Gość: yaa IP: *.um.krakow.pl 22.10.03, 14:19 chałubińszczak '69 AGH '74 Kraków pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wuen Re: witam IP: *.ha3.agh.edu.pl 23.10.03, 00:41 Witaj Yaa Ja też chałubińszczak i też wylądowałem w Krakowie. :-) A Chałubiński naprawdę był przez jedenaście lat pod jednym dachem z Kochanowskim. Pozdrawiam wuen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaa Re: witam IP: *.um.krakow.pl 23.10.03, 10:37 Gość portalu: wuen napisał(a): > Witaj Yaa > Ja też chałubińszczak i też wylądowałem w Krakowie. :-) > A Chałubiński naprawdę był przez jedenaście lat pod jednym dachem z > Kochanowskim. > Pozdrawiam > wuen Nie wiedziałam! Hej!:-))))))) Przez jedenaście lat to ja chodziłam do tej szkoły(jeszcze jak była podstawówka!) To był niepowtarzalny gmach na szkołę! Jak z bajki! Rynek bez tej szkoły wymarł! Może by tam urządzić 100-lecie! Co robisz w AGH?! Znam jednego chałubińszczaka z mojej klasy pracującego w AGH! Grzesiek Dobrowolski. Wczoraj pół nocy spędziłam przy szkolnych wspomnieniach. Co za lektura! Dużo by pisać, ale....Przede wszystkim dlaczego na stronie inter.naszej szkoły nie ma fotki starej pięknej budy z Rynku! i od strony Wołowej!pozdrawiam Yaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuen Re: witam IP: *.ha3.agh.edu.pl 23.10.03, 23:17 Na AGH nic nie robię, ale mieszkam w hotelu asystenckim na Miasteczku, stąd AGH w moim adresie. Swoją drogą zawsze byłem ciekaw jak to się stało że Miasteczko budowane na pierwsze sześćsetlecie UJ, na terenach UJ, okazało się być własnością AGH. Tak na prawdę pracuję na Chemii UJ. Ale do rzeczy. Też lubię zaglądać na stronę naszej szkoły chociaż bywały z tym problemy. Był taki okres, że znikała i pojawiała się za każdym razem pod innym adresem. To było pasjonujące zajęcie, tropienie co raz to nowych adresów. Teraz jest stabilnie, nawet za bardzo. Trochę za mało się dzieje na tej stronie. Też życzyłbym sobie więcej zdjęć np. starego budynku ale i relacji z bieżących wydarzeń. Chyba się czepiam. Rany! Jak ja Ci zazdroszczę, że chodziłaś do starej szkoły. Ja mogłem ją oglądać tylko z zewnątrz. Nowy budynek, może i jest bardziej funkcjonalny, ale architektonicznie... czarna rozpacz. A w ogóle to miesiąc temu byłem na spotkaniu z moją klasą na dwudziestolecie matury. Ale była impreza! Pozdrawiam wuen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaa Re: witam IP: 62.181.178.* 24.10.03, 22:48 Cieszę się, że tak niespodziewanie szybko nawiązaliśmy kontakt. Ja też kieeedyś mieszkałam w hotelu na Budryka itd. ....Myślę, że trzeba pomyśleć o spotkaniu - takim prawdziwym. Np. Chimera, po 16-ej. co Ty na to?! Aha! odpowiedziałam Jack'owi(poz.29), kilka słów -wspomnień o prof. Medyńskim. pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuen Re: witam IP: *.ha3.agh.edu.pl 25.10.03, 02:46 Spotkanie - bardzo chętnie, ale hmmm.... raczej po pierszym. Takie życie.:-( Aha! Zajrzyj na serwis www.szkolnelata.pl. Mało nas tam. A przecież tyle nas poszło w świat. Pozdrawiam wuen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaa Re: witam IP: 62.181.178.* 25.10.03, 22:50 ta 16-ta, to tak ogólnie.(i żeby nie padało).A strona "ze szkolnymi latami" jest skomplikowana. Czy znasz kogoś z Chałubińskiego osiadłego w Krakowie?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuen Re: witam IP: *.ha3.agh.edu.pl 27.10.03, 00:09 Nie przesadzaj z tym skomplikowaniem szkolnych lat. Na mój gust nie są bardziej złożone niż to forum. Jeśli zaś chodzi o innych chałubińszczaków w Krakowie, to z tego co wiem, to Tomek Kowalik, kumpel z mojej klasy, siedzi na Akademii Rolniczej. Jeszcze kilka lat temu czasem spotykałem go w autobusie. Ale cóż, czas płynie, ludzie rozwijają się. On pewnie jeździ już własną bryką a ja popylam na rowerku, trudno więc nam się spotkać. Na spotkaniu mojej klasy też nie był. Miałem też serdeczną kumpelę z chałubińskiego. Przez wiele lat czyniła wiele starań by pozostać w Krakowie, ale w końcu życie zmusiło ją do powrotu do Radomia. Tak więc nie ma nas zbyt wiele w Krakowie, co właściwie jest zrozumiałe. W końcu Warszawa leży bliżej Radomia. Pozdrawiam wuen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaa Re: witam IP: 217.98.98.* 24.11.03, 19:45 to działa! z innego miejsca jeszcze mnie nie blokuje. forummałpaagorapl nie pozwoliła mi; ani słowa! Fakt, nie miałam czasu z początkiem miesiąca , ale potem...blokada! Napisałam się tyle i już nie bardzo mi się chce powtarzać. Aha! we wrześniu to miałes 20-to czy 25-lecie matury?! bo coś mi się nie zgadza. Ja niestety nie doczekałam żadnego zjazdu. Może dlatego, że moja wychowawczyni nie zapisała się chlubnie na kartach naszej szkoły. Byłam raz na - -leciu w '80roku. Pamiętam, że było to w obcym miejcu (nowy budynek szkoły), kilku nauczycieli: Medyński, Jędrzejewski, Rachwał, chyba Tyburcy, Walasik, Wicherek? nikogo z mojej klasy. Kilka osób z klas równoległych. I w sumie to nie było to. Zostawiłam swoje namiary w księdze, ale o kolejnych zjazdach nikt mnie nie zawiadomił. Zgłosiłam poprawki do strony historii naszej szkoły. Przecież to nie ten budynek! Fotka przedstawia jakąś pierwszą lepszą tysiąclatkę. czy Ty też byłeś zablokowany?! bo nie wiem jak będzie dalej z korespondencją na moim osobistym stanowisku? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuen Re: witam IP: *.ha3.agh.edu.pl 26.11.03, 00:18 Ha! Już sądziłem że jesteś bytem wirtualnym. Ale pokolei. > Aha! we wrześniu to miałes 20-to czy 25-lecie matury?! bo coś mi się nie > zgadza. W zasadzie to w maju mieliśmy dwudziestolecie, ale dopiero we wrześniu się skrzyknęliśmy. > Może dlatego, że moja > wychowawczyni nie zapisała się chlubnie na kartach naszej szkoły. Bardzo intrygujące zdanie. Moja natura plotkarza wprost nie może doczekać się szczegółów. ;-) > Byłam raz na > -leciu w '80roku. Pamiętam, że było to w obcym miejcu (nowy budynek szkoły), > kilku nauczycieli: Medyński, Jędrzejewski, Rachwał, chyba Tyburcy, Walasik, > Wicherek? nikogo z mojej klasy. Kilka osób z klas równoległych. I w sumie to > nie było to. Zostawiłam swoje namiary w księdze, ale o kolejnych zjazdach nikt > mnie nie zawiadomił. Ja wtedy byłem w I albo II klasie. Pamiętam ten jubel, tylko nie pamiętam czy był wiosną czy jesienią. > Zgłosiłam poprawki do strony historii naszej szkoły. Przecież to nie ten > budynek! Fotka przedstawia jakąś pierwszą lepszą tysiąclatkę. Ta pierwsza lepsza tysiąclatka to właśnie nasza szkoła. I to w niej odbywało się to 75-lecie na którym byłaś. Fakt, ładna to ona nie jest, ale nasza. Rozumiem jednak, że jak się chodziło do starej szkoły to coś takiego trudno polubić. > czy Ty też byłeś zablokowany?! bo nie wiem jak będzie dalej z korespondencją > na moim osobistym stanowisku? pozdr. Ja nie miałem żadnych kłopotów, ale jeśli masz ochotę to możesz skrobnąć do mnie na mojego maila: wuen@gazeta.pl Pozdrawiam. wuen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaa Re: witam IP: *.krakow.pl 14.12.03, 00:56 agora odblokowała mnie! Rzadko zaglądam, przeważnie z braku dostętu do komp. (jeden na 4 osoby i ja nie pracująca na nim w domu). Ale śledzę strony chałubińszczaka i dochodę do wniosku, że moje roczniki nie są biegłe w posługiwaniu się internetem albo w ogóle go nie posiadają. Z jednej strony to dobrze, że jest taka forma kontaktu, a z drugiej strony ja mało z tego mam. Nikt do tej pory z mojego rocznika nie odezwał sie. Nie mogę sobie powspominać, a raczej przypominać epizody z lat szkolnych. Zazdroszcze tym z kolejnego pokolenia. Ich wspomnienia nic mi nie mówią. Jedna z obecnych nauczycieli jest koleżanką ze "szkolnejławy". Znam czworo z Chałubińskiego, ale z jedną spotykam się, tylko przypadkowo. Inna mieszka w sąsiednim bloku, ale nie ma potrzeby utrzmywać kontaktów. Każdy z osobna tu w Krakowie rozpoczął kolejny etap życia w nowym gronie i środowisku. Oprócz tego znam innych, którzy są z Radomia i z nimi utrzymuję bliskie kontakty. Cieszę się, że jeszcze ktoś dołączył do grona i ...chyba jest chętny. Jeśli nie przestraszyłam Cię propozycją spotkania, gdzieś, kiedyś to....to po nowym roku wstępnie jestem umówiona z chałubińszczanką. pozdr.yaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuen Re: witam IP: *.ha3.agh.edu.pl 24.12.03, 02:56 Hej Yaa! Tajemnicza sprawa z tą blokadą. Ale ad rem: > Jedna z obecnych nauczycieli jest > koleżanką ze "szkolnejławy". A która? Czy nie Kolaska? >Cieszę się, że jeszcze ktoś dołączył do grona > i ...chyba jest chętny. Jeśli nie przestraszyłam Cię propozycją spotkania, > gdzieś, kiedyś to....to po nowym roku wstępnie jestem umówiona z > chałubińszczanką. pozdr.yaa Ja tam bojaźliwy nie jestem i chętnie po nowym roku stawię się w dowolnym umówionym miejscu, w porze raczej popołudniowej. :-))) A w ogóle to Bóg się rodzi, moc truchleje a trzej królowie rozpytują o drogę do Betlejem. Tedy z tej okazji ślę Ci życzenia ciepłych spokojnych i dobrych Świąt. wuen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaa Re: witam IP: *.krakow.pl 27.12.03, 23:18 Wuen! :-) ) ) wszystkiego dobrego i po Świętach szampańskiej zabawy nie koniecznie na Rynku oraz zdrówka i pomyślności na caluśki Rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patyczak Re: witam IP: *.udn.pl 14.12.03, 12:53 Od strony Wałowej, nie Wołowej :) Nazwa ulicy jest od Wałów, nie Wołów :) Pewnie to była literówka, ale mieszkam na tej ulicy i się czepiam :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaa Re: witam IP: *.krakow.pl 14.12.03, 21:13 :-))))))) oczywiście że TAK! też tam kiedyś mieszałam. To ulica mojego dzieciństwa. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patyczak Re: witam IP: *.udn.pl 18.12.03, 17:13 Skoro tak, to kłaniam sie w pas :) Gdzieś może w okolicach Żydówki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaa Re: witam IP: *.krakow.pl 18.12.03, 22:20 Nie znam takiego określenia miejsca. To coś nowego. Proszę przybliż miejsce. Mieszkałam na Grodzkiej. Inne miejsca to Rwańska i wszystkie uliczki od pl. 800- lecia, plac targowy przy Wałowej w okolicach Podwalnej, Stary Ogród i obok zlikwidowany stadion. Pewne miejsca bardzo się zmieniły. Dawno tam nie zaglądałam. Do Radomia wpadam na krótko i już w inne obce okolice. Słyszałam, że tam (Grodzka) były podpalenia. Opowiedz coś o tym. Czekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patyczak Re: witam IP: *.udn.pl 28.12.03, 13:22 Żydówka - plac żydowski, czyli plac, na którym stoi pomnik poświęcony Żydom zamordowanym podczas okupacji (chyba :)) Przy ulicy Podwalnej :) A na placu targowym na Wale jest teraz parking strzeżony... i bardzo dobrze, bo przez lata był tylko zarośniety kawał pola, służący miejscowym pijaczkom na miejski szalet :/ Jesli chodzi o statdion... to chyba "Start"? Jeszcze stoi jak stał :-) Ale nie wiem czy tam sie cokolwiek dzieje... chyba czasami jest używany przez Automobil Klub Radomski :) Co do podpaleń to owszem :( W ogóle Grodzka jest juz prawie wymarła... nie wiem kiedy to było, ale chyba tak z 3 lata temu gnoje podłożyli ogień pod budynek nr 2, ten przy Rynku... strażacy ugasili, w gazetach pojawiły się piekne plany z zagospodarowaniem terenu... i na tym sie skonczyło... zwęglony budynek stoi i chyba bedzie stał nastepne 20 lat :/ A z miesiąc temu ktos podlożył ogień w budynku na roku Podwalnej i Anielewicza i też od jakiegoś czasu stoi pusty... tyle, tylko, że on należy do osoby prywatnej więc jest nadzieja, że cos sie ruszy... Stary Ogród natomiast cieszy sie złą sławą... raczej mało ludzi tam chodzi... w środku parku, tam gdzie był taki... hmm.... dół doprowadzili wode i zrobili cos na kształt sadzawki... śmierdzi prawie tak samo jak Mleczna... ech... :/ Pozdrowionka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaa Re: witam IP: *.krakow.pl 28.12.03, 23:48 Patyczak! Dzięki! bardzo to smutne. Grodzka 2 to moje podwórko, to moje dzieciństwo.Kibelek wspólny ze szczurami na podwórku, ale i zabawa w podchody pozwalała poznać każdy zakątek i kryjówkę. Ogólnie mam miłe wspomnienia. Plac Żydowski powstał wobec tego dużo poźniej i chyba wiem,które to miejsce. Będę musiała się wybrać specjalnie i na spokojnie. Stadionu już nie ma , bo jest rondo na końcu Reja. A w Starym Ogrodzie jak czyścili wodę w stawie to do domu przynosiło się mnóstwo ryb. Zimą były ślizgawki. Na tamte czasy to był piekny ogród. Znałam każde drzewo. Rzeczywiście Mleczna od zawsze była śmierdząca. A do lasu kapturskiego chodziło się na pikniki. Ale ... to se ne wrati.. A w Rynku, pamiętam, zimą, na dużej przerwie uczniowie chałubińszczaka wychodzili ze szkoły, by pobiegać po krach w basenie p.poż. To było widowisko! Niejeden na lekcje wracał w mokrych nie tylko nogawkach. Już wystarczy tych wpomnień, bo się rozpłaczę. Pozdrów Wałową i okolice. Jeszcze raz dzięki i pomyślności na ten Nowy Rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patyczak Re: witam IP: *.udn.pl 03.01.04, 20:45 Rynek? Widziałas dzisiejszy rynek? Ten sztywny, okropny plac z pomnikiem legionisty??? Tragedia... jak ja byłam mała.... (nie tak dawno :)) to bylo duzo dzrew i fajnie się jeździło na rowerku :) a teraz? Drzew zostało ok. 3 i jest pusto, szaro i nudno :/ Ten basen to ja tez pamietam... ale... nigdy tam nie było wody :) papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patyczak Re: witam IP: *.udn.pl 15.01.04, 14:30 Tu słów kilka... nie, nie, do Wróbla Ćwirka, tylko do Debeściaka... niewtajemniczonych przepraszam... A więc wydaje mi się, ze mnie nie widziałeś, nie wiesz kto ja jestem, jak wygladam itp. A czy jestem 'sexbomba' to juz na pewno nie wiesz... Jak na razie kapnąłeś sie co do mojej płci, ale nie było to trudne, zważywszy na to, że faktycznie zdarza mi się cos niecoś czasami na forum napisać... i często robię to w swojej osobie :) A że mieszkam na Wale to dowiedziałeś się własnie z tego wątku... Co do ciekawości... po prostu nie lubię takich gadek, albo mówisz ktoś Ty, albo nie :/ poza tym my na 99% się nie znamy... Przeniosłam rozmowe na ten wątek, bo jest o wiele mniej znany i czytany przez innych... w tamtym niektórym zaczęło to przeszkadzać, więc niech im bedzie... Czekam na odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaa Re: witam IP: *.krakow.pl 16.01.04, 17:05 ?????????? wróć...przeczytaj jeszcze raz posty... płeć wskazują jednoznacznie...albo...są dwa? ... jest dwóch...Patyczaki(ów)...a znać się nie możemy! choćby różnica o...pokolenie! pozdrawiam tych... co na Wale.... ps. Śmiem porównać nasze Rynki. Dziś ma być pokaz fajer-werków jakich Kraków nie widział!!!Naszemu(czyt.radomskiemu) też nic nie brakuje tylko nie ma GOSPODARZA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patyczak Re: witam IP: *.udn.pl 16.01.04, 20:07 Droga yaa... :-) Zaszło małe nieporozumienie :) ten mój poprzedni post nie był do Ciebie, tylko do człowieka o nicku "debeściak". Myślę, że niedługo sie tutaj pojawi i cos nie coś do mnie napisze... :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debeściak Re: witam IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.01.04, 22:01 A jednak ta typowa kobieca ciekawość. Pamiętasz do czego doprowadziła Ewę? A co z tym 1 procentem ? Bo 100- 99=1. Poza tym trochę więcej wiary w siebie, w swój image. Nic więcej nie piszę, bo best_seler bedzie zazdrosny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patyczak Re: witam IP: *.udn.pl 16.01.04, 23:48 Ha! Ale musisz przyznać, że głupia nie jestem :P Wiedziałam, gdzie Cię mogę znaleźć :) Podobno miałam sie urodzić chłopcem :) A co do Ewy... wiem, wiem.... wiele razy zdarzało mi się czytać Księgę Rodzaju :) A best_seler :) Best_seler to kochany chłopak, ale wątpie, żeby był zazdrosny o mnie :) Debeściak... ja jestem spod pewnego rogatego znaku zodiaku i mam rogatą duszę... i najbardziej nie lubię jak ktos mi czegos nie chce powiedzieć :P Pozdrówka PS. Intrygujesz mnie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patyczak Re: witam IP: *.udn.pl 21.01.04, 11:57 Debeściak... załóżmy, że mój świat przewrócił się do góry nogami... podczas gdy ten normalny nadal stoi jak stał. Jak to mozliwe? Odezwij sie, bo brakuje mi czegoś, z czego mogłabym się usmiać :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patyczak Re: witam IP: *.udn.pl 22.01.04, 22:51 Debeściak, zawodzisz mnie... jak wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debeściak Re: witam IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.01.04, 20:59 Patyczaku miły, więcej wiary w ludzi i w ...siebie. Świat ?! Dopiero stanie na głowie, gdy ..(?)..... Chcesz być dziennikarzem ? Dziennikarz to obserwator rzeczywistosci, tzn. dobry dziennikarz (np. R.Kapusciński). Czytałaś "Heban" ? O rany ! Ale powaga, a TY chciałaś pochichrać. Sorki. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patyczak Re: witam IP: *.udn.pl 24.01.04, 12:11 Nie napisałam, że chcę byc dziennikarzem :) Tylko, że moze chce... I faktycznie, cały mój humor i pozytywne nastawienie szlag trafił. I teraz będę tylko smęcić. Ale cóż. A wiara? Ech... takie są cnoty... wiara, nadzieja, miłość. W nic juz nie wierzę. Pa pa Odpowiedz Link Zgłoś