Dodaj do ulubionych

Smoleńsk to morderstwo z premedytacją?

• Gość: kjkjj Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.10, 13:54
      najnowszy dowód
      www.youtube.com/watch?v=pUQldeu65YE&feature=related
      • Gość: prawda.xlx.pl Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: 84.38.160.* 05.05.10, 16:15
        prawda.xlx.pl
        • Gość: x Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 05.05.10, 18:11
          prawda że jesteś etatowym pisssmakiem,zmień ip bo się ośmieszasz mocherku,a może
          nie wiesz co to ip????.
          • Gość: ... Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: 84.38.160.* 05.05.10, 20:06
            No i co mi zrobisz cwaniaczku ?
            • Gość: ... Prawda IP: 84.38.160.* 05.05.10, 20:09
              Chodzi o to , żeby ludzie nie dowiedzieli się prawdy ...
              Wielu prawd ... prawda.xlx.pl
              • Gość: x Re: Prawda IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 05.05.10, 22:07
                a co miał bym ci zrobić ??,po prostu bawię się twoją bezradnością,chciałbyś
                uchodzić za wielu a jesteś sam i nie możesz tego ukryć.żenujący
                pisspropagandzisto.
                • Gość: prawda.xlx.pl prawda.xlx.pl IP: 84.38.160.* 06.05.10, 06:54
                  Sraj Polaku sraj
                  Ruski zabrał ci twój kraj
                  To ci tylko pozostało
                  Że się wysr... możesz śmiało !
                  • Gość: prawda.xlx.pl Re: prawda.xlx.pl IP: 84.38.160.* 06.05.10, 08:06
                    wyszła prawda
                    za chałupę
                    wystawiła gołą dupę
                    bo to żadna prawda
                    była
                    goła dupa
                    prawda-zmyła
    • Gość: Anka Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: *.rzeszow.vectranet.pl 10.05.10, 14:15
      wiadomosci.onet.pl/2167433,11,pracownik_lotniska_w_smolensku_wykluczam_wine_pilotow,item.html
      • Gość: PEPE Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: *.krak.tke.pl 10.05.10, 14:41
        "...Ci piloci byli doskonale wyszkoleni. Należy znaleźć przyczynę tego,
        dlaczego ten samolot tam się znalazł - zaznacza."
        • Gość: Anka Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: *.rzeszow.vectranet.pl 10.05.10, 14:43
          "...Wykluczam winę pilotów w smoleńskiej tragedii - mówi Koronczik, który świetnie zna lotnisko Siewiernyj. Jego zdaniem właśnie tam trzeba szukać odpowiedzi na pytanie o przyczyny katastrofy..."
          • Gość: PEPE Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: *.krak.tke.pl 10.05.10, 14:46
            Zgoda.
            Ale także...
            "...Należy znaleźć przyczynę tego,
            dlaczego ten samolot tam się znalazł
            "
            • Gość: Anka Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: *.rzeszow.vectranet.pl 10.05.10, 14:51
              To moze znaczyc (w domysle), ze znalazl sie TAM wlasnie przez lotnisko
              smolenskie (wieza kontrolna i nieprawidlowe naprowadzanie)...ale to oczywiscie
              dywagacje...za duzo mowi sie od poczatku o tym, ze wieza pare razy naklaniala
              pilotow to rezygnacji z ladowania w Smolensku, do ladowania gdzie indziej, taka
              przykrywka????....znow luzne dywagacje
              • Gość: PEPE no to podywagujmy... IP: *.krak.tke.pl 10.05.10, 14:59
                Gość portalu: Anka napisał(a):
                > za duzo mowi sie od poczatku o tym, ze wieza pare razy naklaniala
                > pilotow to rezygnacji z ladowania w Smolensku, do ladowania gdzie
                > indziej, taka przykrywka????....znow luzne dywagacje

niezalezna.pl/article/show/id/33248
                I krótki cytat z tego artykułu...
                "...Według informacji „Rz” kontrolerzy najprawdopodobniej rozmawiali z osobami z
                dowództwa wojsk lądowych (lotnisko pod Smoleńskiem należy do wojska).
                Ostrzegali jakoby, że warunki na lotnisku są fatalne i że
                zastanawiają się nad zamknięciem lotniska i wprowadzeniem zakazu lądowania.
                Mieli jednak wątpliwość, czy ta decyzja nie zostanie przez polską stronę
                zinterpretowana jako celowa przeszkoda.

Też luźne dywagacje...
                • Gość: PEPE Re: no to podywagujmy... cd IP: *.krak.tke.pl 10.05.10, 15:06
                  A tutaj (też na luźno...) Takie coś...

"...Po drugie, spóźnienie prezydenta Lecha Kaczyńskiego spowodowało opóźnienie
                  wylotu do Smoleńska. Gdyby samolot rządowy nie był opóźniony, może inaczej
                  potoczyła się sytuacja podczas lądowania."

www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100420/KATASTROFA_SAMOLOTU_PREZYDENCK/951548342
                  • Gość: Anka Re: no to podywagujmy... cd IP: *.rzeszow.vectranet.pl 10.05.10, 15:15
                    A czemu on sie wlasciwie spoznil?? Bylo cos o tym w mediach albo ja cos
                    przeoczylam??
                    • Gość: PEPE Re: no to podywagujmy... cd IP: *.krak.tke.pl 10.05.10, 15:22
                      No, nie wiem... Nie znam powodów... Słyszałem o tym już na trzeci dzień po
                      wypadku ale przeczytałem dopiero teraz...
                      W TV wspominali tylko, że spóźnili się "niektórzy" pasażerowie.
                    • Gość: ktoś Re: no to podywagujmy... cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 13:32

> A czemu on sie wlasciwie spoznil?? Bylo cos o tym w mediach albo ja cos
                      > przeoczylam??

DlACZEGO ? Zostawiam to pytanie jako retoryczne. Nie neguje się wyroków boskich.
                  • Gość: PEPE Re: no to podywagujmy... cd IP: *.krak.tke.pl 10.05.10, 15:31
                    I jeszcze, a propos wypowiedzi Koronczika na temat pilotów...

"– Rozkład radiolatarni naprowadzających przed pasem startowym w Smoleńsku jest
                    niestandardowy. Jeśli pilot o tym nie wiedział, mogło to być przyczyną
                    katastrofy
                    – mówi „Rz” były pilot wojskowy ze Smoleńska."
                    i dalej...
                    "– Leciał tak, jakby tutaj właśnie spodziewał się pasa startowego – mówi, stojąc
                    przy ściętej skrzydłem samolotu brzozie, Aleksandr Koronczik, inny pilot
                    ze Smoleńska.
                    i dalej...
                    "Pilot Arkadiusz Protasiuk leciał już do Smoleńska 7 kwietnia z premierem
                    Donaldem Tuskiem. – Był wtedy jednak drugim pilotem, a samolot mógł
                    podlatywać z drugiej strony pasa
                    – mówią nasi rozmówcy. – A z drugiej strony
                    rozkład radiolatarni jest standardowy – 1 i 4 km."
                    Jednak...
                    "– Podchodziliśmy do lądowania z tej samej strony – zapewnia
                    jednak „Rz” płk Bartosz Stroiński, dowódca eskadry samolotowej Pułku Lotnictwa
                    Specjalnego, który był 7 kwietnia kapitanem Tu-154. Jego zdaniem rozkład
                    radiolatarni nie miał wpływu na katastrofę.
                    "
                    • Gość: PEPE Re: no to podywagujmy... cd IP: *.krak.tke.pl 10.05.10, 15:33
                      zapomniałem o linku...
                      www.rp.pl/artykul/466823_Dziwny_uklad_radiolatarni.html
                • Gość: Anka Re: no to podywagujmy... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 10.05.10, 15:10
                  "...Problem w tym, że nie ma czegoś takiego jak rekomendacja: obsługa lotniska może albo zezwolić na lądowanie, albo odmówić. W pierwszym przypadku pracownicy lotniska powinni zrobić wszystko, by pomóc załodze samolotu w bezpiecznym zejściu na ziemię..."
                  • Gość: PEPE Re: no to podywagujmy... IP: *.krak.tke.pl 10.05.10, 15:19
                    "...Ostateczna decyzja (o lądowaniu)należy do pilota..."
                    a oni...
                    "Mieli jednak wątpliwość, czy ta decyzja (o zamknięciu lotniska) nie zostanie
                    przez polską stronę zinterpretowana jako celowa przeszkoda"

Moskwa też miała pełno w porach...
                    Obawiając się politycznego skandalu nie zamknęli lotniska?
                    "Według informatora "Rzeczpospolitej" kontrolerzy ze Smoleńska dopytywali się
                    jak mają postąpić w tej sytuacji. Zostali pokierowani, że lotnisko ma pozostać
                    otwarte. Ale w razie lądowania na nim polskiego samolotu mają wyraźnie
                    zasugerować, jak trudne warunki atmosferyczne panują nad Smoleńskiem
                    . -
                    Kontrolerzy mieli nadzieję, że gdy załoga zorientuje się, jak gęsta jest
                    mgła, sama zrezygnuje z lądowania
                    - mówi rozmówca gazety.

www.polskatimes.pl/aktualnosci/246343,smolensk-obawiajac-sie-politycznego-skandalu-nie-zamkneli,id,t.html
                    • Gość: Anka Re: no to podywagujmy...sledztwo IP: *.rzeszow.vectranet.pl 12.05.10, 23:40
                      wiadomosci.onet.pl/2169032,11,nie_wiadomo_co_sie_dzieje_z_telefonem_satelitarnym_z_tu-154,item.html

Hmmm...to tak jakby strona polska miala mozliwosc tylko dotykania tego sledztwa, a z 2 strony odnosze wrazenie, ze polskim prokuratorom to wystarcza...
              • Gość: jolak zabili GO !!!! IP: 84.38.160.* 10.05.10, 15:05
                q rwa, dżisys, q rwa, dzisys - zabili GO, zabili !! I tyle osób - to
                straszne, przerażające że zabili. I to ruski - a przecież mogliśmy to
                zrobić sami - bezkrwawo - po prostu nie wybrać, zepchnąć na dno
                porażki, znów wyśmiać publikując zdjęcia kaczek nurkujących kuprami
                do góry !!
                ja wiedziałem, ja wiedziałem że tak będzie i nie dane mi będzie
                doczekać jak będą zabierali kupry z pałacu namiestnikowskiego.
                Ale to nic - do wyborów startuje drugi - jak przegra - wiadomo -
                feta- pijemy do rana. Jak wygra - też fajnie - pozostał przecież
                drugi tupolew :))
                • ares19 stenogramy ..... 01.06.10, 16:26
                  ogłoszono treść stenogramów rozmów. To jednak samobójstwo było :(
                  • Gość: Anka Re: stenogramy ..... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.06.10, 16:25
                    Samobojstwo i to jeszcze zbiorowe?? Jakiez to proste...
                    • ares19 Re: stenogramy ..... 04.06.10, 18:21

> Samobojstwo i to jeszcze zbiorowe?? Jakiez to proste...

"No witam Ciebie serdecznie. Wiesz co, ogólnie rzecz biorąc, to pi...
                      tutaj jest. Widać jakieś 400 metrów około i na nasz gust podstawy są poniżej 50 metrów, grubo"
                      • Gość: weronika Re: stenogramy ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.10, 10:33
                        Ludziska z podkarpacia,czy wy jesteście naprawdę tacy głupi?Kto wam
                        takich głupot nakładł do głowy.No to wam powiem coś,czy nie uważacie
                        że BOG was pokarał za te bezczelne insynuacje?Chodzicie ludziska do
                        kościoła,a tacy jesteście zawzięci,nietolerancyjni.Otrząśnijcie się
                        i zrozumcie,że kościół i Rydzyk was wykorzystują.Jesteście dla
                        pisowców maszynkami do głosowania a kościołowi i Rydzykowi dajecie
                        pieniądze.My z zachodu Polski nie mamy tak n arąbane w
                        głowach.Pieniądze wydajemy na inne cele,między innymi kształcenie
                        dzieci.Opamiętajcie się.Zwróćcie uwagę jak Rydzyk,na każdej mszy
                        zbiera od starszych ludzi koperty.Ten widok jest straszny.A potem ci
                        starsi mówią,że nie mają na leki.To prawda,te pieniadze zabiera im
                        Rydzyk.Nawet jego rodzina z Olkusza mówi,że to hochsztapler i oszust.
                • Gość: gość portalu Re: zabili GO !!!! IP: *.clasitek.com 15.06.10, 23:43
                  debilka to twoje drugie imię, obowiązkowa matma na maturze i płatne studia
                  przesieją takie tłuki
    • Gość: zaloguj się Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: *.clasitek.com 15.06.10, 23:41
      ruscy nie pierwotnie nie przekazali 16 sekund nagrania z czarnych skrzynek,
      jakże wymowne...
    • Gość: heh Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 20:43
      onet podał, że rodzina jednej z ofiar złoży wniosek do prokuratury o
      przesłuchanie Tuska w sprawie negocjacji z Putinem <szok> Tusk konszachtował z
      Putinem! <szok>
      • Gość: gość Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 22:42
        www.bibula.com/?p=20668
        Zastępca Smoleńskiej ofiary ginie w wypadku samochodowym
        Aktualizacja: 2010-04-20 6:05 pm

Parę dni temu pisałem o naszej obecnej sytuacji: Krew już się polała.To może nie
        być koniec jej przelewu. Miałem nadzieję, że może trochę przesadzam z
        dramatycznym tonem. Moje nadzieje okazały się płonne…

Wczorajszej nocy w wypadku samochodowym (zderzenie czołowe, w nocy, bez
        świadków) zginął Mieczysław Cieślar, biskup luterański i zastępca pastora Adama
        Pilcha, jednej z ofiar katastrofy katyńskiej. W sobotę był jednym z prowadzącym
        luterańską część uroczystości żałobnych na pl. Piłsudskiego.

W informacji o Jego śmierci media nie podają ważnej informacji. Otóż biskup
        Cieślar przewodniczył Kolegium Kościelnej Komisji Historycznej luteran, która
        doprowadziła do ujawnienia tajnego i świadomego współpracownika SB, który
        kierował kościołem luterańskim w Polsce.

Jak twierdzą znajomi Biskupa, od dłuższego czasu otrzymywał On wiele pogróżek i
        anonimowych telefonów.

A więc nie ma wśród żywych kolejnej, niewygodnej osoby. Czy jesteśmy
        przygotowani na taki scenariusz? Zareagujemy strachem czy niezłomnością? To
        pytanie nurtuje też naszych wrogów.
        • Gość: PEPE Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: *.krak.tke.pl 18.06.10, 23:03
          Przepraszam, a to cytata była, czy też indywidualne przemyślenia?
          Bo, nie widzę. Przypominam (niezorientowanym), że aktualnie mamy, jakby nie
          patrzeć 18 czerwca, a wiadomość pochodzi z 20 kwietnia.... czyli "nieświeża"
          jest jakby... aaa.... Chyba jednak cytata... cyt. "Na wojnie śmierć to nie
          nowina..." Sacrebleu... Coś mi jednak umknęło... Z kim aktualnie wojujemy...?
          • Gość: Maria Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: *.ostnet.pl 20.06.10, 08:03
            mnie się od samego początku wydawało ,że to zamach, teraz czytam
            rózne portale i sie co do tego podejrzenia umacniam, zobaczcie np
            www.smolensk1014
            • Gość: ola Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 08:58
              Maria.obyś za takie insynuacjew w piekle się smarzyła.
              • Gość: zyzol on to zrobił !!! IP: 84.38.160.* 11.07.10, 22:12
                "To Lech Kaczyński ponosi odpowiedzialność moralną za śmierć ludzi w
                smoleńskiej katastrofie. Odpowiedzialność moralną za śmierć 95 ludzi
                ponosi Lech Kaczyński, bo to on przygotowywał wyjazd. To on ma krew
                na ręku ludzi, którzy zginęli w katastrofie. Przygotowywał ten
                wyjazd, skład delegacji, to on doprowadził do tego, że był rodzaj
                miękkiej presji, że musimy wylądować. Lech Kaczyński ma krew na ręku,
                tych ludzi, którzy zginęli w Smoleńsku."

zgadzam się z Palikotem !!!
                • Gość: zyzol co pilot powiedział IP: 84.38.160.* 14.07.10, 15:14
                  "Jak nie wyląduje to mnie K... zaj...bie" ??
                  a może

"Jak nie wyląduje to mnie ze służby wypie..dolą"

Chyba jednak Palikot ma racje :)
    • Gość: p Re: Smoleńsk to morderstwo z premedytacją? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.10, 14:52
      Dzisiaj Brudziński stwierdził, że gdyby nie wścieklizna polityczna to nie doszło
      by do tragedii ... dobrze, że w końcu członkowie pisu zobaczyli swoje błędy.
      • Gość: zyzol ostatnie slowa pilota IP: 84.38.160.* 19.07.10, 07:39
        "Jak nie wyląduję to mnie zabiją."

"Tak lądują the beściaki"
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=497
        (uderzenie w drzewo)

"Kurrrrrrwaaaa Kurwaaaaaa"

( nie było "w ręce twe Panie ofiarowuję dusze mą i ciało " Nie było ?? szkoda
        !!! byłby następny mit narodowy i byłoby co na krzyżyku napisać.
        NO a jak tu "ku...aaa" na krzyżu napisać ????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka