sumieniepisu 11.02.09, 21:51 No to prezydent Kosztowniak nie dostanie absolutorium!No to koniec władzy PIS w mieście!Hurrrra! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sympatyk.pisu Komisarz wyborczy pyta o radną 11.02.09, 21:56 Jeśli do tego dojdzie to Krzysztof Sońta na prezydenta miasta z ramienia PiS!!!!!!!!!!!!!I wtedy wygrywamy znowu!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do pisa Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.radom.vectranet.pl 11.02.09, 22:12 Na fujarce fujaro! Już kopiesz Kosztowniaka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jiki Wójcik pyta - ja odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 22:14 Skonsultowałem się w tej sprawie z prawnikiem rady. Powiedział mi, żebym pismo o podanie tych informacji wysłał do radnej - mówi Dariusz Wójcik, przewodniczący rady miejskiej. - Ja takich informacji nie posiadam, bo skąd je mogę mieć? - pyta. Jaja Pan sobie robi ??? jak to skąd ??? osoba na takim stanowisku jak Pan nie wie skąd się biorą takie informacje ? podpowiem Panu w czynie społecznym: Idzie Pan do Urzędu Miejskiego w Radomiu przy ulicy Kilińskiego 30, prosi Pan o odpis KRS (pełny nie skrócony) kosztuje on 60 zł i dowie się Pan z niego kiedy Pani radna przestała pełnić funkcję prezesa, będzie tam także informacja na mocy jakiej uchwały i z jakiego dnia i JUŻ WSZYSTKO PAN WIE !!!! może Pan nie wie skad można wziąć 60 zł na odpis z KRS ? - jeśli w tym jest problem to może Gazeta ogłosi jakąś zbiórkę społeczną !!! PS. Popieram władze Radomia i to co się w Radmiu dzieje ale oczekuję konsekwentnych działań Panie Wójcik jeśli jest łamane prawo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sumieniepisu Re: Wójcik pyta - ja odpowiadam 11.02.09, 22:18 Ja zaś nie popieram PIS ale też oczekuję zdecydowanych działań!Choć PISowej dup.y nikt nie uratuje można jeszcze zachować honor!Panie Wójcik do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Re: Wójcik pyta - ja odpowiadam IP: *.xdsl.centertel.pl 11.02.09, 22:27 Jak miernota może mówić o honorze?Wiesz dziecko co to w ogóle jest?A z drugiej strony zastanawiający jest front ataku i zainteresowania sprawą pewnych instytucji.Dlaczego te same instytucje nie interesowały się tak bardzo kiedy dochodziło do ogromnych nieprawidłowości i nadużyć w Pionkach?Bo tam rządzili akurat ich przyjaciele z PZPR? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzy dychy Re: Wójcik pyta - ja odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 18:59 Idzie Pan do Urzędu Miejskiego w Radomiu przy ulicy Kilińskiego 30, prosi Pan o odpis KRS (pełny nie skrócony) kosztuje on 60 zł skrocony kosztuje 30 zl,wiec od strony finansowej chyba nie ma problemu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.internet.radom.pl 11.02.09, 22:28 a gdzie pojda do pracy te tabuny pisowcow?zwlaszcza eksperci z rewitalizacji czy administratora?skiba wroci do jedlni?kwiecien do szpitala?kosztowniak do urzedu pracy?falek dyrektor biura sonty? marszalkiewicz do jedlinska?a co malolatami z urzedu miejskiego typu solsnia i tusinska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.radom.vectranet.pl 11.02.09, 22:32 Łoj bedzie sie działo...Wybory wkrótce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: 193.111.144.* 12.02.09, 12:00 Jak to gdzie? Do WSZ. Wszyscy wiedzą, że to dla nich ma być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 22:35 Czy przy okazji Komisarz Wyborczy mógłby wyjaśnić kwestię prawomocności zasiadania na stołku Przewodniczącego Rady Miejskiej? Bo jeśli ktoś już nie pamięta, to jego wybór był delikatnie mówiąc dziwny. Jakoś się głosy do 28 nie chciały zsumować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deny Kluziński pewnie nie wrzucił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 00:03 Kluziński pewnie nie wrzucił, biedaczek pewnie wyszedł zjeść kanapkę albo zatelefonować jak ostatnio !!! polityka to zwykła prostytucja Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk.pisu Komisarz wyborczy pyta o radną 11.02.09, 22:35 Nadchodzi czas Wspólnoty Samorządowej i Krzysztofa Sońty jako Prezydenta Miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGN Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: 193.111.144.* 12.02.09, 11:46 sympatyk.pisu napisał: > Nadchodzi czas Wspólnoty Samorządowej i Krzysztofa Sońty jako > Prezydenta Miasta! Dlaczego tak bardzo nienawidzisz tego miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
jestem.jaki.jestem Re: Komisarz wyborczy pyta o radną 11.02.09, 22:52 Brawo dla komisarza!Chyba już po pisie....:-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popopopopopo Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.radom.vectranet.pl 11.02.09, 22:58 I po Sońcie jednym z drugim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.radom.vectranet.pl 11.02.09, 23:02 Panie przewodniczący wystarczy tu zajrzeć: www.krs-online.com.pl/akces-tm-spolka-z-ograniczona-krs-112036.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zIUTA Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.32.radom.pilicka.pl 12.02.09, 08:00 NO TAK ALE W PODANYM LINKU DATA AKTUALIZACJI 17.11.2008 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tbj Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 08:47 to znaczy, że wtedy była ostatnia aktualizacja i do dziś nic się nie zmieniło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.radom.vectranet.pl 19.02.09, 22:08 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franio i benio Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: 83.18.74.* 11.02.09, 23:11 Z ciekawości, czy jest możliwość zafałszowania dokumentów w taki sposób, że będzie wszytko po myśli Pani radnej? Tzn., że ostanie się na jako radna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.internet.radom.pl 11.02.09, 23:12 nie ma.za daleko poszlo.a nikt nie lubi pisu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logika Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.radom.vectranet.pl 11.02.09, 23:33 Skoro tak łatwo sprawdzić kto jest prezesem, to wszyscy wiedzieli co jest grane. Odpowiedz Link Zgłoś
gladimir Brawa dla gazety!!! 11.02.09, 23:46 Pilnujcie sprawy do końca! Ma być koniec dziadostwa! Koniec cwaniactwa! BRAWA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proszę... Re: Brawa dla gazety!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 23:50 Wróćcie jeszcze do sprawy wyboru Wójcika. Przecież tam były jawne "wałki"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puls Re: Brawa dla gazety!!! IP: *.radom.vectranet.pl 11.02.09, 23:52 Był jakiś głos którego nikt nie wrzucił... Odpowiedz Link Zgłoś
maarek5 Komisarz wyborczy pyta o radną 12.02.09, 05:27 Panie Wójcik,to po jaką cholerę zajmuje pan ten stołek?Wiem że wyjaśnienie tej sprawy nie leży w pana interesie ale nie kompromituj się na Boga człowieku!!!!!Najlepiej idż na chorobowe!Tylko uważaj,ostatnio ZUS ściga lewe zwolnienia.I znowu wdepniesz w gó...! Ale,ale a może Rutkowski!Zejdzie na dół urzędu do p.30 zapłaci 60zł i już wszystko wie!A Ciebie człowieku/chyba cholera Nas- podatników/skasuje na 100.000.I jeszcze nakręci film.Ale z honorarium odpali Ciebie zwyczajowe 10% i wyjdziesz na swoje.Tylko nie mów że ta koncepcja nie chodzi Ciebie po głowie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Re: Komisarz wyborczy pyta o radną 12.02.09, 12:49 Jest takie powiedzenie: "Pan Bóg nie rychliwy, ale sprawiedliwy". Pani radna Lisiecka-Kowalczyk chyba za dużego loda chciała ukręcić na miejskich przetargach. W końcu się przejechała. Ale to nie radna jest tu największym przegranym, tylko radomskie Prawo i Sprawiedliwość. Pani radna dostała to czego chciała. Firmy powiązane kapitałowo z jej rodziną powygrywały miejskie przetargi zapewniając jej dostatnie życie. Natomiast PIS prawdopodobnie straci będący na wagę złota 15 głos w Radzie Miejskiej. Uważam, że wszystkie przetargi, które wygrały firmy związane z rodziną pani radnej powinno zbadać CBA i prokuratura. To zbyt duży zbieg okoliczności, że nagle rodzinne firmy pani radnej niezależnej wygrywają przetargi, a pani radna swoimi głosem pomaga forsować PISowi w Radzie kolejne kontrowersyjne uchwały. W całym tym teatrzyku politycznym najbardziej żenującą rolę dostał przewodniczący Dariusz Wójcik. Biedaczysko nie wie jak ma grać. Bo z jednej strony stoi twarda litera prawa, a z drugiej interes partii PIS, której on sam zawdzięcza wiele. Panie Wójcik. Niech się Pan zachowa z klasą i sprawdzi w KRS kwestię zasiadania radnej w zarządzie. Biuro Rady ma pieniążki i 60 zł to nie wydatek nie wiadomo jak duży. Jak się potwierdzą przypuszczenia zwołać należy sesję i zwyczajnie mandat radnej wygasić bez żadnych ceregieli politycznych, bo naprawdę Radom nie potrzebuje w takiej sprawie robienia pośmiewiska i interwencji wojewody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no problem Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 13:25 Wójcik już przedstawił swoje stanowisko w tej sprawie. Według niego wszystko jest w porządku. Dlatego nie zwołuje sesji rady miejskiej, bo nie ma sprawy. W GW czytamy: Żadnych wątpliwości nie ma przewodniczący rady Dariusz Wójcik (PiS). - Jeśli lokale wynajmowane są po cenach rynkowych, to zastrzeżeń mieć nie można - mówi Wójcik. - Przyznam, że nie znam sprawy, ale jeszcze dziś zapytam o szczegóły prezydenta. Co na to prezydent? Sekretarka przekazała nam, że w jego imieniu wypowie się dla nas biuro prasowe. - Prezydent scedował wszystkie obowiązki dotyczące spółki Rewitalizacja na jej prezesa i tam powinni państwo poszukiwać odpowiedzi na swoje pytania - mówi Ryszarda Kitowska z biura prasowego. - Wynajęcie lokali odbyło się zgodnie z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
sumieniepisu Re: Komisarz wyborczy pyta o radną 12.02.09, 17:55 Przecież nawet teraz mozna stworzyć dokumenty że radna nie była prezeską... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 18:00 Ludzie !jak mozecie miec pretensje do ludzi znikąd,bez wykształcenia i majątku ,pretensje o to ze chcą 4 lata kadencji maksymalnie wykorzystać ? Przeciez to logiczne.Snuje sie czasem po radomiu wszechwiedzacy byly posel i po jego oczach widze ,ze jakbym mu zaproponował stówe wsparcia to by nie odmówił. Takie problemy powstają nie teraz, tylko wtedy gdy na spotkaniu wyborczym kandydat (np 40 letni) chwali się tym ,że nic nie ma i na dodatek jest bezrobotny ! A przecież mieliśmy takie egzemplarze troglodytów Więc nie ma co pyskować,trzeba poczekać i nie być głupkiem przy urnie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryjek Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.radom.vectranet.pl 12.02.09, 18:20 Kompromitacja Rady Miejskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.09, 18:29 Masz rację, przecież sam przewodniczący rady Wójcik nie decyduje o sprawach Radomia. Jak on nie reaguje odpowiednio na zaistniałą sytuację, to pozostali radni powinni wystąpić do niego z żądaniem zwołania sesji w tej kwestii. Czy wszyscy radni w Radomiu są bezradni? Co za grajdoł!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 19:06 Święte słowa. Nasze radomskie społeczeństwo ( w części ) po raz kolejny wykazało się porażającą inteligencją, głosując na partię, która głosiła słuszne hasła, a nie na konkretnych ludzi. Niestety ci, którzy mieli te hasła realizować to króliki wyciągnięte z grójeckiego kapelusza, ludzie przypadkowi, koniukturaliści, podczepieni pod PiS dlatego, bo dostrzegli, że może to IM przynieść korzyści. Bez przeszłości, wiedzy, dokonań, wykształcenia. Vide p. Prezydent ( po dwu fakultetach !!! )znający język "chiszpański". Czego można od takich ludzi wymagać ? Wiedzy ? Kultury ? Pierwsze co zrobią to muszą się nachapać, bo nie wiadomo, czy jeszcze będą mieli okazje. Jeżeli p. viceprezydent Marszałkiewicz tworzy w UM stanowisko specjalnie dla swojego szwagra, człowieka, który ma ksywkę "noszowy" ( ponoć w tej roli pracował w szpitalu, zastrzegam, że taką wersje słyszałem w UM ), to jest to normalne, do zaakceptowania i nie budzi sprzeciwu ? Przecież ci panowie szli do wyborów pod hasłem, że teraz, jak ich wybierzemy skończy się kolesiostwo, cwaniactwo, arogancja władzy. I co ? G.... Obiecanki cacanki, jak już są u koryta, to mają wyborców w nosie. Mam nadzieję, że ciemny lud ( określenie p. Kurskiego ), który kupił te szczytne hasła wreszcie przejrzy na oczy i odpowiednio ich oceni wrzucając głosy do urn. I oby p. Prezes Kaczyński, w którego dobre chęci mimo wszystko wierzę, przejrzał wreszcie na oczy i zobaczył, że w terenie reprezentuje go zorganizowana grupa cwaniaków, która w ciągu 2 lat doprowadziła do tego, że PiS w Radomiu przestał być wiodącym ugrupowaniem i stał się zaprzeczeniem samej siebie. I chciałbym również, żeby p. Prezes dobrał im się do tyłka. Mam również nadzieję, że sprawiedliwość i prawo dosięgnie promotora tych ludzi p. Suskiego, który z pewnością nie raczył poinformować P. Prezesa o sytuacji, do jakiej doprowadzili w Radomiu ludzie z jego nadania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bomba Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.xdsl.centertel.pl 12.02.09, 20:16 Długa ta twoja modlitwa.Nie wiedziałem że czerwoni potrafią się modlić.Ale można i tak.Tyle twojego jotejo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 21:10 I proszę. Co za kultura... Próżnoś riposty się spodziewał, nie dam ci prztyczka, ani klapsa, nie powiem nawet pies cię j...L, bo byłby to mezalians dla psa. P.S. Bomba sprawdz w słowniku wyrazów obcych co oznacza słowo mezalians. Odpowiedz Link Zgłoś
naiwny_cynik Re: Komisarz wyborczy pyta o radną 12.02.09, 23:48 Do ja: daremne żale, próżny trud. Też kiedyś miałem taką nadzieję, że PIS może się ucywilizować, że psują mu wizerunek odszczepieńce, ale w gruncie rzeczy to dobra partia. Ale tą nadzieję straciłem. Cały PIS opiera się właśnie na takich podstawach, jakie można oglądać w całej krasie w Radomiu. Liczysz na to, że Kaczor da reprymendę perukarzowi spod Grójca, albo może nawet kopnie go w... cztery litery? To się grubo mylisz. Lalkarz-perukarz to zaufany Kaczora i tyle. Liczę tylko na to, że zwykli ludzie nie dadzą się po raz n-ty nabrać tym samym hohsztaplerom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bomba Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.xdsl.centertel.pl 13.02.09, 06:31 jotejo jeżeli kogoś cytujesz to przynajmniej zaznacz czyje to słowa bo wozisz się jakbyś to ty wymyślił a tak naprawdę jesteś niedokształconym miernotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bomba Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.xdsl.centertel.pl 13.02.09, 06:32 A tu minister "zapomniał".Czyli jednemu wolne a innemu nie?Czy tu komisarz wyborczy tak szybko zareaguje i minister (poseł) straci mandat? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,6268592,Czuma_w_radzie_nadzorczej_prywatnej_firmy___To_zaniedbanie_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komisarz Pyta Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.radom.vectranet.pl 14.02.09, 00:34 Wszystkich prawo powinno obowiązywać, ale myślę,że ta radna tego bidnego ministra 10 razy by sprzedała. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk.pisu Re: Komisarz wyborczy pyta o radną 14.02.09, 11:44 Już wiemy,że po powrocie z sanatorium p. Agnieszka może przez swoją nieuwagę zostać odwołana z funkcji radnej.Liczymy jednak na wsparcie radnych Platformy Obywatelskiej!Nasza współpraca może także mieć miejsce w kampanii na zasadzie np. nasz prezydent - wasz przewodniczący rady lub wiceprezydent! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaja jak berety Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.radom.vectranet.pl 17.02.09, 00:07 Już wiemy,że po powrocie z sanatorium p. Agnieszka może przez swoją nieuwagę zostać odwołana z funkcji radnej.Liczymy jednak na wsparcie radnych Platformy Obywatelskiej Przez nieuwagę? Ha Ha Ha Ha ha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalala Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.09, 07:26 Czego nie zauważyła? że jest radną? czy że kierowna przez nią spółka zawarła umowę z Rewitalizacją? Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk.pisu Re: Komisarz wyborczy pyta o radną 14.02.09, 11:45 I apel do naszych przyjaciół z Platformy aby dali sobie spokój z Radomianami Razem!To nie jest sojusznik dla Was drodzy Przyjaciele! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezależny Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.09, 13:12 Widzisz, że tracicie już przewagę w Radzie Miejskiej i mogą się zacząć schody dla PiS-u to od teraz PO stało się już Przyjacielem PiS-u??? Tak bardzo wykorzystywanie władzy do własnych celów wam smakuje, że wszelkie chwyty są dozwolone??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.31.radom.pilicka.pl 14.02.09, 15:47 Czy ty możesz nie podszywać się pod prawdziwego sympatyka? Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk.pisu Re: Komisarz wyborczy pyta o radną 14.02.09, 17:00 Ja się pod nikogo nie podszywam!Jestem prawdziwym Sympatykiem PiSu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosa Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.02.09, 12:46 Wozniakiem niech sie zainteresuja, wypelnia wszytskie przeslanki do umorzenia mandatu radnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 21:20 No i co będzie z tą bezradną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co to będzie? Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.radom.vectranet.pl 18.02.09, 21:30 Nie martw się. To raczej zaradna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsc Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.09, 22:23 Nie tylko zaradna, ale jeszcze do tego ma życzliwych kolegów z PiS-u. Zwłaszcza przewodniczącego Rady Miejskiej, który (przez nieuwagę?) nie umieszcza w porządku obrad Rady sprawy wygaszenia jej mandatu. Grunt to nie widzieć tego co niewygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hart Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.31.radom.pilicka.pl 20.02.09, 16:02 Masz rację.Powinien w porządku umieścić również wygaśnięcie mandatu Wędzonki.przecież on też prowadził działalność gospodarczą na majątku gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaniepokojona Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 11:35 Gazeta Wyborcza pyta o radną - przewodniczący Rady Miejskiej - głuchy Radomianie pytają o radną - przewodniczący Rady Miejskiej - głuchy Prokurator pyta o radną - przewodniczący Rady Miejskiej - głuchy Komisarz pyta o radną - przewodniczący Rady Miejskiej - głuchy Wyglada na to, że przewodniczący Rady Miejskiej p. Dariusz Wójcik ma poważny problem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdgg Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.radom.vectranet.pl 10.02.10, 10:36 To się jeszcze okaże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosa Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.02.09, 15:36 o Wozniaka lepiej niech zapyta i niech sie posilkuje sytyacja w Tarnobrzegu ...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk-picu Radna niech startuje do pkryw i garów bo jest gast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 10:15 Przewodniczacy rady i posełek od krzyżowek to chyba wyjadali u radnej kapusniaczek wiosenny? bo tak mlaskają mówiąc do niej przez komórkę ,a oNa czuje się wtedy jak ????w niebie. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pati Re: Radna niech startuje do pkryw i garów bo jest 23.02.09, 10:40 Nepotyzm miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95190,6303078,Moze_byc_nawet_byly_narzeczony_mojej_corki.html miasta.gazeta.pl/radom/1,48201,6305491,Eldorado_w_panstwowych_spolkach_corkach.html i korupcja wybory.informacje.int.pl/beata-sawicka-po-i-afera-korupcyjna-sejm165.htm www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.php?id_news=28855 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,CBA-gromadzi-dowody-ws-sopockiej-afery-korupcyjnej,wid,10158021,wiadomosc.html?ticaid=178e3 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5478239,Kolejny_polityk_PO_zamieszany_w_afere_korupcyjna_w.html jaka dotyczy ludzi PO to rzecz na skalę dotąd niespotykaną. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pati nepotyzm i korupcja ludzi PO na niespotykaną dotąd 23.02.09, 10:44 Nepotyzm miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95190,6303078,Moze_byc_nawet_byly_narzeczony_mojej_corki.html miasta.gazeta.pl/radom/1,48201,6305491,Eldorado_w_panstwowych_spolkach_corkach.html i korupcja wybory.informacje.int.pl/beata-sawicka-po-i-afera-korupcyjna-sejm165.htm www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.php?id_news=28855 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,CBA-gromadzi-dowody-ws-sopockiej-afery-korupcyjnej,wid,10158021,wiadomosc.html?ticaid=178e3 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5478239,Kolejny_polityk_PO_zamieszany_w_afere_korupcyjna_w.html jaka dotyczy ludzi PO to rzecz na skalę dotąd niespotykaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gADs Re: nepotyzm i korupcja ludzi PO na niespotykaną IP: 82.139.52.* 23.02.09, 14:23 Nie odwracaj kota do góry nogami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti2 Re: nepotyzm i korupcja na niespotykaną skalę IP: *.radom.vectranet.pl 23.02.09, 21:28 Czy dziś się wszystko na sesji wyjaśniło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danke Re: nepotyzm i korupcja na niespotykaną skalę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 07:51 Wątpie, gazety nic nie piszą to pewnie nie było tego tematu i nic się nie wyjaśniło. Dzięki przewodniczącemu D. Wójcikowi Lisiecka-Kowalczyk nadal radną jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foksal Re: nepotyzm i korupcja na niespotykaną skalę IP: *.31.radom.pilicka.pl 24.02.09, 10:59 Korupcja i nepotyzm w PO na ogromną skalę a młode PaliPSY wyciągają jakieś bzdety swojej niedawnej koleżanki gdzie wszystko było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: nepotyzm i korupcja na niespotykaną skalę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 14:03 Kto stwierdził, że w spr. Lisieckiej było wszystko ok.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosa Re: nepotyzm i korupcja na niespotykaną skalę IP: 93.105.146.* 24.02.09, 13:36 cale szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabinet Re: nepotyzm i korupcja na niespotykaną skalę IP: *.31.radom.pilicka.pl 24.02.09, 15:23 PO obsadza swoimi nieudacznikami cała Polskę.Nepotyzm totalny! Oczywiście ich organy propagandowe o tym nie napiszą (GW) ani nie powiedzą (FMF FM) ani nie pokażą (TVN). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POP Re: nepotyzm i korupcja na niespotykaną skalę IP: 82.139.52.* 24.02.09, 15:42 Piski szczekają karawan idzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabinet Re: nepotyzm i korupcja na niespotykaną skalę IP: *.31.radom.pilicka.pl 24.02.09, 15:56 Właśnie.Śmiecie dopóki chroni ich medialny UKŁAD kradnie dalej i obsada Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujo Stefek Kto z PO bedzie po odchodzącej radnej??????/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 10:39 Nazwiska podajcie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefek wujo -pyta Czy uchwały rady w ktorej glosuje b.radna sa ważne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 10:51 Oto jest pytanie pierwsze. A drugie. Czy była radna wyłudza diety???? I podsumowanie. Prezio i PiS bedą ją trzymać dotąd "na postronku", aż wszystko przegłosują. Tak wygląda przestrzeganie prawa i spawiedliwosci w Radomiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kati Re: Czy uchwały rady w ktorej glosuje b.radna sa IP: *.31.radom.pilicka.pl 25.02.09, 11:17 Warto przypomnieć powody odejścia radnej z klubu PO.Z tego co pamiętam publicznie zostało odczytane jej oświadczenie że główną przyczyną odejścia jest zmuszanie radnych do głosowań wg. stanowiska politycznego ustalonego w PO wbrew sumieniu radnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: Czy uchwały rady w ktorej glosuje b.radna sa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 11:27 Aaaa... to świetna wiadomość, ta pani ma wrażliwe sumienie. Ciekawe co teraz nakazuje jej zrobić to sumienie, gdy wyszło na jaw, że złamała ustawę antykorupcyjną, skutkiem czego jest utrata mandatu radnej? Jakoś teraz nie zareagowała tak szybko i stanowczo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsument drobiu Re: Czy uchwały rady w ktorej glosuje b.radna sa IP: 82.139.52.* 25.02.09, 15:29 Kiedy zjemy coś pysznego przy Rwańskiej 7? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytko Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.09, 16:39 Czy pani radna Agnieszka Lisiecka -Kowalczyk uczestniczyła we wczorajszych obradach Rady Miejskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aczy Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.radom.vectranet.pl 25.02.09, 16:45 A czy jest jeszcze radną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: />> Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.09, 16:52 Teraz jest "nibyradną" albo osobą "radnopodobną" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurysta omc A ja pytam o ważnosć uchwał rady miasta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 12:18 Jezeli uchwała przeszła dzięki głosowi radnej- bezradnej to czy jest ta uchwała ważna.A moze z tego powodu "infekcji prawnej" bez wzgledu na ilosc głosów oddanych ZA jest niewazna? Co na to radni: Karas, Kluzinski czy Rejczak???Panowie ktos nas robi w bambuko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i ja pytam Re: A ja pytam o ważnosć uchwał rady miasta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 12:21 Czy ważna jest ta ostatnia uchwała rady w sprawie OBWODNICY????Czy miasto moze robic wykupy ziemi pod obwodnicę i akty notarialne dotyczące wykupu i ceny będą WAŻNE???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzyga Re: A ja pytam o ważnosć uchwał rady miasta. IP: *.31.radom.pilicka.pl 26.02.09, 12:21 A dlaczego PO działa na szkodę Radomia/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: A ja pytam o ważnosć uchwał rady miasta. IP: *.radom.vectranet.pl 26.02.09, 12:47 Ale to PIS ją lansuje, z Po odeszła w niesławie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzyga Re: A ja pytam o ważnosć uchwał rady miasta. IP: *.31.radom.pilicka.pl 26.02.09, 13:07 W niesławie?Dlatego że nie zgadzała się na nepotyzm i zakneblowaną "wolność słowa"?Więcej takich ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noł Re: A ja pytam o ważnosć uchwał rady miasta. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 13:17 Gość portalu: strzyga napisał(a): > Dlatego że nie zgadzała się na nepotyzm i zakneblowaną "wolność > słowa"?Więcej takich ludzi. Na to się nie zgadzała, ale na łamanie przepisów antykorupcyjnych przez radnych się zgadza? Mało tego, że się zgadza to jeszcze sama je łamie???!!! Więcej takich ludzi ??????????????? Chyba żartujesz ???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianin Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.09, 19:58 Kto może sprawdzić? Komisarz wyborczy pyta, czy radna jest prezesem spółki, prokuratura chce wiedzieć, czy rozpoczęto procedurę wygaszania mandatu, a Agnieszka Lisiecka-Kowalczyk przebywa w sanatorium. (...) Oba pisma - na prośbę radnych - odczytał przewodniczący Dariusz Wójcik podczas ostatniej sesji. Od razu poinformował, że Agnieszka Lisiecka-Kowalczyk do 8 marca przebywa w sanatorium. - Przesłałem pismo komisarza do radnej. Myślę, że, zanim podejmiemy jakąś decyzję, poczekajmy na odpowiedź pani Lisieckiej-Kowalczyk. Niedługo wróci - powiedział Wójcik. Radni zgodnie kiwali głowami. Ktoś z sali nieśmiało napomknął o możliwości zbadania sprawy przez komisję rewizyjną. - Jako przewodniczący rady nie mogę zażądać od Rewitalizacji żadnych dokumentów. Może to zrobić komisja rewizyjna. Jeśli taka będzie wola rady, skieruję do niej tę sprawę - uściślił Wójcik. Radni takiej woli nie wyrazili, uznawszy, że należy poczekać na powrót Lisieckiej-Kowalczyk z sanatorium. Całość artykułu czytaj tu: www.7dni.radom.pl/index.php?go=numer&id=175&t=7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradzam radnej Uciekłaj do sanatorium a potem na zwolnienie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 21:09 Niech pani radna bierze zwolnienie do konca kadencji.Ale pogrywa na całego!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sonata2 Re: Komisarz wyborczy pyta o radną 26.02.09, 23:18 Pan przewodniczący rady Dariusz Wójcik chyba nie dorósł do roli jaką pełni w radzie. Z informacji prasowych wynika, że p. Lisiecka - Kowalczyk wypowiadała się już, że przestała być prezesem spółki Akces przed podpisaniem umowy najmu. Na co więc czeka p. Dariusz Wojcik? Po prostu należy sprawdzić tę informację na podstawie dokumentów i do tego nie potrzebna jest obecność pani Lisieckiej - Kowalczyk. Tymczasem, jak wynika z artykułu, p. D. Wójcik nie zamierzał nawet odczytać radnym na sesji pism od komisarza wyborczego i z prokuratury. Zrobił to dopiero na ich prośbę. Przewodniczący rady D. Wójcik zasłania się brakiem możliwości uzyskania stosownych informacji od spółki Rewitalizacja. Mam wrażenie, że ten pan nie radzi sobie po prostu na tym stanowisku. Zatem podpowiem Panu Przewodniczącemu: Nadzorem właścicielskim nad spółkami gminnymi zajmuje się Prezydent Miasta Radomia, obecnie - p. Andrzej Kosztowniak, posiadający w Urzędzie Miejskim odpowiednią komórkę t.j.: Biuro Nadzoru Właścicielskiego kierownik Marek Janeczek pok. 148, tel. 048 36 20 389 - (informacja z BIP). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koperta Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.xdsl.centertel.pl 27.02.09, 07:14 PO przestańcie już jątrzyć.Ubodło was bardzo jej odejście od was bo nie zgadzała się być taką głupiutką blondynką wykonującą posłusznie rozkazy wodza Wędzonego którego hasłem przewodnim wypowiedzianym na Radzie Miasta jest motto TRZEBA TAK ROBIĆ ŻEBY SIĘ NIE NAROBIĆ I DUŻO ZAROBIĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $ Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.09, 08:20 Nie chciała być głupią blondynką w PO, a woli być współpracującą z PiS-em mądrą radną-bizneswoomen, łamiącą ustawowe zakazy? No ale to jej wybór. Czy radna uważa, że przyjaźń i współpraca z rządzącym w Radomiu PiS-em uchroni ją przed konsekwencjami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chorowity Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.radom.vectranet.pl 27.02.09, 08:36 Też bym pojechał do sanatorium, ale za co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borowina Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.09, 12:15 Żeby dostać skierowanie do sanatorium trzeba mieć jakieś dolegliwości. Przynajmniej kiedyś tak było. Ty, chorowity, pewnie ich nie masz to nie pojedziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glamur Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.31.radom.pilicka.pl 27.02.09, 13:33 Niech wreszcie PO odpowie: Wędzonka prowadząc działalność gospodarczą (podpisana umowa "na gotowość") na majątku gminy (szpitalu) i wtedy nie było złamania ustawy, teraz jest złamana?Nie wnikam ile dostawał kasy za ten sojusz w ludźmi milicjanta ale fakt jest faktem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuracjusz Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: 82.139.52.* 27.02.09, 13:46 Wystarczy mieć pieniądze, dolegliwości nie są konieczne, a nawet przeszkadzają w zabawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychol z Radomia Jak się swiruje to sanatorium CI smakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 10:06 Jezeli są wyniki pozytywne leczenia lub profilaktyki sanatoryjnej to masz kolezanko RADNA mozliwość załapać się na kolejne turnusy. Jako była bezradna kobieta po 60-tce i klimaksie. Mam takie zapytywanie. Gdzie mozna się kurować na głupotę ????Cyz Krychnowice się nie nadają? A może Tworki są skuteczniejsze??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: precz z PO Re: Jak się swiruje to sanatorium CI smakuje IP: *.31.radom.pilicka.pl 28.02.09, 10:10 Masz rację.Platforma szkodzi temu miastu a na dodatek nie dość że nie pomaga to jeszcze próbuje zabrać mu Air Show.PO precz z Radomia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielbiciel Po Re: Jak się swiruje to sanatorium CI smakuje IP: *.eranet.pl 28.02.09, 21:55 nie twoje doczekanie dupku. Całe szczęście, że niedługo sa wybory. Wszyscy pójda głosować na Platformę Obywatelską, która wreszcie zrobi porządek w tym bajzlu. CZEKAMY Z NIECIERPLIWOśCIą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clasic Re: Jak się swiruje to sanatorium CI smakuje IP: *.xdsl.centertel.pl 28.02.09, 22:07 Platforma nie potrafi zrobić porządku w swoich gaciach a co dopiero w Polsce?Prawda jest taka że na PO nie zagłosuje już nikt oprócz partyjnych nieudaczników którym partia dając stołki uratowała życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Jak się swiruje to sanatorium CI smakuje IP: *.internet.radom.pl 01.03.09, 01:09 i co dalej z ta sprawa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blady won PO z Radomia IP: *.xdsl.centertel.pl 01.03.09, 07:43 Nikt nie wyjaśnił do końca sprawy Wędzonki z PO.Więc jak to jest?Jednemu można innemu nie bo nie jest z partii rządzącej? Odpowiedz Link Zgłoś
igor06 Re: won PO z Radomia 01.03.09, 07:59 Zgłoś się z tą sprawą do PiS-u. Jest to partia konkurencyjna wobec PO, to niech coś robią, niech wyjaśnią. Dlaczego do tej pory milczeli, jeśli były jakieś nieprawidłowości? Nie mieli wiedzy, czy chcieli mieć haka na PO, bo zamierzali sami nie być w porządku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tera-kota Won PIC z Radomcia-wynocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 10:33 Niech ten mały radny (kurduplowaty w nowej marynarce z ciucholandu) z Picu >co na sesjach grzebie w laptopie i gada do komory lub z niej czta< zadzwoni i wysle smsa do posełka Suskiego i posełka Sunty i niech ustawią na komisji moralnego niepokoju ,której przewodzi posełek Siuski, sprawę bezradnej i chorowitej radnej . Czekamy na decyzję kolegialną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niech Re: Won PIC z Radomcia-wynocha IP: *.radom.vectranet.pl 01.03.09, 11:49 ano niech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnu won PO z Radomia wy darmozjady IP: *.31.radom.pilicka.pl 01.03.09, 14:33 Co to za partia która poprzez odpowiednie zapisy ustawy zwraca z nawiązką kasę biznesmenom którzy robili im kampanię wyborczą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuj Re: won PO z Radomia wy darmozjady IP: *.radom.vectranet.pl 02.03.09, 00:21 Myślisz o bussineswoman? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noł Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.09, 11:18 I co dalej? - Tego nie wiem, wtedy poczekamy, co dalej postanowią w Biurze Wyborczym - zaznacza Wójcik. Oj, Panie Przwodniczący, i po co było podejmować się tej funkcji? Pana obowiązkiem jest WIEDZIEĆ I DZIAŁAĆ, a nie czekać na to co postanowią w Biurze Wyborczym, bo oni nic nie postanowią, bo nie są od tego, no chyba że o to Panu chodzi. Nie do Biura Wyborczego należy wygaszenie mandatu radnej tylko do Rady Miejskiej, którą Pan kieruje. Odpowiedz Link Zgłoś
sumieniepisu Re: Komisarz wyborczy pyta o radną 02.03.09, 12:49 A tu nie o to chodzi aby złapać kroliczka ale gonić go.Marezc kwiecien to czas absolutoriów w samorządach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W jakim sanatorium Pyta m o radną .W jakim kurorcie pobiera kapiele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 11:20 Czy fotoreporterzy zrobili naszej radnej Fotki z tej kuracji.Sa warte tego.Mozna zarobic spora kasiorę za umieszczenie w prasie.Papa- reporterka do roboty.Jest na czym zarobic> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felicjana Re: Pyta m o radną .W jakim kurorcie pobiera kap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 10:02 Podobno jest zakaz informacji w jakim przebywa sanatorium i jakiej miejscowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look Re: Pyta m o radną .W jakim kurorcie pobiera kap IP: *.radom.vectranet.pl 04.03.09, 10:57 Może w Hondurasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7 dni pisze Re: Pyta m o radną .W jakim kurorcie pobiera kap IP: *.radom.vectranet.pl 04.03.09, 10:58 Kto może sprawdzić? Komisarz wyborczy pyta, czy radna jest prezesem spółki, prokuratura chce wiedzieć, czy rozpoczęto procedurę wygaszania mandatu, a Agnieszka Lisiecka-Kowalczyk przebywa w sanatorium. Statusem radnej niezależnej miejski zarząd Platformy Obywatelskiej postanowił zainteresować wojewodę. - Pani Lisiecka-Kowalczyk startowała do Rady Miejskiej z listy Platformy; zajęła miejsce Wojciecha Gęsiaka, który na początku kadencji zrezygnował z mandatu. Stąd akurat nasze wystąpienie do wojewody jako organu nadzorującego samorząd. Chcemy, by sprawdził, czy pani Lisiecka-Kowalczyk nie złamała prawa, będąc radną i wynajmując od miejskiej spółki część kamienicy - tłumaczy Wiesław Wędzonka, szef klubu radnych PO. Do wojewody radomska PO zwróciła się w tym tygodniu. Wcześniej, po artykułach w radomskiej prasie, radną zainteresował się komisarz wyborczy i Prokuratura Rejonowa Radom-Wschód. Przypomnijmy: spółka Rewitalizacja wynajęła spółce Akces TM w listopadzie ubiegłego roku większą część Kamienicy Artystycznej przy ul. Rwańskiej 7. Prezesem Akcesu jeszcze 17 listopada była Agnieszka Lisiecka-Kowalczyk. Nam powiedziała, że zrezygnowała z prezesury, zanim umowa z Rewitalizacją została zawarta; nie ona ją zresztą podpisywała. Ustawa o samorządzie gminnym zabrania radnemu prowadzenia działalności gospodarczej na majątku gminy. Z pytaniem, czy Agnieszka Lisiecka-Kowalczyk jest aktualnie prezesem spółki Akces TM i czy była nim (albo przedstawicielem lub pełnomocnikiem Akcesu) w dniu podpisywania umowy z Rewitalizacją, zwrócił się do przewodniczącego Rady Miejskiej komisarz wyborczy. Prokuratura z kolei chce się dowiedzieć, czy Lisiecka-Kowalczyk jest nadal radną albo czy toczy się postępowanie w sprawie wygaszenia jej mandatu. I prosi o odpowiedź w ciągu 30 dni. Oba pisma - na prośbę radnych - odczytał przewodniczący Dariusz Wójcik podczas ostatniej sesji. Od razu poinformował, że Agnieszka Lisiecka-Kowalczyk do 8 marca przebywa w sanatorium. - Przesłałem pismo komisarza do radnej. Myślę, że, zanim podejmiemy jakąś decyzję, poczekajmy na odpowiedź pani Lisieckiej-Kowalczyk. Niedługo wróci - powiedział Wójcik. Radni zgodnie kiwali głowami. Ktoś z sali nieśmiało napomknął o możliwości zbadania sprawy przez komisję rewizyjną. - Jako przewodniczący rady nie mogę zażądać od Rewitalizacji żadnych dokumentów. Może to zrobić komisja rewizyjna. Jeśli taka będzie wola rady, skieruję do niej tę sprawę - uściślił Wójcik. Radni takiej woli nie wyrazili, uznawszy, że należy poczekać na powrót Lisieckiej-Kowalczyk z sanatorium. IWONA KACZMARSKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7 dni pisze Artykuł z 7 dni IP: *.radom.vectranet.pl 04.03.09, 11:00 Kto może sprawdzić? Komisarz wyborczy pyta, czy radna jest prezesem spółki, prokuratura chce wiedzieć, czy rozpoczęto procedurę wygaszania mandatu, a Agnieszka Lisiecka-Kowalczyk przebywa w sanatorium. Statusem radnej niezależnej miejski zarząd Platformy Obywatelskiej postanowił zainteresować wojewodę. - Pani Lisiecka-Kowalczyk startowała do Rady Miejskiej z listy Platformy; zajęła miejsce Wojciecha Gęsiaka, który na początku kadencji zrezygnował z mandatu. Stąd akurat nasze wystąpienie do wojewody jako organu nadzorującego samorząd. Chcemy, by sprawdził, czy pani Lisiecka-Kowalczyk nie złamała prawa, będąc radną i wynajmując od miejskiej spółki część kamienicy - tłumaczy Wiesław Wędzonka, szef klubu radnych PO. Do wojewody radomska PO zwróciła się w tym tygodniu. Wcześniej, po artykułach w radomskiej prasie, radną zainteresował się komisarz wyborczy i Prokuratura Rejonowa Radom-Wschód. Przypomnijmy: spółka Rewitalizacja wynajęła spółce Akces TM w listopadzie ubiegłego roku większą część Kamienicy Artystycznej przy ul. Rwańskiej 7. Prezesem Akcesu jeszcze 17 listopada była Agnieszka Lisiecka-Kowalczyk. Nam powiedziała, że zrezygnowała z prezesury, zanim umowa z Rewitalizacją została zawarta; nie ona ją zresztą podpisywała. Ustawa o samorządzie gminnym zabrania radnemu prowadzenia działalności gospodarczej na majątku gminy. Z pytaniem, czy Agnieszka Lisiecka-Kowalczyk jest aktualnie prezesem spółki Akces TM i czy była nim (albo przedstawicielem lub pełnomocnikiem Akcesu) w dniu podpisywania umowy z Rewitalizacją, zwrócił się do przewodniczącego Rady Miejskiej komisarz wyborczy. Prokuratura z kolei chce się dowiedzieć, czy Lisiecka-Kowalczyk jest nadal radną albo czy toczy się postępowanie w sprawie wygaszenia jej mandatu. I prosi o odpowiedź w ciągu 30 dni. Oba pisma - na prośbę radnych - odczytał przewodniczący Dariusz Wójcik podczas ostatniej sesji. Od razu poinformował, że Agnieszka Lisiecka-Kowalczyk do 8 marca przebywa w sanatorium. - Przesłałem pismo komisarza do radnej. Myślę, że, zanim podejmiemy jakąś decyzję, poczekajmy na odpowiedź pani Lisieckiej-Kowalczyk. Niedługo wróci - powiedział Wójcik. Radni zgodnie kiwali głowami. Ktoś z sali nieśmiało napomknął o możliwości zbadania sprawy przez komisję rewizyjną. - Jako przewodniczący rady nie mogę zażądać od Rewitalizacji żadnych dokumentów. Może to zrobić komisja rewizyjna. Jeśli taka będzie wola rady, skieruję do niej tę sprawę - uściślił Wójcik. Radni takiej woli nie wyrazili, uznawszy, że należy poczekać na powrót Lisieckiej-Kowalczyk z sanatorium. IWONA KACZMARSKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuracjusz Re: Artykuł z 7 dni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 11:18 "Oba pisma - na prośbę radnych - odczytał przewodniczący Dariusz Wójcik podczas ostatniej sesji. Od razu poinformował, że Agnieszka Lisiecka-Kowalczyk do 8 marca przebywa w sanatorium. - Przesłałem pismo komisarza do radnej." Do sanatorium ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: du Re: Z magla IP: *.radom.pilicka.pl 04.03.09, 13:51 Podobno w Sicie zmieniają firmę ochroniarską.Proszę obstawiać na jaką.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: razdwatrzy Re: Artykuł z 7 dni IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.09, 21:11 już nie mogę się doczekać końca turnusu i powrotu do Radomia pani radnej/byłej radnej będącej w centrum zainteresowania radomian i wielu instytucji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleole Re: Artykuł z 7 dni IP: *.radom.vectranet.pl 05.03.09, 21:23 A jak poprosi o azyl w Ciechocinku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: razdwatrzy Re: Artykuł z 7 dni IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.09, 22:05 azyl? a co jej grozi w Radomiu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumelanci Nie ma reporterów radomskich w kurorcie radnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 10:20 Taka okazja by promowac wdzięki pani radnej na fajfie rozpoznawczo- zapoznawczym lub w roli syreny w basenie solankowym.A reporterka radomska SPI nic nie pokazuja z pobytu radnej w kurorcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Radomia Re: Nie ma reporterów radomskich w kurorcie radn IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.09, 19:49 pani radna sama się "wypromowała". Radomianom kojarzy się z podatkiem deszczowym i przetargami miejskimi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: procowity dziennik Re: Nie ma reporterów radomskich w kurorcie radn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 09:15 Tak wyglada praca naszych dziennikarzy na codzień. Zawiadamiam, ze Administrator rozpocżął rozbiórkę na Rynku! Inne wieści radomskie. Kalafiory są w promocji. Aktualności :śnieg stopniał na Zeromaskiego. Replika w innym dzienniku .To co ,że stopniał? Ale za to mamy pokłady nawozu psiego na który nikt nie zwraca uwagi mimo, że poslizgnął się na kupie wiceprezydent. Replika : miał żle podkute buty. Taki był i jest aktualny poziom prasy radomskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Radomia Re: Nie ma reporterów radomskich w kurorcie radn IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.09, 22:50 no już chyba radna wróciła z sanatorium, ciekawe co teraz wymyśli D. Wójcik, żeby odwlec jeszcze w czasie wygaśnięcie jej mandatu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mina Re: Nie ma reporterów radomskich w kurorcie radn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.09, 09:04 kolejny miesiąc (luty) minął, kolejna dieta zainkasowana przez radną? i co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bicie piany Re: Nie ma reporterów radomskich w kurorcie radn IP: *.radom.vectranet.pl 09.03.09, 10:07 Rozmydlą, zmienią w pianę i tą pianę będą bić do końca kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarka polityczn Dla pani bezradnej zalecam zwolnienie lekarskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 10:14 Zwolnienie komisyjne np ze Szpitala w Krychnowicach na okres do konca kadencji.Dodatkowe zalecenie:nie nalezy pozbawiac diety ze wzgledu na kosztowne leki i drogie rozmowy z posełkami panami So...ą i Su... m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mery Re: Dla pani bezradnej zalecam zwolnienie lekarsk IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.09, 15:55 z posełkami PiS? przecież to radna NIEZALEŻNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezależna od kogo Re: Dla pani bezradnej zalecam zwolnienie lekarsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 09:38 Zależna od tych co mowią jak nalezy głosować i co dla kogoś bedzie za to.Widać jak oczkują ku sobie i jak ćwierkają esemesikami i romówkami oraz .....ale o tym sza????/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamin Re: Nie ma reporterów radomskich w kurorcie radn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.09, 12:54 Gość portalu: mina napisał(a): > kolejny miesiąc (luty) minął, kolejna dieta zainkasowana przez radną? > i co dalej? no i kolejny miesiąc (marzec) mija to następna dieta znów będzie zainkasowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelum polelum Jeszcze nie jedna dieta wpłynie do kieszeni Lisiec IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.09, 20:06 zanim wyjaśni się czy w ubiegłym roku przestała być radną czy nie będzie jeszcze za kwiecień, maj, czerwiec itd. Odpowiedz Link Zgłoś
sumieniepisu Re: Komisarz wyborczy pyta o radną 10.03.09, 17:40 Wszystkim radnym powinno zależeć na jak najszybszym wyjaśnieniu sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty-dzień Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.09, 22:40 7 Dni pisze: "Prokuratura z kolei chce się dowiedzieć, czy Lisiecka-Kowalczyk jest nadal radną albo czy toczy się postępowanie w sprawie wygaszenia jej mandatu." Ja też chcę wiedzieć, czy toczy się postępowanie w sprawie wygaszenia jej mandatu. Ciekawe, czy można uznać że sprawa jest w toku, bo przewodniczący Rady Miejskiej wysłał list do radnej (którego zresztą nie odebrała z powodu pobytu w sanatorium) ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zagadka Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.radom.vectranet.pl 11.03.09, 08:31 - Radna była w sanatorium. Z pisma, które nam przysłała wynika, że wraca 9 marca - mówi Wójcik. - Nie odebrała z poczty pisma wysłanego 10 lutego listem poleconym, w którym przesłałem prośbę komisarza wyborczego o wyjaśnienia Pisma nie odebrała,ale przesłała odpowiedź,że jest w sanatorium? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezradny doradca Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 09:48 A może należy poprosić panią bezradna -radną na posiedzenie prezydium rady.Przeprowadzić protokołowaną rozmowę i pobrać stosowne oswiadczenie odręczne na ten temat pod odpowiedzialnoscią prawną za skladanie ewentualnych fałszywych wyjasnień i te materiały przekazać Wojewodzie i prokuratorowi . Radna możę sama( pod wpływem sznownych doradców posłów w tam pana S...y ) zrezygnować z mandatu unikając KOMPROMITACJI I ROZGŁOSU W PRASIE OGÓLNOKRAJOWEJ!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciocia Zuza pyta Telewizjo Dami porozmawiaj z radną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 10:04 Oj jak wy kadzicie w du....y z te reklamy.Nic u Was się nie dowiesz poza tym ze kasztany kwitna na placu 3-ego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon z Pacanowa Gdzie i kiedy radna przyjmuje wyborców???/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 10:26 Ani widu ani słychu .Co Ona robi ?Moze sweterki na drutach??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bufetowa z UM Re: Gdzie i kiedy radna przyjmuje wyborców???/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 13:06 Widziano ja w bufecie przy schabowym kotlecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kredens Re: Gdzie i kiedy radna przyjmuje wyborców???/ IP: *.radom.vectranet.pl 17.03.09, 08:16 W kredensie przyjmuje. Może powinna zastąpić przewodniczącego na stanowisku przewodniczącego. Z pewnością byłaby bardziej operatywna i skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: contra Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 12:36 Komisarz wyborczy pyta o radną A niech sobie pyta. Może mu się w końcu znudzi i przestanie pytać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matros Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.radom.vectranet.pl 18.03.09, 08:39 Pyta się Jerzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.09, 17:02 jaki Jerzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mery Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.09, 15:43 Gość portalu: contra napisał(a): > Komisarz wyborczy pyta o radną > > A niech sobie pyta. Może mu się w końcu znudzi i przestanie pytać? Podobno dostał już odpowiedź od radnej (ale nie od Rady Miejskiej). Nie wiem czy go zadowoliła, ta odpowiedź oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KW Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.09, 16:32 Komisarz wyborczy już sobie odpuścił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślimak Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.09, 07:18 Jak wyjasnianie spr. Lisieckiej będzie tak dlugo trwało to i kadencja rady zdąży sie skończyć zanim sprawa się zakończy. Mandat sam wygaśnie w "odpowiednim" czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skarbnik Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.09, 13:34 Ile jeszcze diet wypłacimy my, mieszkańcy Radomia pani L-K (która straciła mandat radnego) tylko dlatego, że osłaniają ją koledzy z PiS-u? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 14:56 Intryguje mnie, czy utrata mandatu następuje z chwilą stwierdzenia tego faktu przez uprawniony organ, czy też ma to moc wsteczna i liczy sie od chwili, kiedy wystapiły przesłanki do utraty mandatu ? Czy w tym drugim przypadku głosowania z udziałem radnego, który został pozbawiony mandatu muszą być powtórzone ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tfgb Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.radom.vectranet.pl 01.05.09, 01:57 i czy diety odda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rew Re: Komisarz wyborczy pyta o radną IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.09, 22:54 odda??? nie bądź śmieszny Odpowiedz Link Zgłoś