Dodaj do ulubionych

Opozycja chciała badać, zbadają opozycję

30.03.09, 22:09
"Ale na poniedziałkowej sesji swój wniosek złożyli także radni PiS-u oraz sama
Lisiecka-Kowalczyk (dawniej PO, teraz niezależna) i Agata Morgan (dawniej PiS,
teraz niezależna). Uważają, że trzeba wyjaśnić sprawę Lisieckiej-Kowalczyk,
ale też dwóch radnych opozycji - Kazimierza Woźniaka (Radomianie Razem) i
Wiesława Wędzonki (PO)."

Skoro radni PiS uważali, że działalność radnych p. Woźniaka i p. Wędzonki była
niezgodna z prawem, to dlaczego do tej pory milczeli? Dlaczego nie złożyli
wcześniej wniosku o zbadanie tej sprawy przez Radę?

Jeżeli uważają, że przewodniczący Rady p. Dariusz Wójcik nie dopełnił swoich
obowiązków w sprawie p. Lisieckiej-Kowalczyk, to chyba w sprawie panów
Wędzonki i Woźniaka tym bardziej ich nie dopełnił. Dlaczego w swoim wniosku
pominęli tę kwestię?
Obserwuj wątek
    • Gość: iwon Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.09, 22:17
      Ten wniosek dotyczący radnych Wędzonki i Woźniaka tylko ośmiesza wnioskodawców.
      • Gość: Pytong Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.internet.radom.pl 30.03.09, 22:23
        Moim zdaniem kompromitacja rady z jej kierownictwem na czele.Niech
        rada się zbada ale u lekarza.
        • koliber35 Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję 30.03.09, 22:52
          no cóż, jaki jest koń każdy widzi, eh...
    • Gość: assa Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.09, 23:39
      widać jak Lisiecka i Mróz coraz bardziej plączą się w swoich wyjaśnieniach
      składanych do Gazety
      • Gość: Dariusz Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.radom.vectranet.pl 31.03.09, 00:01
        Typowo radomskie, jak się spada to POciągnąć jeszcze kogość niech też utonie.
    • Gość: Lucjan Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: 82.139.60.* 31.03.09, 00:04
      Bidulka nie wie co mamusia robi.
      • jatutak Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję 31.03.09, 00:21
        "Ale przypomnijmy: 12 stycznia b.r. prezes Rewitalizacji Mariusz Mróz, pytany
        przez dziennikarzy, informował, że umowę z firmą Akces TM podpisał pod koniec
        listopada. O żadnej drugiej umowie - z grudnia - nie wspominał."

Może tą z grudnia podpisał w imieniu Rewitalizacji ktoś inny za plecami prezesa
        Mroza?
      • Gość: krys Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: 217.17.35.* 31.03.09, 06:54
        "zrobiono to za jej plecami", ma tak duże plecy więc mamy i rodziny nie widziała
        z za tych pleców. Ale bidulka straszna. Wstyd własnej matki się wypierać.
        • Gość: maniak Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.09, 08:16
          wspolnicy spolki z o.o. nie maja prawa reprezentowania spolki, Panie Mroz nie wie pan o tym??? Ilu to juz jest dyrektorow w spolce Rewitalizacja? oni tez o tym nie slyszeli?
          podstawowa sprawa przy umowie z kimkolwiek to poproszenie o aktualny krs albo zajrzenie do internetowego,
          osmiesza sie Pan i Pani Lisiecka ktora twierdzi ze poza nia zawierano w spolce jakies umowy o ktorych nie wiedziala, smiech, smiech
    • Gość: jatutak bis Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: 82.139.46.* 31.03.09, 08:18
      Ale szambo !!!! Woźniak i Wędzony to dopiero elita radomskich
      radnych wykorzystujących majątek Gminy. Kto ich wybiera??? Lisiecka
      to małe piwo przy tych Panach. Oj będzie miała Komisja Rewizyjna co
      robić... No i mamy Wasze CUDA POlityczni włodarze...
    • Gość: Ja Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.09, 08:50
      Jest zasadnicza różnica pomiędzy p. Woźniakiem a p. Lisiecką. P. Lisiecka wydzierżawiła mienie należace do gminy, p. Woźniak je dzierżawi względnie kupuje w imieniu spółdzielni i na rzecz spółdzielni. Proponuję, aby w związku z tym zbadać też działalnośc p. Prezydenta i jego kolegów, bo o ile się orientuję niektórzy z nich zakupili mieszkania w SM Łucznik.
    • Gość: Ga-Ga Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.09, 08:58
      Najlepszą obroną jest atak. Należy więc zaatakować ze zdwojoną siłą.
      Tak też się stało. Jak JA pójdę na dno to pozostawię smrodu na tyle,
      że pozostanie na kilka kadencji, a co po mnie choćby potop.
      Ja nie będę przy władzy, to innych też niech odsuną od koryta.
      Znów dało znać o sobie nasze radomskie bagienko. Wir wytworzony
      przez radną dwojga nazwisk K-L zaczyna wciągać coraz więcej osób
      i to bez względu czy są daleko od centrum, czy blisko. Należy
      również pamiętać o tym, że przy wyciąganiu nogi z błocka można
      zostać obryzganym i plamy po bagienku zostaną, a wybory blisko.
    • Gość: Ja Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.09, 08:59
      cdn. Należy także zawiadomić Komisarza Wyborczego, aby zbadał sprawę pozostałych radnych, co do których są zastrzeżenia a nie tylko p. Lisieckiej. No i prokurator, czy prokurator też jest zainteresowany p.p. Woźniakiem i Wędzonką ? I dlaczego wyjaśnienie tej sprawy, sprowadzające się do porównania kilku dokumentów trwa tak długo ? Rozumiem, że p. Wójcik nie jest tym zainteresowany, ale co robi prokuratura ? A komisarz wyborczy, czy poprzestał jedynie na odebraniu oświadczenia od p. Lisieckiej i uznał to za wystarczające ? Dlaczego pozostali radni naprężają muskuły, ale nic z tego nie wychodzi ? Jakaś totalna niemoc w tej sprawie wszystkich ogarnęła.
      • Gość: bayer full Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.radom.vectranet.pl 31.03.09, 09:13
        Bo wszyscy radni to jedna rodzina, stary i młody, chłopiec i dziewczyna.
        • Gość: Lucjan Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: 82.139.60.* 31.03.09, 09:18
          Święta racja, to jest jedna wielka sitwa, kłócą się tylko na pokaz.
          • Gość: sprzątaczka Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 09:44
            a ja to bym się cieszyła ,gdyby została wywalona z pracy lub
            przynajmniej została sprzątaczką
    • petent_um Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję 31.03.09, 09:48
      Tym wnioskiem o zbadanie spraw Wędzonki i Woźniaka radni PiS-u
      strzelili sobie samobója. Bo kto w takim razie ponosi winę za to, że
      sprawa nie została zbadana przez PiSowską radę w ustawowym terminie
      3 miesięcy, skoro zdaniem radnych PiS-u od dawna były podstawy do
      zbadania tego i podjęcia uchwały o wygaśnięciu mandatów?
      Radni opozycji nie zgłaszali takiego wniosku, bo nie widzieli
      podstaw. Ale radni PiS-u podstawy widzieli i nie zgłaszali.
      Dlaczego?

Dlaczego radomscy radni z PiS-u w swoim działaniu nie kierują się
      prawem tylko innymi względami?
      • Gość: Polikarp Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 10:08
        Bo kierują się zasadami obowiązującymi w tej partii. Najlepszy ich
        przykład dał p. Jarosław Kaczyński wyciagając na forum Sejmu bzdurne
        zarzuty wobec Stefana Niesiołowskiego o rzekomą współpracę z SB (w
        nagrodę od SB dostał najwyższy wyrok wśród działaczy Ruchu). P.
        Jarosław zakończył swoja pełną insynuuacji perorę słowami "Żeby
        kózka nie skakała".
        To samo jest z Wędzonka i Woźniakiem. I z każdym, kto śmie nie
        zgadzać się ze słuszną linia partii.
        • Gość: para Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.09, 10:25
          a mnie interesuje, czy radny Pis Karol Sońta bądź co bądź prawnik
          poparł wniosek o zbadanie spraw Wędzonki i Woźniaka bo przynajmniej
          on powinien mieć jakies pojęcie czy są podstawy do tego czy nie
          inaczej chyba by się nie ośmieszał
          • Gość: Ja Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.09, 10:45
            Ha, ha, ha.... Radny Sońta - prawnik. Taki z niego prawnik, jak z koziej d... okaryna. Ukończenie wydziału prawa nie daje nic, jeżeli nie ukończyło się aplikacji prawniczej. Pan Sońta został zatrudniony w SM Ustronie jako niewiadomoco, nie jest radcą prawnym, bo nie ma uprawnień, jego "porady prawne", nawet jeżeli prawidłowe, nie mogą być przesłanką do podjęcia działań prawnych przez Spółdzielnie. To chyba raczej doradca, który czesze kasę, nie ponosząc żadnej odpowiedzialności za to, co spłodzi. Czyli kwiatek do kożucha. Poza tym o ile mnie pamięć nie myli, pan Sońta jest radnym PiS, więc nie jest zainteresowany, tak jak pozostali radni tej opcji wyjaśnieniem sprawy pani radnej dwuczłonowej.
        • Gość: du Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.radom.pilicka.pl 31.03.09, 15:28
          www.permedium.pl/stefan-niesio-owski/ciszej-nad-tym-stefanem.html
    • Gość: ja Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 10:01
      Bo CI panowie nie nazywają się Kowalczyk-Lisiecka a to miała być nagonka na
      Nią,żeby przysłonić oczy i usta na inne działalności NASZYCH RADNYCH
    • nielubiepisu Opozycja chciała badać, zbadają opozycję 31.03.09, 10:30
      Kiedy Prokuratura zajmie się wreszcie wyjaśnieniem tej śmierdzącej
      sprawy radnej L?? Czy oni czytają gazety? Czy nie czują, że coś
      śmierdzi na kilometr??? Jeśli ta sprawa zostanie stłamszona w
      zarodku, to jak Wałęsa wyjeżdżam z tego kraju, gdzie po sądach
      ciągani są uczciwi ludzie, a "dziwne" sprawy pozostają niewyjaśnione.
    • sonata2 Opozycja chciała badać, zbadają opozycję 31.03.09, 10:51
      Na pierwszym swoim posiedzeniu dot. tej sprawy Komisja Rewizyjna
      powinna uznać się za niewłaściwą. Po pierwsze dlatego, że kontrola
      nie obejmuje ani działalności Prezydenta ani podleglych mu jednostek
      i podmiotów, tylko spraw radnych - więc należy do kompetencji
      Komisji Regulaminowej i Spraw Radnych. Po drugie i przede wszystkim
      dlatego, że upłynął już termin, w którym właściwą do załatwienia
      sprawy była Rada Miejska w Radomiu. Po upływie 3 miesięcy od
      wystąpienia przyczyny wygaśnięcia mandatu właściwym do
      rozstrzygnięcia sprawy jest już Wojewoda Mazowiecki.
      • Gość: Jamal Do debila Ja IP: *.31.radom.pilicka.pl 31.03.09, 11:38
        Nie widzisz różnicy bo Woźniak działał w imieniu spółdzielni a Lisiecka
        nie?Czyli mam rozumieć że Lisiecka działała w imieniu własnym?Weź to wyjaśnij bo
        nie rozumiem twojego partyjnego bełgotu.I do reszty POlitycznych POmiotów.W
        czyich rekach jest prokuratura i komisarz wyborczy każdy wie.Autokrata Tusk nie
        znosi sprzeciwów i każdy o tym wie.Łącznie z pracownikami tych instytucji.Sad
        ich taka nagonka.
        • Gość: ? Re: Do debila Ja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.09, 11:58
          Gość portalu: Jamal napisał(a):

> W czyich rekach jest prokuratura i komisarz wyborczy każdy wie.

Ja nie wiem. W czyich?
    • czarna.pati Opozycja chciała badać, zbadają opozycję 31.03.09, 12:56
      Powiedzmy sobie szczerze.Cała ta wrzawa odnosi się tylko do jednego: Pani
      Agnieszka nastąpiła komuś (czytaj dumnym h... z PO) na odcisk.
      Jeżeli ktoś ma wątpliwości niech odpowie sobie na pytania:
      1.dlaczego na portalu GW nigdzie nie można znaleźć oświadczenia Pani radnej dot.
      powodów jej odejścia z PO?
      2.dlaczego Ciepielak, niby tak rzetelna dziennikarka za jaką sama (i tylko sama)
      się uważa, nie podaje tego argumentu jako głównego powodu ataków politycznych na
      radną, tylko ciągle bredzi jedno i to samo, zmieniając jedynie tytuły swoich
      wypocin?
      3.dlaczego GW i pewne bliskie jej środowiska ciągle atakują ze zdwojoną siłą
      ludzi nieprzychylnych zwrotowi wątpliwych porzuconych majątków a w podobnych
      sprawach (np. wędzonki) im "odpuszczają"?
      Szanowny Panie Przewodniczący RM
      Proszę o upublicznienie oświadczenia Pani radnej mówiącego o powodach jej
      odejścia z PO. Tak ważny dokument, który - jak się teraz okazuje - rzutuje na
      każde jej krok, powinien być publicznie udostępniony, aby społeczeństwo miało
      jasny obraz skąd biorą się te wściekłe ataki na radną, jej rodzinę i jej przyszłość.
      • jareal Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję 31.03.09, 13:53
        Czarna Pati, gdybyś miał za grosz kultury, to wiedziałbyś, że pisząc o innych ludziach z nazwiska pisze się pan lub pani taki(a) a taki(a). Poza tym po zapoznaniu się z twoim postem domyślam się, kto po murach bazgrze słowo powszechnie uznane za obelżywe, będące synonimem członka, bowiem tak jak w twoim poście jest ono pisane tam przez literkę h, a to błąd ortograficzny. Najpierw idź do szkoły, a potem bierz się za pisanie. Niestety władza ludowa zrobiła ten błąd i zlikwidowała analfabetyzm i takie są tego skutki, że nawet idiocie wydaje się, że ma coś do powiedzenia. Poza tym sądząc po twoim stylu nie sądzę, abyś pochodził z tej warstwy społecznej, którą znienawidzone przez ciebie komuchy gnębiły. Skąd u ciebie ta nienawiść do minionego ustroju, dzięki któremu twoi rodzice zostali oderwani od pługa ?
      • Gość: ella Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.09, 14:15
        Czarna, daj sobie spokój. Wiele razy było juz mowione jakie powody
        podala p. Lisiecka żeby usprawiedliwić swoje wyjście z PO. Pisała o
        tym GW i niektórzy forumowicze to powtarzają, także i ty.
        Twierdziła, ze nie mogla pogodzić się z narzucaniem jej zdania przez
        władze partii i że nie mogła wypowiadać się zgodnie ze swoim
        sumieniem, tak?
        Ale przecież radomianie mają prawo wierzyć w te powody albo nie
        wierzyć. Mogą wyrobić sobie własną ocenę jej zachowania i
        przedstawiać ją na forum.

Dlaczego atakujesz dziennikarzy GW za to, że relacjonują wydarzenia
        bez dokonywania ich oceny zgodnej z twoją oceną. Ich rolą jest
        opisywać rzeczywistośc, a wnioski wyciągają czytelnicy.
        Jezeli ty uważasz, że zbadanie przez radę miejską sprawy
        ewentualnego złamania zakazu ustawy przez radną Lisiecką nie jest
        normalną czynnością rady, to twoja sprawa. Ja uważam, że rada nie
        tylko ma prawo, ale ma obowiązek w takich pokolicznościach sprawą
        się zająć. To, że ty uważasz to za "atak polityczny" to jeszcze nie
        znaczy, że wszyscy muszą tak uwazać i że dziennikarze mają wręcz
        obowiązek głosić twoje domysły o powodach tego "ataku" na swoich
        łamach.
        • czarna.pati do jareal i ella 31.03.09, 18:22
          do jareal
          Masz brzydkie skojarzenia skoro litera h kojarzy ci się tylko z jednym.Ja akurat
          miałam na myśli dumnego hrabiego a pisząc w skrócie chciałam pokazać że do
          hrabiego im daleko.Współczuję twojemu dzieciństwu bo jak widać było ci
          ciężko.Widocznie i Radom miał swojego Stritzla.Odnośnie minionego ustroju zawsze
          będę tak pisała dopóki przez wszystkie środowiska nie zostanie dokonane
          publiczne, społeczne rozliczenie, któremu od 20 lat przeciwne jest środowisko GW
          i jej naczelnego.

do ella
          Nie atakuję nikogo tylko próbuję rzetelnie podejść do sprawy.Znajdź mi inny
          równie ważny temat, który w różnych kontekstach podnoszony jest przez to medium
          - a tą redaktorkę w szczególności z taką samą "starannością" i
          zajadłością.Znajdź mi na ich portalu artykuł, w którym są podane wszystkie
          powody odejścia radnej Lisieckiej-Kowalczyk z PO.Nie ma?A inne wątki są?Np. dot.
          radnej Morgan, np. dot.firmy Reflex itp?Są.A przez kogo
          pisane?Sprawdź.Przypadkowo nie ma akurat tylko wątku, gdzie radna napisała
          wprost, że była przez swoich kolegów i całą PO ZMUSZANA do głosowania wbrew jej
          sumieniu i stanowisku jej wyborców.Więc nie chrzań mi tu o rzetelności.
          • Gość: ella Re: do jareal i ella IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.09, 07:57
            czarna.pati napisała:

> Przypadkowo nie ma akurat tylko wątku, gdzie radna napisała
            > wprost, że była przez swoich kolegów i całą PO ZMUSZANA do
            głosowania wbrew je
            > j
            > sumieniu i stanowisku jej wyborców.Więc nie chrzań mi tu o
            rzetelności.

Nie prawda, że nie było takiego wątku w artykułach GW. To skąd my -
            czytelnicy o tym wiemy? Skąd niby ja o tym wiem? Nie znam osobiscie
            p. Lisieckiej i od niej bezpośrednio ani od jej towarzyszy z PIS
            tego się nie dowiedziałam. Wyczytałam to w Gazecie Wyb. A że znam
            twierdzenia p. Lisieckiej przytaczane przez GW świadczy mój wpis, do
            którego właśnie się odnosisz.
      • Gość: login Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.09, 15:44
        Jeżeli to jest atak polityczny na radną Lisiecką i nie ma żadnych podstaw do
        uchylenia jej mandatu, to ona sama i jej przyjaciele z PIS-u powinni dążyć do
        szybkiego wyjaśnienia i zakończenia tej sprawy, a nie robić uniki, odwlekać i
        tym samym stwarzać niezdrową atmosferę wokół radnej.

Dziwi mnie, że zachowują się akurat odwrotnie.
      • Gość: Wiesław Grzmot Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: 93.105.144.* 02.04.09, 22:09
        Bredzisz to ty czarna niedomyta pati.
    • Gość: Radomianin Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 16:17
      Radny Wędzonka nie handluje z miejski szpitalem który podlega pod
      gminę, ale z wojewodzkim, ktory podlega pod wojewodztwo :) To jest
      zasadnicza roznica, wywlekanie jego nazwiska to jakby pisory tonacy
      brzytwy sie chwytali, polegna na tym na bank:)
      • Gość: Gosza Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.xdsl.centertel.pl 31.03.09, 17:57
        Kłamiesz.Wędzonka kręci lody na służbie zdrowia wszędzie tam gdzie PO ma coś do
        powiedzenia.Teraz w mieście mogą co najwyżej ujadać ale w sejmiku pod który
        podlega szpital wojewódzki są w koalicji ze Struzikiem kolejnym szkodnikiem
        Radomia.I jeżeli piszesz już z biura poselskiego to przynajmniej pisz prawdę.
        • igor06 Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję 31.03.09, 22:09
          Gość portalu: Gosza napisał(a):

> Kłamiesz.Wędzonka kręci lody na służbie zdrowia wszędzie tam gdzie PO ma >coś
          do powiedzenia.

PO nie ma nic do powiedzenia w Radomskim Szpitalu Specjalistycznym przy
          ul.Tochtermana a całe rządy są w rękach PiS-u.
          Ciekawy jestem kogo PiS wydeleguje o pomoc do rządu PO-PSL, gdy szpital zacznie
          tonąć?
          • Gość: PO Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.internet.radom.pl 01.04.09, 06:05
            Szpital już zaczyna tonąć.
        • Gość: PO Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.internet.radom.pl 01.04.09, 06:04
          Już dajemy do prokuratury ten tekst z lodami.
          • Gość: hahaha Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.31.radom.pilicka.pl 01.04.09, 07:28
            hahaha ale ty jesteś głupi.Wytłumacz mi co to znaczy kręcić lody?U was z
            terminologią macie trochę problem?
    • Gość: xyz Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 22:41
      Mam nadzieję, że wyborcy wyślą te panie w niebyt.
      • Gość: rzetelny Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 09:31
        niebyt niebytem,ale ja głosowałem na osobę i zdania nie
        zmienię,szyld partyjny mnie nie obchodzi.znam osoby i wiem,że nie
        żyją dla mandatu i bycia w elicie,bo z drugiej strony jaka elita
        każdy widzi i w kraju i w radomiu.
        • Gość: etam Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.09, 21:45
          Gość portalu: rzetelny napisał(a):

> znam osoby i wiem,że nie
          > żyją dla mandatu i bycia w elicie,bo z drugiej strony jaka elita
          > każdy widzi i w kraju i w radomiu.

kogo z rady znasz tak dobrze, że wiesz że nie poszedł tam dla mandatu i bycia w
          elicie, skąd to możesz wiedzieć? prawdziwe powody zna tylko sam radny, no chyba
          że jesteś tym radnym? a co do elity to masz racje
    • Gość: ostatnisprawiedliw Być radnym PO to najlepsze kwalifikacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 08:05
      Jakie trzeba mieć kwalifikacje, aby decydować o przydziale środków z
      unijnych funduszy? - pyta "Nasz Dziennik" i udziela odpowiedzi:
      wystarczającą kwalifikacją jest bycie radnym Platformy Obywatelskiej
      albo członkiem rodziny kogoś z PO.

Według tej gazety Mazowiecka Jednostka Wdrażania Programów
      Unijnych "zamiast fachowcami, kolesiami partyjnymi Donalda Tuska
      stoi". Efekt jest łatwy do przewidzenia. Z Regionalnego Programu
      Operacyjnego dla woj. mazowieckiego wydano do tej pory 0,06%
      środków. Pod tym względem należy ono do najgorszych w kraju.

Mazowieckie wsławiło się też tym, że w zeszłym roku na 9 ogłoszonych
      konkursów w regionalnych programach operacyjnych nie rozstrzygnęło
      ani jednego. Zatrudniająca blisko 400 osób Mazowiecka Jednostka
      Wdrażania Programów Unijnych wsławiła się za to
      zatrudnianiem "krewnych i znajomych królika". Gazeta podaje liczne
      tego przykłady i pisze, że analizując listę pracowników jednostki i
      wyniki jej pracy, można dojść do wniosku, iż o obsadzie stanowisk
      nie decydowały kompetencje, lecz przynależność do Platformy
      Obywatelskiej albo do rodziny któregoś z członków PO.

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Byc-radnym-PO-to-najlepsze-kwalifikacje,wid,11000430,wiadomosc_prasa.html
      • Gość: fuj Re: Być radnym PO to najlepsze kwalifikacje IP: *.radom.vectranet.pl 02.04.09, 08:27
        Ale pani Lisiecka nie należy już do PO, z tego co mówią.
      • koliber35 Re: Być radnym PO to najlepsze kwalifikacje 02.04.09, 08:40
        Jeśli to prawda, to jest to godne krytyki.
        Ale co to ma wspólnego ze sprawą dyskutowaną w tym wątku?
        Czy sugerujesz, że rada miejska Radomia postapiła słusznie kierując
        do zbadania sprawę (?) p. Wędzonki, ot tak profilaktycznie, tylko
        dlatego, że jest on z PO? Nie wskazano przecież żadnej konkretnej
        działalności prowadzonej przez radnego Wedzonkę z wykorzystaniem
        majątku gminy Radom. Tak samo zresztą jak i w przypadku radnego
        Woźniaka.

Właściwie to nie wiadomo co konkretnie ma badać Komisja Rewizyjna,
        jeśli chodzi o tych dwóch panów. Radni zgłaszający taki wniosek i
        głosujący za jego przyjęciem po prostu się wygłupili.
        • Gość: az Re: Być radnym PO to najlepsze kwalifikacje IP: *.radom.vectranet.pl 23.10.10, 08:02
          Czy radny Wedzonka nadal zameldowany jest w budynkach swojej firmy?
          • Gość: NB Re: Być radnym PO to najlepsze kwalifikacje IP: *.radom.vectranet.pl 20.03.11, 08:22
            Gdzie jest teraz zameldowany kolejny radny?
    • sonata2 Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję 02.04.09, 11:49
      Moim zdaniem nie można bezpodstawnie wszczynać procedury w sprawie
      utraty mandatów przez radnych. Jest to nadużycie władzy. Jeśli ktoś
      zgłasza wniosek o wszczęcie takiej procedury, to ma obowiązek podać
      podstawę faktyczną takiego żądania, czyli wskazać jakie mienie gminy
      jest wykorzystywane przez radnego i w jakiej dzialalności
      gospodarczej. Nie można żądać: "Skontrolujmy radnych X i Y, może coś
      na nich znajdziemy".

Poza tym dlaczego radni są nierówno traktowani? Dlaczego sprawę
      p. Lisieckiej-Kowalczyk skierowano do Komisji rewizyjnej dopiero po
      przyjęciu od niej pisemnych wyjaśnień (tłumacząc, że jest taki
      ustawowy wymóg), a sprawę radnych z opozycji skierowano do Komisji
      nie czekając na takie pisma? Czy dlatego, że Rada nie wiedziała o
      wyjaśnienie jakich ich działań ma pytać?
    • obserwatoronline Opozycja chciała badać, zbadają opozycję 02.04.09, 14:19
      Znając ludzi PiS w Radzie Miejskiej myślę, że oni brzydzą się radną
      Lisiecką-Kowalczyk, ale jest im potrzebna dla utrzymania większości.
      Ponadto muszą udowodnić swoją "czystość" i czyszczą sprawę. Jest to
      podłość nieprawdopodobna. Oni dobrze znają życiorys radnej. Mają ją
      w ręku i niech tylko się zlisi, to w tym naszym grajdole nie zrobi
      już interesu mąż i ona. Uff, jak ciężko tutaj żyć.
      • Gość: mała Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.internet.radom.pl 02.04.09, 22:22
        ja bym rozwiazala cala rade.tych 3-4 co sie wyroznia i tak wejdzie
        reszta do zsypu!
      • Gość: always pis Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 22:22
        Jeżeli komsja ma zbadać sprawę radnego Wędzonki w kontekście jego
        relacji biznesowych z radomskim szpitalem,to proszę przypomnieć
        który z prezydentów nadzorował szpital w poprzdniej kadencji???
        Wydaje mi się ,że wątek niezmiernie ciekawy i jak to
        mówią "rozwojowy"
        • Gość: ella Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.09, 13:46
          To w końcu z którym szpitalem handlował niby p. Wedzonka?
          Z Radomskim czy z Wojewódzkim?
      • Gość: Agusia Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.09, 14:27
        obserwatoronline napisał:

> Znając ludzi PiS w Radzie Miejskiej myślę, że oni brzydzą się radną
        > Lisiecką-Kowalczyk, ale jest im potrzebna dla utrzymania większości.

A ja brzydzę się takimi ludźmi, którzy brzydząc się kimś wchodzą z nim (nią) w
        układ dla osiągnięcia swoich partyjnych i prywatnych celów.
      • Gość: ręka rękę Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.radom.vectranet.pl 05.04.09, 22:45
        Oni dobrze znają życiorys radnej. Mają ją
        w ręku i niech tylko się zlisi, to w tym naszym grajdole nie zrobi
        już interesu mąż i ona. Uff, jak ciężko tutaj żyć.

Prawda? Coś za coś...
        • Gość: zet Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.09, 22:50
          powinna się zlisić, w końcu nazwisko do czegoś zobowiązuje
        • Gość: norka Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 14:06
          Gość portalu: ręka rękę napisał(a):

> Oni dobrze znają życiorys radnej. Mają ją
          > w ręku i niech tylko się zlisi, to w tym naszym grajdole nie zrobi
          > już interesu mąż i ona.

czyżby była szantażowana?
    • Gość: rybuś Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.09, 14:35
      Będą badać radnych opozycji przede wszystkim dla zwłoki. Wiedzą, że
      wszystko u nich jest ok. bo wielokrotnie ich sprawy były już
      wyjasniane. Chodzi o to, żeby Lisieckkiej glos wspomógł jeszcze raz
      prezydenta w głosowaniu nad absolutorium dla niego.
      • Gość: bloger Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.31.radom.pilicka.pl 07.04.09, 14:46
        Jeżeli okaże się że Wędzonka podpisał ze szpitalem umowę podczas tej kadencji to
        znaczy że Kwiecień ze swoim dyrektorem robią sprawę wywrotową.To dla mnie będzie
        skandal kwalifikujący się do odwołania Kwiecień i Pawluczaka.
        • Gość: rybuś Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.09, 14:49
          to zależy jaką umowę - czy z tych zakazanych czy inną
        • Gość: gość portalu Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.09, 16:25
          Gość portalu: bloger napisał(a):

> Jeżeli okaże się że Wędzonka podpisał ze szpitalem umowę podczas tej kadencji t
          > o
          > znaczy że Kwiecień ze swoim dyrektorem robią sprawę wywrotową.To dla mnie będzi
          > e
          > skandal kwalifikujący się do odwołania Kwiecień i Pawluczaka.

A nie widzisz potrzeby odwołania prezesa Mroza z Rewitalizacji?
          • Gość: opty Re: Opozycja chciała badać, zbadają opozycję IP: *.radom.vectranet.pl 14.02.10, 18:13
            Mróz odchodzi, będzie Wiosna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka