Dodaj do ulubionych

Auto partner Komis samochod. Kielecka 16/24 radom

07.08.09, 20:55
Chciałbym poinformować Państwa co mi sie przytrafiło ostatnio w
Radomiu. Na allegro znalazłem samochód za 34000zł w super stanie
techn. i wizualnym przebieg 116000km diesel piękny igiełka.
Przejechałem do Radomia 300km. autko rzeczywiście fajnie wyglądało
jazda probna oki w związku z tym że dojechałem tam po 18 szybko
pobieżnie obejrzałem dokumentację kupiłem auto i pojechałem. Po 2
km. okazało się że bije tylne koło felga strasznie skrzywiona po
telefonie do pana z komisu stwierdził ze na pewno dojadę te 300km.
Ok ruszyłem dalej w drogę Po 15 km. na drodze ekspresowej wysiadł
silnik. godz. 21 pan z komisu wylaczyl juz sobie telefon bym go
nieniepokoił. Dodzwoniłem sie na inny nr. do drugiego pana. załatwił
lawetę po 2h. stania na ekspresówce. Powiedział zebym se przenocowal
w radomiu za swoje i jutro sie pomysli co zrobic. spałem pod komisem
wiec mialem czas by przyjzec sie ksiazce serwisowej, wyrwane kartki,
niewiadomo od jakiego auta ta ksiazka, bez roku wydania, pieczatki z
2 lt identyczne podpisy z jednej ręki po prostu lewa. rano z
łaskiswojej pan zamiast o 9 przyjechal sobie o 9.40 bo jadl
sniadanie. Z szyderczym spojżeniem oddaje kase, musiałem sie
wykłucić o pieniadze za recykling bo tez tam placiłem. Zatankowałem
cały bak 230zł + wymiana żarówki 30zł. tego juz nie udało sie
odzyskać. Pan z komisu sie smiał i powidział ze to ze ma lewe
ksiazki serwisowe to i taknikt mu nic nie zrobi. Wiec zanim ktoś
kupi tam auto niech głęboko sie najpierw zastanowi !!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: 123 Re: Auto partner Komis samochod. Kielecka 16/24 r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.09, 21:05
      A nie uważasz, że zbyt optymistycznie podszedłeś do tematu? Nie wydaje Ci się,
      że kupno samochodu używanego to duże ryzyko i powinieneś to zrobić z rozwagą,
      przetrzepać samochód w stacji diagnostycznej, czy jakoś tak? Przecież wiadomo o
      co chodzi z niedrogimi w miarę nowymi wozami. A swoją drogą to przestroga dla
      innych. Ciesz cię, żeś kasę odzyskał.
      • Gość: wyluz Re: Auto partner Komis samochod. Kielecka 16/24 r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.09, 12:44
        A ja sądze że może doczekamy czasów kiedy pan cwaniak handlarzyna
        bedzie ponosił konsekwencje prawne sprzętu jakim handluje i bedzie
        musiał udzielić stosownej gwarancji tak jak to ma miejsce w
        niemczech.J...ć cwaniaków handlarzyków !!!
    • Gość: b-ania Re: Auto partner Komis samochod. Kielecka 16/24 r IP: *.ats.pl 08.08.09, 13:25
      Szkoda, że nie napisał pan o jakie to dokładnie auto chodzi: model,
      marka, rocznik, kolor, itp. Może udało by się w ten sposób ustrzeć
      nastepnego posiadacza tego (przypuszczam że już) podrasowanego auta.
    • Gość: wers Re: Auto partner Komis samochod. Kielecka 16/24 r IP: *.ats.pl 08.08.09, 13:30
      Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe "Partner-Car" Łukasz Rdzanek, Czy
      o to chodzi? Tylko, ze Kielecka 15 nie 16. Chyba, że chodzi o kogoś
      innego?
      • Gość: wow Re: Auto partner Komis samochod. Kielecka 16/24 r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 14:55
        To chyba tylko w Polsce ludzie są tacy naiwni, że jadą kupić używany samochód do
        komisu taniej niż auto z oferowanym wyposażeniem kosztuje zagranicą. To chyba
        oczywiste że właściciel komisu nie dokłada z kieszeni do tych aut tylko musi na
        tym jeszcze zarobić, więc kupuje samochód który z tych czy innych względów jest
        tańszy, pucuje go, pierze, poleruje, obszywa kierownice i sprzedaje jako
        igiełkę, laleczkę, jako auto niewymagające wkładu finansowego, w którym nic nie
        puku, nie stuka, serwisowane do końca i oczywiście 100% bezwypadkowe, którym
        jeździł dziadek rocznik 1930 albo niepaląca kobieta woziła nim dzieci do szkoły.
        Większość aut w komisach to właśnie takie perełki. Ale póki są naiwniacy którzy
        w to wierzą biznes będzie się kręcił. Przecież nikt nie kupi ośmioletniego auto
        z przebiegiem większym niż 180tys. czy lekko stukniętego. Więc każde jest
        bezwypadkowe i ma potwierdzony książką przebieg 153tys.
        • Gość: rangers Re: Auto partner Komis samochod. Kielecka 16/24 r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 18:35
          Te cwaniaczki handlarzyki przywożą do Polski pełno złomu, a później jest tyle
          wypadków. Powinni u nas wprowadzić zakaz sprowadzania używanych aut. Kupują za
          cenę złomu około 100-200 euro a potem sprzedają za ponad 20 000 złotych. Ludzie
          nie kupujcie aut od tych handlarzy. Oni potrafią go wypucować aż będzie lśnił,
          ale silnik będzie rąbnięty i przebieg 600 000 km.(licznik cofną na jakieś 160
          000 km.)
          • Gość: wyluz Re: Auto partner Komis samochod. Kielecka 16/24 r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.09, 07:15
            Własnie o tym piszę że powinni ponosić karną i materialna
            odpowiedzialność za to co sprzedają bo przecierz ponoć to są "firmy
            specjalizujace się w sprzedazy aut" więc zmusić takich do
            przeprowadzania badania pojazdu we własnym zakresie przed zakupem
            bądz już po zakupie auta, oceny stanu i udzielenia coś w rodzaju
            rękojmi na sprzedawany pojazd(stać ich na to za pieniądze zarobione
            na fałszowaniu faktur,akcyza itp.)Bez tego typu przepisów dzieje się
            właśnie u nas tak jak na przykładzie kolegi co to go śmędak
            sprzedający próbował urządzić i do tego to podejście do klienta!!!
            Nie każdy musi się znać na samochodach i takie osoby muszą mieć
            możliwośc obrony przed cwaniaczkami !!!
            • Gość: svenska Re: Auto partner Komis samochod. Kielecka 16/24 r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 20:08
              Kiedyś znalazłem koło mieszkania handlarza prawdziwą książkę serwisową, przebieg
              auta to 97 500 km. Ten handlarz był wyjątkowo głupi, wyrzucił na śmieci
              prawdziwą serwisówkę. Za jakiś czas wystawił koło swojego domu podrasowane auto:
              cena 28 000 zł., przebieg silnika 124 000 km. Taki kit wciskają te cwaniaki.
              Strzeżcie się kupna takich złomów!!!
              • Gość: automaniak Re: Auto partner Komis samochod. Kielecka 16/24 r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 08:04
                Najwieksze niebezpieczenstwo to samochody zalane podczas
                powodzi.Powodzie były nie tylko w Polsce ,ale też w wielu krajach
                Europy.Podrasowane auto i wysuszone wyglada jak spod igły.Tylko po
                niewielkim przebiegu wszystko wyłazi.To jest plaga i wielu daje sie
                naciąć.
    • Gość: BUSman dobry donos nie jest zly IP: *.ats.pl 10.08.09, 08:16
      Gdyby poprzednio oszukana osoba zlozyla doniesienie do prokuratury mozliwe ze
      nie trafilbys na ten komis, pomysl nad tym. Nie rob jak dziesiatki innych!
    • Gość: wrn Re: Auto partner Komis samochod. Kielecka 16/24 r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 23:18
      Witam..
      Chciałbym sie podzielić z wami opinia o tym komisie.
      Kupiłem auto, super maszyna(podpicowana - jak to w komisie)
      Po dwóch dniach okazuje sie ze jest uszkodzony silnik!!!!
      Ale po takim przebiegu , nie mozliwe. Od razu serwis i komputer.
      Okazuje sie ze licznik cofniety o 100 tyś.
      Ludzie myslałem ze z ziemi sie nie podniose.
      Po sprawdzeniu ksiazki serwisowej okazuje sie ze podrobiona, ale nie tak dobrze
      zeby nie zauważyć.
      Sprawa powedrowała do prokuratury...

• Gość: wrn UWAGA!!!! Przeczytaj to....!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 23:24
        Witam..
        Chciałbym sie podzielić z wami opinia o tym komisie.
        Kupiłem auto, super maszyna(podpicowana - jak to w komisie)
        Po dwóch dniach okazuje sie ze jest uszkodzony silnik!!!!
        Ale po takim przebiegu , nie mozliwe. Od razu serwis i komputer.
        Okazuje sie ze licznik cofniety o 100 tyś.
        Ludzie myslałem ze z ziemi sie nie podniose.
        Po sprawdzeniu ksiazki serwisowej okazuje sie ze podrobiona, ale nie tak dobrze
        zeby nie zauważyć.
        Sprawa powedrowała do prokuratury...
        • Gość: abc Re: UWAGA!!!! Przeczytaj to....!!! IP: *.radom.vectranet.pl 01.09.09, 06:28
          Wzruszyła mnie Twoja historia.
          • mirek.30 Nie do końca się zgodzę z tą opinią 04.02.10, 18:39
            Kupiłem w tym komisie już 2 auta którymi jeżdzę do tej pory.
            Sprawują się ok. Wiadomo, zużywają się jakieś rzeczy eksploatacyjne -
            wkońcu nie kupiłem nowego samochodu. Odobiśie jestem zadowolony z
            usług tego komisu, kompleksowa pomoc w załatwianiu formalności
            rejestracyjnych a nawet załatwili mi tańsze ubezpieczenie.
            Najprawdopodobniej będę jeszcze kiedyś ich klientem.
    • Gość: edward Re: Auto partner Komis samochod. Kielecka 16/24 r IP: *.radom.vectranet.pl 26.02.10, 22:39
      cos sie kolego motasz w zeznaniach,tu piszesz ze przejechales 16
      km,gdzie indziej ze 20 km,okresl sie wreszcie. A moze sam popsules
      to auto?
    • nika1_2_3 Re: Auto partner Komis samochod. Kielecka 16/24 r 12.10.17, 17:43
      przychylam się --komisy przy Kieleckiej 16/24 to banda oszustów i złodziei-zakłamani,pijani,nie mają pojęcia co sprzedają,nie dotrzymują umów i słowa--nie polecam nikomu Pana Daniela,jego brata i spółki
      • Gość: jarek Re: Auto partner Komis samochod. Kielecka 16/24 r IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.20, 11:04
        zgadzam sie z przedmowca w 100%
    • Gość: rotor szroty jakic Re: Auto partner Komis samochod. Kielecka 16/24 r IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.20, 11:29
      Długo sią zastanawiałem nada przyjazdem do Radomia ze względu na opinie, ale ok zaryzykuje...no niestety dalej bez zmian , podstawowe techniki sprzedaży oraz wiedza na temat produkty, który sprzedajecie -dno i 5 metrów mułu

Dodatkowo w ogłoszeniu:

-rok produkcji w ogłoszenie nie zgodny z VINem
      -ilosc km na liczniku taka jak ostatni odczyt w ASO z 2015 r (pytanie o ile przekręciliście licznik)
      -w opisie brak polowy uszkodzeń /braków w aucie

...ale co ja tam wiem pracując całe Zycie w motoryzacji
      Generalnie cały dzień psu w dupe!!!
      Szanujcie czyjś czas bo Waszego mi nie szkoda

Życzę dalszych sukcesów
    • Gość: grześ Re: Auto partner Komis samochod. Kielecka 16/24 r IP: 196.240.57.* 08.01.21, 12:55
      Ja kupiłem BMW serii 1. Na start 10.000 zł. Wszystkie wtryski lały, wyciągnięty łańcuch rozrządu, problemy z ciśnieniem oleju, uszkodzony dyferencjał. Również na Kieleckiej 16/24. Pozdrawiam
    • Gość: Andrzej Re: Auto partner Komis samochod. Kielecka 16/24 r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.21, 11:15
      Też przestrzegam na Kieleckiej przy orlenie jazda na darmo z Wrocławia dot Volvo V50 2018 katastrofa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka