Dodaj do ulubionych

Już się boją

03.08.13, 23:45
Wprawdzie do 11.listopada jeszcze ponad 3 miesiące a prawicowe mendy już się boją, że im nie pozwolą w ten dzień na zrobienie zadymy. Po Żydach, Rosjanach, Niemcach, Ukraińcach pojawił się nowy wróg dla niepodległej Polski - ONZ
Obserwuj wątek
    • Gość: zimny lech Re: Już się boją IP: *.opera-mini.net 04.08.13, 00:03
      pisocham pobił miecugowa...
    • Gość: Tutejszy. V Kolumna -frakcje w gotowości. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.13, 09:56
      Już nasza V kolumna ostro zabrała się do roboty.

Frakcja Wodza wybiera sie na marsza na Warszawę.
      Tak samo do marszu na Warszawę szykuje się frakcja "Od Boga"
      Obie frakcje miały iść na wspólny bój lecz uradzili,ze osobno będzie o wiele ciekawiej.

Ale po drodze są jeszcze inne rozrywki atrakcyjne dla V Kolumny.

1 Września kolejna rocznica kolejnej klęski a wlaściwie masakry.
      Prawdopodobnie zakończy się walką o miejsca WIP-owskie przy pomnikach,skwerach,cmentarzach,gdzie normalni ludzie przyją uczcić i złożyć hołd poległym w obronie Ojczyzny.
      Tutaj V Kolumna zbytnio się nie wykaże ponieważ jej idole to w większości zdrajcy i tchórze co okryli hańbą mundur polskiego żołnierza i Narodu uciekając z walczącej Ojczyzny rzucając ją na pastwę losu i wroga.
      • lechowski51 Re: V Kolumna -frakcje w gotowości. 04.08.13, 10:00
        Ty tradycyjnie udasz się tutaj aby inni "normalni ludzie przyją uczcić i złożyć hołd poległym w obroni
        > e Ojczyzny.
        www.google.com/imgres?imgurl=http://www.nowiny24.pl/apps/pbcsi.dll/bilde%3FSite%3DNW%26Date%3D20090428%26Category%3DBIESZCZADY%26ArtNo%3D964068803%26Ref%3DAR%26border%3D0%26MaxW%3D280&imgrefurl=http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID%3D/20090428/bieszczady/964068803&h=210&w=280&sz=15&tbnid=iWmOX_h_SxG1WM:&tbnh=95&tbnw=126&zoom=1&usg=__WQV739BtW5tJ7jcDkm1zabqTdA0=&docid=RrtF8zZE50fTSM&sa=X&ei=nwn-UZDzFI7ktQbs3YCIAg&ved=0CDIQ9QEwAQ&dur=1138#imgdii=iWmOX_h_SxG1WM%3A%3B1EKnOTAesRnzfM%3BiWmOX_h_SxG1WM%3A
        • Gość: Lechklechski51 Re: V Kolumna -frakcje w gotowości. IP: *.dynamic.mm.pl 04.08.13, 10:38
          Kochani, udaliśmy się niedawno naszą holenderką pod POZnan*, by zwiedzić trochę okolicę. Kilka wiatraków, jakie napotkaliśmy po drodze świadczyć mogło, że jesteśmy w krainie tolerancji przypominającej Holandię, lecz były to tylko pozory.

Na tak zwanym „Ostrowie Lednickim” natrafiliśmy na pierwszy polski obóz, skąd rozszalały nacjonalista Mieszek rozlał na cały kraj zarazę klerykalizmu i fashysmu. To tutaj uknuto między innymi podły plan ataku na paradę równości pod Cedynią.
          Wizyta w polskim obozie wprawiła nas w zadumę i poczuliśmy szejm oraz głód.

fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/q71/s720x720/946703_546447368726480_1447382719_n.jpg
          Mamy pokusę, aby stawiać siebie w centrum, aby sądzić, że my sami budujemy swoje życie lub że będzie ono szczęśliwe, jeśli będziemy posiadali rzeczy, mieli pieniądze czy władzę. Ale tak nie jest! Oczywiście posiadanie, pieniądze, władza mogą dać chwilę upojenia, złudzenie, że jest się szczęśliwym, ale w ostateczności to one nas posiadają, pobudzają nas do tego, aby posiadać coraz więcej, by nigdy nie być zaspokojonymi".-Papież Franciszek
          fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/q71/998898_547623851942165_1256990505_n.jpg
    • prawdziwy_olo Re: Już się boją 04.08.13, 12:51
      Niestety odkąd kalksteiny rozpoczęły marsz do koryta, patriotyzm nam schamiał. Pamiętam czasy, gdy ludzie uśmiechali się na samą myśl o święcie 11 listopada. Teraz się zastanawiają co tym razem wywiną prawicowo-faszystowskie bydlęta - protegowani pis i reszty zidiociałej polskiej prawicy
      • Gość: tiaa! Re: Już się boją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.13, 03:59
        Wywiad przeprowadzony przez Hanne Krall do wybiórczego opublikowania w tygodniku "POLITYKA" w 1981 roku Zapis magnetofonowy dokonany przez ekipe Radia i Telewizji KKP NSZZ "Solidarnosc" Podajemy w calosci fragment wywiadu wylaczony z druku przez "Polityke", a wydrukowany w powielaczowym periodycznym wydawnictwie pod tytulem "Solidarnosc Radia i Telewizji" /biuletyn wylaczne do uzytku wewnetrznego/. fragment wywiadu dotyczacy handlu i gospodarki: Hanna Krall: To teraz dopiero rozumiem, dlaczego to w 1948 roku oglosil Hilary Mina "Bitwe o handel" i najpierw z torbami puscily polskich kupców i rzemieslników przy pomocy domiarów podatkowych, a nastepnie upanstwowily wszystko, spóldzielnie praktycznie takze, by Polacy nigdy nie handlowali po wieki wieków. Bronisław Geremek: Tego pani nie moze pamietac. Jest pani przeciez za młoda. Hanna Krall: Wtedy w 1948 roku bylam mala dziewczynka, ale o bitwie pana Minca o handel slyszalam wiele razy. Bronisław Geremek: No to teraz uslyszy pani znowu, ale o tym nikomu i nigdy nie bedzie pani opowiadac. To jest najwieksza tajemnica. W najblizszym czasie nasi powróca do handlu i produkcji w Polsce. Hanna Krall: Skad pan wezmie tylu Zydów? Kto im da przedsiebiorstwa? Kto da pieniadze? Bronisław Geremek: O naszej "Solidarnosci" to juz pani zapomniala? Jeszcze beda prosic zeby Zydzi brali te przedsiebiorstwa. Hanna Krall: Jeszcze nie obejmuje mysla i wzrokiem duszy tej operacji, ale juz cieszy mnie ona ogromnie. Bronisław Geremek: Jest ustawa o samorzadzie przedsiebiorstwa? Jest? Mogla byc dla nas jeszcze lepsza, ale i to wystarczy. Przewiduje ona, ze moga byc tworzone spólki prywatno-samorzadowe i spólki prywatno-panstwowe. Przewiduje. Co jest potrzebne na rozruch takiej spólki? My wiemy dobrze. Pieniadze! A kto ma dzis pieniadze na takie interesy? Moze Polacy? Nie, ja Polaków w tym interesie jako udzialowców nie widze. Pieniadze dadza Zydzi! Glowe do interesu tez Zydzi i pytala pani: "skad wezme tylu Zydów?" A no na szczescie ludu Izraela, juz sa. Przez 38 lat populacja odrodzila sie: w Izraelu, Europie Zachodniej, Zwiazku Radzieckim. Kiedy tylko uchwalimy ustawe o podwójnym obywatelstwie i prawie swobodnego wyboru miejsca zamieszkania oraz podrózowania do Polski tam i spowrotem - w zaleznosci wylacznie od checi zainteresowanego takiego z podwójnym obywatelstwem polskim. Z kadrami do zreprywatyzowanego przemyslu, rzemiosla i handlu nie mamy najmniejszego klopotu. A warsztaty pracy stoja otworem, a nawet i puste. Oplacilo sie nam doprowadzic je do takiego stanu, do takiej zalosnej ruiny. W takim stanie beda dawac je nam za darmo i jeszcze calowac w reke, aby byla praca dla Polaków i troche na rynek. Hanna Krall: Dlaczego tylko troche na rynek wewnetrzny? Bronisław Geremek: Bo te zaklady beda produkowac na eksport, a nie na rynek. Hanna Krall: A jak "Solidarnosc" bedzie ta produkcje wysylana na eksport zatrzymywac na granicy albo w portach? Bronisław Geremek: Jaka "Solidarnosc"? Jak to wszystko sie nam uda, to "Solidarnosc" bedzie kijem naganiala swoich czlonków i partyjnych tez do ostrej i wytezonej pracy w nadziei, ze samorzad zblizy ja do zysków na horyzoncie. Te zyski beda, ale jak peczek marchwi przed lbem osla aby stale ciagnal ten nasz ciezki wóz. Hanna Krall: Panie profesorze, wydaje mi sie, ze pan niezbyt lubi Polaków! Bronisław Geremek: Niezbyt lubie? Takie okre?lenie jest niezbyt ?cisle! Ja ich po prostu nienawidzę. Tak nienawidzę, że nie wiem jak to wyrazić słowami. Hanna Krall: Ale przeciez pana i pana matke uratował własnie Polak! Bronisław Geremek: To prawda. Stefan Geremek ukrył nas oboje w Zawichoscie. Pózniej nawet, kiedy bylo juz jasne i pewne, ze mój ojciec Borys Lewartow - nauczyciel ze szkółki rabinackiej, zginał w getcie warszawskim, ozenił sie z moja matka. Niemniej jednak jak od dziecka musiałem ukrywac swoje pochodzenie i nie jeden raz bluzniłem przenajswietszemu, niech bedzie sławione imie jego po wieki wieków, ze stworzył mnie własniie.

• Gość: fd Re: Już się boją IP: *.rzeszow.vectranet.pl 05.08.13, 20:26
          Chłopie co ty pieprzysz, to nie trzyma się kupy.
          Krall urodziła się w 1935 a Geremek w 1932.

Piszesz :pani zbyt młoda żeby pamiętać.

Jak coś piszesz to z głową. Tylko trzeba ją mieć a nie wyszukiwać bezkrytycznie , to też do ciebie Lachowski.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka