Dodaj do ulubionych

Chwila prawdy

21.02.13, 12:45
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,13436828,Zamiast_0_3_Kosciol_dostanie_0_5_proc__odpisu_podatkowego.html?v=1&obxx=13436828#opinions
Nie będę się wypowiadał na temat wysokości odpisu bo dla mnie nie ma on znaczenia. Nie zamierzam go czynić wiec ode mnie i tak będzie to 0 zł. Ja widzę tutaj pewną szansę. Jako osoba ochrzczona zawyżam statystykę katolików pomimo iż jestem świadomym i zadeklarowanym ateistą. Nie zamierzałem czynić żadnych kroków w celu wystąpienia z kościoła gdyż uznaję , że nie wstępowałem do niego świadomie więc nie ma powodu abym czynił wysiłki w celu wystąpienia z tej organizacji. Ale teraz , mam nadzieję , że fakt niezadeklarowania odpisu będzie równoznaczny z automatycznym usunięciem mnie z wszelakich rejestrów osób rzekomo wierzących. Sam jestem ciekaw ilu faktycznych katolików ostanie się w Polsce.
Obserwuj wątek
    • Gość: Renata Re: Chwila prawdy IP: 62.133.153.* 21.02.13, 18:39
      a kto ci karze płacić bucu ? Zazdrościsz pieniedzy ?
      • greven112 Re: Chwila prawdy 21.02.13, 19:00
        i oto nasza droga korespondentka katolicka Renia katolickim pozdrowieniem "bucu"otworzyła szeroko podwoje do dalszej przebiegającej w duchu katolickiego miłosierdzia tudzież wybaczenia dyskusji do której osobiście nie polecałbym się przyłączyć dziś,odczekać raczej aż emocje Reni ostygną.Może to nastąpić według prognoz długoterminowych niezbyt szybko ale przed stopnieniem śniegów napewno.
        Droga Reniuchno jak brzmi poprawnie odmienić bucu na rodzaj żeński,
        pozdrawiam prof, Jan Mniodek
    • andrej1962 Re: Chwila prawdy 21.02.13, 19:01
      Ten odpis to powód dla którego warto zagłosować na Palikota. Oni będą wiedzieli jak przeprowadzić kampanię uświadamiającą ludziom bezsens pasienia pławiącego się w luksusach kleru.
    • smalltownboy Re: Chwila prawdy 21.02.13, 19:09
      A to będzie dobrowolny odpis? Do wyboru spośród innych organizacji, na które dotychczas się odpisywało 1 %? Czy można nikomu nic nie odpisać też? Jak to jest?
      Bo ja zawsze komputerowo rozliczam PITa przez program to on sobie sam automatycznie odpisuje 1% dla jakiejś tam organizacji.
    • mjot1 Re: Chwila prawdy 21.02.13, 21:39
      Owe 0,5% winno oczywiście być poza obowiązującym podatkiem.
      Ale dobre i to…

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka