tarnowiak Re: II LO Rzeszów - ranking nauczycieli 29.12.05, 13:34 ??? ranking hhhmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko II LO lubi Tarnów, a mniej Tarnobrzeg! 29.12.05, 14:54 Widze, ze swiateczne lenistwo trwa w najlepsze! Sidhe, przesadzilas troche ze swoim postem. Po co te kropki?? Za dlugo sie czytalo i przerwalem w polowie. Mam nadzieje, ze ktos mi stresci. Juzeg: wszystko jest jasne, tylko Guinness taki jak zwykle :) Tarnowiak: uwielbiam Tarnow - jest w polowie drogi zarowno z Rzeszowa do Krakowa jak i z Krakowa do Rzeszowa. Strasznie fajnie, jak polowa drogi tak wypada... A np. jak sie jedzie do Warszawy, to polowa drogi wypada za Krakowem. A juz jak sie wraca z Warszawy to polowa wypada przed Krakowem... I dlatego tam nie lubie jezdzic, bo tam nie ma takiego Tarnowa, zeby to on byl w polowie drogi... I np. jeszcze wole Tarnow od Tarnobrzega, bo w Tarnobrzegu jest siarka. a ja siarki nie lubie, a w Tarnowie malo siarki jest... Aha i Tarnów ma 6 liter, a Tarnobrzeg 10 i sie dluzej czyta. A juz zupelnie nie lubie Czechowic- Dziedzic, bo tam jest i siarka (bo do zapalek) i strasznie dluga nazwa 19 liter (z myslnikiem 20) i jeszcze nigdy nie przeczytalem tej nazwy do konca... moze ona nawet jeszcze dluzsza jest..?? Juzeg, a czy Ty lubisz Tarnów? I Sidhe tez niech napisze, czy lubi! O! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzeg Re: II LO lubi Tarnów, a mniej Tarnobrzeg! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 15:23 Lubie Tarnow z kilku powodow. Po pierwsze primo w tarnowie jest bardzo fajny supermarket gdzie jest tani kubus banan-marchew-jablko. Obliczylem ze gdyby wykupic caly zapas kubusiow to zaoszczedzilibysmy rownowartosc dniowki prezydenta Najjasniejszej. Po drugie primo Tarnow latwo sie odmienia przez przypadki. Mimo tego ze wspieram akcje www.bykom-stop.avx.pl to po dwoch piwach nie mam pojecia jak sie Tarnobrzeg odmienia. Dlatego tez Tarnow jest lepszy od Tarnobrzegu (vide Masala Soundysytem - Od TarnobrzegU po Bangladesz). Musze jednak przyznac ez o Tarnowie nie powstala zadna pisenka, a przynajmniej ja o takowej nie slyszalem. Po trzecie primo Tarnow posiada obwodnice (dziurawa jak pieron ale posiada), na ktorej mozna bic rekordy predkosci jazdy po dziurawej drodze. Przy odrobinie sczescia mozna scigac sie na ciwerc mili z pociagiem relacji Działdowo - Brodnica, ktory nie jezdzi od circa 4 lat. Bedac przy tematyce kolejowej Tarnow ma ta niezaprzeczalna zalete, ze gdy jedzie sie pociagiem z Kraka do Rzeszowa tudziez odwrotnie, pociag stoi na tyle dlugo na stacji, ze mozna poogladac szwedajacych sie zuli. Po prostu ambrozja dla socjologa. Jeste jeszcze wiele powodw, dla ktorych lubie Tarnow. Gdyby byl kierunek Tarnologia na nieistniejacym Uniwersytecie Tarnowskim to z checia bym go studiowal. Mysle ze to jest sluszna koncepcja. Pozdrawiam tradycyjnym starym Tarnowskim pozdrowieniem Kopytko! Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re:II LO lubi Tarnów[+Kubusie] a mniej Tarnobrzeg! 29.12.05, 17:40 przykro mi Zyawisko, że nie czytasz moich postów do końca :( ja Twoje czytam nawet jak są dłuższe niż konstytucja IV RP :P ;) a Tarnów... cóż, piękne miasto, choć zawsze jestem tam tylko przejazdem... ale miło się przez nie przejeżdża zarówno samochodem jak i pociągiem... i bardzo krzepiący jest napis TARNÓW widziany z okna pociągu, wywołuje falę krzepiących myśli, np. "jeszcze tylko godzina tej męczarni..." albo "za godzinkę będę w domku..." tudzież "no, jeszcze drugie tyle..." a skoro Juzeg mówi, że w Tarnowie jest Kubuś banan-marchew-jabłko i to w przystępnej cenie, to jeszcze bardziej mi się Tarnów podoba :D i generalnie Tarnów fajnym miastem jest! :D pozdrawiam wylewnie :D Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Re:II LO lubi Tarnów[+Kubusie] a mniej Tarnobrzeg 30.12.05, 10:43 Masala powinna (powinno?) w ramach rehabilitacji dokonań Tarnowa wydać piosenkę z refrenem: "To się nie mieści w głowie, Kubuś jest tańszy w Tarnowie!" Jeszcze zachwalając tak dalej ten Tarnów to: bylem w nim kiedyś nieco dluzej niż tylko przejazdem (jakies 1,5 godziny miedzy pociagiem a autobusem) i za dworcem kolejowym obserwowalem dwoch zataczajacych sie zulikow ciagnacych (chociaz nie wiem, kto byl podmiotem a kto przedmiotem ciągnienia...) wozek ze złomem samym środkiem ulicy! A bedac jeszcze przy tematyce kolejowej: dworzec w Tarnowie jest bardzo podobny do dworca, ktory byl kiedys w Rzeszowie, a ktorego plany odbudowy ugrzezly gdzies miedzy biurkiem pani Zosi z Wydzialu Architektury i Wybielania Białego, a stolikiem pana Władka z Wydziału Walki z Agresją Sprzedawców Zapiekanek. Aha i najwazniejsze!!! Nie wiem, czy byliscie kiedys na dworcu w Tarnowie (wewnatrz znaczy się). Jesli nie, to jezdzcie kiedys do Krakowa osobowka z przesiadka w Tarnowie wlasnie! Mianowicie (jak ja lubie to slowo i jednoczesnie pozdrawiam pania Ostasz! :) ) hale główną dworca wyscielaja dokladnie takie same cesarsko królewskie płytki ceramiczne (nie wiem, czy w Tarnowie się mówi flizy...) jak w II LO w Rzeszowie!! I to jest argument za tym, że II LO uwielbia Tarnów nieprawdopodobnie wręcz! Sidhe, dziekuje ci za to, ze czytasz moje posty, mimo, ze sa dlugie, nudne, i w ogole jakies takie nieczwartorzeczpospolite... To mnie bardzo podbudowalo! Bede pisal jeszcze dluzsze, jeszcze nudniejsze i jeszcze nieczwartorzeczpospolitsze posty! ;) Teraz taka reflesja mi sie nasunela - moze by pojechac do Tarnowa na Sylwestra? :D Nie, to juz zbyt durny pomysl :D Pozdrawiam cesarsko-królewsko-rzeszowsko! Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Tarnologia 30.12.05, 10:46 Zapomnialem o Uniwersytecie Tarnowskim i tarnologii, ktorą bede chyba wykladal, gdy tylko zaloza Wydzial Tarnologii Stosowanej na Uniwersytecie Tarnowskim (gdy tylko ten ostatni tez oczywiscie zaloza...) Pozdrawiam raz jeszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re: Tarnów i Nobel 30.12.05, 11:04 Zyawisko, wspaniały tekst: "To się nie mieści w głowie, Kubuś jest tańszy w Tarnowie" Nobel się należy! ja się w sumie dziwię, czemu żadnego z autorów tego forum nie brano pod uwagę przy przyznawaniu literackiego Nobla... już nawet wiem, co możnaby napisać w uzasadnieniu: "za kształtowanie obrazu II LO w internecie [a więc i w świecie]" o i powinniśmy stworzyć typowo drugolicealną nagrodę: literacka osobowość roku... no czemu nikt nie przyznał żadnej nagrody naszym forumowiczom? czemu, czemu czemu??? [i nie piszcie: "bo nie ma dżemu" :P] pozdrawiam miodowo ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzeg Nobel w II LO,zaprosmy go!(ale rym czestochowski) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 11:17 Osobowosc Roku to niezly pomysl! Biorac jednak pod uwage teorie akceptacji wladzy, to osobowoscia roku zostanie ten ktorego sie wszyscy boja :D. Musialaby byc jakas kapitula ktora by wreczala glowna nagrode, kaandydatow moglby kazdy zglaszac wraz z uzasadnieniem, a dziczy i cholocie pozostawi sie nagrode publicznosci. Nagrode funduje Szkolny Klub Milosnikow Jednynej Slusznej Rozglosni przy Osiedlowym Klubie Kwiaciarki Niezrzeszonej! O! Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Życzenia noworoczne! 31.12.05, 09:35 Z okazji zbliżającego sie Nowego Roku samych sukcesów II LO! Coby maturzysci 2006 wypadli chocby w polowie tak dobrze, jak ci z roku ubieglego (choc jeszcze ciagle trwajacego). Zapamiętajcie nasze hasło: "Matura 2005. Mars 2030", wy w miarę do swoich ambicji mozecie ulozyc wlasne np. "Matura 2006. Matura 2007..." - to dla malo ambitnych. Albo "Matura 2006. Pałac Prezydencki 2025" - to dla tych, co maja malo zdolnosci, ale duze ambicje. Albo jeszcze np. "Matura 2006. Mistrzostwo Wojewódzwa Podkarpackiego w Synchronicznych Skokach Spadochronowych 2012" - dla tych, ktorzy maja duze zdolnosci, ale male ambicje. Aaaa, i jeszcze cos dla tych, ktorzy maja duze zdolnosci i ogromne ambicje: "Matura 2006. Człowiek Roku <<Naszego Dziennika>> 2047"! Wielka przyszlosc przed wami, drugolicealistami (alem sobie polecial częstochową) :D Wszystkim forumowiczom dużo pomyślnosci, szczęscia i radości! :) Pozdrawiam jeszcze rzeszowsko! Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Rok 2005 był to dziwny rok... ;) 01.01.06, 02:38 Chcialem dokonac uroczystego pierwszego wpisu w roku 2006. Zas rok 2005 byl to dziwny rok... ;) Kto wie jaka ksiazka sie tak zaczyna? :> Ponawiam najlepsze zyczenia dla wszystkich! Pozdrawiam jednoczesnie kurdwonowsko. Obca wlasnie sie kreci w poblizu, szuka jakis kocykow, poduszek i innych przyborow umiękczająco - ocieplajacych, bo ... idzie spac... :P Ja tez! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzeg Re: Rok 2005 był to dziwny rok... ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.06, 12:30 "Rok 2005 był to dziwny rok... leczy My, naród Kaczystowski z piesnia na ustach i jedyną słuszna ideologią budujemy IV RP." Poczatek preambuly nowej konstytucji. Co wygralem ? Ja chcialem tylko powiedziec ze ruda wóda na myszach rzadzi. Większy kac jest tylko po koniaku :D. Pozdrawiam cala ekipe melanzowa oraz milosnikow w/w trunku ktorzy opanowali tajemna sztuke likwidacji kaca:) I jak zawsze zchychye wam stcheschliwhegho nowegho roku :D Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Re: Rok 2005 był to dziwny rok... ;) 01.01.06, 14:55 No wygrales Juzeg pol flaszki. Owszem Nowa Konstytucja miala tak brzmiec, ale zmieniono nieco formule na: "My Naród Polski, od Piasta Kaczodzieja przez zwycieska bitwe pod Kaczwaldem i pokonaniu Gęśżaków w roku Kaczym 1410 aż po jaśnie oświeconego Lecha II...". Tak więc konkurs jest nadal otwarty. Odpowiedzi nalezy nadsylac do 37 Pomidora (kalendarz po rewolucji francuskiej). Juzeg, a jakby tak rudą wódę na myszach zatabaszczyć? (Sam sproboj odnaleźć źródło tego słowa!) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzeg Re: Rok 2005 był to dziwny rok... ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.06, 20:58 Ja nie zatabaszczyłem rudej wódy a zacygarzyłem Dominikańsko. Tez zacnie. Źródło jak zawsze bije z gór Kotliny Kłodzkiej (albo z Torunia ul Żwirki i Wigury 80). Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re: Rok 2005 był to dziwny rok... a 2006!!! 02.01.06, 20:57 rok 2006 ledwie się zaczął a tu już mamy widoczne skutki nowej władzy! nie, nie chodzi o kaczory ani o IV RP... PRL powrócił! oczywiście za sprawą naszego I skretarza II LO... półki w barze i sklepiku świecą pustkami! przychodzi sobie taki drugolicealista (na 15-minutówce!) do baru kupić bułkę i co? ani bułki, ani pączka, ani rogalika! same tylko batony i Tarczyny.. ja protestuję! pozdrawiam protestująco :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzeg Re: Rok 2005 był to dziwny rok... a 2006!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 22:12 Proponuje w takim razie wprowadzic nowa linie sokow Tatarczyn - na occie. Batonik powinien byc o smaku musztardy. Klimat bedzie i ten koles co PRLu na oczy nie widzial a sie zrobil na pierwszego sekretarza powinien poddac sie lustracji. Umyslowej. Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Re: Rok 2005 był to dziwny rok... a 2006!!! 02.01.06, 22:20 Batonik o smaku musztardy, ale z nadzieniem drożdżowym! Inaczej nie przejdzie! :D Sidhe, prawdziwa komuna bedzie, jak pojawia sie bulki zawiniete w gazetę! Ale jak to mawiał Stirlitz: gazeta jest lepsza od radia! Obecnie kawał ten nabiera nowego znaczenia... Pozdrawiamy pewna torunską rodzinę! Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re: Rok 2005 był to dziwny rok... a 2006!!! 03.01.06, 19:44 no to już wiemy jaki zrobić użytek z gazetki szkolnej, której nikt nie kupuje! ;] dziś nasi tajni współpracownicy odkryli, że gdy zna się właściwą godzinę, można nawet kupić w sklepiku Kubusia spod lady! oczywiście nie w cenie tarnowskiej, ale zawsze coś! :D nie jestem tylko pewna, czy jest to tradycyjny Kubuś banan- marchew-jabłko, czy może Kubuś ocet-chrzan-musztarda.... pozdrawiam musztardowo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Re: Rok 2005 był to dziwny rok... a 2006!!! 03.01.06, 20:36 Sprawdz jeszcze czy na Kubusiu nie ma etykiety zastepczej. I czy przypadkiem nie jest w ogole w opakowaniu zastepczym!! Np. w słoiku, czy musztardówce... A jesli przypadkiem doszloby do sytuacji, ze Kubuś byłby na kartki, obiecuje utworzyc korytarz powietrzny na II LO! Tylko boje sie, ze przy zrzucie Kubusie zamienia sie w nawoz kubusiowy... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzeg Zeby kubus byl kubusiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 13:44 Sprawdz czy nie ma na kontrwtykiecie napisu "produkt kubusiopodobny". Znam ciekawse napoje ktore mozna zawinac w gazetke szkolna :D. Zyawisko, ja zalatwie jakas paralotnie i bedziemy rzucac kubusiami w ludzi. Mysle ze pekajaca czaszka i mozg odpowiednio zamortyzuja lot kubusia. Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Żeby Kubuś był Puchatkiem (Moherkiem) 04.01.06, 16:14 Mysle, ze jesli czaszka i mózg nie wystarcza, to zobaczymy, jak to bedzie z moherowymi beretami... ;) Tylko, czy w II LO są moherowe berety? Sidhe, przyznaj sie!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re: Żeby Kubuś był Puchatkiem (Moherkiem) 04.01.06, 20:21 ja niestety [sic!] takowego nie posiadam.. ale myślę, że parę by się znalazło, bo moher ostatnio w modzie... oprócz moherowych beretów dostrzegłam w II LO moherowe szaliczki, rękawiczki, sweterki, a nawet spódniczki! [o zgrozo!] ;) jednocześnie w naszej szkole kwitnie moherowa propaganda, pojawiają się np. wizerunki uśmiechniętej babci w moherowym berecie z podPiSem ŻYJ MOHEROWO! tudzież dziarskiej staruszki dzierżącej transparent z hasłem typu RYDZYK RULEZ! także, moheru ci u nas dostatek i kubusiom nic złego nie grozi :D pozdrawiam moherowo ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientusfh Re: Żeby Kubuś był Puchatkiem (Moherkiem) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 15:08 Co do moherków w II LO to jest jeden doskonały przedstawiciel: - różowy moherowy beret - jasnobrązowy wełniany płaszcz do kostek ala przysłał wujek z ZSRR - nienawistny wyraz twarzy - posiadaczka klucza sali 24 Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Re: Żeby Kubuś był Puchatkiem (Moherkiem) 06.01.06, 16:31 Gość portalu: Mientusfh napisał(a): > Co do moherków w II LO to jest jeden doskonały przedstawiciel: > - różowy moherowy beret > - jasnobrązowy wełniany płaszcz do kostek ala przysłał wujek z ZSRR > - nienawistny wyraz twarzy > - posiadaczka klucza sali 24 Kto to moze byc...? Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re: Żeby Kubuś był Moherkiem na studniówce 06.01.06, 22:04 no właśnie.. kto??? ;> podejrzewam że oprócz klucza do 24 ma jeszcze cały pęk innych kluczy.. ale jeśli się mylę, dajcie znać ;D a klasy trzecie zaczęły dziś próby poloneza.. no.. jak wiadomo, próby to nie ten sam poziom co sale balowe w Wiedniu.. ale proszę się z maturzystów nie śmiać! a skoro moher teraz w modzie, firma odzieżowa Tadeusz & Sons & Grannies oferuje bogaty wybór moherowych garniturów i sukni balowych, a także dodatków: krawatów, torebek, bucików i moherowych kwiatków do włosów czy butonierki.. pozdrawiam moherkowo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientusfh Re: Żeby Kubuś był Moherkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 12:13 Postać ta to słynna żeńska wersja K. Ojczyka i nie ma pęku innych kluczy Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re: Żeby Kubuś był Moherkiem 09.01.06, 20:05 no to jak nie ma pęku kluczy i sweterka z bałwankiem to ja nie wiem... ;) ale co się dzieje z resztą? utonęliście w książkach czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Stanowisko absolwentów II LO! 09.01.06, 23:27 Z racji tego, że utoneliśmy, to nie odpisujemy. Poza tym strasznie tu nudno ostatnio i z Obcą stwierdziliśmy, że dopoki II LO nie wykarze sie forumowa kreatywnoscia i zainteresowaniem, dopoty absolwenci nie będą się szczegolnie udzielać :P Ot, rzekłem! Pozdrawiam! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientusfh Re: Żeby Kubuś był Moherkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 21:45 Czy wszyscy zapomnieli o kacie milionów Dorothe Wyhnar, czy tylko nie kojaży sie wam z moherem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzeg Star Wars w II LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 14:18 Mnie sie kojarzy z Ciemna Strona Mocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientusfh Re: Star Wars w II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 17:51 Ciemna strona mocy przy pani W jest jasna i pogodna niczym Maryan Puszkarewicz po pierwszym założeniu swojego wiecznego dresu marki DONIC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzeg Re: Star Wars w II LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 20:17 Ja nie rozumiem czemu sie czepiasz akurat pani W. Jest wielu innych nauczycieli, ktorym mozna nawrzucac duzo wiecej. Poza tym jakies uzasadnienie by sie przydalo. Nieprawdaz ? Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Re: Star Wars w II LO 11.01.06, 22:52 Juzeg... od kiedy tys taki obronca ludzkosci? Chyba nie masz wspomnien z liceum... Chyba nie pamietasz, co kiedys myslales i mowiles :D Pozdrawiam! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientusfh Re: Star Wars w II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 12:41 Co do czepiania się pani Wojnar to wszelka argumentacja takowych naprowadza zawsze na autora, ja niestety ciągle chodzę do tej szkoły i chcę ją skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzeg Re: Star Wars w II LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:38 No to poczekamy. Pażiwiom, uwidim :) Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re: Star Wars w II LO 12.01.06, 20:59 ach.. to dlatego na to nie wpadłam... ja się nie germanię ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrn Re: Star Wars w II LO IP: *.pk.edu.pl 18.01.06, 18:00 ja tak jak zwykle troche poczasie, ale coz zrobic ;] jedno tylko "ale" do juzga... przypomnij sobie czego sie nie robilo, zeby byc pytanym z zakupow dopiero w grudniu... oj to byly czasy ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzeg Re: Star Wars w II LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 15:51 zyawisko napisał: > Juzeg... od kiedy tys taki obronca ludzkosci? Chyba nie masz wspomnien z liceum > ... Chyba nie pamietasz, co kiedys myslales i mowiles :D > > Pozdrawiam! ;) Nadal to pamietam i nadal budze sie w nocy zlany potem jak mi sie sni lekcja niemieckiego.:D Nie boj nic, az tak mi jeszcze nie odbilo :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientusfh Re: Star Wars w II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 14:59 Nawiązując do poprzedniej wypowiedzi. Niestety ja nie mogę obudzić sie z tego koszmaru. Zbyt mocno tkwie w objęciach Morfeusza. Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e ale się zrobiło metaforycznie... 15.01.06, 15:14 paskudny ten Morfeusz że tak mocno trzyma ;) a w II LO wielkie odliczanie! za 15 dni pierwsza tura studniówek! maturzyści dzielnie próbują poloneza i walca [btw. wiecie, że Johann Wolfgang Goethe uważał, że szanującej się kobiecie nie uchodzi tańczyć walca z innym mężczyzną niż własny mąż lub narzeczony? ;O co to były za czasy...] jak te próby wygladają, najlepiej wiedzą drugoklasiści podglądający tańczących ;) podobno jako masa wyglądają bardzo ładnie ;] pozdrawiam tanecznie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientusfh Re: ale się zrobiło metaforycznie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 20:55 Tia, Morfeusz rzeczywiście paskudny tylko taki jakiś bardziej ludzki niż metaforyczny niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bang bang Re: ale się zrobiło metaforycznie... IP: 82.160.22.* 19.01.06, 18:07 hop na pierwszą strone ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcaco si eporob Re: ale się zrobiło metaforycznie... IP: *.autocom.pl 21.01.06, 16:15 ilo ja egzaminy zdaje zyawisko tez walczy dzielnie a wszyscy si epozostali obijaja strasznie!! czy kreacje na studniowki gotowe?? czy deptanie na polnezie w miejscu a w walcu po nogach partnera przecwiczone??? no jesli tak ! to poloneza czas zaczac!! Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e forum zamarzło 22.01.06, 22:01 to wszystko przez te trzaskające mrozy na które nawet Chuck Norris nic nie poradzi :P a tak baj de łej... macie jakieś pomysły jak to zrobić, żeby nie odczuwać mrozu tak dotkliwie? hodowanie futra na nosie udaje się tylko jednemu panu Marianowi P. :D Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Nie wierzę... 31.01.06, 21:07 Co to się dzieje, moi drodzy?! Najwspanialsze forum rzeszowskie zamar(z)ło?! Nie chce mi się wierzyć! Sidhe, co to ma byc? Gdzie jakas mobilizacja spolecznosci II LO? Chyba wszyscy nie biora udzialu w czynie spolecznym zarzadzonym przez Przewodniczacego? Chyba nie uwierzyliscie w gloszone prawdy objawione o panstwie socjalnym? Tak nawiazujac do Przewodniczacego... Urzekł mnie... Ten wywód na temat głupoty, wojny, głupoty wojny, wojny z głupotą, głupoty wojny z głupotą...(niepotrzebne skreslic)... to wszystko ujmuje za serce. Za to serce, co Jolancie krwawiło. Za to, w które Mickiewicz patrzać kazał. Za to, które prof. Religa przeszczepił. A nawet za to sztuczne serce - www.polskieserce.pl - też! A ten cytat z Marka Twaina... co tam, że każdy go slyszal co najmniej 50 razy. Ja rewanżuję się takim cytatem o wojnie: "Wojna jest niedobra, wojna jest zła! Wojna to śmierć, to krew... to morze krwi... to ból... bul bul bul bul..." Ja od dziś też jestem pacyfistą! I antyglobalistą - Ziemia jest płaska! Wzruszyłem się... Ha! Ale urzeka nas Przewodniczący czymś jeszcze! Po całym tym wielostronnicowym, pacyfistyczno intelektualnym wywodzie zwraca uwagę mało spostrzegawczego czytelnika swym ukrytym hobby. "Lubię także pisać" zauważa Przewodniczący. Coś podobnego... Zapraszamy na forum! :) Na tym nie koniec. Więcej dowiedzieć się o naszym Przewodniczącym można z wywiadu przeprowadzonego przez Szkolną Gazetkę (jestem najwierniejszym czytelnikiem, nie zwracajcie uwagi na ortografy! "Zdarza" też można pisać przez "ż"... zdaŻa się... ;) ). Już na wstępie podstępnie zapytany przez dziennikarki MIRAS o przyczynę zwycięstwa w wyborach, odpowiada z rozbrajającą szczerością: "Bardzo pomogli mi także znajomi..." Myśle, że listy wyborcze SLD nie są jeszcze zamknięte... Masz duże szanse! ;) Dalej aż łza mi się w oku zakręciła na wspomnienie o Krzyśku Mosiężnym... To były czasu... To se ne vrati... ;) I wreszcie motto Szefa: "Rób, co uważaj i uważaj, co robisz!"... skąd ja to znam? Czyżby tu ktoś chciał wygryźć kogoś ze stołka? Czy Dyrektor nie powinien zacząć się niepokoić? Na koniec jeszcze jeden dowód na szczerość Przewodniczącego: "Lubię [...] chodzić do kina, ale na takie filmy, których sam nie do końca rozumiem". Z tego samego powodu uwielbiam oglądać Al Dżazirę, chodzić na wykłady z fizyki jądrowej prowadzone po norwesku i czytać Kanta na trzeźwo. Mamy z Mirasem wiele wspólnego. Wszak jedna szkoła! ;) Pozdrawiam Przewodniczącego bardzo serdecznie! Mam nadzieję, że już któraś kolejna próba reaktywacji forum, jak zwykle się powiedzie. Liczę, na obecność Juzga. Z Obcą może być gorzej, ale jest usprawiedliwiona. Za to dla Sidhe nie ma najmniejszego usprawiedliwienia! :P Pozdrawiam zimowo! :) Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re: Nie wierzę... 31.01.06, 21:26 dla niewtajemniczonych: chodzi o tzw. "krótką autoprezentację" przewodniczącego Mirasa na stronie www.2lo.rz.pl/index.php? dzial=samorzad&sekcja=przewodniczacy w tym miejscu dołączam się do Zyawiska w ocenie tejże autoprezentacji i szczerze współczuję ewentualnym przyszłym czytelnikom tekstów Mirasa... aż łezka się w oku kręci na wspomnienie porzednich przewodniczących... gdzie te czasy... a co do prób reaktywacji forum: podejmowałam się kilka razy, ale ze średnią skutecznością... obiecuję większą aktywność, ale nie będę pisać dwóch postów pod rząd. i wcale nie będę się usprawiedliwiać, bo nie muszę :P :D ninejszym pozdrawiam równie zimowo co Zyawisko, ale też bardziej feriowo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Re: Nie wierzę.. 31.01.06, 21:59 sidhe-e napisała: > ninejszym pozdrawiam równie zimowo co Zyawisko, ale też bardziej feriowo ;) Nie bądź złośliwa... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re: Nie wierzę.. 31.01.06, 22:51 zyawisko napisał: > > > ninejszym pozdrawiam równie zimowo co Zyawisko, ale też bardziej feriowo > ;) > > Nie bądź złośliwa... ;P ja nie jestem złośliwa... ja tylko trzeźwo oceniam sytuację :P odwdzięczysz sie przy innej okazji :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientusfh Re: Nie wierzę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 22:57 Mimo iż nie należę do starej zasłużonej kadry II LO a jedynie do niej pretenduję z racji bytności w klasie maturalnej, czuję się w obowiązku poprzeć Zyawisko w tym co napisał, wcześniejsi przewodniczący (tu niechętnie muszę oddać pokłon pannie Kordoń acz ze wstrętem) w porównaniu z obecnym to geniuszew swoim fachu że nawet nie wspomnę wyczynów na tym polu Krzesztofa Mosiężnego. Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Re: Nie wierzę... 01.02.06, 14:01 Nie sądziłem, że uda mi się wywołać aż taką dyskusję na temat władzy w szkole. Myślę, że poprostu zazdrościcie! :P Chcielibyście należeć do szkolnej filii GTW! Ja znam wasze niecne plany przemianowania ul. ks. Jałowego na ul. Ordynacką :P Tylko czekać aż znajdzie się taki szkolny Michnik z dwoma dyktafonami ;) Oj, będzie się działo! Myśmy już dawno temu wnioskowali z Juzgiem, żeby w szkole utworzyć Specjalną Komisję do zbadania Sprawy. Nikt nas wtedy nie słuchał... Jak zwykle zresztą... :P Pozdrawiam komisyjnie! Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e wielka prośba do Zyawiska 01.02.06, 17:45 nie ujawniaj tu tajnych planów szkolnej grupy konspiracyjnej, bardzo Cię proszę. przewodniczący ma w szkole taką władzę jak mrówka w ulu, więc nie ma się co przejmować. władzę faktyczną sprawuje szkolne podziemie [z Panem Jankiem na czele]a każdy dobrze poinformowany drugolicealista wie, że najważniejszym pomieszczeniem w szkole nie jest ani sekretariat, ani pokój nauczycielski, a Szczurownia - skarbnica mądrości II LO. a kto tam urzęduje i co tam robi, to już inna sprawa... :D pozdrawiam podziemnie! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Andergrałnd! 01.02.06, 18:29 Sidhe mi wlasnie rozjasnila umysl, juz wiem, co to jest Szczurownia! ;) Sala z najlepsza akustyka w szkole! ;) Sala mądrosci zyciowych na lawkach! Z najwspanialszym numerem na swiecie - 31, wszak każdy wie, że to koło siódemki! ;) Szkolne podziemie zawsze istnialo! Prawdziwe zycie szkolne jest wlasnie tam! Kto o tym nie wie... to, nigdy sie nie dowie! ;) Pozdrawiam wszystkich feriowiczów! Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re: Andergrałnd! - errata 01.02.06, 19:13 no podziemie działa tak dobrze, że nawet Zyawisko nie wie za dobrze, gdzie jest Szczurownia :D oczywiście koło siódemki jest sala nr 30 - najbardziej chyba znienawidzona przez społeczność II LO.. a jeśli komuś się zapomniało, jak wygląda podziemie II LO, Podziemny Komitet Turystyczno-Krajoznawczy zaprasza :D pozdrowienia dla studentów :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzeg Coś Wspaniałego!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 21:21 Ja już kolejny dzien z rzedu leze pod stolem, choc powod tym razem jest inny niz zwykle. Po przeczytaniu tekstu przewodniczacego, kosci udowe same wyskoczyly mi z panewek. Cos wspanialego. Ja mysle ze glupota to wspanialy temat na sezon ogorkowy. Glupota raz opisana nie znika wiec mozna po niej jechac na okraglo. Dlugo myslalem nad tym co ma piernik do wiatraka, co ma Auschwitz (o polskim Oswiecimiu nie mowiac, choc chyba nie chodzi o miasto, a o oboz Auschwitz-Birkenau jak juz mamy byc tacy poligloci) i pacyfizm do samorzadu. Co do pierwszego slimak w uchu mi sie wyprostowal i nie wymyslilem, ale co do drugiego znalazlem powiazanie. Mysle ze w ramach pacyfizmu samorzad powinien wydac rozporzadzenie o zakazie wstepowania uczniow do Strzelca, LOKu, a Bron Boze do Pilsudczykow bo oni w mundurach czasem chodza. Cos wspanialego. To jedyne powiazanie pacyfizmu z praca przewidniczacego. Widze silny wplyw roznych wersji expose premiera, gdyz jest mase wspanialych zdan, ktore nic nie wnosza, oraz zero powiazania z tematem. Cos czuje ze kolega na PiS glosowal. Merytorycznie - dno. Mozesz byc cylkista, masonem, sluchaczem Radia Maryja, fetyszysta koparek, czy nawet kumplem Piaska. Nikogo to nie interesuje. Po to zostales wybrany przewodnioczacym samorzadu zeby w miare mozliwosci prowadzic prace samorzadu. Tylko po to. Samorzad nie jest tuba do wyglaszania dywagacji na temat glupoty. Ty masz dzialac. Wymadrzac sie mozna w gacetce, tu na forum, czy na audiencjach..yy..tfu ...na akademiach. Rozumiem ze ma swiete prawo napisac co Ci sie podoba, ale na litosc Boska niech to bedzie chociaz w 2% zwiazane z tematm. Wyobraz sobie taka dyskusje. Pytasz sie na zebraniu jak ida przygotowania do, dajmy na to, Dnia Buraka Pastewnego, a ktos Ci zaczyna opowiadac o tworczosci Franka Sinatry. Troche to wieje absurdem, a niekiedy i brakiem szacunku. Chcesz walczyc z glupota, a sam sie probujesz w jej ramy wcisnac. PS. na stronie drugiego jest napisane "Ze wzgledu na tragedie w Chorzowie..." A ja myslalem ze Targi Katowickie sa w Rybniku. PS2. Kalendarz po prawej juz w ogole wymiata. 30.01-9.02.2006 Ferie zimowe --------- 28.01.2006 Tragedia w Chorzowie ---------- 24-26.12.2005 Boże Narodzenie Proponuje dowalić jeszcze Tłustym Czwartkiem! PS3. Niestety nie mozna polemizowac z przewodniczacym w zaden sposob bo zadal mase pytan (nie wygladajacych na retoryczne) i nie dal mozliwosci odpowiedzi. Czuje sie zaszczuty pytaniami jak czytam ten tekst. PS4. Mysle ze kolega Miras ma przerost formy nad trescia i zapedy na humaniste roku. Nie wpadles chlopie na to ze nalezysz do tego samego gatunku homo sapiens i zaledwie 500 lat temu moze jakis twoj przodek myslal ze jest jedna polkula. Nie stwiaj sie jako ostatni sprawiedliwy ktory bedzie walczyl z glupota i jedyny madry. Znam juz takich paru. Ali ibn Abi Talib kiedys napisal "Kto zbyt długo walczy z głupotą, może na zawsze stracić z oczu prawdę". Tego cytatu trzeba dluzej poszukac niz Twaina :> PS5. Czekam na kolejne teksty przewodniczacego! PS6. Powiedziec komus, ze jest idiota to nie obelga lecz diagnoza. /Julian Tuwim/ Jak ktos chce wpie..intelektualny to zapraszam do polemiki z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientusfh Re: Coś Wspaniałego!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 21:39 Juzeg ja ci mówię ty nie czekaj na następne dzieła Mirasa, takie stężenie głupoty odbija się na zdrowiu. Niestety coś o tym wiem gdyrz po ostatnim zebraniu samorządu uczniowskiego i wysluchaniu mowy Przewodniczącego do końcas tygodnia dochodziłem do siebie(a przemówienie było około pniedziałku). Więc ostrzegam cię jest to zabawa tylko dla ekstremalnie wytrzymałych innym może grozić większymi szkodami umysłowymi niż lekcja z połączeniem Kaplity, Ojczyka i Wojnarowej, tyle że tam są jakieś kożyści edukacyjne a z dzieł Mirasa..., może lepiej spuśćmy na to zaslonę milczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientusfh Re: Andergrałnd! - errata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 21:22 Co wy wiecie o podziemiu W roku szkolnym 2005/2006 całą jego częścią na południe od Szczurowni(TM) a dokładniej strategicznymi przesmykami koło szafek 79 i 82 oraz wschodnim wejściem rządzą Służby Patrolowe im. Porucznika Borewicza, pan Janek już kilka razy w heroicznych atakach bróbował je odbić ale został odparty ostatnio w starciu pod gabinetem higienistki. Mamy nadzieję wraz z kolejną ofensywą planowaną na luty przejąć także rejony na połnocy włącznie z zajęciem Szczurowni(TM). Niestety wróg nie śpi i już coś szykuje przy wschodnim wejściu, ale SP zawsze zwarte i gotowe bronić wolnego Andergrandu. Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Re: Andergrałnd! - errata 01.02.06, 22:46 Oj dawno mnie w II LO nie bylo, stad moj blad odnosnie lokalizacji oslawionej sali nr 31! Mysmy ja poprostu inaczej nazywali. HRN opisal jej drzwi dosc dokladnie, choc jeszcze za naszej obecnosci zostaly one bestialsko przez konserwatorow zamalowane farbą olejną koloru szkolno - urzędowego. (Skąd oni takie kolory biorą...?). Podobnie bestialsko zostały zamalowane drzwi do KONSERWATORIUM - PROSEKTORIUM, sklepu z TANIM PIWEM, które tak pieczołowicie z HRNem, z narazeniem zycia i zdrowia, opisywalismy! Nie uszanowano naszergo wysilku, ale coz... prawdziwych artystow poznaje sie dopiero po dlugim czasie... Sala 31 fatycznie jest jeszcze większa kopalnia madrosci, niz 30stka, w której tez udawalo sie znalezc owoce pracy intelektualnej uczniowskiego pospolstwa. Zaś ściany sali 31 sami tez ozdabialismy licznymi parolami. Uwazne oko dostrzeze mysli, ktore moja byc przeslaniem na cale zycie... ;) Juzeg, przeczytalem Twoje wypociny! Dlaczego skrytykowales tak osobę, ktorej nawet na oczy nie widziales! To, ze nie lubisz Kazimiery Szczuki, nie znaczy, ze musisz mieszac z blotem kazda osobe, ktora wyglada, jak ona! To, że nie lubisz Mandaryny, nie musi oznaczac, ze ochrzanisz każdego, kto mysli, tak jak ona! To, że nie lubisz Marka Jurka... ;) Nawiazujac jeszcze Szanowna Juzgu do adekwatnosci wypowiedzi Przewodniczacego, zamieszczonej na szkolej stronie www - przypomnial mi sie ten kawal o Kazimierzu Marcinkiewiczu, ktory zapytany o to, co slychac u jego zony odpowiedzial: "znajda sie na to pienidze" ;) Droga Sidhe! Mialas do nas pretensje o brak aktywnosci na forum. Zreflektowalismy sie. Piszemy z Juzgiem posty, ktorych dlugosc zadziwia nawet najwspanialszych powiesciopisarzy, najwiekszych retorow, a nawet naszego (bardziej: waszego) Przewodniczacego! Tymczasem Twoje wypowiedzi, wiele do zyczenia pozostawiaja! Krotkie takie... O wszystkiem i o niczem! Mam nadzieje, ze swoja postawa pokazesz, ze nasze forum jest jak Chuck Norris. Nigdy nie zamarza! I tak jak Chuck Norris, przy -273 st. C, zakłada dopiero pierwszy sweter. Szanowny Przewodniczacy! Mimo, ze nie znamy Twojej osoby, jestesmy pod wrazeniem wplywu, jaki wywierasz na to forum. Jeszcze zaden Przewodniczacy nie byl tutaj tak skrupulatnie omawiany, co zasluguje na specjalna uwage, gdyz, jak juz wspomnialem, nie mamy o Tobie najmniejszego pojecia (dlatego tez taka krytyka ;) ). Jesli wiec czytasz nas w tej chwili, spojrz w skupieniu w glab swego monitora. Ukarzemy sie tam z Juzgiem na 15 sekund i przekazemy Ci dalsze istrukcje! Poza tym zachecamy do pisania na forum! To nie boli! Spotkasz tu wiele glupich osob, z ktorymi bedziesz mogl powalczyc! Jestesmy z Juzgiem do Twojej dyspozycji! Slyszalem kiedys takie oto haslo: "Nie wdawaj sie w dyskusje z idiota, sciagnie cie na swoj poziom i pokona doswiadczeniem!". Nie jestesmy z Juzgiem zwolennikami tej maksymy. Uwazamy sie za sredniej klasy debili, a jeszcze nigdy nie udalo nam sie z nikim wygrac dyskusji! Probowalismy sie nawet klocic miedzy soba. Ni ciula! Obydwoje zawsze przegrywamy! Jestesmy przeciwienstwem wspomnianego wyzej Chucka Norrisa, on zawsze wygrywa! Zawsze! Szanowny Przewodniczacy! Przemow! Choc moze bardziej adekawtnym sformulowaniem byloby: Przepisz! Co moze jednak wywolywac pejoratywne skojarzenia z procederem sciagania! Czekamy na Ciebie, jak wojska radzieckie czekaly na wsparcie kawalerii pod Kurskiem! Jak Jarosław czekał na Lecha w międzyporodziu. Jak czekamy na połaczenie kolejowe Rzeszow - Tarnobrzeg - Warszawa. Czekamy, jak Churchil czekal na kaca! Czekamy jak pijak na tramwaj w Bystrem! Licze, ze sie doczekamy! Pozdrawiam oczekujaco! Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Re: Andergrałnd! - errata erraty 01.02.06, 23:05 "Ukażemy" pisze sie oczywiscie przez "ż"... to tak, jakby tu sie pojawiala redakcja szkolnej gazetki! ;) Choc, jesli ktos by chcial, to mozemy sie tez ukarac. Nasza ulubiona z Juzgiem kara jest wypicie 3 piw... najokrutniejsza wersja jest wypicie 3 Guinnessów... a już najwiekszym bestialstwem jest wypicie 3 Guinnessow Foreign Extra Stout!!! I wlasnie dlatego zostalismy z Juzgiem masochistami. Nie mylic z masonami! Szkolna Loża Masońska przestala działać jakis czas temu... ;) W tym miejscu chcialbym podziekowac Panu Jankowi, ze pozyczal nam kielnie, a Pani z bufetu, za to, że pozyczala nam fartuszek! Mysle, ze sie im to oplacilo. Pan Janek jest na koncowym etapie negocjacji kotraktu z najwiekszym swiatowym koncernem konserwatorskim Conservator United Ltd., a Pani ze sklepiku już niedługo będzie Komisarzem ds. Bezpieczeństwa Żywności w UE. Dymisja Davida Byrne`a już lezy na biurku Przewodniczacego Komisji. ;) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re: Andergrałnd! 01.02.06, 23:49 nie wiem tylko, czy mam Was chwalić za tę nagłą aktywność czy za trafne spostrzeżenia odnośnie Przewodniczącego... [to, że wygląda jak "męska" wersja Kazimiery Szczuki jest szczególnie trafne] ;) ja proponuję, żeby Szanowny Przewodniczący zaczął spisywać swoje ambitne przemyślenia i ulubione cytaty, na przykład na ścianach w Szczurowni, bo hasła typu "angielski to gó.." czy "prosiaczek rulez" są już oklepane... a ciekawa jestem, co Pan Przewodniczący napisałby na swój ulubiony temat: głupoty ludzkiej... ja ze swojej strony chciałabym tylko zauważyć, że ci sami ludzie, którzy nie zastanawiali się, czy może istnieć jakaś druga półkula planety, na której żyli, a których Pan Przewodniczący określa jako głupców między innymi: wymyślili koło, dzięki któremu Pan Przewodniczący może przemieszczać się w przestrzeni szybciej niż na własnych nogach; zbudowali ustrój, na którym bazuje społeczeństwo, w którym Pan Przewodniczący żyje; wznosili piramidy, zamki, świątynie i miasta [m.in. to, w którym Pan Przewodniczący uczęszcza do szkoły]; opracowali alfabet, którym Pan Przewodniczący się posługuje; dokonali niezwykłych osiągnięć w dziedzinie astronomii i ułożyli kalendarz, którym do dziś się posługujemy [w tym i P.P.]; wymyślili mydło, dzięki któremu można zachować higienę osobistą; stworzyli sztukę tkacką i wymyślili, jak można ufarbować tkaniny [co znaczy, że bez nich P.P. nie mógłby nosić swych sławnych kolorowych koszul]; wymyślili okulary, bez których P.P. widziałby niewiele; i byli w stanie umiejętnie zarządzać terytoriami swoich państw, czego z serca życzę wszystkim rządzącym. a co! ja też lubię historię! :D a nazywanie takich ludzi głupimi tylko dlatego, że nie szukali innego świata, ale zdziałali coś wewnątrz swojego uważam za głupotę co najmniej skrajną. pozdrawiam humanistycznie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
bruxsa Re: Andergrałnd! 02.02.06, 09:39 To ja może zaczne jak moja ukochana Krysia Janda : o boże boże!(machu mach) sidhe pięknie pojechałaś! jak Reksio...sama dopisz;) Miałam również okazje przeczytac myśli Pana Przewodniczącego vel Mirasa (jak to brzmi ekhm..) co więcej miałam okazje być na piwie z Panem Mirasem i sądze iż jest on nieszkodliwy...możemy popracować nad mową nad wyglądem Kazi...to wszystko da się zrobić...pozwolmy mu funkcjonować, pozwolmy tworzyć...wierzcie mi-naprawde lepiej jest czytać myśli Pana Przewidniczącego niż ich wysluchiwać...juz nawet na zebrania nie chce mi się uczęszczać...bo razi mnie to tak on mowi jak patrzy jak gestykuluje jak sie smieje, tak jak razi mnie ciamkanie i przelykanie obiadokolacji Prezydenta w 'co z tą Polska' nie mówiąc już w jaki spoób wypowiadał się o tragedii w Chorzowie...no ale zboczylam z tematu jak zresztą nasz szanowny Przewodniczący...i zbocze jeszcze raz bo jakiś kretyn wierci mi w ścianie nie wiem po kiego :| sidhe przeprowadzam sie do Ciebie... A co do władzy w szkole..sądze sidhe że jednak my mamy o wiele większą niz Miras...to do nas orcio mówi słoneczka to do nas Pan Janek wysyła znaczące sygnały (pamietasz zapinanie sweterka?) i ogólnie..jesteśmy dłuzej w tej jakże pięknej i cudownej szkole i nikt nam nie podskoczy no! Sidhe jak tylko pojawimy sie w szkołe wiesz gdzie idziemy i po co idziemy prawda?! pozdrawiam rownie feriowo acz szpitalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientusfh Re: Andergrałnd! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 09:59 Tia, przewodniczący żeczywiście jest "nieszkodliwy" bo bezczynny. Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko PP 02.02.06, 11:11 Chyba mi nie powiecie, ze przemowienia PP sa bardziej ckliwe, gornolotne i patetyczne, niz przemowienia PP Mosięznego?? Nie uwierze! Jeszcze moze mi powiecie, ze PP cytuje Juliusza Cezara tak czesto jak PP Mosiężny?? Az sie boje pomyslec, kto za rok zostanie nowym PP... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientusfh Re: PP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 12:15 Tego nie wie nawet Chuck Norris Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re: PP 02.02.06, 18:41 to nasza szkoła będzie sławna na cały świat! i będzie czakowo! :D i będziemy szkołą osobowości telewizyjnych! mamy już szkolną Kazię Sz., będziemy mieć i Chucka Norrisa :D Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Re: PP i PR 03.02.06, 10:28 Nie chce nic sugerowac, ale Jerzy Dyrektor wyglada troche jak Frasyniuk... Mielismy tez męską Violettę Villas... Nasza szkola, to naprawde zbiorowisko istot medialnych! Dobrze, ze poki co jeszcze zadnego Jacka Kurskiego nie bylo... chyba... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re: PP i PR i RP 03.02.06, 10:44 zyawisko napisał: > Nie chce nic sugerowac, ale Jerzy Dyrektor wyglada troche jak Frasyniuk... zwłaszcza jak robi zafrasowaną minę :D > Mielismy tez męską Violettę Villas... > Nasza szkola, to naprawde zbiorowisko istot medialnych! proste. wszak Drugie Liceum! :) > Dobrze, ze poki co jeszcze zadnego Jacka Kurskiego nie bylo... chyba... no ja jeszcze żadnego nie spotkałam... :) za to mamy niezwykle medialnego, wręcz multimedialnego można rzec, Ryszarda Pizuna, który mógłby napisać podręcznik do historii, ale mu się nie chce. ;) póki co zajmuje się udzielaniem wywiadów do gazet [a bywa że i do telewizji], pisaniem maili do wszystkich, mobilizowaniem uczniów do przeproszenia się z podręcznikami ["Ferie to doskonała okazja na wypoczynek z książką z historii, gdyż teraz można się wreszcie uczyć tego co lubimy i co musimy umieć."] i nauką języka angielskiego [zwłaszcza oryginalnej wymowy nazwisk znanych postaci] :D tylko czekać aż profesor Pizun zostanie eurodeputowanym albo kolejnym prezydentem USA ;) pozdrawiam multimedialnie! :D Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Re: PP i PR i RP 03.02.06, 10:54 To wszystko tylko potwierdza, jak medialna szkola jest II LO! Prof. Pizun Prezydentem USA? Nie sadze, zeby upadl tak nisko... Jedynym awansem dla Profesora moze byc tylko funkcja kierownika Kuli Ziemskiej. Wszystkie inne to ujma na honorze... poza oczywiscie stanowiskiem nauczyciela historii w II LO! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientusfh Re: PP i PR i RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 16:12 Ujmą na honorze Profesora Pizuna to te wszystkie nędzne posadki które mu proponujecie przecież on nie może sie aż tak rozdrabniać żeby tyko kierownik Kuli Ziemskiej, w tej sytuacji Galaktyka to niezbędne minimum, poza oczywiście posadą nauczyciela historii w II LO. Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re: PP i PR i RP 04.02.06, 12:06 Profesor Pizun sam wie o tym najlepiej, dlatego od kilkudziesięciu lat wytrwale piastuje posadę nauczyciela historii w II LO :D Odpowiedz Link Zgłoś
bruxsa Ryszard naszą latarnią morską... 04.02.06, 13:13 nie tylko piastuje stanowisko nauczyciela II LO ale również sumiennie uczy się języka angielskiego i niemieckiego, o czym świadczą ostatnie tytuły maili...może przerzuci się na francuski? w końcu ostatnio był we Francji...Powinniśmy brac z niego przykład i z taką samą chęcią zacząc nauke...ja wprawdzie nie wiem gdzie moja książka z historii imprezuje...ale dowiem się! obiecuje! sidhe przyłącz się do akcji! co do innych stanowisk, profesor jest zbyt nieśmiały i zbyt skromny aby zająć jakieś wysokie i bardzo ważne stanowisko...spójrzmy na tę zmęczoną sylwetke...on nawet ukochał swego opla i nie ma zamiaru przerzucać się na nic innego...to on jest naszą latarnią morską wskazująca nam droge...on swym światłem pokazuje gdzie iść...jakim być...wzruszyłam się;(... Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko <<<<<((((((((( *** PRESTIŻ *** )))))))))>> 04.02.06, 17:52 Zachowujemy sie tak, jakby to tylko stanowisko profesora historii w II LO bylo niesamowicie prestizowe. A wcale tak nie jest! Wszak prestizowe jest kazde stanowisko, ktore ktokolwiek zajmuje w II LO! Wszak cale II LO jest prestizowe! Wszak nawet Sidhe jest prestizowa... O tym forum to juz nawet nie wspomne. Luna prestizu az bije od tytulu: "II LO Rzeszów - Ranking nauczycieli". Ta marka jest warta wiecej niz Coca-Cola, McDonalds, Mercedes i Cenowa Bomba razem wziete! Mysle, ze powinnismy wejsc na gieldę! Co wy na to? Piszecie sie? PS. <<<<<((((((((( *** X *** )))))))))>>>>> - to oczywiście jest ta bijąca łuna prestiżu! Pozdrawiam! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzeg Re: <<<<<((((((((( *** PRESTI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 19:08 ja tez jestem prestizowy ? czy tylko jak wejde do 2LO to jestem? a moze w ogole nie jestem? Jezeli ja nie jestem to dlaczego i nie ja juz sam nie wiem. Na gielde powinnismy wejsc, prof. Szczepanek porpwoadzi nas "durch den monsun" jak to ostatniuo bywa popularne wsrod 10letnich milosnikow presudo czegostam :D Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e <<<<<((((((((( *** PRESTIŻ***))))))))>> 04.02.06, 20:51 jejku jejku! naprawdę jestem prestiżowa? :D to znaczy, że bruxsa też! i Profesor Pizun i całe grono pedagogiczne!!! ale absolwenci też są prestiżowi i rozprzestrzeniają prezstiż jaki wynieśli z II LO na swoich uczelniach.. ach! a jak wejdziemy na giełdę, każdy będzie mieć udział w naszym prestiżu... a dzięki giełdowemu geniuszowi p. Szczepanek nasze akcje będą szły w górę szybciej niż Żywiec na wiosne!!! :D pozdrawiam prestiżowo! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientusfh Re: <<<<<((((((((( *** PRESTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 13:47 Ale czy nasz prestiż nie ulegnie dewaluacji gdy nasze akcję kupi mp. IV LO albo Katolik. To może być poważne zagrożenie. Dla tego też powołać nową komisję śledczą wsprawie sprzedaży prestiżu II LO. Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re: <<<<<((((((((( *** PRESTIŻ *** )))))))> 05.02.06, 18:44 Mientusfh ma rację! ja jednak uważam, że naszego prestiżu nie da się sprzedać... możemy ewentualnie "napromieniować" nabywców aurą prestiżu, która oczywiście wypromieniuje z nich po pewnym czasie i wróci do swego źródła - II LO :D bo tylko prawdziwy drugolicealista może przesiąknąć drugolicealnym prestiżem i zatrzymać go do końca życia! :D pozdrawiam wciąż prestiżowo :D Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Wiosenny Prestiż. 05.02.06, 18:54 Juzeg, jeszcze nie tak dawno powiedzialbym, ze jestes nawet prestizowy, ale po Twoim ostatnim zakupie, mam duze watpliwosci. :D Nie ma to jak porzadna Nokia! Ja dalej popieram pomysl sprzedazy Prestizu na gieldzie. Wszak niewazne, kto jest jego wlascicielem, ale kto go tworzy! Przeciez jesli nasz Prestiz kupilyby Prezenterki, IV LO, Jan Kulczyk, czy jakis inny Tygrys Giełdowy (... albo nawet Lew), to nie zmieni to faktu, ze istnienie tego Prestizu od nas tylko bedzie zalezalo! Natomiast zysk z posiadania naszego Prestizu bylby oczywisty! Wszak to pretizowe posiadac nasz Prestiz! Czyż nie? Czy wy tez byscie chcieli juz wiosne? Wiosnę - niechaj wiosnę, nie IV RP zobaczę! Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientusfh Re: Wiosenny Prestiż. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 21:33 Ale jeśli naszym prestiżem będzie chciał podreperować swój nadwątlony prestiż. Napewno zyski z sprzedaży były by krociowe (bo kto ma tak prestiż jak my), ale jeśli nasz prestiż zacznie kupować np. Liceum Katolickie przy sami wiecie jakiej ulicy, i ten prestiż już wykożystany przez tą instytucję zacznie do nas wracać to może wraz z sobą przynieść niepożądane treści takie jak np. o zgrozo abstynęcja. Takiej groźby żaden pożądny uczeń II LO nie może przeoczyć. Jeśli już sprzedawać prestiż to tylko w formie kontrolowanej w małych ilościach i po adekwatnej cenie (pierwsza rata nie może być niższa niż równowartość nowego Bentleya w topowej wersji każda następna 15% wyższa)inaczej wyjdzie że szastamu na prawo i lewo ciężko wypracowanym przez te wszystkie lata prestiżem, tymsamym obniżając jego wartość rynkową. Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re: Wiosenny Prestiż. 05.02.06, 22:22 no dobrze, strategie gospodarcze rozprzestrzeniania Prestiżu II LO [ och, jak prestiżowo mi to zabrzmiało :) ] pozostawię menszczyznom, bo jako kobieta mało się na tym znam ;) choć przynam, że pomysł abstynencji w naszym liceum wielce mnie przeraził :O ach, gdyby za zyski ze sprzedaży Prestiżu dało się przyspieszyć nadejście wiosny... wiosna zawsze wzbudza nowe nadzieje [np. na rozpisanie wcześniejszych wyborów..] i jakoś tak pozytywnie działa na człowieka... nawet jeśli nadejście wiosny wiąże się z jakąśtam maturą 2006... pozdrawiam śniegowo Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Re: Wiosenny Prestiż. 05.02.06, 22:36 Mientusfh, masz racje! Widmo abstynencji w II Lo jest przerazajace! Dlatego proponuje nalozyc na sprzedawany prestiz akcyzę! Btw. Widzieliscie, ze ktos zalozyl nowy watek: "IILO Rzeszów - ranking nauczycieli". Już nawet podrobki powstają! To dobry znak! Ludzie chca nas kupować! Czuję zapach pieniędzy... :P Pozdrawiam wszystkich prawie nowobogackich! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientusfh Re: Wiosenny Prestiż. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 23:01 Pewnie któreś liceum zwąchało interes i już prowadzi kampanię wyprzedzającą, jeszcze nie weszliśmy na rynek z naszym ekskluzywnym towarem (nie bójmy sie tego słowa), a już powstają tanie podróbki. Tak to musi byc robota VI albo katola tylko oni są na tyle blisko żeby móc rozumiec jaki skarb mają w pobliżu. Chcą nas przejąć za psie pieniądze i zacząć sprzedawać nasz prestiż. Z tego miejsca apeluję promójmy nasz prestiż i brońmy go przed wszelkimi podróbkami. Jedynie oryginalny prestiż z nalepką "Zdiełano w II LO" da ci pełnie satysfakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Re: Wiosenny Prestiż. 05.02.06, 23:10 Pażiwiom, uwidim, kto będzie góra! Takie tanie proby przejecia naszego Prestizu sie nie powioda! Jeszcze nie wiedza, co my szykujemy na nich! Ha! Tu wracam do tradycji tajnosci: Sprzedamy 25% udzialow naszego Prestizu jakiejs zaufanej instytucji! Nasz Prestiz jest tak drogi, ze za uzyskana kwote wykupimy i Katolika i VI LO, i jeszcze pewnie zostanie na przejecie PEKAO, co by do fuzyji nie doszlo na rynku bankowym. A swoja droga - moze utworzymy jakis fundusz inwestycyjny? >>"Forum" da Ci zysk?<< co Wy na to? Zapach pieniędzy czuję... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re: Wiosenny Prestiż. 05.02.06, 23:22 ja wam powiem tak: czemu sprzedawać nasz Prestiż, gdy może on posłużyć do przejęcia innych placówek nauczania [które będą znane jako "Filie II LO"]... choć właściwie co nam po placówkach nauczania? nasz Prestiż pomoże nam opanować świat!!! i będzie to Prestiżowa Hegemonia Rzeszowskiego II LO... a Leopold Lis- Kula stanie się Herkulesem XX wieku i dostanie specjalne miejsce na Olimpie. i oczywiście w ramach wdzięczności zabierze nas do siebie!!! ach! ale mnie poniosło :D Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Wiosenne marzenia o Prestiżu i Wyspie! 06.02.06, 12:47 sidhe-e napisała: > ja wam powiem tak: czemu sprzedawać nasz Prestiż, ... bo ja zapach pieniędzy czuję! :D gdy może on posłużyć do > przejęcia innych placówek nauczania [które będą znane jako "Filie II LO"]... > choć właściwie co nam po placówkach nauczania? nasz Prestiż pomoże nam opanować > > świat!!! Opanujemy świat tak, czy siak! ;) i będzie to Prestiżowa Hegemonia Rzeszowskiego II LO... To już jest hegemonia! :P a Leopold Lis- > Kula stanie się Herkulesem XX wieku i dostanie specjalne miejsce na Olimpie. > i oczywiście w ramach wdzięczności zabierze nas do siebie!!! > ach! ale mnie poniosło :D Olimp? Nuda... Zimo, skaliście... Same stare dziadki, które raz na jakiś czas jeżdżą do Wyroczni w Delfach, żeby posłuchać stękań grubej baby, która ma gazy... Ja bym tam wolał jakąś ciepłą wyspę, z plażą, zimnym Guinnessem... bez tsunam i huraganów... bez wieszających się komputerów... bez braci Kaczyńskich... Się rozmarzyłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientusfh Ludzie którzy zbudowali ten prestiż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 17:29 Ludzie którzy zbudowali ten prestiż też są cenną marką, wyobraźcie sobie auta sportowe z silnikami Marian Puszkarewicz i tyrbosprężarkami Lidia Cypryś, salony fryzjerskie z usługą strzyżenia na Grędysa, kolekcję ubrań Pan Janek, podręczniki do historii z wydawnictwa Ryszard Pizun, przecież takie rzeczy to szczyt przestiżu dla firm produkujących te towary więc nie musimy sprzedawać samego przestiżu wystarczy nasza marka i dobra kontrola jakości produktu i już niedługo zamiast Opla Astry Coupe Cabrio by Bertone będzie Opel Astra by Kapłon, a kasa sama będzie leciała a wtedy wysepka bez tsunami trzeńsień ziemi to będzie podstawowe wyposażenie drugolicealisty tak jak rogalik z czekoladą. Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re: Ludzie którzy zbudowali ten prestiż 06.02.06, 18:11 Mientusfh, śmiem zaryzykować stwierdzenie, że jesteś geniuszem! choć w sumie to żadne ryzyko, bo to przecież ten prestiżowy rodzaj geniuszu, który łączy wszystkich piszących na tym forum :D słuchaj, napisz mi maila to może ze Zyawiskiem kiedyś na piwo wyskoczymy :) no widzisz Zyawisko, nie trzeba nawet sprzedawać Prestiżu! perspektywa posiadania wysepki (tylko ja bym jeszcze chciała bez komarów i tych wrednych malutkich muszek) na wyposażeniu wielce mi się podoba :D a do kolekcji prestiżowych marek II LO dodałabym jeszcze serię kosmetyków "na długowieczność" sygnowanych logo BT ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko O Prestiżu dalej... 06.02.06, 18:14 Widzę, że Mientusfh też czuje zapach pieniędzy... Tak! Sprzedamy nasz Prestiż najpierw w całości, a potem te części Prestiżu, które nas nie dotyczą rozmienimy na drobne i też sprzedamy! To jest właśnie Prestiż II LO! Można go sprzedawać i sprzedawać, a ludzie i tak będą go kupować, a co naśmieszniejsze - ten Prestiż będzie dalej w naszych rękach! Zapach pieniędzy czuję... Myślę, że firmy zbrojeniowe trzeba zainteresowac marką "Wojnar"! Już wybrażam sobie te okrzyki na polu bitwy: "Wojnary nadlatują!" albo: "Znów nawalają z wojnarów, kryć się!". Sądzę, że świetnie sprzedawałyby się futra sygnowane "BT" od profesor Tokarskiej! Musztarda Sarecka to kolejny potencjalnie kultowy obiekt! Radio Gołąb? Albo, żeby było bardziej nowocześnie: Mp3Player Sławek! Myślę, że profesor Zimek śmiało mogłaby już zastąpić zmęczony głos Krystyny Czubówny z reklam TP SA - nowe hasło reklamowe: "Masz wątpliwości? Zadzwoń! Ja Ci wszystko wyjaśnię!". A najnowszy procesor Pentiuma? Oczywiście BD 500! Największa firma Doradztwa Finansowego - Szczepanek. I konsorcium Fashion&Design - Arkadius&Wojtowicz - moda alternatywna! Można wymyślać i wymyślać... Zapach pieniędzy czuję... Pozdrawiam prestiżowo! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re: O Prestiżu dalej... 06.02.06, 18:29 o taak! a po sprzedaży Prestiżowych produktów i marek II LO w drodze ewolucji nam wszystkim, jak to już u Zyawiska miało miejsce [w ciągu ostatnich 48 godzin!!!]wykształcą się specjalne rzęski w nosach szczególnie wrażliwe na... tak tak, Zyawisko: ZAPACH PIENIĘDZY! :D i to właśnie dlatego drugolicealiści będą wkrótce nowym pokoleniem rekinów biznesu... i będziemy spać na kasie :D ba! i będziemy mogli wszystko! nawet ruchome schody w II LO zamontujemy! a co! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientusfh Re: O Prestiżu dalej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 18:48 Ruchome schody to pryszcz będzie nas nawet stać na nowy dres dla Marjana Puszkarewicza który będzie dorównywał i przewyższał pod każdym względem stary, a to będzie naprawde KOSZTOWNE. Co do zbrojeniówki i ciekawych dla nich marek to proponuję nowe serum prawdy marki Ojczyk, zapory przeciwczołgowe Sarecka, i oczywiście nowy typ super żołnieża Wojnaro-Ojczyk (nie do pokonania tegonie ruszy nawet stado moherowych beretów świerzo po audiencji u ojca prowadzącego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientusfh Re: O Prestiżu dalej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 20:03 Podczsa tych rozmyślań o markach przyszedł mi pomysł jak wyeliminować wszelkie nieprzyjazne nam licea, wyślijmy Wojnarową i Ojczyka na "gościnne występy" do takiej instytucji. Będą z tego dwie kożyści wyeliminujemy konkuręcjię i jeszcze zarobimy bezwarunkowo przyjmując ofiarowane przez konająca instytucję środki finansowe wzamian za zastopowania naszego "towaru eksportowego". Same plusy z posiadania takich niszczycieli a my tak na nich niesłusznie nażekamy przecież dzęki nim możęmy wreszcie dać II LO pozycję godną jego nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Re: O Prestiżu dalej... 07.02.06, 00:25 Ja myślę, ze inne licea dałoby sie zlikwidować używając bardziej humanitarnych metod! Poza tym - nam nie powinno zależeć na likwidowaniu innych liceów - wszak Prestiż jest rzeczą względna i zależy od pozycji innych liceow, co nie zmienia faktu, ze takowe istnieć jednak muszą, by widac było nasz Prestiż pośród ich przeciętności! ;) Robimy się egocentryczni i zapatrzeni w siebie... ale co zrobic... skoro... ...zapach pieniędzy czuję! ;) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re: O Prestiżu dalej... 07.02.06, 10:05 wygląda na to, że tworzy nam się nowy prestiżowy gatunek człowieka: geniusz, wyostrzone zmysły [ np. nos Zyawiska ], niezwykłe talenty w różnych dziedznach życia... wymieniać by można w nieskończoność, a przecież można nazwać to wszystko dwoma słowami: homo secundolicealistus! Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Homo secundolicealicus! 07.02.06, 16:07 Tylko nie myslcie, ze sprzedacie moj nos, tak jak planujemy to zrobic z Prestiżem!! Homo secundolicealicus to faktycznie odrebny gatunek (jakby to powiedziala Obca: to taka swoista Rasa Panów, ale mi sie wydaje, zeto mimo wszystko cos wiecej! :P ). W dodatku to pierwszy gatunek, ktory wytworzyl sie nie dzieki ewolucji, a dzieki wolnej woli przedstawicieli tagoz gatunku. Nawet Chuck Norris nie jest homo secondolicealicus! On co prawda slyszy kolor czerwony, ale my potrafimy znacznie wiecej! A co dokladnie, to juz nasza slodka tajemnica...ujawnie tylko, ze to prawda, ze dwa rozne fotoradary zrobily mi w jednym momencie zdjecie w Gdańsku i we Wrocławie. Malo! W tym samym czasie bylem tez na wykladzie w Krakowie! A to tylko jedna z nadludzkich mozliwosci homo secundolicealicus... Swoja droga, tego posta, ktorego wlasnie czytacie, napiszę dopiero w piatek wieczorem, bo teraz nie mam czasu... to nie znaczy jednak, ze post ten, nie moze sie juz ukazac! :) I wlasnie dlatego dla nas lekcje fizyki u Zimkowej sa takie nudne... Co to bowiem dla nas fizyka? Pierdzibierki dla naiwnych... Pozdrawiam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re: Homo secundolicealicus! 07.02.06, 16:44 Zyawisko.. o nosek możesz być spokojny, nikt nie przyjdzie w nocy, żeby Ci go uciąć, bo naszego tajnego agenta zmiotło z dachu... (no wiecie, do brudnej roboty zatrudnia się klasycznego homo sapiens) :) Homo secundolicealicus jedyne stworzenia na świecie zdolne do przeżycia w ekstremalnych warunkach, jakie panują w II LO przez okres dłuższy niż rok! szczególnym szacunkiem darzymy więc starszyznę plemienną, która wytrwała w tych warunkach po kilkadziesiąt lat! Ave! a chyba najbardziej zhomosecundolicealicusowanym osobnikiem jest Sławomir Gołąb... ale nie pytajcie, co on potrafi, bo Chuck Norris bedzie musiał się schować gdzieś po Rowem Mariańskim :D a wracając do kwestii Prestiżu, ostatnio zaniepokoił mnie pewien fakt: P. Ostasz przez długi czas ucząca w II LO teraz uczy w Katoliku i już rozprzestrzenia tam nasz Prestiż!!! to znaczy, że homo secundolicealicus realizuje swoje pomysły, zanim na nie wpadnie :D możnaby o tym nakręcić film... teraz i ja czuję zapach pieniędzy! :D Odpowiedz Link Zgłoś
obcaa Re: Homo secundolicealicus! 07.02.06, 20:36 uprzejmie informuje ze oczywisice nasz secundolicealicus jest wszedzie czego dowodem niech bedzie moja obecnosc tu a nie tam ale tez troche tam , czyz nie zyawisko:)) no dobra nie ma duzo czasu wiec niechaj moje kichniecie teraz doprowadzi do tego ze prestiz sie rozniesie jak katar:) do czego to bylo nie wiem moze ktos mi wytlumaczy:D Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Re: Homo secundolicealicus! 07.02.06, 21:28 Tak, tak! Twoja obecnosc tu Obca, jest dowodem wlasnie na fenomen homo secundolicealicus! Wiem, ze czasu duzo nie masz, ale mimo wszystko moglabys czasem napisac, co u Ciebie! Pewnie winami dobremi sie raczysz, ale napisac o tym nie laskawaś! Dobra, dobra, ja jako przedstawiciel hs moge w kazdej chwili przeniescie sie w kraine win dobrych i tanich... ale mi sie nie chce :P Wszak zdawania jakies przede mna... Eh... Obca! Jako przedstawicielka hs, Twoje kichanie odbylo sie z mojego nosa! i zarazilo wszytkich katarem Juzga! Czyz to nie wspaniale byc jedna wielka rodziną Radia Ma... zapędziłem się chyba. Swoja droga chrzanic taksowki! Od jutra zamawiam Ministerstwo Rolnictwa! :D Pozdrawiam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientusfh Re: Homo secundolicealicus! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 22:33 Drodzy moi zebraliśmy sie tutaj żeby wysłuchać krótkiej (maksymalnie skruconej) historii Homo secundolicealicus. Pierwszym przedstawicielem był facet który miał amnezję i stwożył człowieka na obraz i podobieństwo swoje, nie pamiętając o drugolicealnych przeżyciach popełnił kilka błędów konstrukcyjnych i tak powsała nieudana kopia (już wtedy nas podrabiali) Homo secundolicealicus, homo sapiens sapiens. Homo secundolicealicus i homo sapiens sapiens początkowo nie wykazywali większych różnic niestety wraz z coraz to nowymi przedstawicielami Homo secundolicealicus różnice te jasno było widać. Podajmy tylko najsłynniejsze przypadki: Aleksander Macedoński słynny uczeń profesora Pizuna który po pierwszchy lekcjach z profesor Wojnar postanowił kroczyć jej drogą "pokojowego wsółistnienia" Gutenberg - szeżej znany jako pierwszy wynalazca druku, co jest nie dokładne ponieważ był on przedewszystkim pierwszym wydawcą zacnego Miesięcznika "Halo drugie",a biblia nie była jego tylko na zamówienie ks. Gaca bo mu sie te manyskrypty wszędzie walały i chciał czegoś lepiej zrobionego. Krzysztof Kolumb - przykład jak potrafi rozszeżyć choryzonty lekcja geografii w II LO, uważa sie że odkrył amerykę co jest wierutną nieprawdą przecież każdy drugolicealista wie gdzie jest ameryka on tylko ją wskazał homo sapiens sapiens Bracia Lumier - członkowie sekcji AV II LO wyżuceni za wynoszenie sprzętu bez pozwolenia i patentowania go na boku Seneka - jeden z mniej pojętnych uczniów profesor Wojtowicz Albert Einstein - uczeń prof Mackiewicza, niestety nie spełnił pokładanych w nim oczekiwań Amadeusz Mozart - przecież na pierwszy rzut oka widać żę to wychowanek Sławka Gołąba Mohamed Ali - rozgrzeweczka u Maryana Puszkarewicza i autoryzowane przez tegoż dresy, prosty przepis na sukces Gary Kasparow - często pytany z niemieckiego, uczeń prof Wojnar, rzelazne nerwy i umiejętność przewidywania posunięć przeciwnika wyniosły go na szczyt (na niemieckim z powodu słabych nerwów nie sprawdzał sie 2+ na koniec) Ferdynand Porsche - to nie geniusz techniczny to szkoła Pana Janka kolejne przykłady w najbliższym czasie Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Re: Homo secundolicealicus! 08.02.06, 12:52 A Maria Curie-Skłodowska? Odkryła Rad i Polon? Bzdura! Poprostu wyniosła go z kantorka BT! A Magellan? Cóż... każdy czasem wagarował... Picasso musial kiedyś po lekcjach czyścić ławki ze swoich rysunków! Porządek musi być! Goethe ledwo przeszedł z niemieckiego u Wojnarowej... Temat: "Zakupy" zaliczyl dopiero bezposrednio przed maturą... A pamietacie jak Sarecka powiedziala Szymborskiej: "Naucz sie dziecko porzadnie rymować!"? I jak wtedy Miłosz zakpił: "Prędzej Nobla dostane, niż Szymborska zacznie rymować..."? A jak Szeliga powiedzial do Ronaldo: "Ty na SKS?? Chyba na zmianę rezerwowego bramkarza..." A jak Cypryś powiedział do Małysza: "Skoczno do Tesco" I skoczył... A jak Cypryś powiedział, żeby Korzeniowski tu na chwilę przyszedł na długiej przerwie. I przyszedł, a był w Warszawie. A jak Puzia powiedziała Churchillowi, ze z takim akcentem to nawet truskawki w Anglii wstyd zbierać... to się chłopak rozpił... A jak Sławek Gołąb powiedział, że gdyby przyjął do choru Marię Callas, to nie pozostałoby mu nic innego jak przyjąć też Mariana Opanię... Św. Tomasz z Akwinu chciał kiedyś uczyć w II LO religii, ale Jerzy stwierdził, że "brak mu odpowiednich kwalifikacji". Bonaparte chciał uczyć PO, to mu Cypryś powiedział, że "z Pana zdolnościami organizatorskimi ewakuacja II LO trwałaby 3 dni". A jak Herodot chciał uczyc historii, Cypryś powiedział: "Jak Pizun zachoruje, to dam znać." Darwin już prawie miał uczyć w II LO biologii, ale jak zobaczył homo secundolicealicus, to przestał wierzyć w teorię ewolucji (wszak rozwijamy się poza ewolucją), popadł w załamanie nerwowe i teraz głosi w USA teorię o "inteligentnym stworzeniu". Oczywiście było jeszcze wiele, wiele innych... Bill Gates musiał zaliczać u Dziwulskiego na 3. Cały czas tłumaczył, ze nic mu nie wychodzi, bo Windows się wiesza... Pozdrawiam! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re: Homo secundolicealicus! 08.02.06, 14:01 proste. bo chyba nie wierzycie w te bajeczki, że Egipcjanie zbudowali piramidy? bezczelnie wykradli tajne projekty z konserwatorium pana Janka! a dlaczego Rawlinson jest taki sławny? bo profesor Pizun przez pomyłkę wysłał mu maila ze swymi tajnymi tłumaczeniami pisma klinowego! ;) a Bach, Chopin, Mozart to po prostu wybitni uczniowie Sławka Gołąba :) wiecie jak Vasco da Gama opłynął Afrykę? powierzył nawigację Walerii Łuszczki! a dlaczego nastąpił Wielki Krach na giełdzie nowojorskiej? bo p. Szczepanek wzięła sobie urlop :) podobno kiedyś Barbara Wojtowicz powiedziała Sienkiewiczowi, że pisze za krótkie wypracowania... i do dziś tego żałuje ;) a dyrektor Cypryś tak często odwołuje się do starożytnych filozofów, bo oni tylko powtarzali jego przemyślenia... aha, tak przy okazji: to nie Tales z Miletu - to Kazimierz Ojczyk! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzeg And now for something completely different IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 14:22 miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,3152046.html Szkoda by było gdyby Jerzy opuscil 2LO. Nieprawdaż ? Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re: And now for something completely different 08.02.06, 15:26 oj byłaby szkoda... ale tu już nowe wątki powstają: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=69&w=36408146&a=36440525 ale nieważne, kto będzie nowym dyrektorem, zawsze może liczyć na rzetelną i fachową opinię GTW tu, na forum :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientusfh Re: And now for something completely different IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 16:19 Odejście Jerzego z kierowniczego stanowiska w II LO to byłby koniec tego II LO które znamy. Było by to jak wielki wybuch, z tego też wyłoni sie jakiś pożądek i nowy obraz II LO, ale czy to będzie nowa szansa II LO czy jego schyłek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sidhe Re: And now for something completely different IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 17:15 to odejście nastąpi tak czy siak... odnoszę takie wrażenie, że oto stoimy na krawędzi... rodzi się pytanie: kto zrobi wielki krok naprzód i co jest na dnie przepaści??? pozdrawiam znad krawędzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko FRANCZYK na kuratora!! 08.02.06, 17:26 A może Franczyka by wysłał na kuratora?:> Jest 10x bardziej rozgarniety od Jerzego i chyba lepiej zarządzałby całym kuratorium! :) A II LO bez Jerzego... to już nie to samo II LO... A wiecie, co byłoby najgorsze? Jerzego już nie byłoby w Drugim, a Tokarska i owszem! :D:D Swoja droga, ale sie porobilo... |Czyz nie sprawdza sie nasza teoria homo secundolicealicus? :> Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re: FRANCZYK na kuratora!! 08.02.06, 17:31 w imieniu całej żeńskiej społeczności II LO protestuję!!! wicedyrektor Franczyk powinien zostać u nas w szkole. i kropka :P Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Re: FRANCZYK na kuratora!! 08.02.06, 17:34 A teraz taki glupi pomysl: moze Tokarska na kuratora? :D Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re: FRANCZYK na kuratora!! 08.02.06, 17:51 zyawisko napisał: > A teraz taki glupi pomysl: moze Tokarska na kuratora? :D po pierwsze: ała, to boli! ;) po Drugie: to byłaby straszna krzywda dla całej młodzieży szkolnej na Podkarpaciu ;) po trzecie: gdzie BT umiejscowiłaby swój nowy kantorek i kto podjąłby się jego przenoszenia? po czwarte: ja tam uważam, że dla każdego, kto choć na trochę oddychał Drugolicealnym powietrzem i zasmakował jakiejkolwiem posady w tej szlachetnej placówce, nie ma na świecie lepszego miejsca [jak to już było wspomniane przy okazji dyskusji o R. Pizunie] o, btw, może by tak butelkować Drugolicealne powietrze i sprzedawać w sklepiku? :> zapach pieniędzy.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientusfh Zostawmy naszych w spokoju ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 18:20 Zostawmy naszych w spokoju niech jakaś inna szkoła wysili sie i da światu nowego kuratora. Nasi nauczyciele są tym kim są dlatego że pracują w II LO, nawet Homo secundolicealistis wyrwany z normalnego środowiska lub pozbawiony kontaktu z nim może zatracić swoje atrybuty. Więc chrońmy swoich, niech na kuratora idzie zdrajczyni idei II LO prof. Ostasz. Nam i tak nic nie zrobi bo II LO nawet Łódzkie pogotowie nie poradzi, a my pozostaniemy z niemaruszoną kadrą i rosnącym przestiżem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzeg Re: Zostawmy naszych w spokoju ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 18:57 Odideuj sie od prof. Ostasz. Jakbys tyle lat uczyl, to tez bys szukal spokoju w jakims klasztorze za godziwa kase. Poza tym, po wybuchu meteorytu przetrwa kilka rzeczy: karaluchy, 2LO i idee Lenina oraz jeszcze jedna, niezapomniana rzecz :D (np Guinness) Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Re: Zostawmy naszych w spokoju ... 08.02.06, 19:00 Ostaszowa na kuratora? Mientusfh, skomd taki pomysl? Womtroba Cie boli? Albo czustka? Swoja droga, z naszych wywiadowczych wyliczen, wynika, ze Jerzy i tak konczy kadencje w najblizszym czasie... wiec, moze lepiej, zeby poszedl gdzies wyzej? Tylko rany rety, czemu to musialo wypasc za PiSowskich czasow... Ale i na to rada znalezc sie moze... Wszak od dawna apelujemy, by nie odsniezac dachu Sejmu... A swoja droga, rozmawialem wlasnie ze znajomymi o Franczyku. I po raz kolejny umocnilem sie w przekonaniu, ze to bardzo porzadny gosc! Jesli zglaszalo sie problem, to byl od razu rozwiazany. Konretnie i bez odsylania na pozniej! W tym miejscu chcialbym Dyrektora Franczyka bardzo pozdrowic! Zawsze, jak wchodzilo sie do niego do gabinetu, mial wlaczony komputer w Excellu... Zawsze jakies tabalki... Balismy sie, ze jeszcze chwila i opali sie od tego komputera w kratke i bedzie wygladal jak swoja marynarka (ktora ponoc kiedys byla gladka, jak pupa niemowlaka). Pierwsza strona forum wyglada dzis zdecydowanie Drugolicealnie! Wiadomo - Prestiż! ;) Pozdrawiam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientusfh Re: Zostawmy naszych w spokoju ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 20:05 Pytasz skąd taki pomysł, Jurek ma małe szanse bo konkurencja jest z obecnego układu. A taka osoba jak Pani Ostasz posiada wystarczającą siłę argumentów by zostac kuratorem (wszak PiS popiera inicjatywy katlickie), i zaoszczeędzi Jerzemu nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Zaniemówienie! 09.02.06, 21:01 Moze jeszcze nazwiesz Profesor Ostasz moherowym beretem?? ;) Ale co racja, to racja, nigdy sie nie kryla ze swoimi pogladami obyczajowymi. ;) Swoja droga cos dyskusja na forum zamarla. Czyzby wszyscy zaniemowili na sama mysl, ze Jerzy moze zostac kuratorem? Sidhe, co sie dzieje? Forum spadlo na druga stronę... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re: Zaniemówienie! 09.02.06, 22:18 jak zwykle pierwsze pretensje do mnie... a ja mam ferie :P poza tym, o czym tu pisać? o tym, że p. Szymanek być może zostanie kuratorem i idol młodzieży Cypryś Jerzy nie bedzie musiał odchodzić z II LO? o pliis... poza tym, melduję chwilową nieobecność w dniach 10-13 lutego :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emelda Re: Zostawmy naszych w spokoju ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 23:44 Witam:-) nie bede sie właczac w dłuzsze dyskusje, pragne tylko powiedzieć ze dyr. Franczyk jest naprawde odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu, z niczego nie robił i nadal nie robi wiekszych problemów, spokojnie wysłucha o co chodzi, zawsze próbuje pomóc, i robi to na ile jest w stanie. Oby więcej takich osób w II LO. Wtedy prestiż II bedzie jeszcze większy!!! Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientusfh W ramach informacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 12:39 wczoraj zakończyła sie II tura studniówki w II LO teraz już tylko matura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrn Re: Andergrałnd! IP: *.pk.edu.pl 22.02.06, 20:51 nie moglem sie powstrzymac... Ci sami (lub podobni) ludzie wymyslili: pochodne, calki, rownania rozniczkowe, twierdzenia rolle'a, lagrange'a, Cauchy'ego, de L'Hopitale'a i cala reszte, ktora zaliczalem zbyt duzo razy jak na moj system samooceny ;] ok, juz mi lepiej ;] Odpowiedz Link Zgłoś
obcaa no!zyawisko!!! 11.02.06, 22:57 czyzby zyawisko juz sesje zakonczyl i doszedl do wniosku ze nie musi juz szukac wytlumaczenie do obijanai(jak np forum) i sie po prostu obija i forum ma w nosie !!! nei ladnie nie ladnie nawet ja z odleglego kraju pisze a WY??? Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Re: no!zyawisko!!! 11.02.06, 23:35 To, ze Ty Obca siedzisz w odleglych landach i nudzisz sie i posty piszesz, to nie znaczy, ze taki jest powod mojego postopisarstwa! Ja mam misje! :D A tak na powaznie: sesja zakonczona! Teraz tylko oczekiwanie zostalo... i oczywiscie najprzyjemniejsza czesc sesji - zakonczenie wieczorowe! :) Z tego co wiem, Juzeg tez sesje juz "zakańczał"! A Sidhe dzis rozpoczyna przygotowania do matury!! A jutro kolejna tura rozpoczyna! :) Pozdrawiam wszystkich konczacych i rozpoczynajacych! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzeg zakonczenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 12:32 Ja jak zaczalem przedwczoraj konczyc tak mysle ze do konca przyszlego tygodnia nie zakoncze zakanczania. Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e zakonczenia i rozpoczęcia 14.02.06, 17:58 pff! znowu się nade mną Zyawisko znęca :P no skandal po prostu! ale walentynkę i tak dostał ;) ciekawe czy smakowało... ja rozpocząć mogę od machnięcia ręką. i jak większość mych towarzyszy niedoli na razie na tym poprzestanę :P a w II LO rozpoczęły się aż dwa konkursy! pierwszy na najciekawszą kartkę walentynkową [choć krążą pogłoski że i tak wygra kartka oklejona starym czerwonym dresem Mariana P. więc nie ma co się porywać...] a drugi na najciekawsze zdjęcie i anegdotę ze studniówki... zdjęcia rzeczywiście są bardzo ciekawe, a anegdotę znam tylko jedną... ale chyba się nie nadaje... dialog z jedną z opiekunek na studniówce: -Wiecie, ile wódki zatrzymaliśmy? a wiecie, ile nie zatrzymaliście? :] pozdrawiam walentynkowo :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientusfh Re: zakonczenia i rozpoczęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 18:55 Co do monologów z studniówki to i tak dla mnie nie do pobicia jest kolega udający w satanie weselszym ks Rydzyka, dobrze że przynajmniej na tace nie zbierał. Więc kończąc przytoczę jego słynne powitanie: - Niech będzie pochwalony beret moherowy, wiecznie nowy; Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Lenie! 19.02.06, 14:31 Co się dzieje, do Ojca Tadeusza nędzy!?!? Studniowki minel... zakladam, ze syndrom dnia postudniowkowego rowniez, a na forum pustka, nuda i nic się nie dzieje... Straszne to! Jak zwykle wine zrzucam na Sidhe! :P Mam nadzieje, ze Sidhe sie przejmie i sytuacja ulegnie poprawie na lepsze! ;) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re: Leniem przejęta! 19.02.06, 17:33 no tak się własnie zastanawiałam kiedy Zyawisko zacznie się mnie czepiać... jak zwykle, nie zawiodłam się :P oczywiście jest czym się przejmować... ferie się skończyły, studniówki minęły, brak odzewu w sprawie szkolnych konkursów, karnawał się kończy, a tu jeszcze kadrę chcą nam wyrwać do kuratorium... i jak tu pisać posty w tych niepewnych czasach??? odpowiedzialnością za taki stan rzeczy można obarczyć tylko jedną osobę! ;] [to do Ciebie Zyawisko :P ] pozdrawiam leniwie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzeg Re: Leni(n)em przejęta! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 13:51 e tam, karnawal sie konczy, ale wodki nam zostanie jeszcze do 18 czerwca - nowego swieta narodowego czyli urodzin prezydenta RP i jego brata - prezesa RP. Zgodnie z trendem drugolicealym, korzystajac z nieslabnacego prestizu tejze szkoly, proponuje forumowy konkurs na najglupsze haslo wypowiedziane w trakcie studniowki przez osoby w stanie wskazujacym :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrn Re: Leni(n)em przejęta! IP: *.pk.edu.pl 22.02.06, 21:24 a wiecie, ze polska to pierwszy kraj, w ktorym jest zapasowa kopia prezydenta i rzad sterowany radiem? ;] (tylko ni cholery nie pamietam skad to, moze nawet z tego forum ;]) Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Refleksje ogólne. 23.02.06, 11:48 Widzę, ze jakies mini pospolite ruszenie ma miejsce na forum. Nawet hrnowi cos sie napisac udalo. Pewnie probowal juz od grudnia :P Ale, co mnie martwi, Sidhe gdzies znikla. Pewnie zaczaila sie pomiedzy ksiazkiami i udaje, ze sie uczy! Postawa to daleka od racjonalnosci! Wszak do matury jeszcze 2 miesiace!! Ja polskiego zaczalem sie uczyc na 2 dni przed i... zdalem! Tyle wam wystarczy! :D Nawet pamietam swoje wypracowanie! Pisalem o "Potopie", ktorego nie przeczytalem. Ba! Nawet ekranizacji onego nie ogladnalem! Ale zdalem! I tym samym upowazniony zostalem do pisania o rzeczach, na ktorych kompletnie sie nie znam! Z "Potopu" znalem wczesniej jeden tylko cytat: "Jędruś, jam ran twoich całować nie godna!". Zdanie to znaja wszak nawet wszyskie poslanki Samoobrony! Sa one jednak dosc gruntownie wyksztalcone. Pamietam wypowiedz poslanki Renaty, ktora zapytana o ocene aktualnej sytuacji makroekonomicznej odpowiedziala, ze w Polsce powinno powstawac mniej hipermarketow... Chwalmy Pana! Sidhe, historią tez nie powinnas sie przejmowac, wszak przy obecnej wladzy wiadomo, jakich pytan mozna sie spodziewac. 1. Nalezy znac daty wszystkich zwycieztw Polakow nad Niemcami. Jesli zas kiedys w historii zwyciezyc nad Niemcami nam sie nie udalo, to nalezy opisac spisek, ktory zawazyl o przegranej Polakow. 2. Od Zygmunta III Wazy do Romana Dmowskiego, czyli tradycje polskiej tolerancji. 3. Omow wybranego przez siebie Prezydenta RP, ktory najbardziej przysluzyl sie rozwojowi naszej Ojczyzny. Czym jeszcze imponuje Ci Lech Kaczynski? Przypomniala mi sie wlasnie wypowiedz jednego dziennikarza muzycznego, ktorego nazwiska nie pamietam. Ow dziennikarz powiedzial po slawetnej Kaczorynce, ze teraz dobrze widzi, ze Polska znalazla sie w dobrych rączkach. Ja juz tylko czekam na tę ptasią grypę... W Rosji juz jest, na Słowacji też, w Niemczech tym bardziej... a my jacys gorsi jestesmy? Kaczek ci u nas dostatek... I tym optymistycznym akcentem koncze ninejszego posta, ktory przybliza nas do 2500. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re: Refleksje ogólne.+ tłusty czwartek 23.02.06, 14:25 Kurczę, pierwszy raz widzę, żeby ktoś się o mnie martwił :D dzięki za troskę Zyawisko :) ja wcale nie udaję... ja usilnie próbuję... a że mi narazie nie wychodzi to inna rzecz. ;) ale napiszę tego posta, bo przybliży to nas do upragnionego 2500 :D a co do matury... nie masz przypadkiem, Zyawisko, wtyków w krakowskiej OKE? ;> bo wiesz... byłabym bardzo wdzięczna za wszelkie dodatkowe informacje :) mógłbyś nawet zrobić na tym interes... nie czujesz zapachu pieniędzy? ;> co zaś tyczy się tłustego czwartku, życzę wszystkim współautorom forum, aby dzisiejsze pączki były smaczne i żebyście zjedli przynajmniej jednego, bo jak powiedziała prof. Barbara Wojtowicz: jak się nie zje pączka w tłusty czwartek, nie będzie się miało szczęścia przez cały rok ;) ja też mam parę osób, którym z serca życzę, aby się udławili... ale lista jest nieco przydługa i niepoprawna politycznie ;] pozdrawiam! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientusfh Jak sie dławić pączkiem tyle lat i ciągle żyć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 18:24 Prosze nie piszcie że chcecie żeby sie ktoś udławił pączkiem i że macie takich osób sporo, bo przypomina mi sie że otwieram z 3 takie listy i ciągle nie mogę sie udławić, poprostu żal mi sie robi że jestem taki niewdzięczny tu mie ludzie gloryfikują na pierwszym miejscu listy stawiają a ja rok w rok nie spełniam ich oczekiwań. A co do matury próbnej z biologii która odbyła sie dzisiejszego dnia to trzeba przyznać że była prosta i przystępna. Pozdrawiam wszystkich jedząc pączka (napewno nie ostatniego) Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Łaska pączkojada! 23.02.06, 19:49 Nie chwalcie sie, ze jecie paczki! Ja dzis zadnego nie zjadlem. W ogole mnie tradycja omija jakos ostatnio... Mikolaj mnie olal, paczkiem nikt nie poczestowal, a na wigilii u Obcej jedlismy kurczaka :D Poza tym, ja ostatnio widzialem kominiarza, zlapalem sie za guzik, wiec uwazam, ze zjedzenie paczka spowodowaloby akumulacje calego szczescia w mojej osobie i juz nic by dla nikogo nie zostalo! Znajcie laske pana... Jesli cos dobrego przydarzy wam sie w ciagu tego roku, to tylko i wylacznie dzieki mnie. Za zle rzeczy nie odpowiadam! Zapach pieniedzy czuje, ale tylko uczciwie zarobionych! Nawet jesli mialbym znajomosci w OKE, to bym z nich nie skorzystal dla was :P Pisac mature, a nie dumac, jak tu kogo przechytrzyc!! :P Wszak odnowa moralna ma miejsce!! Nowe standardy wprowadzamy!! ;) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re: Łaska pączkojada! 23.02.06, 19:57 mnie natomiast omija odnowa moralna... tak samo jak chęć do nauki i parę innych rzeczy... i co ja mogę zrobić? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Tłusty czwartek! 23.02.06, 11:54 Zapomniałem, że dziś tłusty czwartek! Wszystkim życzę smacznych pączków. Niektórym w głebi duszy życzę jednak, coby się udławili! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
fifakk do 2500 23.02.06, 20:33 A na sam koniec tego wątku chciałem wyznać, że i ja chodziłem do tego elitarnego liceum :) ...i to całkiem niedawno. Oczywiście nie wypada napisać inaczej niż, że bardzo miło wspominam lata spędzone w tej szkole :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientusfh Re: do 2500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 20:45 Za to uczeń II LO myli sie tylko raz zmieniając II LO na inne. Odpowiedz Link Zgłoś
zyawisko Re: do 2500 23.02.06, 20:57 Kazdy milo wspomina okresl liceum. Zwlaszcza spedzony w Drugim! :) To jak Sidhe, dobijamy?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e Re: do 2500 23.02.06, 21:01 a jakże.. dobijamy! :D Drugie LO naprawdę dostarcza wielu wrażeń... ale kto nie chodził do Drugiego raczej tego nie zrozumie :) dobiłam ;] Odpowiedz Link Zgłoś