Dodaj do ulubionych

IV LO 100-lecie

20.10.03, 10:21
w 2005 roku IV Liceum im.Dra Tytusa Chałubińskiego będzie obchodziź swoje 100-
lecie. Kochani Chałubińszczacy odezwijcie się , podawajcie swoje akyualne
adresy (domowe i e-mail, przesyłajcie propozycje związane z obchodami (czego
byście sobie życzyli)
Obserwuj wątek
    • tempus_fugit Re: IV LO 100-lecie 21.10.03, 08:43
      IV LO lata 1994-1998 (bio- chem). Wychowawca... kto by spamiętał :). Obecnie
      próbuję robić coś dobrego dla świata :). Najważniejsza propozycja dla
      organizatorów obchodów... możliwość spotkania z Chałubińszczkami.
      Pozdrawiam
      mail to: barbie_girl@o2.pl
    • Gość: ya Re: IV LO 100-lecie IP: *.um.krakow.pl 22.10.03, 14:49
      jestem zainteresowana leciem LO. Mój adres: yannay@wp.pl. Dzięki, pozdrawienia
      dla prof. Elwiry W. - Kraków
      • Gość: Dug Holiday Re: IV LO 100-lecie IP: *.udn.pl 26.10.03, 17:55
        Na tę uroczystość czeka cała nasza radomska i nie tylko paka.Kto zna roczniki
        maturalne 96,97,98,99" ten wie co to za śmietanka towarzyska...

Do zobaczenai.Oj będzie się działo!!!
        • Gość: p12 Re: IV LO 100-lecie IP: 212.106.1.* 09.02.04, 16:36
          Jak się cieszę, że ktoś podjął taki wątek na forum. Też sie nie mogę doczekać
          100-lecia. Jeśli ktoś chciałby mnie spytać o zdanie, ewentualnie powiadomić co
          sie "kroi" - oto mój e-mail p12@go2.pl
          Pozdrowienia dla ludzi z Chałubińszczaka, którzy zahaczyli o moją epokę 94-98.
          Innych Chałubińszczaków też pozdrawiam. Czekam na wieści!!!
          P.S. Wsród ludzi, z którymi mam kontakt, prześwadczenie o wadze wspomnianej
          imprezy jest wielkie. To bedzie ekstaordynayjne wydarzenie.
          • Gość: maryZdżambodżery Re: IV LO 100-lecie IP: *.udn.pl 17.12.04, 22:56
            a ja nie mogę już pić.... a matura tylko '98... ta szkoła mnie tak wykończyła!
        • Gość: ewad Re: IV LO 100-lecie IP: 213.195.148.* 22.06.04, 17:32
          Cześć, nie wiem czemu nie pojawił się jeszcze nikt z rocznika 87 ( data
          matury ). Wspaniałe czasy. Wychowawca prof. Dębski. Zachęcam do kontaktu
    • Gość: wuen Re: IV LO 100-lecie IP: *.ha3.agh.edu.pl 25.10.03, 02:55
      Zajrzyjcie na serwis www.szkolnelata.pl
      Myślę że to jest dobre miejsce do skrzykiwania się na 100-lecie. Tylko
      strasznie nas tam mało.
      Pozdrawiam
      wuen
    • Gość: Kaa13 Re: IV LO 100-lecie IP: *.nbw.tue.nl 07.11.03, 22:16
      Matura 1998 (jesli sie nie mysle, cale wieki temu), klasa 4F, wychowawca -
      sorka Bak. :) 100 - lecie! to bedzie cos! :) Pozdrawiam wszystkich
      Chalubinszczakow! Jesli ktos z mojej klasy mnie tu znajdzie to zapraszam do
      wymiany korespondencji kaa13@op.pl - NL
    • Gość: Leszek M. Re: IV LO 100-lecie IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 24.11.03, 21:26
      LeszekM@tkdami.net
      sorki podaję narazie tylko mój e-mail .Brak czasu.
      Pozdrawiam
    • Gość: agwarek@interia.pl Re: IV LO 100-lecie IP: *.webport.bt.net 30.11.03, 17:59
      Czesc!

Fajnie ze planowane sa obchody 100-lecia, to nie byle jaka okazja. Ja jestem
      absplwentka z 1999 roku i zrobie wszystko by byc na tej imprezie. Poinformuje
      tez znajomych absolwentow.

Dzieki!

Anna Kaczmarek

ul.Andersa 2 m33 Radom
      • Gość: yaa Re: IV LO 100-lecie IP: *.krakow.pl 14.12.03, 01:13
        matura '69!
        Jak stulecie, to proponuję w starym gmachu. Rynek trzeba na chwilę ożywić. Czy
        ktoś pamieta , że dawniej to był plac 800-lecia?!
        Jest jeszcze dużo czasu, aby to tam zorganizować. Chociaż te główne
        uroczystości. Kościół Farny niedaleko! Z tej parafii pochodził ks. Staromłyński
        i uczył religii w tej szkole. Czy dobrze pamiętam.? Leszek Kołakowski to nasz
        Absolwant? Jeśli tak, to czy komitet obchodów..Go zaprosi? Proszę poważnie
        potraktować moją propozycję.pozdrawiam
    • Gość: Derick Re: IV LO 100-lecie IP: *.uk.onetel.net.uk 16.12.03, 01:27
      Pozdrawiam rocznik maturalny 1978.
      Kochani odezwijcie sie.
      Tylko dinozaury wyginely.
      Niedawno bylo 25-lecie matury,czy ktos cos wie na ten temat?
      • Gość: lajkonik Re: IV LO 100-lecie IP: *.sympatico.ca 16.12.03, 18:58
        > Tylko dinozaury wyginely.< Derick

Czy moglbys zdefiniowac kogo nazywasz "dinozaurem" bo chyba nie masz na mysli
        starsych rocznikow maturalnych?

Czy to jest mowa o mnie, bo konczylem w 1949 r.
        • Gość: yaa Re: IV LO 100-lecie IP: *.krakow.pl 17.12.03, 16:43
          Lajkoniku! witaj! i trzymaj tak dalej! czy historii uczyła Cię prof,Maj?
          pozdrawiam
          • foxal Re: IV LO 100-lecie 18.12.03, 05:41
            Gość portalu: yaa napisał(a):

> Lajkoniku! witaj! i trzymaj tak dalej! czy historii uczyła Cię prof,Maj?
            > pozdrawiam

Chyba tak, jesli to byla ta, ktora byla dyrektorka w L.Pedagogicznym. Ja
            chodzilem tylko do ostatnich dwoch klas z maturalna wlacznie. Pmietam dobrze
            prof Werenika, ktory uczyl matematyki. Pisalem o nim na innej stronie wspomnien.

Jesli ktos z mlodszych przygotowuje sie do wziecia udzailu w 100 leciu to
            powinien wylapywac szkolne opowiesci i zdarzenia, ktore bawily studentow w
            danym czasie a teraz tez wydaja sie byc zabawne, jakmoje opowiadanie o prof. od
            matematyki i fizyki czy o karykaturzycie Karwowskim, ktory byl w naszej klasie.

Widze, ze malo macie tych co interesuja sie internetem i dawna "buda"

Trzym cie sie zdrowo do tej jubileuszowej setki.
            • Gość: yaa Re: IV LO 100-lecie IP: *.krakow.pl 18.12.03, 22:32
              Hej! czy Lajkonik=foxal? Kiedy uczył prof.Werenik?
              • foxal Re: IV LO 100-lecie 21.12.03, 03:39
                Gość portalu: yaa napisał(a):

> Hej! czy Lajkonik=foxal? Kiedy uczył prof.Werenik?

Nie jestem pewien ale chyba tak, bo tak mnie nazywano w czasch szkolnych, co
                tez bylo zabawne.

Prof. Werenik uczyl w latchach 1948/49 i 49/50/ w budynku na Rynku. Co dzialo
                sie pozniej to nie wiem, bo wyjechalem do Warszawy i dalej juz sie tym nie
                interesowalem.
                • Gość: Kamil Re: IV LO 100-lecie IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 25.12.03, 19:50
                  4c mat-fiz 1997-2001 ukochana sorka Chmurzynska :) pozdrawiam wszystkich
                  • Gość: 4c Re: IV LO 100-lecie IP: *.udn.pl 30.03.04, 20:25
                    witaj! tu spadkobiercy talentu matematyczno-fizycznego i uroku osobistego,
                    czyli tegoroczni maturzyści z 4c!
                    buziaki dla wszystkich roczników kończących naukę pod hasłem "4c" i gorące
                    uściski dla kochanej pani profesor Chmurzyńskiej!!!
                • Gość: yaa Re: IV LO 100-lecie IP: *.krakow.pl 29.12.03, 00:07
                  foxal! wolę Lajkonik!
                  Nie pamiętam prof. Werenika, ale mnie uczył Walasik. Jeśli pamiętasz prof. Maj,
                  to jak?
                  Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka na ten Nowy Rok i doczekania się 100-lecia w
                  naszym prawdziwym chałubińszczaku!
                  • Gość: Lajkonik Re: IV LO 100-lecie IP: *.sympatico.ca 31.12.03, 03:09
                    > Nie pamiętam prof. Werenika, ale mnie uczył Walasik. Jeśli pamiętasz prof.
                    Maj, to jak?< yaa

Jesli mnie pamiec nie myli to pani prof. Maj byla dyrektorem w
                    Lic.Pedagogicznym na chyba Malczewskiego, do ktorego uczeszczalem zanim
                    przeniolem sie do Chalubinskiego, bo nie chcialem zostac sie za nauczyciela.

Czy to jest ta sama pani Maj to nie wiem. Od tamtych lat minelo 2003 - 1948 =
                    55 lat, toz to wiecej niz pol wieku.

Ja zagladam do Radomia z sympatii miejsca swoich lat dziecinnych, ktorych juz
                    nie pamietam na tyle aby pisac o szczegolach. Pamieta sie te ciekawsze
                    wydarzenia. Przyznasz, ze na tej stronie bardzo malo ludzi pisze nawet z tych
                    pozniejszych rocznikow maturalnych. Z checia poczytal bym co sie dzieje z
                    niektorymi rowiesnikami z mojej klasy - jesli jeszcze sie gdzies paletaja, bo
                    napewno wiekszosc to kopnela juz w kalendarz i ma to gdzies.

Trzym sie cierpliwie, to doczekasz sie 100 lecia. Ja nawet nie wiem, gdzie
                    teraz sie miesci nowy budynek szkolny po przeniesieniu szkoly z Rynku.
                    • Gość: krzduch Re: IV LO 100-lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 22:31
                      Szanowny Lajkoniku, ja też nie należę już do młodziaków (matura 1976), ale
                      akurat na własnych plecach "przenosiłłem" szkołę z Rynku na ul, Chałubińskiego,
                      a właściwie Mariacką. Za Twoich czasów było to w pobliżu ul. Monopolowej,
                      między Plantami a Młodzianowską. Pozdrawiam - może faktycznie spotkamy się na
                      100-leciu szkoły ?.
                      • Gość: IVmat.fiz.1981 Re: IV LO 100-lecie IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 09.02.04, 23:16
                        Pamietajcie o meczu koszykowki!Pozdrawiam wszystkich wychowankow prof.Wicherka.
        • Gość: ElaZ Re: IV LO 100-lecie IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.03.04, 18:12
          halo, tu rocznik 1966
          Pozdrawiam wszystkich dinozaurów
          Popieram pomysł żeby rocznica odbyła się na Rynku w naszej starej budzie
      • Gość: wi Re: IV LO 100-lecie IP: *.crowley.pl 25.02.04, 21:28
        Ja też w 1978 roku zdawałam maturę, w klasie mat.-fiz. Pozdrawiam wszystkie
        koleżanki i kolegów.
      • Gość: Wiesława Iwanicka Re: IV LO 100-lecie IP: 217.153.143.* 07.06.04, 20:52
        Ja też jestem rocznik maturalny 1978, klasa IVc mat-fiz. Obecnie nazywam się
        Wiesława Iwanicka, w tamtym czsie nazywałam się Wiesława Gospodarczyk.Pozdrawiam
      • Gość: Lezi Re: IV LO 100-lecie IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.11.04, 20:30
        Nic o tym nie wiem. Pozdrawiam roczniki maturalne 1978 , 1979 i inne. Ludzie
        z IVd odezwijcie się.
        • Gość: Lezi Re: IV LO 100-lecie IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.11.04, 20:32
          Pozdrowienia dla Wszystkich moich Sorów.
    • Gość: Lajkonik Re: IV LO 100-lecie IP: *.sympatico.ca 11.02.04, 04:37
      Czy jest juz powolany jakis komitet do przygotowania programu uroczystosci?

Jesli to ma byc uroczystosc z pompa i parada to tak duzo czasu nie pozostalo.
      Przeciez ci co zdobyli palme pierwszenstwa w tancu musza dlaj cwiczyc, zeby im
      sie nogi nie zastaly w czasie pokazy na 100 lecie.
    • Gość: GRZYBEK Re: IV LO 100-lecie IP: 193.111.144.* 26.02.04, 11:19
      jou! mam nadzieję, że to będzie impreza stulecia w Radomiu!!! Pozdro dla
      wszystkich absolwentów 2001 a w szczególności dla mat-fizu 4c!!!

faintwhisper@pf.pl
      • Gość: Krzysztof Re: IV LO 100-lecie IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 27.02.04, 14:30
        Absolwenci ! Szykujcie się ! Wczoraj zawiązał się komitet organizacyjny na
        czele z Andrzejem Paśniewskim. Wstępny termin obchodów to 24-25 września 2005r.
        Informacje będą m.in. na tym forum.
        • Gość: pliszka Re: IV LO 100-lecie IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.02.04, 17:15
          To dobra wiadomość. Paśniewski to gwarancja sukcesu. Tak jak na obchodach 90-
          lecia. Była wspaniała impreza. Mam nadzieję, ze teraz będzie co najmniej tak
          samo.
          • Gość: yaa Re: IV LO 100-lecie IP: *.krakow.pl 02.03.04, 11:01
            Czy główne obchody będą w starym gmachu w Rynku?! Taka rocznica powinna być
            w takim miejscu! Niech młodzi absolwenci przeżyją to dostojniej! Czy
            da się wyróżnić taką rocznicę? Niech to będzie dla wszystkich
            absolwentów, a nie tylko dla młodych roczników!
            pozdrawiam organizatorów...
            • foxal Re: IV LO 100-lecie 02.03.04, 16:19
              > Czy główne obchody będą w starym gmachu w Rynku?! Taka rocznica powinna
              być w takim miejscu! < yaa

A to byla by radocha. Co teraz miesci sie w tymbudynku na Rynku?

Czy Komitet Organizacyjny jest juz zawiazany? Jesli tak to powinien tu otworzyc
              specjalna strone dla promocji wydarzenia i zbiernia chetnych od udzialu i
              pomocy w organizowaniu.

Chalbinszczacy obudzcie sie - wiosna idzie.
              • Gość: yaa Re: IV LO 100-lecie IP: *.krakow.pl 02.03.04, 16:32
                w naszej kochanej poczciwej budzie na Rynku chyba dalej jest Muzeum Regionalne.
                Byłam tak ok.10 lat temu. Prawie umarły budynek!!!!!Popieraj mnie i pomysł!
                pozdrawiam Lajkoniku!
                • Gość: Lajkonik Re: IV LO 100-lecie IP: *.sympatico.ca 02.03.04, 21:11
                  > Popieraj mnie i pomysł! pozdrawiam Lajkoniku!<yaa

Co to znaczy popieraj mnie? Jesli tak to w jaki sposob? Co nalezy zrobic aby
                  Cie popierac? Czy jestes (ubiegasz sie) o jakis urzad w komitecie
                  organizacyjnym?

Ty bylas na Rynku 10 lat temu - to zupelnie tak jak wczoraj, bo ja tam nie
                  bylem od 1949 roku czyli prawie 54 lata - czy widzisz roznice?

Na wszelki wypadek trzym sie.

PS: Jakis KIBIC deklarowal sie ze zrobi liste odwiedzajacych to forum, on
                  pewnie mogl by byc uzyteczny w zorganizaowaniu listy adresowej w necie.
                  • Gość: Lipek Re: IV LO 100-lecie IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 03.03.04, 09:31
                    Odbyło się pierwsze spotkanie grona absolwentów z dyrekcją szkoły i zawiązał
                    się komitet organizacyjny na czele z Andrzejem Paśniewskim. Nie jest jeszcze
                    ukształtowany pełny skład komitetu, bo do pracy w nim zostaną zaproszone
                    jeszcze inne osoby, m.in. ci którzy byli w komitecie organizującym 90-lecie.
                    Przyjęto orientacyjny termin uroczystości na 24-25 września 2005r. Rozważano
                    również miejsce uroczystości. Dawny budynek liceum w Rynku jest stanowczo za
                    mały, a ponadto znajduje się tam muzeum ze swoimi ekspozycjami. Poprzednia
                    uroczystośc (90-lecie) odbywała się w hali "Broni" przy ul. Narutowicza.
                    Wówczas na bal zgłosiło akces 880 osób, a na oficjalnej uroczystości
                    dopołudniowej było ponad 1000 osób. Obecnie sądzimy, że z uwagi na okrągłą
                    rocznicę (100-lecie), oraz przybycie kolejnych 10 roczników absolwentów
                    przyjedzie znacznie więcej osób.
                    W internecie będzie odpowiednie miejsce na zgłaszanie akcesu na uroczystości.
                    Prawdopodobnie na stronie internetowej szkoły. Tym mają się zająć informatycy
                    pracujący w szkole. Na tym forum będą również informacje, ponadto w środkach
                    masowego przekazu. Kolejne spotkanie komitetu w marcu i będą już pierwsze
                    ustalenia, bo zostały przydzielone już pierwsze zadania związane m.in. z
                    przygotowaniem monografii, pamiątkowego medalu i znaczka. O istotnych
                    ustaleniach będę informował, bo narazie są jedynie projekty np. dotyczącę
                    miejsca i programu uroczystości. Kiedy te kwestie zostaną ustalone, to
                    przyjdzie czas na kalkulację kosztów i wtedy pojawią się oficjalne ogłoszenia
                    o sposobie i czasie składania akcesu. Przed komitetem ogrom prac
                    organizacyjnych i mimo, że do uroczystości jest półtora roku, to wbrew pozorom
                    czasu nie ma zbyt dużo.
                    • Gość: rad Re: Paśniewski IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 15:09
                      To Paśniewski znowu "ukręci" sobie kasę na swojej szkole (jak na 90-leciu)!
                      Niech żyje kapitalizm, niec żyje AAPEX !
                      • Gość: absolwentka Re: Paśniewski IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.03.04, 22:22
                        Najłatwiej to krytykować i pomawiać kogoś kryjąc się za anonimowością. Zgłoś
                        się kolego (koleżanko) do pracy w komitecie organizacyjnym i na własne oczy
                        zobaczysz jakie z tego są kokosy.
                        • Gość: absolwent Re: Paśniewski IP: *.t-s.pl 10.03.04, 09:01
                          ciekawe dlaczego ja i nie tylko mamy takie same odczucia jak rad
                          • byla4 Re: Paśniewski 11.03.04, 22:18
                            absolwent i rad - WSTYD!!! Zawisci Was w naszej szkole nie uczyli, przynajmniej
                            za czasow moich i Andrzeja, wyniesliscie to z domu!!!
                            Ja chetnie sie z Nim po latach spotkam, bo zawsze byl madrym chlopakiem,
                            myslacym i tworczym. A Wam wspolczuje negatywnych 'odczuc' i radze wcale sie
                            na 'imprezie' nie pokazywac, bo to bedzie duzy emocjonalny stres...
                            Andrzeju - Tobie i pozostalym aktywnym juz teraz dziekuje za umozliwienie
                            celebrowania tej pieknej rocznicy.
                    • jdmowska Re: IV LO 100-lecie 10.03.04, 09:00
                      Dzięki za pozdrowienia bede na pewno, dalsze informacje bede sledzic
                  • Gość: yaa Re: IV LO 100-lecie IP: *.krakow.pl 03.03.04, 15:00
                    ojojoj!!! Lajoniku!...
                    ...Jeśli naprawdę chcesz wiedzieć, co dzieje się na Rynku, to "pobiegaj" po
                    postach na radomskim furum....Tam poprostu strach organizować tego typu
                    imprezy...itp...
                    • Gość: yaa Re: IV LO 100-lecie IP: *.spine.pl 21.03.04, 22:14
                      prosze przypomnieć stronę intern. naszej szkoły. Może już tam ujrzę właściwą
                      fotkę naszej prawdziwej budy!?
    • Gość: magdalch Re: IV LO 100-lecie IP: *.infinity.net.pl 24.03.04, 21:19
      Pozdawiam z Gdańska.Postaram się być na jubileuszu.Klasa IVa,matura w 1976
      ubiegłego stulecia.Będę zaglądać na tę stronę.Magda
      p.s.krzduch,podejrzewam,że chodziliśmy do jednej klasy
      • Gość: Lipek Re: IV LO 100-lecie IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 25.03.04, 11:08
        Na pewno chodziłaś z krzduch do jednej klasy. Poczytaj wątek "IV LO"
        Pozdrawiam
        • Gość: magdalch Re: IV LO 100-lecie IP: *.infinity.net.pl 25.03.04, 14:20
          Witam,cieszę się,że zareagowałeś na to co napisałam i chyba masz podstawy do
          tak kategorycznego rozwiania moich wątpliwości dotyczących krzduch-a.Ostatnio
          moja noga postała w IV LO w lutym '97 na balu,ale wtedy było bardzo ludzi z
          IVa.Mam nadzieję,że teraz dopiszą.Pozdrawiam
        • Gość: magdalch Re: IV LO 100-lecie IP: *.infinity.net.pl 25.03.04, 14:33
          Cieszę się Lipek,że zareagowałeś na to co napisałam.Widocznie masz
          podstawy,żeby tak kategorycznie rozwiać moje wątpliwości dotyczące krzduch-
          a.Ostatnio moja noga postała w IV LO na balu zorganizowanym w lutym '97,ale
          niestety wtedy ludzie z IVa nie dopisali/można ich było policzyć na palcach
          jednej ręki/.Mam nadzieję,że teraz będzie inaczej.Pozdrawiam
          • Gość: Lipek Re: IV LO 100-lecie IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 25.03.04, 15:05
            Poinformowałem już telefonicznie krzducha o Twoim poscie i bedzie chciał z Tobą
            nawiązać kontakt. Łatwo Go rozszyfrować, jeśli pamiętasz imiona i nazwiska
            kolegów z klasy. Pozdrawiam
            • Gość: magdalch Re: IV LO 100-lecie IP: *.infinity.net.pl 25.03.04, 16:00
              Będzie mi bardzo miło.Oczywiście pamiętam bardzo dobrze wszystkich.Nie chciałam
              wymieniać nazwiska naszego znajomego,bo mógłby sobie tego nie życzyć.Dzieki,nie
              przypuszczałam,że zrobisz aż tyle.
              • Gość: krzduch Re: IV LO 100-lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 17:34
                Cześć,przez jakiś czas sądziłem, że z naszego rocznika tylko ja i Lipek wiemy
                jak korzystać z internetu. Bardzo się cieszę Magdo, że się odezwałaś. Z te4go
                co mi Lipek mówił to identyfikuję Cię bez kłopotu. Ja używam takiego nicka
                właśnie po to by ludzie którzy mnie znali ze szkoły nie mieli problemów z
                rozpoznaniem. Jeśli masz ochotę pogadać więcej i bardziej prywatnie to napisz
                do mnie - krzduch@op.pl.;serdecznie pozdrawiam.
                • Gość: magdalch Re: IV LO 100-lecie IP: *.infinity.net.pl / *.infinity.net.pl 29.03.04, 14:08
                  Odezwę się wkrótce.M.
            • Gość: jdmowska Re: IV LO 100-lecie IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.04, 13:20
              nie odpowiadasz na moje pozdrowienia . a tez umiem korzystac z internetu nie
              wiem która czwarta e? czy d? jak przygotowania może mogłabym w czyms pmoc
              chopciaz z daleka?
              • Gość: krzduch Re: IV LO 100-lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 12:28
                Nie kojarzę nikogo z nickiem "jdmowska", ale pozdrawiam serdecznie. Kończyłęm
                szkołę w 1976 roku-IVa. Mój adres krzduch@op.pl - jeśli masz ochotę pogadać
                odezwij się.
              • Gość: Kate Re: IV LO 100-lecie IP: *.devs.futuro.pl 26.04.05, 22:44
                Matura 1988 lub 1989, klasa ogólna z rozszerzonym programem języka angielskiego
                - wychowawca Medyński, potem Elwira Wojciechowska. Czy ktoś wybiera się na
                obchody 100-lecia? Zatęskniło mi się za Anką stepniak, Anetą Guziak, Ewką
                Błędowską i Rysiem Sokołem - chętnie odnowię znajomość.
    • Gość: Elżbieta i Ryszard Re: IV LO 100-lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 15:29
      Jesteśmy oboje absolwentami z 1966 roku/ klasa z jęz. łacińskim/, prywatnie
      małżeństwem. Mieszkamy w Warszawie. Byliśmy na uroczystościach 90-lecia szkoły
      w 1995.
      Prosimy o kontakt : rsn@onet.pl
      Pozdrawiamy
      Elżbieta / z domu Papiewska/i Ryszard Nowak
    • Gość: justysia Re: IV LO 100-lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.04, 14:43
      pocalujcie mnie w pupe.
      • Gość: dug Holiday Re: IV LO 100-lecie IP: *.udn.pl 16.06.04, 18:06
        Dziecko, siła Twego intelektu powaliła mnie na kolana i tylko wrodzonej
        kulturze zawdzięczasz moje poczucie taktu i elegancji (T)
      • foxal Re: IV LO 100-lecie 17.06.04, 04:29
        > pocalujcie mnie w pupe.<justysia

Justysiu,

Czy mogla bys podac jakis przyzwoity powod do wystawiania swojej D na pocalunki
        absolwentow i tylu rocznikow calej szkoly?

Czy ta Twoja D jest tak zjechana i tak Ci juz zbrzydla, ze calowanie jej
        uwazasz, za cos najbardziej ponizajacego dla nas? Zwroc uwage, ze najbardziej
        Ty sama sie ponizylas oczekujac od nas, ze sprawimy Ci te obrzydliwa
        przyjemnosc?

Jesli wystawisz swoja D na Starym Rynku stojac na krzesle, zeby towarzystwo nie
        musialo sie schylac, to kto wie czy nie znajdziesz chetnych.

Powiedz mi ile ta Twoja D ma w obwodzie, ze uwazasz ja za cos ponizajacego? Czy
        uszy to masz przyrosniete do D , ze kazdy chetny bedzie sie mogl przytrzymac
        calujac?

Dziwna jest ta Twoja metoda dowartosciowania sie. Czy Ty piszesz wprost z
        Tworek, czy juz jestes na urlopie za dobre sprawowanie.
    • Gość: Mola 93 Re: IV LO 100-lecie IP: 5.3.1R* / *.telenet-ops.be 01.07.04, 15:16
      ja nie moge sie doczekac tych obchodow, bo mam nadzieje, ze bedzie okazja, zeby
      sie spotkac. Nie moge tu znalezc nikogo z mojej klasy IVA bio-chem matura 1993.
      Mam nadzieje, ze sie odezwiecie. I mam tez nadzieje, ze ktos bedzie nas
      powiadamial o tych obchodach, nie chcialabym tego przegapic :)Pozdrawiam
      • Gość: Pepe Re: IV LO 100-lecie IP: *.acn.pl 01.07.04, 15:55
        Ja skończyłem edukację w IV LO w 1993 w klasie angielskiej - wych. P. Węglicka i
        też mi ciężko idzie z utzymaniem kontaktu z osobami z klasy.
        • Gość: Sylwucha Re: IV LO 100-lecie IP: *.bbtec.net 14.07.04, 04:16
          mhhh...Pepe!!!! chyba sie znamy...Mala z obozu gdzies tam ...w gorach :)))wtedy
          planowalam zdawac do Chalubinskiego...pamietasz...??? Karsznia z tej strony :)))
        • Gość: zielony Re: IV LO 100-lecie IP: 80.119.202.* 10.10.04, 23:28
          Pepe, nie wiem czy mnie kojarzysz, malolat jestem 77, szukam namiarow na mlodego Popiela (albo starego), moze masz?pozdrawiam
    • Gość: Zygmunt Re: IV LO 100-lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 11:16
      Pozdrawiam wszystkich Chałubińszczaków, a szczególnie klasę Helgi matura 1994.
      michal.majcher.zygmunt@wp.pl
    • Gość: adres strony Re: IV LO 100-lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 19:42
      www.lo4radom.internetdsl.pl/
      • Gość: aneta_sz_1994 Re: IV LO 100-lecie IP: *.chello.pl 18.07.04, 19:26
        Hej kochani! Ja oczywiscie bede i wszystkich, ktorych znam, poinformuje!
        Skonczyłam w 1994, w klasie super Helgi, legendy liceum. Pozdrawiam Kaski,
        Justyny, Kostie, Rafałow i moja kochana Paule!!! aneta.gontowska@bsjp.pl
        • paula20 Re: IV LO 100-lecie 20.07.04, 08:58
          Anet, przekonałaś mnie, ja też tam będę , chociaż bywało różnie...
          Jakiś czas temu nasz wspólny znajomy ( pozdrawiam Wojtuś ) próbował namówić
          mnie do odwiedzin naszego liceum, twardo odmawiałam , dzisiaj jest inaczej ,
          też tm będę
          pozdrawiam Was
    • Gość: w Re: IV LO 100-lecie IP: *.euv / *.euv-frankfurt-o.de 12.07.04, 13:22
      w
      • foxal Re: IV LO 100-lecie 13.07.04, 04:54
        Gość portalu: w napisał(a):

> w

To drugi po "f" najbardziej tresciwy wpis. czy ktos rozumie, czy to jest szyfr
        znany tylko wtajemniczonym.

Popisz sie lepiej szanowny "w"
    • Gość: greg_n Re: IV LO 100-lecie IP: *.acn.pl 18.07.04, 23:38
      A ja chcialem pozdrowić cały rocznik 1990-94 a w szczegolnosci moja klase "d"
      jedyną w swoim rodzaju i niepowtarzalną pod każdym względem. W tym roku mielismy
      10 lecie matury i nic ale może na 100-lecie szkoły się spotkamy. Pozdrawiam
      Grzegorz - greg_n@inet.net.pl
    • paula20 Re: IV LO 100-lecie 20.07.04, 08:51
      jestem absolwentką IV LO, miło bedzie spotkać się po latach,
      • Gość: Zygmunt Re: IV LO 100-lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 23:31
        To rozumiem, wreszcie pojawiają się poważne deklaracje :-) Rozsyłajcie wici po
        krewnych i znajomych królika, mam nadzieję że z naszego rocznika (matura '94)
        nikogo nie zabraknie! Pozdrawiam Anetę i Paulę, buziaki!
        • Gość: KIBIC Re: IV LO 100-lecie IP: *.dc.dc.cox.net 24.07.04, 05:22
          A moze zorganizowac zjazdy regionale Chalubinszczakow przed glownym wydarzeniem
          100 lat dobrej szkoly?
          • foxal Re: IV LO 100-lecie 02.08.04, 15:16
            > A moze zorganizowac zjazdy regionale Chalubinszczakow przed glownym
            wydarzeniem 100 lat dobrej szkoly?<Kibic

Zrob te zapowiedziana liste absolwentow i moze zorientujesz sie ilu ich jest i
            gdzie. Myslisz, ze Polnocnej Ameryce jest ich tak duzo, ze przyjechali by, zeby
            potruc o starych dobrych czasach?

Co za program takiego spotkania chcialbys widziec?

Przyjazd na zjazd 100 lecia to wydarzenie dla szkoly i dla Radomia, ktore moze
            wniesc cos dla obecnych uczniow tej szkoly, jako przyklad, ze szkola jest dobra
            ai absolwenci swietnie sobie radza. W rejonie natomiast, to nie osiagniesz
            zadnego prestizu ani dla szkoly ani dla uczestnikow. Pare piw mozna wygolic po
            przeczytaniu emaili u siebie przy pisaniu odpowiedzi.

Pomysl nad wstawieniem do programu planowanego juz 100 lecia, z ktorego brakuje
            biezacych informacji.

Trzym sie.

PS: A kopca juz nie sypiesz? Czy wyslales te obiecana stowe na taczki lub
            lopaty?
      • Gość: Boleczek Re: IV LO 100-lecie IP: *.radom.pilickanet.pl 03.08.04, 08:57
        Paulinko, moja droga, mam nadzieję, że niejaki R____n tego wspaniałego dnia
        pozostanie w domu i będzie gotował obiad na niedzielę.
        • paula20 Re: IV LO 100-lecie 03.08.04, 16:05
          Ty Swirusie!!! Nie mów mi o jakimś tam niedzielnym obiadku, powiedz zwyczajnie,
          że masz ochotę na bezstresową zabawę. Słowo daję będę tam sama. Całuję mocno.
          Reni
          • Gość: Boleczek Re: IV LO 100-lecie IP: *.radom.pilickanet.pl 03.08.04, 16:32
            I taka odpowiedź mi się bardzo podoba.
            • paula20 Re: IV LO 100-lecie 04.08.04, 13:53
              Czy mówiłam kiedyś, że Cię Uwilbiam?......
              • Gość: Boleczek Re: IV LO 100-lecie IP: *.radom.pilickanet.pl 04.08.04, 14:23
                Coś mi się kiedyś obiło o uszy, ale umówmy się, że już nie
                pamiętam...................................................i vice versa.
    • Gość: KIBIC Re: IV LO 100-lecie IP: *.dc.dc.cox.net 09.08.04, 01:19
      Lista uczniow/absolwentow z e-adresami jest przgotowywana, wkrotce pierwsza
      edycja.
      • Gość: Boleczek Re: IV LO 100-lecie IP: *.radom.pilickanet.pl 10.08.04, 15:24
        Czy będzie opublikowana na tym forum?
        • Gość: KIBIC Re: IV LO 100-lecie IP: *.dc.dc.cox.net 13.08.04, 02:36
          ocznik Nik;

1949 Lajkonik; Fox.ca@gazeta.pl
          1961 KIBIC; kibic_radomski@yahoo.com
          1966 Elżbieta i Ryszard; rsn@onet.pl
          1969 ya; yannay@wp.pl
          1972 lechjan7; lechjan7@poczta.gazeta.pl
          1976 krzduch; krzduch@op.pl
          1988 tempus_fugit; barbie_girl@o2.pl
          1994 aneta_sz_1994; aneta.gontowska@bsjp.pl
          1994 Blanka; sgont@wp.pl
          1994 greg_n; greg_n@inet.net.pl
          1994 Zygmunt; michal.majcher.zygmunt@wp.pl
          1998 Kaa13; kaa13@op.pl
          1998 p12; p12@go2.pl
          1999 agwarek; agwarek@interia.pl
          2001 GRZYBEK; faintwhisper@pf.pl
          2002 hAmLeT; hamlet@skrzynka.pl
          xxxx Leszek M.; LeszekM@tkdami.net

• Gość: Boleczek Re: IV LO 100-lecie IP: *.radom.pilickanet.pl 13.08.04, 09:58
            Niewielkie uzupełnienie:

1993 Boleczek - bolekradom@interia.pl
            1993 Brejk - m.przerwa@radiozet.pl
            1993 Pepe - p.przybys@eranet.pl

Skrzacik'94, Jaskulsky, Paula20....... i każdy kto wie o co i o kogo chodzi,
            dopiszcie się do tej listy (ja Wasze adresy znam, ale nie chcę tego robić bez
            Waszej wiedzy, w/w już znajdowały się na forum). Na rka.

• Gość: Boleczek Re: IV LO 100-lecie IP: *.radom.pilickanet.pl 05.10.04, 08:30
              miasta.gazeta.pl/radom/1,35219,2321451.html?nltxx=1078274&nltdt=2004-10-
              05-02-04

No to się powoli zaczyna, nie sądzicie, że te wątki znajdowały się za nisko?!
              • Gość: zygmunt Re: IV LO 100-lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 19:11
                widze ze wszedzie powtarzaja sie te same twarze, trzeba szerzej rozpropagowac
                wiadomosc o stuleciu...
                • Gość: Boleczek Re: IV LO 100-lecie IP: *.radom.pilickanet.pl 15.10.04, 15:05
                  A ja widzę, że nawet "te same twarze" się opier.......
                  • Gość: zygmunt Re: IV LO 100-lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 16:02
                    Opier... znaczy opieraja przed pisaniem ;-)
                    • Gość: Dug Holiday Re: IV LO 100-lecie IP: *.udn.pl 16.10.04, 17:04
                      Boluś,

wezwałeś mnie do tablicy więc:

nasz zjazd-matura 94'IV G (E. Wendy) odbył się niedawno w Katakumbach:) i nie
                      wszyscy wyglądali po nim zdrowo...

Odnośnie Jubileuszu to nie mogę sobie wyobrazić co się tam będzie działo.UFO
                      wyląduje na parę dni w Radomiu.

Pozdro
                      Skrzacik
                      • Gość: Dug Holiday Re: IV LO 100-lecie IP: *.udn.pl 16.10.04, 17:47
                        Pozwoliłem sobie jeszcze to wkleić

IV LO im. Dr T. Chałubińskiego, najstarsza i najlepsza szkoła ziemi
                        radomskiej, w 2005 roku stanie się dostojną, sędziwą jubilatką. Wielką rodzinę
                        Chałubińszczaków, rozproszonych po kraju i świecie, Komitet Organizacyjny
                        Jubileuszu 100 - lecia szkoły wstępnie informuje, że uroczystość odbędzie się w
                        dniach: 24-25 września 2005 r. ( komitet zastrzega możliwość zmiany terminu na
                        inny w przybliżonym czasie, jeśli nastąpią trudne dziś do przewidzenia
                        okoliczności ). Planuje się wykonanie popiersia dra Tytusa Chałubińskiego,
                        medalu i znaczka okolicznościowego z podobizną patrona szkoły, wydanie
                        monografii liceum, zrealizowanie filmu. Wysokość składki będzie uzależniona od
                        liczby uczestników jubileuszu - podamy w późniejszym terminie.

Pozdro

Dugholiday@interia.pl
                        • Gość: Boleczek Re: IV LO 100-lecie IP: *.radom.pilickanet.pl 18.10.04, 08:44
                          Skrzacik, ja myślę, że powinni wykonać nasze popiersia oraz medale i znaczki z
                          nami, co Ty na to, My Dear Friend.
          • Gość: Michal 'Misiek' ;) Re: IV LO 100-lecie IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 18.10.04, 11:00
            Witam :)

Ja, i moja licealna paczka tez sie na pewno pojawimy !!

Co do samego adresu.. mysle ze podany powyzej hAmLeT; hamlet@skrzynka.pl jest juz napewno nie aktualny.. za to spokojnie mozecie pisac na adres: Michal Porzozynski michal@reakcja.net !

Pozdrawiam
            • Gość: Edzia 95 Re: IV LO 100-lecie IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 14.01.05, 15:58
              Dżizus Krajstus, braciszku - zdaje się, że bedziemy na tym samym balecie :)
    • Gość: wino Re: IV LO 100-lecie IP: *.dwi.uw.edu.pl 20.10.04, 19:15
      Skończyłem chałubińskiego w ubiegłym roku i musze powiedzieć ze te lata
      wspominam najprzyjemniej w swoim życiu. Obecnie jestem studentem wdinp UW w
      instytucie polityki spolecznej a to o czymś świadczy. 4 lo jednak potrafi
      czegoś nauczyć a szczególnie takie osoby jak sorka Lisica ktorą serdzecznie
      pozdrawiam. I jeszcze jedno, jak wkręcic sie na balecik z tej okazji??
    • Gość: Dug Holiday Re: IV LO 100-lecie---nowe wiadomości IP: *.udn.pl 31.10.04, 13:45
      www.chałubiński.pl---nowy adres internetowy i szczegóły odnośnie Jubileuszu
      • Gość: Dug Holiday Ruszyły zapisy na Jubileusz!!!!!!!! IP: *.udn.pl 13.11.04, 13:34
      • Gość: yaa Re: IV LO 100-lecie---nowe wiadomości IP: *.spine.pl 13.11.04, 21:00
        nowy adres intern. nie działa! czy nie ma błędu w nazwie? czy nie powinno
        używać się polskich liter ł ń?
        • Gość: Boleczek Re: IV LO 100-lecie---nowe wiadomości IP: *.radom.pilickanet.pl 15.11.04, 08:30
          yaaa, adres to: www.chalubinski.pl
          • Gość: Boleczek Re: IV LO 100-lecie---nowe wiadomości IP: *.radom.pilickanet.pl 03.12.04, 14:55
            Coś nie widzę, żeby za dużo osób z tego forum z roczników 1989/90-1993/94 się
            zarejestrowało na przyszłoroczny balecik, zgadasz się mój drogi Dug Holiday, że
            wszyscy się opierd........ą!!!!
            • Gość: Kostia Re: IV LO 100-lecie---nowe wiadomości IP: 195.205.136.* 29.12.04, 11:57
              No to może i ja się przyłączę do wspomnień, bp jest co wspominać:-)
              pzdr. KOSTIA (kto zna, wie kto:-)
              • Gość: Dug Holiday Re: IV LO 100-lecie---nowe wiadomości IP: *.udn.pl 04.01.05, 19:02
                Przypominam trochę tę wątek bo czas nieubłaganie leci.WWW.chalubinski.pl--
                zapisy na Jubileusz!!!!!
                • Gość: magdalch Re: IV LO 100-lecie---nowe wiadomości IP: *.infinity.net.pl / *.z.infinity.net.pl 11.02.06, 23:27
                  Minęło juz kilka miesięcy od jubileuszu, a nie widać nowych postów.Marazm.Było
                  aż tak beznadziejnie?Jeżeli wyczerpały się szkolne wspomnienia to może teraz
                  czas na relacje z Obchodów,którymi tak intensywnie żyło to forum jakiś czas
                  temu??!!
                  • Gość: yaa Re: IV LO 100-lecie---nowe wiadomości IP: *.chello.pl 04.03.06, 20:50
                    Wiecie co to znaczy spotkać się dopiero po 36 latach!...Tylko ci, których
                    pamiętasz z tamtych lat są tacy sami, te same gesty, reakcje, słowa...i nawet
                    prof. Medyński...Tak, jakby się było na wycieczce szkolnej... Za mało czasu na
                    całe to spotkanie, by porozmawiać. Część oficjalna była za długa...Wieczorem
                    tłok i głośno, ale i wesoło...wszystko tak krótko i szybko. Myślałam, że jest
                    możliwość odszukania kogoś więcej...to graniczyło z cudem...
                    Teraz - szara codzienność. Własne sprawy...od czasu do czasu ktoś się odezwie i
                    wspomnienia odżywają...Jeszcze raz dziękuję ORGANIZATOROM i pozdrawiam

wuen! gdzie się podziewasz?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka