Dodaj do ulubionych

Kto zabił?

27.09.24, 23:19
m.youtube.com/watch?v=Q9Kd5tC2V_I

Padają w tych tematach zawsze zbiorcze narodowe nazwy. Rosjanie, Amerykanie, Polacy. Im bardziej się przyglądam sprawom tym bardziej myślę że byly nieznane gry poszczególnych interesów wewnętrznych. Czy to w Polsce czy Rosji.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Kto zabił? 28.09.24, 09:49
      Amerykanom przeszkadzał nie tylko jako człowiek który mógł coś przekazać Rosji. Samo w sobie to żeby Polska miałaby broń jądrowa przeszkadzałoby bardziej niz to że Rosjanie ja mieli . Już rozkładali blok wschodni i na pewno nie po to żeby tu powstało państwo silne niezależne militarnie
      • dotera Re: Kto zabił? 28.09.24, 09:51
        Wokół Gierka buduje się narrację sprzeczna wewnętrznie. Zbliżenia z zachodem i polskiego silnego nacjonalizmu . Mam wrażenie że nawet niektórzy chcą to łączyć w jedną narrację dziś. Albo rybka albo pipka. Nie ma na raz.
    • dotera Re: Kto zabił? 28.09.24, 10:04
      Generalnie jak patrzę na terror na świecie, zabójstwa widzę ciekawy podział pracy. Jedni są obwiniani jako pewni a zyskują tylko Amerykanie.. tak jest dziś z terroryzmem arabskim. Przedziwny twór który nigdy nie wyraża interesu islamu a zawsze bez pudła Amerykanów.
      • dotera Re: Kto zabił? 28.09.24, 10:08
        W tym samym czasie został zabity Olaf Palme w Szwecji. ciekawa sprawa. Twarz lewicowej Szwecji , nie globalistyczne. Po zabójstwie Szwecja weszła na tory neoliberalizmu jako wzorowy pupilek z całą agenda globalistyczna
        • dotera Re: Kto zabił? 28.09.24, 10:13
          Jak chcemy wiedzieć kto zabił nie patrzmy tylko przez przeszłość ale przede wszystkim przez przyszłość. Co przygotowało to zabójstwo. Jaki nowy świat. To silnik zabijają poszerzając władze.
          • dotera Re: Kto zabił? 28.09.24, 10:21
            Był film o torturach arabów w związku z śledztwem z Osama Bin Ladenem. Z moją ulubiona aktorka Jessica Chastain. Tam padło zdanie jednego oficera. Nie chcę byś zlapany z akumulatorem w ręku jako ostatni gdy przyjdą nas rozliczać.

Jaki na przykład interes miał Janukowicz strzelać do tłumu widząc jaka jest sytuacja i niedługo uciekając z kraju. Nikt nigdy nie rozliczył tej zbrodni i nigdy nie było żadnych zdjęć z tego zdarzenia w miejscu gdzie były zwrócone oczy całego świata i wszyscy mają komórki . Są tak zwane mordy założycielskie nowej władzy. Czytajcie Machiavellego. On mówi to co panowie świata robia
    • dotera Re: Kto zabił? 28.09.24, 11:07
      Jeszcze jedna uwaga. To nie 18 wiek że geniusze w pojedynkę rozwijają naukę . Książki od fizyki są ogólnodostępne . Tekst że Amerykanie zabili bo mógł przekazać coś jest absurdalny. Rosjanie na pewno rozwijali swoje badania , niezależnie czy z nim czy sami. Tu w grę wchodziła polityka . Czy Rosjanie czy Amerykanie nie wiem. Natomiast Amerykanie mogli mieć tak samo silny motyw polityczny zgodny z ich algorytmami dxialania
      • dotera Re: Kto zabił? 28.09.24, 11:20
        Wracając do wpisu pierwszego. Rosjanie wiedzieli że nie utrzymają ZSRR z powodu nacjonalizmów . Prawdopodobnie grali na rozkład kontrolowany grubo wcześniej niż się wydaje. Może całkowicie odwrotnie zabiły go siły które chciały kontrolować ten rozkład a nie przed nim bronić. Np. Taki drobny fakt. Pani przesyłające pieniążki przez panamskie konta na błękitna telewizje była tłumaczka w ONZ Rosjanina który był za liberalizacja
        • dotera Re: Kto zabił? 28.09.24, 11:40
          Pan Kukliński z willa w najbardziej luksusowym miejscu Warszawy był jak sądzę pionkiem w tym procesie podwójnym agentem .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka