teta1985 18.06.09, 18:46 Co na razie można zrobić, żeby dworcowe tereny wyglądały lepiej? Kupić kanister benzyny oraz zapałki :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alik Samowolka przy dworcu IP: *.xdsl.centertel.pl 18.06.09, 18:55 Idę o zakład, że nie będą chcieli się przenieść, bo dobro miasta zawsze mieli gdzieś... :) Świat jest pełen egoistów i nic na to się nie poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Kolejna wizytówka Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 19:44 To kolejna wizytówka miasta i jego gospodarzy .Pozostaje jedynie mieć nadzieję że jeśli jeszcze nie ma pozwolenia to raczej go nie będzie i ta szopa zniknie tak samo szybko jak ją ustawiono . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZTERDZIESTOLATEK Samowolka przy dworcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 19:48 Witam Wspomnienia sa bezcenne.Ale nie będzie o budach ..... W latach 80 byłem uczniem radomskiego liceum . W Gazecie Słowo ludu ukazał się obszerny artykuł , w którym wojewoda radomski opisywał co władza przygotowała dla miasta. Pan wojewoda Prus mówił o dwujezdniowej drodze biegnącej wzdłuż torów kolejowych , nowych dworcach PKP i PKS, bezkolizyjnych skrzyzowaniach..... bla bla. Czytałem z zapartym tchem Z zapartym tchem czekałem na realizację i pewnie czekałbym do dziś , ale.... Już nie czekam , mieszkam w Kielcach. Jestem dumny z tego co tu się dzieje, jak zmienia się to ....moje już miasto. A Radom ???? Dajcie sobie na wstrzymanie. Bądźcie z Radomia dumni, przecież jako powiatowe miasto jesteście na pewno atrakcyjniejsi niż Białobrzegi, Grójec, czy Skarżysko, itd. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdffd Re: Samowolka przy dworcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 21:16 Kielce wiocha jakich mało,brud , syf i ubóstwo .Jeśli mieszkając w Radomiu przeprowadziłeś się do kielc to zwykły kondon jesteś .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZTERDZIESTOLATEK Re: Samowolka przy dworcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 22:14 Ok , masz rację , ale może trochę lepsza niż Radom ? Aktualnie buduje się pięć hoteli ze szkła i aluminium o ponad 4oo miejscach. Hotele 3-4 gwiazdkowe, Kilkanaście biurowców klasy biznes, juz jest, albo się kończy budowac / w Radomiu - zero / w budowie jest 8 km dróg dwujezdniowych / tyle to nie ma a całym Radomiu W Kielcach jest 24 km takich dróg ......Studentów dwa razy więcej niż w Radomiu na studiach dziennych , pierwsza liga ręcznej, nożnej . Siedziba kilu central wielkich firm ogólnopolskich / w Radomiu zero / Ale zgoda Kielce to wiocha wobec Krakowa, Gdańska, Wrocławia, Poznania. Totalna wiocha , ale co z tego ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czterdziestolatek Re: Samowolka przy dworcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 22:43 Ok , masz rację , ale może trochę lepsza niż Radom ? Aktualnie buduje się pięć hoteli ze szkła i aluminium o ponad 4oo miejscach. Hotele 3-4 gwiazdkowe, Kilkanaście biurowców klasy biznes, juz jest, albo się kończy budowac / w Radomiu - zero / w budowie jest 8 km dróg dwujezdniowych / tyle to nie ma a całym Radomiu W Kielcach jest 24 km takich dróg ......Studentów dwa razy więcej niż w Radomiu na studiach dziennych , pierwsza liga ręcznej, nożnej . Siedziba kilu central wielkich firm ogólnopolskich / w Radomiu zero / Ale zgoda Kielce to wiocha wobec Krakowa, Gdańska, Wrocławia, Poznania. Totalna wiocha , ale co z tego ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomer Re: Samowolka przy dworcu IP: *.radom.vectranet.pl 19.06.09, 05:27 kondom jesteś i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Poniekąd jest to pochodna okradania Radomia IP: *.xdsl.centertel.pl 19.06.09, 06:49 przez Kielce od początku powstania dawnego województwa Kieleckiego (do którego zostaliśmy wtłoczeni za warcholstwo). Gdyby większość scyzorów wiedziała skąd się wzięło to określenie to myślę, że nie używali by go wobec nas z odcieniem pejoratywnym. Doczytaj, może się dowiesz...Poza tym Kielce to: 1)Ładny stadion wybudowany za nomenklaturowe pieniądze pana K. Jeżeli ktoś uwierzy w to, że firma K została zbudowana przez pana K, który woził starym żukiem gazety to jest CIEŻKIM FRAJEREM, ale to jego sprawa. 2)Kielce zawsze były zagłębiem czerwonych świń. Kwach zresztą odwdzięczył się wam stworzeniem sztucznego tworu pt województwo świętokrzyskie. Podobnie było w latach 70 czy 80 kiedy to większość kasy z przemysłowego Radomia było inwestowane w Kielcach (powstała wtedy m.in. obwodnica oraz dworzec PKS. 3)Biznes, który kręci się w okolicach Kielc powstał w dużej mierze dzięki kasie wyprowadzonej przez komuchów z PZPR. 4)Korupter Kielce został zdegradowany za handel meczami. Zresztą pan K po tym fakcie od razu umył ręce od udziału w tym wszystkim. To oczywiste, że prezes nie wie co się dzieje w jego włościach i jest przekonany, że przeciętna drużyna z III ligi rok po roku pnie się do ekstraklasy. 5)Bezrobocie w Kielcach jest bardzo wysokie jak na fakt, że wasze miasto jest wojewódzkie. My w Radomiu od zawsze mieliśmy inne spojrzenie na to wszystko co nas otacza. Nie płyniemy z prądem, nie mówimy, że pada jak nam ktoś pluje w oczy i przez to mamy jak mamy. Fakt, że to miasto nie ma szczęścia do samorządowców ale o to mam żal do mieszkańców. W końcu możemy chyba kiedyś wybrać inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Poniekąd jest to pochodna okradania Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 02:07 ale z ciebie debil nawet nie wiesz za czyje pieniądze powstał stadion a bredzisz, typowy powiatowy buraczek:-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: Poniekąd jest to pochodna okradania Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 02:09 W końcu możemy chyba kiedyś wybrać inaczej. Raczej nie, bo z każdy taki sam POWIATOWY kartofel jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;;; Re: Samowolka przy dworcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 02:05 Kielce to pastuchu przy waszej wiosce są metropolią, u was nic nie ma prócz patologii i koncertów wiejsko-polo. Odpowiedz Link Zgłoś
overshoe Radom - tu chcę mieć swoją bude :D 18.06.09, 20:03 Proponuję władzą zmianę hasła reklamującego miasto. A te szpecące budy powinny być już dawno zlikwidowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pooiik Re: Radom - tu chcę mieć swoją bude :D IP: 91.203.53.* 18.06.09, 21:54 Widzę, że prezydent miasta szuka wyborców w biedocie - klientach budek z badziewiem. Woli to niż stawiać na ludzi zaradnych z pomysłem na siebie. Radom pozostanie więc miastem spod znaku bud z badziewiem i dni papryki. Proponuję prezydentowi pójść za ciosem i zorganizować dni szmaciarza, żebraka, złodzieja i chama. Sukces murowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozpe Re: Radom - tu chcę mieć swoją bude :D IP: *.radom.vectranet.pl 19.06.09, 15:06 I nic dziwnego,że w rankingu miast powyżej 170 tysięcy mieszkańców ogłoszonym przez "Przekrój" nasze niestety brzydkie i bez koncepcji miasto zajęło "zaszczytne" 26 miejsce - miast ocenianych było 26 /!/.Gratulacje Panie Prezydencie&Spółka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: Samowolka przy dworcu IP: *.radom.vectranet.pl 18.06.09, 22:03 >Idź się odpryskaj a zobaczysz ile to kosztuje,to jest właśnie typowa samowola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Samowolka przy dworcu IP: *.internet.radom.pl 18.06.09, 22:39 przeciez budki mamy w logo!budy musza byc bo to takie pisowskie! Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Samowolka przy dworcu 18.06.09, 22:47 Ewidentnie szwankuje nadzór budowlany. Władzom miejskim oczywiście nie przeszkadza jarmarczny charakter placu dworcowego. Być może jakiś kumpel lub pociotek któregoś z członków PIS (a może i sam członek PIS) prowadzi tam swój kramik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dida Samowolka przy dworcu IP: *.radom.vectranet.pl 18.06.09, 23:58 chciałem podziękować prezydentowi miasta za tą lipę z placem przy dworcu PKP. Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd. Przecież tam w dzień nie da się przejść!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wieczor89 Dyktatura proletariatu 19.06.09, 00:46 Problem z budami na placu dworcowym jest znany nie od dzisiaj i pokazuje tylko ułomność i brak skuteczności czy też konsekwencji w działaniu radomskich władz. O wyglądzie miasta decydują ciułacze z biedakiosków, a głos osób mających jakieś pojęcie o wyglądzie przestrzeni miejskiej jest marginalizowany. Brawo! Lud wie, czego chce, a ty wykształciuchu i kosmopolito siedź cicho. My tu byznesy robymy. Poza tym powinien pojawić się tam monitoring, a takie służby jak SOK, SM czy policja skutecznie przegonić nielegalnych handlarzy papierosów, którzy często zastawiają przejście ludziom ze swoim asortymentem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moro Wydz.Architektury ... czy aby na pewno ? IP: *.radom.vectranet.pl 19.06.09, 07:13 W zeszłym roku radomski Wydz.Architektury oglosił "akcję walki ze szpetotoą w Radomiu" jaki finał tej akcji ? Wiadomy .Miasto nadal napakowane badziewnymi budami a nowe powstają bez żadnych problemów gdzie się da, niezaleznie od tego czy przypominają W-c czy psią budę .Czas zatem na zmianę podejścia urzędników odpowiedzialnych za ten stan i poddawanie pewnej analizie hurtowo wydawanych zgód na budowę dosłownie wszystkiego i wszędzie .Niech Wydz.Architektury istotnie zasłuży na swoją nazwę bo teraz to jest raczej Wydz akceptacji wszystkiego co można postawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marina Samowolka przy dworcu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.06.09, 18:25 może za wygląd weżmie się właściciel terenu Poczta wynajmująca jakiemuś gostkowi plac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigot Re: Samowolka przy dworcu IP: *.radom.vectranet.pl 19.06.09, 20:06 szkoda slow i daremnego bicia w klawiature, tem problem porusza sie od lat , i jak by na zlosc z kazdym rokiem tych bud w Radomiu przybywa coraz wiecej, taki to urok tego dziadosko-handlarskiego miasta i nic i nikt tego specyficznego "folkloru " - nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: Samowolka przy dworcu 01.07.09, 07:53 wracam z pracy po 15 i cholery można dostać-nie sposób się przecisnąć między handlarami i budami.mam nadzieję,że ktoś wreszcie zrobi z tym porządek Odpowiedz Link Zgłoś