axel-1033
02.08.09, 20:42
>>Za parkingiem płatnym nad Dolnym Zalewem stoi widoczny z daleka znak " zakaz ruchu wszelkich pojazdów".Jak mi wiadomo jest to strefa ciszy włączona do Parku Kozienieckiego .Jeszce do niedawna niesfornych kierowców policja karała mandatami za wjazd i parkowanie za tym znakiem.Dziś będąc tam zobaczyłem dziesiątki samochodów postawionych w różnych miejscach,na trawie ,pod drzewami,kilka stało niemal nad wodą obok molo.Przypuszczam że to nie byli inwalidzi mający prawo ten znak naruszyć.Pod tel.977 z Radomia otrzymałem informację głosu żeńskiego że mogą to być osoby niepełnosprawne.Poprosiłem aby powiadomiła Policję w Jedlnii ( bo chyba taka jest)celem dokonania kontroli.Minęły godziny i stało się tak jak przypuszczałem z kontroli wyszło wielkie gó..o przez duże "G".Oto jak nasza Policja reaguje na telefony tych co interweniują walczą z naruszaniem podstawowych przepisów drogowych.>Być może ale nie jestem pewien że ten zakaz tam stojący nie obowiązuje w dni wolne od pracy a może też przez całe wakacje.Ciekawi mnie też sprawa tych szalejących motorówek i prowadzonych chyba przez ludzi nie normalnych.Widziałem jak nastąpiły wywrotki za motorówką co na niej szalał jakiś kopnięty motorzysta w czerwonym ubiorze.>Sprawa ta wydaje mi się że jest godna potępienia .Co będzie dalej jak tam będzie wjeźdzał kto tylko zechce i kiedy zechce .Szanujmy naszą zieleń i przepisy drogowe.