tomhacker 11.07.05, 14:32 Na ściany do pokoju dziennego. połozona jest regipsa raz malowana na biało. kolorek nie wiem jeszcze jaki, ale chciałem się dowiedzieć jakiej marki jest najlepsze. proszę o pomoc. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
celkra Re: Jakiej marki najlepsza farba na ściany ?????? 11.07.05, 16:39 Podobno bardzo dobre są farby Benjamin Moore, ale jeszcze nie mam ich na ścianach. Opieram się na zapewnieniach architekta. Odpowiedz Link Zgłoś
tomhacker Re: Jakiej marki najlepsza farba na ściany ?????? 11.07.05, 19:26 dziękuje, ale coś może polskiego. myślałem o nobiles, śnieżynka, jedynka. coś z tego myślałem. Odpowiedz Link Zgłoś
aprilkaa Re: Jakiej marki najlepsza farba na ściany ?????? 12.07.05, 17:37 Ja malowałam swoje ściany farbami Duluxa "Kolory Świata". Kolorki wyszły śliczne, farba jest dość wydajna, bardzo gęsta (budyń) tylko musi być dość dobrze przygotowane podłoże. Odpowiedz Link Zgłoś
allija Re: Jakiej marki najlepsza farba na ściany ?????? 13.07.05, 02:30 ech, już tyle było złego o tym duluxe, że nawet nie chce mi sie powtarzać. Dodam tylko, że oprocz widocznych śladów po kablach to te farby na pewno trzeba kłaść 2 razy. U mnie było malowane jednokrotnie /jak podał producent/ i raz, że kolory wyszły jasniejsze niż się spodziewałam a dwa, na dodatek po jakims czasie wyblakły. Teraz przymierzam się do tikkurili, zresztą wzietej z tego forum. Jakby co to do was będę miała żal, drodzy forumowicze. Odpowiedz Link Zgłoś
mariken Re: Jakiej marki najlepsza farba na ściany ?????? 13.07.05, 10:09 tikkurila jest niesamowita! mam w mieszkaniu 4 pomieszczenia, każde malowaliśmy farbą od innego producenta. dulux kolory świata (błękitna chmurka) - farba bardzo, ale to bardzo gęsta, nie pokryła dokładnie dobrze przygotowanych ścian, konieczne jest drugie malowanie :(. nobiles pory roku (jesienna dynia) - bardzo fajna, nie tak gęsta jak dulux, ale jednokrotne malowanie wystarczyło. dekoral akrylit w (groszkowy pastelowy) - w miarę, ale gorszy niż nobiles. najlepsza - tikkurila. świetna konsystencja, dokładnie kryje, kolor piękny, intensywny. polecam. w razie czego mogę podesłać zdjęcia :). mariken Odpowiedz Link Zgłoś
arorat4 Re: Jakiej marki najlepsza farba na ściany ?????? 13.07.05, 13:04 To ja prosze o zdjęcia.:) Odpowiedz Link Zgłoś
mariken Re: Jakiej marki najlepsza farba na ściany ?????? 13.07.05, 13:33 nie mam przy ich przy sobie, ale wyślę wieczorem :-)) pozdrowienia, mariken Odpowiedz Link Zgłoś
nimod3 Re: Jakiej marki najlepsza farba na ściany ?????? 13.07.05, 13:50 też bardzo chętnie zobaczyłabym zdjęcia, bo sama przymierzam się do malowania ściany, na kolory ala glina, cegła, ziemia, coś pomiędzy. a reszta ścian kremowa,to jeszcze nie jest ustalone. czyli większość z Was duluxa odradza? a ta Tikkurila, to gdzie w Wa -wie i za ile? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zabolek27 Re: Jakiej marki najlepsza farba na ściany ?????? 13.07.05, 14:00 A my bedziemy malowac Fluger polecil nam dekorator i malarz.jest dosc droga ale bardzo wydajna.na mieszkanie 50m wystarcza dwie lub 1,5 puszki.Cena ok.300zl Odpowiedz Link Zgłoś
beata1002 Re: Jakiej marki najlepsza farba na ściany ?????? 13.07.05, 22:06 Dolaczam sie do prosby o informacje o tej farbie.Bede malowala sama z synem ,jestesmy nowicjuszami w malowaniu.Sciany nie malowane ok 7 lat,,miejscami odpryski po obrazkach (gwozdzie) czy mam ta sciane jakos specjalnie przygotowac?Na okolo 20 m ile jej potrzebuje i jaki jest jej koszt. Gdzie najtaniej kupic? czym malowac pedzlem,walkiem a moze tym co mam ja czyli walek na kiju i do tego rynienka na farbe. Blagam doradzcie jak najwiecej bo juz lato w polowie Odpowiedz Link Zgłoś
bea75 Re: Jakiej marki najlepsza farba na ściany ?????? 15.07.05, 11:20 w przeciwieństwie do niektórych osób ja mam akurat bardzo dobre doświadczenia z duluxem - pomalowane mam całe mieszkanie a malowanie jednokrotne wystarczyło w zupełności - kolory nadal są żywe i nie wyblakły a malowałam jakieś 5 lat temu pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_l_r DULUX KOLORY świata 18.07.05, 12:50 ta farba wymaga dwokrotnego malowania, tylko dulux once jest jednowasrtwowa, dlatego nie miejcie pretensji,ze kolorami swiata trzeba było malować dwa razy :)) ale nie w tym rzecz-kupowalismy farbe i pan w sklepie wyposazylnas we wszystko co potrzebne-od waleczka do drabinki-podkreslam, ze wyrywał nam z rak najdroższe rzeczy, no chyba, ze byly faktycznie potrzebne:) chcielismy malowac duluxem once, ale ponieważ mamy zerowe doświadczenie w malowaniu, więc poradzono nam kolory swiata, gdyż once wymaga pewnej wprawy w malowaniu, dodatkowo specjalnego zagruntowania scian- nie jest tak jak w reklamie, ze chwytasz farbe i robisz wspołlokatorowi niespodzianke kiedy on wychdzoi z psem na spacer:))) poza tym kolory swiata na ścianie wygladaja super i mimo braku pojecia o malowaniu- dalismy sobie świetnie radę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
maybelline1 Re: Jakiej marki najlepsza farba na ściany ?????? 21.07.05, 23:33 zadne duluxy itp. mam troszke doczynienie z technologia i powiem szczerze ze to nie do konca prawda... Polecam osobiscie na sufity Dekoral a na sciany Sniezke (ta lepsza),pigmenty mixa juz kilka razy tak malowalam i jest super i niedrogo. Pojawila sie na rynku nowosc (tez sprawdzona-jakosc z gornej polki a nie drogo) z firmy Kreisel- polecam i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nisiabu Re: Jakiej marki najlepsza farba na ściany ?????? 15.07.05, 10:09 Polecam Benjamin Moore. Mam ją na ścianach od roku, jest bardzo wydajna, kupiłam ją bo szef ekipy bardzo polecał. Jest zmywalna, ja mam białe ściany, ale można zamówic dowolny kolor Pozdrawiam nisia Odpowiedz Link Zgłoś
beata1002 Re: Jakiej marki najlepsza farba na ściany ?????? 13.07.05, 22:13 to jeszcze raz ja.W pokoju mam szafy wnekowe pomalowane dawno zwykla bez farba olejna (sa dosc spore odpryski) Co mam z nia zrobic?zeskrowac stara farbe,czyms zmyc? zamalowac.A czym teraz to pomalowac tez ta farba tikkurila?To jest szafa czesto sie brudzi wiec trzeba myc dlatego byla olejna.(nie moge niestety obecnie przerobic drzwiczek na meblowe chyba ze tapeta )co radzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
nbf Jakiej marki najlepsza farba na ściany? 18.07.05, 12:56 A czy znacie farby o porownywalnej jakosci do produktow Beckers'a? Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi Re: Jakiej marki najlepsza farba na ściany? 19.07.05, 16:09 Beckers ponoć jest najlepszy Odpowiedz Link Zgłoś
aapril LEVIS 26.07.05, 09:27 troszke pomalowalismy duluxem, kolory swiata ok, ale once mnie załamal,jesli tak sie maluje farba łatwa w uzyciu to jakim cudem udaje sie pomalowac sciany zwykłymi farbami???!!! :))) jakims cudem trafil w moje rece levis i jestem zachwycona:) Odpowiedz Link Zgłoś
anorka2005 Re: Jakiej marki najlepsza farba na ściany ?????? 20.07.05, 12:32 Tikurilla!Najlepsza na świecie, choć przyznam że nie nalezy do najtańszych, ale polecam:kolory po dwóch latach wygladają identycznie jak po pierwszym dniu, kolory soczyste i w ogóle super! Odpowiedz Link Zgłoś
tomhacker Re: Jakiej marki najlepsza farba na ściany ?????? 20.07.05, 21:00 dokonałem wyboru. padło na Bekersa i powiem szczerze, że nie żałuje. malowało się dość ciężko, dość gęsta konsustencja,a nie można chcić wodą przy malowaniu wałkiem. zawaliłem bo nie przygotowałem odpowiednio podłoża, ale kto wiedział, że regipsa będzie się sypać. udało się jednak wszystko przejść i pokoik wyszedł rewelacyjnie. polecam serdecznie tą farbę. może wspomnę o cenie. kupiłem w sumie 13 l. na pokój 20 m2 z dwoma oknami i zostało mi mniej niż 3 litry - zostanie na łazienkę. cena to 100 zł. może lekko ponad. nie jest tania, ale pokryła wszystko idealnie i nie ma mazów. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
atonek DURUP 21.07.05, 14:49 polecam DURUP i dobre znajomości, aby taniej kupić:) A. Odpowiedz Link Zgłoś
paskvalina Re: Jakiej marki najlepsza farba na ściany ?????? 23.07.05, 12:04 Dwa dni temu skończyłam malowanie, więc jestem na świeżo:) Polecam Bondex. Cena przystępna, świetnie kryje, piękne, żywe kolory i w przeciwieństwie do Duluxu (niestety skusiłam się na pomalowanie nim jednego pokoju) nie ma nieprzyjemnego zapachu. A przy tym wydajna. Po wyschnięciu kolory pięknie sie wyrównują. Twórczego malowania! Odpowiedz Link Zgłoś
babunowa Tikkurila 26.07.05, 11:50 Tylko ta farba,w segmencie cenowym-średni;) cena-porównywalna do duluxa,pomieszczenia w domu rodziców pomalowane tą farbą wytrzymały ciagłe nasłoneczenienie i dobre 10 lat:))))i nadal wyglądają świetnie na tyle,że gdyby nie zmiana gustów i reszty mebli,obyło by się bez malowania.Potem stosowałam Tikkurile u siebie w łazience i na szafki(kuchenna i przedpokój).Rewelacja. Łatwo się zmywają,nie pozostają ślady po zmyciu (w przeciwieństwie do duluxa).Mieszkanie było malowane 4 lata temu-pokoje pomalowane duluxem potrzebują już od jakiś dwóch lat ponownego małowania-wyblakły i mimo,że są zmywalne,strasznie się zbrudziły(a mieszkam z dala od ruchu drogowego i blisko natury).Snieżką zrobiłam pewien eksperyment na jednej ścianie i też nie polecam na dłuższą metę(chyba,że ktoś chce malować co roku),teraz jest ona do zamalowania;> Odpowiedz Link Zgłoś