanie przynależności do organizacji
      kościelnych przez kogokolwiek, kto sprawuje jakieś funkcje państwowe i to
      niezależnie od jego przynależności politycznej. Klęczący w pierwszym rzędzie
      poseł Łopuszański działa na mnie tak samo, jak senator Gołąbek. Wolno im to
      robić prywatnie, jako parlamentarzyści mają jednak nieco mniejszą swobodę i
      ponoszą większą odpowiedzialność za to gdzie i w jakim charakterze występują.
      Wierzę w słuszność zasady laickości państwa, ale dopuszczam możliwość
      występowania polityków w charakterze członków kościelnych stowarzyszeń właśnie
      na kościelnych uroczystościach. Dlatego, jeśli prawdą jest to, co napisano, to
      tylko pogratulować należy senatorowi, że nie wszędzie występuje jako senator.
      Tak to już bowiem jest, że wiary i przywiązania do chrześcijańskiej tradycji
      (czasem nawet bardzo silnego) nie da się jasno oddzielić od poglądów
      politycznych, ale trzeba to umieć oddzielić od pełnionej funkcji publicznej i
      taką postawę senator zdaje się prezentować. Myśleć, zanim znów zaczniecie pluć!
      Moraliści od siedmiu boleści!
      • Gość: rad13 Re: Chrześcijański komunista IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 12:36
        No wreszcie,syfon się odezwał.
        Idealny temat dla niego, a my tak długo czekaliśmy.
        Pozdrawiam ! Zgodnie z prośbą poprawiłem pisownię Twego "ego".
        PS. Zmień LSD na SLD.
        • syfon13 Re: Chrześcijański komunista 20.10.03, 13:26
          No, kurde, odpowiadałem ci, ale chyba zbyt przeciągle i namiętnie, bo system
          mnie wylogował, a jak chciałem się znowu zalogować, to mi wszystko poginęło.
          Nic to, mam nadzieję, że jeszcze nie raz spotkamy się na tym forum i to nie
          tylko przy okazji moich wtrętów na takie tematy.
          Pozdrowienia
          • Gość: rad13 Re: Chrześcijański komunista IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 14:03
            Dziękuję !
            Zawsze do usług (czyt. polemiki).
            • Gość: Lauda Re: Chrześcijański komunista IP: *.udn.pl 20.10.03, 20:45
              Ciekawe jak chrześcijanie z SLD będą głosować w sprawie aborcji
              i legalizacji związków homoseksualnych? Zwycięży sumienie czy
              partyjna lojalność? Większości brakuje i jednego i drugiego więc
              projekty upadną. Na szczęście.
              • Gość: JUREK Re: Chrześcijański komunista IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.03, 21:08
                Przecież to ciagle Ci sami.Oni tylko udaja. Kto Ty jestes- ZCHN a ja KPN a ja
                zawsze wierny SLD. Tylko nowa ordynacja wyborcza na wiekszosciową w JOW może
                zmienić ten uklad. Nie zajmujcie się głupotami walczcie o nową ordynacje
                wyborcza do parlamentu.
                • Gość: Lauda Re: Chrześcijański komunista IP: *.udn.pl 20.10.03, 21:16
                  Gość portalu: JUREK napisał(a):

> Przecież to ciagle Ci sami.Oni tylko udaja. Kto Ty jestes- ZCHN a ja KPN a
                  ja
                  > zawsze wierny SLD. Tylko nowa ordynacja wyborcza na wiekszosciową w JOW może
                  > zmienić ten uklad. Nie zajmujcie się głupotami walczcie o nową ordynacje
                  > wyborcza do parlamentu.

Dla mnie to nie są głupoty, ale co do zmiany ordynacji wyborczej masz rację.
                  Weż pod uwagę, że te zmiany może dokonać obecnie rządzący układ. Czy podejmie
                  się samozagłady ???
                • Gość: EU Re: Chrześcijański komunista IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 23:14
                  Gość portalu: JUREK napisał(a):

> Przecież to ciagle Ci sami.Oni tylko udaja. Kto Ty jestes- ZCHN a ja KPN a
                  ja
                  > zawsze wierny SLD. Tylko nowa ordynacja wyborcza na wiekszosciową w JOW może
                  > zmienić ten uklad. Nie zajmujcie się głupotami walczcie o nową ordynacje
                  > wyborcza do parlamentu.

Większościowa w naszym wydaniu to najlepszy sposób na bezkarne rządy
                  mafiozów.Bez żadnej odpowiedzialności = bez zaplecza partyjnego biorącego
                  odpowiedzialnośc za swoich przedstawicieli.
                  • pies22 Re: Chrześcijański komunista 24.10.03, 20:03
                    A ja lubie tego Zbyszka.
                    • Gość: suka22 Re: Chrześcijański komunista IP: *.radom.pilickanet.pl 27.10.03, 14:13
                      To se lub, ale ockniecie się jeszcze z ręką w nocniku bo to cwaniaczek
                      pierwszej wody i nie raz jeszcze was zadziwi. Teraz jako przedstawiciel
                      eseldowskiego ZHP odznaczył następnego cwaniaczka Banasiewicza. KLedyś wieszano
                      łotrów na krzyżach teraz odwrotnie.
                      • muzyk2 Re: Chrześcijański komunista 15.11.03, 23:35
                        Gołąbek to po czesku Holo ubek. Jest taki niezły aktor.
    • Gość: bęc Re: Chrześcijański komunista IP: *.udn.pl 27.12.03, 23:47
    • Gość: sld Re: Chrześcijański komunista IP: *.udn.pl 15.01.04, 10:31

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka