Gość: kjkjj Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.10, 13:54 najnowszy dowód www.youtube.com/watch?v=pUQldeu65YE&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda.xlx.pl Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: 84.38.160.* 05.05.10, 16:15 prawda.xlx.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 05.05.10, 18:11 prawda że jesteś etatowym pisssmakiem,zmień ip bo się ośmieszasz mocherku,a może nie wiesz co to ip????. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: 84.38.160.* 05.05.10, 20:06 No i co mi zrobisz cwaniaczku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Prawda IP: 84.38.160.* 05.05.10, 20:09 Chodzi o to , żeby ludzie nie dowiedzieli się prawdy ... Wielu prawd ... prawda.xlx.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Prawda IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 05.05.10, 22:07 a co miał bym ci zrobić ??,po prostu bawię się twoją bezradnością,chciałbyś uchodzić za wielu a jesteś sam i nie możesz tego ukryć.żenujący pisspropagandzisto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda.xlx.pl prawda.xlx.pl IP: 84.38.160.* 06.05.10, 06:54 Sraj Polaku sraj Ruski zabrał ci twój kraj To ci tylko pozostało Że się wysr... możesz śmiało ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda.xlx.pl Re: prawda.xlx.pl IP: 84.38.160.* 06.05.10, 08:06 wyszła prawda za chałupę wystawiła gołą dupę bo to żadna prawda była goła dupa prawda-zmyła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: *.rzeszow.vectranet.pl 10.05.10, 14:15 wiadomosci.onet.pl/2167433,11,pracownik_lotniska_w_smolensku_wykluczam_wine_pilotow,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEPE Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: *.krak.tke.pl 10.05.10, 14:41 "...Ci piloci byli doskonale wyszkoleni. Należy znaleźć przyczynę tego, dlaczego ten samolot tam się znalazł - zaznacza." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: *.rzeszow.vectranet.pl 10.05.10, 14:43 "...Wykluczam winę pilotów w smoleńskiej tragedii - mówi Koronczik, który świetnie zna lotnisko Siewiernyj. Jego zdaniem właśnie tam trzeba szukać odpowiedzi na pytanie o przyczyny katastrofy..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEPE Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: *.krak.tke.pl 10.05.10, 14:46 Zgoda. Ale także... "...Należy znaleźć przyczynę tego, dlaczego ten samolot tam się znalazł" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: *.rzeszow.vectranet.pl 10.05.10, 14:51 To moze znaczyc (w domysle), ze znalazl sie TAM wlasnie przez lotnisko smolenskie (wieza kontrolna i nieprawidlowe naprowadzanie)...ale to oczywiscie dywagacje...za duzo mowi sie od poczatku o tym, ze wieza pare razy naklaniala pilotow to rezygnacji z ladowania w Smolensku, do ladowania gdzie indziej, taka przykrywka????....znow luzne dywagacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEPE no to podywagujmy... IP: *.krak.tke.pl 10.05.10, 14:59 Gość portalu: Anka napisał(a): > za duzo mowi sie od poczatku o tym, ze wieza pare razy naklaniala > pilotow to rezygnacji z ladowania w Smolensku, do ladowania gdzie > indziej, taka przykrywka????....znow luzne dywagacje niezalezna.pl/article/show/id/33248 I krótki cytat z tego artykułu... "...Według informacji „Rz” kontrolerzy najprawdopodobniej rozmawiali z osobami z dowództwa wojsk lądowych (lotnisko pod Smoleńskiem należy do wojska). Ostrzegali jakoby, że warunki na lotnisku są fatalne i że zastanawiają się nad zamknięciem lotniska i wprowadzeniem zakazu lądowania. Mieli jednak wątpliwość, czy ta decyzja nie zostanie przez polską stronę zinterpretowana jako celowa przeszkoda. Też luźne dywagacje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEPE Re: no to podywagujmy... cd IP: *.krak.tke.pl 10.05.10, 15:06 A tutaj (też na luźno...) Takie coś... "...Po drugie, spóźnienie prezydenta Lecha Kaczyńskiego spowodowało opóźnienie wylotu do Smoleńska. Gdyby samolot rządowy nie był opóźniony, może inaczej potoczyła się sytuacja podczas lądowania." www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100420/KATASTROFA_SAMOLOTU_PREZYDENCK/951548342 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: no to podywagujmy... cd IP: *.rzeszow.vectranet.pl 10.05.10, 15:15 A czemu on sie wlasciwie spoznil?? Bylo cos o tym w mediach albo ja cos przeoczylam?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEPE Re: no to podywagujmy... cd IP: *.krak.tke.pl 10.05.10, 15:22 No, nie wiem... Nie znam powodów... Słyszałem o tym już na trzeci dzień po wypadku ale przeczytałem dopiero teraz... W TV wspominali tylko, że spóźnili się "niektórzy" pasażerowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: no to podywagujmy... cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 13:32 Gość portalu: Anka napisał(a): > A czemu on sie wlasciwie spoznil?? Bylo cos o tym w mediach albo ja cos > przeoczylam?? DlACZEGO ? Zostawiam to pytanie jako retoryczne. Nie neguje się wyroków boskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEPE Re: no to podywagujmy... cd IP: *.krak.tke.pl 10.05.10, 15:31 I jeszcze, a propos wypowiedzi Koronczika na temat pilotów... "– Rozkład radiolatarni naprowadzających przed pasem startowym w Smoleńsku jest niestandardowy. Jeśli pilot o tym nie wiedział, mogło to być przyczyną katastrofy – mówi „Rz” były pilot wojskowy ze Smoleńska." i dalej... "– Leciał tak, jakby tutaj właśnie spodziewał się pasa startowego – mówi, stojąc przy ściętej skrzydłem samolotu brzozie, Aleksandr Koronczik, inny pilot ze Smoleńska. i dalej... "Pilot Arkadiusz Protasiuk leciał już do Smoleńska 7 kwietnia z premierem Donaldem Tuskiem. – Był wtedy jednak drugim pilotem, a samolot mógł podlatywać z drugiej strony pasa – mówią nasi rozmówcy. – A z drugiej strony rozkład radiolatarni jest standardowy – 1 i 4 km." Jednak... "– Podchodziliśmy do lądowania z tej samej strony – zapewnia jednak „Rz” płk Bartosz Stroiński, dowódca eskadry samolotowej Pułku Lotnictwa Specjalnego, który był 7 kwietnia kapitanem Tu-154. Jego zdaniem rozkład radiolatarni nie miał wpływu na katastrofę." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEPE Re: no to podywagujmy... cd IP: *.krak.tke.pl 10.05.10, 15:33 zapomniałem o linku... www.rp.pl/artykul/466823_Dziwny_uklad_radiolatarni.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: no to podywagujmy... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 10.05.10, 15:10 "...Problem w tym, że nie ma czegoś takiego jak rekomendacja: obsługa lotniska może albo zezwolić na lądowanie, albo odmówić. W pierwszym przypadku pracownicy lotniska powinni zrobić wszystko, by pomóc załodze samolotu w bezpiecznym zejściu na ziemię..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEPE Re: no to podywagujmy... IP: *.krak.tke.pl 10.05.10, 15:19 "...Ostateczna decyzja (o lądowaniu)należy do pilota..." a oni... "Mieli jednak wątpliwość, czy ta decyzja (o zamknięciu lotniska) nie zostanie przez polską stronę zinterpretowana jako celowa przeszkoda" Moskwa też miała pełno w porach... Obawiając się politycznego skandalu nie zamknęli lotniska? "Według informatora "Rzeczpospolitej" kontrolerzy ze Smoleńska dopytywali się jak mają postąpić w tej sytuacji. Zostali pokierowani, że lotnisko ma pozostać otwarte. Ale w razie lądowania na nim polskiego samolotu mają wyraźnie zasugerować, jak trudne warunki atmosferyczne panują nad Smoleńskiem. - Kontrolerzy mieli nadzieję, że gdy załoga zorientuje się, jak gęsta jest mgła, sama zrezygnuje z lądowania - mówi rozmówca gazety. www.polskatimes.pl/aktualnosci/246343,smolensk-obawiajac-sie-politycznego-skandalu-nie-zamkneli,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: no to podywagujmy...sledztwo IP: *.rzeszow.vectranet.pl 12.05.10, 23:40 wiadomosci.onet.pl/2169032,11,nie_wiadomo_co_sie_dzieje_z_telefonem_satelitarnym_z_tu-154,item.html Hmmm...to tak jakby strona polska miala mozliwosc tylko dotykania tego sledztwa, a z 2 strony odnosze wrazenie, ze polskim prokuratorom to wystarcza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolak zabili GO !!!! IP: 84.38.160.* 10.05.10, 15:05 q rwa, dżisys, q rwa, dzisys - zabili GO, zabili !! I tyle osób - to straszne, przerażające że zabili. I to ruski - a przecież mogliśmy to zrobić sami - bezkrwawo - po prostu nie wybrać, zepchnąć na dno porażki, znów wyśmiać publikując zdjęcia kaczek nurkujących kuprami do góry !! ja wiedziałem, ja wiedziałem że tak będzie i nie dane mi będzie doczekać jak będą zabierali kupry z pałacu namiestnikowskiego. Ale to nic - do wyborów startuje drugi - jak przegra - wiadomo - feta- pijemy do rana. Jak wygra - też fajnie - pozostał przecież drugi tupolew :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ares19 stenogramy ..... 01.06.10, 16:26 ogłoszono treść stenogramów rozmów. To jednak samobójstwo było :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: stenogramy ..... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.06.10, 16:25 Samobojstwo i to jeszcze zbiorowe?? Jakiez to proste... Odpowiedz Link Zgłoś
ares19 Re: stenogramy ..... 04.06.10, 18:21 Gość portalu: Anka napisał(a): > Samobojstwo i to jeszcze zbiorowe?? Jakiez to proste... "No witam Ciebie serdecznie. Wiesz co, ogólnie rzecz biorąc, to pi... tutaj jest. Widać jakieś 400 metrów około i na nasz gust podstawy są poniżej 50 metrów, grubo" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: stenogramy ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.10, 10:33 Ludziska z podkarpacia,czy wy jesteście naprawdę tacy głupi?Kto wam takich głupot nakładł do głowy.No to wam powiem coś,czy nie uważacie że BOG was pokarał za te bezczelne insynuacje?Chodzicie ludziska do kościoła,a tacy jesteście zawzięci,nietolerancyjni.Otrząśnijcie się i zrozumcie,że kościół i Rydzyk was wykorzystują.Jesteście dla pisowców maszynkami do głosowania a kościołowi i Rydzykowi dajecie pieniądze.My z zachodu Polski nie mamy tak n arąbane w głowach.Pieniądze wydajemy na inne cele,między innymi kształcenie dzieci.Opamiętajcie się.Zwróćcie uwagę jak Rydzyk,na każdej mszy zbiera od starszych ludzi koperty.Ten widok jest straszny.A potem ci starsi mówią,że nie mają na leki.To prawda,te pieniadze zabiera im Rydzyk.Nawet jego rodzina z Olkusza mówi,że to hochsztapler i oszust. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: zabili GO !!!! IP: *.clasitek.com 15.06.10, 23:43 debilka to twoje drugie imię, obowiązkowa matma na maturze i płatne studia przesieją takie tłuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaloguj się Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: *.clasitek.com 15.06.10, 23:41 ruscy nie pierwotnie nie przekazali 16 sekund nagrania z czarnych skrzynek, jakże wymowne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 20:43 onet podał, że rodzina jednej z ofiar złoży wniosek do prokuratury o przesłuchanie Tuska w sprawie negocjacji z Putinem <szok> Tusk konszachtował z Putinem! <szok> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 22:42 www.bibula.com/?p=20668 Zastępca Smoleńskiej ofiary ginie w wypadku samochodowym Aktualizacja: 2010-04-20 6:05 pm Parę dni temu pisałem o naszej obecnej sytuacji: Krew już się polała.To może nie być koniec jej przelewu. Miałem nadzieję, że może trochę przesadzam z dramatycznym tonem. Moje nadzieje okazały się płonne… Wczorajszej nocy w wypadku samochodowym (zderzenie czołowe, w nocy, bez świadków) zginął Mieczysław Cieślar, biskup luterański i zastępca pastora Adama Pilcha, jednej z ofiar katastrofy katyńskiej. W sobotę był jednym z prowadzącym luterańską część uroczystości żałobnych na pl. Piłsudskiego. W informacji o Jego śmierci media nie podają ważnej informacji. Otóż biskup Cieślar przewodniczył Kolegium Kościelnej Komisji Historycznej luteran, która doprowadziła do ujawnienia tajnego i świadomego współpracownika SB, który kierował kościołem luterańskim w Polsce. Jak twierdzą znajomi Biskupa, od dłuższego czasu otrzymywał On wiele pogróżek i anonimowych telefonów. A więc nie ma wśród żywych kolejnej, niewygodnej osoby. Czy jesteśmy przygotowani na taki scenariusz? Zareagujemy strachem czy niezłomnością? To pytanie nurtuje też naszych wrogów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEPE Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: *.krak.tke.pl 18.06.10, 23:03 Przepraszam, a to cytata była, czy też indywidualne przemyślenia? Bo, nie widzę. Przypominam (niezorientowanym), że aktualnie mamy, jakby nie patrzeć 18 czerwca, a wiadomość pochodzi z 20 kwietnia.... czyli "nieświeża" jest jakby... aaa.... Chyba jednak cytata... cyt. "Na wojnie śmierć to nie nowina..." Sacrebleu... Coś mi jednak umknęło... Z kim aktualnie wojujemy...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: *.ostnet.pl 20.06.10, 08:03 mnie się od samego początku wydawało ,że to zamach, teraz czytam rózne portale i sie co do tego podejrzenia umacniam, zobaczcie np www.smolensk1014 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 08:58 Maria.obyś za takie insynuacjew w piekle się smarzyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyzol on to zrobił !!! IP: 84.38.160.* 11.07.10, 22:12 "To Lech Kaczyński ponosi odpowiedzialność moralną za śmierć ludzi w smoleńskiej katastrofie. Odpowiedzialność moralną za śmierć 95 ludzi ponosi Lech Kaczyński, bo to on przygotowywał wyjazd. To on ma krew na ręku ludzi, którzy zginęli w katastrofie. Przygotowywał ten wyjazd, skład delegacji, to on doprowadził do tego, że był rodzaj miękkiej presji, że musimy wylądować. Lech Kaczyński ma krew na ręku, tych ludzi, którzy zginęli w Smoleńsku." zgadzam się z Palikotem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyzol co pilot powiedział IP: 84.38.160.* 14.07.10, 15:14 "Jak nie wyląduje to mnie K... zaj...bie" ?? a może "Jak nie wyląduje to mnie ze służby wypie..dolą" Chyba jednak Palikot ma racje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.10, 14:52 Dzisiaj Brudziński stwierdził, że gdyby nie wścieklizna polityczna to nie doszło by do tragedii ... dobrze, że w końcu członkowie pisu zobaczyli swoje błędy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyzol ostatnie slowa pilota IP: 84.38.160.* 19.07.10, 07:39 "Jak nie wyląduję to mnie zabiją." "Tak lądują the beściaki" forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=497 (uderzenie w drzewo) "Kurrrrrrwaaaa Kurwaaaaaa" ( nie było "w ręce twe Panie ofiarowuję dusze mą i ciało " Nie było ?? szkoda !!! byłby następny mit narodowy i byłoby co na krzyżyku napisać. NO a jak tu "ku...aaa" na krzyżu napisać ???? Odpowiedz Link Zgłoś