naiwny_cynik 12.08.09, 17:55 Znowu coś cichaczem, znowu coś za plecami? Znowu komuś przeszkadzają zabytki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Konrad Re: Kamienice przy Rynku: burzyć czy ratować? IP: *.radom.vectranet.pl 12.08.09, 18:18 Oczywiscie tym ktorzy chcą to kupić prawie zqa nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Kamienice przy Rynku: burzyć czy ratować? IP: 83.18.74.* 12.08.09, 18:21 > Znowu coś cichaczem, znowu coś za plecami? Znowu komuś przeszkadzają > zabytki? Dziadek Mróz i Królowa Śniegu czuwają :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 300 Re: Kamienice przy Rynku: burzyć czy ratować? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.09, 18:46 Jeśli odbudowa ma wyglądać tak jak to widzi Rewitalizacja tzn za pomocą pustaka i ocieplonego lekka mokra to zdecydowanie zostawić. Oni naprawdę nie wiedzą co i jak mają robić. Może przydałby im się jakiś spec?? Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Kamienice przy Rynku: ratować nie burzyć 12.08.09, 19:28 Cholewcia no! I trzeba będzie szukać gdzie indziej intratnego miejsca dla deweloperów... Moooożżżżżeeeee... wyburzcie gmach Corazziego...!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamięć Re: Kamienice przy Rynku: burzyć czy ratować? IP: *.radom.vectranet.pl 12.08.09, 20:27 Jeżeli dobrze pamiętam, to prezydent marszałkiewicz planował w tym miejscu przeniesienie urzędu miejskiego. Żeby to zrobić chciał nadbudować kamienice. Pamiętam, że wtedy się nieźle uśmiałem. ZA łADNE ŻEBY WYBURZYĆ! Odczepcie się bo nic po was nie zostanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kustosz Jak ten czas szybko leciiiiiiii IP: *.radom.pilickanet.pl 13.08.09, 07:43 Nadzieja dla miasta Kazimierzowskiego. Już minęło prawie trzy lata i co??? miasta.gazeta.pl/radom/1,48201,4001043.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabytki Panie Kluzinski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.09, 08:17 no i??? jdk 20.03.07, 23:45 zarchiwizowany Podoba mi się podejście deklarowane przez prez. Marszałkiewicza. Wierzę, że jak się chce, to się znajdzie sposób. Obiecuję jednak, że będę pilnował przyrzeczenia danego publicznie - żeby nie okazało się, że jest jedynie deklaracją medialną. Za 3 lata powinno już być widać efekty - jeśli nie gruntownie wyremontowane kamienice, to przynajmniej zaawansowane przygotowania i rozpoczęte prace. Pozdrawiam i życzę sukcesów Odpowiedz Link Zgłoś
naiwny_cynik Re: Kamienice przy Rynku: burzyć czy ratować? 13.08.09, 10:09 Gość portalu: pamięć napisał(a): > Jeżeli dobrze pamiętam, to prezydent marszałkiewicz planował w tym miejscu > przeniesienie urzędu miejskiego. Pan Igor Marszałkiewicz nie rzuca słów na wiatr. Obiecywał dużo rzeczy i wszystkich dotrzyma, jestem tego pewny!! Odpowiedz Link Zgłoś
w1m Re: Kamienice przy Rynku: burzyć czy ratować? 13.08.09, 08:53 naiwny_cynik napisał: > Znowu coś cichaczem, znowu coś za plecami? Znowu komuś przeszkadzają > zabytki? ja bym ze żwirku ScheisseGrand zrobił nowe zabytki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy upłynnienie glin i namułów oraz pyłów zastoiskow. IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.09, 12:18 Może światli specjaliści z ministerstwa kultury wraz z najmędrszym konserwatorem Figlem mają jakieś propozycje technologiczne i wyliczenia ile będzie kosztowało zlikwidowanie rozpoznanego przez inżynierów zagrożenia, w celu uratowania tych pereł radomskiej architektury? Skoro po wizji lokalnej parę lat temu autorytatywnie stwierdzili, że przesłanek do wyburzenia nie ma, to pewnie wiedzą, co mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no i? Re: upłynnienie glin i namułów oraz pyłów zastois IP: *.radom.vectranet.pl 13.08.09, 21:58 wszystko da się wyremontować. Fakt faktem, że czasem to trochę kosztuje, ale Rewitalizacja już przecież remontowała 1 kamienicę o powierzchni ok. 1000 metrów za 4 miliony. Myślę, że i tu mówimy o podobnych kwotach za metr remontowanej powierzchni. Skoro przy Rwańskiej 7 się udało, to czemu ma się nie udać tutaj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKASSMALL Re: Kamienice przy Rynku: burzyć czy ratować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 01:45 Gdzieś czytałem że blisko rynku ma być wybudowana galeria handlowa, pewnie włodarzom spodobało się aby wyburzyć cały rynek i wybudować tam od nowa galerię w kształcie rynku :/ włodarze by wtedy nie mało zarobili, przez lewe przetargi, np. odkupuje jakiś radny 1 kamienicę za 4 mln, a inwestorowi daje do rozbiórki za więcej :D niby legalne ale czy moralne ??? najlepiej to nich wjedzie buldożer i cały rynek nich zrówna z ziemią, i się wybuduje 3 lidle, 2 biedronki, stokrotkę, aldi i chińskie centrum handlowe, rynek jak marzenie :D Odpowiedz Link Zgłoś