Dodaj do ulubionych

SHANG HAI .....

IP: 82.177.97.* 12.11.06, 22:42
Witam!! Mam do was pytanie : co jesteście w stanie powiedzieć na temat
restauracji Shang Hai na ul. Hetmańskiej?? Byłam juz w restauracji azjtyckiej
na Sobieskiego i szczerze nie polecam ... Jestem ciekawa czy czy w Shang Hai
podaja dobra jedzenie .. Czekam na wasze opinie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: tomerskn Re: SHANG HAI ..... IP: *.krak.tke.pl 19.11.06, 16:04
      Lepsze. Ale generalnie w naszym miescie brakuje dobrej kuchni z tamtych rejonow.
    • Gość: anna Re: SHANG HAI ..... IP: *.rzeszow.mm.pl 21.12.06, 23:54
      Najlepsze jedzenie było kiedyś w knajpie wietnamskiej na Matejki. Lokal obskurny
      strasznie, ale jedzenie rewelacja. Nie wiem czy lokal jest nadal. Co do
      Shang-Haiu jedzenie podłe, zero aromatycznych przypraw, które w kuchniach
      Wschodu są podstawą. Sajgon jeśli juz jest trochę lepszy. W obu zamawiałam na
      telefon. Dosć dobra chińszczyzna była też w barze na Kopernika i Słowackiego-
      też nie wiem czy nadal są. Choć wszędzie ryż posklejany woła o pomstę do nieba.
      • Gość: ewka Re: SHANG HAI ..... IP: 82.177.97.* 04.01.07, 20:47
        Jak uważasz że restauracja sajgon jest lepsza to raczej nie znasz sie na kuchni
        wschodu!!!! Poza szczurami w piwnicach i odgrzewanym jedzeniem nic soba ta
        restauracja nie prezentuje!!! W Shang Hai przynajmniej robia Ci wszystko na
        bieżąco!!!! Pozdrawiam smakosz
        • Gość: anna Re: SHANG HAI ..... IP: *.rzeszow.mm.pl 04.01.07, 22:05
          I napisz mi, że robią ryż na bieżaco to uśmieję sie do rozpuku. Z Sajgonu
          dostałam chrupiace warzywa a z Shanghaju gumiaste jakby były odgrzewane. Ani
          jedna ani druga knajpa dobra nie jest. To fast food. Ale jakbym miała ponownie
          wybrac to zdecydowanie Sajgon. Na szczęscie wschodnie kuchnie maja to do siebie
          że łatwo przyrzadzić danie , wystarczy miec pod ręka parę przypraw i w lodówce
          warzywa i mięsko. I w 5 minut jest danie. O 100 razy lepsze niz w obu knajpach.
          Wolę zamawiać bardziej pracochłonne dania.
          • Gość: ewka Re: SHANG HAI ..... IP: 82.177.97.* 07.01.07, 20:40
            Witaj anno:)!! Zgadzam sie z Tobą jeżeli chodzi o ryż wszędzie jest
            odgrzewany!! Ja zdecydowanie wolę Shang Hai ale oczywiście każdy ma swój gust i
            każdy inne podniebienie!! Szkoda że w Rzeszowie nie ma restauracji wschodniej z
            prawdziwego zdarzenia!! Pozdrawiam cieplutko .... P.S. W Krakowie byłam w
            restauracji takiej o której można powiedziec że jest z prawdziwego zdarzenia,
            ale po pewnym czasie właściciel przeniósł sie do Tarnowa gdzie otworzył ogromna
            restaurację bodajże Złoty Smok jak równiez prowadzi w tym mieście zajęcia ze
            wschodnich sztuk walk :)
            • Gość: anna Re: SHANG HAI ..... IP: *.rzeszow.mm.pl 08.01.07, 21:44
              I tu jesteśmy zgodne: nie ma restauracji wschodniej z prawdziwego zdarzenia, ale
              ja jakoś nad tym nie ubolewam, bo wschodnie kuchnie są naprawde łatwe i szybkie.
              Mając odpowiednie przyprawy w domu, a do tego warzywa i trochę mięska(choc i to
              niekonieczne) można wyczarować w 10 minut kulinarne dzieło sztuki.
              • Gość: RSS Re: SHANG HAI ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 18:43
                Obie restauracje są fast food'em, żadna rewelacja. Czasami można zaryzykować,
                ale bez problemu można zrobić coś lepszego w domu.

Problemem jest to, że w Rzeszowie oprócz dobrej pizzy w kilku miejscach, nie
                bardzo jest gdzie zjeść. Pomijam barki z tanimi obiadami, bo tu nie jest źle.
                • Gość: anna Re: SHANG HAI ..... IP: *.rzeszow.mm.pl 09.01.07, 21:40
                  Jest problem zjeść na mieście szczególnie jesli w domu je się dość zdrowo .
                  Chińszczyzna jest dobrym wyborem i pizza, bo jednak cieżko się struć. Frytek na
                  mieście bym nie tknęła, z sałatkami też jest ryzyko.
                  Lubie gotować, ale warto mieć sprawdzone adresy, gdzie można albo zamówic do
                  domu albo zjeść na mieście smaczne dania.
                  • Gość: tomerskn Re: SHANG HAI ..... IP: *.krak.tke.pl 22.01.07, 14:45
                    byliscie moze w Sajgonie w Leklerku? Przechodzilem i wygladalo ladnie.
                    Ciekawe czy poprawili jakosc w stosunku do swojej pierwotnej knajpy na Sobieskiego?
    • Gość: Tomek Re: SHANG HAI ..... IP: *.city.net.pl 26.01.14, 19:29
      Obecnie SHANG HAI w Rzeszowie to najlepsza restauracja tego typu. Byłem w wszystkich próbując różnych dań ale tutaj jest najlepsze jedzenie. Korzystam od wielu lat. Szczególnie polecam zupę rybną pikantną i rybę w cieście. Często zamawiam także do domu. Polecam. Dania są na bieżąco przygotowywane. Dawniej był jeszcze bardzo dobry Ha Long koło Ratusza ale już od kilku lat nie istnieje. A szkoda.
    • przesmiewca-lux Re: SHANG HAI ..... 12.03.14, 00:03
      Fajny bar wietnamski jest na Moniuszki (z boku dawnego Relaksu, po schodkach).
      Smaczne jedzonko, szybko, miło i strasznie tanio. Szczególnie lubię tam kurczaka o dziwnej nazwie którą przekręcam na bo-bo, ale obsługa wie o co chodzi. Podają go na żeliwnym, gorącym półmisku. Do tego obowiązkowo wietnamski sok z liczi w puszce. Pycha.
    • Gość: darek Re: SHANG HAI ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.14, 15:39
      o jedzeniu wiele powiedziec nie moge natomiast o obsludze niestety nic dobrego, zamowilem danie podajac dokladny adres sklepu w ktorym pracuje i numer telefonu (dodam ze osoba odbierajaca zamowienie to jakis belkoczacy pacjent ) po 1,5h zadzwonilem do restauracji w celu wyjasnienia dlugiego czasu oczekiwania , Pani ktora odebrala zamowienie twierdzi ze kierowca czekal na miejscu i nie mogl znalezc sklepu (dziecinada jakby nie mogl zapytac w okolicy kogokolwiek o kierunek) i ze dzwoniono do mnie na tel ale nikt nie odbieral ( domyslam sie ze facet ktory odbieral zamowienie zle zapisal numer ) na koniec uslyszalem "no to trudno przepraszamy " na nic wiecej nie moglem liczyc. Maja u mnie minus jak stad do Shanghai'u.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka