Dodaj do ulubionych

W Pionkach chcą odtworzyć kolej wąskotorową

IP: *.radom.pl 11.11.03, 14:38
cudowna idea!
Obserwuj wątek
    • Gość: Spider Re: W Pionkach chcą odtworzyć kolej wąskotorową IP: 195.205.191.* 11.11.03, 15:33
      zeby tylko powstala taka kolej
    • Gość: Thommas z parowozem!!!! IP: *.ceu.hu 11.11.03, 15:55
      Marzy mi sie kolejka z parowozem!!! Na zachodzie takie kolejki
      przyciagaja mase turystow.
    • turbo_fan Re: W Pionkach chcą odtworzyć kolej wąskotorową 11.11.03, 16:10
      Jestem za! Mam nadzieję że ten rewelacyjny pomysł wejdzie w
      życie. Kolejki wąskotorowe mają niesamowity urok. Wie o tym
      każdy, kto choćby raz się z nimi zetknął. Serce mi się kraje gdy
      widzę opustoszałe stacyjki kolejki sulejowskiej, przysypane tory
      kolejki Iłża-Starachowice.
      • Gość: Urle Tak tak ... IP: *.internet.radom.pl 11.11.03, 16:24
        Również i mi się ten pomysl podoba.Może nadchodzi renesans wąskotorówek?:)
        A tak na marginesie,szedlem kiedys trasą przez puszcze z Pionek do Garbatki...
        właśnie tym nasypem.Niezapomniany widok... Garbtaka-Letnisko to jedno z
        piękniejszych miejsc w Polsce.

Tez popieram.A moze by tak do Jedlińska poprowadzić apotem do Radomia?:D
    • Gość: as Re: W Pionkach chcą odtworzyć kolej wąskotorową IP: *.tkdami.net / 172.16.251.* 11.11.03, 16:43
      Uważam, że to znakomity pomysł.Biorąc pod uwagę atrakcje turystyczne, które
      przygotowują Kozienice(rejsy statkiem po Wiśle na trasie Kozienice - Kazimierz)
      pojawia się szansa na powstanie ciekawej oferty turystycznej regionu
      radomskiego.
      • Gość: mak Re: W Pionkach chcą odtworzyć kolej wąskotorową IP: 195.205.191.* 11.11.03, 20:23
        kozienicon wara od puszcz
    • Gość: rodon Re: W Pionkach chcą odtworzyć kolej wąskotorową IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.03, 17:01
      Tak trzymać. Pomysł wspaniały. Oby udało się go zrealizować w 150%. Trzymam
      kciuki. Pozdrawiam wszystkich, którzy są w to zaangażowani.
    • Gość: Pionki Re: W Pionkach chcą odtworzyć kolej wąskotorową IP: 195.205.191.* 11.11.03, 19:27
      Niech robią bede miał z bohaterów bliziutko zeby isc pojezdzic
      sobie, zamiast do szkoly na lekcje to wycieczka po puszczy
      bedzie :DD
    • Gość: wrrr... Re: W Pionkach chcą odtworzyć kolej wąskotorową IP: *.udn.pl 11.11.03, 22:54
      A ja chcę żeby odtworzono nawierzchnię Żeromskiego z lat 70.
      Była wtedy na całej ulicy kostka bazaltowa.A teraz jest
      dziadowstwo. I chcę, aby przywrócono ogrodzenie parku im. T
      Kościuszki.Komuniści skradli kilkaset metrów tego pięknego i
      kutego ogrodzenia.Nie wierzę żeby rozpłynęło się. Było nazbyt
      ładne i duże.Ale słyszałem gdzie ono jest.Być może będę wiedział
      za jakieś dwa tygodnie.
      • Gość: kojot Re: W Pionkach chcą odtworzyć kolej wąskotorową IP: *.tkdami.net / 172.16.3.* 11.11.03, 23:05
        Ja juz wiem - wywieziono je do Kielc, siedziby województwa ówczesnego.
        • isoxazolidine Re: W Pionkach chcą odtworzyć kolej wąskotorową 12.11.03, 06:24
          ktos tam sie swego czasu (jak pamietam ubiegloroczne dyskusje na forum)
          wybieral ...
          pytanie do kogos ktos sie wyznaje w paragrafach: jesli by dowiesc ze ogrodzenie
          faktycznie pochodzi z radomia to jakie sa szanse na jego odzyskanie ???
    • Gość: Ja Re: W Pionkach chcą odtworzyć kolej wąskotorową IP: 195.205.191.* 22.11.03, 21:20
      W artykule jest blad, juz nie ma zakladow Steffena tylko Dwie
      spolki Meble pionki, ale ten zaklad jest w stanie likwidacji, i
      tez pewnie zmieni nazwer
      • Gość: Przemkos Re: W Pionkach chcą odtworzyć kolej wąskotorową IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.03, 23:23
        mam tylko nadzieje, ze ruszy takze od nowa trasa Ilza - Starachowice,
        niesamowita trasa to byla.....
        • isoxazolidine Re: W Pionkach chcą odtworzyć kolej wąskotorową 23.11.03, 09:34
          a czy ktos wie na jakim etapie sa dzialania zwiazane z trasa ilza-
          starachowice ??
          • Gość: Przemkos Re: W Pionkach chcą odtworzyć kolej wąskotorową IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.03, 23:34
            chyba zartujesz.... oprocz fundacji, ktora robi to w calym kraju nikt sie nie
            zajmie z urzedu w ilzy.... jestem mieszkancem tego miasta i szlag mnie trafia,
            jak widze jak wladze siedza, grzeja tylki na stolkach i NIC NIE ROBIA! Takie
            walory turystyczne, a nie ma ich kto wykorzystac... przeciez juz nie raz bylem
            w urzedzie w ilzy, gdzie dostawalem odpowiedz: "pkp moze nam dac za darmo
            lokomotywe i wagoniki, ale po co nam to? tam tory pokradli i trzeba to bedzie
            zrobic, a to sie nie oplaca".....
            debile.... nic innego
            w tym urzedzie to powinna byc jakas solidna kontrola.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka