Dodaj do ulubionych

Vectra telefon - opinie

25.08.09, 13:25
witam, mam pytanie odnośnie telefonu stacjonarnego Vectry, czy ktoś już z tego
korzysta? czy zdarzają się awarie telefonów i jeśli tak to jak szybko są
naprawiane.
Mam tel z TP Sa i mam dość awari. Przez 2 miesiąc 4 razy poputy telefon, i
czas oczekaiwania na naprawę 48 godzin - to chyba lekkie przegięcie. Dodam, że
prowadze firme , która bazuje na odbieraniu telefonów.

proszę o opinię
Obserwuj wątek
    • Gość: nemo Re: Vectra telefon - opinie IP: *.radom.vectranet.pl 25.08.09, 15:59
      Na temat "Vectry "jakości jej usług ,załatwiania interesantów oraz awarii w
      niej zaistniałych napisano już dziesiątki wątków i postów.Zgłoszenie
      jakiejkolwiek awarii dotyczącej jej usługi przez te dwa cholerne środki
      łączności jakie posiada "Vectra"kosztuje kilka złotych.Już ktoś napisał ze tu
      nie ma normalnego telefonu a są tylko 0801 ...... i drugi komórkowy a to
      kosztuje ..
      Załatwienie sprawy wymaga naprawdę dużego poświęcenia i
      cierpliwości ze strony petenta.Doświadczyłem to już na sobie i to nie raz.
      • Gość: sympatyksympatyka Re: Vectra telefon - opinie IP: *.radom.vectranet.pl 25.08.09, 19:47
        a jest jakas alternatywa dla Vectry bo TP Sa ma wszystkich w dup**... ?
        • Gość: BlackBull Re: Vectra telefon - opinie IP: *.aster.pl 25.09.09, 16:04
          Mam telefon z Astera, więc podobna sprawa. Normalnie wszystko chodzi dobrze i
          awarii nie ma, sygnał w tel jest. Każda kablówka ma tak samo rozwiązany tel
          przez VoIP, więc awaryjność podobna-jak padnie całkiem sygnał od operatora to
          wysypują się wszystkie usługi, ale to na szczęście w praktyce zdarza się bardzo
          rzadko.
          • Gość: ITguy Re: Vectra telefon - opinie IP: *.acn.waw.pl 27.09.09, 18:25
            Kolega wyzej ma racje, jedyne czym roznia sie uslugi telefoniczne konkretnych
            opertatorow, to jakoscia polaczen, i ich cena. Wiec nie ma co sie martwic o
            niezawodnosc uslugi bo jest tak jak i reszta pakietu, albo jest albo jest w
            telekomunikacyjnej d****.
            • axel-1033 Re: Vectra telefon - opinie 27.09.09, 20:20
              >>Jest bardzo żle że nie można śledzić ile pozostaje minut , np.majac 100 min w pakiecie i ile pozostanie po stopniowym wydzwanianiu.
              >>Naliczenie impulsów jest minutowe gdy tymczasem szanujące sie firmy mają sekundowe.
              >>Powinien być telefon specjalny(normalny polski telefon) do "Vectry" do załatwiania spraw awaryjnych a nie ten idityczno-debilowski z nr 0801....lub komórka za który sie słono płaci z tymi długo trwającymi głupimi reklamami
              >>Ktoś kiedyś napisał ze Vectra powinna mieć telefon zaczynający się na 0700.......jak biznes to biznes...
              • Gość: jarek50 Re: Vectra telefon - opinie IP: *.205.68.69.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.11.13, 10:59
                Przeklinam pie...ny dzień kiedy usłyszałem hasło Vectra.Niech ich szlag trafi.
    • Gość: jeden z abonentów Re: Vectra telefon - opinie IP: *.radom.vectranet.pl 25.09.09, 17:34
      Mam od sierpnia br tzw.3 w jednym..Miałem galimatias z otrzymaniem starego nr. telefonu.o ostrej wymianie zdań sprawę załatwiono.Przy podpisywaniu umowy nie poinformowano mnie że nie ma naliczenia sekundowego(Profil _Umiarkowany)a jest tylko minutowy.Wadą jest to że jeżeli będę musiał wyjechać i chcąc wyłączyć komputer i TK Cyfrową to muszę wyłączyć i telefon.Podobnie jest w czasie wyładowań atmosferycznych a zalecają wyłączać.Teraz trochę żałuję że dałem się nabrać i wejść w to bagno.Ciekawe co sądzą inni..
      • Gość: ELKA Re: Vectra telefon - opinie IP: *.radom.vectranet.pl 26.09.09, 21:28
        MAM TELEFON I WSZYSTKO INNE PONAD ROK I NIE NARZEKAM ,MOZE RAZ CZY 2 BYL
        NIECZYNNY PARE GODZIN I TYLE
        • Gość: ITguy Re: Vectra telefon - opinie IP: *.acn.waw.pl 27.09.09, 18:21
          po pierwsze prosze nie krzycz,

a tak na temat to co mozesz powiedziec o tym telefonie czy szybko zaczyna
          uderzac ci w ieszen po zuzyciu pakietu i jak z jakoscia polaczen??
          • Gość: AAA jakość połączeń normalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.13, 20:35
            co do pierwszej części to nie bardzo rozumiem pytanie. Jak wydzwonisz swój limit to płacisz potem wg. wybranej taryfy.
            Tylko nie bardzo widzę teraz sens posiadania telefonu stacjonarnego w Vektrze gdy komórkowy no limit kosztuje 29 pln.
      • Gość: pietras Re: Vectra telefon - opinie IP: *.aster.pl 28.09.09, 14:00
        Zazwyczaj czyta się umowę, żadna firma nie informuje Cię o wszystkim. Sam mam
        telefon z Vectry i nie narzekam, bo rachunki są znacznie niższe niż w tepsie, a
        tel działa normalnie. Większość ludzi jak zakłada kablówkę to nie wyjeżdża, a
        nawet jeśli to po co Ci telefon stacjonarny jak jesteś nieobecny w domu? Nic
        dziwnego, że zawieszają pakiet usług, przecież to idzie po jednym kablu.
    • Gość: HuBiX Re: Vectra telefon - opinie IP: *.spray.net.pl 31.10.09, 08:58
      Witam. Mojego starego operatora przejęła vectra. Co do telefonu nie mam
      zastrzeżeń. Natomiast co do telewizji i internetu mam sporo zastrzeżeń.
      Najpierw telewizja. Otoz techniczni z vectry nie potrafią przenieść
      gniazda o 15 cm w bok chociaż tak ustalilismy w siedzibie vectry
      (niestety za każdym razem trzeba jechać do vectry bo twierdza ze przez
      telefon nie da się tego załatwić np. Kupiłem router i musiałem podać im
      adres ip. Kazali mi pojechać do nich bo inaczej się nie da). Drugie
      zastrzeEnie dotyczące telewizji. W pakiecie mam cyfrowa a nikt w
      vectrze nie wie czy mam ja z tego samego gniazdka co analogowa czy z
      innego. Teraz czas na najgorsze mianowicie internet. Zanim vectra
      przejęła mojego operatora miałem 2 mega. Kiedy przysEdl do mnie
      przedstawiciel vectry obiecał 8 mega. Podpisałem umowę na 2 lata. Umowę
      podpisałem 4 miesiące temu. Od tego czasu mam od 1,5 do 2,5 mega. Już.3
      dzień w tym tygodniu walczę z pomocą techniczna, ale oni uparcie
      twierdza ze to wina routera. Ok odlaczylem router podlaczylem modem
      bezpośrednio do pc i praktycznie bez zmian (skok 100 kilo). Pózniej
      wymyślają ze tutaj mąż może być 4 i ze przepraszaja. W takim razie po
      co mówią ze będę miał 8 skoro niby nie da się tego tutaj osiągnąć (mój
      stary operator oferował nawet 16 i ludzie mieli taki internet. Sprawa
      prawdopobnie przejdzie na drogę sądowa. Nie bierzcie vectry chyba ze
      macie mocne nerwy.
      • Gość: klient Re: Vectra telefon - opinie IP: *.radom.vectranet.pl 17.12.09, 18:50
        Ja mam 3 w jednym a problemów kupa które teraz odrobinę zmalały.Wk....ją mnie tylko te dwa tel.0801 ... no i ta komórka do zgłaszania usterek.
        • Gość: klientII Re: Vectra telefon - opinie IP: *.radom.vectranet.pl 20.01.10, 13:46
          Wczoraj załatwiałem sprawy dotyczące odbioru TVK i internetu przez równą 1 godz.(nie licząc drugiej godz .na czekaniu) i w rezultacie gó..o załatwiłem.Ciekawe czy jest jakaś siła ziemska aby załatwić tą cholerną Vectrę i dać jej nauczkę aby klientów swoich szanowała.
      • Gość: do HUBiXa Re: Vectra telefon - opinie IP: *.radom.vectranet.pl 18.01.10, 00:10
        HuBiX, czy Twoim starym operatorem był SPRAY i czy opisujesz problemy z jakimi
        spotkałeś się w Warszawie? Jeśli tak to zaznacz to wyraźnie, bo piszesz na forum
        radomskim i wprowadzasz radomian w błąd. Tutaj starym operatorem była DAMI i ona
        nigdy nie miała w ofercie netu 16Mb.A jej techniczni (którzy teraz pracują dla
        vectry) bez problemu potrafią przenieść gniazdko o 15 cm. Może techniczni
        twojego starego operatora (którzy teraz pracują dla Vectry) nie potrafią tego
        zrobić :)
        Co do sygnału cyfrowego to w Radomiu jest on w tym samym gniazdku co analogowy
    • qqrykk Re: Vectra telefon - opinie 16.01.10, 17:36
      Kilka słów na temat Vectry od Klienta:

Więc ogólnie jestem abonentem Vectry od ok. 2,5 miesiąca. W tym czasie miałem 5
      awarii. Nikt nic nie wie, cały czas jestem przesyłany do innego "dedykowanego
      konsultanta". Do tej port wszystko jakoś łatali, ale dla mnie, pracującego
      online nawet pół dnia bez netu to mała katastrofa odbijająca się na mojej
      kieszeni i rzetelności świadczonych przeze mnie usług.

Dzisiaj doszło do tego, że w czasie omawiania mojego pakietu - konsultant
      wprowadził mnie w błąd. Bardzo wyraźnie zaznaczyłem, że potrzebuję podłączenia
      3-4 komputerów (obojętnie czy przewodowo czy nie). Dzisiaj w momencie prób
      podłączenia trzeciego - okazało się, że mój modem jest skonfigurowany na 2, a za
      kolejne IP muszę płacić. Niby pierdoła, bo to jakieś 5 złotych miesięcznie, i
      nie w tym rzecz zupełnie, ale w tym, że muszę udać się do salonu i podpisać
      dodatkową umowę. Dla mnie to po prostu wprowadzenie w błąd.

Ostatnio (czyli jakiś tydzień temu, to nie żart, co chwila wychodzi "coś") -
      straciłem ok. 70 minut na telefonie, żeby w końcu dostac się do osoby, która
      jest mi w stanie pomóc. Szkoda, że musiałem dzwonić do zarządu firmy (telefon
      znajdzcie sobie w necie jeszcze przed podpisaniem umowy, bo się przyda -
      wystarczy ichniejszy KRS znaleźć, to spółka z o.o.). Ostatnio pierdoła była
      równie wielka: podając mi klucz ktoś zrobił błąd, nikt na infolinii
      "technicznej" (nie bez powodu w cudzysłowiu) nie wpadł na pomysł, żeby go
      zmienić, co rozwiązywałoby problem. Czekałem 2 dni od zgłoszenia na pojawienie
      się pana, który ogólnie wyśmiał infolinię, i jednym telefonem poprosił o zmianę
      klucza. Problem do rozwiązania w 5 minut.

W ciągu ostatnich lat to mój trzeci dostawca netu ze względu na przeprowadzki.
      Wierzcie mi, w mojej ocenie Aster na 4+, TPSA na 3+, Vectra na 1+ (plus za TVHD,
      właściwie bez zarzutu, nie licząc licznych przerw po kilka minut gdzie nagle nie
      ma jakiegoś programu albo głosu, ale to naprawdę pierdoła do której czepiać się
      nie można).

Niestety nie opłaca mi się zerwać umowy (bo koszty za duże), ale za 9 i pół
      miesiąca "przesiadam" się na cokolwiek innego. A w ramach protestu NIE dokupię
      za 5 złotych dodatkowego IP tylko zakupię net mobilny u operatora komórkowego -
      jestem w trakcie sprawdzania ofert (dobre rady mile widziane). Na taki "głupawy"
      (na zasadzie na złość babci odmrożę sobie uszy) protest mnie stać. Nie chcę mieć
      absolutnie nic do czynienia z "przedstawicielami" Vectry, ani telefonicznie ani,
      tym bardziej, osobiście.

Tyle w ramach ostudzenia zapałów tych, którzy jeszcze nie podpisali umowy. A
      tym, którzy umowę już mają - życzę braku kontaktów z "call center" i szybkiego
      netu :]

qq
      • Gość: wykidajlo Re: Vectra telefon - opinie IP: *.chello.pl 17.01.10, 13:12
        W Radomiu korzystam z uslug vectry, w Warszawie z UPC.

w tym momencie vectra to pakiet tv+tel+net: poczatki uslug takie sobie - albo
        dzialal net albo tel, kilka telefonow na 801... (bez problemow z polaczeniem),
        facet zrestartowal urzadzenia po ich stronie i wszystko chodzi jak nalezy. od
        kilku miesiecy podczas ktorych korzystam z pelnego wachlarza uslug vectry nie
        mialem problemow z niedostepnoscia uslug. transfer czasem jest wolniejszy niz
        deklarowany. zwlaszcza noca po przyspieszeniu ale to zalezy od serwerow
        docelowych, z ktorymi sie lacze.

dla porownania...
        upc w wawie to tv+net (zdarzaja sie tygodnie gdzie transfer jest mniejszy i sa
        problemy z rozwiazywaniem przez dns'u domen). rozniez trzeby bylo troche
        podzwonic na infolinie.

podsumowujac jakos uslug podobna...
        niedostepnosci uslug vectry dluzej niz przez 30 min nie doswiadczylem.
        z upc bywalo podobnie.

do qqrykk:
        wepnij router pod modem :) moze bedzie latwiej... vectra nie naklada limitow na
        mac adress'y i nie interesuje ich to czym sie do nich wpinasz. wazne by nie
        udostepniac sygnalu poza lokal.
        • qqrykk Re: Vectra telefon - opinie 17.01.10, 17:56
          No tak pewnie trzeba będzie, ale muszę router kupić... a co za tym idzie
          otwieramy znów rozdział "koszty dodatkowe" plus przejażdżka po sklepach, na
          którą nie mam ochoty...

• Gość: wykidajlo Re: Vectra telefon - opinie IP: *.chello.pl 17.01.10, 21:54
            Wydaje mi sie, ze koszty dodatkowe to juz sobie zafundowales biorac od vectry
            modem, do ktorego mozna podlaczyc kilka kompow (czy to cos z wifi?) - vectra
            daje sprzet w dzierzawe, nie dosc ze placisz to jeszcze pozniej musisz oddac.
            Zakup router'a z wifi to cos kolo 100pln za jeden z najtanszych modeli
            (korzystam z takiego z powodzeniem) - to jednorazowy wydatek i jakby nie patrzec
            kupujesz go a nie dzierzawisz.
            • Gość: Piotrek Re: Vectra telefon - opinie- z innej beczki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.01.10, 20:26
              A ja mam pytanie, może ktoś juz mial podobny problem...Po założeniu
              telefonu z Vectry( w pakiecie bez internetu co ważne) został
              pociagnięty od niego kabel do neta, mimo ze nie byl
              potrzebny..Niestety, ktoś kto nie widzial umowy podlączył ten kabel
              do kompa mysląc że ma necik za free...Po kilkunastu dniach
              sprawdzono o co chodzi i okazalo sie ze w umowie jest zapis o 12 gr
              za minute połaczenie z netem.Podłaćzając kabel do kompa i łącząc sie
              z netem nie bylo zadnych zapytań typu "czy chcesz sie połączyć itp
              itd". Necik chodzil przez te kilkanascie dni prawie non stop..to
              sobie wyobraźcie jak to moze byc kwota na rachunku...Czy ktos zna
              taki przypadek i może jakoś pomóc bo wyrzucić ze 2 tysie w bloto to
              srednia atrakcja.Prosz eo poważne odpowiedzi albo żadne...
              • Gość: gość portalu Re: Vectra telefon - opinie- z innej beczki IP: *.radom.vectranet.pl 18.01.10, 21:49
                Jakieś bajki wypisujesz - internet, który masz na porcie ethernetowym (lub USB)
                modemu kablowego nie jest w żaden sposób rozliczany wg.czasu użytkowania. Jeśli
                zdarzyło się, że masz tam internet to się nie chwal tylko traktuj jako bonus
                wynikający z niedopatrzenia Vectry (sprzedając Ci sam telefon bez netu powinni
                zablokować net na modemie).
                Natomiast gdy masz telefon (także z Vectry) zawsze możesz wdzwonić się na jakiś
                numer dostępowy (typu 0-202122 tepsy) i mieć net w wersji dial-up (rozliczany
                wg. stawek operatora - i pewnie to kosztuje 12gr).
                Nie rozumiem za to o jakim niepotrzebnym kablu do neta pociągniętym do telefonu
                piszesz, masz na myśli skrętkę łącząca modem z aparatem telefonicznym?
                • Gość: Piotrek Re: Vectra telefon - opinie- z innej beczki IP: 188.33.7.* 18.01.10, 22:51
                  Mała nieprawidłowość się pojawiła. Internet jest poprowadzony bezpośrednio
                  (gniazdo Ethernet) od modemu do którego podłączony jest telefon. Czy jesteś
                  pewny, że czas połączenia przez ethernet nie jest rozliczany? I w jaki
                  konkretnie sposób łączyć się z siecią przez 0-20 w przypadku telefonu z
                  kablówki? Przez zwykle połączenie kabla od telefonu do kompa?
                  • Gość: gośc portalu Re: Vectra telefon - opinie- z innej beczki IP: *.radom.vectranet.pl 19.01.10, 19:33
                    Jestem pewien, że nie jest rozliczany. A co do łączenia się z siecią przez
                    0-20....jest to już chyba historyczna technologia. Przede wszystkim potrzebujesz
                    w kompie modemu telefonicznego (nie mylić z tym od kablówki) - do stacjonarnych
                    komputerów takie modemy były w postaci karty, w wielu laptopach są wbudowane,
                    co poznać możesz po gniazdku telefonicznym w laptopie. Do takiego gniazdka
                    podłączasz linię telefoniczną (czyli w przypadku telefonu z kablówki kabel z
                    portu telefonicznego w modemie kablowym). I pozostaje jeszcze skonfigurować
                    połączenie dial-up w Windowsie - szczegółów szukaj w necie
                    • Gość: Klient Re: Vectra telefon - opinie- z innej beczki IP: *.radom.vectranet.pl 21.11.13, 14:17
                      Należy omijać tę firmę jak najdalej, bez względu jakiej usługi sprawa dotyczy. Standardem jest tam traktowanie klienta jak śmiecia bez żadnych praw a za.łatwienie jakiejkolwiek sprawy graniczy z cudem.
                      • Gość: AAA nie mam żadnego interesu by pisać pozytywnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.13, 20:19
                        ale przez prawie 5 lat miałem tv+tel+net od vectry i bez jakiegokolwiek problemu - może ze dwa razy była awaria (raz jak nie było prądu w całej dzielnicy). Najpierw 8Mb, potem 24Mb. Z deklarowanych 24Mb miałem jakies 20-22Mb do i 5-6 Mb od. Telefon działał bez problemu. W pakiecie było też 1GB intrernetu GSM - też działało. Ftp też.
                        Więc w zasadzie same pozytywne wrażenia po tych 5 latach. A wcześniej kilka lat samej analogowej TV. Lokalizacja to daleki Michałów. Nie musiał nigdy interweniowac telefonicznie by coś naprawili.
                        Jedyne zgrzyty nastąpiły z tym nowym dekoderem HD z nagrywarką - totalnie wolne i niestabilne oprogramowanie. Dopiero czwarty dekoder działał w miarę poprawnie.
                      • Gość: TVR Re: Vectra telefon - opinie- z innej beczki IP: *.79.214.82.tvr24.pl 07.04.14, 13:17
                        Szerszy zasięg TVR !

TVR to niekodowana telewizja satelitarna o zasięgu europejskim. Dostępna jest w wybranych telewizjach kablowych. Odbiór programu możliwy jest za pośrednictwem wiodących platform cyfrowych i telewizji kablowych

Cyfrowy Polsat kanał 170,
                        NC+ kanał 222,
                        UPC kanał 159

Od 16 kwietnia telewizja TVR dostępna będzie w sieci kablowej Vectra na kanale 711.

Serdecznie zapraszamy do oglądania!

www.tvr24.pl/
                        www.youtube.com/watch?v=IFN2lFWGIfI
      • Gość: AAA Potrzebujesz 3-4 stałe IP zewnętrzne ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.13, 20:26
        a to nie to samo co podłączenie 3-4 komputerów, bo tych to możesz podłączyć sobie i 100 a IP ustawić z lokalnego DHCP.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka