Gość: malutka IP: 213.186.93.* 23.12.02, 17:31 hey mam pytanie dzisiaj kupilam sobie clindacne na tradzik ale nie wiem czy to pomaga jesli ktoras z was go mila powiedzcie jakie efekty i czy bylyscie zadowolone .. dzieki Buziaki i wesolutkich swiat Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justy Re: CLINDACNE -czy pomaga????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.02, 18:06 Clindacne to to samo, co Dalacin T, o którym wypowiadano się bardzo pozytywnie. Najprawdopodobniej też będziesz zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: CLINDACNE -czy pomaga????? IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.02, 22:48 uzywam od miesiaca i jestem zadowolona. Własciwie pomogł mi i na te wielkie i na te małe wulkaniki. pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonique Re: CLINDACNE -czy pomaga????? IP: 217.98.105.* 24.12.02, 19:24 A jaka jest roznica cenowa miedzy jednym a drugim? Tzn. Clindacne a Dalacinem? Pozdrawiam serdecznie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: CLINDACNE -czy pomaga????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.02, 13:14 30g Dalacinu T w żelu kosztuje ok.44,18 30g Clindacne (żel) kosztuje ok.31,38 a 15g to wydatek rzędu 19,16zł Dalacin T można kupić bez recepty, natomiast Clindacne jest na receptę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonique Re: CLINDACNE -czy pomaga????? IP: 217.98.105.* 26.12.02, 14:12 Gość portalu: justy napisał(a): > 30g Dalacinu T w żelu kosztuje ok.44,18 > 30g Clindacne (żel) kosztuje ok.31,38 a 15g to wydatek rzędu 19,16zł Dziekuje za odpowiedz. > Dalacin T można kupić bez recepty, natomiast Clindacne jest na receptę. No to piekny bezsens:((( Dalacin jest strasznie drogi, dlatego kupilabym sobie Clindacne, ale prosze, potrzebna jest recepta:(((Czemu, skoro to jest przeciez to samo? A sa inne jeszcze odpowiedniki Dalacinu T, dostepne bez recepty? Pozdrawiam swiatecznie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: CLINDACNE -czy pomaga????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.02, 15:46 Dlaczego ta sama substancja "robiona" przez różnych producentów raz jest na receptę a raz bez recepty? Cóż, trudno powiedzieć, jak dla mnie to jeden z producentów za mało się postarał...(chodzi o kasę), ale nie chcę snuć "teorii spiskowych". Spróbuj kupić Clindacne bez recepty. Są apteki w których można prawie wszystko kupić bez recepty (mniejsza z tym, czy to dobrze).... Póki co nie ma innych odpowiedników Dalacinu. Z innych środków przeciwtrądzikowych opartych na antybiotyku i dostepnych bez recepty dobry jest Zinneryt (erytromycyna+cynk), jednak jest on dość drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonique Re: CLINDACNE -czy pomaga????? IP: 217.98.105.* 27.12.02, 11:27 Jeszcze raz dziekuje za odpowiedz. Sprobuje popytac po aptekach i bede przy tym podpierac sie argumentem o Dalacinie T. > Z innych środków przeciwtrądzikowych opartych na antybiotyku i dostepnych bez > recepty dobry jest Zinneryt (erytromycyna+cynk). Znam, mialam juz, poza tym ostatnio przez dosc dlugi czas stosowalam Davercin w zelu, wiec moze przyszla pora na zmiane. Aha, jak nie dostane Clindacne, to poprosze dermatologa o recepte, bo mialam isc przed swietami do kontroli, ale juz nie bylo miejsca:( Stad moje poszukaiwania na wlasna reke. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: CLINDACNE -czy pomaga????? IP: *.starnet.pl / *.starnet.pl 27.12.02, 16:13 czy te 15 zl roznicy miedzy dalacinem a clindacne to duzO?? skad wzielas informacje ze clindacne jest na recepte? ja spytalem sie w aptece i mozna kupic bez recepty,, jest duzo specyfikow antybiotykowych polecam wam opis lekow na trądzik na stronie www.luskiewnik.republika.pl/ jest tam opis wszystkich lekow na tradzik i kosmetykow , wraz z opisem i ocena obiektywna(ppodobno) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: CLINDACNE -czy pomaga????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.02, 17:51 Dla niektórych 15 zł to całkiem spora różnica. Status Clindacne i Dalacinu zaczerpnęłam z obowiązującego urzędowego spisu leków, a co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: CLINDACNE -czy pomaga????? IP: 80.50.8.* 13.01.03, 20:38 Clindacne i Dalacin T maja ten sam status. Kiedys apteka miała prawo sprzedać 1 opakowanie Dalacinu bez recepty, teraz podobno zmieniły się przepisy i oba leki są na receptę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonique Re: Do a IP: 217.98.105.* 28.12.02, 13:33 Gość portalu: a napisał(a): > czy te 15 zl roznicy miedzy dalacinem a clindacne to duzO?? Gdybym kupowala samochod, to nie. Ale przy leku o tych samych wlasciwosciach to duzo. Nie lubie bezsensu przeplacac. > skad wzielas informacje ze clindacne jest na recepte? ja spytalem sie w aptece > i mozna kupic bez recepty, Justy wyraznie napisala, ze pomimo iz lek ten powinien byc sprzedawany na recepte, w niektorych aptekach moze byc dostepny bez recepty. > polecam wam opis lekow na trądzik na stronie > > <a href="http://www.luskiewnik.republika.pl/"target="_blank">www.luskiewnik.rep > ublika.pl/</a> > jest tam opis wszystkich lekow na tradzik i kosmetykow , wraz z opisem i ocena > obiektywna(ppodobno) Znam ten adres, sama go podawalam na forum w watku o lekach na tradzik i nie tylko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś