Dodaj do ulubionych

Okładka "Newsweeka". "Naruszono dobra osobiste ...

• berig123 Okładka "Newsweeka". "Naruszono dobra osobiste ... 27.02.13, 07:08
      Niech mi nic nie znaczący osobnicy nie wypowiadają się za podkarpackich katolików!!! SPADAĆ..............na krzew. Już taki jeden poseł z Żurawicy zgnoił mieszkańców Podkarpacia, a teraz te jakieś.......
    • Gość: qwerty Jestem katolikiem ale podzielam poglad z okładki IP: *.ngm.net.pl 27.02.13, 07:33
      Moje dobra osobiste nie zostały naruszone. Nie jestem ani księdzem ani pedofilem. Za to kler uważam, za zło - wymysł szatana ;P
    • arahat1 wystarczy zakrecic kurek z kasa facetom w czarnych 27.02.13, 07:33
      spoodnicach i zoabzcyzmy czy taki cnotliwy katolicki plebs bedzie na nich placil tacowe???
    • Gość: qwerty Re: Dokładnie. Ja tam widzę przyjmowanie komunii IP: *.ngm.net.pl 27.02.13, 07:36
      Choć w kościele ostatnio byłem 17 lat temu (bierzmowanie).
    • 1-mark-adams Okładka "Newsweeka". "Naruszono dobra osobiste ... 27.02.13, 09:11
      "uderz w stół, a nożyce się odezwą" mówi polskie przysłowie. Na tej okładce nie ma słowa katolicki. Skąd więc pretensje. Czyżby "katolicki" był synonimem słowa "pedofil".
      Tak jak za komuny : jak mówili Partia to było oczywiste , że PZPR. Teraz jak mówią Kościół to oczywiście katolicki, bo niby inne Kościoły nie istnieją?
    • maguniaklikunia Re: Okładka "Newsweeka". "Naruszono dobra osobist 27.02.13, 09:20
      Materiał wewnątrz pisma, opisujący jakieś jednostkowe, nieudowodnione przypadki rzekomych zachowań seksualnych kapłanów, nie daje podstaw do twierdzeń, iż "polski Kościół kryje pedofilię". Kościół to wszyscy katolicy.

zachowania nieudowodnione - tak bo w tym chorym kraju nikt nie wierzy dziecku a podważyć słowa księdza czy biskupa trudno.
      Dziecko nie ma przy sobie kamerki kiedy pedofil go dręczy.
      Winne jesteśmy wszyscy .Kościół to my a jednak dajemy przyzwolenie nie domagając się bezwzględnych kar dla takich świń.
      Jak tak dalej będzie to społeczeństwo będzie zmuszone wziąć sprawiedliwość w swoje ręce.
      Wysłanie takiego pedofila na inną parafię to nie jest kara .
      Karą może być KASTRACJA.
      • Gość: pytanie Re: Okładka "Newsweeka". "Naruszono dobra osobist IP: *.rzeszow.vectranet.pl 27.02.13, 09:26
        A ja nie rozumiem, dlaczego człowiek w XXI wieku daje sobie tak wyprać mózg, że wierzy jeszcze w jakiegoś boga, który nie potrafi okazać żadnego dowodu na swoje istnienie?
    • roczniok Angora także 27.02.13, 09:26
      www.zlns.ubf.pl/news.php
      Związek Ludności Narodowości Śląskiej
      20.02.2013
      Redaktor Naczelny
      Tygodnika Angora
      Zocny
      Paweł Woldan

List otwarty
      Piszemy do Pana w imieniu członków naszego stowarzyszenia i środowiska, które reprezentujemy. Wyrażamy swoje bardzo duże oburzenie z powodu zamieszczenia w ostatnim numerze na pierwszej stronie tygodnika w dymku na zdjęciu Papieża Benedykta XVI słów: „Żegnam Was ciule!”
      My, którzy w większości starszego pokolenia, wiemy z doświadczenia co to jest nauka języka polskiego, bo idąc do szkoły rozpoczęliśmy naukę w języku nam obcym. W domu mówiliśmy językiem śląskim. Szybko żeśmy się języka polskiego nauczyli i w tym obcym dla nas języku szkoły pokończyli. Z powodu nieznajomości języka polskiego w szkole ze strony nauczycieli doznawaliśmy różnych przykrości, ale wynieśliśmy też ze szkoły poszanowanie dla tych co próbują się innego języka nauczyć. Wyśmiewanie się z tych którzy próbują przypodobać się Polakom poprzez nauczenie się ich języka jest dla nas wysoce niestosowne, a nawet demoralizujące młodsze pokolenie.
      Zdajemy sobie sprawę z tego, że wielu dziennikarzy twierdzi, że sensacyjność musi zaistnieć w czasopiśmie, aby zwiększyć zainteresowanie i poszerzyć krąg czytelników, ale naszym zdaniem w sprawie Papieża Benedykta XVI przekroczono powszechnie przyjęte normy obyczajowe dokonując zarazem obrazy uczuć religijnych.
      Nie dość tego, tygodnik Wasz jest rozprowadzany w całej Polsce, a nie tylko na terenach gdzie słowo „ciul” jest tylko wulgaryzmem. Na Śląsku mówiąc do kogoś „ciul” ma się najczęściej w zamiarze obrazić interlokutora, dlatego też jesteśmy przekonani, że na Górnym Śląsku Wasza kompozycja graficzna z Papieżem zostanie negatywnie przyjęta, a szereg osób poczuje się przez Was urażonych.
      Wasza kompozycja z Papieżem z bardzo dużym zgrzytem wpisuje się w obchody Dnia Języka Ojczystego. Chyba nie o to chodzi, żeby w tym dniu posługujących się innym językiem obrażać? Naszym zdaniem bardziej pożądanym zachowaniem jest sposób w jaki Ślązacy postępują ze słowem „ku...”, które znaczy zakręt. Ze względu na dwuznaczeniowość tego słowa nie używa się w kontaktach publicznych tego określenia i nie mówi się publicznie – „Ale biere ta ku...”, Blikej jako kurwuje” (Ale bierze ten zakręt, Patrz jak skręca).
      Ten list nie jest wezwaniem przedsądowym ani próbą skorzystania z części sprostowawczej prawa prasowego, bo przecież dobrym smakiem i kindersztubą sądy nie powinny się zajmować. Liczymy jednak, że Redakcja ponownie przeanalizuje swój postępek i jeśli się z nami zgodzi, spróbuje zadośćuczynić tym, których obraziła.
      Z poszanowaniem
      za ZLNS
      Roczniok Andrzej
      Kołodziejczyk Rudolf
    • volvo960 Okładka "Newsweeka". "Naruszono dobra osobiste ... 06.03.13, 13:22
      Też jestem KATOLIKIEM i nie czuję żeby to miało naruszać dobra osobiste. Przecież to paranoja nie których ludzi. Przecież to prawda co pisze ''Newsweek '' Zagrożenie to wypowiedzi nie których purpurowych.
      • lechowski51 Re: Okładka "Newsweeka". "Naruszono dobra osobist 06.03.13, 17:59
        Będzie niedługo Liz spie...l z Lizweeka i TVP wraz ze swoja Hanią jak z Old Traford!
        zkarnego.interia.pl/ekscesy/news-kibice-man-utd-chcieli-zlinczowac-tomasza-lisa,nId,940096
        • ortpol Re: Okładka "Newsweeka". "Naruszono dobra osobist 06.03.13, 19:29
          Jestem wierzacym katolikiem, ale okladka Lisa nie obraza moich uczuc religijnych. Pewnie dlatego, ze w Boga wierze a nie w ksiezy.
          • lechowski51 Re: Okładka "Newsweeka". "Naruszono dobra osobist 06.03.13, 19:47
            Wez sobie wytatuuj na czole,że jesteś katolikiem i jak Tusk nie "kłaniaj się księżom"!.Jak jestes jestes katolikiem to należymy do wspolnego kościoła.Jak należysz do tej samej wspolnoty co ja to ją broń przed bolszewickimi opluwaczami.
            Nikt z nas katolikow nie broni księdza pedała czy pedofila a jeżeli sa jakies jednostkowe przypadki to nalezy ję potepiac.Ateistyczne Dewotki zrobiły sobie wraz z Lizem swoisty sport z atakowania naszego kościoła.Chcesz stać obojętnie i patrzeć jak pluja Ci w twarz to stój...i bredz ze wierzysz w Boga a nie ksiezy!
            ...pewnie jak ci;
            www.facebook.com/photo.php?fbid=586129974731873&set=a.120491647962377.19731.100000046280688&type=1&theater
            • ortpol Re: Okładka "Newsweeka". "Naruszono dobra osobist 11.03.13, 20:24
              lechowski51 napisał:

Jak jestes jestes katolikiem to należymy do wspolnego kościoła.Jak nale
              > żysz do tej samej wspolnoty co ja to ją broń przed bolszewickimi opluwaczami.

Oj,nie, nie - nie należymy do tego samego kościoła. Boże uchroń! Już sam Twój język odstrasza. Jacy bolszewiccy opluwacze? Śmierdzi mi tu fundamentalizmem regligijnym. Sio mi hehehe Nie myślałeś może o Jackowie albo innym Czikagowie? Tam byś się lepiej czuł ;) Daleko oj bardzo daleko mi do Twojego kościoła, dlaeko i bardzo daleko mi do Polaka-Katolika, który żone uderzy, pracodawcę okradnie, ale za to w niedzielę jęzor wywali pierwszy pod ołtarzem, bo on katolik. Hipokryzja, fałsz i zakłamanie.
              > Chcesz stać obojętnie i
              > patrzeć jak pluja Ci w twarz to stój...i bredz ze wierzysz w Boga a nie ksiezy
              > !
              Ależ mi nikt w twarz nie pluje. No ok - czasem jakiś oszołom ksiądz zdarzy się, że zapluje mi z ambony, ale nie mówię wtedy że deszcz leje. Mówię NIE wszelkim fundamentalizmom - tak muzułmańskim jaki katolickim i każdym innym. I wiesz dzięki komu odsunąłem się od tego Twojego kościoła? dzięki księżom - chciwym, zepsutym, pazernym, zakłamanym księzom. No, a teraz możesz po mnie jechać... Na argumenty chętnie podyskutuje, jeślimasz coś ciekawego do powiedzenia oczywiście...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka