Gość: Mieszkaniec
IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl
31.01.11, 12:52
Może ktoś mi poradzi co zrobić żeby uspokoić sąsiada który mieszka nade mną. Niestety są to mieszkania własnościowe i jak się dowiedziałem administrator nic nie może zdziałać. Od kilku miesięcy albo i dłużej w mieszkaniu nade mną prowadzony jest uciążliwy remont (wiercenie, walenie młotkiem od rana do wieczora). Są to dość małe mieszkania więc nie pojmuję co tam można tyle robić. Mnie całkowite urządzenie zajęło 2 tygodnie. Remont zaczyna się z samego rana i trwa do 21-22 więc nie ma mowy o odpoczynku po pracy. Najgorsze jest to, że po całym tygodniu tej udręki przychodzi weekend i już od 7 rano od nowa tłuczenie się i wiercenie które trwa cały dzień. Ja jestem tak niewyspany że odbija się to już na moim zdrowiu. Dzisiaj nie byłem w stanie iść do pracy bo po prostu rozchorowałem się z przemęczenia. Teraz oczywiście chciałem leżeć w łóżku ale od rana znowu słyszę ten sam hałas. Na moją interwencję dowiedziałem się że "cisza nocna jest od 22 do 6 a w innych godzinach można robić co się podoba". Tego już nie da się znieść. Najgorsze jest to, że w moim mieszkaniu popękały już wszystkie ściany, sufit w pokoju, w łazience wpadło mi 20 kg gruzu do pionu, co uszkodziło kratkę wentylacyjną, zabudowę i rozwaliło ścianę z piecykiem gazowym. Wszystko to teraz będę musiał naprawić sam. Czy można zrobić coś żeby on się uspokoił bo jak się przekonałem rozmowy i uwagi nic nie dają.