Dodaj do ulubionych

...i po ciasteczkach ( LU )

IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 20:00
Jeden z najstarszych i bardzo zasłużony zakład (dla Jarosławia) właśnie
kończy swój żywot.
Zarząd LU POLSKA zdecydował o likwidacji zakładu i przeniesieniu produkcji
ciasteczek (prawdopodobnie do Czech)
A miało być tak pięknie ....
Obserwuj wątek
    • rychu_z_przemysla Re: ...i po ciasteczkach ( LU ) 16.07.03, 01:45
      I gdzie ja teraz JOT=jurku=JARO=MARTIN:)))) kupię takie dobre biszkopty? :)))
      • Gość: jurek Re: ...i po ciasteczkach ( LU ) IP: 80.51.255.* 17.07.03, 13:11
        rychu_z_przemysla napisał:

> I gdzie ja teraz JOT=jurku=JARO=MARTIN:)))) kupię takie dobre biszkopty? :)))
        >
        >
        spadaj Rychu - masz obsesje, jestes ochydny - a na forum Przemyśl to już nie
        wejde bo teraz Przemyśl kojarzy mi się z tobą czyli zgredem obrzydzającym innym
        życie!
        • piwo_nuklearne Re: ...i po ciasteczkach ( LU ) 17.07.03, 14:11

Ej, jurek! Nie tak ostro!!! Przecież przyssał się do Ciebie łagodnie i z
          uśmiechem!
          A poza tym każdy by chciał mieć taką maskotkę.

A Rysiowi to tylko przypomnę, że od biszkoptów to jest "Dr.Gurgul". I też w
          Jarosławiu.
          Sąsiedniego miasta też nie znasz?

• Gość: jurek Re: ...i po ciasteczkach ( LU ) IP: 80.51.255.* 17.07.03, 15:06
            piwo_nuklearne napisała:

>
            > Ej, jurek! Nie tak ostro!!! Przecież przyssał się do Ciebie łagodnie i z
            > uśmiechem!

Rychu się tak do mnie przyssał łagodnie jak do Rzeszowa na postach !
    • Gość: jurek a może mały bojkocik LU ? IP: 80.51.255.* 17.07.03, 12:56
      Gość portalu: JOT napisał(a):

> Jeden z najstarszych i bardzo zasłużony zakład (dla Jarosławia) właśnie
      > kończy swój żywot.
      > Zarząd LU POLSKA zdecydował o likwidacji zakładu i przeniesieniu produkcji
      > ciasteczek (prawdopodobnie do Czech)
      > A miało być tak pięknie ....

a gdzie nasi posłowie, nasz bonzo podkarpacki - wiceminister Ciesielski ?

Po co oni poszli do tego sejmu ?

Każdy poseł z rzeszowkiego teraz powinien walczyć o ten zakład, a tak nasi
      podkarpaccy posłowie tylko bąki w Warszaie zbijają !

Gdy zlikwiduje "LU" zakład w Jarosławiu przestanę kupować ich produkty to
      będzie mój taki malutki gest, mieszkam w Dębicy ale identyfikuje się z
      Podkarpaciem i już bojkotuje Hortex który próbował zniszczyć Hortino z Leżajska
      teraz dojdzie do tego LU. Może ktoś powiedzieć, że chyba upadłem na głowe ale
      jest w naszym województwie ponad 2 mln ludzi gdyby każdy tak zrobił nareszcie
      zaczeli by się z nami liczyć i tak łatwo już nie likwidowano by zakładów
      Podkarpacia !
      • Gość: LU NO Ł Re: a może mały bojkocik LU ? IP: *.rzeszow.mm.pl 17.07.03, 22:36
        Bojkot LU ? - Jest nas dwóch.
        Hortexu też nie używam.
        Może to im za bardzo nie zaszkodzi ale ja za to zdrowszy jestem.
        • Gość: jurek Re: a może mały bojkocik LU ? IP: 80.51.255.* 25.07.03, 08:50
          Gość portalu: LU NO Ł napisał(a):

> Bojkot LU ? - Jest nas dwóch.
          > Hortexu też nie używam.
          > Może to im za bardzo nie zaszkodzi ale ja za to zdrowszy jestem.

gdyby tak więcej ludzi myślało oj to by zaszkodziło :) !
    • podkarpacie Re: ...i po ciasteczkach ( LU ) 17.07.03, 19:05

> kończy swój żywot.

Zawsze ma być pięknie a rzeczywistość wygląda inaczej, ale czy nie można tej
      likwidacji zapobiec ?
      • Gość: JOT Re: ...i po ciasteczkach ( LU ) IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 16:07
        zapewne byłoby to możliwe (aczkolwiek bardzo trudne zadanie), ale pan
        burmistrz zamiast zająć się tak poważnym problemem udał się w tym czasie
        podobno na pielgrzymkę
    • Gość: JOT Re: ...i po ciasteczkach ( LU ) IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 20:09
      Jakieś 10 lat temu ( o ile dobrze pamiętam ) francuzi sondowali Polski rynek
      ciasteczek.Znaleźli jakiegoś dystrybutora,zainwestowali w reklamę TV(lu , lu ,
      ludzie to lubią - ciasteczka LU)i wyciągnęli wnioski - rynek jest obiecujący,
      ale jest konkurencja firm krajowych (WEDEL,SAN,SKAWINA etc).W krótkim czasie
      stali się właścicielami 2 najwiekszych zakładów na rynku polskim i w ten
      sposób stali się panami sytuacji.Jeszcze tylko zmiana nazwy ciastek z SAN na
      LU (parę groszy na reklamę TV i na bilbordach) i po kłopocie (konkurencie).
      Teraz można prowadzić swoją strategię cenową na rynku Polskim i utrzymać swoje
      fabryki w Belgi i Francji.

Natomiast nasi lokalni politycy wolą zajmować się bardziej przyjemnymi
      sprawami niż zwracać uwagę na takie drobiazgi jak obrona miejsc pracy.
      Jeszcze w Jarosławiu jest kilka zakładów , a na całym podkarpacciu nawet
      kilkadziesiąt funkcjonujących w miarę normalnie , więc nie ma tragedi
      • o666o Re: ...i po ciasteczkach ( LU ) 25.07.03, 08:46

> Jakieś 10 lat temu ( o ile dobrze pamiętam ) francuzi sondowali Polski rynek
        > ciasteczek.Znaleźli jakiegoś dystrybutora,zainwestowali w reklamę TV(lu ,lu ,
        > ludzie to lubią - ciasteczka LU)i wyciągnęli wnioski - rynek jest obiecujący,
        > ale jest konkurencja firm krajowych (WEDEL,SAN,SKAWINA etc).W krótkim czasie
        > stali się właścicielami 2 najwiekszych zakładów na rynku polskim i w ten
        > sposób stali się panami sytuacji.Jeszcze tylko zmiana nazwy ciastek z SAN na
        > LU (parę groszy na reklamę TV i na bilbordach) i po kłopocie (konkurencie).
        > Teraz można prowadzić swoją strategię cenową na rynku Polskim i utrzymać
        > swoje fabryki w Belgi i Francji.

no i czy to nie jest sytuacja dziwna a nawet patologiczna ? Co do ciasteczek
        SAN to nie może to do mnie dotrzeć, że te kiedyś najpopularniejsze ciacha
        znikną z rynku!!!

> Natomiast nasi lokalni politycy wolą zajmować się bardziej przyjemnymi
        > sprawami niż zwracać uwagę na takie drobiazgi jak obrona miejsc pracy.
        > Jeszcze w Jarosławiu jest kilka zakładów , a na całym podkarpacciu nawet
        > kilkadziesiąt funkcjonujących w miarę normalnie , więc nie ma tragedi

a nasi lokalni politycy a co tam szkoda mi klawiatury aby napisać co o tych
        darmozjadach i leniach sądze !
      • Gość: zetka jak to ładnie powiedziane... IP: *.oleszyce.sdi.tpnet.pl 26.07.03, 23:13
        Natomiast nasi lokalni politycy wolą zajmować się bardziej przyjemnymi
        sprawami niż zwracać uwagę na takie drobiazgi jak obrona miejsc pracy.
        Jeszcze w Jarosławiu jest kilka zakładów , a na całym podkarpacciu nawet
        kilkadziesiąt funkcjonujących w miarę normalnie , więc nie ma tragedi

lokalni politycy (he he)
    • o666o Re: ...i po ciasteczkach ( LU ) 25.07.03, 08:43
      no cóż tak już bywa jednych likwidują innym dają :-(
    • Gość: DODO Re: ...i po ciasteczkach ( LU ) IP: Proxy:* 25.07.03, 13:41

> kończy swój żywot.

WŁAŚNIE MIAŁO BYĆ A JEST...
      • Gość: mwwojtus Re: ...i po ciasteczkach ( LU ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.03, 16:29
        ja danone i zot bojkotuje od dłuższego czasu , na rzecz jogurtów Bakomy
        OSM Sanok .
        Danone po rozreklamowaniu Petitków stworzył nowe ciastka "Petitki Dzien dobry "
        ale za to już produkowane w Czechach .Danone kiedy zdobył prawa do marki i
        receptury ( tą zresz trochę zmienił ) zmywa się z Polski .
        Zamknięcie fabryki Lu uzasania małym zbytem ( choć tak nie jest).
        W ogóle ta cała sprawa nieżle śmierdzi ..

Petitki z Jarosławia nie są taqkie drogie . Akurat dzis kupiłem paczkę za 1,15
        zł .

• Gość: jurek Re: ...i po ciasteczkach ( LU ) IP: 80.51.255.* 25.07.03, 21:13
          Gość portalu: mwwojtus napisał(a):

> ja danone i zot bojkotuje od dłuższego czasu , na rzecz jogurtów Bakomy
          > OSM Sanok .

tez uważam że BIO JOGURT z Sanoka są o wiele smaczniejsze i zdrowsze a w
          dodatku Nasze Podkarpackie !!!

> Danone po rozreklamowaniu Petitków stworzył nowe ciastka "Petitki Dzien >
          dobry " ale za to już produkowane w Czechach .Danone kiedy zdobył prawa do
          > marki i receptury ( tą zresz trochę zmienił ) zmywa się z Polski .
          > Zamknięcie fabryki Lu uzasania małym zbytem ( choć tak nie jest).
          > W ogóle ta cała sprawa nieżle śmierdzi ..

oj to prawda nieźle smierdzi i jakbyśmy mieli prawdziwych posłów to napewno
          któryś by się tym zająl a tak sami wypisujemy na Forum co o tym myślimy i
          niektórzy z nas chcą walczyć bojkotując wyroby Danona związanego ścićle z LU!

> Petitki z Jarosławia nie są taqkie drogie . Akurat dzis kupiłem paczkę za
          1,15 zł .

Petitki, Suchary Bieszczadzkie to sa produkty kóre kupuje od zawsze i znikają
          ze sklepów dość szybko !!

• Gość: mwwojtus Re: ...i po ciasteczkach ( LU ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.03, 21:13
            zasłyszane od ludzi

Danone podobno likwidację fabryki uzasadnia tym ,że produkty nie są kupowane i
            zalegają w magazynach

I nie dizwię się . Produkcja podobno w ostatnich miesiącach szła na fulla .
            Ponadto ciastka magazynowano i przetrzymywano w magazynach , a sprzedawano
            ciastka z innych fabryk .

Teraz Danone bez problemu może zlikwidować fabrykę ( no bo ma przecież zapasy w
            magazynach ) i powoli przenosić linie produkcyjne gdzie indziej .

Ciekawy jestem co w w tej całej sprawie zrobią nasi samorzędowcy .
            Jutro piątek . O 7.45 w każdy wtorek i piątek na antenie radia Ave Maria
            (częstotliwośc coś około 98Mzh )przemawia nasz burmistrz . Ciekawe co powie
        • Gość: DODO Re: ...i po ciasteczkach ( LU ) IP: *.tele2.pl 15.08.03, 12:29
          Gość portalu: mwwojtus napisał(a):

> ja danone i zot bojkotuje od dłuższego czasu , na rzecz jogurtów Bakomy
          > OSM Sanok .
          > Danone po rozreklamowaniu Petitków stworzył nowe ciastka "Petitki Dzien
          dobry "
          >
          > ale za to już produkowane w Czechach .Danone kiedy zdobył prawa do marki i
          > receptury ( tą zresz trochę zmienił ) zmywa się z Polski .
          > Zamknięcie fabryki Lu uzasania małym zbytem ( choć tak nie jest).
          > W ogóle ta cała sprawa nieżle śmierdzi ..
          >
          > Petitki z Jarosławia nie są taqkie drogie . Akurat dzis kupiłem paczkę za
          1,15
          > zł .
          >

100% ZGODNOŚCI
    • Gość: X Proponuję ignorowanie produktów Danone IP: *.pm.mielec.ptc.pl 27.07.03, 13:17
      Koncern Danone ma prawo robienia ze swoją własnością co się mu podoba. Mnie jednak nie podoba się, że zlikwidowano zakład w mieście w którym jest już i tak spore bezrobocie. Danonowi wolno zlikwidować zakład a nam wolno nie kupować ich produktów.
    • Gość: . Re: ...i po ciasteczkach ( LU ) IP: *.smlw.pl / 10.1.16.* 28.07.03, 06:58
      .
    • pietrekrz Re: ...i po ciasteczkach ( LU ) 29.07.03, 20:34

> kończy swój żywot.

jeszcze nic straconego !!! poddawać się nie można !!!
    • Gość: DODO Re: ...i po ciasteczkach ( LU ) IP: *.tele2.pl 02.08.03, 15:31

> kończy swój żywot.

NO TO BOJKOT TAKI JAK PROWADZĄ SKLEPIKARZE Z JAROSŁAWIA - PRODUKTÓW DANONA !
    • Gość: Julka Re: ...i po ciasteczkach ( LU ) IP: 62.111.208.* 10.08.03, 17:38
      A Ja słyszałam że to ma przejąć danon,koło W-wy
      • mwwojtus Re: ...i po ciasteczkach ( LU ) 11.08.03, 20:47
        Gość portalu: Julka napisał(a):

> A Ja słyszałam że to ma przejąć danon,koło W-wy

pierwsze do Płońska , a potem do CZech gdzie wielka fabryka nie jest jeszcze w
        pełni wykorzystana

Petitki Dzien Dobry są już tam produkowane i importowane do Polski ...
        to samo czeka inne ciastka
    • o666o Re: ...i po ciasteczkach ( LU ) 19.08.03, 05:24

> kończy swój żywot.
      NO I PO
      • Gość: kremenaros Re: ...i po ciasteczkach ( LU ) IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 20.09.03, 11:46
        to co ? bojkotujemy wszystkie wyroby danone na całym podkarpaciu,podtatrzu i
        okolicy ??
        LU,DANONKI,DELICJE,VITALINEA etc.
        • Gość: MARTIN Re: ...i po ciasteczkach ( LU ) IP: 80.51.255.* 20.09.03, 13:00
          Gość portalu: kremenaros napisał(a):

> to co ? bojkotujemy wszystkie wyroby danone na całym podkarpaciu,podtatrzu i
          > okolicy ??
          > LU,DANONKI,DELICJE,VITALINEA etc.

T A K
    • Gość: kremenaros Re: ...i po ciasteczkach ( LU ) IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 20.09.03, 13:26

wiadomosci.tvp.pl/rzeszow/33,200309115715.strona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka