Dodaj do ulubionych

helikopter nad Rzeszowem

26.04.08, 19:38
może ktoś wie, czemu od południa lata mi w kółko policyjne (chyba)
śmigło nad głową?
Obserwuj wątek
    • lm46 Re: helikopter nad Rzeszowem 26.04.08, 19:50
      Nie wiem czemu od południa lata . Teraz lata ze względu na
      ochronę "kibiców". Przed chwilą grupa "kibiców" z Dębicy maszerowała
      w eskorcie policji nad Wisłokiem z okrzykiem "Igloopol k..."
      • Gość: jam Re: helikopter nad Rzeszowem IP: *.rzeszow.mm.pl 26.04.08, 20:52
        Ten debil mi kiedys dziecko wystarszyl,spacerowalam spokojnie po
        bulwarach,pokazalam dziecku helikopter no i ten zieb zakręcił
        przelecial nad nami no i dziecko szalu dostalo i od tamtej pory
        starsznie się boi helikoptera, dzis tez ta franca przeleciala tuz
        nad nami i znów koszmar-dziecka nie dalo sie uspokoic. Niech se lata
        nad kibicami a nie nad parkiem,gdzie ludzie z malutkimi dziecmi
        spaceruja
        • Gość: jolak Re: helikopter nad Rzeszowem IP: 84.38.160.* 26.04.08, 21:32
          nie wiem ile kosztuje godzina lotu ruskim wrakiem na rzeszowem ale pewno dużo.
          Do tego latał bardzo nisko aż mi psa wystraszył :(
          Ale też to nie tylko był helikopter - całe stado policyjnych suk blokujących
          ruch na ulicach, masę "rycerzy" z tarczami, pałami i psami.
          A kibole sobie szli bardzo grzecznie ...więc po co ta cała policyjna panika????
          • Gość: Gringo Re: helikopter nad Rzeszowem IP: *.intertele.pl 26.04.08, 22:40
            Po to psy pilnują porządku, gryzą, szarpią , szczekają żebyście
            mogli spokojnie po tych ulicach chodzić i żeby was żaden zbój co to
            zwykle takiego widzicie w serialach i filmach wam nic nie zrobił.
            Po tych wpisach nadal powtarzam - większość Polaków po 89 roku
            pomyliła demokrację z anarchią. A Policja to największy wróg...
            PS. Zaraz będa wpisy "inteligentów" z pytaniem po co była ta
            Policja, przeciez kibice szli spokojnie (zresztą jolak to
            zapoczątkował/a).
            • Gość: gosc Re: helikopter nad Rzeszowem IP: *.rze.vectranet.pl 26.04.08, 23:02
              "Inteligenci" nie będą reagować na Twoje prowokujące posty, bo juz
              powiało nudą:D. Helikopter faktycznie zakłocał spokój i jak
              rzeczywistośc pokazała przesada nigdzie nie jest wskazana. No bo raz
              pilnuja do przesady, innym razem niekoniecznie (np. w przypadku
              wandali, ktorzy zarysowują "ukochane" samochodziki;)
              • Gość: Gringo Re: helikopter nad Rzeszowem IP: *.intertele.pl 26.04.08, 23:51
                A czy Ty wiesz na czym polega praca Policji ? Działania prewencyjne
                przede wszystkim. Widocznie był potrzebny helikopter koniec kropka.
                Nic się na tym nie znasz więc nie wypowiadaj się w tym temacie i nie
                opowiadaj bzdur, że coś nie było potrzebne. Jak jada na sygnale to
                też Ci to przeszkadza ? Co w tym z prowokacji ?

Przeczytajcie "inteligenci" wszystkie wasze posty. Atakujecie mnie
                bo nabijam się z pary dziadków którzy nie odróżniją owoców,
                uważacie, że wandalizm jest chamski ale to nic strasznego bo
                przecież z porysowanym autem można jeździć i nadaje to nawet
                samochodowi uroku, teraz wam przeszkadza Policja i jej helikopter,
                podważacie działania Policji (czy któreś z was ma jakąś wiedze na
                temat Policji i nie chodzi mi o serial "Kryminalni" czy "W-11" ?).
                Każdy normalny człowiek jak czyta te wasze wpisy to uważa, że to z
                wami coś nie tak, a nie ze mną.
                • Gość: gosc Re: helikopter nad Rzeszowem IP: *.rze.vectranet.pl 27.04.08, 00:07
                  > PS. Zaraz będa wpisy "inteligentów" z pytaniem po co była ta
                  Policja, przeciez kibice szli spokojnie (zresztą jolak to
                  zapoczątkował/a).

To jest własnie prowokacja:D. A poza tym to chyba znów Ci krew
                  szybciej krąży sądząc po tonie, cos Ty taki nerwowy chłopcze???:D. W
                  żadnym miejscu nie napisałam, że nie było to potrzebne, tylko że
                  zakłocało sobotni spokój a to chyba może irytować, prawda???
                  • Gość: Gringo Re: helikopter nad Rzeszowem IP: *.intertele.pl 27.04.08, 00:18
                    Dziewczynko z zapałkami skąd Ty wiesz, że ja się denerwuje ? Po
                    wpisie ? Kolejna osoba wmawia mi czytając wpisy, że mi krew szybciej
                    krąży.

Co do Twojej irytacji i innych:
                    www.sebafoto.fora.pl/sezon-2007-2008,7/stal-rzeszow-wisloka-debica,30.html

Po to był helikopter i prewencjusze. Na stadionie to bawią się z
                    ochroną poza stadionem Policja zapewnia porządek i nie rozumie
                    Twojej irytacji. Przecież oni Cie chronią i nie tylko Ciebie przed
                    takimi bandytami więc czym Ty sie irytujesz ? Tylko mi nie pisz, że
                    znowu prowokuje i denerwuje się bo pisze to zupełnie spokojny ;-)
                    • Gość: gosc Re: helikopter nad Rzeszowem IP: *.rze.vectranet.pl 27.04.08, 00:33
                      Dziewczynko z zapałkami skąd Ty wiesz, że ja się denerwuje ? Po
                      wpisie ? Kolejna osoba wmawia mi czytając wpisy, że mi krew szybciej
                      krąży.

Czy w Twoim mniemaniu nazwanie kogos "dziewczynką z zapałkami" ma za
                      zadanie obrazić???? Czy masz wogóle pojęcie kim była dziewczynka z
                      zapałkami??? Znasz Andersena, takiego słynnego duńskiego
                      baśniopisarza, który napisał "Dziewczynke z zapałkami", bardzo
                      smutną, acz pouczającą bajkę. Ośmieszasz się, przyjmij to do
                      wiadomości "znawco" wszystkiego. Ile Ty masz lat człowieku, bo
                      zaczynam mysleć, że jakis małolat dopadł komputera i pisze bzdury,
                      co z kolei utwierdza tylko w przekonaniu, żeby nie odpowiadać na
                      Twoje posty.
                      • Gość: Gringo Re: helikopter nad Rzeszowem IP: *.intertele.pl 27.04.08, 10:04
                        Nie starcza Ci argumentów dotyczących Policji, uzasadnionych działań
                        prewencyjnych Policji, nie komentujesz co zobaczyłaś na zdjęciach ?
                        Ale czepiasz się Andersena. No więc dziewczynko z zapałkami znam
                        bardzo dobrze baśnie Andersena i bardzo je lubiłem w dzieciństwie.
                        Jakies 12 lat temu będąc w Kopenhadze nawet zrobiłem sobie zdjęcie,
                        siedząc na kolanach pomnika - Andersena. Znalazłem Ci nawet na
                        internecie zdjęcie żebyś wiedziała jak ten pomnik wygląda -
                        upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e9/Kopenhagen_standbe
                        eld_hc_andersen.jpg
                        Co do dziewczynki z zapałkami to masz 100% racji to smutna opowieść
                        ale dlaczego uważasz, że pisząc o Tobie dziewczynka z zapałakmi
                        próbuje Cie obrazić ? Jak bym Cie nazwał Calineczka to też bys
                        myślała, że chce Cie obrazić ? No więc powtarzam nie chce Cie
                        obrażać.

"Znawco" co to to nie. Wieloma interesuje się rzeczami ale "znawcy"
                        to kilka osób które mnie atakują tutaj na każdym kroku i to te osoby
                        próbują mi pokazać, że jestem matoł.

No ale koniec tych bajek, jeśli nie masz nic do powiedzenia o
                        Policji, i o tym co się wydarzyło przed, w trakcie i po meczu to po
                        co wypisujesz bzdury i czepiasz się moich słów. Ten temat dotyczy
                        akcji Policji, a nie baśni Andersena. Jak cos się dowiesz na czym
                        polega praca poszczególnych pionów w Policji i dlaczego tak, a nie
                        inaczej robią to wtedy pogadamy :-) (w tym temacie oczywiście bo o
                        Andersenie możemy troszkę sobie popisać ale zakładając inny temat).
                        • Gość: gosc Re: helikopter nad Rzeszowem IP: *.rze.vectranet.pl 27.04.08, 13:15
                          > Co do dziewczynki z zapałkami to masz 100% racji to smutna
                          opowieść ale dlaczego uważasz, że pisząc o Tobie dziewczynka z
                          zapałakmi próbuje Cie obrazić ? Jak bym Cie nazwał Calineczka to też
                          bys myślała, że chce Cie obrazić ? No więc powtarzam nie chce Cie
                          > obrażać.

To miłe, że nie chcesz mnie obrażać, zatem co masz na myśli
                          nazywając mnie w ten sposób?

Co do samej Policji, no coz, nie skończyłam szkoły policyjnej więc
                          na działaniach prewencyjnych Policji od tzw. środka znac się nie
                          muszę (nie to co Ty, począwszy od kuchni świata, rodzajach owoców no
                          bo w końcu odrózniasz banan od anansa, a to juz na prawde wyczyn:D,
                          a skończywszy na działaniach policyjnych). Co do helikoptera to
                          podtrzymuje, że zakłocał spokój i straszył zwierzaki i dzieci, nie
                          ważne czy był to helikopter policyjny czy jakis inny, bo przedmówca
                          wtrącił tu info o helikopterze kurii:D.
                          • Gość: Gringo Re: helikopter nad Rzeszowem IP: *.intertele.pl 27.04.08, 15:03
                            "Co do samej Policji, no coz, nie skończyłam szkoły policyjnej więc
                            na działaniach prewencyjnych Policji od tzw. środka znac się nie
                            muszę (nie to co Ty, począwszy od kuchni świata, rodzajach owoców no
                            bo w końcu odrózniasz banan od anansa, a to juz na prawde wyczyn:D"

No tak się składa, że o Policji duzo wiem :-) a odróżniać banana od
                            ananasa nie uważam za wyczyn tylko za normalność więc jak ktos tego
                            nie umie to jest tuman i tyle :-) i nie denerwuj się tak bo Ci żyłka
                            pęknie :-)
                      • mikael20 Re: helikopter nad Rzeszowem 27.04.08, 14:11
                        ROTFL :D
    • Gość: anna Re: helikopter nad Rzeszowem IP: *.rzeszow.mm.pl 27.04.08, 10:45
      Podobna akcja była ostatnio z okazji derbów Rzeszowa. Miasto
      zakorkowane, ruch wręcz sparaliżowany. Czasem eskorta liczniejsza od
      grupy kibiców. Myśle,że wiekszosc potraktowała to z humorem, a nie z
      oburzeniem.
      A rzeczywiscie trzeba dmuchać na zimne, biorąc pod uwagę "kibiców".
    • miasto.rzeszow Re: helikopter nad Rzeszowem 27.04.08, 11:11
      To nie był helikopter policyjny, to był helikopter kurii biskupiej. Od czasu do
      czadu trzeba oglądnąć z bliższa lenno.
      • Gość: Gringo Re: helikopter nad Rzeszowem IP: *.intertele.pl 27.04.08, 15:00
        "A rzeczywiscie trzeba dmuchać na zimne, biorąc pod uwagę "kibiców"."

No wreszcie w czymś się zgadzamy anno :-)
        • miasto.rzeszow Re: helikopter nad Rzeszowem 27.04.08, 15:12
          kibiców trzeba dmuchać na zimno?

Myślę, że to jednak dość odważne stwierdzenie, nieprawdaż Anno?
          • Gość: anna Re: helikopter nad Rzeszowem IP: *.rzeszow.mm.pl 27.04.08, 15:19
            Prawda to:) Twoje stwierdzenie, zmiana składni i gramatyki
            spowodowały, że to brzmi odważnie:D I zupełnie inaczej:)
            • miasto.rzeszow Re: helikopter nad Rzeszowem 27.04.08, 15:29
              kto wie, może to jest jakiś środek prewencji?

Poza tym kto by pomyślał, że to nie wiosna i słońce, a zmiana składni i
              gramatyki wywołają - bagatela - aż dwa uśmiechy na tym smutnym rzeszowskim forum.

pozdrawiam
              • Gość: anna Re: helikopter nad Rzeszowem IP: *.rzeszow.mm.pl 27.04.08, 15:46
                Forum smutne , ludzie przejmują sie zbyt błahymi w sumie sprawami,
                ale to w końcu życie. Trudno rozbroić i obrócic w żart porysowanie
                samochodu, wystraszenie dziecka lub psa przez helikopter. Wszystko
                urasta do rangi dramatu.

Pozdrawiam:)))
                • miasto.rzeszow Re: helikopter nad Rzeszowem 27.04.08, 15:57
                  widzisz, ja swój samochód rysuję sobie sam, więc nie muszę mieć do nikogo
                  pretensji. Prawdziwe życie jest - oczywiście - gdzie indziej.
                  • Gość: anna Re: helikopter nad Rzeszowem IP: *.rzeszow.mm.pl 27.04.08, 16:05
                    Prawdziwe zycie to równiez zwykła, banalna codzienność. Ale
                    poświęcanie wielkich emocji na to chyba jest przesadą.
                    I dlatego tyle zawałów i wrzodów żołądka.
                    • Gość: Gringo Re: helikopter nad Rzeszowem IP: *.intertele.pl 27.04.08, 16:37
                      Apel do wszelkiej maści chuliganów. Skoro foumowicze uważają, że nie
                      mam humoru bo nie godze sie na rysowanie auta, nie godze się na
                      negowanie użycia znacznych sił poicyjnych i helikoptera żeby nie
                      było awantury i za bardzo się tym emocjonuję to: proponuje od jutra
                      rysować auta, obijać auta, skopać jakiś śmietnik, wyrwac znak, dac
                      komuś w morde, okraśc kiosk, a na koniec jak to wszystko zrobicie
                      dla pełnego wyluzowania nasrajcie na środku 3-go maja, a gdy będzie
                      interweniował patrol policyjny to go oplujcie, osikajcie,
                      zwyzywajcie i będzie cool :-) Nie dziwie się, że nie ma totalnego
                      poszanowania dla prawa, dla ludzi, dla przedmiotów należących do
                      tych ludzi skoro żyja w tym kraju takie osoby jak wy "inteligenci".

Najgorsze, że żadna osoba nie umie mnie poprzeć poza dosłownie
                      kilkoma wpisami. Kilka osób za to broni zaciekle różnej maści
                      bandytów, nieudaczników i analfabetów... tyle, że to tylko forum. Na
                      całę szczęście w realnym świecie nie ma tylu dewiantów i jest
                      normalniej.

PS. anno ja potrafię przyznac Ci rację i napisać, że w niektóych
                      sprawach się zgadzamy ale Ty już nie. Juz w następnym poście
                      musiałaś mi dopieprzyć, to takie typowo polskie. Szkoda, że na forum
                      Gazety Wyborczej wpisują się tacy ludzie jak choćby Ty, szkoda bo to
                      naprawde porządna gazeta, a z takim jadem jaki wy sączycie to
                      nadajecie się ale na fora...
                      • miasto.rzeszow Re: helikopter nad Rzeszowem 27.04.08, 17:07
                        Panie "Gringo", proponuję Panu dłuższy spacer z dala od helikopterów i
                        samochodów, jeśli to nie pomoże, jest bogata literatura Zen oraz poradników z
                        serii ćwiczenia oddechowe, można się zapoznać w wolnej chwili - jeśli to zaś
                        będzie mało, zawsze można się spotkać na ubitej ziemi.

Sporty walki to szlachetna forma wymianów ciosów, opatrzona regułami i
                        sędziowana na rudny. Nikt nie pluje, nie wyrywa śmietników, a jak Pan weźmiesz w
                        mordę raz czy drugi, sam dając w mordę oponentowi, emocje opadną, dostrzeżesz
                        Pan może słońce na niebie i chmurki niebieskie. Ciśnienie też opadnie, uśmiech
                        na lica wstąpi wesoły.
                        • Gość: Gringo Re: helikopter nad Rzeszowem IP: *.intertele.pl 27.04.08, 18:01
                          Pytam jeszcze raz co to ma wspólnego z tematem ? I nie kozacz bo
                          przed ekranem komputera czujesz się silny gorzej by było gdybyś miał
                          mi swoje słowa powiedziec prosto w twarz. Wtedy by sie pewnie
                          pojawiła kupa w majtkach... a i nie pisz mi tu ile masz danów i jak
                          to pobierałeś lekcje w klasztorze Shaolin.

Poddaje się z głupotą nie wygram, szkoda z durniami pisać...
                          • miasto.rzeszow Re: helikopter nad Rzeszowem 27.04.08, 18:09
                            Ja wręcz przeciwnie, strasznie się boję. Jako rasowy chuligan wolę porysować
                            Szanownemu Panu auto, niż stanąć twarzą w twarz. Pana wzrok już mógłby mnie
                            zabić. Tak jak zabijają mnie Pana wpisy. Ale - jako, że z głupotą Pan nie wygra
                            - niech Pan przynajmniej zamilczy. Jest to jakaś forma (sokratejskiej przecież)
                            mądrości.
                    • Gość: Gosiek Re: helikopter nad Rzeszowem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.08, 19:36
                      Ja też Anno obserwuję to forum i współczuję takim poczwarom jak to
                      coś z vectranet, bo jej chyba nawet podmuch wiatru przeszkadza i
                      doprowadza do wkurzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka