berig123 Okładka "Newsweeka". "Naruszono dobra osobiste ... 27.02.13, 07:08 Niech mi nic nie znaczący osobnicy nie wypowiadają się za podkarpackich katolików!!! SPADAĆ..............na krzew. Już taki jeden poseł z Żurawicy zgnoił mieszkańców Podkarpacia, a teraz te jakieś....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Jestem katolikiem ale podzielam poglad z okładki IP: *.ngm.net.pl 27.02.13, 07:33 Moje dobra osobiste nie zostały naruszone. Nie jestem ani księdzem ani pedofilem. Za to kler uważam, za zło - wymysł szatana ;P Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 wystarczy zakrecic kurek z kasa facetom w czarnych 27.02.13, 07:33 spoodnicach i zoabzcyzmy czy taki cnotliwy katolicki plebs bedzie na nich placil tacowe??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Dokładnie. Ja tam widzę przyjmowanie komunii IP: *.ngm.net.pl 27.02.13, 07:36 Choć w kościele ostatnio byłem 17 lat temu (bierzmowanie). Odpowiedz Link Zgłoś
1-mark-adams Okładka "Newsweeka". "Naruszono dobra osobiste ... 27.02.13, 09:11 "uderz w stół, a nożyce się odezwą" mówi polskie przysłowie. Na tej okładce nie ma słowa katolicki. Skąd więc pretensje. Czyżby "katolicki" był synonimem słowa "pedofil". Tak jak za komuny : jak mówili Partia to było oczywiste , że PZPR. Teraz jak mówią Kościół to oczywiście katolicki, bo niby inne Kościoły nie istnieją? Odpowiedz Link Zgłoś
maguniaklikunia Re: Okładka "Newsweeka". "Naruszono dobra osobist 27.02.13, 09:20 Materiał wewnątrz pisma, opisujący jakieś jednostkowe, nieudowodnione przypadki rzekomych zachowań seksualnych kapłanów, nie daje podstaw do twierdzeń, iż "polski Kościół kryje pedofilię". Kościół to wszyscy katolicy. zachowania nieudowodnione - tak bo w tym chorym kraju nikt nie wierzy dziecku a podważyć słowa księdza czy biskupa trudno. Dziecko nie ma przy sobie kamerki kiedy pedofil go dręczy. Winne jesteśmy wszyscy .Kościół to my a jednak dajemy przyzwolenie nie domagając się bezwzględnych kar dla takich świń. Jak tak dalej będzie to społeczeństwo będzie zmuszone wziąć sprawiedliwość w swoje ręce. Wysłanie takiego pedofila na inną parafię to nie jest kara . Karą może być KASTRACJA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: Okładka "Newsweeka". "Naruszono dobra osobist IP: *.rzeszow.vectranet.pl 27.02.13, 09:26 A ja nie rozumiem, dlaczego człowiek w XXI wieku daje sobie tak wyprać mózg, że wierzy jeszcze w jakiegoś boga, który nie potrafi okazać żadnego dowodu na swoje istnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
roczniok Angora także 27.02.13, 09:26 www.zlns.ubf.pl/news.php Związek Ludności Narodowości Śląskiej 20.02.2013 Redaktor Naczelny Tygodnika Angora Zocny Paweł Woldan List otwarty Piszemy do Pana w imieniu członków naszego stowarzyszenia i środowiska, które reprezentujemy. Wyrażamy swoje bardzo duże oburzenie z powodu zamieszczenia w ostatnim numerze na pierwszej stronie tygodnika w dymku na zdjęciu Papieża Benedykta XVI słów: „Żegnam Was ciule!” My, którzy w większości starszego pokolenia, wiemy z doświadczenia co to jest nauka języka polskiego, bo idąc do szkoły rozpoczęliśmy naukę w języku nam obcym. W domu mówiliśmy językiem śląskim. Szybko żeśmy się języka polskiego nauczyli i w tym obcym dla nas języku szkoły pokończyli. Z powodu nieznajomości języka polskiego w szkole ze strony nauczycieli doznawaliśmy różnych przykrości, ale wynieśliśmy też ze szkoły poszanowanie dla tych co próbują się innego języka nauczyć. Wyśmiewanie się z tych którzy próbują przypodobać się Polakom poprzez nauczenie się ich języka jest dla nas wysoce niestosowne, a nawet demoralizujące młodsze pokolenie. Zdajemy sobie sprawę z tego, że wielu dziennikarzy twierdzi, że sensacyjność musi zaistnieć w czasopiśmie, aby zwiększyć zainteresowanie i poszerzyć krąg czytelników, ale naszym zdaniem w sprawie Papieża Benedykta XVI przekroczono powszechnie przyjęte normy obyczajowe dokonując zarazem obrazy uczuć religijnych. Nie dość tego, tygodnik Wasz jest rozprowadzany w całej Polsce, a nie tylko na terenach gdzie słowo „ciul” jest tylko wulgaryzmem. Na Śląsku mówiąc do kogoś „ciul” ma się najczęściej w zamiarze obrazić interlokutora, dlatego też jesteśmy przekonani, że na Górnym Śląsku Wasza kompozycja graficzna z Papieżem zostanie negatywnie przyjęta, a szereg osób poczuje się przez Was urażonych. Wasza kompozycja z Papieżem z bardzo dużym zgrzytem wpisuje się w obchody Dnia Języka Ojczystego. Chyba nie o to chodzi, żeby w tym dniu posługujących się innym językiem obrażać? Naszym zdaniem bardziej pożądanym zachowaniem jest sposób w jaki Ślązacy postępują ze słowem „ku...”, które znaczy zakręt. Ze względu na dwuznaczeniowość tego słowa nie używa się w kontaktach publicznych tego określenia i nie mówi się publicznie – „Ale biere ta ku...”, Blikej jako kurwuje” (Ale bierze ten zakręt, Patrz jak skręca). Ten list nie jest wezwaniem przedsądowym ani próbą skorzystania z części sprostowawczej prawa prasowego, bo przecież dobrym smakiem i kindersztubą sądy nie powinny się zajmować. Liczymy jednak, że Redakcja ponownie przeanalizuje swój postępek i jeśli się z nami zgodzi, spróbuje zadośćuczynić tym, których obraziła. Z poszanowaniem za ZLNS Roczniok Andrzej Kołodziejczyk Rudolf Odpowiedz Link Zgłoś
volvo960 Okładka "Newsweeka". "Naruszono dobra osobiste ... 06.03.13, 13:22 Też jestem KATOLIKIEM i nie czuję żeby to miało naruszać dobra osobiste. Przecież to paranoja nie których ludzi. Przecież to prawda co pisze ''Newsweek '' Zagrożenie to wypowiedzi nie których purpurowych. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Okładka "Newsweeka". "Naruszono dobra osobist 06.03.13, 17:59 Będzie niedługo Liz spie...l z Lizweeka i TVP wraz ze swoja Hanią jak z Old Traford! zkarnego.interia.pl/ekscesy/news-kibice-man-utd-chcieli-zlinczowac-tomasza-lisa,nId,940096 Odpowiedz Link Zgłoś
ortpol Re: Okładka "Newsweeka". "Naruszono dobra osobist 06.03.13, 19:29 Jestem wierzacym katolikiem, ale okladka Lisa nie obraza moich uczuc religijnych. Pewnie dlatego, ze w Boga wierze a nie w ksiezy. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Okładka "Newsweeka". "Naruszono dobra osobist 06.03.13, 19:47 Wez sobie wytatuuj na czole,że jesteś katolikiem i jak Tusk nie "kłaniaj się księżom"!.Jak jestes jestes katolikiem to należymy do wspolnego kościoła.Jak należysz do tej samej wspolnoty co ja to ją broń przed bolszewickimi opluwaczami. Nikt z nas katolikow nie broni księdza pedała czy pedofila a jeżeli sa jakies jednostkowe przypadki to nalezy ję potepiac.Ateistyczne Dewotki zrobiły sobie wraz z Lizem swoisty sport z atakowania naszego kościoła.Chcesz stać obojętnie i patrzeć jak pluja Ci w twarz to stój...i bredz ze wierzysz w Boga a nie ksiezy! ...pewnie jak ci; www.facebook.com/photo.php?fbid=586129974731873&set=a.120491647962377.19731.100000046280688&type=1&theater Odpowiedz Link Zgłoś
ortpol Re: Okładka "Newsweeka". "Naruszono dobra osobist 11.03.13, 20:24 lechowski51 napisał: Jak jestes jestes katolikiem to należymy do wspolnego kościoła.Jak nale > żysz do tej samej wspolnoty co ja to ją broń przed bolszewickimi opluwaczami. Oj,nie, nie - nie należymy do tego samego kościoła. Boże uchroń! Już sam Twój język odstrasza. Jacy bolszewiccy opluwacze? Śmierdzi mi tu fundamentalizmem regligijnym. Sio mi hehehe Nie myślałeś może o Jackowie albo innym Czikagowie? Tam byś się lepiej czuł ;) Daleko oj bardzo daleko mi do Twojego kościoła, dlaeko i bardzo daleko mi do Polaka-Katolika, który żone uderzy, pracodawcę okradnie, ale za to w niedzielę jęzor wywali pierwszy pod ołtarzem, bo on katolik. Hipokryzja, fałsz i zakłamanie. > Chcesz stać obojętnie i > patrzeć jak pluja Ci w twarz to stój...i bredz ze wierzysz w Boga a nie ksiezy > ! Ależ mi nikt w twarz nie pluje. No ok - czasem jakiś oszołom ksiądz zdarzy się, że zapluje mi z ambony, ale nie mówię wtedy że deszcz leje. Mówię NIE wszelkim fundamentalizmom - tak muzułmańskim jaki katolickim i każdym innym. I wiesz dzięki komu odsunąłem się od tego Twojego kościoła? dzięki księżom - chciwym, zepsutym, pazernym, zakłamanym księzom. No, a teraz możesz po mnie jechać... Na argumenty chętnie podyskutuje, jeślimasz coś ciekawego do powiedzenia oczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś