Dodaj do ulubionych

Rzeszowscy Radni :)

04.10.06, 17:12
Wiem że nie powinniśmy oceniać partii w tych wyborach tylko ludzi. Wielu
zapomina o tym. JEdnak pasuje zadać sobie pytanie, co takiego zrobili rani z
poniższej listy? Prócz blokowania rozwoju i dbania o swoje prywatne interesy:

Janina Błażej ,
Elżbieta Dzierżak,
Cecylia Kotowicz,
Jacek Gołubowicz,
Ryszard Piekło
Andrzej Szypuła

Antoni Dudek,
Jacek Kiczek,
Robert Kultys,
Ludwik Szyszka,
Marek Strączek,
Waldemar Szumny
Janusz Ramski
Obserwuj wątek
    • Gość: galizien Re: Rzeszowscy Radni :) IP: *.19.165.37.osk.enformatic.pl 04.10.06, 17:46
      Pasuje też zadać pytanie - z jakiej listy p. M Maciejczyk zamierza kandydować do
      rady miasta?
      • jetpilot1 Re: Rzeszowscy Radni :) 04.10.06, 18:50
        pasuje też zadać pytanie - czy wzmożona aktywność p. M.Maciejczyk nie jest aby
        spowodowana jakimiś wyborami??;))
        • Gość: maniek Re: Rzeszowscy Radni :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 20:04
          on szuka tutaj jeleni, trudno mu się zresztą dziwić ;P
        • m.maciejczyk Re: Rzeszowscy Radni :) 10.10.06, 20:07
          też :>
          • m.maciejczyk Re: Rzeszowscy Radni :) 10.10.06, 20:08
            tzn. "też" jeżeli chodzi aktywność wzmożoną na tym forum ;)
    • m.maciejczyk Z jakiej listy? KWW Rzeszów Razem 04.10.06, 22:06
      Jakby ktoś zajrzał z państwa na moją www to by wiedział ;) A co do aktywności
      politycznej zawsze była ;) tylko nie na forach :)
      • Gość: galizien Re: Z jakiej listy? KWW Rzeszów Razem IP: *.19.165.37.osk.enformatic.pl 05.10.06, 00:28
        czyli z jakiej listy?
        • m.maciejczyk Re: Z jakiej listy? KWW Rzeszów Razem 05.10.06, 00:49
          Numerów list jeszcze nie ma. Będą w przyszłym tygodniu wyniki losowań numerów.
          Ale startuję spod komitetu Rzeszów RAzem
          • adam_west Re: Z jakiej listy? KWW Rzeszów Razem 05.10.06, 07:58
            jesli program masz tak profesjonalnie przygotowany jak strone internetową to
            życzę powodzenia.. szczerze.... bo strona jest do d*py pod względem technicznym...
            • Gość: kubus Re: Z jakiej listy? KWW Rzeszów Razem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 09:12
              no coz nastepny ktory pcha sie do żłobu
              • m.maciejczyk Re: Z jakiej listy? KWW Rzeszów Razem 14.10.06, 14:46
                Gość portalu: kubus napisał(a):

> no coz nastepny ktory pcha sie do żłobu

Wypraszam to sobie. Jeżeli chęć zmiany na lepsze jest czymś złym i tylko
                "pchaniem do złobu" to bardzo mi przykro z powodu takiego myślenia.
                Nie - nie pcham się do żłobu.
            • m.maciejczyk Re: Z jakiej listy? KWW Rzeszów Razem 05.10.06, 19:28
              A co wg pana powinienem zmienić? Że taka do dupy pod względem technicznym? Jakoś
              innym się bardzo podobała. A to, że nie znam się na php itp. to chyba nie moja wina
    • Gość: rzeszowianka rzeszowska wielka BEZradna - dierżak do buszu cz.2 IP: 81.15.189.* 04.10.06, 23:21
      postuluję już kolejny raz, aby w nadchodzącym roku pani Dzierżak przeniosła się
      do lasu - tam na pewno będzie jej lepiej, skoro bardzo jej nie odpowiada
      rozbudowa miasta, budowa dróg itp. Wśród jeleni i puchaczy na pewno poczuje się
      jak u siebie w domu.
      • m.maciejczyk Re: rzeszowska wielka BEZradna - dierżak do buszu 10.10.06, 01:47
        Po co postulować? Nie lepiej jej poprostu nie wybierać?:>
        • Gość: fan dzierżak Re: rzeszowska wielka BEZradna - dierżak do buszu IP: 84.38.160.* 10.10.06, 12:20
          A ja wole Dzierżakową niż czerwonych dziadków i ich dzieci które udają bezpartyjnych bo sie z młodzieżówki SLD wypisali w kwietniu
          • m.maciejczyk Re: rzeszowska wielka BEZradna - dierżak do buszu 10.10.06, 12:36
            To drogi internauto muszę CIę zdziwić. Bo z SLD mam tyle wspólnego co z PiSem,
            LPRem czy SAmoobroną ;> Więc chyba to nie są skierowane słowa do mnie =) ale
            postanowiłem rozwiać Twoje wątpliwości. I jeżeli dalej wolisz panią Dzierżak ode
            mnie, no cóż. Wydaje mi się, że nie zaglądałeś na www.mlodaeuropa.org/ ,
            a póki co w żadnym stopniu nie jesteś za taką działalnością. Przykre to.
    • Gość: antyferenc Re: Rzeszowscy Radni :) IP: 195.117.241.* 05.10.06, 15:55
      Ja zagłosuję na Pana Deca. To jeden z nielicznych rzeszowskich samorządowców,
      który jest tego wart.
      • Gość: offek Re: Rzeszowscy Radni :) IP: 82.160.42.* 05.10.06, 17:19
        Szanowny Panie Mateuszu poświęciłem kilka minut i przeczytałem ten program na
        Pana stronie i skwituje go tak. Niech Pan rzuci liste Rzeszów Razem i zapisze
        sie do Samoobrony bo oni są specjalistami od populizmu.
        Kilka przykładów

- zwiększenie bezpieczeństwa na osiedlach
        * Powodzenia . Rozumiem ze pozamyka Pan wszystkich młodych ludzi ubranych w
        dresy i pijących wino na ławkach pod blokami. Najlepiej osobiście, bo Policja
        sie do takich rzeczy nie garnie. Sam byłem swiadkiem tego jak czterech osiłków
        zaatakowało młodego chłopaka obok jechał radiowóż a policjanci udawali że nic
        nie widzą

- zwalczanie problemu blokowisk
        * rozumiem że postuluje Pan ich wysadzenie bo inaczej sobie tego nie umiem wyobrazić

- stworzenie nowych miejsc pracy
        * no tak rodzine i znajomych trzeba gdzieś upchać

- podniesienie rangi rzeszowskiej uczelni
        * rozumiem ze jest Pan za zmianą rektora i całej ekipy jego przybocznych bo
        inaczej nie ma na to szans

- rozwój rzeszowskich teatrów
        * po co i tak prawie nikt tam nie chodzi

- powiększenie obszarów miejskiej zieleni
        * rozumiem że na miejscu tych wyburzonych bloków

- zwiększenie liczby miejsc parkingowych
        * to sie zdecyduj zieleń czy samochody, no chyba że ma Pan zamiar wydać nakaz
        parkowania pod drzewem

- remont rzeszowskiego dworca kolejowego
        * Populizm na maxa, to jest własność PKP i tylko PKP może go wyremontować,
        miasto ma nic do tego

Proponuje więc wziąć się do nauki a nie wypisywanie takich bzdur i mydlenie oczu
        ludziom
        • m.maciejczyk Re: Rzeszowscy Radni :) 08.10.06, 22:45
          A ja proponowałbym zagłębić się raz jeszcze w to co pisałem na forum :>
      • Gość: Prześmiewca Re: Rzeszowscy Radni :) IP: *.centertel.pl 07.11.06, 21:55
        Dobry kadydat.
        • m.maciejczyk Re: Rzeszowscy Radni :) 07.11.06, 21:59
          Który?:)
    • wacus11 Re: Rzeszowscy Radni :) 05.10.06, 17:49
      Witam
      Powiem tak, co prawda nie wiem, co zrobili przedstawieni przez ciebie radni
      ale pewnie niewiele albo nic
      Jednak jak widzę, że następny młody gó..arz bez żadnego doświadczenie
      pcha się do polityki tylko po to żeby nic nie robić to nuż się w kieszeni otwiera.
      Moim zdaniem powinni ograniczyć wiek tak by radnym można było zostać dopiero po
      skończeniu 30 roku życia i to nie, dlatego że ja mam 33 lata, ale dlatego że
      mając 20 czy 22 lata jak ty nie masz pojęcia o niczym dosłownie o niczym!!!!
      Jeżeli nawet wydaje ci się, że kończąc studia staniesz się mądrym człowiekiem
      to grubo się mylisz bo znam wielu, którzy je skończyli a nie mają odrobiny oleju
      w głowie, jak też takich którzy ich nie skończyli i są ok
      2. Dopóki ktoś nie zarobi na siebie, nie ma rodziny, dzieci, nie musi płacić za
      czynsz to nie ma pojęcia o życiu i tak naprawdę nie nadaje się do niczego nie
      mówiąc już żeby rządzić miastem.

Ps., Ponieważ jednak od każdej reguły są wyjątki a ty jesteś właśnie tym wyjątkiem
      możemy dalej podyskutować i jeżeli wykażesz tyle determinacji żeby mnie
      przekonać do zagłosowania na siebie to bardzo chętnie publicznie to przyznam.

Ps2. Jeszcze jedno, co do twojego programu to powiem tak
      Taki program to każdy może sobie napisać i nie musi wcale do tego iść na UR
      • Gość: Regra Re: Rzeszowscy Radni :) IP: 193.120.138.* 05.10.06, 17:58
        Przeczytalam. Ogolniki, ogolniki, ogolniki, o czlowieku tez prawie nic. Chlopie
        nico tobie nie wiem po przegladnieciu twojej strony, a taki program...zgadza sie
        z przedmowca, kazdy moze sobie napisac, wystarczy posluchac ludzi. A jakie masz
        pomysly na to aby program ow osiagnac, jakie srodki?
        P.S. Jak ktos wyzej wspomnial, stronka patrzac technicznym okiem tez do bani.
      • m.maciejczyk Re: Rzeszowscy Radni :) 05.10.06, 19:09
        Jestem troszkę zniesmaczony opiniami forumowiczów mojego artykułu, a szkoda. Bo
        wielu by chciało żeby się coś zmieniło, ale mało kto chce dać szansę nowym
        ludziom. Denerwują mnie opinie, że znów ktoś "chce do koryta" - jeżeli tak jest
        to niezbyt miło, ale na pewno nie ja jestem tą osobą. A jak wielu z was wie, a
        może nie wie jakakolwiek działalność jako zwykły mieszkaniec jest bardzo trudna.

Jeżeli chodzi o doświadczenie, wątpię żeby mieli je radni którzy piastują swój
        urząd teraz. Przynajmniej nie wszyscy. Co do mojego programu nie jest on w cale
        populistyczny – równie dobrze mógłbym napisać podniesienie zarobków, darmowe
        przejazdy MPK czy coś w tym stylu albo mieszkania dla każdego. Długo układałem
        swój program w taki sposób, aby można było go zrealizować.
        Fakt, że jestem młody. Ale słowa które zostały skierowane do mnie cytuje „mając
        20 czy 22 lata jak ty nie masz pojęcia o niczym dosłownie o niczym!!!!” są
        błędne. Dlaczego? Chociażby dlatego, że jestem inicjatorem swojego Klubu który
        prężnie się rozwija. Więc na czymś się znam. Mam też wiele sensownych pomysłów.
        Co do wykształcenia pomijam już to, bo najważniejsze zawsze było to co robi
        człowiek i jaki jest, a nie to jaki ma stopień naukowy. Można mieć ich wiele, a
        jak to pewna osoba mówi i tak słoma z butów wystaje. Ale chyba to nie grzech, że
        studiuje?

Co do mojego programu co jest takiego prostego w nim i nie realnego do wykonania?
        Przytoczę te podpunkty które wydały się „populistyczne” dla jednego pana:

- zwiększenie bezpieczeństwa na osiedlach – Jak zwiększyć? Chociażby przez
        rozszerzenie częstotliwość patrolowania osiedli przez Policję i Straż Miejską.
        Zatrudnienie prywatnej Policji w Urzędzie Miasta do patrolowania i interwencji
        na dzielnicach. Instalacja monitoringu w miejscach najbardziej narażonych na
        dewastację tj. placówki publiczne, parkingi oraz przyblokowe place zabaw. A
        nawet posunąłbym się do utworzenia struktury w naszym mieście podobnej do straży
        obywatelskiej jak to ma miejsce w innych krajach. Skąd fundusze? – budżet
        miasta, projekty unijne
        A co do interwencji Policji, jeżeli takowej nie było dzwoni się pod numer 997
        wszystkie rozmowy są nagrywane. I wbrew pozorom Ci policjanci są potem z tego
        rozliczani. A tych młodych co pija na ławkach nie chcę pozamykać. Oni też mają
        swoje potrzeby. Właśnie dla takich trzeba stworzyć też miejsca w których mogliby
        usiąść i nikomu nie przeszkadzać, a nawet wypić sobie tego przysłowiowego
        browara. Nie każdego stać na pójście do dyskoteki i kupienie 6 piw za 30 zł.
        Zamiast zamykać i zwalczać, trzeba zatroszczyć się o takich ludzi. Podejrzewam,
        że gdyby mieli gdzie pójść nie siedzieliby po piaskownicach i klatkach czy tych
        ławkach. Ja to wiem, bo znam wielu z nich.

- zwalczanie problemu blokowisk – jak wyżej. Organizacja czasu wolnego dla tej
        „młodzieży”. Dbanie o nią już od gimnazjum. Bo to najgorszy okres. Tworzenie
        placówek wychowawczych na styl MDK. Miejsc w którym mogliby spokojnie się
        spotkać nie przeszkadzając innym – a na naszych osiedlach jest takich miejsc
        wiele. Co do tego pomagałem w zbieraniu podpisów na budowę takiego Młodzieżowego
        Domu Kultury na Baranówce. I ciągle organizuje jakieś zawody sportowe, czy nawet
        konkursy żeby czymś zaciekawić te dzieciaki. Piszę projekty, które nie zawsze
        przechodzą na organizację im tego czasu. Jednak problemem blokowisk nie tylko
        jest przestępczość. Ale również „ubogość”. Razem z moim klubem postanowiliśmy
        rozpocząć akcję dożywiania rodzin, którym po prostu brakuje. To była moja
        inicjatywa i nie przed wyborcza. Żeby ktoś mi nie zarzucił na ten pomysł wpadłem
        już w lipcu (jeszcze nie wiedziałem, że będę kandydował) jednak wypadek
        samochodowy uniemożliwił mi realizację go. A wszelkie formalności świadczą o
        tym, że akcja ta rozpocznie się albo końcem października albo połową listopada.
        Więc nie ma ona związku z wyborami. Ale według niektórych z was pewnie ma. Cóż
        wiecie lepiej.

- stworzenie nowych miejsc pracy – nie myślałem tutaj o moją rodzinę, ona sobie
        jakoś radziła, radzi i będzie radzić - a ten kto ją zna wie, że pomagali jeżeli
        mogli zawsze niczego nie oczekując w zamian. MI chodziło o poszukiwanie nowych
        inwestorów, wykorzystanie terenów pod rozbudowę przemysłu. Powiększenie miasta i
        uzbrojenie nowych działek pod rozwój przemysłu, biurowców i handelu.

- podniesienie rangi rzeszowskiej uczelni – sprowadzenie i stworzenie warunków
        pracy nowym profesorom oraz studentom. Nie wiem czy państwo zdają sobie sprawę,
        że w niedługim czasie UR może stracić prawa Uniwersyteckie. Brakuje na wielu
        wydziałach profesorów i doktorantów. JEżeli by do tego doszło odbiłoby się to na
        tych którzy skończą lub zamierzają pójść na tą uczelnię.

- rozwój rzeszowskich teatrów – jak to nikt nie chodzi do teatrów? To chyba pan
        powinien zapisać się do samoobrony. Z tego co pamiętam wiele osób uczęszcza na
        spektakle. Właśnie chodzi o to, żeby kultura się rozwijała w mieście. A nie
        tylko kina i filmy s-f. Bo potem właśnie ludzie myślą podobnie do pana offka.
        Takie rzeczy są organizowane przez moje stowarzyszenie i tutaj nie tyle chodzi o
        teatry co o konkursy fotograficzne i tym podobne rzeczy.

- zwiększenie liczby miejsc parkingowych – z tego co wiem, można położyć kostkę
        i ładnie obsadzić ją zielenią lub też płyty wewnątrz których będzie rósł mech. A
        poza tym, popatrzcie sami na niektóre z osiedli np. KRN, Baranówka. Czy nie
        dałoby się odgrodzić pasem zieleni chodnika od miejsc parkingowych? Te działania
        już są podejmowane przez Prezydenta na Baranówce. Ale można by obsadzić jeszcze
        ładnymi krzewami i drzewami te parkingi. Bo ilu z nas wolałoby mniejsze ale za
        to ładne parki czy skwery? W zamian za stworzenie nowych miejsc parkingowych?

- remont rzeszowskiego dworca kolejowego – ten temat był już drążony w innym
        wątku. Dworzec PKP należy do PLK S.A. w Krakowie. I: - można pisać do nich,
        zrobić referendum w mieście, przy pomocy naszych posłów z Rzeszowa przekonać że
        Dworzec musi być wyremontowany bo taka jest wola mieszkańców regionu, lub
        pozyskać inwestorów którzy w zamian za remont dworca mogliby wybudować centrum
        lub halę w miejscu gdzie są „stragany” i „budki”, albo zagospodarować
        odpowiednio środkami z budżetu miasta.
        • Gość: Regra Re: Rzeszowscy Radni :) IP: 193.120.138.* 06.10.06, 11:01
          No brawo mlodziencze, odrobina krytyki i od razu lepiej to wyglada. Poprosze o
          wiecej szczegolow, jesli chodzi o program i jego realizacje.
          P.S. Chyba zdajesz sobie sprawe, ze jesli nawet zostaniesz wybrany i trafisz na
          podobnych ludzikow jak mamy teraz w tym kole wzajemnej adoracji to NIC nie
          zdzaialasz? Slownie:NIC.
          • m.maciejczyk Re: Rzeszowscy Radni :) 06.10.06, 12:12
            Droga Regro. Progra mój wygląda jak wygląda, dlaczego? Boje się ludzi którzy
            poprostu by zasugerowali się moimi pomysłami i robili to samo na co ja
            pracowałem dość dlugo. Chyba wiesz o co mi chodzi. Pełny program będzie dostępny
            w połowie października. Więc już niedługo.

Jeżeli chodzi o radnych. Nie zgodze się z tym, że nic nie zdziałam. Zawsze są
            możliwości, zawsze można działać na własną rękę z poparciem prezydenta, zawsze
            można zrobić referendum i odwołać tych radnych. Jeżeli chodzi o moją działalność
            dzisiaj, to radni mi w niej nie przeszkadzali. Bo poprostu nie mają żadnych
            podstaw. Ale żeby coś zmieniać czy naprawiać trzeba być na troszkę wyższej
            pozycji. Chyba zdajesz sobie z tego sprawę?

Wracając do pani post scriptum, nie wiem czy zauważyła pani. Ale na mojej
            stronie, czy w liście otwartym do mieszkańców Rzeszowa zachęcam do wzięcia
            udziału w wyborach 12 listopada. Nawet nie po to, żeby na mnie zagłosować. Tylko
            po to, żeby zagłosować na ludzi którzy będą przeciwni blokowaniu miasta.

Dziękuję, mam jeszcze jedną prośbę. Jeżeli państwo macie jakieś pytania jestem
            otwarty i w chwilach wolnych będę odpisywał, ale proszę nie oczerniać mnie i nie
            mówić "jakim będę lisem na pieniądze", bo większość z was nie ma w ogóle pojęcia
            "jaki jestem człowiekiem".
            • m.maciejczyk Re: Rzeszowscy Radni :) 06.10.06, 12:14
              Ah byłbym zapokmniał, poza radnymi martwią mnie sami ludzie. Jestem człowiekiem,
              któremu na prawdę palma nie odbija. Jeżeli miałoby się to stać, to już dawno temu.
              Może głupio to zabrzmi, jednak mi naprawdę zależy na losie tego regionu i jego
              mieszkańców. A komentarze w stylu „kolejny o żłobu” są bezpodstawne. Ponieważ o
              wiele większe pieniądze zarobić można w innych dziedzinach niż polityka.
              Jeszcze ostatnia sprawa. Mój klub działający na terenie miasta Rzeszowa <a
              href=”www.mlodaeuropa.org” target=”_blank”>Klub Młoda Europa</a> jest
              założony przeze mnie i praktycznie wszystko co robi to moje pomysły. Nie mówiąc
              już o tym ile mnie to wszystko kosztuje zarówno pracy jak i pieniążków.

Więc jeżeli chodzi o „pchanie się do żłobu” to gdyby mi na tym zależało, to nie
              działałbym społecznie. Czy ktoś się nad tym zastanawiał? Dla przykładu proszę
              zobaczyć ilu polityków w dzisiejszych czasach pomagało ludziom czy chciało coś
              zmienić i zmieniało?
              • Gość: Regra Re: Rzeszowscy Radni :) IP: 193.120.138.* 06.10.06, 13:07
                Halo halo, ja nic nie pisalam o lisach na pieniadze, czy korytach. Chcialam
                siepo prostu dowieziec czegos wiecej. Dzieki za odpowiedz. A jesli chodzi o
                reszte, nalezy zrozumiec, obecna sytuacja tak wszystkich nastroila, ze podchodza
                sceptycznie do wszystkiego i wszystkich. Z kazdym razem obiecanki macanki, a
                final kazdy zna. Prywata i nepotyzm. Wiec chlopcze nie marnuj energii na fochy
                tylko przekonuj ludzi do siebie i swojego programu. A jestes na calkiem dobrej
                drodze wedlug mnie.
                • m.maciejczyk Re: Rzeszowscy Radni :) 06.10.06, 13:21
                  E, z pieniędzmi to chodziło o pana co wypisywał to kilka postów wyżej :) Jestem
                  skory do odpowiedzi na pytania. Ale szczegółów programu i pomysłów nie chce póki
                  co ujawniać zrobie to w przyszłym tygodniu :) i założe osobny wątek o mojej
                  kandydaturze, gdzie każdy będzie mógł zadać pytania :)
                  • m.maciejczyk Re: Rzeszowscy Radni :) 06.10.06, 13:23
                    Byłbym zapomniał :) dziękuję za wiarę że jestem na dobrej drodze.
                    • Gość: Regra Re: Rzeszowscy Radni :) IP: 193.120.138.* 06.10.06, 13:38
                      Oka, czekam na szczegoly programu.
                      Pozdrawiaki i powodzenia!
                      • m.maciejczyk Re: Rzeszowscy Radni :) 09.10.06, 02:24
                        Proszę o odwiedzenie mojej witryny www.maciejczyk.info dostępny juz jest
                        szczegółowy program :) opinię można wystawić na www.skocz.pl/maciejczyk Dziękuję:)
      • cool.kid Re: Rzeszowscy Radni :) 18.10.06, 16:39
        Mam niecałe 20 lat i zarabiam 4k na miesiąc z perspektywą podwojenia od marca
        przyszłego roku. Kim ty byłes w moim wieku i jakim prawem oceniasz
        dwudziestolatków w ten sposób?
        • m.maciejczyk Re: Rzeszowscy Radni :) 18.10.06, 21:00
          Nie mów o zarobkach bo powiedzą, że Twoi rodzice byli w PZPR =) mi to zarzucili
          już ;). Ale to forum jest dobre, przynajmniej idzie się dowiedzieć czegoś nowego
          o samym sobie.
          Dla niektórych liczy się tylko krytyka, już nawet nie spojrzą realnie co ktoś
          zrobił i robi. Jaki jest prywatnie, tylko najlepiej obrzucać go "błotem" i
          zarzucić mu coś czego nigdy nie zrobił.
    • Gość: Ruudi Re: Rzeszowscy Radni :) IP: 195.245.213.* 06.10.06, 14:24
      Dobra, dobra panie Maciejczyk - czyją przykrywką jest Rzeszów Razem (której
      partii) ? Tylko głośno, krótko i po męsku, bez wykrętów. Po drugie - wrzucanie
      do jednego "wora" wymienionych radnych, to obłuda - najzwyklejsza w świecie i
      powszechnie stosowana w polityce. Dlaczego? - wystarczy ruszyć głową i już
      widać, że to przedstawiciele, którym (także na tym forum ) dostało się za
      blokowanie Cushmana. Wymyśl coś własnego, najlepiej z przykładami dbania o
      własne interesy i blokowania rozowju. Albo napisz, którego z radnych w takim
      razie uważasz za wzór do naśladowania. Aż nazbyt dobrze znam RM ( obecnej i
      minionej kadencji)i jej "osiągnięcia", bym nie zauważył, że program jaki
      proponujsze to w znacznej części frazesy. Wyrywkowo: uczelnia jest
      autonomiczna, PKP także i rada może sobie chcieć, ale nie móc. No, chyba że da
      duuuże pieniądze w/w instytucjom w zamian za to lub tamo. O rozwiązaniu
      problemu blokowisk w zaproponowany sposób możesz zapomnieć ( pomijam sprawę
      pieniędzy ) - zrób sobie kilka wycieczek wieczorem i zaproponuj napotkanym
      grupkom swoje pomysły - jeśli nie wiesz gdzie się udać, służę nazwami ulic i
      numerami bloków. Itd, itd - żeby nie przeciągać. W Polsce samorządy - głównie w
      miastach - są zbyt upolitycznione, a to przeczy idei samorządności. Stąd
      często po wyborach "wybrani" zapominają o społeczności i grają na rzecz
      interesu partyjnego. I tak będzie dopóki w
      wyborach lokalnych będą startowali działacze partyjni - pod takim czy innymi
      szyldem, dla których jest to tylko przystanek w karierze politycznej. Kampania
      trwa - szukaj głosów, szukaj ... i odpowiedz sobie na pytanie - po co
      startujesz? Czy chcesz być samorządowcem, czy tylko w ten sposób rozpocząć
      karierę polityczną? Tylko odpowiedz szczerze, nikt nie usłyszy.
      • m.maciejczyk Re: Rzeszowscy Radni :) 06.10.06, 19:59
        Komitet Rzeszów Razem jest to komitet wyborców. Może mi pan wierzyć lub nie,
        osób, które powiązane są z jakimiś partiami jest może z pięć w całym komitecie
        więc biorąc pod uwagę że komitet stanowi 50 osób to z przykrywką nie ma nic
        wspólnego. Reszta to zwykli mieszkańcy, działacze rad osiedlowych i
        stowarzyszeń. Więc jak pan widzi raczej upartyjnione to nie jest. Jeżeli chodzi
        o wymienionych radnych to cushman tylko? A oddanie placu defilad? A blokowanie
        rozszerzania granic miasta? a rozwój lotniska w jasionce? To mało z ostatniego
        roku? To nie jest dbanie o własne interesy? Albo o blokowanie rozwoju miasta?
        A co do radnych to nie mam wzoru żadnego jednymym wzorem mógłby być świętej
        pamięci Jan Ludwik Wywrocki albo były radny miasta pan Stanisław Kwaśny.
        Uczelnia jest autonomiczna i większość o tym wie, ale miasto musi zadbać o
        promocje uczelni tj. sprowadzenie nowych profesorów i doktorantów, zapewnienie
        im miejsca pobytu i dobrych warunków na uczelni. Czy to nadal są frazesy? A
        propozycje związane z Dworcem PKP które są kilka postów wyżej? Też są frazesami?
        Co do blokowisk sam żyje w jednym z nich. I jakoś ludzie idą albo pod szkołę
        gdzie jest ciemno albo na ławki. A co do tych grupek to mam takie a nie inne
        pomysły, gdyż znam te osoby i jestem rówieśnikiem czasem niewiele młodszym od
        nich samych. Wiem też dlaczego robią tak a nie inaczej.
        Liczy się to co jest tu i teraz - samorząd. Czyli nasze miasto nasz region i
        jego mieszkańcy. Dlatego postanowiłem kandydować. A to co będzie się działo za
        8-10 czy 15 lat to nie jestem panu zagwarantować. Bo mógłbym zostać nawet
        prezydentem ;) (żart)
        • macpherson Re: Rzeszowscy Radni :) 06.10.06, 21:01
          Ciężko było odnaleźć mi na Pańskiej stronie jakiekolwiek informacje o Panu, jako o polityku. Zaś fachowośc wykonania strony i całej tutejszej kampanii świadczy o tym, że Pańskie aspiracje sięgają wyżej, niż tylko rady miasta. Zauważyłem wzmiankę o "współpracy z parafiami" - po tym JEDYNYM niepewnym wyznaczniku Pańskich zapatrywań politycznych, które na pewno wpłyną na ewentualną przyszłą działalność i współpracę z innymi radnymi mam spore wątpliwości, czy chociażby lekką ręką nie oddałby Pan np. razem z dotychczasowymi radnymi pomniku - symbolu Rzeszowa księżom. Reszta to mydlenie oczu :))) Nie chodzi o to, co kto myśli, ale komu ma być wdzięczny za wybór.
          • m.maciejczyk Re: Rzeszowscy Radni :) 07.10.06, 00:11
            Ah wszędzie te informacje o mnie ;) postaram się na dniach napisać coś
            sensownego a nie tak jak to ma teraz miejsce.

Jednak wracając do rozdawnictwa dóbr, jestem temu przeciwny. Co jest miasta
            należy do miasta. A co do współpracy z parafiami to polegało to na promocji
            mojej wycieczki. Tj. wycieczka odbyła się w okresie wakacyjnym :) i uzyskałem
            przychylność kościoła, który pomógł mi w zebraniu chętnych na nią.

A że strona internetowa jest jaka jest, no cóż. Chciałem, żeby była ładna :)
            dzięki pomocy znajomych udało się to zrobić. Jednak raz jeszcze powiem, na
            najbliższe pare lat nie wiąże przyszłości z czymś wyżej niż tylko rada miasta :)
            Chcę poprostu zostać takim radnym, którego ludzie mogliby chwalić. A nie na
            niego narzekać. Na tym mi najbardziej zależy, być dla ludzi nie przeciw nim
            No i oczywiście jak założyłem w swoim programie, pragnę mieć jak najlepszy
            kontakt z mieszkańcami. SYstem newsletterów ułatwi mi to zdecydowanie :)
            • wacus11 Re: Rzeszowscy Radni :) 07.10.06, 13:51
              witam
              punkt dla ciebie za podniesienie rękawicy
              ale jeżeli chcesz pokazać jakie masz poglądy
              to napisz, przeanalizuj kończącą się kadencję
              punkt po punkcie i napisz jak ty byś głosował

ps strona twoich dokonań
              www.mlodaeuopa.org
              nie działa
              • m.maciejczyk Re: Rzeszowscy Radni :) 07.10.06, 14:46
                www.mlodaeuropa.org działa na 100%, co
                do głosowań to nie obiecuje bo dużo tego było ale postaram się chociaż na dniach
                kilka rzeczy przeanalizować.
    • Gość: zigi Mateusz Maciejczyk ..... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 12:50
      Mateusz to mlody chlopak z Baranowki IV dlatego jaki ma program dla swojego
      osiedla i jego mieszkancow ? czekam na konkrety takze dotyczace nowo
      przylaczonych terenow do rzeszowa jakie pomysly na ich zagospodarowanie ??
      • m.maciejczyk Re: Mateusz Maciejczyk ..... ? 07.10.06, 15:37
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=69&w=49943692 zmiana wątku :) tam
        znajduje się list do mieszkańców osiedla Baranówka :)
    • m.maciejczyk Zmiana wątku 07.10.06, 15:21
      Jako, że od dłuższego czasu pytania dotyczą mojej osoby prosiłbym o zadawanie
      pytań pod tym adresem:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=69&w=49943692
      Dziękuję
      • Gość: o matko Re: Zmiana wątku IP: 82.160.42.* 08.10.06, 15:51
        O matko jaki bufon, ja ja ja ja. A Samolub w samorządzie to nic dobrego
        • m.maciejczyk Re: Zmiana wątku 08.10.06, 17:49
          A poza obrażaniem mojej osoby jakieś konkrety? Czy Polacy umieją tylko tyle?
          Najdziwniejsze jest to, że większość narzeka - jest źle, powinni przyjść nowi i
          młodzi. A jak już się ktoś zjawia to najlepiej go szkalować. Co znów się
          panu/pani nie podoba?
          • Gość: as z jakiej jesteś partii???? IP: 80.51.222.* 09.10.06, 13:48
            I nie pisz ze bezpartyjny, bo takich nie ma i nie bedzie
            • m.maciejczyk Re: z jakiej jesteś partii???? 09.10.06, 17:03
              To musisz uwierzyć :> zawiesiłem swoje członkowstwo partyjne chwile temu.
              Dokładnie w czerwcu.
              • m.maciejczyk Re: z jakiej jesteś partii???? 09.10.06, 17:07
                Albo w kwietniu nie pamiętam. W każdym bądź razie nie przypominam sobie żebym
                dostał co kolwiek odwieszającego moje członkostwo :). Dlatego jestem jak
                najbardziej bezstronny. A z tym czy jestem bezpartyjny to powiem krótko.
                Popieram programy kilku partii, ale nie popieram tego jak wchodzą w życie i że
                nie wchodzą ;) Jestem realistą a nie jakimś partyjniakiem
                • absolwent05 Re: z jakiej jesteś partii???? 11.10.06, 23:08
                  I nie odpowiedzial Pan w jakiej parti Pan byl.... czy forumowicze moga sie
                  dowiedziec w jakiej partii zawiesil Pan czlonkowstow?
                  • m.maciejczyk Re: z jakiej jesteś partii???? 11.10.06, 23:32
                    Tak, Polskie Stronnictwo Ludowe :) Czy to grzech ?;>
                    • Gość: spr in Re: z jakiej jesteś partii???? IP: *.range81-129.btcentralplus.com 11.10.06, 23:44
                      Psl...-grzech smiertelny!
                      • m.maciejczyk Re: z jakiej jesteś partii???? 12.10.06, 00:42
                        Hehehe, to w takim razie będę się smażył w największym kotle;P
                      • Gość: Ruudi Re: z jakiej jesteś partii???? IP: 195.245.213.* 12.10.06, 09:44
                        Otóż, to! Kandydat komitetu założonego przez jednego z wiceprezydentów nie chce
                        się przyznać do przynależności partyjnej! Pisze bzdury o prywacie i blokowaniu
                        rozowju miasta powtarzając to, co wyczytał na forum i zobaczył w mediach.
                        Podam - jeszcze raz - tylko jeden przykład: blokowanie powiększenia Rzeszowa -
                        wina nie leży TYLKO i WŁĄCZNIE po stronie wymienionych radnych. Prezydent
                        Ferenc przedstawił koncepcję, która musiała doprowadzić do konfrontacji z
                        sąsiadami i częścią rady, bo taki ma styl rządzenia. Stąd kolejna -
                        wiceministra SWiA - była jeszcze bardziej kosmiczna. I nierawdą jest, że zła
                        wola grupy radnych blokowała powiększenie Rzeszowa. Część z nich miała ważne i
                        rozsądne argumenty przeciw propozycji Ferenca, pozostali głosowali jak zwykle -
                        jak "psy ogrodnika". Ale zdaje się, że kandydat podczas tych sesji ukrywał się
                        w tym czasie na ratuszowym balkonie i słabo słyszał, albo - o czym pisałem
                        powyżej - informacje czerpał z drugiej ręki. Inne wątki : uniwersytet i miasto,
                        dworzec PKP, młodzież itd. Populizm i frazesy (nawet nie chce mi sie
                        komentować "rzeczowej" odpowiedzi na mój wcześniejszy post), do tego
                        radosne "ludowe" słowotwórstwo w wykonaniu zainteresowanego, głównie po to, by
                        utrzymać wątek. Jeśli masz takie ciśnienie na samorząd - młody przedstawicielu
                        tajnej partii - to skup się na jednym, czy dwóch zadaniach, które chciałbyś
                        realizować jako radny i pisz o tym jasno i bez ogródek. Podobnie jak powinieneś
                        był napisać o legitymacji, którą "zawiesiłeś". Bądź uczciwy już na starcie - w
                        ten sposób przekonuj! Howg!
                        • m.maciejczyk Re: z jakiej jesteś partii???? 12.10.06, 11:23
                          I co z tego, że Komitet został założony przez jednego z wiceprezydentów? Jak
                          jeszcze raz powtórzę, komitet ten zrzesza mieszkańców Rzeszowa. Chyba to dobrze
                          świadczy o wiceprezydencie Marku Koberskim, który założył taki komitet
                          zrzeszających publicznych działaczy. Ludzie tworzący ten komitet wraz ze mną
                          reprezentują właśnie mieszkańców a nie partie polityczne - dlatego dla nas liczą
                          się tylko mieszkańcy i dobro tego miasta.
                          CO do o prywatę i blokowanie rozwoju miasta, to czy jest inaczej? Jeżeli tak to
                          proszę o więcej przykładów. Może pan przekona mnie że kilka osób w Radzie,
                          rzeczywiście działa dla dobra mieszkańców.

Na starcie mam pisać życiorys? To może powinienem na starcie zacząć się chwalić
                          tym co zrobiłem i jak działam społecznie? I na starcie wymienić co zrobiłem?
                          Frazesy? Według niektórych ludzi co bym nie powiedział nie zrobił to populizm i
                          frazesy. Zastanów się drogi internauto raz jeszcze nad tym co napisałeś. Niby do
                          jakiej przynależności póki co miałem się przyznawać? Nie napisałem wcześniej o
                          zawieszeniu swojego członkostwa z powodu dwóch rzeczy:
                          1. Wydawało mi się to mało ważne; wydawało mi się, że liczy się tylko moja
                          działalność społeczna nie gdzie przynależałem. Ale to tylko wydawało mi się ;)
                          2. Uszczypliwych żartów dotyczących PSLu i dyskusji na inne tematy niż te
                          związane z moją działalnością i moją osobą (chociażby pana post z wyrazem „ludowe”)
                          Wolę porozmawiać o tym co zrobiłem o tym co robię jak również o tym jakie mam
                          pomysły na przyszłość.
                          Zresztą po to założyłem wątek na tym forum, żeby odpowiadać na pytania
                          rzetelnie. Jeżeli pan tak nie umie i szuka przysłowiowej dziury w całym to już
                          jest pana problem.

Mam jedno w zasadzie pytanie, co rada tak zrobiła dla mieszkańców, że ich pan
                          broni? Czy czasem nie stoi pan po którejś ze stron? Co do utrzymania wątku, o
                          ile sobie przypominam to od kilku dni wątek znajduje się na stronie
                          miasta.gazeta.pl/rzeszow/
                          Jeżeli to co robię z młodzieżą organizując im wolny czas jest populizmem i
                          frazesami – to nie będę tego komentował. To samo z pomysłami dotyczącymi dworca
                          i uniwersytetu.
                          A drugie pytanie dotyczy miasta, co takiego złego jest w moim programie czego
                          nie można zrealizować? Może zdziwienie pana bierze, że wpadł na to młody
                          człowiek? Niektóre z podpunktów dotyczących poprawy bezpieczeństwa są
                          realizowane w innych miastach i wychodzi im to na dobre.

Jeżeli chodzi o moją uczciwość to gdybym nie był uczciwy nie odpisywałbym/nie
                          odpowiadałbym na tym forum na wszystkie zadane mi pytania. Czy te przesyłane na
                          maila. Więc jak może pan zauważyć jestem uczciwy – zresztą CI co mnie znają mogą
                          to potwierdzić.
                          • Gość: Ruudi Re: z jakiej jesteś partii???? IP: 195.245.213.* 12.10.06, 15:50
                            Nie nie kandyduję, nie należę i nie należałem do żadnej partii, koterii itp.
                            Nie jest żadnych z wymienionych radnych, ani kimś dla nich bliskim. Co więcej
                            wielokrotnie ich krytykowałem, ale nie mylę młody człowieku krytyki z
                            krytykanctwem. To nie ja mam przekonywać i podawać przykłady. To kandydat ma
                            być rzetelny i uczciwy, a ty się bałeś przyznać, że jesteś młodym, pragnącym
                            się wybić prawie-politykiem tej czy innej partii, a nie młodym człowiekiem
                            pragnącym zostać działaczem samorządowym. Swoim jednostronnym oglądem pewnej
                            grupy radnych i płytką argumentacją powtarzaną po innych to udowodniłeś.
                            • Gość: Kłapouchy Re: z jakiej jesteś partii???? IP: *.171.41.114.crowley.pl 12.10.06, 16:51
                              A ja znam kandydata osobiście od wielu lat i dam sobie obciąć obie ręce i obie
                              nogi, że nie jest osobą która chce się wybić, tylko chce zrobić coś pożytecznego
                              dla rozwoju Rzeszowa. Miasto tak samo jak i kraj stoi przed ogromną szansą
                              wzrostu, a osobiste wycieczki doprowadzą do już przewidywanej w przyszłym roku
                              recesji gospodarczej. Więc zamiast zwracać uwagę na głupoty typu kto do jakiej
                              partii należał w przeszłości proponuję spojrzeć na niektóre rzeczy obiektywnie.
                              Bo śledząc ten wątek widzę, że z góry założyliście, że kandydat jest kolejnym
                              synalkiem działacza partyjnego który chce się dostać do koryta. Otóż oświadczam
                              że mijacie się z prawdą. A biorąc pod uwagę argumentację niektórych osób
                              populizmem należałoby nazwać każdy program wyborczy każdego kandydata na
                              jakiekolwiek stanowisko. Specjalistów od krytykowania na samym przednówku mamy
                              setki, tylko szkoda że niczego to nie zmienia. Ale nie da się wszystkim
                              dogodzić. Nasz naród jest stworzony do krytyki. Oby tylko była konstruktywna...
                              Wiadomo, że nie wszystkie pomysły są doskonałe, niektóre wymagają dłuższego
                              czasu i zaangażowania większych sił niż tylko rada miasta, ale warto zwrócić
                              uwagę na te koncepcje które można zrealizować szybko i skutecznie. Wystarczy
                              chęć do szczerego działania na rzecz miasta. Jeśli ktoś narzeka na program pana
                              Maciejczyka, na jego stronę internetową czy inne aspekty jego kampanii, to
                              pragnę zaznaczyć że nie posiada on żadnego sztabu wyborczego, specjalistów od PR
                              itd. Wszystko opiera się na koleżeńskiej pomocy, i chęci zdziałania czegoś
                              dobrego dla Rzeszowa i dla nas wszystkich. Dodatkowo finansowane jest ze środków
                              własnych. Nie wiem jak Wy, ale ja mam dość politycznych gierek prowadzących do
                              stagnacji miasta oraz puszczania inwestycji jedynie przed wyborami
                              samorządowymi, żeby przysłonić całą kadencję ostatnimi miesiącami działalności.
                              Znając kandydata mam przynajmniej pewność, że takie fakty nie będą z jego strony
                              miały miejsca. Jak ktoś chce podyskutować merytorycznie a nie ideologicznie to
                              szczerze zapraszam i pozdrawiam serdecznie :]
                              • m.maciejczyk Re: z jakiej jesteś partii???? 12.10.06, 17:54
                                Dziękuję za posta. To miłe, że są osoby które mnie popierają wśród reszty
                                "krytyków". Powtórze raz jeszcze: oceniajmy ludzi za to co zrobili, co robią, co
                                będą i chcą robić. A nie to co obiecują. I nie wstydzę się tego, że mam
                                legitymację PSLu nigdy tego nie twierdziłem. Uznałem za mało istotne wspomnienie
                                o tym. Mi już tego tematu dalej nie chce się wałkować. Bo i tak są tacy co
                                uważają, że nie ma uczciwych ludzi. EOT i kropka. Jakieś pytania proszę założyć
                                nowy wątek.
    • m.maciejczyk Szczegółowa realizacja programu :) 12.10.06, 00:44
      www.maciejczyk.info Serdecznie zapraszam :) Szczegółowa realizacja
      programu. Już niedługo powstanie formularz w którym ze strony będziecie panstwo
      mogli wysyłać mi pytania i propozycje :)
    • Gość: nie radny Re: Rzeszowscy Radni :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 11:45
      a co Ty zrobiłeś?
      tylko wrzeszczałeś?
      czy tylko wrzeszczysz/
      • m.maciejczyk Re: Rzeszowscy Radni :) 12.10.06, 11:58
        Nie wrzeszczałem
        Włączyłem się w obronę Młodzieżowego Domu Kultury na Osiedlu Baranówka
        Pomagałem w organizacji spotkań z władzami miasta
        Organizowałem i organizuję liczne turnieje sportowe dla młodzieży i dzieci
        Na tegorocznych wakacjach zorganizowałem bezpłatną wycieczkę dla młodzieży
        gimnazjalnej
        Wraz ze Szkołą SMTRIOLA i Radą Młodzieży Rzeszowa zorganizowałem Rockową Noc -
        Przegląd Zespołów Rockowych
        Pod koniec października odbędą się kompetencje sportowe na basenie muszelka oraz
        konkursy i pokaz pierwszej pomocy
        Pod koniec tego roku ruszam z akcją świadczenia pomocy rodzinom ubogim poprzez
        pozyskiwanie art. żywnościowych przez cały rok dla nich
    • m.maciejczyk Rejestracja komitetu :) 14.10.06, 14:19
      Mam przyjemność zawiadomić, że zarejestrowaliśmy KWW Rzeszów RAzem :) lista
      poszczególnych kandydatów w dziale wybory samorządowe.
      • m.maciejczyk Re: Rejestracja komitetu :) 14.10.06, 14:22
        Tzn. listę zamieszczę na dniach :) i będzie dostępna na stronie interentowej
        www.maciejczyk.info
        • Gość: kala Re: Rejestracja komitetu :) IP: 82.160.42.* 15.10.06, 09:23
          No zes.....łam sie ze szczęścia a na liste nie moge sie doczekac, przebieram
          nogami by poznać kto tym razem chce sie dopchać do żłobu, jej opublikowanie
          chyba spowoduje że bede szczytowac
          • absolwent05 Re: Rejestracja komitetu :) 15.10.06, 12:26
            uprzejmie prosze o poinformowaniu mnie o miejscu i czasie szczytowania :)
            dziekuje :P
          • m.maciejczyk Re: Rejestracja komitetu :) 15.10.06, 13:05
            To jest właśnie prawdziwy Polak, a raczej polaczek. Tylko skrytykować - nic
            więcej. Do koryta?! Ci ludzie zrobili więcej dla innych niż pan/pani i znajomi
            razem wzięci. Proszę sobie wpisać w google: Waldemar Wywrocki, Feliks Foryt,
            Genowefa Kidacka, Anna Czenczek, czy chociażby Mateusz Maciejczyk. A takich osób
            n a naszych listach jest o wiele więcej.
            Więc jedna uwaga, proszę zachować dla siebie głupie komentarze następnym razem.
            ---
            www.maciejczyk.info -
            Mateusz Maciejczyk kandydat do Rady Miasta Rzeszowa
            Koniec z blokowaniem rozwoju miasta
            • Gość: xxx Re: Rejestracja komitetu :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 06:37
              co ty młody człowieku zrobiłeś dla miasta poza chwaleniem swojej osoby, jak
              popracujesz tak jak wielu ze dwadzieścia lat np. w służbach komunalnych i
              faktycznie coś zrobisz dla drugiego poza duperelami, a inni to uznają za rzecz
              dobrą i szlachetną to wróć na to forum. A teraz zamilknij i daj podyskutować o
              mieście innym. Powtarzam, mam Cie dość i napewno nie będę na Ciebie głosował.
              Jesteś na razie za słaby i nie godny piastowania stanowiska RADNEGO !!!!
              • m.maciejczyk Re: Rejestracja komitetu :) 17.10.06, 10:13
                odsyłam do wątku o mnie na stronę:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=820&w=49943692
                Jeżeli pan nadal chce kontynuować dyskusję na forum to zapraszam własnie tam.

Dobrze, że Radni którzy teraz "piastują" urząd są w większości godni go :>
                • Gość: xxx Re: Rejestracja komitetu :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 10:34
                  byłem, przeczytałem i dalej podtrzymuję swoje. Nie nadajesz się do rady bo nie
                  masz doświadczenia, wykształcenia, wiedzy, umiejętności ....,żeby coś zrpbić to
                  trzeba umieć, wiedzieć jak, być np. urbanistą - jeżeli mówisz o parkingach lub
                  ekonomistą jak mówisz o finansach a ty co - skończyłeś podstawówkę z
                  wyróżnieniem, ogólniaka i co umiesz robić lub co robisz, gdzie pracujesz, co
                  już zrobiłeś sam własnoręcznie. To o czym piszesz to wszystko prawda, to jest
                  potrzebne i każdy by to chciał, ale ty w tych sprawach jesteś jeszcze zielony.
                  Lepiej dla mieszkańców Rzeszowa będzie, jak radnym będzie poprostu fachowiec.
                  Ale dobrze przynajmniej mieć mażenia. W twoim komitecie tacy są, ale jeszcze
                  nie Ty. Pozdrawiam.
                  • Gość: off Re: Rejestracja komitetu :) IP: 84.38.160.* 17.10.06, 11:21
                    Czytałem listy tego Twojego komitetu i nie widze Twojego nazwiska - wykopali Cie??
                    • m.maciejczyk Re: Rejestracja komitetu :) 17.10.06, 11:53
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=820&w=49943692&a=50467893
                      Tutaj odpisałem na państwa pytania
                      • Gość: xxx Re: Rejestracja komitetu :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 21:21
                        przeczytałem - podtrzymuję swoje - nie będę głosował na Ciebie. Jesteś za
                        słaby. Ja nie kandytuję, być może dlatego, że nie posiadam tych cech o których
                        pisałem pomimo ukończonej politechniki i bardzo dużego stażu pracy w służbach
                        komunalnych, dla dobra mieszkańców a więc i dla Ciebie. Jak tacy jak Ty,
                        ludzie o małej wiedzy (niestety, to zdobywa się w szkole, szczególnie na
                        specjalistycznych studiach a nie w ogólniaku) chcą rządzić miastem to efekt
                        może być jedynie taki sam jak obecna sytuacja w kraju. Więcej samokrytyki. Nie
                        chcę już więcej z tobą polemizować - to strata czasu.
                        • Gość: klozet Re: Rejestracja komitetu :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 21:35
                          Ja też na Macijczyka nie zagłosuję. Masz rację xxx w radzie trzeba ludzi z
                          doświadczeniem, a nie chłopców którym marzy się kariera polityczna, a rada to
                          miałby być pierwszy krok.
                          Panie Maciejczyk zgłoś sie pan za 20 lat to zobaczymy.
                          Bez odbioru!
                        • m.maciejczyk Re: Rejestracja komitetu :) 17.10.06, 21:38
                          Jeszcze proszę powiedzieć, że robi pan to wszystko dla dobra mieszkańców robił/
                          robi społecznie. Co ma pan do tego rządu? Przecież teraz są ludzie którzy znają
                          się i mają doświadczenie? Prezydent z doktoratem, premier również. Byli
                          ministrowie.
                          A może pan zastanowi się lepiej dlaczego właśnie taki młody człowiek jak ja
                          kandyduję? Jeżeli pan jest z osiedla Baranówka to nazwisko Antoni Dudek coś panu
                          będzie mówić, jeszcze pan Janusz Ramski czy pan Robert Kultys. I to jest właśnie
                          ta odpowiedź. A to co pan uprawia to czarny Public Relations ja takiej praktyki
                          skierowanej do uczciwych ludzi nie praktykuje i nie będę praktykował. Bo ta cała
                          „konkurencja” nie wiedząc czego ma się czepić czepia się bzdur. A Ci panowie
                          których wymieniłem też mieli wiele z tego co pan mówi i doświadczenie, wiek
                          również cechy. Ale zapomnieli jeszcze o takiej "drobnostce" jak wyborcy i
                          mieszkańcy Rzeszowa.

Pragnę zauważyć, ze pan nie polemizował ze mną tylko cały czas mnie atakował.
                          Ale mała dygresja, proszę popracować nad ortografią bo tak zacny człowiek z tak
                          ogromnym doświadczeniem nie powinien robić takich błędów.
                          • m.maciejczyk Proszę nie robić offtopiców 17.10.06, 21:40
                            Prosze nie robić offtopiców, jeżeli państwo chcecie zadać mi pytanie czy czegoś
                            się dowiedzieć zapraszam do działu wybory samorządowe
                            • Gość: zulugula Re: Proszę nie robić offtopiców IP: 213.25.45.* 18.10.06, 10:40
                              Wypowiedzi kolegi Maciejczyka to czyste żenua.
                              Porozmawiamy 13-go.
                              • m.maciejczyk Re: Proszę nie robić offtopiców 18.10.06, 11:03
                                chyba czysta żenua. Jak już nie można pisać "po polskiemu" to lepiej napisać
                                poprawnie albo się w ogóle nie odzywać
    • Gość: kociak Re: Rzeszowscy Radni :) IP: *.19.165.17.osk.enformatic.pl 19.10.06, 17:32
      TEn Maciejczyk to jakiś PAWLAKowiec jest czyli z PSL ( partia która wszystkim
      juz dała .... ) Swiadczy o tym , siedziba tego jego przybytku MłodaEuropa, ZMW
      (Zwiazek Młodzieży Wiejskiej) Ul. Ofiar Getta 2, tak na marginesie pod tym
      samym adresem jest biuro posła PSL Jana Burego.
      • Gość: ja Re: Rzeszowscy Radni :) IP: *.res.pl 19.10.06, 17:56
        młodo zaczyna tą ciężką pracę...
        • Gość: Whatever Re: Rzeszowscy Radni :) IP: *.bulldogdsl.com 19.10.06, 18:32
          jestescie beznadziejni :P
          • Gość: bolo Re: Rzeszowscy Radni :) IP: 82.160.42.* 19.10.06, 19:03
            maciejczyk nie podszywa sie pod anonimowych uzytkowników netu tylko podpisz sie
            maciejczyk i napisz jestescie beznadziejni. Tylko sie nie rozpłacz ze nikt sie
            tu nie chce poznac na genialnym młodym polityku
            • Gość: Whatever Re: Rzeszowscy Radni :) IP: *.bulldogdsl.com 19.10.06, 20:08
              A to interesujaca teoria, ciekawe jak p. Maciejczyk mialby sie podszywac pod
              anonimowych uzytkownikow, a raczej pode mnie, skoro ja siedze w Anglii ?
              Musialby byc niezwykle szybki i cholernie zdeterminowany zeby to zrobic. Zawsze
              mozna sprawdzic ip. A takie teksty tylko potwierdzaja moja poprzednia wypowiedz.
              • Gość: ja Re: Rzeszowscy Radni :) IP: *.res.pl 19.10.06, 20:14
                zawsze można serwer proxy stosować... a wtedy po świecie można podróżować
                baaardzo szybko nie wychodząc z domu :-)
                • Gość: Whatever Re: Rzeszowscy Radni :) IP: *.bulldogdsl.com 19.10.06, 20:16
                  Taa ;-) teorie spiskowe teraz w modzie, zwlaszcza w PiSie ;P W ten sposob to
                  mozna sie do wszystkiego przyczepic :D
                  • Gość: ja Re: Rzeszowscy Radni :) IP: 210.60.160.* 19.10.06, 20:35
                    gdzie teraz jestem?? hmm.... tajwan!! :>

www.proxy4free.com/page1.html
                    • Gość: Whatever Re: Rzeszowscy Radni :) IP: *.bulldogdsl.com 19.10.06, 20:36
                      Chcialbys ;D
                      • Gość: ja Re: Rzeszowscy Radni :) IP: *.res.pl 19.10.06, 20:42
                        oto dowód:

Autor: Gość: ja _IP: 210.60.160.*_

i wpis z whios:

Whois Lookup For 210.60.160.253
                        source - APNIC
                        status - ALLOCATED PORTABLE
                        nic-hdl - TA61-AP
                        tech-c - TA61-AP
                        person - TANET ADMIN
                        address - Taipei Taiwan
                        country - TW
                        mnt-by - MAINT-TW-TWNIC
                        netname - TANET
                        inetnum - 210.60.0.0 - 210.60.255.255 (taki zapis oznacza że do danej jednostki
                        należą WSZYSTKIE adrtesy od 210.60.1.1 do 210.60.255.255)
                        phone - +886-2-2737-7010 ext. 305
                        descr - Taiwan Academic Network
                        fax-no - +886-2-2737-7043
                        e-mail - tanetadm@moe.edu.tw
                        changed - hostmaster@twnic.net 20020507
                        admin-c - TA61-AP

:-)
                    • Gość: ja a teraz?? IP: 200.21.174.* 19.10.06, 20:39
                      Kolumbia :-)
                      • Gość: Whatever Re: a teraz?? IP: *.bulldogdsl.com 19.10.06, 20:41
                        Jak juz zwiedzisz caly swiat, to przyslij nam wszystkim kilka fotek ;D eheheh
                        • Gość: ja Re: a teraz?? IP: *.res.pl 19.10.06, 20:50
                          a proszę bardzo:

[whois.lacnic.net]

% Joint Whois - whois.lacnic.net
                          % This server accepts single ASN, IPv4 or IPv6 queries

% Copyright LACNIC lacnic.net
                          % The data below is provided for information purposes
                          % and to assist persons in obtaining information about or
                          % related to AS and IP numbers registrations
                          % By submitting a whois query, you agree to use this data
                          % only for lawful purposes.
                          % 2006-10-19 15:46:01 (BRT -03:00)

inetnum: 200.21/16
                          status: allocated
                          owner: COLOMBIA TELECOMUNICACIONES S.A. ESP
                          ownerid: CO-CTSE-LACNIC
                          responsible: Administradores Internet
                          address: Transversal, 49, 105-84
                          address: N - BOGOTA -
                          country: CO
                          phone: +57 1 5935399 [1539]
                          owner-c: JRJ
                          tech-c: JRJ
                          inetrev: 200.21/16
                          nserver: DNS1.TELECOM.COM.CO
                          nsstat: 20061017 AA
                          nslastaa: 20061017
                          nserver: DNS.TELECOM.COM.CO
                          nsstat: 20061017 AA
                          nslastaa: 20061017
                          created: 19940916
                          changed: 20061017

nic-hdl: JRJ
                          person: Jairo Rojas Jurado
                          e-mail: jairo.rojas@TELECOM.NET.CO
                          address: Trv 49, 105, 84
                          address: 1 - Bogot?, D.C. - Cu
                          country: CO
                          phone: +57 1 5935399 [1775]
                          created: 20050603
                          changed: 20050603

% whois.lacnic.net accepts only direct match queries.
                          % Types of queries are: POCs, ownerid, CIDR blocks, IP
                          % and AS numbers.

do sprawdzenia na ripe.net :-)
                          • m.maciejczyk Re: a teraz?? 19.10.06, 22:58
                            Jesteś super, tka się strasznie nudzę że spoofuje wasze ipeki czy używam proxy
                            bo mam kaprys żeby się podszyć. Nie nie robie tego, napisałem dwie wiadomości
                            nie będąc zalogowanym moje IP to 193.19.165.29 tylko proszę nie ddosujcie mnie
                            :( bo się boję.
                            • Gość: ja Re: a teraz?? IP: *.res.pl 19.10.06, 23:30
                              te, kandydat... literki ci się mylą... piłeś??
                              • m.maciejczyk Re: a teraz?? 19.10.06, 23:52
                                Tak mleko i wodę mineralną. Efekty zmęczenia. Cały dzień dzisiaj załatwiałem
                                nagrody i dopinałem na ostatni guzik to co odbędzie się 28. Ale dla was to i tak
                                sie nie liczy ;>
                                • Gość: ja Re: a teraz?? IP: *.res.pl 19.10.06, 23:56
                                  tylko tu nam nie płacz z tego powodu :-)
                                  • m.maciejczyk Re: a teraz?? 19.10.06, 23:58
                                    Widać, że mnie nie znasz:) Jak chcesz pogadać to zapraszam na gg 1155088 tam
                                    możemy "poklikać" wuhehehe, a nie prowadzić tutaj konwersacje
                                    • m.maciejczyk Re: a teraz?? 20.10.06, 00:08
                                      Tak myślałem, niektórzy to potrafią anonimowo wypisywać bzdury i obelgi, a jak
                                      przyjdzie co do czego to nawet nie chcą zabrać głosu :(
      • m.maciejczyk Re: Rzeszowscy Radni :) 19.10.06, 22:53
        Niektórzy powinni zacząć używać szarych komórek zanim coś napiszą.
        I co z tego, że oficjalnie mamy siedzibę przy na ul. Ofiar Getta 2? Jak chcesz
        wiedzieć więcej to sprawdź sobie gdzie mieści się oficjalnie siedziba KWW
        Rzeszów Razem i czy to o czymś świadczy? NIE. Tylko tyle, że mamy tam siedzibę.
        Oficjalnie KME ma tam siedzibę (bo trzeba się gdzieś spotykać, a z uprzejmości
        możemy korzystać właśnie z tamtej sali konferencyjnej). Jeżeli nie podoba Ci się
        działalność KME to zacznij działać na własną rękę i zrób sobie siedzibę w
        piwnicy KROPKA
        A PAWLAKowiec to jesteś Ty i nie porównuj mnie do tej postaci...
        • Gość: ruudi Re: Rzeszowscy Radni :) IP: 195.245.213.* 20.10.06, 09:46
          Dobra, dobra Kalinosiu - nerwy puszczają?
          • m.maciejczyk Re: Rzeszowscy Radni :) 20.10.06, 10:08
            Nie tylko, szkoda mi niektórych z was. Jak nie czerwony z SLD to Pawlakowiec czy
            Kalinoś. Super, oby tak dalej to się zmieni w tym kraju wszystko - na pewno.
            • m.maciejczyk Re: Rzeszowscy Radni :) 20.10.06, 10:13
              Wolałbym zamiast mnie przyrównywać do kogoś w ogóle nie znając, abyście zadawali
              jakieś sensowne pytania. Jak chcecie porozmawiać to zapraszam numer podałem już,
              jak nie przez internet to możemy się spotkać i wtedy wymienić poglądy.
    • Gość: KrzySZtoF Re: Rzeszowscy Radni :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 23:01
      Myśle, że masz racje, czytałem też Twój program wyborczy i będe stawiał na
      takich młodych ludzi jak ty, powodzenia młody człowieku i nie daj się starym na
      zasiedzianych stołkach!
    • Gość: Poli Re: Rzeszowscy Radni :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 19:18
      Co ma Kalinowski czy Pawlak do rzeszowskich radnych?? Nie dziwie sie koledze ze
      kiedys posiadal czy tam posiada legitke Psl-u bo z wielu partii na rynku tez bym
      ja wybrala chociazby ze wzgledu na bokata tradycje. A co do wyborów to masz moj
      glos trzeba w konu postawic na mlodych a nie na starych dziadow, ktorzy znajac
      zycie nic nie zrobia. Wiec trzymaj sie i powodzenia.
    • Gość: Obserwator To jełopy nie radni.... IP: *.icm.edu.pl 09.11.06, 21:19
      Tacy to powinni mieć dożywotnio zakazane kandydowanie gdziekolwiek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka