Dodaj do ulubionych

Papieska rocznica, będą objazdy

31.03.09, 19:36
Chory kraj, chora administracja, skorumpowane przez kościół władze
miasta. Banda zachłannych darmozjadów w sukienkach nie odpuści
okazji do zademonstrowania wpływów.
Obserwuj wątek
    • Gość: radomianin Re: Papieska rocznica, będą objazdy IP: *.toya.net.pl 31.03.09, 19:46
      a ja myslałem że tacy nienormalni ludzie piszą komentarze tylko na onecie. Jak
      Ci sie nie podobaja takie uroczystości to siedź w domu i sie nie udzielaj. Ja z
      ogromna checia wezme udział w tym i bardzo mi sie podoba organizacja tego
      wieczoru. Ps chory to jestes Ty i nie obrażaj innych w tym przypadku katolików.
      • Gość: osa Re: Papieska rocznica, będą objazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 20:01
        ta pozamykajcie wszystkie ulice .
        • Gość: Janko z Ustronia Re: Papieska rocznica, będą objazdy IP: 82.139.59.* 31.03.09, 20:12
          Ulice są bez przerwy pozamykane; a to procesja, a to rocznica
          papieska, a to jakieś inne widzimisie biskupa. Widać kto w Polsce i
          Radomiu rządzi. Takich kościelnych demonstracji nie ma nigdzie w
          świecie,a w swoim życiu bylem w kikunastu europejskich i trzech
          amerkańskich państwach. No cóż, jesteśmy kolonia Vatykanu i
          hierarchowie co chcą to robią. Żebym byl mlodszy napewno wyjechalbym
          z tego pólkolonialnego moherowego kraju!
          • elomoto_ras19 Re: Papieska rocznica, będą objazdy 31.03.09, 21:00
            Jeśli chcesz to nikt Ci tego nie broni.
            Ale nie siej nienawiści do innych ludzi obrażając ich...
            • Gość: pepe Re: Papieska rocznica, będą objazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 21:27
              Jeszcze jedna zamknięta ulica w Radomiu i tak już w ogólnie
              panującym zamieszaniu niewiele zmieni, zwłaszcza, że to wieczorem i
              tylko na jakiś czas. Ale bardzo jestem ciekawy (może ktoś wie) kto
              finansuje sprzątanie ul. Jana Pawła po takich uroczystościach ? Jak
              wiadomo pozostaje do sprzątnięcia niezliczona ilość szkła z
              wypalonych zniczy i świec zapalanych na całej długości ulicy - od
              Młodzianowskiej aż do ronda. Czy to przypadkiem nie Urząd Miasta? A
              jeśli tak to na jakiej podstawie ? Na takiej, że naśmiecili
              mieszkańcy ? I czy wogóle ktokolwiek chociaż szacunkowo liczy takie
              koszty ? Nie żebym się czepiał - chcą ludzie to idą na uroczystość -
              nie chcą to nie idą - ale wokoło słyszy się, że na wszystko brakuje,
              więc ja tylko tak pytam...
          • Gość: zonk Re: Papieska rocznica, będą objazdy IP: *.radom.vectranet.pl 01.04.09, 08:51
            moze i byles, ale swiadomosc ci nie dopisywala. Nie osmieszaj sie
            swoim pseudodoswiadczeniem podrozniczym, bo dobrze wiesz
            ze "koscielne demonstracje" odbywaja sie w przerozncyh miejscach na
            calym siwecie. Tak to juz jest i rzucanie sie nic nie pomoze -
            sprobuj wytlumaczyc np bawarczykom, zeby zrezygnowali z "koscielnych
            demonstracji" bo tobie sie to nie podoba. powodzenia!
          • Gość: Annon2 Uwaga na chodniki! IP: *.radom.vectranet.pl 01.04.09, 11:34
            Masz rację janko, tego nie ma w Europie, do totalitarnej Koreji się upodabniamy. :)

Zresztą jeśli ludziska mają ochotę niech sobie pośpiewają, tylko prośba...
            PROSZĘ NIE ZALEWAĆ PIĘKNYCH CHODNIKÓW PARAFINĄ!!!
            • Gość: Ja Re: Uwaga na chodniki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.09, 11:57
              Księża święcący samochody i co tylko popadnie, kilku księży i biskup na każdej uroczystości państwowej, obnoszenie " świętych" obrazów po miastach i wsiach, czuwania pod kapliczkami oraz kult JP II. To przecież bałwochwalstwo a nie wiara w tego Boga o którym mówi Pismo. Przypominam, że gdyby nie było ludzi odważnych, którzy potrafili się sprzeciwić kościołowi, to nikt by na tym Forum nie napisał nawet jednego słowa, bowiem to kościół katolicji potępiał i ścigał ludzi głoszących, że istnieje liczba zero. Tak samo, jak zwolenników poglądów Kopernika.
              • mactok1 Re: Uwaga na chodniki! 02.04.09, 23:06
                Zgadzam się z Tobą w zupełności. Gdy będziemy siedzieć cicho damy im
                przyzwolenie, aby na nowo zapłonęły stosy. Już teraz jakaś kuria
                domagała się od katechetów nazwisk uczniów,którzy nie uczęszczają na
                lekcje religi.
      • Gość: radomianin Re: Papieska rocznica, będą objazdy IP: *.31.radom.pilicka.pl 31.03.09, 22:36
        Gość portalu: radomianin napisał(a):

> a ja myslałem że tacy nienormalni ludzie piszą komentarze tylko na onecie. Jak
        > Ci sie nie podobaja takie uroczystości to siedź w domu i sie nie udzielaj. Ja z
        > ogromna checia wezme udział w tym i bardzo mi sie podoba organizacja tego
        > wieczoru. Ps chory to jestes Ty i nie obrażaj innych w tym przypadku katolików.

To idź do pracy na 12 godzin od 7 do 19 a potem zap..dalaj na pieszo na
        Osiedlową bo bandzie katoli zachciało się demonstracji. Jana Pawła II jest drogą
        dwupasmową więc co by szkodziło zamknąć tylko jeden pas ale nie, przecież katole
        muszą pokazać że mają w d.pie resztę uczciwie pracujących rodaków. Niestety
        takie mohery jak ty indoktrynowani od małego i tak nic z tego nie zrozumieją.

KATOLIK CZŁOWIEKOWI WILKIEM!!!
    • Gość: . Papieska rocznica, będą objazdy IP: 82.139.41.* 31.03.09, 21:52
      radomianin - to ty jesteś chory. Państwo niby nie kościelne, ale bez kleru nic
      się nie da załątwić.
      Jak nie chce to mam w domu siedzieć? A co to znaczy? Że już ludziom nawet z domu
      wyjść nie wolno? Drogi są publiczne, państwowe itd. a
      NIE kościelne. Może mam jeszcze płacić dziesięcinę? Chociaż i tak każdy płaci bo
      My, obywatele każdy z nas sponsoruje kościół katolicki.
      Dobrym rozwiązaniem jest obowiązkowe przeznaczenie podatku, jeden wybierze
      kościół inny nie, wtedy kasa pójdzie np. na kulturę.
      Polska przechodzi z rąk jednych do drugich, ale zawsze obywatele są dojeni.
      Zmiana nazwy z PRL na demokracje niewiele wnosi do życia.
    • Gość: rozsądny Re: do rozsądnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 23:02
      gość radomianin napisał i tak bardzo "grzecznie" znając realia jego kolegów o
      tym samym poglądzie. Przecież w ich mniemaniu jak można krytykować bezmyślne
      blokowanie ulic w czwartą rocznice uczczenia śmierci JP II. Widziałem tą ulicę
      w zeszłym roku po takich uroczystościach na drugi dzień i przeraził mnie ogrom
      śmieci (wypalone świeczki leżące na ulicy itp.) gdzie koszty sprzątania ponosi
      miasto czyli my wszyscy. Nie wiem co jest świętego na tej ulicy czy tylko nazwa,
      która jeszcze niedawno nazywała się Orłowa a może coś innego czego ja nie
      mogę zrozumieć. W ostatnich 4 latach ta ulica zrobiła się mekką lokalnego
      katolicyzmu pod przewodnictwem księży i w zdecydowanej większości ludzi
      starszych. Nie mam nic przeciwko uczczenia jakichkolwiek rocznic znanych
      Polaków ale nie kosztem paraliżowania pół miasta i do tego bez żadnej zgody na
      taka organizacje.
      prawdziwy radomianin
      • arcadios1987 Re: do rozsądnych 01.04.09, 02:44
        Według mnie to klasyczna solidarność na pokaz... Ciekaw jestem ile tego wieczoru zginie torebek, telefonów, ile osób dostanie po zębach, za to że ich twarz nie spodobała się grupce "uduchowionych" drechów? I to nie w zakamarkach miasta, ale na tym spotkaniu. Dla dzieciaków to okazja do popisówy przed koleżankami z klasy, dla złodziei doskonałe warunki pracy, a dla patologii możliwość wyżycia się na powracających mieszkańcach innych dzielnic, bo w takim tłumie anonimowość mają zapewnioną. Ja już widziałem tą duchowość przy ostatnim marszu. Gwizdy, darcie pyska do znajomych, końskie rżenia "rurzowych" nastolatek i grupki rycerzy w "lśniących, ortalionowych zbrojach" myślących ostatnią szarą komórką "Komu by tu przy..."

Jako katolik zamiast iść na spęd i udawać solidarność, wolę pomodlić się za Jana Pawła II w domu. Był wielkim człowiekiem, szacunek mu się należy, jednak wolę uniknąć urazów z ręki jakiegoś przedstawiciela pokolenia "Dżej Pi Tu" który rozdaje ciosy i kopy w modlitewnej ekstazie...
        • Gość: Ja Re: do rozsądnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 06:35
          Pusty gest, katolicyzm na pokaz. Miłość do JP II i wcielanie w życie Jego nauki łatwo zademonstrować paleniem świec, pójściem na msze, nadaniem imienia szkole, czy posadzeniem dębów. Gdy przychodzi jednak żyć zgodnie z tymi naukami bywa tragicznie. Spontaniczna akcja mieszkańców zamieniła się w kolejną imprezę pod wezwaniem Ks. Biskupa, uczestnika wszelakich uroczystości w naszym mieście, poza święceniem samochodów i rowerów. Ale i na to przyjdzie czas.
    • Gość: Adam Białek Re: Papieska rocznica, będą objazdy IP: *.radom.vectranet.pl 01.04.09, 09:04
      spokojnie pójdę i zapalę znicz, pozdrawiam wszystkich, którym to przeszkadza.
      • Gość: mag Re: Adam Bielan IP: *.radom.vectranet.pl 01.04.09, 13:56
        "spokojnie pójdę i zapalę znicz, pozdrawiam wszystkich, którym to przeszkadza."

I to ma być katolickie pozdrowienie? ;)
        Powinno być: osoby, którym to przeszkadza, proszę o zrozumienie.
    • Gość: katolik_ Re: Papieska rocznica, będą objazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 09:59
      jestem przeciwny zamykania ulic. Nie dosc ze od dworca ciezko
      dojechac na ustronie to jeszcze teraz calkowice zamkna, jak Ci
      biedni ludzie po 18 godzinie maja dojechac do domu,
      grzecznarowskiego w pol zamkniete, jana pawła II w całości. Nie
      uwazam zeby zamykanie ulic i spacerowanie po niej bylo dobrym
      sposobem na oddanie czci i obchodzeniu rocznicy. Od tego sa
      koscioly, place, dom. Gdzie tu czas i mozliwosc modlitwy, refleksi,
      skupienia na halasliwej ulicy. Ulica to nie cmentarz zeby palic
      znicze. Ciekawe czy w Warszawie zamykaja Jana Pawła na czas
      rocznicy???
      • arcadios1987 Re: Papieska rocznica, będą objazdy 01.04.09, 13:56
        Nie zamykają, bo to jedna z głównych arterii stolicy. Gdyby zamknęli o tej godzinie Śródmieście by staneło w takim korku, że nie rozładowano by go do późnego wieczora... Jeśli chodzi o Radom - co z karetkami pogotowia, pojazdami straży? Ludzie przepuszczą, ale kierowca będzie bardziej skupiony, aby kogoś nie rozjechać, niż na tym, aby skutecznie i szybko dotrzeć na miejsce zdarzenia. Nie chodzi o to, że przeszkadza akurat katolicka wymowa tego marszu, ale o to, że do wyznawania kultu są przeznaczone inne miejsca. Czemu nie jest to np. teren przy seminarium, bądź katedra? To punkty nawet lepsze, bo tam Jan Paweł II bywał, modlił się. Ulica to ulica, nic szczególnego, a że nosi imię wielkiego Polaka? Wystarczyłaby jakaś tablica pamiątkowa, pod którą można złożyć kwiaty, zapalić znicz, a pamięć kultywować tam, gdzie powinno się to robić. Zamykać "aortę" Ustronia i Prędocinka w godzinach wieczornego szczytu, aby mogły nią maszerować tysiące, które całość potraktują jako chwilową rozrywkę, a już w sobotę nie będą nawet pamiętać gdzie i po co byli to już gruba przesada...
        • Gość: Pagofigo Re: Papieska rocznica, będą objazdy IP: 82.139.59.* 01.04.09, 15:08
          U nas rządzi kler. I na nic placze i lamenty. Z szarym obywatelem KK
          liczy sie tylko wtedy, kiedy można z niego wydusić zlotówki. I
          najlepiej za "Bóg zaplać"! Taki dziwny kraj. Jedyny już chyba w
          Europie.
    • Gość: gh Re: Papieska rocznica, będą objazdy IP: *.radom.vectranet.pl 01.04.09, 15:34
      zajebanaa komuna już szczeka. hau hau szczekać koundle dalej!!!!szczekać
      zapyziałe wsioki
      • Gość: Ja Re: Papieska rocznica, będą objazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 18:06
        Katolik. Jakie słownictwo. Jaka miłość bliźniego. A terasz idź zapal świeczkę JP II. Na pewno się ucieszy z twojej modlitwy, buraku.
        • Gość: nm Re: Papieska rocznica, będą objazdy IP: *.radom.vectranet.pl 02.04.09, 07:21
          a kto ci tak powiedział że katolik??
    • Gość: b-ania Re: Papieska rocznica, będą objazdy IP: *.internet.radom.pl 01.04.09, 16:30
      Dlaczego wy nie prostestujecie, jak na pare miesiecy zamkną ulice,
      które leży odłogiem i której nie remontują bo czekają najpierw 3
      miesiące na lepszą pogodę. A jeden dzień wam przeszkadza.
      • Gość: re Re: Papieska rocznica, będą objazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 17:53
        bo na katolikach najłatwiej się wyżyć i dowartościować
        • dogen45 Ktoś zna koszt budowy ołtarza na zakręcie ulicy ? 01.04.09, 21:40
          Gdyby tak decydent zapłacił z własnej kieszeni... Bo przecież
          smaruje wazeliną we własnym interesie. Kosztowna impreza.
          • Gość: Laki Re: Ktoś zna koszt budowy ołtarza na zakręcie uli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 23:35
            Nie wszystkim się podoba taka procesja na ulicach miasta i wcale się nie dziwię,
            dlaczego nie można było postawić ołtarza polowego na lotnisku i tam zaprosić
            wiernych na mszę z tej okazji nikomu by to nie przeszkadzało a pomieściło ogrom
            ludzi nikt nikomu nie wchodził by w paradę i wszyscy byli by szczęśliwi.
            • Gość: ds Re: Ktoś zna koszt budowy ołtarza na zakręcie uli IP: *.radom.vectranet.pl 02.04.09, 07:20
              aleś mundry jak chłop od pługa
            • Gość: radomianin Re: Ktoś zna koszt budowy ołtarza na zakręcie uli IP: *.31.radom.pilicka.pl 02.04.09, 12:12
              Może mi ktoś z wierzących wytłumaczyć dlaczego biskupi nie zaproszą wiernych na
              teren Seminarium Duchownego i nie odprawią mszy przy pomniku papieża? Nie chcą
              wpuścić "chamstwa" na salony czy jak? A może nie mają ochoty sprzątać na swój
              koszt ton wypalonych zniczy i porzuconych śmieci? Lepiej pozamykać główne ulice
              miasta nie licząc się z jego mieszkańcami? Czy ktoś zapytał mieszkańców
              Osiedlowej, Jana Pawła II, Wyścigowej i innych ulic Ustronia oraz Prędocinka czy
              życzą sobie takiego spędu pod swoimi oknami? Czy kogokolwiek interesuje jak
              wrócą zmęczeni z pracy?
              Pozdrawiam wyznających miłość bliźniego.....
              • Gość: mag Re: radomianin! IP: *.radom.vectranet.pl 02.04.09, 13:22
                "A może nie mają ochoty sprzątać na swój
                koszt ton wypalonych zniczy i porzuconych śmieci? "

Masz rację Radomianinie.Na to wychodzi..., po co im bałagan i koszty, jak i tak,
                my niewierzący, zapłacimy to ze swoich podatków! Opodatkować każdego na swój
                kościół i niech sobie wtedy dzielą swe pieniądze, a nie cudze... Przedszkoli
                nadal brak!
    • Gość: osc Re: Papieska rocznica, będą objazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 11:08
      Nie bedziesz mial bogow cudzych przede mna.!!!_
    • j.an Papieska rocznica, będą objazdy 02.04.09, 22:26
      Dla naszych hierarchów kościelnych żadna świętość nie istnieje, każda okazja
      dobra by pokazać społeczeństwu jaki jesteś człowieczku malutki.Nasz papież na
      pewno by sobie nie życzył organizowania takich spędów, JPII był człowiekiem
      skromnym co brakuje naszym dostojnikom kościelnym a też naszej władzy od
      samorządów i wyżej.Co tam kryzys i bieda ludzi tu trzeba pokazać swoją
      wyższość,a naród otumaniony bez sprzeciwu przyjmuje takie zachcianki
      dostojników.Co się będzie działo jak będą okrągłe rocznice 5,10 itp a kumulacją
      pokazania swojej wyższości KK będzie ogłoszenie JPII Błogosławionym,będzie
      pretekst do oskubania swoich wiernych przy każdej okazji a będzie ich co
      niemiara,następne pomniki,zmiana nazw ulic,szkół,pielgrzymki obrazów z podobizną
      JPII a nasz naród i ludzie władzy otumanieni i przestraszeni pójdą na każdą
      wymyśloną inicjatywę kościelną aby tylko zyskać przychylność od proboszcza do
      biskupa,żaden kraj nie wytrzyma takiego zachłannego wymuszania od ludzi
      ostatnich groszy a co tu dopiero Nasz po tak długich wyrzeczeniach powojennych i
      budowania swojej ojczyzny, kto tego nie rozumie to musi się liczyć z tym,że
      następne pokolenia im tego nie darują.
      • Gość: radomianin Re: Papieska rocznica, będą objazdy IP: *.31.radom.pilicka.pl 02.04.09, 22:43
        Wiara nie jest cnotą, nie stanowi wielkiego wkładu do ewolucji człowieka. Wiara
        jest największą przeszkodą, stojącą na drodze człowieka poszukującego prawdy.
        Zanim wyruszysz na jej poszukiwanie, już wręcza ci się brudną wiarę pochodzącą z
        drugiej ręki i mówi ci się, że to wystarczy i nie masz po co więcej szukać. Nie
        musisz poszukiwać, Jezus zrobił to za ciebie, Budda zrobił to za ciebie. Ale to
        Budda wypił wodę, a moje pragnienie nie zostało ugaszone. To Jezus wypił wino, a
        ja się nie upiłem. Jak Jezus może wam pomóc, jeśli tylko wierzycie w niego?
        Wiara oznacza po prostu ukrytą ignorancję i jest bardzo tania. Prawda wymaga
        wielkiej energii, wielkiej pilności i całkowitego poświęcenia się w jej
        poszukiwaniu. Prawda jest w tobie, wiara przychodzi z zewnątrz. Nic, co
        przychodzi z zewnątrz, nie pomoże ci. Nie możesz tego czegoś przyjąć w siebie.
        Prawda już żyje w tobie, nie potrzebujesz żadnej wiary. To wiara utrzymuje ludzi
        w niewiedzy. Nie przyczynia się do ewolucji, ale do inwolucji. Inwolucja oznacza
        cofanie się wstecz, a nie pójście do przodu. Wierzy się zawsze w coś innego - w
        Jezusa, w Boga, w niebo, w piekło. To zawsze jest na zewnątrz ciebie, a prawda
        jest w tobie. Mając wiarę, poruszasz się na zewnątrz, coraz dalej od prawdy.
        Jestem absolutnie przeciwny wierze, przeciwny wszelkim systemom wierzeń,
        ponieważ przeszkadzają one ludzkości odkryć osobisty stan Buddy, osobistą
        boskość. Żaden kapłan nie chce, abyś odkrył, że jesteś boski. Każdy kapłan
        każdej religii chce, abyś odszedł od siebie, tak daleko, żeby mógł cię eksploatować.

Pozdrawiam indoktrynowanych...
        • teta1985 Re: Papieska rocznica, będą objazdy 03.04.09, 15:01
          Gość portalu: radomianin napisał(a):

> Wiara nie jest cnotą, nie stanowi wielkiego wkładu do ewolucji
          człowieka. Wiara
          > jest największą przeszkodą, stojącą na drodze człowieka
          poszukującego prawdy.
          > Zanim wyruszysz na jej poszukiwanie, już wręcza ci się brudną
          wiarę pochodzącą
          > z
          > drugiej ręki i mówi ci się, że to wystarczy i nie masz po co
          więcej szukać. Nie
          > musisz poszukiwać, Jezus zrobił to za ciebie, Budda zrobił to za
          ciebie. Ale to
          > Budda wypił wodę, a moje pragnienie nie zostało ugaszone. To Jezus
          wypił wino,
          > a
          > ja się nie upiłem. Jak Jezus może wam pomóc, jeśli tylko wierzycie
          w niego?
          > Wiara oznacza po prostu ukrytą ignorancję i jest bardzo tania.
          Prawda wymaga
          > wielkiej energii, wielkiej pilności i całkowitego poświęcenia się
          w jej
          > poszukiwaniu. Prawda jest w tobie, wiara przychodzi z zewnątrz.
          Nic, co
          > przychodzi z zewnątrz, nie pomoże ci. Nie możesz tego czegoś
          przyjąć w siebie.
          > Prawda już żyje w tobie, nie potrzebujesz żadnej wiary. To wiara
          utrzymuje ludz
          > i
          > w niewiedzy. Nie przyczynia się do ewolucji, ale do inwolucji.
          Inwolucja oznacz
          > a
          > cofanie się wstecz, a nie pójście do przodu. Wierzy się zawsze w
          coś innego - w
          > Jezusa, w Boga, w niebo, w piekło. To zawsze jest na zewnątrz
          ciebie, a prawda
          > jest w tobie. Mając wiarę, poruszasz się na zewnątrz, coraz dalej
          od prawdy.
          > Jestem absolutnie przeciwny wierze, przeciwny wszelkim systemom
          wierzeń,
          > ponieważ przeszkadzają one ludzkości odkryć osobisty stan Buddy,
          osobistą
          > boskość. Żaden kapłan nie chce, abyś odkrył, że jesteś boski.
          Każdy kapłan
          > każdej religii chce, abyś odszedł od siebie, tak daleko, żeby mógł
          cię eksploat
          > ować.
          >
          > Pozdrawiam indoktrynowanych...

Noooo, radomianin, zapunktowałeś! Dobrze jest wiedzieć, że w naszym
          mieście żyją też myslacy trzeźwo ludzie.
          Dobrze powiedziane...
      • Gość: gfg Re: Papieska rocznica, będą objazdy IP: *.31.radom.pilicka.pl 03.04.09, 15:07
        Jak POlityczny bandyta może wypowiadać takie brednie?Niestety, wolność słowa
        nawet dla debili.
    • mactok1 Ach , cóż to był za bal... 02.04.09, 22:57
      Dobiegła końca uroczystość upamiętniająca śmierć naszego rodaka.
      Organizatorzy pomyśleli o wszystkim. Były TOITOI-e,służba medyczna,
      policja, stragany ze świecami, boloniki.Brakowało jedynie obarzanek,
      waty cukrowej i kiełbasy wyborczej.Kryzyz dla władzy w Radomiu nie
      straszny. Jak sie bawić to sie bawić,spodnie sprzedać frak zastawić.
      • Gość: Szacuneczek... Nie(!) do... wiary... :))))))))))))))))))))))))))) IP: 193.111.147.* 03.04.09, 08:25
        Aż miło się czyta niektóre wpisy... Serio... :))))))
        Zastanawiam się ilu z tych, którym nie przeszkadza (nie
        przeszkadzało) zamknięcie ulicy z powodów "kościelnych" psioczyło na
        Pana Czyża za utrudnienia w ruchu w innym miejscu i w innych
        terminach, i... z innych powodów... :))))))))))))))))))
        Wie ktoś? :)
        • Gość: nonna Re: Nie(!) do... wiary... :)))))))))))))))))))))) IP: *.radom.vectranet.pl 03.04.09, 12:10
          "ilu z tych, którym nie przeszkadza (nie
          przeszkadzało) zamknięcie ulicy z powodów "kościelnych" psioczyło na
          Pana Czyża za utrudnienia w ruchu w innym miejscu "

Krytykowanie takich obrzędów i związanych z nimi niedogodności jest źle
          widziane, tak samo jak krytykowanie uczuć religijnych jest zabronione, a uczucia
          niereligijne są totalnie krytykowane (patrz stosunek do ateistów)

To się "szacuneczku" nazywa relatywizmem postaw, albo po naszemu kalinizmem. :)
          • Gość: Ja Re: Nie(!) do... wiary... :)))))))))))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 16:03
            Jako przykład stosunku "katolików" do ludzi inaczej myślących niech posłużą posty gh i gfg ( prawdopodobnie ten sam prymitywny osobnik ). Słownitwo z rynsztoka, bełkot oraz zero argumentów. Byle obrażać innych. Tyle tylko, że takie indywiduum nie jest w stanie nikogo obrazić, bo z takim zerem nikt się nie liczy. Pytanie, czy ta bluzgająca nienawiść jest może przejawem chrześcijańskiej miłości bliźniego ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka