Dodaj do ulubionych

Masturbacja - ciężki grzech

08.01.11, 14:37
W Piśmie i Katechizmie Kościoła Katolickiego pisze jasno, że onanizm u kobiet i masturbacja u mężczyzn to grzech, skazują duszę na wieczne potępienie. Każdy plemnik może przecież być człowiekiem. A co by było, gdyby to ciebie szanowny czytelniku uśmiercono w wyniku masturbacji?!
Obserwuj wątek
    • Gość: Konrad Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 14:54
      Nie interesuje mnie katechizm, jestem ateistą.
      Robię sobie dobrze, jeśli tylko mam na to ochotę :).
    • Gość: Wierząca Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 15:50
      Ja jestem katoliczką. Uważam, że lepiej się masturbować niż np. uprawiać seks z przygodnymi osobami... A sperma sama w sobie nie jest ani zarodkiem ani niczym co można by porównać do człowieka. Plemnik dopiero po połączeniu z jajeczkeim tworzy zygote- płód. Ale jeśli Twoim zdaniem masturbacja itd jest zła to oczywiście ni emusisz tego robic. Każdy ma prawo do własnego zdania.
      • Gość: mrarm Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: 193.203.192.* 21.01.11, 16:16
        Z zygoty tworzy się zarodek, a dopiero potem płód. Zlepku komórek raczej nie można nazwać człowiekiem, gdyż nie ma to nawet układu nerwowego.
    • moonogamistka Re: Masturbacja - ciężki grzech 08.01.11, 16:17
      troll:)
      • zlota_20 Re: Masturbacja - ciężki grzech 08.01.11, 20:29
        Jestem praktykującym i wierzącym Katolikiem. Tylko wyrażam swoje niepoprawne politycznie poglądy. Ergo trollem być nie mogę.
    • Gość: gość Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 17:00
      Rany!!! Dlaczego takie katoliczki jak złota_20 tu zaglądają. To grzech. Powinna modlić się a nie grzebać po forach z tematyką seksualną.
      • zlota_20 Re: Masturbacja - ciężki grzech 08.01.11, 20:30
        Ja nie jestem katoliczką. Jestem Katolikiem.
        • olowas1 Re: Masturbacja - ciężki grzech 20.01.11, 22:38
          zlota_20 napisał:

> Ja nie jestem katoliczką. Jestem Katolikiem.

Dlaczego z wielkiej litery? Strasznie zabobonne podejście. Masturbacja nie ma żadnych niekorzystnych oddziaływań fizycznych ani psychicznych (poza poczuciem winy wprogramowanym przez panów w sutannach). Uczy własnego ciała, rozładowuje napięcie seksualne, pobudza wyobraźnię. Jest czymś całkowicie naturalnym, choć nie zastąpi seksu z osobą, do której czujemy miłość. Rzadko bywa aż tak magiczna, ale to już pewnie niedostatki wyobraźni...
    • Gość: Wierząca Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 19:13
      Nie krytykujcie jej. Każdy ma prawo do własnej opini itd i tu nei ma co się czepiać. O ile jakaś czynność nie krzywdzi drugiej osoby to jest wporządku. Ale oczywiście wygłaszając swoje poglady nie powinno się pochopnie krytykować innych tylko za to, że mają inne podejście do życia niż my. Pozdrawiam.
    • ewa.zeromska Re: Masturbacja - ciężki grzech 08.01.11, 20:29
      Wybacz, ale na tym forum nie rozpatrujemy problemow teologicznych, wiary i grzechu.
      Masturbacja jest normaalnym zachowaniem człowieka, niezaleznie od tego czym się w zyciu zajmuje.
      • zlota_20 Re: Masturbacja - ciężki grzech 08.01.11, 20:32
        Szanowna Pani
        Ja nie twierdzę, iż jest to uzależnione od zawodu, wiary, poglądów. Mimo, że sam jestem z wykształcenia geologiem, to znam innych geologów, którzy się samogwałcą. Ja tylko nawołuję, aby ludzie przestali grzeszyć, wszak jak to mówi Pismo Święte - "Nie znasz dnia, ani godziny"
        • salma75 Re: Masturbacja - ciężki grzech 08.01.11, 20:45
          zlota_20 napisał:

> Szanowna Pani
          > Ja nie twierdzę, iż jest to uzależnione od zawodu, wiary, poglądów. Mimo, że sa
          > m jestem z wykształcenia geologiem, to znam innych geologów, którzy się samogwa
          > łcą. Ja tylko nawołuję, aby ludzie przestali grzeszyć, wszak jak to mówi Pismo
          > Święte - "Nie znasz dnia, ani godziny"

To nie nawołuj, zły adres.
          Idź z bogiem, najlepiej na jakieś katolickie forum.
          • galwaygirl Re: Masturbacja - ciężki grzech 08.01.11, 22:24
            salma75 napisała:

> zlota_20 napisał:
            >
            > > Szanowna Pani
            > > Ja nie twierdzę, iż jest to uzależnione od zawodu, wiary, poglądów. Mimo,
            > że sa
            > > m jestem z wykształcenia geologiem, to znam innych geologów, którzy się s
            > amogwa
            > > łcą. Ja tylko nawołuję, aby ludzie przestali grzeszyć, wszak jak to mówi
            > Pismo
            > > Święte - "Nie znasz dnia, ani godziny"
            >
            > To nie nawołuj, zły adres.
            > Idź z bogiem, najlepiej na jakieś katolickie forum.
            >
            na katolickich forach nie ma kogo nawolywac, bo tam sa sami wierzacy. moze dla Ciebie to nawolywanie jest zbedne, skad jednak mozesz wiedziec, ze nie okaze sie istotne dla kogos innego?
        • jesod Dzieci Gorszego Boga? 08.01.11, 21:10
          zlota_20 napisał:
          > Mimo, że sam jestem z wykształcenia geologiem, to znam innych geologów, którzy się
          > samogwałcą.

:-))))))
          Matka Ziemia to zrozumie!
          Czy oni się samogwałcą???
          Przecież nie robią tego wbrew swojej woli, więc o gwałcie trudno tutaj raczej dyskutować.

zlota_20 napisał:
          > Ja tylko nawołuję, aby ludzie przestali grzeszyć,

A nie uważasz, że to niedostrzeganie swojej cielesności, niezaspokajanie swoich potrzeb (psychicznych i fizycznych) jest grzechem???

• coelka Re: Masturbacja - ciężki grzech 25.01.11, 12:20
          zlota_20 napisał:

> Szanowna Pani
          > Ja nie twierdzę, iż jest to uzależnione od zawodu, wiary, poglądów. Mimo, że sa
          > m jestem z wykształcenia geologiem, to znam innych geologów, którzy się samogwa
          > łcą. Ja tylko nawołuję, aby ludzie przestali grzeszyć, wszak jak to mówi Pismo
          > Święte - "Nie znasz dnia, ani godziny"
          Oj cięzki ,ciżki i straszny grzech nie ma o czym mówic. Dla onanistów to piekło zapewnione na maksa jednak pedofilom, którzy tylko dzieci raczka to czyscieć bo no wiesz zero spermy a jak zero spermy to żaden plemnik sie nie marnuje A to juz coś nie. Takie marnowanie spermy to po prostu straszne , zawsze lepiej isc do banku to przyjemne z pozytecznym mozna połaczyć. chodziło ,mnie o bank spermy bo w zwykłym tak w kolejce do kasy przy ludziach to głupio i policja oze wyprowadzić. Ale grzech cięzki, bardzo . A ten post mnie rozwalił nie znam innych geologów , którzy sie samogwałacą juz nic dawno nie poprawiło mnie tak humoru.
        • tygrysiatko1 Re: Masturbacja - ciężki grzech 28.05.11, 16:46
          Już dawno się tak nie uśmiałam ;-)
          po pierwsze sam plemnik nie stworzy człowieka - mu się połączyć z kom jajową ;-)
          po drugie określenie samogwałt jest pozbawione sensu - gwałt jest wtedy gdy na coś nie wyrażam zgody, jeżeli sam sobie coś robisz to raczej tego chcesz....
          po trzecie masturbacja jest normalnym zachowaniem ludzkim...
          po piąte gdzie w Piśmie Świętym jest napisane, że jest grzechem??
    • Gość: Gość Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 21:25
      Myślę koleżanko Złota, że czytać takie posty to też grzech. Powinnaś w kościółku siedzieć i klepać paciorki:)
      • galwaygirl Re: Masturbacja - ciężki grzech 08.01.11, 22:20
        boze, ludzie, jacy Wy nietolerancyjni jestescie. Ma prawo glosic swoje poglady, gdzie mu sie tylko podoba, nawet tu. To nie jest forum "Partnerstwo i seks- tylko dla ateistow, a katolikom won!" Post moze nietypowy, aczkolwiek zwiazany z tematem forum.
        A teksty typu "do kosciola paciorki klepac" swiadcza tylko o Waszej zasciankowosci i ograniczeniu.
        • praying_mantis Re: Masturbacja - ciężki grzech 09.01.11, 01:16
          tak tylko ze piszac taki post.. nie nawoluje ludzi..
          to ja mam pare pytan Czemu Bog stworzyl nas takimi?
          Np czy Panu Zlotemu nie zdarzylo sie czasem "popuscic spermy" w nocy badz przy duzym podnieceniu (nawet nie chcianym bo przeciez tego sie nie kontroluje?) albo w wieku dojrzewania? Nocne zmazy tez zalicza sie do masturbacji? Przeciez to tez "marnowanie" spermy... To moze jest grzech ale chyba lepiej sie masturbowac, zabezpieczac w czasie kochania sie niz zeby potem niechciane dzieci chodzily po swiecie.. No ale to juz troche odbieglam o tematu.
          • zlota_20 Re: Masturbacja - ciężki grzech 09.01.11, 09:33
            Ja starałem się nie popełniać takich śmiertelnych grzechów w dzieciństwie. Raz miałem tak zwaną "zmazę nocną" natychmiast samodzielnie poszedłem do Spowiedzi i wyznałem swój grzech.
            • ewa.zeromska Re: Masturbacja - ciężki grzech 09.01.11, 09:38
              Masturbacja nie jest obowiązkowa. Nie chcesz, nie rób tego i daj spokój innym ludziom. Tolerancja polega nie tylko na tym, że należy szanować twoje poglądy. Ty też powinieneś szanować innych ludzi.
              Na dodatek trudno uznać fizjologię za grzech, jak w przypadku nocnej polucji.
              Twoja wiara i chęć nawracania innych nie zwalnia cię od podstawowej wiedzy.
              • zlota_20 Re: Masturbacja - ciężki grzech 09.01.11, 09:40
                Skąd wie Pani, że owa "wiedza" nie jest zafałszowana?
                11/09 też miał być zamachem terrorystów.
        • zlota_20 Re: Masturbacja - ciężki grzech 09.01.11, 09:57
          Dziękuję Ci szanowna niewiasto za to wsparcie.
          • gunia-natura Re: Masturbacja - ciężki grzech 15.01.11, 17:13
            Ale, ale... JAK kobieta ma się onanizować?? Przecież nie ma fizycznej możliwości!!

Drogi geologu, onanizowanie się to inaczej wylewanie nasienia/stosunek przerywany. Tak czynił biblijny Onan, który nie chciał dopełnić prawa lewiratu, wiedząc, że jego potomstwo będzie uznane za dzieci zmarłego brata. Mówi o tym Księga Rodzaju (odsyłam do lektury - Rdz 38,9n). Na studiach geologicznych takich rzeczy nie uczą, rozumiem.

Co do masturbacji i metody antykoncepcji, jaką jest ów stosunek przerywany, Kościół stoi na stanowisku, że jest to grzech. Tak samo, jak seks oralny, analny, hiszpański... jeśli taki doprowadza do szczytowania u obu lub którejś ze stron. Dlaczego? Ano, dlatego, że takie formy sprawiania sobie przyjemności wyrabiają złe nawyki. Dla kobiet, u których orgazm jest "wypracowany, wyuczony", masturbacja może być jedyną drogą na szczyt. Z kolei mężczyźni, którzy muszą powstrzymywać wytrysk są narażeni na nerwice. Pani Ewa pewnie by mi pogroziła palcem, że generalizuję :) Każdy jest inny, oczywiście. Jednak od strony fizjologii ludzkiego organizmu mechanizmy, które podaję, są w pełni sprawdzone naukowo.
            I to, co piszę, to nie jest oficjalne stanowisko Kościoła - jeśli chodzi o interpretację. KKK podaje, że jest to grzech i tyle, wynika to z nauki Magisterium juz od czasów apostolskich. W Piśmie Świętym poza wzmianką, że postepowanie Onana Bogu się nie podobało, innych dowodów na to, że stosunek przerywany jest be nie znajdziemy. Tym bardziej nie ma nic o masturbacji.
            To w żaden sposób jednak nie usprawiedliwia spłaszczenia powagi moralnej tych czynów. Kazdy jest odpowiedzialny za swoje życie, ma wolną wolę. To, czy sie masturbuje, czy cudzołoży (uprawia seks przed- lub pozamałżeński), czy stosuje antykoncepcję - to kwestia tylko i wyłącznie jego sumienia
            • zlota_20 Re: Masturbacja - ciężki grzech 16.01.11, 13:58
              To nie jest kwestia jego sumienia, gdyż w ten sposób grzeszy. A karą za grzechy są powodzie, wichury, trzęsienia ziemi, erupcje wulkanów i inne katastrofy.
              • gunia-natura Re: Masturbacja - ciężki grzech 16.01.11, 22:45
                zlota_20 napisał:

> To nie jest kwestia jego sumienia, gdyż w ten sposób grzeszy. A karą za grzechy
                > są powodzie, wichury, trzęsienia ziemi, erupcje wulkanów i inne katastrofy.

I to jest to naukowe podejście geologa. No proszę, tego jeszcze do programu studiów teologicznych nie włączyli...
                Kościół jest doprawdy zacofany....
                • Gość: przyszly_geolog Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.11, 20:47
                  Stop, stop geologia nie ma nic do tego. Ona jest OK! Zlota_20 pewnie kończyła paleontologie, przez te wszystkie żyjątka Jej się rzuciło.
    • Gość: dewalker Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.rev.pro-internet.pl 16.01.11, 09:04
      Tak się składa że mam armie plemników na zbyciu a nie chcę grzeszyć. Przyjmnieszje czy skarzesz je na śmierć w kępie trawy.?!
      • gunia-natura Buhahaha 16.01.11, 11:51
        :) Dobre, bystre i dające do myslenia ;)
    • Gość: Gościuwa Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.ostnet.pl 16.01.11, 15:05
      Jestem kobietą i cieszę się że Bóg nie obdarzył mnie plemnikami, gdyż mogę uprawiać onanizm ile się da, nie zabijając potencjalnych ludzików ;P. Ech "głupole" ! Co za bzdury wypisujecie. Pani Ewo, posty kompletnie nie związane z tematyką forum powinno szię usuwać, tym bardziej związane z religią... gdzie jest moderator?? Niech GAZETA.pl się szanuje:)
      Pozdrawiam
      • zlota_20 Re: Masturbacja - ciężki grzech 16.01.11, 17:47
        Podczas onanizmu zabijasz komórki jajowe.
        • Gość: grz-aneczka Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.net.stream.pl 16.01.11, 18:56
          oj nie mogę - kolego zlota_20 to mnie ubawiłeś z tą komórką jajową - może poucz się biologi, co?!
          a swoją drogą - człowieku - może zajmij się swoim sumieniem i swoimi grzechami!
          Niestety dostrzegam smutną prawidłowość ludzie tzw. "głęboko wierzący" zwykle strasznie przejmują się grzechami innych - szczególnie tymi dotyczącymi seksualności, a jakoś tak nie dostrzegają, że sami są zdolni do zwykłych, ludzkich świństw. Zwykle wywyższają się nad innych i brakuje im miłosierdzia i dobroci. Od takich ludzi najlepiej trzymać się z daleka.
        • salma75 Re: Masturbacja - ciężki grzech 16.01.11, 22:50
          zlota_20 napisał:

> Podczas onanizmu zabijasz komórki jajowe.

:)))))))))
          Pisz częściej, proszę.
          • ta_facetka Brak onanizmu 05.02.11, 17:02
            Z braku onanizmu gina komorki mozgowe.
            Tak sie ptzynajmniej wydaje :)))
        • suazi1 Taaaaa? A w jaki sposób? 16.01.11, 23:08
          Proszę mi to dokładnie wyjaśnić, bo widocznie niedouczona jestem.
        • Gość: Gościuwa Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.ostnet.pl 17.01.11, 09:10
          Ej złota_20 :) dobra/dobry jesteś, prowokujesz w poście a inni się nakręcają ;) hehe
    • suazi1 Przypomniał mi się kawał... 16.01.11, 23:05
      "Ale ta dzisiejsza młodzież jest rozrzutna!!!..." - powiedział plemnik do plemnika spływając po ścianie...
      • usunelamkonto Re: Przypomniał mi się kawał... 16.01.11, 23:25
        zaprzestalam uczestnictwa w kosciele po bierzmowaniu - nie czuje sie zwiazana z kosciolem ani nie mam potrzeby sie modlic (nie chodzi tu o ksiezy i ich dzialania)
        nie zgadzam sie tez z opiniami kosciola nt zycia we 2.

narazie nie chce miec slubu koscielnego, nie chce byc chrzestna ani ochrzcic ew moje dziecko, bo
        a) slub koscielny nie jest wyznacznikiem milosci i szczescia ponadto nie jestem zwiazana z kosciolem, slub w usc jest rownie piekny
        b) bycie chrzestna polega w tym zyciu na dawaniu najdrozszych prezentow niz na udochowienie dziecka, rodzice chrzestni z poczatku sie widuja czesciej (zwlaszcze ze rodzice i chrzestni to najblizsza rodzina jak kuzyn czy brat/siostra)
        c) dziecko ma prawo poznac kazda religie, ponadto istnieje grzech pierworodny tzn grzecz poczecia, niby jak jaki jest tego sens jak seks w malzenstwie jest dopuszczalny i naleganie jest na rozmnazanie sie?
        ponadto spojrzcie np na takiego amerykana ktory zyje bez religi i nie chrzci swojego dziecka - bo nie jest zwiazany z religia, czy on jest jakis zly nieodbry ? podobno jest cos takiego jak : szanuj czlowieka

tak zlota - grzesze. nocuje u chlopaka pare razy w miesiacu, uprawiam seks przed malzenski juz od nastolatkowa, onanizujemy sie, stosuje prezerwatywy, stosunek przerywany (wieksza frajde widocznie sprawia partnerowi konczenie gdzie indziej) i biore tabletki

i to jest moja sprawa co robie. gdy bede chciala - pojde do kosciola i pomodle sie albo nawroce. teraz zyje po swojemu
    • gomory Re: Masturbacja - ciężki grzech 19.01.11, 16:46
      Masturbacja nie jest grzechem ciezkim. W pismie swietym nie ma tez ani slowa o masturbacji. Ani meskiej, ani kobiecej. W ksiedze Genezis jest opisywany przerywany stosunek Onana - ale poza imieniem nie ma on nic wspolnego z onanizmem.
    • permanentne_7_niebo Re: Masturbacja - ciężki grzech 19.01.11, 17:48
      W spermie są tysiące plemników, a z jednego stosunku nie będzie tysiąca dzieci. Ba, nie z każdego stosunku jest dziecko.
      Ja myślę, że Bóg nie jest nawiedzony i wiedział co robi tworząc nasze popędy. I będzie nas karał za wyrządzone krzywdy, a nie za to, że sobie pogmeram łapką w cipce.

Gdyby mnie uśmiercono w trakcie masturbacji świat dla was, kochani, byłby prostszy i jaśniejszy. Nie mnie, po coś się tu przypatałętałam, toteż jestem i będę wam, bliźni, zatruwać życie na forum.
      • zlota_20 Re: Masturbacja - ciężki grzech 22.01.11, 16:44
        Biblia i Nauka Kościoła Katolickiego mówią jasno - onanizm u kobiet i masturbacja u mężczyzn to GRZECH!!!
        • salma75 Re: Masturbacja - ciężki grzech 22.01.11, 16:50
          zlota_20 napisał:

> Biblia i Nauka Kościoła Katolickiego mówią jasno - onanizm u kobiet i masturba
          > cja u mężczyzn to GRZECH!!!

Na szczęście nauka kk mnie nie interesuje, więc mogę bawić się ze soba tak jak mam ochotę :).

Zlota, idź i nie grzesz więcej!
          • Gość: Gość24 Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.11, 18:24
            Drogi Panie Złota_20, czy Ty jesteś fanatykiem. Idź na ulicę i nauczaj a tutaj nie angażuj się. Jak już wcześniej wspominałam, nie wiem skąd u Ciebie takie zainteresowanie grzesznymi postami. Chyba masz jakieś braki.
            • zlota_20 Re: Masturbacja - ciężki grzech 22.01.11, 19:06
              Ja was tylko ostrzegam przed wiecznym potępieniem. Jeśli choć trochę myślicie, to powinniście być mi wdzięczni.
              • Gość: mr Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.retsat1.com.pl 25.01.11, 09:35
                Człowieku, a co cię obchodzi potępienie innych??? Jak widzę mało kto podziela twoje poglądy - może warto je przemyśleć.
        • Gość: ... Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.11, 18:58
          > Biblia i Nauka Kościoła Katolickiego mówią jasno - onanizm u kobiet i masturba
          > cja u mężczyzn to GRZECH!!!

No to rzuć jakiś cytat z Biblii o kobiecym onanizmie.
          • zlota_20 Re: Masturbacja - ciężki grzech 22.01.11, 19:05
            Wystarczy się wczytać uważnie w treść Świętej Biblii.
            • Gość: ... Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.11, 19:18
              Na drugi raz przygotuj się lepiej, cienki trollu.
              • zlota_20 Re: Masturbacja - ciężki grzech 22.01.11, 20:18
                Tylko wyzywać potrafisz?
                Jak cię mamusia wychowała?! Zero szacunku dla starszych! Żadnej chęci do dyskusji.
                • Gość: Gość 24 Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.11, 22:48
                  Złotko, nie mam Biblii i nie kupię, bo nie jest mi potrzeba. Podrzuć cytat aby obronić swoje głupie wywody. Na razie to przelewanie pustego w próżne.
                  • zlota_20 Re: Masturbacja - ciężki grzech 23.01.11, 19:25
                    Nawet jeśli jesteś ateistą, to powinieneś traktować Biblię jako niezwykle cenna pozycję literatury. Wszak to skarbnica poezji, mądrości, przypowieści, toposów, archetypów.
                    • Gość: Gość24 Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.11, 20:58
                      Czy nie zauważyłeś, że prosiłam o cytat z biblii? Cały czas puste słowa i nauki bez pokrycia. Udowodnij swoją tezę.
                      • zlota_20 Re: Masturbacja - ciężki grzech 24.01.11, 14:13
                        Nie znam Biblii na pamięć, a więc nie mogę Ci pomów. Jednakże jeśli jesteś spragniony cennych informacji znajdziesz ten cytat bez problemu.
                        • Gość: Gość24 Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: 212.160.172.* 24.01.11, 17:51
                          Czyli przyłapałam Cię. Zgłosisz jakiś pogląd, dwołujwsz się do Biblii, której podobno nie znasz. Zaczynasz mi przypominać Jarka K........go. On też wszystko najlepiej wie, poucza innych i zionie wielką nienawiścią do tych z innymi poglądami i udaje wielkiego katolika. Czy taka postawa to biblijny katolik?
                        • Gość: sara Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.elblag.vectranet.pl 25.01.11, 16:38
                          Krzyż zabrali spod pałacu i złota przyszła tutaj nawracać....
    • Gość: sara Re: zlota_20 IP: *.elblag.vectranet.pl 25.01.11, 16:31
      Idąc twoją teorią to jest to cieżki grzech ale dla meżczyzn, bo kobieta nikogo nie uśmierca wiec jej to można wybaczyc ;)
      • zlota_20 Re: zlota_20 26.01.11, 18:05
        Ja już pisałem, że kobieta podczas onanizmu zabija komórki jajowe.
        • salma75 Re: zlota_20 26.01.11, 18:11
          zlota_20 napisał:

> Ja już pisałem, że kobieta podczas onanizmu zabija komórki jajowe.

W jaki sposób?
          • Gość: Gość 24 Re: zlota_20 IP: 212.160.172.* 26.01.11, 18:19
            I co z odpowiedzią na zadane przeze mnie pytania. Drogi Złota_20 spadaj stąd, bo siejesz herezje i nie umiesz ich udowodnić.
            • zlota_20 Re: zlota_20 28.01.11, 07:27
              Sam Pan Jezus powiedział że niewolno grzeszyć myślą. Przykładowo myśleć o samogwałcie i czynu tego dokonywać.
              • Gość: Gość24 Re: zlota_20 IP: 212.160.172.* 28.01.11, 12:37
                Do mnie chyba tego mówił, nie słyszałam:)
              • Gość: PiJaK Re: zlota_20 IP: *.eimg.pl 19.08.11, 13:37
                > Sam Pan Jezus powiedział że niewolno grzeszyć myślą. Przykładowo myśleć o samog
                > wałcie i czynu tego dokonywać.

Przecież ty sam grzeszysz. Aby napisać ten post musiałeś pomysleć o samogwałcie a według ciebie to grzech. W ogóle to nie powinieneś pisać na tym forum bo zajmujesz się tematami które są grzeszne.
                Stąd wniosek że jesteś trollem a nie żadnym geologiem.
          • coelka Re: zlota_20 02.02.11, 20:02
            salma75 napisała:

> zlota_20 napisał:
            >
            > > Ja już pisałem, że kobieta podczas onanizmu zabija komórki jajowe.
            >
            > W jaki sposób?
            >
            No jak to w jaki to ty nie wiesz Siekierą, ot tak po prostu :).
        • Gość: Jołeczek Re: zlota_20 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.11, 08:59
          A wiesz że kobiecy orgazm nie ma nic wspólnego z komórkami jajowymi?
          Serio, serio.
          Ale ja wiem że wiesz.
          Ja wiem że jesteś po prostu trollem.
          Idź na 4chan albo onet.
          • zlota_20 Re: zlota_20 28.01.11, 18:28
            Wyzywasz mnie bo brakuje Ci merytorycznych argumentów. Ponadto ma kontrolowany przez WSI24 Onet nigdy nie wejdę, a niejaki 4chan to siedziba zwyrodniałych onanistów.
            • Gość: Gość24 Re: zlota_20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 21:45
              Tutaj też nikt się nie cieszy, że siedzisz na forum. Fanatycy powinni nauczać poprzez kontakt osobisty a nie siedzieć w necie.
              • zlota_20 Re: zlota_20 29.01.11, 11:45
                Dzięki Internetowi docieram do większej ilości ludzi.
    • zlota_20 Re: zlota_20 31.01.11, 07:13
      Jest i to śmiertelnym.
      • janzczikago Re: zlota_20 31.01.11, 07:18
        O wlasnie! Ja bardzo popieram to co Pan zlota mowi, bo u nas w Czikago ksiadz mowi ze onanizm to ciezki grzech.
      • Gość: Gucio Re: zlota_20 IP: *.centertel.pl 31.01.11, 08:03
        > Jest i to śmiertelnym.

O ile mi wiadomo, seks we dwoje jest śmiertelnym grzechem. Sam znam takie przypadki, gdzie partner padł bo się za bardzo przejął, więc Matka Boska zabrała go do siebie. I to był seks pozamałżeński, żeby było jasne!

A podczas masturbacji nikomu złego się nic nie przytrafiło. Raz, co prawda, piorun trzasnął w Karola spod Plewek, ale tylko dlatego, że nie chodził starannie do kościółka.
        • janzczikago Re: zlota_20 31.01.11, 14:56
          Podczas masturbacji pozbawiasz zycia innych przyszlych ludzi.
          • zlota_20 Re: zlota_20 02.02.11, 17:54
            Dziękuję Panie Janie za te mocne, ale przemawiające do świadomości ateistów słowa
            • Gość: GOść Re: zlota_20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 18:43
              Czy spowiadacie się, że siedzicie w necie na portalach erotycznych zamiast przy modlitewniku. Jeżeli masturbacja to ciężki grzech to czytanie tego co tu piszemy chyba też jest grzechem. Drogi Złoty_20. Gdyby mnie ktoś tyle razy odsyłał z portalu, to bym się honorem uniosła i dala sobie spokój z tymi herezjami.
              • jesod Czemu nie złota_25? 02.02.11, 19:18
                A ja myślę, że Pan zlota_20 bawi się tutaj najlepiej z Was wszystkich i to nie pod jednym nickiem. :-)
                Dziabnął sobie to i owo, albo sączy pyffko i ma ubaw po pachy na niejeden dzień i wieczór.
                Mając wiedzę w temacie, prowokuje i ma całkiem fajną (jak dla siebie) jazdę.
                W każdym razie jeszcze się nie znudził, a czasu ma dosyć...

"Koniec świata...!" - jakby powiedział Pan Popiołek. :)))))

• zlota_20 Re: Czemu nie złota_25? 02.02.11, 19:19
                  Ja nie jestem Ż A D N Y M prowokatorem. Ja tylko staram się uchronić ludzi przed wiecznym potępieniem.
                  • Gość: ha ha ha Re: Czemu nie złota_25? IP: 109.77.66.* 13.02.11, 21:25
                    Chroń siebie...
                    Reszcie daj spokój kiepski TROLLU
              • zlota_20 Re: zlota_20 02.02.11, 19:19
                To wy jesteście heretykami.
    • katriel Re: Masturbacja - ciężki grzech 02.02.11, 19:14
      > W Piśmie i Katechizmie Kościoła Katolickiego pisze jasno,
      Sigla poproszę. Jak już coś pisać, to porządnie.
      > że onanizm u kobiet i masturbacja u mężczyzn
      A co to za dziwaczne rozróżnienie?
      > Każdy plemnik może przecież być człowiekiem.
      ??? Ależ zapewniam cię, złotko, że sam plemnik nie może być człowiekiem...
      > A co by było, gdyby to ciebie szanowny czytelniku uśmiercono w wyniku masturbacji?!
      ...ergo masturbacja nikogo nie uśmierca.
      • janzczikago Re: Masturbacja - ciężki grzech 02.02.11, 19:21
        Pamientam jak mnie uczyli w szole w Czikago to tam mowili jasno ze jak plemnik polonczy sie z komorko jajowo to powstaje nowe zycie.
        • Gość: Gość Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 19:36
          No tak, sumując jak się połączy plemnik i komórką, to jest człowiek. Jak byłoby to połączenie to nie byłoby masturbacji (w tym momencie). Drogi Złota-20! Broń siebie przed potępieniem wiecznym a nam daj spokój. Troszkę honoru kolego.
          • zlota_20 Re: Masturbacja - ciężki grzech 03.02.11, 16:59
            Już pisałem - każdy plemnik ma szansę połączyć się z komórką jajową. I to jest nowe życie.
            • Gość: gość Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.retsat1.com.pl 03.02.11, 18:53
              A wiesz zbawco komórek jajowych ile takich nowych żyć ląduje na śmietniku, czy tego już nie widzisz? Nudny jesteś z tym swoim nawracaniem.
              • zlota_20 Re: Masturbacja - ciężki grzech 03.02.11, 19:49
                Pan Bóg wszystko przemyślał. Jedynie najmocniejsze i najlepsze plemniki połączą się z komórką jajową. Reszta obumrze. Podczas masturbacji możesz zamordować najlepszego plemnika.
                • janzczikago Re: Masturbacja - ciężki grzech 05.02.11, 14:05
                  O ja sie z tem zgadzam. U mnie w Czikago chodzilem do szkoly i byla lekcja z seksuoloszko. Mimo ze jeszcze wtedy nie znalem dobrze angielskiego to moj kolego tez Polak mi tlumaczyl i ta seksuoloszka muwila to co Pan.
        • Gość: ha ha ha Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: 109.77.66.* 13.02.11, 21:27
          Może i uczyli, ale słabo ci z nauką szło. Do szkoły pod górkę?
          • Gość: ha ha ha To mialo być do janzczikago IP: 109.77.66.* 13.02.11, 21:31
            Co nie dosłyszał w szkole
    • Gość: sds Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.220.106.116.umts.static.eranet.pl 03.02.11, 12:16
      To zabili by mnie w wieku 8 lat
    • ta_facetka A gdzie jest napisane w Biblii 05.02.11, 16:59
      ze to grzech? Nigdzie. Wiec nie pieprz androny.
      • Gość: gość Re: A gdzie jest napisane w Biblii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 17:07
        Złota_20 wciska kit, a jak zapytałam o dowody i fragment z pisma świętego to odpowiedział, że nie zna pisma świętego, a w innym przypadku przemilczał moje pytania. Dziwny katolik, który siedzi na takich forach. Chyba mu czegoś brakuje.
        • moonogamistka Re: A gdzie jest napisane w Biblii 05.02.11, 17:58
          Noo blagam :D Wpuszcza Was i sie swietnie bawi ;-))))
          • janzczikago Re: A gdzie jest napisane w Biblii 06.02.11, 08:48
            Brkuje wam sensownych argumentow i przesladujecie Pana o odmiennych poglondach
          • Gość: ha ha ha Re: A gdzie jest napisane w Biblii IP: 109.77.66.* 13.02.11, 21:32
            On nie wpuszcza ;)

Jego wypuścili ... z wariatkowa
      • zlota_20 Re: A gdzie jest napisane w Biblii 05.02.11, 20:37
        A opowieści o Onanie nie znasz?
    • martatatama Re: Masturbacja - ciężki grzech 05.02.11, 18:28
      nie czytałamco prawda całej Biblii, ale na taki fragment nie trafiłam. Nie słyszałam też nigdy tego fragmentu w kościele. Wiec może to jakas sciema.
      • zlota_20 Re: Masturbacja - ciężki grzech 05.02.11, 20:38
        Opowieść o Onanie
        • zakletawmarmur Re: Masturbacja - ciężki grzech 07.02.11, 10:58
          Onan nie masturbował się tylko "wcześniej wychodził". Czyli miewał "stosunki przerywane":-)
          • janzczikago Re: Masturbacja - ciężki grzech 11.02.11, 19:43
            W ten sposob unikal zapladnienia i popelnial ciezki grzech.
    • joannagw1 Re: Masturbacja - ciężki grzech 07.02.11, 02:01
      Wybieraj sam albo masturbacja albo zmazy nocne lub sex.
      • zlota_20 Re: Masturbacja - ciężki grzech 11.02.11, 19:45
        Tylko i wyłącznie stosunek seksualny prowadzący do poczęcia dzieci. Albo abstynencja seksualna.
        • Gość: Gość24 Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: 212.160.172.* 11.02.11, 21:19
          Czyli mamy odpowiedź. Siedzisz na forach o tematyce seksualnej bo czegoś Ci brakuje drogi Złota_20.
          • zlota_20 Re: Masturbacja - ciężki grzech 13.02.11, 15:34
            Ja chcę tylko was ustrzec przed szatanem.
            • joannagw1 Re: Masturbacja - ciężki grzech 13.02.11, 17:59
              Spoko ale to jest naturalna reakcja organizmu, u mężczyzn nadmiar plemników musi gdzieś wyjść i z całą pewnością nie jest fajnie rano wstawać z kisielem w majtkach i co by było gdybyś którymś z tych plemników był TY? Według Twojej teorii. Człowiek jest zwierzęciem i im dłużej nie ma stosunku tym bardziej mu się chce, ma to na celu przetrwanie gatunku i robi to podświadomie a nie dlatego, że Bóg mu powiedział: idźcie i rozmnażajcie się czy jakoś podobnie.
              • janzczikago Re: Masturbacja - ciężki grzech 14.02.11, 14:59
                Ale przeciez moj kolego pan zlota dawno juz wyjasnij ze nocne zmazy sa zaplanowane i przewidziane przez Pana Boga a wiec nie so grzechem w przeciwienstwie do onanizowania sie
                • Gość: gość Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: 212.160.172.* 14.02.11, 19:21
                  A myślałam, że tylko w Polsce żyją ludzie o kołtuńskich pogladach, a tu niespodzianka. W Ameryce też:)
                  • janzczikago Re: Masturbacja - ciężki grzech 15.02.11, 08:16
                    Ja wyjechalem z Warsaw w 1956 gdy mialem 3 lat.
                    • zlota_20 Re: Masturbacja - ciężki grzech 16.02.11, 16:09
                      Jestem Janku pod wrażeniem Twojej świaetnej Polszczyzny.
              • honey83 Re: Masturbacja - ciężki grzech 18.02.11, 12:34
                Pan Bóg dał nam wszystkim wolna wolę.
                Nie przypomniam też sobie, żeby z uporem maniaka kazał komuś nawracać innych, w taki sposob jak ty to czynisz. "Kto w ciebie kamieniem, ty w niego chlebem", poza tym nie oceniaj jeśli nie chcesz być oceniany.Popełniasz grzech, bo pałasz nienawiścią do ludzi tu zebranych, ostrzegasz ich, ale też oceniasz, a nie masz do tego prawa.
                Poza tym uważam, że sobie robisz jaja, albo jesteś z PISu , nie wiem co gorsze.Ten wątek absolutnie się tutaj na to forum nie nadaje.Powinien zostać usunięty.
        • jaro-12 Re: Masturbacja - ciężki grzech 21.08.11, 19:17
          że to święta ziemia nosi takich imbecyli, im bardziej wykształcone, tym głupie i nawiedzone.
    • Gość: anonim Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.retsat1.com.pl 16.02.11, 17:31
      I polszczyzna kiepska i poglądy nie najlepsze. Już tyle osób wam dało do zrozumienia, że mało kto (żeby nie powiedzieć nikt) podziela wasz punkt widzenia i jeszcze wam się nie znudziło to nawracanie. Dajcie ludziom spokój, nic nie wskóracie. Martwcie się swoim potępieniem jak wam zależy. I popatrzcie uważnie czy wam włosy między palcami nie rosną.
    • honey83 Re: Masturbacja - ciężki grzech 16.02.11, 18:15
      Bardzo dziękujemy za cenne rady, ale zlota_20 zmykaj już stąd.
      • zlota_20 Re: Masturbacja - ciężki grzech 17.02.11, 12:58
        Jak śmiesz!
        Pan Bóg dał mi wolną wolę więc mogę stąd pójść kiedy ja zechcę.
        • Gość: anonim Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.retsat1.com.pl 17.02.11, 13:05
          Pan Bóg (w którego zresztą niekoniecznie wszyscy wierzą tak jak ty) dał ci także rozum z którego najwyraźniej nie korzystasz. Rozumny człowiek zmyka czym prędzej z miejsc gdzie go nie chcą.
          • janzczikago Re: Masturbacja - ciężki grzech 17.02.11, 16:15
            Pan zlota ma wszelkie prawo pisac gdzie mu sie podoba ja na ten przyklad go nie wyganiam.
            • Gość: Gość24 Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 18:38
              Drogi Janku z Czikago, Ty ze swoimi poglądami nawracaj w Ameryce, podobnie jak Pan Złota_20 nie jesteś tu mile widziany. Brawo anonim. Dzięki za pomoc. Ja już kilka razy dawałam do zrozumienia to co Ty powiedziałeś dosadnie. Tylko czy oni są na tyle inteligentni żeby to zrozumieć.
              • Gość: anonim Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.retsat1.com.pl 17.02.11, 20:41
                Gościu24, jam kobieta:) I nienawidzę jak mi ktoś narzuca co mam robić, w co wierzyć i co dla mnie dobre. Jak wybrałam potępienie wieczne, gdyż uważam, że masturbacja to nic złego i do tego, o matko, stosuję antykoncepcję i to do tego jeszcze mechaniczną, czyli według oszołomów najgorszą, to to jest wyłącznie moja sprawa i ja się będę smażyć w piekle ewentualnie. Jak to komuś nie pasuje - trudno, ale niech mnie do jasnej anielki nie nawraca, bo mi piana na pysk wyłazi za przeproszeniem.
                A jak będę chciała posłuchać co pismo swięte ma na takie tematy do powiedzenia, to pójdę gdzie trzeba i wysłucham. Nie sądzę, żeby to prędko nastąpiło.
                • Gość: Gość24 Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: 212.160.172.* 18.02.11, 07:57
                  Droga Anonim, jam też kobieta i mam podobne poglądy do Twoich. Jak czytam tych nawracających to mi watroba się przewraca. Mam watplwości czy po ostatnich naszych postach Panowie wyniosą się z tego portalu. Mam wrażenie, że im czegoś brakuje i dlatego stale siedzą na tych "grzesznych" portalach:)
                  • Gość: anonim Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.retsat1.com.pl 18.02.11, 09:51
                    Tylko żeby nie wyszło, że nam też czegoś brakuje:) W końcu też siedzimy na grzesznym portalu:))) Ale ja bym się wyniosła na ich miejscu, a oni z uporem maniaka pchają się tam gdzie ich nie chcą. A zlota_20 to ma jakąś misję chyba do spełnienia na tym łez padole.
                    • Gość: Gość24 Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: 212.160.172.* 18.02.11, 14:01
                      My siedzimy tutaj, ale nie głosimy żadnej misji i przyznajemy się do tego, ze jesteśmy "grzesznicami". Jezeli ktoś nam da do zrozumienia, ze nie jestesmy tu mile widziane to nie będziemy zabierały głosu. Forum jest bardzo interesujace. Ludzie albo mają problemy i sobie z tym nie radzą albo nie mają problemów,a wydaje im się, że mają. Czasami można coś podpowiedzieć, żeby im pomóc.
                      • zlota_20 Re: Masturbacja - ciężki grzech 20.02.11, 17:03
                        Wzywam was do opamiętania się! Grzesząc skazujecie się na wieczne potępienie!! Powinniście nawet jeśli nie wierzycie wziąć pod uwagę zakład Pascala!!!
                        • Gość: anonim Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.retsat1.com.pl 20.02.11, 19:10
                          Wzywaj sobie, apeluj, a jużci. Na pewno ktoś cię tu posłucha.
                          • janzczikago Re: Masturbacja - ciężki grzech 21.02.11, 14:43
                            Ja na pryzklad popieram Pana Zote
                            • Gość: anonim Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.retsat1.com.pl 21.02.11, 15:11
                              Jesteś pan zdaje się mocno osamotniony w tym poparciu. Jak nie przymierzając prezes pewnej partii...
                              • janzczikago Re: Masturbacja - ciężki grzech 21.02.11, 16:30
                                Są nas millions! U mnie w USA to wedlug statystyk 57 percent of people czyta Bibilia i ja popiera!
                                • Gość: anonim Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.retsat1.com.pl 21.02.11, 22:18
                                  If there are millions of such people in USA (somehow I dare to doubt it) then sit there quietly and don't bother converting people who are not interested. And do us some favour - take zlota_20 with you, please.
                                  • zlota_20 Re: Masturbacja - ciężki grzech 22.02.11, 09:19
                                    Ja jestem tu aby Wam pomóc w osiągnięciu szczęścia wiecznego.
                                    • Gość: anonim Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.retsat1.com.pl 22.02.11, 10:00
                                      Sorry, odpadam z dyskusji. Wam się nie da przetłumaczyć, że są na świecie ludzie o innych poglądach. Na sto kilkanaście wpisów tylko jedna osoba podziela Twoje poglądy. Jakby moderator mógł zdjąć ten wątek, to byłaby wdzięczna.
                                      • zlota_20 Re: Masturbacja - ciężki grzech 22.02.11, 11:28
                                        Nawet moderator boi się podnieść rękę na chrześcijańskie wartości! Pewnie w głębi duszy się z nimi zgadza.
                                        • Gość: czytelnik Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.internetia.net.pl 03.05.14, 14:24
                                          Ja też czytam biblię, ale się z nią nie zgadzam.
        • starymezczyzna Re: Masturbacja - ciężki grzech 15.05.11, 23:35
          Droga zlota dwudziestko - nigdzie nie odchodz. Jestes tutaj mile widziana. Mam nadzieje ze oswiecisz nas grzesznikow. Tak sie zastanawiam - co bys Ty zrobila ma miejscu mezczyzny ktory ma ochote na seks oralny? Jak uratowac zycie milionom plemnikow?

SB
          • Gość: Amado Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.180.5.57.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.05.11, 23:24
            Jest jak sraczka !.Przechodzi !.Na dzieci ! .
            • Gość: gość Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: 212.160.172.* 19.05.11, 07:47
              Złota_20 to facet. Fanatyk portali z seksem
    • spicy_orange Re: Masturbacja - ciężki grzech 22.02.11, 15:51
      > W Piśmie i Katechizmie Kościoła Katolickiego pisze jasno, że onanizm u kobiet i
      > masturbacja u mężczyzn to grzech, skazują duszę na wieczne potępienie. Każdy p
      > lemnik może przecież być człowiekiem. A co by było, gdyby to ciebie szanowny cz
      > ytelniku uśmiercono w wyniku masturbacji?!

to mówisz że w wyniku kobiecego onanizmu plemniki umierają? :D
      • janzczikago Re: Masturbacja - ciężki grzech 22.02.11, 16:10
        Zadajesz pytania retoryczne
      • Gość: anonim Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.retsat1.com.pl 22.02.11, 16:25
        > to mówisz że w wyniku kobiecego onanizmu plemniki umierają? :D

Umarłam:)))
        • Gość: Gość24 Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 18:41
          Uciekam z tego wątku. Panom, obrońcom plemników brakuje inteligencji. Niechaj zawracają siebie wzajemnie i wspierają siebie w swoim kołtuństwie.
          • janzczikago Re: Masturbacja - ciężki grzech 22.02.11, 19:06
            Gość portalu: Gość24 napisał(a):

> Uciekam z tego wątku. Panom, obrońcom plemników brakuje inteligencji. Niechaj z
            > awracają siebie wzajemnie i wspierają siebie w swoim kołtuństwie.

Dlacze dla ciebie zdrowe poglady sa koltynstwem?
            • Gość: anonim Re: Masturbacja - ciężki grzech IP: *.retsat1.com.pl 22.02.11, 19:39
              Zdrowe poglądy to są te, które uwzględniają możliwość posiadania innego zdania. I my takie mamy a wy nie. I nie życzymy sobie nawracania, a wy tego nie przyjmujecie do wiadomości. Nie chcesz - nie masturbuj się, kiś sobie te plemniki na zdrowie aż ci uszami wyjdą. Zamiast masturbacji możesz sobie dłubać w nosie jeśli ci to sprawi przyjemność, ale nie zabraniaj innym zdrowych zachowań seksualnych.
              • zofiakatoliczka Re: Masturbacja - ciężki grzech 23.02.11, 12:02
                Ja jako mama Janka z Czikago zapewniam ze gdyby nie plemniki to moj syneczek by nie pofstal!
    • gusiaczek00 Re: Masturbacja - ciężki grzech 23.02.11, 20:05
      nie sądzę, że to w ogóle grzech... odchyły innych bywają dużo gorsze...
      www.portalwww.eu/pl/artykuly/2011/2/22/tajemnice-japonskiej-alkowy/
      • janzczikago Re: Masturbacja - ciężki grzech 24.02.11, 12:13
        Japan to sztandarowy przyklad zachodniej zgnilizny moralnej.
    • kawusia37 Re: Ksiądz tak samo sie masturbuje !!!! 25.02.11, 10:13
      NO WŁAŚNIE KSIĘŻA I ZAKONNICE DOPIERO JADA Z MASTURBACJĄ TO NIC NIE JEST STRASZNEGO I CHYBA KAŻDY BĘDZIE POTĘPIONY !!!!! :D :D
      • zofiakatoliczka Re: Ksiądz tak samo sie masturbuje !!!! 25.02.11, 16:12
        JAk smiesz!? Za to grozo dwa lata w prison za obraze uczuc religijnych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • janzczikago Re: Ksiądz tak samo sie masturbuje !!!! 04.05.11, 19:58
          Trzeba ksienży zostawić wspokoju!!!!!!! Co ini komu zrobili?!
1 2