Dodaj do ulubionych

RESMAN - pomocy bo trace cierpliwosc

IP: *.prz.rzeszow.pl 06.10.06, 10:12
Witam, czy wam dziala dobrze resman? mam problemy z polaczeniem sie.
Otoz mam 2 karty bezprzewodowe na ktorych proboje sie polaczyc z RESMANem;
uzywam ich na przemian do prob. Pierwsza to d-link dwl520+, bardzo czula
karta ktora pokazuje na mojej antenie max sile sygnalu od dwoch hotspotow
resmana ale nie potrafi sie polaczyc za diabla (pisze ciagle ze windows
oczekuje na siec/waiting for network, po minucie to znika :(. karta ma wep
ale pod windows zero config ustawiam wpa-psk/tkip i to dzialalo mi 2x
poprawnie, mialem internet ale tylko 2x na 200prob chyba...
druga karta to pentagram hornet, ma sprzetowa obsluge wpa-psk/tkip ale tez
oczekuje na siec i nie laczy sie. Co u diabla mam zrobic bo trace
cierpliwosc...
pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • Gość: dddd Re: RESMAN - pomocy bo trace cierpliwosc IP: 84.38.160.* 06.10.06, 12:41
      Czesc ja mam resmana ale mi chodzi dobrze szybkosc 36,0Mb/s
      może dla tego ze mieszkam koło nadajnika a instalował mi kolega zapytam się go
      co masz robić to ci napisze pozdrawiam i troche cierpliwosci :)))
    • Gość: hehehe Re: RESMAN - pomocy bo trace cierpliwosc IP: 84.38.160.* 06.10.06, 13:12
      ja też nie mogłam za instalować dopiero po 2 tygodniach się udało ale nie wiem
      jakim cudem nie pamiętam co zrobiłam pozdrawiam
    • Gość: Vp A może w końcu ktoś się wypowie na pewno IP: 82.177.97.* 07.10.06, 16:56
      Jakie do cholery muszą być konkretne warunki, żeby to odbierać. Jeden twierdzi,
      że jak nie ma widzialności nadajnika i anteny to guzik, drugi twierdzi, że
      odbiera chociaż blok zasłania. Więc w końcu jaką to ma moc, przenikalność i
      gdzie mogę to sobie przeczytać żeby mieć pewność. Właśnie u mnie jest tak, że
      nie widzę z okna nadajnika, akurat mam okna po drugiej stronie bloku i żadna
      antena nie pomoże, ale za to szkoła jest bardzo blisko, poniżej 100m i niech mi
      ktoś w końcu napisze z sensem, może chodzić czy nie. Czy ktoś będzie w stanie
      podać takie konkrety jak np. że sygnał przez x murów z cegły przechodzi, ale
      jak po drodze będą rury/kaloryfery/sprzęty elektryczne/inneprzeszkody to nie
      przechodzi, albo o ile procentowo zmniejsza się moc w zależności od odległości
      i rodzaju przeszkody. Ech, mam już dosyć powtarzania "to musisz sprawdzić" bo
      tyle to i ja wiem, ale nie będę przecież kupować sprzętu, tylko po to żeby
      sobie sprawdzić, a nikt ze znajomych nie jest posiadaczem laptopa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka