wojtas.ss 11.12.03, 12:30 SKANDAL???????? JAK TAK MOŻNA ILE PENSJI BIERZE PAN PANIE SOŃTA RAZEM Z ŻONĄ A TYLU JEST W RADOMIU BEZROBOTNYCH!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: miron Re: Pani SOŃTA ŁAWNIKIEM!!!!!!!! IP: *.internet.radom.pl 11.12.03, 12:46 wojtasssss nie podniecaj się tak bo żyłka ci pęknie powiedz lepiej w którym wydziale pracujesz czyżby u kiełbasy? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtas.ss Re: Pani SOŃTA ŁAWNIKIEM!!!!!!!! 11.12.03, 13:21 a jak to jak to się ma do Sońty????? niedawno była afera w jakimś małym mieście ponieważ radni przegłosowali swoje żony na ławników a w Radomiu Cisza a Sońta to napewno nie jedyny taki przypadek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Pani SOŃTA ŁAWNIKIEM!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 14:25 Jeśli to prawda to Krzysztof S stracił u mnie resztki szacunku Odpowiedz Link Zgłoś
pies22 Re: Pani SOŃTA ŁAWNIKIEM!!!!!!!! 11.12.03, 21:30 Sa tam tez inne znane nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odar Re: Pani SOŃTA ŁAWNIKIEM!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 15:32 Strasznie łakomy ten Pan Radny na wszelkiego rodzaju stanowiska. No no ten cnotliwy i tak bardzo uczciwy Pan Krzysztof (bo na takiego chce uchodzić)no no!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mecenat Re: Pani SOŃTA ŁAWNIKIEM!!!!!!!! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 12.12.03, 18:00 K...wa ale wy jesteście pełni nienawiści. Nawet przysłania Wam racjionalne myslenie. pani Sońta zdecydowała się pełnić tą funkcję SPOLECZNIE bez żadnej zapłaty!!! Nie znacie w ogóle ustawy o ławnikach! Osoby, które zostały ławnikami mając stałem miejsce zatrudnienia nie pobierają żadnych wynagrodzeń! Wyjątkiem są bezrobotni, którym przypada ryczał za jeden dzień pracy w sądzie w wysokości 48zł. Powiem więcej. Pani Sońta (przy okazji pozdrawiam)została ławnikiem Sądu Rodzinnego ze względu na pisaną pracę doktorską nt "Polityka prospołeczna państwa a patologie rodzinne". Skąd u was tyle jadu i nienawiści? Więcej szacunku chociażby ze względu na to, że jest kobietą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymek Re: Pani SOŃTA ŁAWNIKIEM!!!!!!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.12.03, 18:04 Możeś ty nie "mecenat" tylko mąż pani Sońty. To by tłumaczyło twoje zdenerewowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
roksana_psychologiczna Re: Pani SOŃTA ŁAWNIKIEM!!!!!!!! 13.12.03, 00:18 Co za idiotyzmy. Ja juz mam doktorat ale nie przyszloby mi do glowy zadac za to fotela lawnika.A pani Soncie sie nalezy bo pisze prace doktorska.Kompletna bzdura! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mecenat Re: Pani SOŃTA ŁAWNIKIEM!!!!!!!! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 12.12.03, 18:45 Nie. Nie jestem ani jej mężem (jej mąż w tej chwili prowadzi transmitowane przez Dami obrady Komisji Oswiaty), ani kochankiem, ani nikim z rodziny ani zdenerwowany. Wkurza mnie jedynie nierzetelność i arogancja niektórych z Was. Owszem, możecie pisać co chcecie bo od tego jest forum, ale na Boga, chociaż trochę odrobiny rozsądku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joker Re: Pani SOŃTA ŁAWNIKIEM!!!!!!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.12.03, 20:07 Jezeli argumentem wyboru na ławnika ma być fakt, że ktoś jest bezrobotny i musi zarobić, to jest tragiczne. Tam powinni trafiać ludzie wobec których stosuje się inne kryteria np. uczciwość, doswiadczenie życiowe, poziom intelektualny, a nie kryterium posiadania (czy też nie) pracy. Cała ta sytuacja z wyborami ławników jest jescze jednym dowodem za przyjęciem tezy, ze sądownictwo winno być jedynie sprawowane przez sędziów zawodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doktor Re: Pani SOŃTA ŁAWNIKIEM!!!!!!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.12.03, 19:15 Fakt, jeśli podstawowym argumentem, żeby ktoś został ławnikiem jest brak pracy, to nikomu nie życzę załatwiania spraw w takim sądzie. Ale teza o sędziach zawodowych (odpowiedzialnych przed Bogiem i historią) jest też z gruntu błędna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joker Re: Pani SOŃTA ŁAWNIKIEM!!!!!!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.12.03, 20:45 W pewnej kategorii spraw sąd orzeka jednoosobowo, a więc bez udziału ławników. W sprawach skomplikowanych może orzekać w składzie trzech sędziów zawodowych, a więc również bez ławników. Po co więc utrzymywać fikcję "sądów ludowych". Zdecydowana większość ławników nie bierze żadnego udziału w rozprawach, poza swoją obecnością za stołem sędziowskim. Nie zadają pytań oskarżonym, swiadkom czy też biegłym. Często nawet nie starają się okazać zainteresowania toczącym się procesem. Są czymś w rodzaju paprotki przy sędziowskim stole. Nie wiem więc dlaczego teza o sędziach zawodowych jest Twoim zdaniem z gruntu błędna. Gdyby jednak uznać obecność ławników za konieczną, to należałoby moim zdaniem ograniczyć to do najpoważniejszych spraw np. w procesach, gdzie przestępstwo jest zagrożone karą dożywotniego więzienia. Przy czym w składzie 5-cio osobowym powinna być przewaga sędziów zawodowych (3 + 2 ławników). Koszty wyboru ławników (również te społeczne), ich szkolenia, utrzymywania są nieadekwatne do korzyści jakie mają wypływać z udziału czynnika społecznego w sądzeniu. A na dodatek wszyscy mogli się przekonać, że kryteriami wyboru są znajomosci, układy polityczne czyli zwyczajne kumoterstwo. Czy o to w tym wszystkim chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: Pani SOŃTA ŁAWNIKIEM!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 23:44 W rodzinie ( SONTÓW i WOJCIESZKÓW ) nic nie zginie !!! Opanowali wszystko i prywata jest górą. ----------------- Sąsiadka Odwiedź koniecznie: www.lotnisko-radom.it.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bodzioradomski Re: Pani SOŃTA ŁAWNIKIEM!!!!!!!! 13.12.03, 12:40 Moralnie (a tyle wtyc ugrupowaniach o moralności, uczciwości itp. ) nie wygląda to dobrze. Ale nie piszcie tu o pieniądzach i że ławnik to antidotum na bezrobocie. Zajmuje to dużo czasu za symbolizne pieniądze. Na miejscu pana radnego nie strzelałbym sobie gola, kobita niech pilnuje dzieci a teorie o pracy społecznej itp. itp. pani S. rozsmieszaja mnie a mam zajady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dymek SLD się zachowało! IP: *.internet.radom.pl 14.12.03, 00:32 Wycieli kandydatki na ławników panią Skwarczyńską i Kotową, a Sontowa i Pyrciohowa są łąwnikami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wampir Re: SLD się zachowało! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.12.03, 22:42 A... to dlatego taka wdziecznosc Sonty dla Wieczorka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: SLD się zachowało! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 10:37 ale dlaczego sprawą tą nie zainteresowały się media????? gdzieś słyszałem o zadymie wywołanej wyborem na ławników żon radnych z LPR-u a tu cisza!!! cała ta prawica to chołata!!!!!! jakoś nie słtszałem żeby ławnikami zostały żony radnych SLD!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byczek Re: Pani SOŃTA ŁAWNIKIEM!!!!!!!! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.12.03, 15:11 Ciesz się chamie że ta prawica którą tak krytykujesz nie zastosowala kryteriów wyboru twoich towarzyszy ustalone 4 lata temu przez SLD. Wprowadzili pełną demokrację i dzięki temu ławnikami zostali m.in. takie tuzy SLD jak Pawłowska czy były dyrektor PUPu Gwozdowski oraz wielu innych. Ale i tak pozostaniesz SLDowską ciotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Pani SOŃTA ŁAWNIKIEM!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 10:17 a tyle ktoś z tego adresu pisał o jadzie i merytorycznej dyskusji!!!!! podwójna moralność jak u nich wszystkich!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibel Sońta to karierowicz!Pokazał to na sesji w sprawie IP: *.internet.radom.pl 16.12.03, 19:45 oświaty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam.D Re: Sońta to karierowicz!Pokazał to na sesji w sp IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.03, 09:00 Jak to możliwe zeby w tak dużym mieście nie zainteresowała się tym żadna redakcja?????? nikt o tym nie napisze??? w moim mieście to jest nie do pomyślenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiteCki Re: Sońta to karierowicz!Pokazał to na sesji w sp IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.12.03, 19:11 Boją się go, bo jest mściwy i pamiętliwy.A że zawsze psuje wokół siebie powietrze, to się i nasi pismacy przyzwyczaili.Dla nich to nie afera tylko normalność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogaty No co wy chcecie? On jest bidny to kobita se IP: *.internet.radom.pl 20.12.03, 11:11 dorobić nie morze? Odpowiedz Link Zgłoś