Gość: V.C. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 13:56 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030913/publicystyka/publicystyka_a_2.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MARTIN P O P I E R A M IP: 80.51.255.* 15.09.03, 19:42 W większości jarosławskich sklepów trudno kupić wyroby francuskiego koncernu Danone'a. To efekt bojkotu podjętego przez miejscowych sklepikarzy i hurtowników po decyzji o likwidacji dawnych zakładów cukierniczych San. Dziś należą do LU Polska, która jest częścią koncernu Danone. Bojkot zyskuje coraz większe zrozumienie wśród mieszkańców, którzy rezygnują z zakupu delicji czy danonków. W sklepach urządza się promocję wyrobów krajowych producentów. W tę niedzielę w mieście i okolicy organizatorzy protestu będą prowadzić akcję, która ma uświadomić, że bojkot nie jest wymierzony w klientów, a powstrzymanie się od zakupu wyrobów Danone'a ma wymóc zmianę decyzji o likwidacji zakładu. Podczas niedzielnych mszy księża mają tłumaczyć zasadność protestu i jego moralny charakter, a związkowcy - zbierać przed kościołami podpisy pod petycją do władz, żeby stanęły w obronie zakładu. Podkreślają, że w przypadku fabryki w węgierskim Gyor i dwóch zakładów w Czechach naciski lokalnej społeczności i władz spowodowały, iż Danone wycofał się z zamiaru ich likwidacji. P O P I E R A M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RbL Re: Bojkot Danone'a IP: *.rzeszow.mm.pl 18.09.03, 23:03 daNONkom mówimy stanowcze i kategoryczne NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romb Popieram IP: *.pul.tke.pl 21.09.03, 19:05 San miał jedne z lepszych ciastek w Polsce. Jak można doprowadzić taki zakład do ruiny??????????? Wstyd i hańba, a ja i tak nie kupowałem wyrobów danone, a teraz tymbardziej nie będę!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY_DANONNE Re: Popieram IP: *.man.rsk.pl 21.09.03, 20:00 TAK TAK TAK !!!!!! DANONNE SIO Z POLSKI!!!! SAN TO BYŁA TAKA DOBRA FIRMA!! NAMAWIAM DO BOJKOTU DANONNE, ZRESZTĄ JA I TAK ICH PRODUKTÓW MLECZBUCH NIE LUBIAŁEM!!!!!!!!!! HAŃBA DANONNE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla Bakoma 21.09.03, 20:14 Bakoma nalezy do Danone'a!!! Pamietaj jak kupujesz jogurt Bakomy myslac, ze nie wspomagasz Danone!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LuGo Re: Bojkot Danone'a IP: 81.190.15.* 19.10.03, 19:05 Danone albo zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś