sevika 04.07.05, 16:07 Witajcie Prosze doradzcie mi jaki kolor sofy pasowalby do purpurowych scian i czarnych mebli Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdajeden Re: purpurowe sciany 04.07.05, 17:50 a moja prośba o radę bez foty poleciała :( daj fotę bo tak to nic się nie da zrobić (i nudno jest) Odpowiedz Link Zgłoś
sevika Re: purpurowe sciany 04.07.05, 19:15 z tymi fotkami to ciezka sprawa bo mieszkam za granica i wracam do Polski, do mieszkania, ktore teraz wynajmuje i zamierzam je troszke zmienic, no i mam ochote na purpurowe sciany , mebli na razie nie zmienie i wlasnie sa czarne i stol tez czarny jedynie moge sofe kupic nowa, firanki i takie duperelki i zastanawiam sie w jakim kolorze ta sofe, ale chyba jasna jakas ...hmmm?? Odpowiedz Link Zgłoś
margie Re: purpurowe sciany 05.07.05, 10:53 czrna sofa. Albo czerwona, w zaleznosci jaki jest odcien tej purpury... Odpowiedz Link Zgłoś
agatasadza Re: purpurowe sciany 05.07.05, 11:43 a mnie się wydaje, że jasna sofa nieźle by wyglądała przy zestawieniu purpura+czerń, tyle, że niepraktyczna może być... Odpowiedz Link Zgłoś
sevika Re: purpurowe sciany 06.07.05, 11:52 to jest taka ciepla purpura:) czerwona sofa na pewno odpada,wydaje mi sie ze jak bedzie czarna to juz bedzie za ciemno na stronie duluxa wyszlo, ze kolor kosci by pasowal i chyba na taki sie zdecyduje dzieki za rady Odpowiedz Link Zgłoś
elfrun Re: purpurowe sciany 09.07.05, 12:54 cze Sevika, tylko teraz rozjaśnij pokój, użyłaś strasznie mocnego kontrastu i wchodzi w rachube kolor wanili, bardzo fajny kolor ,który pasuje niemal do wszystkiego, kolor kości słonioej jest b.podobny, po prostu złamana biel, kolor neutralny, rozjaśnij podobnymi dodatkami, jasne zasłony, poduchy w kilku kolorach, pasują kwiaty (oczywiście chodzi mi o żywe, nie wzory), zieleń dla czerwieni jest dopełnieniem, więc są jak najbardziej na miejscu.Wszystkiego dobrego... Odpowiedz Link Zgłoś
agata_to_ja Re: purpurowe sciany 09.07.05, 23:29 Ja mam ciemnobrązową podłogę, takież meble, a ściany może nie purpura, ale szczypta papryki Duluxa. Bardzo dobrze przy tym wygląda waniliowa sofa. I wcale nie musi być niepraktyczna. Ja mam firmy Yano w ekologicznej skórze (tzw) i rewelacyjnie się myje. Odpowiedz Link Zgłoś
sevika Re: purpurowe sciany 10.07.05, 19:39 ciesze sie ze pomysl z jasna sofa jest oki, teraz musze wybrac sie na lowy takiej ktora mi sie spodoba tylko wlasnie okno...jakiego koloru karnisz...nie mam w ogole zadnego pomyslu na te okno.. Odpowiedz Link Zgłoś
sevika Re: purpurowe sciany 10.07.05, 19:42 agata mam takie pytanko ile mniej wiecej kosztuje taka sofa z Yano, bo wlasnie przegladam ich stronke i jedna sofa mi wpadla w oko:) Odpowiedz Link Zgłoś
agata_to_ja Re: purpurowe sciany 10.07.05, 21:40 Chyba Cię zaskoczę. Trzyosobowa sofa rozkładana do spania z serii Hossa kosztowała niecałe 1200 zł. Kupiłam tę sofę, do tego dwuosobową (też rozkładaną o dziwo) i fotel i zapłaciłam jakieś 3100 zł. Jedna jedyna dość krótka sofa z Ikea z zapasowym pokryciem kosztowała mnie 4 lata temu 3600 zł! Polecam Yano, Hossa jest niezwykle eleganckim zestawem, o klsaycznej linii, a pokrycie się świetnie czyści. Dobrze się też na niej śpi, ja co prawda tylko awaryjnie, ale zdarza mi się korzystać. Akurat mój zestaw ma poduszki w kolorze idealnie harmonizującym ze Szczyptą papryki Duluxa :) Właściwie jest to identyczny kolor. Więc ta sofa na tle ściany wygląda wprost idealnie. A jak się nazywa kolor, który wybrałaś na ściany? Nie mogę sobie przypomnieć, ale wiem, że coś z purpurą w nazwie było w tej palecie. pozdrawiam agata Odpowiedz Link Zgłoś
praskowia Re: purpurowe sciany 12.07.05, 12:24 wiem, o czym mowa, mam taki pokój. Dodatki ciemnozielone ze złotym. Kanapa zielona, obrazki w złtych rmakch. Cudo! pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
jakubek3333 Re: purpurowe sciany 15.07.05, 08:56 biale, albo kremowe. moze byc tez fiolet. Odpowiedz Link Zgłoś
jaskolka.dymowka Re: purpurowe sciany 17.07.05, 09:51 Bladozielona sofa, ciemniejsza zieleń (ale nie ciemna) na oknie i innych dodatkach. Odpowiedz Link Zgłoś
sevika Re: purpurowe sciany 19.07.05, 19:05 dzieki wszystkim za rady wybiore jednak cos ze zlamanej bieli, bo zielonego bardzo nie lubie, no chyba ze roslinki:) Odpowiedz Link Zgłoś