ona.pyta.27 20.03.09, 15:40 Witam, wkrótce bede miala rozprawe rozwodową ,czy ktos moze wypowiedziec sie na temat sedziny Terleckiej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
axel-1033 Re: on odpowiada.... 20.03.09, 17:32 >Co spracował ci tz."cykoriomter" ale jak sie piwa nawarzyło to trzeba teraz wypić nawet jak będzie gorzkie. Odpowiedz Link Zgłoś
axel-1033 Re:..do "ona.pyta.27" 21.03.09, 09:33 axel-1033 napisał: > >Co spracował ci tz."cykoriomter" ale jak sie piwa nawarzyło to trzeba te > raz > wypić nawet jak będzie gorzkie. >>>Przyznam że niewłaściwie przeczytałem wątek i dałem nie właściwy komentarz.Widocznie ja wypiłem o jedno piwo za dużo i dlatego tak się stało.Przepraszam Panią i wycofuję mój nie właściwy post. -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Sedzia Terlecka IP: 78.88.16.* 21.03.09, 18:02 a masz dzieci ? bo one cierpią najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Sedzia Terlecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 08:53 Czy jesteś taka naiwna czy po prostu nie wiesz w jakim świecie żyjesz? Na takim forum mogą być tylko opinie pozytywne albo żadne. Pamiętaj o odpowiedzialności karnej. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 23.03.09, 09:25 A to my jesteśmy na sali sądowej czy forum internetowym, które w myśl Art.54 Konstytucji RP gwarantuje swobodę wyrażania myśli? Powiało i to nieźle komuną i cenzurą z Twojej wypowiedzi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 18:09 Bzdury piszesz. Słyszałaś o naruszeniu dóbr osobistych? I nie ma to nic wspólnego z cenzurą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vw Re: Re IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.09, 18:19 a czy ktoś tutaj podpisuje się imieniem i nazwiskiem. ABC piszesz dziwne rzeczy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 23.03.09, 20:49 Ma (to wiele wspólnego z cenzurą, w myśl której chcesz pozatykać ludziom usta), bo widzę, że w dalszym ciągu straszysz nas jakimiś cudacznymi teoriami prosto z Księżyca. Póki co, również każda instytucja publiczna (tu: sądy i ich sędziowie) pracuje na swój wizerunek i sposób postrzegania (bo tego typu dobra osobiste masz chyba w tym momencie na myśli) przez społeczeństwo. Podejmowane przez nich decyzje nieuchronnie wiążą się z oceną przez media czy osoby prywatne, bo każdy ma do takiej oceny prawo. Niezawisłość polskich sądów nie polega na tym, że obywatelom nie wolno racjonalnie komentować wyroków jakie zapadały na sądowych wokandach, ale na tym, że sądy z definicji powinny do takiej niezawisłości dążyć. A jeśli dalej uważasz, że "ona.pyta.27" nie prawa zadawać tego typu pytań to wiedz, że działaniem w obronie uzasadnionego interesu jest w tym momencie jej chęć zdobycia wiedzy na temat orzecznictwa, szybkości przebiegu procesu rozwodowego i samego podejścia do (jeszcze) małżonków wyżej wymienionej sędziny. Poza tym uważam, że to całkowicie normalne, że "ona.pyta.27" chce sobie zaoszczędzić jak najwięcej stresu związanego z samym procesem więc wszelkie próby zdobycia informacji o sędzinie Terleckiej to przejaw asekuracji emocjonalnej internautki "ona..." . Odpowiedz Link Zgłoś
sonata2 Re: Re 23.03.09, 21:14 Zgadzam się z l.i.l.a.b.a.j.ona. Sędziowie wydają wyroki w imieniu Rzeczpospolitej Polskiej. Rozprawy co do zasady są publiczne (jawność może być wyłączona tylko w wyjątkowych przypadkach). Celem takiego uregulowania jest umożliwienie społeczeństwu sprawowania kontroli społecznej nad działalnością orzeczniczą sądów i poszczególnych sędziów. Z tego samego powodu możliwe jest ocenianie i komentowanie wyroków i sposobu prowadzenia spraw przez sędziów. W żadnym stopniu nie narusza to niezawisłości sędziowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 24.03.09, 17:11 No po prostu jestem rozczarowana, że do tej pory nie ma responsu ze strony "abc"... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies Re: Re IP: 195.3.153.* 26.03.09, 14:47 Sędzina to według słownika "żona sędziego". O czyją żonę Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 26.03.09, 15:02 Nie wiesz, że język (całe słowotwórstwo zresztą) stale ewoluuje? "pani sędzina jako żona sędziego, pani doktorowa jako żona doktora" - tak może mawiano jeszcze DWA STULECIA TEMU na ziemiach z językiem polskim jako urzędowym. Dziś na stałe wchodzi do obiegu podobnie jak psycholożka, socjolożka czy kierowniczka. Ewoluuj więc i Ty. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotolożka Re:do psa..... IP: 82.139.37.* 26.03.09, 16:55 a twoja suka będzie "psiolożka" -zrozumiałeś piesku jak ci wytłumaczyli..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Sedzia Terlecka IP: *.directconnect.no 26.03.09, 21:52 Musisz wiedzieć, że kobieta sędzia jest jak świnka morska - ani świnka ani morska - kobiety nie nadają się na sędziów - nie są obiektywne - są zbyt emocjonalne - w szczególności w sprawach z zakresu prawa rodzinnego. Więc śmiem twierdzić, że ta okoliczność "że to kobieta" akurat dla ciebie kobiety jest pozytywna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffggf Re: do ggg IP: 195.3.153.* 27.03.09, 13:15 Do ggg: może zrób ze swoich teorii habilitację. Tylko który uniwersytet Cię przyjmie? Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 27.03.09, 19:58 Gość portalu: ggg napisał(a): > kobiety nie nadają się na sędziów - nie są obiektywne - są zbyt > emocjonalne Obawiam się, że to tylko stereotyp... Odpowiedz Link Zgłoś
axel-1033 Re.chwała kobietom w todze..... 27.03.09, 20:20 >Kobieta w todze jest najbardziej sprawiedliwą przedstawicielką sprawiedliwości w Polsce.Gdyby było więcej kobiet w todze to nasza sprawiedliwość w kraju wyglądałaby nie tak jak wygląda obecnie.Zbrodniarzy,gangsterów,peddofili i innych przestępców kto wypuszczał powypuszczał na wolność przed wydaniem wyroku?Dziwię się że taki wątek,dotyczący ochrony dóbr osobistych na forum dopuścił moderator.Jest to wg.mnie próba podważenia autorytetu przedstawiciela sprawiedliwości jakim jest pani mecenas.>Zaraz się zacznie polemika na mój temat ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Sedzia Terlecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 14:10 Pytanie to jest co najmniej naiwne. Osoba pytająca z góry zakłada, że sędzia, w tym wypadku p. Terlecka, ferując wyrok kieruje się nie oceną dowodów, doświadczeniem życiowym, a zwłaszcza przepisami prawa, lecz swoim widzimisię. Poza tym, czego oczekuje od odpowiadających ? Oceny czy sędzia jest sprawiedliwa, czy niesprawiedliwa ? Jestem pewien, że dla tych, którzy usłyszeli wyroki w ich mniemaniu niesprawiedliwe, ta sędzia jest złym sędzią, przeciwnego zdania będą natomiast ci, którzy usłyszeli wyrok korzystny dla nich. A prywatnie to fajna kobitka. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 28.03.09, 17:41 Z oficjalnie wyrażanym zdaniem z reguły idą w parze fakty jako uzasadnienie, więc nie ma w tym nic naiwnego i obrażającego, że ktoś chce - poprzez forum - poznać te fakty. Jeśli chcesz tak koniecznie wmówić komuś naiwność pomyśl o sytuacji, gdy ktoś powiela czyjąś opinię bez chęci poznania faktów... Inny przykład: czy psychoterapeuta powinien się obrażać i czuć oskarżonym o nieudolność zawodową gdy ktoś przed terapią poprosi go o pokazanie poświadczających jego umiejętności dyplomów ukończenia różnych studiów, kursów, warsztatów itp? NIE, bo to nie byłoby zgodne z etyką jego zawodu... Rozumiesz już o co tu chodzi? Jestem pewna, że autorkę wątku interesują wyłącznie fakty... Odpowiedz Link Zgłoś