Gość: GregorY IP: *.radom.pl 11.11.03, 14:38 cudowna idea! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Spider Re: W Pionkach chcą odtworzyć kolej wąskotorową IP: 195.205.191.* 11.11.03, 15:33 zeby tylko powstala taka kolej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thommas z parowozem!!!! IP: *.ceu.hu 11.11.03, 15:55 Marzy mi sie kolejka z parowozem!!! Na zachodzie takie kolejki przyciagaja mase turystow. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_fan Re: W Pionkach chcą odtworzyć kolej wąskotorową 11.11.03, 16:10 Jestem za! Mam nadzieję że ten rewelacyjny pomysł wejdzie w życie. Kolejki wąskotorowe mają niesamowity urok. Wie o tym każdy, kto choćby raz się z nimi zetknął. Serce mi się kraje gdy widzę opustoszałe stacyjki kolejki sulejowskiej, przysypane tory kolejki Iłża-Starachowice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urle Tak tak ... IP: *.internet.radom.pl 11.11.03, 16:24 Również i mi się ten pomysl podoba.Może nadchodzi renesans wąskotorówek?:) A tak na marginesie,szedlem kiedys trasą przez puszcze z Pionek do Garbatki... właśnie tym nasypem.Niezapomniany widok... Garbtaka-Letnisko to jedno z piękniejszych miejsc w Polsce. Tez popieram.A moze by tak do Jedlińska poprowadzić apotem do Radomia?:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: W Pionkach chcą odtworzyć kolej wąskotorową IP: *.tkdami.net / 172.16.251.* 11.11.03, 16:43 Uważam, że to znakomity pomysł.Biorąc pod uwagę atrakcje turystyczne, które przygotowują Kozienice(rejsy statkiem po Wiśle na trasie Kozienice - Kazimierz) pojawia się szansa na powstanie ciekawej oferty turystycznej regionu radomskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: W Pionkach chcą odtworzyć kolej wąskotorową IP: 195.205.191.* 11.11.03, 20:23 kozienicon wara od puszcz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodon Re: W Pionkach chcą odtworzyć kolej wąskotorową IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.03, 17:01 Tak trzymać. Pomysł wspaniały. Oby udało się go zrealizować w 150%. Trzymam kciuki. Pozdrawiam wszystkich, którzy są w to zaangażowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pionki Re: W Pionkach chcą odtworzyć kolej wąskotorową IP: 195.205.191.* 11.11.03, 19:27 Niech robią bede miał z bohaterów bliziutko zeby isc pojezdzic sobie, zamiast do szkoly na lekcje to wycieczka po puszczy bedzie :DD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrrr... Re: W Pionkach chcą odtworzyć kolej wąskotorową IP: *.udn.pl 11.11.03, 22:54 A ja chcę żeby odtworzono nawierzchnię Żeromskiego z lat 70. Była wtedy na całej ulicy kostka bazaltowa.A teraz jest dziadowstwo. I chcę, aby przywrócono ogrodzenie parku im. T Kościuszki.Komuniści skradli kilkaset metrów tego pięknego i kutego ogrodzenia.Nie wierzę żeby rozpłynęło się. Było nazbyt ładne i duże.Ale słyszałem gdzie ono jest.Być może będę wiedział za jakieś dwa tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojot Re: W Pionkach chcą odtworzyć kolej wąskotorową IP: *.tkdami.net / 172.16.3.* 11.11.03, 23:05 Ja juz wiem - wywieziono je do Kielc, siedziby województwa ówczesnego. Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: W Pionkach chcą odtworzyć kolej wąskotorową 12.11.03, 06:24 ktos tam sie swego czasu (jak pamietam ubiegloroczne dyskusje na forum) wybieral ... pytanie do kogos ktos sie wyznaje w paragrafach: jesli by dowiesc ze ogrodzenie faktycznie pochodzi z radomia to jakie sa szanse na jego odzyskanie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: W Pionkach chcą odtworzyć kolej wąskotorową IP: 195.205.191.* 22.11.03, 21:20 W artykule jest blad, juz nie ma zakladow Steffena tylko Dwie spolki Meble pionki, ale ten zaklad jest w stanie likwidacji, i tez pewnie zmieni nazwer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemkos Re: W Pionkach chcą odtworzyć kolej wąskotorową IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.03, 23:23 mam tylko nadzieje, ze ruszy takze od nowa trasa Ilza - Starachowice, niesamowita trasa to byla..... Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: W Pionkach chcą odtworzyć kolej wąskotorową 23.11.03, 09:34 a czy ktos wie na jakim etapie sa dzialania zwiazane z trasa ilza- starachowice ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemkos Re: W Pionkach chcą odtworzyć kolej wąskotorową IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.03, 23:34 chyba zartujesz.... oprocz fundacji, ktora robi to w calym kraju nikt sie nie zajmie z urzedu w ilzy.... jestem mieszkancem tego miasta i szlag mnie trafia, jak widze jak wladze siedza, grzeja tylki na stolkach i NIC NIE ROBIA! Takie walory turystyczne, a nie ma ich kto wykorzystac... przeciez juz nie raz bylem w urzedzie w ilzy, gdzie dostawalem odpowiedz: "pkp moze nam dac za darmo lokomotywe i wagoniki, ale po co nam to? tam tory pokradli i trzeba to bedzie zrobic, a to sie nie oplaca"..... debile.... nic innego w tym urzedzie to powinna byc jakas solidna kontrola..... Odpowiedz Link Zgłoś