Dodaj do ulubionych

Rynasiewicz poległ

13.09.04, 09:16
Niejaki Jaworski został senatorem.Pewnie jeden wart drugiego
Obserwuj wątek
    • lukasz.rak Re: Rynasiewicz poległ 13.09.04, 12:22
      Heh, a ja nawet nie wiedziałem, że jakieś wybory wczoraj były. Dopiero kumpel,
      którego spotkałem mi to uświadomił przed samą 20.00 jak wracał z lokalu
      wyborczego. Pewnie jakbym poszedł to tak jak i on na "jaja" i wybrał na chybił
      trafił osobe z listy...Dlaczego? Otóż, wyjaśni to pewne powiedzenie: "Obiecanki-
      cacanki, a głupiemu radość"...
      • san5 Re: Rynasiewicz poległ 14.09.04, 13:53
        To świetna wiadomość, że Rynasiewicz poległ w wyborach. Po co Leżajszczyźnie
        jakiś senator albo inny parlamentarzysta. Lepiej poradzimy sobie bez niego;
        sami przyciągniemy sobie trochę grosza i wesprzemy projekty do sfinansowania
        przez UE, sami potrafimy lepiej lobbować na rzecz rozwoju tej ziemi, nawiązywać
        kontakty w Warszawie i Brukseli. Zatem czy senatorem będzie ktoś stąd czy z
        owąd, czy będzie prezentował zdrowy rozsądek, czy fundamentalizm religijny jest
        nam zupełnie obojętne, bo i tak jeden wart drugiego. A w ogóle to na wybory nie
        warto chodzić, chyba że dla jaj.
        Smutne jest to, że brakuje nam elementarnej wiedzy o państwie, mechanizmach
        gospodarczych i powiązaniach mechanizmów demokratycznych (wybory) z jakością
        naszego życia w kraju, województwie i miejscowości. Smutne jest to, że znacznej
        częsci naszych rodaków w niczym to nie przeszkadza, a wygłaszanie
        przerażających bzdur odbywa się bez cienia krępacji, o wstydzie nie
        wspominając.
        • larynx Re: Rynasiewicz poległ 15.09.04, 09:06
          Jak dotad nie zauwazylem by starosta Rynasiewicz lobbowal na rzecz
          Leżajska,przemawia przez Niego zasciankowy grodziski interesik,paranoją jest
          tez to ,ze nasz czlowiek załatwi coś dla nas w Warszawie.Czy na tym polegają
          mechanizmy rozwoju gospodarczego kraju ?
          Co załatwili posłowie PółCwiartek,Zych ?
          Pomnik dla GP2
          • san5 Re: Rynasiewicz poległ 15.09.04, 23:45
            Pisałem o lobbowaniu na rzecz Leżajszczyzny nie z pozycji starosty (burmistrza)
            w Leżajsku, lecz senatora (posła) - w Warszawie (eurodeputowanego w Brukseli
            lub Strasburgu). A więc ludzi umiejscowionych w hierarchii społecznej, którzy
            na odpowiednim szczeblu cokolwiek mogą. Jeśli lobbowanie na rzecz rozwoju
            jakiegoś obszaru jest paranoją, to proszę o przykłady innego nieparanoidalnego
            przyciągania tu inwestorów. Proszę powiedzieć, kto upomni się choćby o poprawę
            dostępności komunikacyjnej Leżajszczyzny, bo tak się złożyło, że jedyna droga
            krajowa tutaj leżąca leży poza korytarzem transeuropejskim i nie może liczyć na
            środki pomocowe z UE. A bez tego, ani rusz. To też paranaoja?
            Wprawdzie nie wiem jaki interesik ma Rynasiewicz, poza rzecz jasna, że
            grodziski i zaściankowy, ale pamiętam, bo nieodlegle to czasy, że leżajski
            Hortex ma jednak mu coś do zawdzięczenia. Gwoli faktów: udało mu się to właśnie
            z pozycji posła, a nie wójta (i taka też m.in. jest róznica między starostą a
            parlamentarzystą). Czy kilkaset miejsc pracy utrzymanych w Leżajsku, to kiepski
            dla nas interes na tym jego posłowaniu?
            • antixenofobia Re: Rynasiewicz poległ 16.09.04, 14:34
              jednego nie rozumiem: skad sie w nasz bierze to polskie pieklo?, skad to
              poczucie, ze jesli ktos ma inne poglady niz ja to od razu musi byc zaprzancem,
              albo glupcem. Ja nie glosowalem na Rynasiewicza i wcale nie uwazam, ze sie za
              osobe nierozsadna.
              • san5 Re: Rynasiewicz poległ 16.09.04, 17:05
                Jeśli ktoś ma inne poglądy, niechaj je sobie ma. Ja toczę spór o przypadkach
                braku poglądów. Chyba, że ich brak też jest poglądem. Z czym się oczywiście nie
                zgadzam.
                Brak poglądów nie oznacza ani polskiego piekła, ani zaprzaństwa. Ale apoteoza
                dla braku własnych poglądów i publiczne obnoszenie się z tym nie jest normą do
                której winniśmy zdążać.
                Jeśli ktoś nie głosował na Rynasiewicza miał do tego prawo, byle wiedział
                dlaczego. Ja wyłuszczyłem swoje.
                • ax4 Re: Rynasiewicz poległ 07.03.05, 22:06
                  lobbing w Brukseli ???
                  skad ty sie urwales kolego , za duzo propagandy sukcesu w tv, to nie czasy
                  sekretarzy partyjnych , "ten zna tego i cos zalatwi" ..i jeszcze w Brukseli,
                  smiechu warte, zejdz na ziemie, niech zaczna od solidnego odsniezania i
                  zamiatania a nie /jak zapewne widzisz oczami wyobrazni/ biurowcow, autostrad i
                  lotnisk..
                  pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka