Dodaj do ulubionych

Wiktoria i Wojtek - sześć dni z życia uciekinierów

12.12.11, 12:37
kryminalista w Pl jest pod ochroną. nie wolno podawać jego nazwiska, nie ma mowy o pokazywaniu gęby. Bo to obywatel.
Same dzieciaki i ich rodziny nie mają tej ochrony. Dziennikarze podniecają się od kilku dni. codziennie wracają do tematu. Wiek dzieciaków tak was podnieca?
Podaje się w co drugiej linii tekstu nazwiska, miasto. Nie umknie dziennikarzom PRYWATNA KORESPONDENCJA dzieci.
To nic że ich ośmieszacie, podgrzewacie i tak fatalną dla nich atmosferę. Do tego co ich czeka gdy [przyjdą do szkoły jak ostatnie plugawe świnie dorzucacie ich słowa nie dla was ścierwa przeznaczone. Wystarczy parę zł by usłużny policjant dostarczył wam coś co jest objęte tajemnicą służbową.
W PL tylko ku... mają się dobrze. A i to nie wszystkie.
Obserwuj wątek
    • dd1987 daje miesiac i bedzie powtorka z szukania 12.12.11, 13:08
      ewentualnie na wiosnę bo zima nie sprzyja tułaniu sie, za te oszczednosci na harleya to mogli by balować dobre kilka miesiacy, w tej sytuacja pewnie rodzice zarekwiruja kaske do opamiętania. Moim zdaniem za bardzo przykręcali śrubę dziecku i nie wytrzymała psychicznie.
      • Gość: lol Re: daje miesiac i bedzie powtorka z szukania IP: *.zone14.bethere.co.uk 12.12.11, 13:38
        A skąd wiesz ile miała tych oszczędności? Może zaczęła zbierać 3 dni wcześniej i miała uzbierane 30zł?
        • Gość: mylink Re: daje miesiac i bedzie powtorka z szukania IP: 217.98.14.* 12.12.11, 13:58
          Na siłę nikt nie zdoła pomóc dziewczynie i chłopakowi. Dobrze byłoby w chwili obecnej dać im pieniądze i wysłać na kilka tygodni w miejsce gdzie mogliby sobie swobodnie poukładać swoje sprawy i myśli, w miejsce wybrane przez nich (oczywiście w granicach rozsądku funansowego). Dla rodziców byłoby to trudne, bo nie będą ponownie ich widzieć i nie mogliby nękać ich wizytami i telefonami. Dla młodych trudne byłoby to, żeby ponownie nie uciec, a musieliby np. co 3 dni wykonać telefon do rodziców. Ale wychodząc z zasady obustronnego zaufania - mogłoby być to jakieś wyjście. Pewnie dużo lepsze niż ośrodki opiekuńczo-wychowawcze, które mogą obecnie im grozić.
          Życzę powodzenia: Wam - młodzi i Wam - rodzice. Trudne decyzje przed Wami - pamiętajcie jedynie, że wygrane mają być obie strony - a to jest możliwe w przypadku kompromisu, czyli obustronnego dania czegoś od siebie i obustronnego wyrzeczenia się czegoś.

A odnośnie chęci "rzygania na włączone radio" - ja też często tak mam i to nie tylko na radio ale i na TV :) - choć potwierdzam to co ktoś wyżej napisał - prywatna korespondencja nie powinna ujrzeć światła dziennego - jest żenującym fakt przytaczania jej przez dziennikarza (podobnie dane osobowe).
          • Gość: bpk28 Re: daje miesiac i bedzie powtorka z szukania IP: *.xplornet.com 12.12.11, 15:22
            Jakie pieniadze dawac gnojom. Niech ida do pracy i popracuja na wlasny chlebek a nie nagradzac dawaniem pieniedzy. Dorosli ludzie sami sie utrzymuja czy to w mieszkaniu czy to pod mostem. Takie tepaki niczego nie poukladaja w glowach bo to puste czerepy. Do poprawczaka z nimi. Do poprawczaka o zaostrzonym rygorze.
        • dd1987 Re: daje miesiac i bedzie powtorka z szukania 12.12.11, 14:04
          nie wiem ale skoro jeździli po całej Polsce i spali w hotelach a nie na dworcu to musialo byc to troche wiecej niz 30 zl. Skoro rodzice na drugi dzien rzucili 10 tys, dali ogloszenia w wszystkich mediach i zatrudnili Rutkowskiego to po 10 zł jej na harleya raczej nie dawali. W takich ogolnopolskich mediach szuka sie bogatych a nie biednych, tak samo bylo z tą z Gdańska czy Sopotu czy z Olewnikiem.
    • bombalska Re: Wiktoria i Wojtek - sześć dni z życia uciekin 12.12.11, 13:48
      Spirale, tobołek i kopa w tyłek. W dupach sie dzieciarni przewraca od dobrobytu. Zle im w domu, to niech zyja na wlasna reke. I zadnych komputerow az do pelnoletnosci.
    • Gość: andy Wiktoria i Wojtek - 6 pełnych dni z życia uciek... IP: 91.207.157.* 12.12.11, 14:00
      Jakby zbierałe kasę na ładne buty zimowe to by nie uciekała,a tak to sie przewraca w głowie harley!
    • zxcasdqwe1 Wiktoria i Wojtek - 6 pełnych dni z życia uciek... 12.12.11, 14:10
      Ja myślę, że rodzina dziewczyny ma niezłe dojścia lub/i kasę. Czy w setkach innych przypadków ucieczki dzieci z domu policja rozpoczyna akcję tego samego dnia? Czy puka do drzwi jeszcze tego samego popołudnia? Cały ten szum medialny też nie wziął się znikąd - i bynajmniej jego źródłem nie jest jakaś wyjątkowość tej historii jako takiej, bo to banał stary jak świat. A te niby to "krążące w sieci" fragmenty rozmów na gg to bynajmniej nie sprawka policji. Stawiam, że to rodzina dziewczyny przygotowuje sobie grunt pod dochodzenie w sprawie ucieczki - że po prostu to taka zbuntowana nastolatka, która miała chęć na romantyczną przygodę i tyle. Tata bardzo wzruszająco opowiada o swoich przeżyciach i nawet bije się w pierś. Tylko że jakby mnie córka zwiała, to raczej nie miałabym chęci opowiadać w mediach o tym, jakie to przeżycie. Generalnie, interesująca sprawa - ale nie sama ucieczka dzieciaków, tylko nienormalny szum wokół tego.
    • priekrasna.brunhilda dziwne, bardzo dziwne... 12.12.11, 14:31
      Tytuł artykułu sugerował, że będzie 7 slajdów (6 dni + bonus, po jednym na każdy dzień, wg reguły n+1), a tu Zonk! nie ma slajdów. Ktoś zaspał w redakcji, czy też redakcyjny komisarz ds. generowania odsłon reklam ma dziś "szewski poniedziałek"?

Wierzyć się nie chce... przecież to niemożliwe, aby w ogóle nie było slajdów! Koniec świata...
      • Gość: miniu Re: dziwne, bardzo dziwne... IP: 61.39.102.* 12.12.11, 14:47
        Racja, gdzie są slajdy? To skandal! :D
    • byly-kadi Co bulwersuje najbardziej 12.12.11, 14:35

To brak konsekwencji dla ludzi, ktorzy odciagneli policje od zadan, do jakich jest przeznaczona i powinna wykonywac ( lub chociaz probowac). Poza tym cala akcja musiala wygenerowac astronomiczne koszta, jesli policzyc zaangazowanie mediow, czas pracy policjantow i pozostalych zluzb etc.
      Od poczatku bylo w 99% wiadomo, ze to kolejny gigant, wiec dlaczego nie obciaza sie rodzicow za to ze wychowali takich idiotow ? przeciez rodzice sa za to odpowiedzialno, a po 18 koszta splacac powinni juz gowniarze?/a>
    • Gość: rzeszowiak Re: Wiktoria i Wojtek - sześć dni z życia uciekin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.11, 14:36
      Ja nie rozumiem jednego dlaczeog tatus się tak "lansuje" w mediach, w dobie internetu łatwo skojarzyc pewne fakty:)... tez mam wrazenie ze na tego harleya po 10 złotych jej nie dawali:( Przewróciło sie gó...arzowi w głowie i tyle:(
    • Gość: pruski dryl Ale siara dla rodziców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.11, 14:36
      obciach na całą Polskę

Cóź, jacy rodzice, takie dzieci.
      • Gość: rzeszowiak Re: Ale siara dla rodziców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.11, 14:39
        google się kłania, narobili sobie państwo obciachu....
        • Gość: trautkraut Re:typowa rodzinka polska IP: *.pools.arcor-ip.net 12.12.11, 14:49
          Wspolczucie dla mlodych, ze tak ich histerycznie szukaja, nabieraja na choroby...... Oddac do rodziny zastepczej.
        • Gość: bpk28 Re: Ale siara dla rodziców! Chyba zartujecie IP: *.xplornet.com 12.12.11, 15:16
          Jakby rodzice mieli prawo wpier..c i to tak zeby doopy spuchly to by gnoje siedziedzieli w domu.
          Zadna siara dla rodzicow. To siara dla przepisow prawnych i ograniczanie praw praw rodzicow. Szczeniak dzwoni na policje na rodzicow bo matka kaze posprzatac pokoj. Toz to chyba jakies kpiny. Gnojswo ma 12 lat i cos sobie roi w ptasim mozdzku, ze jest dorosle i moze rzadzic swoim zyciem. Jesli tak to won z domu z kopem i na wlasny rachunek utrzymywac sie. Od poczatku do konca na wlasny wikt i opierunek.Popatrzcie jacy dorosli . Do policji mowia spie...jcie. A to niech oni spie...ja . Znalezc sobie mieszkanie, prace i w razie bachora niech sami sobie radza a nie pozniej wyciagaja lapy po pomoc do rodzicow. Lac w doope ile wejdzie. Tak bic zeby rozum z doopy przeszedl do glowy. Lac, lac i lac bo lepsze bite niz zdechle.
          • Gość: rzeszowiak Re: Ale siara dla rodziców! Chyba zartujecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.11, 15:25
            Jakby rodzice wiedzieli co ich dzieci porabiaja to moze udałoby się niedopuscic do czegos takiego. Znajac zycie ojciec zapracowany, matka zapracowana a dzieciaki zeby cicho siedziały dostaja co chca:) Panna lat 12 zbierała na harleya ???? 30 lat temu to takie dziecko bawiło sie lalkami albo na trzepaku siedziało pod blokiem z kolezankami:)
            Te 10.000 złotych nagrody to drobne dla tych państwa;)..
    • jagger2009 Wiktoria i Wojtek - 6 pełnych dni z życia uciek... 12.12.11, 17:30
      sama to robilam jak bylam w tym wieku, przyczyny trzeba szukac w domach lub jednym bo druga osoba mogla tylko towarzyszyc,
      • Gość: listonosz Re: Wiktoria i Wojtek - 6 pełnych dni z życia uci IP: *.76.88.79.rev.sfr.net 12.12.11, 17:40
        NOwobogaccy kasa odbila rodzicom idziecku
        wiecej czasu z dzieckiem
        kasa nie zawsze daje szczescie
    • bantohydron Wiktoria i Wojtek - 6 pełnych dni z życia uciek... 12.12.11, 23:26
      Dobrze, że wszystko się dobrze skończyło. Ale po pobieżnej lekturze artykułów mam takie wrażenie, że jedno z tych dzieciaków dostanie drogi prezent, żeby je jakoś udobruchać. A drugie przez najbliższe tygodnie żeby usiąść będzie podkładać sobie poduszkę pod cztery litery. I ta nieadekwatność może dać się we znaki ich związkowi. Ale to tylko wrażenie powstałe przez przyglądanie się krzywemu zwierciadłu prasy.
    • Gość: teraz ja Wiktoria i Wojtek - 6 pełnych dni z życia uciek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 13:47
      wiecie dlaczego to tak wszystko szybko i sprawnie poszlo i ona zbiera na harleya? sprawdzcie zeznania podatkowe panstwa chc...uk to sie dowiecie dlaczego ich szukali tydzien a dziewczyny z debicy ktora wyjechala do goscia do holandii od poczatku wrzesnia
    • Gość: teraz ja zeznania podatkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 13:48
      wiecie dlaczego to tak wszystko szybko i sprawnie poszlo i ona zbiera na harleya? sprawdzcie zeznania podatkowe panstwa chc...uk to sie dowiecie dlaczego ich szukali tydzien a dziewczyny z debicy ktora wyjechala do goscia do holandii od poczatku wrzesnia
      • Gość: rzeszowiak nie zeznania podatkowe bo te sa niejawne ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 17:43
        oświadczenie majatkowe bo panstwo Ch. nie satacy anominowi w Stalowej Woli...jak wczesniej pisało te 10.000 nagrody to dla nich drobne...:( Ciekawe jak sie szuka nastolatka z ubogiej rodziny który zwieje z domu??
    • Gość: Prudent Vasectomy. Co to jest? IP: *.twikamdns.com 13.12.11, 14:53
      Jest to prosty,, bezbolesny zabieg polegajacy na podcieciu nasieniowodow. Powoduje dozywotnia bezplodnosc. Po taki mzabigu zadne malzenstwo nie bedzie juz musialo uzerac sie z gowniarzami typu Wiktoria i zasraniec Wojtek.
    • Gość: zonk niezkazitelne polaczki zabieraja glos :} IP: *.podkarpacki.net 14.12.11, 05:14
      Zal czytając te wasze opinie...Mi najbardziej szkoda dzieciaków, ucieczka z domu to oznaka problemów w głowie , z ktorymi dzieciak nie moze sobie poradzic, a ten caly szum moze narobic jeszcze wiecej zamieszania .
      ps. ja w jej wieku składałem na samolot k.wa ,tak! na samolot!!!! ach jakich ja oblesnie bogatych rodzicow , skladac na samolot uhuhuh ,to by gazety pisaly, a mądrale pluły sie na forum :D:D.Za uskładane miliooonyyy kopiłem rower :):)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka