Dodaj do ulubionych

Nowa organizacja ruchu, stare przyzwyczajenia

29.12.08, 08:03
Egzekwować a nie gadać. Kilka mandatów i zaczną zauważać znaki drogowe.
Obserwuj wątek
    • Gość: radomianka Nowa organizacja ruchu, stare przyzwyczajenia IP: *.32.radom.pilicka.pl 29.12.08, 10:38
      Chciałam się tylko zapytać, gdzie można zparkować chcąc załatwić
      sprawę w okolicach kościoła o.o. Bernardynów? Nie każdy ma kondycję
      jak młody bóg. Są też osoby starsze. Uważam nową organizację ruchu w
      tej części ul. Żeromskiego za złą. Ciekawe, co na to właściciele
      sklepów i firm tam się znajdujących.
      • joanna182-0 Re: Nowa organizacja ruchu, stare przyzwyczajenia 29.12.08, 10:41
        tam więcej jest teraz bankw niż sklepów
      • Gość: maro Re: Nowa organizacja ruchu, stare przyzwyczajenia IP: *.radom.pilicka.pl 29.12.08, 12:20
        Jest kilka miejsc parkingowych na zamkniętym odcinku Traugutta. Zakaz ruchu jest
        jednak przed tym parkingiem. Jak tam postawisz samochód to wyjedziesz pod prąd
        (jednokierunkowa) z Traugutta lub zamkniętą Żeromskiego. Ja tak uczyniłem w
        święta. Ciekawe czy ktoś w Zarządzie Dróg nad tym się zastanawiał. Komu będzie
        służyć ten parking (płatny z parkomatem). Szkoda go bo miejsc parkingowych w
        Radomiu wiele nie ma. A może by tak mandat dla zarządcy dróg?
        • Gość: mike Re: Nowa organizacja ruchu, stare przyzwyczajenia IP: 129.35.231.* 29.12.08, 16:07
          fakt, to jest bez sensu. na to samo zwróciłem uwagę.
          a może jeszcze dopisać na tabliczce pod zakazem: "nie dotyczy
          mających zamiar zaparkować"? ;))
      • Gość: kaczor Re: Nowa organizacja ruchu, stare przyzwyczajenia IP: *.eranet.pl 30.12.08, 09:22
        jeszcze jeszcze nie slyszalem zeby komus zaszkodzil spacer przez
        100metrów ,pozatym zostaje komunikacja miejska,prosze przeczytac
        dokladnie informacje pod znakiem"wlasciciele sllepów i dostawcy moga
        wjezdzac"
    • Gość: mac Re: Nowa organizacja ruchu, stare przyzwyczajenia IP: *.62.udn.pl 29.12.08, 12:44
      to jak przestrzegamy w tym mieście znaków to jest po prostu koszmar.. wystarczy
      wjechać w pierwszą lepszą ulicę ze znakiem zatrzymywania się.. ten znak dotyczy
      również chodnika..!!!!! wszyscy to po prostu olewają..
    • Gość: Ga-Ga Nowa organizacja ruchu, stare przyzwyczajenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.08, 12:57
      I znów Czachorowe ble ble ble.
    • Gość: marines Wszędzie trochę racji, ale... IP: 66.197.160.* 29.12.08, 14:58
      Fakt, przydałoby się wykorzystać parking na Traugutta - ale zgodnie z prawem, a nie tylko przez tych, co głośno pyskują. Natomiast do znaków niewątpliwie należy się stosować, tylko kto ma tego pilnować??
      Policja ma inne zajęcia, natomiast Straż Miejska - pod obecnym przywództwem - raczej wielkiego porządku nie zaprowadzi.
      Nie szukając daleko nawet w tym artykule można podziwiać znajomość tematu co do oznakowania terenu. Żenada, panie... "komendancie".
      • Gość: iiiio Re: Wszędzie trochę racji, ale... IP: 195.3.153.* 29.12.08, 19:04
        Kierowcy doskonale widzą znaki drogowe, tylko mają je gdzieś. Zwłaszcza "katolicy" od siedmiu boleści podjeżdżający na mszę do kościoła Bernardynów.
        • Gość: JL Re: Wszędzie trochę racji, ale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.08, 09:43
          a pod katedrę to nie? chodniki zastawione po obu stronach łącznie z przystankiem
          oraz placem kościelnym
      • Gość: marines Re: Wszędzie trochę racji, ale... IP: 66.197.160.* 30.12.08, 16:32
        Kazio jest z poparcia biskupa, więc się chyba ludziska nie spodziewacie podjęcia jakichkolwiek działań pod kościołami...
    • Gość: Pablo Nowa organizacja ruchu, stare przyzwyczajenia IP: *.chello.pl 30.12.08, 21:17
      Rzadko jestem w Radomiu (gdzie się urodziłem) a o zakazie wjazdu na
      Żeromskiego WIEM!! I nie wjeżdżam! Karać tumanów i już... Zaraz będą
      plamy na nowej części deptaka. ŻAŁOSNE!!
      • Gość: mmknknjnjnoiuhuiin Re: Nowa organizacja ruchu, stare przyzwyczajenia IP: 195.3.153.* 01.01.09, 13:03
        Niektórzy "katolicy" mają zapewne tak ciężkie d..., że przydałoby się umożliwić im podjazd autem pod same ołtarze w kościołach. Możnaby sobie słuchać mszy nie wychodząc z auta ;-(
        • Gość: automobil Re: Nowa organizacja ruchu, stare przyzwyczajenia IP: 82.139.51.* 01.01.09, 22:12
          tu bym sie pod tym podpisał.Powinno być cos w stylu kina samochodowego, jak w
          stanach.Podoba mi się.
        • Gość: zonk Re: Nowa organizacja ruchu, stare przyzwyczajenia IP: *.radom.vectranet.pl 01.01.09, 22:25
          a nie przyjdzie wam do ciezkich glow, ze wielu do kosciola
          przychodzi ludzi starszych lub chorych? i ze o ile inwalida ruchu
          moze jezdzic samochodem to dla niego spacer 100m moze byc bariera
          nie do pokonania? Albo 90letnia staruszka przywieziona do kosciola
          przez rodzine, jak ma przejsc te wg was glupie 100m? Ma ja rodzina
          niesc? opamietajcie sie, wy tez bedziecie starzy...
          • Gość: bella Re: Nowa organizacja ruchu, stare przyzwyczajenia IP: 83.18.74.* 01.01.09, 22:37
            a pewnie, że będziemy, lecz wtedy zapodamy sobie relację z Dami, Radia Plus lub
            przez www posłuchamy ojca dyrektora z radia ma-ryja

starych ludzi nie obowiązują przepisy? Jak rodzina przywiozła staruszkę to niech
            wnusio odstawi ją do pierwszej ławki, a w tym czasie jej synuś niech odstawi
            samochód na parking

plamy po oleju na chodniku tez nie są w kształcie krzyża...

z noworocznymi życzeniami
            • Gość: zonk Re: Nowa organizacja ruchu, stare przyzwyczajenia IP: *.radom.vectranet.pl 02.01.09, 09:31
              owszem, obowiazuja, ale jesli odcinaja starszych ludzi od dotarcia
              do kosciola, trzeba je zmienic. Zycze ci, zeby cie na starosc wnusio
              wszedzie na rekach odstawial. Skad w tobie tyle jadu? w perspektywie
              brak wnusia i synusia?
              • Gość: bella Re: Nowa organizacja ruchu, stare przyzwyczajenia IP: 83.18.74.* 03.01.09, 14:53
                Co za demagogia! Kto ich odcina? Można zaparkować od Lekarskiej i przejść na
                skróty przez bramę kościoła.
    • Gość: . Re: Nowa organizacja ruchu, stare przyzwyczajenia IP: *.infoplus.com.pl 01.01.09, 22:39
      i bardzo dobrze, niech beda mandaty!!! ja przestrzegam zasad, inni notorycznie je lamia- ostatnio widzialam jak jakis niepowany kierowca jechal przez deptak na zeromskiego okolo 60-70km/h, gdy doszlam do dolu zeromskiego zaczelam sie zastanawiac czy nei zmienily sie przepisy poniewaz sznur samochodow jechal sobie jak dawniej, przez kawalek wydzilony dla taxi i autobusow, no i te samochody zaparkowane przy kosciele, przed sklepem rossmann. Czy naprawde nie mozecie zaserwowac porzadnych mandatow??? nie rozumiem... dobre wrazenie zrobilo na mnie nasze Stare Miasto- o dziwo w niedziele po swietach widzialam tam sporo turystow, ludzie spacerowali, filmowali, robili zdjecia, bylo milo- gdyby nie pseudo kierowcy ....
      • Gość: zonk Re: Nowa organizacja ruchu, stare przyzwyczajenia IP: *.radom.vectranet.pl 02.01.09, 09:33
        czy aby na pewno bylas w R? jesli tak, to przepraszam co nazywasz
        Starym Miastem? Zerome? Rynek? Podwalna?
    • Gość: marines Wytyczne IP: 66.197.160.* 02.01.09, 09:02
      Po lekturze niektórych wypowiedzi trzeba było się w czwartek ( 01 01 2009 )pokazać, ale wytyczne kazia były jasne: nie wszczynać awantur, jak najmniej karać, starać się pouczać itp. A przede wszystkim być widocznym.
      Tylko co to za robota, jak się ma związane ręce ????? Mydlenie oczu. Jak z kontolą wewnętrzną. Sprawie na przypał łeb ukręcono, żeby kazio zachował stołek. Żenada
    • Gość: Marcin z Mallow Re: Nowa organizacja ruchu, stare przyzwyczajenia IP: *.b-ras2.chf.cork.eircom.net 03.01.09, 00:13
      Ja chcialem tylko wspomniec ze niektore graty z MPK/ITS (nie wiem co tam teraz
      jezdzi) powoduja wieksze zabrudzenie tego deptaka niz 1000 samochodow osobowych
      tak wiec nie przesadzajmy z tymi plamami oleju
      • Gość: marines miasto świętych krów IP: 66.197.160.* 03.01.09, 13:55
        Niewątpilwie masz rację jeśli chodzi o plamy po oleju, jednak albo otwórzmy ulicę dla wszystkich i dopuśćmy parkowanie przed kościołem, albo karajmy każdego. Dawanie forów wszelkim cwaniaczkom i kombinatorom w stylu " ja to jestem..." powinno się ukrócić.
        Niestety Radom jest miastem, gdzie zawsze trzeba było tolerować wszelkie "święte krowy" i obecna opcja niczym specjalnym nie odbiega od swoich poprzedników.
        Biorąc pod uwagę wszystkich wymienionych na tablicy pod znakiem zakazu ruchu oraz inwalidów, kleryków, wyżej siedzących urzędasów itp. okazuje się, że pół miasta spokojnie może jeździć Żeromskiego nie będąc narażonym na jakiekolwiek podjęcie działań ze strony SM.
        W razie czego jeden telefon do kazia załatwi sprawę.
    • Gość: aaa30 L U D Z I E ! ! ! ! IP: 82.139.34.* 08.01.09, 23:07
      Nie jeździjcie na pamięć !
      Już dawno zmieniono organizację ruchu w wielu miejscach w Radomiu, a nadal kierowcy jeżdżą na pamięć !
      Wylot ulicy Podwalnej w Narutowicza. Tu jak byk jest znak NAKAZUJĄCY skręt w prawo.
      Dzisiaj podjeżdżam pod skrzyżowanie i stoję w kolejce do wyjazdu. Jestem piąty.
      Cała czwórka przede mną skręciła w lewo !
      W tym był także samochód nauki jazdy - "L" - z Zakładu Doskonalenia Zawodowego.
      Jak tak szkolą kierowców, to się nie dziwię, że potem młodzi kierowcy nie przestrzegają przepisów.
      A potem na rondzie jeszcze były dwie L-ki.
      Jedna objechała rondo bez żadnego kierunkowskazu, druga wyjechała z ronda z włączonym lewym kierunkowskazem.
      Ręce opadają !

A może by tak pracownicy MZDiK ruszyli w końcu głową (jeśli ją mają), i postawili u wylotu Podwalnej ZAKAZ skrętu w lewo ?
      Znak zakazu jest bardziej widoczny i bardziej przemawia do kierowców, niż nakaz jazdy w prawo.
      Zawsze zakazy są bardziej przestrzegane.
      • Gość: nie Re: L U D Z I E ! ! ! ! IP: 82.139.33.* 09.01.09, 00:55
        >A może by tak pracownicy MZDiK ruszyli w końcu głową (jeśli ją mają), i
        postawili u wylotu Podwalnej ZAKAZ skrętu w lewo ?

I wtedy mozna by bylo pojechac prosto w brame posesji a tego tez nie wolno!
      • b-ania Re: L U D Z I E ! ! ! ! 09.01.09, 07:06
        To spowodowało jeszcze większe korki ale... na Narutowicza. Wczoraj
        też chciałam skręcić jak znak nakazuje w prawo lecz oba pasy
        Narutowicza były zajęte.
        • Gość: misio Stałe posterunki Straży Miejskiej IP: 93.105.147.* 10.01.09, 18:24
          Na wlotach w ulicę żeromskiego postawić budki SM na stałe. Niech
          pilnują wjazdu na deptak.
          • teta1985 Re: Stałe posterunki Straży Miejskiej 10.01.09, 18:51

www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=30285160&postcount=83
            Sumienie ruszyło SM?
      • Gość: akowiec Re: L U D Z I E ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 19:53
        moim zdaniem przy tak zasadniczej zmianie organizacji ruchu powinny
        byc duze czytelne i dobrze widoczne tablie informacyjne
        • Gość: mobil Re: L U D Z I E ! ! ! ! IP: 82.139.51.* 10.01.09, 23:07
          przed wczoraj widziałem jak straż miejska zatrzymała jakies auto i kazała mu
          zawrócić. I w ten sposób koleś pojechał pod prąd. Fajnie jest.
          A czy taxi bez pasażera może wjechać na żeromskiego? Jaka jest róznica między
          wjazdem taksówki prywatnie a prywatnym pojazdem?
          Może warto jakiegoś koguta na dach załatwić!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka