Dodaj do ulubionych

Strażnicy miejscy skarżą się na szefa

23.10.08, 20:28
Panie Czachor gon tych nierobow z dyzurek! Ostatnio jeden przez godzine nie był w stanie skutecznie podjac interwencji abym mogl przejechac wozkiem obok UM. Tłumaczył mi, ze trzeba byc elastycznym i przymykac oko na takie chamskie parkowanie www.wrzuta.pl/obraz/a9g0DkvQuh/ Skarza Pana bo jest Pan konsekwentny - tak trzymac!
Obserwuj wątek
    • Gość: Romo Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: 82.139.58.* 23.10.08, 23:41
      Panie super.kaktus idz sam pan na ulice zapier..... w chłodzie, smrodzie za te śmieszną kasę i przesiądz pan się na rower-zdrowiej i szybciej będzie.
      • Gość: ?????????? Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: 93.105.144.* 24.10.08, 00:09
        Zawsze możesz zostać gospodarzem domu jak Ci nie odpowiada praca w
        Straży Miejskiej. A tak na marginesie, mundur nie zrobi z nikogo
        mężczyzny kto był i jest mięczakiem. Rozpłaczcie się w mankiet
        mamuni. śmieszni ludzie
        • Gość: arygn Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: *.radom.vectranet.pl 24.10.08, 01:00
          Cytat: a sekretarz poinformował go, że zlecił biurze kontroli i
          rewizji kontrolę...

Wyraźnie widać,że już mają nowego komendanta.
        • Gość: mati Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: 82.197.47.* 24.10.08, 14:43
          celna uwaga!
        • Gość: 123 Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: *.radom.vectranet.pl 24.10.08, 23:28
          jesteś spoko
        • carwie69 Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa 03.11.08, 20:28
          heheh smieszny to ty jestes nie miales odwagi sie podpisc co
          swiadczy ze wiesz kkto i kiedy sie boli :) lol gosc heheh
          pozdrawiam carwie69
      • Gość: 7441 Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: *.radom.vectranet.pl 24.10.08, 23:29
        nie obrażaj pedrylu kaktusa bo ma rację
    • Gość: Eagle Dla porównania: IP: *.xdsl.centertel.pl 24.10.08, 07:32
      W wojsku mówili mi zawsze:

NIE MA ZŁYCH ŻOŁNIERZY - SĄ TYLKO ŹLI DOWÓDCY !!!!

.
      • 19rob-roy56 Re: Dla porównania: 24.10.08, 07:57
        Tylko, że to nie jest wojsko, ani nawet w, w świetle przepisów
        służba mundurowa. To zwykli urzędnicy administracji samorządowej,
        którzy mają mundury i w tym przypadku nie dziwię się im, że pod
        takim dowództwem, mają wszystko w głębokim poważaniu.

A tak na marginesie to p.Czachor mija się z prawdą, mówiąc że nic
        nie wiedział o skargach.I jeszcze jedno On nie pilnuje dyscypliny,
        bo jest na to z głupi, gdyż nie miał styczności z patrolowaniem
        ulic, a i na papierkach zna się słabo.
        • Gość: Eagle Re: Dla porównania: IP: *.xdsl.centertel.pl 24.10.08, 08:22
          Nie wiem czy wiesz kolego, ale ci ludzie, których nazywasz zwykłymi urzędnikami
          w mundurach mają bardzo rozległą wiedzę pod względem przepisów prawa, w
          szczególności budowlanego, drogowego, sanitarnego, itp.
          Tylko jakiś laik nie znający przepisów wystawia tu zdjęcie z pretensjami, że
          strażnik nie odholował komuś pojazdu, bo on nie mógł przejechać wózkiem. Nie
          mogę się jakoś na tym zdjęciu dopatrzyć wykroczenia. Więc odpowiadam: za taki
          numer strażnik co najmniej ze swojej kieszeni pokryłby koszty. Przepisy są takie
          jakie są i straż jest jedynie od ich egzekwowania a nie tworzenia.

A wiedza fachowa obecnego szefostwa moim skromnym zdaniem niestety pozostawia
          wiele do życzenia - i żeby wymagać wyników w pracy od ludzi w terenie trzeba
          zapewnić im solidne zaplecze a nie zamiatać problemy pod dywan i nadrabiać miną
          twierdząc, że wszystko jest OK.
          • Gość: xyz Re: Dla porównania: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 08:39
            do roboty gonić leni.
            Brawo Kazimierz.
            • Gość: Ga-Ga Re: Dla porównania: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.08, 09:11
              Niech najpierw Kazio weźmie się za robotę i pokaże jak i co trzeba
              robić, bo na razie robi tylko głupie miny do złej gry.
              A wracając do wypowiedzi eagle - to nikt nie odbiera strażnikom ich
              wiedzy i doświadczenia, a przynajmniej nie miałem takiego zamiaru.
              Ja sygnalizuję tylko problem - służb mundurowych, oraz sposobu
              dowodzenia taką jednostką jaką jest Straż Miejska.
              To, że ktoś robi doktorat oraz to, że pracował w spec służbach nie
              oznacza, że będzie potrafił prawidłowo zorganizową pracę takiej
              jednostki, co widać na podstawie radomskiej Straży Miejskiej.
              • Gość: joda Re: Dla porównania: IP: *.radom.vectranet.pl 24.10.08, 23:23
                ga ga jest gejem trudno mu się do tego przyznać ale chce chociaż pogadać z
                prawdziwymi mężczyznami.... ga - ga ty ciocio, lalo , maluszku..... weź się za
                chłopców straż to męska rzecz
          • Gość: Han Solo Re: Dla porównania: IP: *.radom.vectranet.pl 24.10.08, 23:25
            lobotomia dla ciebie jest zamówiona oj soryyy ty nie masz mózgu
          • Gość: 123 Re: Dla porównania: IP: *.radom.vectranet.pl 24.10.08, 23:25
            wal się
        • Gość: mati Re: Dla porównania: IP: 82.197.47.* 24.10.08, 14:46
          Rob - Roy, a na jakiej podstawie twierdzisz, że Pan Czachor
          jest "głupi"? Masz wyniki jego testów na inteligencję w kieszeni?
          Znasz przebieg Jego kariery zawodowej?
          • Gość: 951 Re: Dla porównania: IP: *.radom.vectranet.pl 24.10.08, 23:20
            do rob-roya masz dużo racji
        • Gość: lae Re: Dla porównania: IP: *.radom.vectranet.pl 24.10.08, 23:26
          pała
      • Gość: ja Re: Dla porównania: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 18:21
        zgadzam sie z tym i mam głęboką nadzieję ze już wkrótce całe
        dowództwo będzie miało praktyki na ulicach naszego miasta... o
        zapomniałem o autobusach
        • Gość: po 23 Re: Dla porównania: IP: *.radom.vectranet.pl 24.10.08, 23:19
          jesteś człowieku zerem bezwzględnym
      • Gość: Han-Solo Re: Dla porównania: IP: *.radom.vectranet.pl 24.10.08, 23:15
        do wszystkich na tym forum, bójcie się moc nadchodzi, trole, gnomy, człekogule,
        szadmoki idą po was, wy miernoty, płazy nicości, po co gęby swe rozwieracie nie
        znając tematu, cóż wam ze szczekania, może
        w końcu zaczniecie gryżć a może na daremno wrami swemi wachlujecie, powiadam ,że
        łeb zetnę kto rebeli pomaga, bo w jednostki imieniu całość zniszczona zostaje -
        czy trzy skargi nas wszystkich, wszystkiego pozbawić muszą !!!! pomyśleć trzeba,
        po drugiej stronie postawić się trzeba by zrozumieć, zaiste dylemat to wielki,
        lecz wart rozważenia...gdyż życie umyka, a budżet już wkótce...czy ci co się
        skarżą przeciw samym sobie i innym nie
        działają...pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • carwie69 Re: Dla porównania: 03.11.08, 20:39
          han hmm jakby co najwyzej mierne to z niczym sie nie da zjesc nawet
          wcale straszne nie jest hmmm widac ze straszyc to ty nie umiesz
      • Gość: 123 Re: Dla porównania: IP: *.radom.vectranet.pl 24.10.08, 23:27
        a ty jesteś ani to ani to tylko gó...
    • Gość: Miekus Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: *.22.radom.pilicka.pl 24.10.08, 12:09
      No, no kto by pomyslał taki sympatyczny cherubinek, a taki niepoprawny! No cóż, Strażnicy do pracy a nasz Kaziu do Logopedy !!!
      • Gość: jeems Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: *.radom.vectranet.pl 24.10.08, 23:17
        ty lalo
    • Gość: paszol wont Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: *.100.udn.pl 24.10.08, 14:27
      Na rogu jest przejście ale zawsze szczekacz sie znajdzie i konfident co mu się
      coś nie podoba.
      • Gość: 123 Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: *.radom.vectranet.pl 24.10.08, 23:18
        weż coś na gorączkę
    • Gość: Borys Polewoj Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: *.radom.vectranet.pl 25.10.08, 10:29
      Brawo komendancie.Czachor pogonił do roboty darmozjadów z wielkimi brzuchami
      zatrudnianymi po kądzieli to teraz zbiera zewsząd razy.Dziwi mnie, że i
      Czajkowski przystąpił do tych ataków.Czyżby Czachor ruszył jego jakieś święte
      krowy?A tak na marginesie to widzę że coraz bardziej Czajkowski pośrednio
      atakuje swojego przełożonego.Nie dość że nie wysłucha racji obu stron nie dość
      że nie zaczeka do końca kontroli to zaczyna kąsać rękę która go karmi.
      • Gość: obserwator Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.08, 19:05
        Najgorsze jest to, że tu na tym forum z dwoma swoimi przydupasami
        sam musi się bronić używając stwierdzeń spoza ogólnej kultury
        • Gość: 123 Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: *.radom.vectranet.pl 26.10.08, 21:12
          do obserwatora jak ci forum nie pasuje to nie pisz i nie czytaj laluniu
          • Gość: Radomianin Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: *.radom.vectranet.pl 27.10.08, 16:12
            Panie komendancie wreszcie ktoś zmusza strażników do roboty . BRAWO
            PANIE KOMENDANCIE!!!
            • Gość: grzegorz Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: *.radom.vectranet.pl 27.10.08, 21:17
              Drogi radomianinie problem polega na tym że nie masz pojęia o czym
              czytasz i piszesz. Nikt nie skarży się na pracę czy "domniemane" w
              twojej wyobraźni dodatkowe obowiązki! Nikt nie mówi że za dużo
              prauje! Znam wiele osób , które ganiaja ludzi do pracy a mimo to
              mają autorytet u podwładnych i nie tylko. Nie trzeba pomiatać nikim
              kto jest starszy i grubszy bo Ci starsi może nie biegają już tak
              szybko ale najczęściej mają coś co się nazywa doświadczenie zawodowe
              a to jest cenniejsze od czasu na sto. Pozatym to kogo komendat
              pogonił? Ja jakoś nie widzę więcej strażników. No chyba że mamy na
              myśli tych którzy między 7 a 16 łapią przestępców w autobusach:)
              • Gość: ??????????? Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: 93.105.144.* 27.10.08, 21:42
                Ale pisownia pod psem. Trzeba dużo jeszcze się uczyć.
                A efekty nie muszą być oszałamiające, skoro doświadczony strażnik
                popełnia takie błędy.
                • Gość: maja Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: *.radom.vectranet.pl 27.10.08, 22:11
                  A merytoryka? Kogo pogonił i gdzie? Gdzie są widoczne pozytywne
                  efekty pracy komandanta?
                  • Gość: mieszkaniec Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: *.radom.vectranet.pl 28.10.08, 09:26
                    zmiany jak cholera właśnie widac jak zaczeli znowu ganiac "mafię
                    pietruszkową"na Struga .Panie Prezydencie zrób pan coś bo to
                    wstyd ,aby takie ogary uganiały się za tymi "przestępczyniami" mało
                    jest chuligaństwa na ulicach, a może dołoży Pan trochę kasy ze
                    swojej pensji dla tych staruszek co?
                • carwie69 Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa 03.11.08, 20:51
                  bbuuaahahahaha skad ty jestes lol ale polewka czlowieku cienki jak
                  barszczyk jestes skoncz straszyc bbuuueeeehhhhheeheheheheheheheh
                  panie zapytajnik pytajacy pytnik pytka czy cos jakos co nieco takowo
                  poligmiota hehehehe jesssu juz mam dosyc hehehehehe pogram sobie w
                  cos fajnego bo nie wyrabiam heheheh UOP SB strach sie bac :)Lady
                  Pank ..... Nie ma jak tekst piosenki Strach się bać - Lady Pank

1)Ta demokracja to piękny stan
                  Bo w niej się każdy czuje jak pan
                  Bo w niej się każdy czuje jak gość
                  Póki go hołotą nie nazwie ktoś
                  A wolność słowa też piękna rzecz
                  I możesz krzyczeć, co zechcesz lecz
                  Lecz jest poza tym dobro i zło
                  Prokurator wytłumaczy ci to

2)Ta demokracja to tęcza barw
                  Coś dla motyli nigdy dla larw
                  I deko mały kryje się cierń
                  W tej palecie dominuje czerń
                  Wolne wybory chyba to znasz
                  Co cztery lata do urny gnasz
                  Aż ze zdziwienia mięknie ci dziób
                  Wrzucasz kartkę i wybierasz …….

Ref)Strach się bać
                  Normalnie strach się bać
                  Nie ma jak
                  Przed demokracją zwiać (x2)

mapisze emila do janka moze jeszc ze mnie pamieta pozdro
                  panie ????????
            • Gość: Ga-Ga Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.08, 14:38
              A jaki z Ciebie radomianin?
              Słoma z butów Ci wyłazi.
              A co do pracy strażników, to żeby ich zmusić do pracy trzeba znać
              specyfikę tej jednostki, a nie opierać się wyłącznie koneksjach
              oraz koteriach.

• Gość: jul Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: *.eranet.pl 30.10.08, 00:30
              głupi kaziu, nie pisz głupot, bo każdy wie, że to ty. A w ogóle to
              masz jeszcze tylko trochę czasu na swoje wariactwa. Już możesz
              zacząc się pakować. A straz jak była tak będzie i bez ciebie.
              Wkrótce sie o tym przekonasz, jak cię PiS w d......... kopnie. No
              i bardzo dobrze! Już zacznij się bać, a kja już widze miny
              zadowolonych pracowników> HAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: :) Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: *.radom.vectranet.pl 30.10.08, 09:46
          mówisz o S i G tak to prawda to przydupasy tylko dlaczego ten stary
          mając takie doswiadczenia z byłym komendantem jest takim ... napewno
          lubi ekstremalne przeżycia , bo ten drugi młody głupiutki,daje się
          podpuszczac ale to nic dzien rozliczenia nadchodzi!!!!!!!
          • Gość: Ga-Ga Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.08, 14:41
            Daje się podpuszczać, ale podpisuje pisma w/z.
            Ciekawe, od kogo dostał pozwolenie podpisywania w ten sposób pism??
            Proszę, nie piszcie S i G tylko Pan S, bo nakazał wszystkim
            pracownikom, bez względu na wiek i zażyłość z nim, zwracać się do
            siebie w ten sposób, oraz Pan G, brzmi lepiej i będą czuli się
            docenieni i dowartościowani. A może tak zostać i co strażnicy
            zrobią, a tak można będzie udowodnić, że na Forum GW, to ja byłem
            cacy i zwracałem się per PAN.
            Panie "S" zainwestuj Pan w Słownik Wyrazów Obcych - dobrze radzę,
            a przed każdą odprawą z pracownikami proszę przejżeć 10 stron.
            Przyda się.
          • Gość: iksmen Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: 82.139.49.* 09.11.08, 11:08
            Panie S myśli pan, że uda się panu swoją głupote, dwulicowość i lizustwo ukryć
            elokwencją? Nawet gdyby pan przeczytał jeszcze następnych kilka słowników to i
            tak panu to nic nie pomoże, bo jesteś pan przypadkiem beznadziejnym. Ciekawe jak
            będziesz się zachowywał kiedy spadniesz ze stołka (napewno się na Tobie
            poznają-jak nie ten komendant to następny)-jakby nigdy nic znowu przejdziesz "na
            ty" ze swoimi znajomymi? Dzień ostateczny nadchodzi! Zacznij bić sie w piersi!
            Ps. Celowo nie pisałem od dużej litery "pan", bo ten człowiek jest dla mnie
            "malutki" i przez to jak sie zachowuje nie zasługuje na mój szacunek.
            • Gość: Ga-Ga Re: do iksmena IP: 93.105.150.* 09.11.08, 12:14
              W całej rozciągłości popieram Twój wywód, ale z tą elokwencją bym uważał. W tej
              chwili w rozmowach z " S " przeważa słowo kolokwializm, które wtrąca w kontekst
              zdania bez ładu i składu.
              Dlatego pisałem o słowniku.
              Masz poza tym rację dwulicowości, lizusostwa i czystego podpier......
              nie da się w tej chwili ukryć.
              Już niedługo, mam nadzieję nastąpi zmiana warty na stanowisku komendanta i znów
              zacznie się wyścig szczurów, w którym "S" będzie brylował.
              Ciekaw jestem kto jeszcze znajdzie się w pierwszej linii wyścigu.
              Kilku faworytów, do pierwszej linii, znajdzie się na pewno.
              • Gość: iksmen Re: do iksmena IP: 82.139.49.* 09.11.08, 13:00
                Dla pana S chyba lepiej by było gdyby jednak wygrał kolejny wyścig, bo jeśli tak
                sie nie stanie to będzie miał przej....e u wielu osób. Komendant powinien
                głębiej zastanowić się nad tym panem:czy to co jemu mówi jest prawdziwe, a nie
                jest kwestią przypodobania się, i że o dziwo na temat innych osób zawsze ma co
                do powiedzenia(przylepienia łatki,złego ocenienia), a siebie zawsze przedstawia
                w superlatywach. Czyżby uważał się za wzór do nasladowania i za ideał? Ponieważ
                nic na siłe nie powinno się robić więc nie będe wyprowadzał ani komendanta,ani
                kilku innych osób ani samego pana S z błędu hahahaha... Zapomniałbym-tyle mówisz
                panie S o kulturze, szacunku do innych... Szkoda, że te słowa nie maja pokrycia
                w czynach. Na pana miejscu wyrzuciłbym wszystkie lustra z domu bo musi panu być
                naprawde ciężko patrzeć w odbicie lustrzane takiego oszołoma.Dedykuje mu tylko
                piosenke zespołu Łzy pt "Narcyz"

To ja, Narcyz się nazywam
                Przepraszam i dziękuję - ja tych słów nie używam (dziekuje używa)
                Jestem piękny i uroczy - popatrzcie w moje oczy
                Jestem przecież najpiękniejszy, a na pewno najskromniejszy...
      • carwie69 Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa 03.11.08, 20:43
        sympatyczny jestes i cos tak jakby w temacie tylko zapomnialem z
        ktortej to partii ??? aa nie no spoko w parti nie ma darmozjadow i
        ludzi z wielkimi brzuchami - duzo szczescia w zyciu bo napewno
        bedzie ci potrzebne
    • Gość: Gość 2 Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: *.gprs.plus.pl 29.10.08, 18:03
      TY POSRAŃCU, te samochody są zaparkowane prawidłowo a jeden jest mój
      • Gość: radomianin Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.08, 09:29
        Czas rozwiązać straż miejską. Za nasze pieniądze "chłopcy "się
        dobrze bawią. Za dwa lata podsumujemy pana prezydenta za te zabawy.
        • Gość: a Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: *.radom.vectranet.pl 03.11.08, 20:34
          Jak odwołają komendanta to trzeba się będzie wziąć za SiG bo ich głupota
          przechodzi wszelkie oczekiwania,za swoje decyzje trzeba będzie odpowiedzieć.Tych
          głupkowatych decyzji w których brak merytoryki i podstawowej wiedzy o
          zagrożeniach wynikających z pełnienia służby na ulicy jest tyle że powstanie
          następne pismo do prezydenta tylko już z cięższymi zarzutami .
    • carwie69 Szef Straży Miejskiej skarży sie na strażnikow ! 03.11.08, 20:23
      Ale numer, taki Komendant jak mniemam osoba wykształcona nie bierze
      pod uwagę zdania innych osob nawet tych z ktorymi wspolpracuje nie
      chce niczego zmieniac i poprawiac ( pewnie sadzi ze jest idealnie )-
      zamiast tego w rewanzu skarzy sie na skarzacych heheheh Komendant SM
      na Prezydenta RP :)
    • carwie69 Odwiedzajacym to forum dedykuje piosenke lady pank 03.11.08, 20:56

Nie ma jak tekst piosenki Strach się bać - Lady Pank

1)Ta demokracja to piękny stan
      Bo w niej się każdy czuje jak pan
      Bo w niej się każdy czuje jak gość
      Póki go hołotą nie nazwie ktoś
      A wolność słowa też piękna rzecz
      I możesz krzyczeć, co zechcesz lecz
      Lecz jest poza tym dobro i zło

2)Ta demokracja to tęcza barw
      Coś dla motyli nigdy dla larw
      I deko mały kryje się cierń
      W tej palecie dominuje czerń
      Wolne wybory chyba to znasz
      Co cztery lata do urny gnasz
      Aż ze zdziwienia mięknie ci dziób

Ref)Strach się bać
      Normalnie strach się bać
      Nie ma jak
      Przed demokracją zwiać (x2)
      • Gość: buchachacha Re: Odwiedzajacym to forum dedykuje piosenke lady IP: *.radom.vectranet.pl 03.11.08, 21:03
        Komendant zrobił swoje, komendant może odejśc, bo nasy=tępca nie może się juz
        doczekać stołeczka.
        • Gość: grzegorz Re: Odwiedzajacym to forum dedykuje piosenke lady IP: *.radom.vectranet.pl 03.11.08, 21:22
          Ale co zrobił? Znasz jakiś przykład jego dobrych decyzji? Jakieś
          dobre pomysły? Oczywiście oprócz bzdetów o rzekomym pogonieniu
          kogokolwiek do roboty.
        • Gość: carwie69 Re: Odwiedzajacym to forum dedykuje piosenke lady IP: *.nott.cable.ntl.com 03.11.08, 21:46
          ciekawa teoria tylko mnie jakos nie przyszla na mysl i wiem dla
          czego bo jestem z boku i mnie nie boli odejscie kolejnego komendanta
          wszak nie on pierwszy nie ostatni a piosenka ladna ??
        • Gość: :) Re: Odwiedzajacym to forum dedykuje piosenke lady IP: *.radom.vectranet.pl 19.11.08, 10:21
          no to będziecie mieli zajebisty budżet na przyszły rok -ładne buty
          wam uszył ten komendante ,zapomnijcie o wszystkim na chu... komu to
          było potrzebne przekształcenie ,że komendantowi nie chciało sie
          chodzić do UM ,pytam komu zrobił dobrze bo napewno nie wam
          Strażnicy!!!! On i tak bedzie miał swoją kasę .Trzymajcie się i
          życze powodzenia , a cha ciotka zuzanna :) robi dużo złego hałasu
          uwaga !!!
          • Gość: Ga-Ga Re: Odwiedzajacym to forum dedykuje piosenke lady IP: *.radom.vectranet.pl 19.11.08, 20:40
            Jak wieść strażnicza niesie to ciotka Zuzanna zawsze robiła dużo hałasu o małe nic, zawsze miała coś do dodania i z większości zawirowań wypływała na wierzch, tak jak ciotka Hermenegilda, która wyszła z morza.
          • Gość: Ciotka Zuzanna Re: Odwiedzajacym to forum dedykuje piosenke lady IP: *.radom.vectranet.pl 21.11.08, 18:22
            Twój potencjalny debilizm nie obliguje mnie do konwersacji z Tobą.Z kazdym dniem
            mojego zycia nieuchronnie zwieksza sie liczba tych, ktorzy moga mnie pocalowac w
            dupe!!! Gratulacje ... zajmujesz na niej czolowe miejsce!
          • Gość: Ciotka zuzanna Re: Odwiedzajacym to forum dedykuje piosenke lady IP: *.radom.vectranet.pl 21.11.08, 18:36
            Ga-Ga Twój potencjalny debilizm nie obliguje mnie do konwersacji z Tobą.Z kazdym
            dniem
            mojego zycia nieuchronnie zwieksza sie liczba tych, ktorzy moga mnie pocalowac w
            dupe!!! Gratulacje ... zajmujesz na niej czolowe miejsce!
            zapraszam na rozmowe w 4 oczka :)
            • Gość: Ga-Ga Re: Odwiedzajacym to forum dedykuje piosenke lady IP: *.radom.vectranet.pl 22.11.08, 12:30
              Ależ ciociu skąd u Ciebie takie górnolotne powiedzenia "potencjalny",
              "konwersacji" , "nieuchronnie". Proponuję poczytaj w słowniku, gdzie
              i w jakim kontekście można i należy stosować jakieś określenie.
              Coś mi się zdaje, że zapatrzyłeś się na swojego ulubionego kierownika i aby mu
              się podlizać używasz słów takich samych jak on, również nie rozumiejąc ich
              znaczenia.
              I na osłodę fragment tekstu piosenki
              "już za parę dni, za dni parę weźmiesz plecak swój i gitarę,
              pożegnania kilka słów ........"
              Ale cóż czarny, czarnemu zgotował taki los.
      • Gość: Ga-Ga Re: Odwiedzajacym to forum dedykuje piosenke lady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.08, 08:27
        Carusiu - Ciebie to na szczęście nie dotyczy i możesz pisać na tym
        forum co Ci ślina na palce przyniesie. Mam zamiar podrzucać Ci,
        oczywiście nie cały czas, jakieś smakowite kąski z życia wzięte.
        Zgadzasz się ????
        A piosenka ładna, nawet mi się podoba. Tekst super i pasuje do
        Kazimierza I Kudłatego.
        Oczywiście wiesz kim jestem ?
        • Gość: carwie69 Re: Odwiedzajacym to forum dedykuje piosenke lady IP: *.nott.cable.ntl.com 04.11.08, 16:55
          domyslam sie - jak sadze trafnie - i dawaj jak najwiecej tych
          smokowitosci :) ale z tego co sie zdarzylem zorientowac to juz chyba
          urlopy sie zaczely w SM :) pozdro
          • paw71 Re: Odwiedzajacym to forum dedykuje piosenke lady 04.11.08, 18:36
            to wszystko śmieszne,nic tylko zalać pałe ...........tylko pytanie z kim?
            • Gość: Ga-Ga Re: Do "paw-71" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.08, 11:26
              Pałę mogę zalać, ale nie z Tobą, bo to się źle kojarzy --
    • obiektywny78 Strażnicy miejscy skarżą się na szefa 12.11.08, 16:51
      Panowie czy ślepi jesteście! Czasy sie zmieniają Komendanci też,a
      ciągle jakiś "CYGAN:" wszystko donosi.Z nim zróbcie porządek.
      Ani przystojny ani ładny a wszędzie się ładuje aby blisko być i
      robić karierę na WAS nawet sztandar był poświęcić.
      • Gość: Ga-Ga Do obiektywnego78 IP: *.radom.vectranet.pl 16.11.08, 18:30
        Znając realia SM, śmiem twierdzić, że takich osób jak on jest trochę więcej.
        Wystarczy się zastanowić i sklecić w całość, niektóre pojedyncze sytuacje z
        całkiem niedalekiej przeszłości.
        Są tacy, którzy robią to nieświadomie, gdyż zazwyczaj nie mają nic ciekawego do
        powiedzenia i muszą coś palnąć między wierszami, ale są tacy, którzy od wielu
        lat, wyjątkowo usłużnie szepczą czule do ucha kolejnym komendantom. Większość
        strażników zna te osoby i są one tolerowane, choć wiadomo, że niebezpiecznie
        jest się wypowiadać głośno na tematy związane z pracą, bo może się okazać, że
        zanim wyjdziesz z pracy będziesz już na tapecie, albo ni z tego ni z owego nie
        będziesz miał podpisanego odbioru godzin lub urlopu.
        A do tego, którego nazwisko wspominasz, to nikt nie ma pretensji, bo gra
        uczciwie. Swego czasu, w większym gronie stwierdził, że zrobi wszystko, aby
        tylko pracować w Straży Miejskiej.
        Jest to znamienne.
        Wszyscy wiedzą co znaczyła Jego wypowiedź i niech tak będzie.
        • Gość: kornik Re: Do obiektywnego78 IP: *.radom.vectranet.pl 19.11.08, 23:42
          NIE MA W RADOMIU TAKIEJ INTYTUCJI BY BYLO TAK ZLE A LUDZIE TRAKTOWANI
          BYLI,jak,,,trudno dobrac slowo
    • Gość: Robert Kotowski Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 21:43
      Robert Kotowski Radom - z filozoficznego punktu widzenia, to jest
      nie potrzebne, ale praktyka życia mówi, że potrzeba jest i to wielka.
    • Gość: ochroniarz Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: 82.139.54.* 22.11.08, 15:53
      cytat - Strażnik jest związany z tą instytucją. Jak wychodzę z
      urzędu, to wiem, że zostaje tu wszystko bezpieczne. Kiedy rozpiszemy
      przetarg na ochronę, to wygra najtańszy, i nie wiadomo, kto tu
      przyjdzie - tłumaczy Rafał Czajkowski
      Święte słowa panie Rafale, ja już wiem nawet jaka firma wygrała by
      ten przetarg oczywiście Reflex agencja z tradycjami.
      • Gość: obserwator Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.08, 18:41
        Co by komendant nie robił to i tak na stołku zostanie. Teraz tym
        bardziej jak jego koega zostanie przewodniczącym partii
    • Gość: Ga-Ga Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.08, 11:18
      Ż E N A D A - Kaziu odejdź, jeżeli pozostał Ci troszkę honoru.
      • paw71 Re:Do Ga-Ga 01.12.08, 18:23
        zostaw Kazia w spokoju i jego chłopczyków z SM - pijemy tą flache czy nie?
    • Gość: Andrzej_W Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: 82.139.56.* 28.11.08, 11:34
      Był Kiraga, były skargi pracowników na niego, na nowego komendanta też są
      skargi. Chciałoby się lekko łatwo i przyjemnie brać pieniądze - no to trzeba
      zmienić zajęcie.

Jedyne wyjście:
      - zlikwidować Straż Miejską,
      - to co się z tego dziwoląga będzie nadawać niech przejmie Policja.

Po problemie.
      • Gość: Pel-Asia Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.08, 13:11
        No pewnie, że były skargi na Kiragę i są na Czachora.
        Ciekawe jest jedno, że obydwaj komendanci są popierani przez
        skrajne partie.

• Gość: Sołtys Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: *.31.radom.pilicka.pl 28.11.08, 17:54
          Obojętne kto by rządził nieroby ze SM będą zawsze podsysały wątek.Do roboty
          wielkie brzuchy a nie paść się na samorządowym garnuszku.
          • Gość: Pel-Asia Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: *.radom.vectranet.pl 30.11.08, 16:11
            Do sołtysa.
            Proszę, wytłumacz co to znaczy PODSYSAŁY.
            Już nie na samorządowym, ale na własnym.
            A z tymi brzuchami to lekka przesada Kazio nie jest brzuchaty, jego dwaj
            poplecznicy również, a z tą robotą to masz rację i dlatego proponuję hasło:
            "WSZYSCY STRAŻNICY NA ULICE" - zamknąć dyżurkę i sekretariat, nie odbierać
            telefonów, nie przyjmować faksów. A co jak wszyscy na ulice to wszyscy - Kazio też.

• Gość: Ga-Ga Re: Do Sołtysa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.08, 16:49
            Sołtysie gwizdnijcie.
            Od 1.01.2009 już nie na samorządowym lecz na swoim. Co prawda
            dotowanym przez gminę lecz na swoim.
            Teraz dopiero zobaczycie co znaczy samofinansująca się Straż.
            Jeżeli do tej pory można było czasami, z niektórymi z nich,
            podyskutować na temat wysokości mandatu, to teraz niestety nie, bo
            to będą ich pieniądze na wypłatę, nagrodę, umundurowanie itp.
            I dobrze będzie wtedy, gdy wszyscy pójdą w patrole piesze i będą na
            lewo i prawo nakładać mandaty za wszystko co podpada pod kodeks
            wykroczeń.
            Dodatkowo mogą ustawić fotoradar, w każdym miejscu na 56 kilometrów
            na godzinę i 90 procent kierowców załapie się na fotkę ( te 10% to
            eLki i pojazdy uprzywilejowane), a według nowego taryfikatora to 50
            złotych, chyba, że będzie przekroczenie o 11 km to do 100 zł.
            I wtedy będzie rwetes, że łapią i nakładają mandaty.
            Potem możesz sołtysie gwizdać do woli, tylko, że nikt cię nie
            usłyszy, nie użali się nad Tobą, a pieniążki do kasy tych nierobów
            przyniesiesz, oj przyniesiesz.
            • paw71 Re: Do Sołtysa 01.12.08, 18:16
              sołtys chcesz w ryja?
              • Gość: Ga-Ga Re: Do paw71 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.08, 15:54
                Pawiku, mam dla Ciebie propozycję. Walnij w ryja, ale kogo innego -
                masz wielu do wyboru
    • Gość: gines Re: Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: *.radom.vectranet.pl 02.12.08, 18:29
      tak tenecyjne ,,jak gdyby pan komendant ,przy obecnej technice chcial uznac
      trzezwego kierowce za pijanego,,tedecyjnie,,,nie da rady ,,cos musi byc
    • Gość: Eagle Czy można o nim powiedzieć coś pozytywnego?? IP: 115.124.111.* 05.12.08, 08:48
      Niestety ja nie potrafię podać żadnego pozytywnego efektu jego ponad rocznej "pracy" - zniszczył dobrze funkcjonującą (po odejściu Kiragi) jednostkę, w której ludzie pracując bezstresowo uzyskiwali całkiem niezłe wyniki.
      Jakoś obecnie nastała posucha jeżeli chodzi o ujętych sprawców rozboi, wykrywalność narkotyków a o doprowadzeniu na policję osób poszukiwanych nie wspomnę ( kiedyś nie było takiego tygodnia, żeby przynajmniej jedno w/w trafienie było, a nawet kilka ).
      Ale jak obecny wódz powiedział w swoim monologu na odprawie "przestępstwo to nie wynik". To i nie ma wyników. Teraz nic nie jest wynikiem, bo jego przydupasy nie przedstawiają żadnej wartości, a ci którzy potrafili więcej od niego (czyli ok. 80% stanu) to wróg najgorszy którego należy tępić.
      Pozostaje tylko samemu pisać głupie teksty typu "zagonił ludzi do roboty". Szkoda tylko, że poza łażeniem bez celu nikt nic nie robi, bo nowi "panowie" k-cy nie będą sobie robić kłopotu przyjmując sprawy do realizacji jeszcze od pracowników, a w autobusie nikt wezwań pisać nie będzie.
      No cóż - różne czasy bywały, jest i czas absurdu.
      • Gość: Pel -Asia Do: Eagle IP: *.radom.vectranet.pl 06.12.08, 09:20
        W tym co napisałeś jest bardzo dużo racji, lecz nie zapominaj, że za wszelką
        ceną Kędzierzawy robi ze Straży Miejskiej jednostkę budżetową. Co wtedy
        nastąpi, można tylko podejrzewać, bo chyba on również nie jest do końca
        przekonany co to za twór.
        W czysto akademicki sposób można rozważać co się dalej stanie jeżeli nie
        zostanie Kędzierzawy odwołany.
        W krótkim czasie pozbędzie się tych którzy napisali na niego skargi, bo
        posłusznymi łatwiej dowodzić.
        Pozbędzie się osób, które z różnych względów przebywają na zwolnieniach, bo
        będzie chciał stworzyć jednostkę elitarną, tylko po co??
        Odstawi tych, którzy są najstarsi i najbardziej doświadczeni, bo to są starzy
        wyjadacze, którzy nie dadzą się tak łatwo zaszufladkować
        i trudno jest nimi manipulować.
        A kto zostanie w tej instytucji?

Młodzi z pierwszego Kaziowego tłoczenia, przydupasy i "szmalec", bo on w
        odróżnieniu od innych nie ma honoru i zapomina tych, którzy podali mu kiedyś
        pomocną dłoń.

Zapomniałem dodać, że DOBRYM pomysłem Kazia było wygonienie w patrole piesze
        osób z wyższym wykształceniem. I to też ma swoje logiczne uzasadnienie. Po co
        mają dużo myśleć, tu trzeba działać. I według mnie ludzie ci również pójdą w
        odstawkę, bo łatwiej jest dowodzić ciemną( przepraszam Was za to określenie)
        masą, niż ludźmi wykształconymi, którzy potrafią bronić swojego zdania i mają
        naprawdę szeroką wiedzę na temat funkcjonowania miasta, jako całości, oraz
        potrafią , czasami nieformalnymi metodami, załatwić zgłoszone interwencje.
        Nie całą wiedzę tych ludzi da się zapisać w notatkach, na dyskietkach, czy w
        pamięci komputerów. Jeżeli oni odejdą z pracy, trzeba będzie wytężonej pracy
        kilku lat, aby dojść do ich poziomu wiedzy o mieście, nie tylko tym z pocztówek,
        ale również o jego ciemniejszej stronie niedostępnej dla przeciętnego obywateli.
        Zostanie popełniony błąd tak jak kiedyś ze "starymi" dzielnicowymi
        z milicji, którzy nie załapali się na weryfikację do policji. Straciliśmy na tym
        wszyscy, bo oni mieli bezcenną wiedzę operacyjną, którą zabrali ze sobą.
      • Gość: xxxxx Re: Czy można o nim powiedzieć coś pozytywnego?? IP: *.radom.vectranet.pl 07.12.08, 19:14
        Eagle on zabronił nam zatrzymywac sprawców przestepstw bo to
        według niego nie poprawia poczucia bezpieczeństwa mieszkańców
        naszego miasta a jedynie dodaje splendoru Policji, co to jakas
        konkurencja
        kurw.... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????????????????????????????????????????
        ?????????? czy to nie jest pragrafowe ????????????????
    • paw71 Strażnicy miejscy skarżą się na szefa 07.12.08, 20:54
      Kazio - MOBER!
    • Gość: Pel-Asia Strażnicy miejscy skarżą się na szefa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.08, 15:26
      Ciekawe co z tych skarg wyjdzie.
      Protokół Kędzierzawy już otrzymał i co dalej?
      Tak długo musi się zaznajamiać, czy może czytać ze zrozumieniem?
    • Gość: marines Robota Kazia IP: 91.194.84.* 19.12.08, 20:45
      1. Ambitne planowanie
      2. Ch...we wykonanie
      3. Szukanie winnych
      4. Karanie niewinnych
      5. Nagradzanie tych, co nie brali udziału
    • Gość: Ga-Ga Do kaktusa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.08, 15:33
      Sympatyczny Panie.
      Rozpocząłeś nowy wątek dotyczący Straży Miejskiej i nagle okazało
      się, że konsekwencji i stanowczości Komendantowi starczyło tylko na
      wyrolowanie osób bliskich z mieszkania zajmowanego przez jego
      matkę. Cóż trzeba gdzieś swoją aktywność trzeba pokazać, bo nie
      wypada, aż tak aktywnie działać na forum publicznym, bo można
      zostać zostać sprowadzonym do parteru, jak to już kilka razy bywało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka