Dodaj do ulubionych

CLINDACNE -czy pomaga?????

IP: 213.186.93.* 23.12.02, 17:31
hey
mam pytanie dzisiaj kupilam sobie clindacne na tradzik ale nie wiem czy
to pomaga jesli ktoras z was go mila powiedzcie jakie efekty i czy bylyscie
zadowolone ..
dzieki
Buziaki i wesolutkich swiat
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: CLINDACNE -czy pomaga????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.02, 18:06
      Clindacne to to samo, co Dalacin T, o którym wypowiadano się bardzo pozytywnie.
      Najprawdopodobniej też będziesz zadowolona.
    • Gość: sisi Re: CLINDACNE -czy pomaga????? IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.02, 22:48
      uzywam od miesiaca i jestem zadowolona.
      Własciwie pomogł mi i na te wielkie i na te małe wulkaniki.
      pozdrawiam:))
      • Gość: sonique Re: CLINDACNE -czy pomaga????? IP: 217.98.105.* 24.12.02, 19:24
        A jaka jest roznica cenowa miedzy jednym a drugim? Tzn. Clindacne a Dalacinem?
        Pozdrawiam serdecznie;-)
        • Gość: justy Re: CLINDACNE -czy pomaga????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.02, 13:14
          30g Dalacinu T w żelu kosztuje ok.44,18
          30g Clindacne (żel) kosztuje ok.31,38 a 15g to wydatek rzędu 19,16zł
          Dalacin T można kupić bez recepty, natomiast Clindacne jest na receptę.
          • Gość: sonique Re: CLINDACNE -czy pomaga????? IP: 217.98.105.* 26.12.02, 14:12
            Gość portalu: justy napisał(a):

> 30g Dalacinu T w żelu kosztuje ok.44,18
            > 30g Clindacne (żel) kosztuje ok.31,38 a 15g to wydatek rzędu 19,16zł

Dziekuje za odpowiedz.

> Dalacin T można kupić bez recepty, natomiast Clindacne jest na receptę.
            No to piekny bezsens:((( Dalacin jest strasznie drogi, dlatego kupilabym sobie
            Clindacne, ale prosze, potrzebna jest recepta:(((Czemu, skoro to jest przeciez
            to samo? A sa inne jeszcze odpowiedniki Dalacinu T, dostepne bez recepty?
            Pozdrawiam swiatecznie;-)
            • Gość: justy Re: CLINDACNE -czy pomaga????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.02, 15:46
              Dlaczego ta sama substancja "robiona" przez różnych producentów raz jest na
              receptę a raz bez recepty? Cóż, trudno powiedzieć, jak dla mnie to jeden z
              producentów za mało się postarał...(chodzi o kasę), ale nie chcę snuć "teorii
              spiskowych".
              Spróbuj kupić Clindacne bez recepty. Są apteki w których można prawie wszystko
              kupić bez recepty (mniejsza z tym, czy to dobrze)....
              Póki co nie ma innych odpowiedników Dalacinu.
              Z innych środków przeciwtrądzikowych opartych na antybiotyku i dostepnych bez
              recepty dobry jest Zinneryt (erytromycyna+cynk), jednak jest on dość drogi.
              • Gość: sonique Re: CLINDACNE -czy pomaga????? IP: 217.98.105.* 27.12.02, 11:27
                Jeszcze raz dziekuje za odpowiedz. Sprobuje popytac po aptekach i bede przy tym
                podpierac sie argumentem o Dalacinie T.

> Z innych środków przeciwtrądzikowych opartych na antybiotyku i dostepnych bez
                > recepty dobry jest Zinneryt (erytromycyna+cynk). Znam, mialam juz, poza tym
                ostatnio przez dosc dlugi czas stosowalam Davercin w zelu, wiec moze przyszla
                pora na zmiane.
                Aha, jak nie dostane Clindacne, to poprosze dermatologa o recepte, bo mialam
                isc przed swietami do kontroli, ale juz nie bylo miejsca:( Stad moje
                poszukaiwania na wlasna reke.
                Pozdrawiam
                • Gość: a Re: CLINDACNE -czy pomaga????? IP: *.starnet.pl / *.starnet.pl 27.12.02, 16:13
                  czy te 15 zl roznicy miedzy dalacinem a clindacne to duzO??
                  skad wzielas informacje ze clindacne jest na recepte? ja spytalem sie w aptece
                  i mozna kupic bez recepty,,
                  jest duzo specyfikow antybiotykowych
                  polecam wam opis lekow na trądzik na stronie

www.luskiewnik.republika.pl/
                  jest tam opis wszystkich lekow na tradzik i kosmetykow , wraz z opisem i ocena
                  obiektywna(ppodobno)
                  • Gość: justy Re: CLINDACNE -czy pomaga????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.02, 17:51
                    Dla niektórych 15 zł to całkiem spora różnica.
                    Status Clindacne i Dalacinu zaczerpnęłam z obowiązującego urzędowego spisu
                    leków, a co?
                    • Gość: eva Re: CLINDACNE -czy pomaga????? IP: 80.50.8.* 13.01.03, 20:38
                      Clindacne i Dalacin T maja ten sam status. Kiedys apteka miała prawo sprzedać
                      1 opakowanie Dalacinu bez recepty, teraz podobno zmieniły się przepisy i oba
                      leki są na receptę.
                  • Gość: sonique Re: Do a IP: 217.98.105.* 28.12.02, 13:33
                    Gość portalu: a napisał(a):

> czy te 15 zl roznicy miedzy dalacinem a clindacne to duzO??
                    Gdybym kupowala samochod, to nie. Ale przy leku o tych samych wlasciwosciach to
                    duzo. Nie lubie bezsensu przeplacac.

> skad wzielas informacje ze clindacne jest na recepte? ja spytalem sie w
                    aptece
                    > i mozna kupic bez recepty,
                    Justy wyraznie napisala, ze pomimo iz lek ten powinien byc sprzedawany na
                    recepte, w niektorych aptekach moze byc dostepny bez recepty.

> polecam wam opis lekow na trądzik na stronie
                    >
                    > <a
                    href="http://www.luskiewnik.republika.pl/"target="_blank">www.luskiewnik.rep
                    > ublika.pl/</a>
                    > jest tam opis wszystkich lekow na tradzik i kosmetykow , wraz z opisem i
                    ocena
                    > obiektywna(ppodobno)
                    Znam ten adres, sama go podawalam na forum w watku o lekach na tradzik i nie
                    tylko.
                    Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka