Dodaj do ulubionych

Maltretowane psy trafiają do schroniska

24.07.09, 22:54
Za znęcanie się nad zwierzętami grozi nawet do dwóch lat pozbawienia wolności. Schronisko zwykle nie zgłasza jednak takich przypadków na policję, bo najczęściej nie wiadomo, kto jest sprawcą takiego czynu

Schronisko nie ale ciekawe, że nie robi tego także radomski oddział Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami. Ciekawe czym oni się w takim razie zajmują ? A może nie wiedzą gdzie się znajduje schronisko ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Maltretowane psy trafiają do schroniska IP: *.ats.pl 25.07.09, 22:33
      A kto tak w ogóle prowadzi u was w Radomiu schronisko dla zwierząt ? Zakład
      oczyszczania miasta ?
      • Gość: gość Re: Maltretowane psy trafiają do schroniska IP: *.radom.vectranet.pl 26.07.09, 23:40
        W Radomiu pełno wałęsajacych się psów i kotów. Kto powinien się tym
        zająć, w innych miastach zajmują się tym organizacje prozwierzęce. A
        czy w naszym mieście jest taka bo ja nie zauwazyłem jej obecności!
      • Gość: gość portalu Re: Maltretowane psy trafiają do schroniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 10:17
        UWAGA, UWAGA
        Schronisko w Radomiu prowadzi... Radomskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami
    • Gość: Garus Re: Maltretowane psy trafiają do schroniska IP: *.ats.pl 26.07.09, 12:51
      Jakoś nie słyszałem, żeby gdzieś kogoś posadzili za znęcanie się nad
      zwierzęciem. Najwyżej w zawiasach. No chyba, że chodzi o żonę - wtedy to już
      zupełnie inna bajka. Może to dlatego, że zwierzaki nie mówią ?
      • Gość: autor Re: Maltretowane psy trafiają do schroniska IP: *.ats.pl 26.07.09, 13:25
        Jak żona nie będzie mówić to mężusio dopóki na amen jej głowy nie ukręci może
        być spokojny - włos mu z głowy nie spadnie. No i macie wyjaśnione dlaczego można
        psy bezkarnie maltretować.
    • Gość: Kuba Re: Maltretowane psy trafiają do schroniska IP: *.ats.pl 26.07.09, 13:29
      Autor napisał: Za znęcanie się nad zwierzętami grozi nawet do dwóch lat
      pozbawienia wolności

Nie NAWET gościu - powinno być TYLKO
    • Gość: nn Re: Maltretowane psy trafiają do schroniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 14:22
      tak sie sklada że jestem wolontariuszkom w radomskim schronisku i moge wam
      powiedziec że pracownicy naprawde się starają opiekowac zwierzetami ale niewiele
      mogą zrobić. Powinna być taka organizacja która pomagalaby zwierzętom -
      szczególnie tym najbiedniejszym :(
      • Gość: Malwina Re: Maltretowane psy trafiają do schroniska IP: *.radom.vectranet.pl 26.07.09, 22:11
        To straszne, to co ludzie robią ze zwierzętami, schronisko tylko przyjmuje takie
        ofiary a tak naprawdę kto powinien zajmować się zwierzętami spoza schroniska,
        tymi, które biegają jak oszalałe wyrzucone z samochodu, głodne, spragnione
        kropli wody, przeganiane..w końcu z czasem chodzące szkielety. Kto powinien
        czasem zajrzeć do biednej suni uwiązanej przy budzie na krótkim łańcuchu,
        przynoszącej na świat dwa razy w roku po kilka szczeniąt, niechcianych, potem
        wyrzucanych.Dlaczego Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami nie zajmuje się tym, w
        innych miastach nawet malutkich sterylizuje się zwierzęta, tylko trzeba o to się
        starać, jeśli wam zależy, tym, którzy przynajmniej przeczytali ww artykuł, na
        losie zwierząt, piszcie, interweniujcie do Prezesa Towarzystwa, w końcu taki
        ktoś wiele może zdziałać, a nie przeciętny Kowalski....
        • Gość: gość Re: Maltretowane psy trafiają do schroniska IP: *.radom.vectranet.pl 26.07.09, 23:43
          W Radomiu pełno wałęsajacych się psów i kotów. Kto powinien się tym
          zająć, w innych miastach zajmują się tym organizacje prozwierzęce. A
          czy w naszym mieście jest taka bo ja nie zauwazyłem jej obecności!
          • Gość: gość Re: Maltretowane psy trafiają do schroniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 11:53
            Słyszałam, że można bezpłatnie wysterylizować psa lub kota. Tylko nie wiem do
            kogo się zwrócić :(
            • Gość: gość Re: Maltretowane psy trafiają do schroniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 17:54
              Jeżeli normalny, nie zdemoralizowany człowiek pojedzie do schroniska, spojrzy w
              te dziesiątki oczu błagających o litość to nigdy nie będzie już taki sam.
            • Gość: Forsycja Re: Maltretowane psy trafiają do schroniska IP: *.radom.vectranet.pl 27.07.09, 22:27
              Wiesz co, ja też nie wiem.....moja znajoma to wiozła dwa koty i kocura aż do
              Warszawy na sterylkę, tam ktoś jej pomógł, bo tam weci mają umowy i płaci im
              miasto. To skandal, żeby u nas nikogo to nie obchodziło.Codziennie widzę na
              drodze bezdomne psy, szczeniaki małe, kociaki bezradne, gdzie to Towarzystwo
              obrony zwierząt, chciałabym nawiązać z nimi kontakt, zawsze to razem można
              więcej zdziałać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka