Gość: skrytożerca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 23:28 jak można wytępić muszki owocówki????? próbowałem wszystkiego, nawet paliłem je dezodorantowym miotaczem ognia, ale sie odrodziły Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: GSM Re: muszki owocówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 23:33 Załatw sobie płytkę niemieckiej firmy, taką zieloną za ok. 15 zł na owady, a wszystko wytruje- muchy, komary, prusaki, karaluchy i inne paskudztwa. Powinna być w sklepie gospodarstwa domowego. Ale trzeba ją od czasu do czasu chować do zamknięcia lub dobrze wietrzyć pomieszczenia, bo głowa boli (chlor z niej paruje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bianka Re: muszki owocówki IP: *.pl / *.skyware.pl 29.10.05, 08:20 kufa ale pomysł,zamiast wytępić muszki to sami padniemy od tego chloru :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myśliwy Re: muszki owocówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 09:31 Ja kiedyś je wytępiłem w następujący sposób. Do worka foliowego wrzuciłem rozciapaną śliwkę. Worek pozginałem w ten sposób że był tylko mały otwór prowadzący do śliwki. Kiedy muszki po pół godzinie się zleciały, powoli aby ich nie spłoszyć podszedłem do worka i szybko go zacisnąłem. Operację powtórzyłem kilka razy. Drugi sposób jest taki. Trzeba się zasadzić z włączonym odkurzaczem w miejscu gdzie się pojawiają muszki i je po prostu wciągnąć do środka. Życzę udanych łowów - dasz bór. Odpowiedz Link Zgłoś
kmd_rohan Re: muszki owocówki 29.10.05, 10:01 GSM! Jak możesz? Ty, przeciwnik Tuska kryptohitlerowca - reklamujesz wyroby niemieckich zakładów chemicznych? Przecież te same zakłady produkowały cyklon-B!! No, tego się po Tobie nie spodziewałem!!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GSM Re: muszki owocówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.05, 11:49 Ta płytka jest produkowana w Polsce, ale na niemieckiej licencji. Jest to oddział niemieckiej firmy. :) Odpowiedz Link Zgłoś