dolor 23.07.09, 21:43 Zwątpienia, sepie, leki dla brunetek(?), ktoś może wie, co to za zabawa? forum.gazeta.pl/forum/w,19760,98183043,,niska_samoocena_zlosc_sepia_.html?v=2 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dolor Re: czarna magia 23.07.09, 21:52 Facet może mieć trochę racji: "Brednie te są śmieszne dopóty, dopóki z usług homeopatów korzystają pacjenci dorośli. Pomyślmy jednak o chorych dzieciach, które z pełnym zaufaniem traktują decyzję swoich rodziców o poddaniu ich "terapii" homeopatycznej. Czy to nie jest przypadkiem klasyczny przykład "przemocy w rodzinie"? Czy ewentualne pogorszenie stanu zdrowia niemowlęcia - spowodowane podawaniem "inteligentnej wody" zamiast właściwego lekarstwa - nie może być traktowane jako cecha "zespołu dziecka maltretowanego"? Proponuję i zachęcam wszystkich Czytelników, którzy są posiadaczami informacji o świadomym pozbawianiu dzieci właściwego leczenia, by zgłaszali te fakty do Centrum Informacyjnego Ogólnopolskiego Pogotowia dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia". Piszę o "świadomym" działaniu, gdyż znam z autopsji przypadki przepisywania dzieciom leków homeopatycznych bez informowania rodziców o charakterze preparatu. Oczywiste jest dla mnie, że "lekarzami" postępującymi w ten sposób powinien zająć się prokurator. Prof. dr hab. med. Andrzej Gregosiewicz, Akademia Medyczna, Lublin, Czas oszustów" http://www.tomaszwitkowski.pl/page20.php Chociaż tu, jeśli alternatywą byłby bertradyzm, to może homeopatologia nie jest tym najgorszym wyjściem? Odpowiedz Link
mapx Re: czarna magia 24.07.09, 09:29 niektorzy to hujue, potrafia utruc zycie, ale nie mozemy ustawac w trudzie. naukowe lapska precz od niewinnych dzieci. Odpowiedz Link
mapx Re: czarna magia 24.07.09, 09:33 moje haslo dla sekcji naukowej : sceptycyzm to totalitaryzm pozbawiony treci Odpowiedz Link
dolor Re: czarna magia 24.07.09, 10:04 mapx napisał: > moje haslo dla sekcji naukowej : sceptycyzm to totalitaryzm pozbawiony treci Tak sceptycznie do sceptycyzmu? Totalitaryzmy tu szerzą beztreściowe! Odpowiedz Link
dolor Re: czarna magia 24.07.09, 10:00 Temu panu nie dawać dwulatek, bo się może skończyć trzema zdrowaśkami w piecu. Odpowiedz Link
mapx Re: czarna magia 24.07.09, 12:19 sie modla i w zdrowiu zyja wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6855415,Mieszkancy_Podkarpacia_zyja_najdluzej.html a naukowo na slasku to padaja jak muchy Odpowiedz Link
dolor Re: czarna magia 24.07.09, 10:11 Ale serio, ktoś wie, co to ta sepia? Czy może o sępią chodzi? Odpowiedz Link
u.nick Re: czarna magia 24.07.09, 10:35 jednak pana "ulubiona " Candidia i coś-tam jest bardziej hardcorowa homeopatię można zaliczyć do zaniechania leczenia, a na "C.." konkretne kuracje dla małych dzieci z koniakiem na czele Odpowiedz Link
dolor Re: czarna magia 24.07.09, 11:26 Racja. A moją ulubiona candidę zaniedbałem, jakoś duże dawki są mi niestrawne, stąd o marnowaniu koniaków nie wiem nic. Ale zachęcony, poczytam. Odpowiedz Link
dolor o boże 18.08.09, 13:58 Dlaczego nie działa homeo na moje dzieci? elka1112 11.08.09, 15:18 Odpowiedz Chciałabym w skrócie opisać, może sie uda.3 miesiace temu podjęłam decyzję by leczyć dzieci homeopatycznie,ale jakoś lekarka chyba nie trafia.Teraz akurat jestem w trakcie leczenia infekcji córki,która nie zdrowieje.Zaczeła kaszleć,bez goraczki,bez kataru,lekarka przepisała calcarea carbonica 9 ch i 200 ch,dawałam w/w polecenia,po tygodniu wogule nie przechodziło a raczej sie pogarszało aż doszło do zapalenia oskrzeli.Więc lekarka zmieniła to na ipeca,którą też zdażyła córka całą zużyć i mija 2 tygodnie a kaszel jak był taki sam jest.Jestem zawiedziona, co mam robić, lekarka jest nawet na liście polecanych homeopatów. forum.gazeta.pl/forum/w,19760,98879496,,Dlaczego_nie_dziala_homeo_na_moje_dzieci_.html?v=2 Odpowiedz Link
ellena_cyganka Re: o boże 18.08.09, 14:16 Rety! I znów przychodzi mi do głowy stara prawda, że świat jest pełen czubów i paradoksalnie najmniej ich na szczurze. Zapalenia oskrzeli u dziecka nie leczyć! I pomyśleć, że lękowi i depresyjni boją się, że ktos z powodu ich choroby odbierze im opieke nad dziećmi, a tu takie rzeczy bez żenady! Odpowiedz Link