Dodaj do ulubionych

Jeśli się z czymś utozsamiamy

30.12.22, 08:17
A to robimy w życiu non stop to podpisujemy czek in blanco . Bo utożsamiamy swoje marzenia i pragnienia z realem który ma całkowicie inna swoja wlasna logikę.

Nie należy ufać światu ale należy go respektować i świadomie budować pozytywna wiez. Bez szacunku a jedynie z pragnieniami zostaniemy oszukani za każdym razem.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Jeśli się z czymś utozsamiamy 30.12.22, 08:25
      Im dłużej żyje tym widzę że logika świata jest całkowicie inna bardziej skomplikowana niż się wydawała. Za jednym dnem kryje się następne by okazało się że i za tamtym jest kolejne. Sprawy zawsze mają się inaczej niż myślimy.

I tu jest też bramka dla studiów tekstów mędrców. Należy je traktować jako formę kontrwywiadu. Na poziomie najogólniejszym mogą być celne ślady , a ich należy dopatrywać się szukając nieznanych szczegółów.
      • dotera Re: Jeśli się z czymś utozsamiamy 30.12.22, 08:43
        Jest też coś takiego jak intuicja. Myślę że Bóg obdarzył nią bardziej kobiety , które idą przez świat jak Alicja przez krainę czarów. Mi się uruchomiła z wiekiem, a może inaczej spadł poziom utożsamiania się i znalazła dlatego przestrzeń bo w gruncie rzeczy musiałem z wiekiem zrozumieć spwrotem to co praniem mózgu się wyzbywałem.
        • dotera Re: Jeśli się z czymś utozsamiamy 30.12.22, 08:47
          Kobiety są lepsze w rozpoznawaniu indywidualnej natury sytuacji życiowej. Ale słabsze w patrzeniu na świat jako mechanizm ze swoimi prawami.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka